De beste zelfgemaakte kattenvoerrecepten voor nierziekte

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Dieetaanpassing is een van de weinige effectieve behandelingsopties voor katten met een nierziekte. Een dieet beperkt in fosfor en natrium dat is geformuleerd met beperkte, goed verteerbare dierlijke eiwitten helpt de nierfunctie te beschermen en de werklast te verminderen om uw kat gezond te houden.

Therapeutische diëten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in zowel droog als nat voedsel voor katten, maar er zijn andere opties beschikbaar voor katten met een nieraandoening. Als u volledige controle wilt hebben over de kwaliteit en voedingssamenstelling van het dieet van uw kat, is het de moeite waard om zelfgemaakt kattenvoer te overwegen.

Een kort overzicht van nierziekte bij katten

Voordat u het hebt over voedingsbeheer van nierziekten bij katten, zijn er een paar details die u moet weten over deze aandoening.

Er zijn verschillende vormen van nierziekte bij katten, maar chronische nierziekte (CKD) komt het meest voor.

De nieren filteren afvalproducten uit de bloedbaan, maar wanneer ze niet meer goed werken, beginnen die afvalproducten zich op te hopen. Veel voorkomende symptomen van CKD zijn lethargie, slechte vachtkwaliteit, gewichtsverlies en verlies van eetlust.

Een andere vorm van nierziekte bij katten is polycystische nierziekte (PKD). Dit is een erfelijke aandoening die ervoor zorgt dat met vloeistof gevulde zakken, cysten genaamd, in de nieren groeien. Bij de geboorte zijn deze cysten klein genoeg dat ze geen problemen veroorzaken, maar ze zullen uiteindelijk in omvang en aantal groeien en steeds meer schade aan de nieren van de kat toebrengen. Uiteindelijk, als de nierfunctie afneemt, kan de kat nierfalen krijgen.

Voor meer diepgaande informatie over PKD, bekijk ons diepgaande artikel.

Volgens het Cornell Feline Health Center omvat de diagnose van nierziekte meestal bloedonderzoek en urineonderzoek om de nierfunctie te evalueren. Deze tests meten de concentratie van afvalproducten in het bloed van uw kat en andere factoren die wijzen op een abnormale nierfunctie.

Helaas is er geen definitieve remedie voor de verschillende vormen van nierziekte.

Dieetaanpassing is over het algemeen de beste optie, hoewel sommige katten mogelijk aanvullende therapie nodig hebben om hypertensie, bloedarmoede, hoge fosfaatspiegels en urine-eiwitverlies onder controle te houden. Uw dierenarts is de beste persoon om te bepalen wat voor soort behandeling het beste werkt in het specifieke geval van uw kat.

Nutritioneel beheer van nierziekte

Als het gaat om het beheersen van nierziekten door middel van dieetaanpassing, zijn er drie primaire factoren om op te focussen:

 1. Beperkt eiwit van hoge kwaliteit
 2. Laag fosforgehalte
 3. Relatief laag natriumgehalte

Verhoogde inname van omega-3 vetzuren en B-vitamines kan ook helpen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kat voldoende vocht in zijn dieet krijgt. Katten met een nierziekte ervaren vaak een toename van urineren, wat kan leiden tot uitdroging als de kat niet meer water drinkt of voldoende vochtgehalte in zijn dieet heeft om te compenseren.

1. Beperkte hoogwaardige eiwitten zijn gemakkelijker te verwerken voor het lichaam van uw kat.

Jarenlang werd een eiwitarm dieet aanbevolen voor katten met een nierziekte, maar extreme eiwitbeperking kan leiden tot eiwitgebrek met bijbehorende verlies van spiermassa en afnemende lichaamsconditie. In plaats van zeer lage hoeveelheden eiwitten te voeren, kunt u overwegen uw kat beperkte hoeveelheden goed verteerbare, afvalarme eiwitten te geven die afkomstig zijn van dierlijke bronnen.

2. Fosforarme voedingsmiddelen helpen de nierfunctie te behouden.

Nierfalen bij katten diagnose kat bij dierenarts

Uw dierenarts kan uw kat met nierfalen diagnosticeren door bloedonderzoek uit te voeren

Wanneer de nieren beginnen af te sluiten, kunnen ze fosfor niet langer efficiënt filteren. Hoge concentraties fosfor in het bloed leiden tot een nog snellere declinatie van de nierfunctie. Het ideale fosforgehalte van een dieet voor katten met een nierziekte is niet meer dan 0,5% op basis van droge stof.

3. Beperkt natriumgehalte helpt nierschade te voorkomen.

Nierfalen bij katten Symptomen Kat in kattenbak

Overmatige dorst en urineren behoren tot de meest herkenbare symptomen van nierfalen bij katten.

