De 5 beste kattenkruidproducten voor katten (spray en speelgoed en meer verrassingen)

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Katten kunnen soms afstandelijk zijn en hun gedrag is vaak moeilijk te begrijpen. Een ding dat echter geen mysterie is, is hun liefde voor kattenkruid.

Kattenkruid is een plant die je je kat in verse of droge vorm kunt geven. Hoewel elke kat een beetje anders reageert, vertonen velen opgewonden (en vaak grappig) gedrag. Van speelgoed en traktaties tot sprays en meer, kattenkruidproducten zijn er in een breed scala aan verschillende vormen.

Het beste kattenkruidproduct is een product gemaakt met hoogwaardig, idealiter biologisch kattenkruid en op de juiste manier bewaard om versheid en potentie te behouden. In dit artikel leer je waar je op moet letten bij een goed kattenkruidproduct.

Laten we snel onze top 5-keuzes bekijken en ze vervolgens dieper verkennen.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenkruidproducten

We raden ten zeerste aan om naar de vergelijkingstabel te kijken die we hieronder hebben, waar we de kenmerken van elk product hebben benadrukt. U vindt ook meer gedetailleerde informatie over elk product verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Yeowww! Gedroogd kattenkruid

 • Biologisch kattenkruid geoogst in de VS
 • Bevat premium bladeren en knoppen
 • Hersluitbaar bad om de frisheid te behouden

Beste Silvervine Blend

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Meowijuana Paarse Passie

 • Krachtige mix van kattenkruid en zilvervine
 • Biologische planten geoogst in de VS
 • Verpakt in een hersluitbare plastic container

Beste kattenkruidspray

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Meowijuana Kattenkruid Spray

 • Krachtig alternatief voor gedroogd kattenkruid
 • Kan katten naar een bepaalde locatie trekken
 • Eenvoudig toe te dienen spuitfles

Beste Kattenkruid Speelgoed

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Yeowww! Kattenkruid Gele Banaan

 • Gevuld met Yeowww! biologisch kattenkruid
 • Gebogen vorm goed voor schoppen en bijten
 • Kepermateriaal is aantrekkelijk voor katten

Beste verse kattenkruid

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Pet Greens Live Vers Kattenkruid

 • Makkelijk te vinden bij Petco en Petsmart
 • Pot binnen of plant buiten
 • Vers kattenkruid is zeer krachtig en effectief

Topkeuzes uitgelegd

Een korte beoordeling van kattenkruid

Hoewel de meeste medicijnen erg gevaarlijk zijn voor katten, is er één stof die kan worden vergeleken met een recreatieve drug voor katten die erg veilig is: kattenkruid.

Kattenkruid (Nepeta cataria) is een lid van de muntfamilie (Lamiaceae) en het lijkt erg op andere kruiden zoals pepermunt, kattenmunt en citroenmelisse. Het uiterlijk is dat van een onkruidachtige groene vaste plant, vaak bedekt met witte of lavendelkleurige bloemen.

Voor mensen kan kattenkruid worden gebruikt als een insectenwerend middel, maar het kan ook worden gebrouwen in thee, gerookt of gebakken in eetbare lekkernijen om een kalmerend, mild kalmerend effect te bieden. Katten reageren heel anders.

Een bepaalde subsectie van de kattenpopulatie (ergens tussen de 67% en 80% is erg gevoelig voor kattenkruid).

Katten die gevoelig zijn voor kattenkruid kunnen reageren door rond te rollen, het op te likken, met hun hoofd over voorwerpen te wrijven of zich bezig te houden met algemene frivoliteit. Sommige katten beginnen te kwijlen en weer anderen worden geagiteerd of gewelddadig.

De effecten van kattenkruid worden toegeschreven aan het belangrijkste chemische bestanddeel: nepetalacton. Het bindt zich aan eiwitreceptoren in de neus van uw kat, stimuleert zijn sensorische neuronen en activeert verschillende delen van de hersenen.

Lees meer over kattenkruid in ons uitgebreide artikel.

De 3 kwaliteiten van een goed kattenkruidproduct

Nu je eraan herinnerd bent wat kattenkruid is en hoe het katten beïnvloedt, kunnen we verder gaan met de kenmerken van een goed kattenkruidproduct. Hier zijn de drie dingen waar we naar op zoek zijn:

1. Een goed kattenkruidproduct heeft een goede mix van toppen En bladeren.

Nepetalacton, de chemische verbinding die verantwoordelijk is voor het effect van kattenkruid op katten, wordt uitgescheiden door kleine bollen die overal in de kattenkruidplant worden aangetroffen. Deze bollen zijn het sterkst geconcentreerd in de bladeren en knoppen.

De concentratie van nepetalacton wordt ook beïnvloed door het levensfase van de plant. Kattenkruid heeft de neiging om te bloeien in het late voorjaar tot de vroege zomer, op welk moment de nepetalactonconcentratie het hoogst is. Een krachtig kattenkruidproduct bevat niet veel stengels.

2. Een goed kattenkruidproduct is biologisch.

Nepetalacton maakt tussen de 70% en 99% van de essentiële olie in kattenkruid uit, dus alles wat je nodig hebt zijn de bladeren en knoppen om het gewenste effect te bereiken. Er is geen reden om extra ingrediënten toe te voegen en er is geen goede reden om geen biologisch product te kiezen.

Gelukkig is biologisch kattenkruid vrij gemakkelijk te vinden. Biologisch kattenkruid bevat geen pesticiden of andere potentieel schadelijke stoffen, dus het is gewoon een veiligere optie voor uw kat in het algemeen.

3. Een goed kattenkruidproduct is goed verpakt om vers te blijven.

Het kan moeilijk zijn om te weten hoe een kattenkruidproduct is behandeld en opgeslagen voordat het bij de winkelier werd afgeleverd. Soms komt een product in een mooi uitziende verpakking, maar kom je er later achter dat het niet goed is afgesloten en dat het kattenkruid een deel van zijn versheid heeft verloren.

Hersluitbare verpakkingen zijn een must als het gaat om kattenkruid. Kattenkruid verliest na verloop van tijd zijn potentie, dus je wilt het pakket tussen gebruik door kunnen hersluiten. Klantrecensies zijn over het algemeen een betrouwbare manier om een idee te krijgen van de potentie van een product en de werkzaamheid van de verpakking.

Onze topkeuzes voor de beste kattenkruidproducten

Nu je een beter begrip hebt van hoe we tot onze topkeuzes zijn gekomen, ben je waarschijnlijk benieuwd om ze te zien!

Hier zijn onze top 5 keuzes voor de beste kattenkruidproducten:

#1 Algemeen Beste: Yeowww! Gedroogd kattenkruid

Bekijk op Chewy View op Amazon

Gedroogd kattenkruid is over het algemeen het krachtigst en gemakkelijk te vinden. Dit specifieke product is een publiekstrekker. Het heeft niet alleen veel positieve recensies, maar het was ook een grote hit bij mijn katten.

Yeowww! Gedroogd kattenkruid wordt gemaakt van biologisch kattenkruid geoogst in de Verenigde Staten. Het merk beweert alleen bloemtoppen en bladeren te gebruiken om maximale potentie te garanderen, maar ik vond wel een aantal van wat stengels leken te zijn in de zak die ik ontving. Ik heb echter veel bloemtoppen en bladeren gezien, dus ik was over het algemeen tevreden met het product.

Dit gedroogde kattenkruid is redelijk geprijsd onder de $ 3,50 per ounce en het wordt verzegeld in een plastic zak in een hersluitbaar bad.

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van biologisch kattenkruid geoogst in de VS
 • Bevat premium bladeren en knoppen
 • Wordt geleverd in een hersluitbaar bad om de versheid te behouden
 • Betaalbaar geprijsd onder $ 3,50 per ounce

Wat we niet leuk vonden:

 • Etiket kan misleidend zijn, kan enkele stelen bevatten

#2 Beste Silvervine Blend: Meowijuana Purple Passion

Zicht op Chewy

Hoewel veel katten reageren op kattenkruid, doen sommige dat niet. Als uw kat niet geïnteresseerd lijkt in kattenkruid, kan hij reageren op zilvervine. Zilvervine, afkomstig uit China en Japan, is een soort kiwi’s die behoren tot de Actinidiaceae-familie. Het bevat hoge concentraties actinidine die verantwoordelijk is voor de effecten ervan.

Naast het feit dat het een alternatief is voor kattenkruid, is deze zilvervine-mix iets dat een upgrade-keuze is. Het is geprijsd rond de $ 10 voor iets minder dan een ounce en het lijkt een beetje krachtiger te zijn dan kattenkruid.

Meowijuana Purple Passion is een mix van kattenkruid en zilvervine, dus het werkt goed voor huishoudens met meerdere katten waar sommige katten reageren op kattenkruid en anderen niet. Meowijuana biedt een breed scala aan kattenkruid en zilvervine producten, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij uw kat past.

Alle Meowijuana Purple Passion producten zijn gemaakt met biologisch kattenkruid gekweekt in de Verenigde Staten en Canada. Ze gebruiken toppen en bladeren om maximale potentie te garanderen en het product is verpakt in een mooie hersluitbare pot.

Wat we leuk vonden:

 • Krachtige mix van kattenkruid en zilvervine
 • Gemaakt van biologische planten geoogst in de VS
 • Verpakt in een hersluitbare plastic container
 • Bevat een mooie mix van knoppen en bladeren

Wat we niet leuk vonden:

 • Enigszins duur in vergelijking met andere opties

#3 Beste kattenkruidspray: Meowijuana kattenkruidspray

Bekijk op Chewy View op Amazon

Een ander product van Meowijuana, deze kattenkruidspray is geweldig om uw kat naar een bepaalde locatie te trekken. Het is misschien niet zo leuk voor uw kat om mee om te gaan als vers of gedroogd kattenkruid, maar het kan uw kat aanmoedigen om een nieuwe krabpaal of bed zonder een puinhoop te maken.

Meowijuana Catnip Spray is krachtig en effectief, en het krijgt geweldige klantrecensies. Over het algemeen is het een goed product dat een flexibele use case biedt.

Net als andere Meowijuana producten is deze kattenkruidspray niet bepaald goedkoop. Je geeft ongeveer $ 8 uit voor een fles van 1 ounce, maar de kwaliteit lijkt iets hoger te zijn dan het gemiddelde kattenkruidproduct.

Wat we leuk vonden:

 • Krachtig alternatief voor gedroogd kattenkruid
 • Kan worden gebruikt om katten naar een bepaalde locatie te trekken
 • Eenvoudig toe te dienen spuitfles

Wat we niet leuk vonden:

 • Enigszins duur, ongeveer $ 8 per ounce
 • Minder interactief dan vers of gedroogd kattenkruid

#4 Beste Kattenkruid Speelgoed: Yeowww! Kattenkruid Gele Banaan

Yeowww! Kattenkruid Geel Banaan Kat Speelgoed

Bekijk op Chewy View op Amazon

Met meer dan 17.000 beoordelingen op Amazon, de Yeowww! Catnip Yellow Banana is gemakkelijk een van de meest populaire kattenkruidproducten op de markt. Het was een gemakkelijke keuze als mijn topkeuze voor het beste kattenkruidspeelgoed.

Katten houden echt van dit speelgoed om een aantal redenen. Ten eerste is het gemaakt met die Yeowww! biologisch kattenkruid met een geschiedenis van potentie en werkzaamheid. Ten tweede heeft het een gebogen vorm die perfect is om te bijten en bunny-kicking. Zelfs het kepermateriaal is aantrekkelijk voor katten.

De nummer 1 klacht over dit speelgoed is dat het niet bijzonder duurzaam is. Als handgenaaide speeltje komt het bij de naden uit elkaar met zwaar schoppen en bijten. Als uw kat echter niet bijzonder onstuimig is, lijkt hij relatief duurzaam.

Dit speelgoed kost minder dan $ 5 voor een enkele banaan, of je kunt een beetje besparen door het in een 3-pack te kopen.

Wat we leuk vonden:

 • Gevuld met Yeowww! biologisch kattenkruid
 • Gebogen vorm is aantrekkelijk voor schoppen en bijten
 • Kepermateriaal is aantrekkelijk voor katten

Wat we niet leuk vonden:

 • Is mogelijk niet bestand tegen zwaar schoppen en bijten

#5 Beste verse kattenkruid: Pet Greens Live Fresh Catnip

Bekijk op Petco Bekijk op PetSmart

Gedroogd kattenkruid is handig, maar als u op zoek bent naar een langdurige voorraad kattenkruid, kunt u overwegen om het zelf te laten groeien. Als je je niet op je gemak voelt bij het gebruik van zaden of de voorkeur geeft aan een snelle startmethode, kan vers kattenkruid de juiste keuze zijn.

Dit verse kattenkruid van Pet Greens is makkelijk te vinden bij Petco en Petsmart en kan binnen worden opgepot of in je tuin worden geplant. Het is een overblijvende plant, dus hij zal in de winter slapen en in het voorjaar terugkomen. Houd er rekening mee dat het het beste doet in sterk direct zonlicht.

Het enige probleem met dit product is dat de verpakking een beetje misleidend kan zijn. Het is gemarkeerd met een symbool dat “All Natural” zegt, wat opmerkelijk veel lijkt op het organische symbool van de USDA, hoewel er geen indicatie is dat het een biologisch product is.

Je kunt deze kleine pot met vers kattenkruid kopen voor ongeveer $ 8 of je kunt een pak kattenkruidzaden vinden bij je lokale huis- en tuinwinkel voor slechts een paar dollar.

Wat we leuk vonden:

 • Makkelijk te vinden bij Petco en Petsmart
 • Kan binnen worden opgepot of buiten worden geplant
 • Vers kattenkruid is zeer krachtig en effectief
 • Meerjarige plant, komt elk voorjaar terug

Wat we niet leuk vonden:

 • Verpakking is een beetje misleidend

Hoewel het mechanisme waarmee kattenkruid zijn vertrouwde reactie creëert nog steeds een beetje een mysterie is, valt niet te ontkennen dat katten dol zijn op het spul. Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw kat aan te moedigen om te oefenen of gewoon een beetje entertainment voor uzelf nodig heeft, probeer dan een van de kattenkruidproducten die hierboven worden aanbevolen.