Een hoge natriuminname kan de bloeddruk van uw kat verhogen en kan nierschade verergeren. Dit is het geval, de meeste therapeutische diëten voor nierziekte zijn laag in natrium. Martha G. Cline, DVM, ACVN, merkt op dat het natriumgehalte van het typische nierdieet voor katten met een nierziekte varieert van 0,5 tot 1 gram per 1.000 kcal.

Zijn voorgeschreven diëten een geschikte keuze?

Nierfalen bij katten Functie

Hoewel het misschien eenvoudig is om uw kat over te zetten naar een therapeutisch veterinair dieet zoals Hill’s Prescription Diet of Royal Canin Veterinary Diet, is dit niet de enige beschikbare optie.

Recept- en therapeutische diëten die specifiek zijn geformuleerd voor nierziekten, controleren meestal alle vakjes in termen van calorische dichtheid, beperkt eiwit en gecontroleerde natrium- en fosforniveaus, maar ze kunnen soms iets te wensen overlaten in termen van voedingskwaliteit.

Deze voedingsmiddelen hebben de neiging om geladen te zijn met koolhydraten (vaak granen met een lage waarde zoals maïs en tarwe). Ze bevatten vaak toegevoegde suiker en mogelijk dierlijke bijproducten van lage kwaliteit.

Sommige merken zijn iets beter dan andere. Blue Buffalo Natural Veterinary Diet K + M Kidney + Mobility Support natvoer bevat bijvoorbeeld geen bijproducten en is gemaakt met hoogwaardige eiwitbronnen zoals kip, rundvlees en kippenlever. Het is echter nog steeds zeer rijk aan koolhydraten en bevat carrageen als verdikkingsmiddel.

De enige manier om de kwaliteit en formulering van het dieet van uw kat echt te controleren, kan zijn om het voedsel zelf te maken.

Het maken van je eigen kattenvoer kan lastig zijn omdat je ervoor moet zorgen dat het qua voedingswaarde in balans is, maar als je eenmaal het juiste recept hebt gevonden, hoef je het alleen maar te reproduceren. De beste plaats om te beginnen is met een recept geformuleerd door een erkende dierenarts of veterinaire voedingsdeskundige.

Hoe ziet zelfgemaakt kattenvoer voor nierziekte eruit?

Elk uitgebalanceerd zelfgemaakt kattenvoer moet voldoen aan (maar idealiter overtreffen) de minimale voedingsvereisten van de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) voor katten. Volgens AAFCO hebben volwassen katten minimaal 26% eiwit en 9% vet nodig op basis van droge stof.

Het probleem met traditionele zelfgemaakte recepten voor kattenvoer is dat ze mogelijk te veel fosfor en natrium bevatten. Ze kunnen ook te veel eiwitten bevatten, afhankelijk van de aanbevelingen van uw dierenarts.

Een zelfgemaakt kattenvoer voor katten met een nierziekte moet worden afgestemd op de bovenstaande aanbevelingen voor dieetaanpassingen. Het moet ook worden gemaakt met verse, hoogwaardige ingrediënten. Haal uw eiwitten uit faciliteiten van menselijke kwaliteit die zijn gecertificeerd door de FDA en de USDA. Denk aan grasgevoerd vlees, scharrelpluimvee en in het wild gevangen vis.

Eiwit is een absoluut essentieel element in een dieet voor obligate carnivoren zoals je kat, maar het is belangrijk om het in balans te houden voor katten met een nierziekte.

Als je het eiwitgehalte van het voedsel te veel beperkt, verhoog je uiteindelijk de verhouding van de andere twee macronutriënten: vet en koolhydraten. Dit is de reden waarom veel zelfgemaakte recepten voor kattenvoer voor nierziekten toegevoegde koolhydraten bevatten zoals rijst of verse groenten.

Het voordeel van het opnemen van koolhydraten in het dieet van uw kat is dat ze een toegevoegde bron van voedingsvezels en antioxidanten bieden. Ze helpen ook om de calorische dichtheid in balans te houden. Koolhydraten bevatten slechts 4 calorieën per gram, terwijl vet 9 calorieën per gram bevat.

Terwijl u nadenkt over zelfgemaakt kattenvoer voor uw kat, kunt u merken dat u rauw voedsel overweegt. Rauw voedsel is over het algemeen een gezonde optie voor katten, vooral wanneer het alleen bestaat uit vers vlees, orgaanvlees, rauw bot en qua voedingswaarde is geformuleerd en uitgebalanceerd.

Rauwe diëten zijn echter mogelijk niet geschikt voor alle katten met een nierziekte.

Er is enige bezorgdheid dat de opname van bot in een rauw voedseldieet het fosforgehalte te hoog zou kunnen verhogen voor katten met een nierziekte. Lyn Thomson, BVSc van Feline-Nutrition.org suggereert echter dat het echt de calcium: fosforverhouding is die het belangrijkst is.

In haar eigen praktijk vindt Thomson dat CKD-patiënten het goed doen op rauw voedsel dat gemalen bot bevat. Bij patiënten bij wie het fosfaatgehalte in het bloed onveilige niveaus begint te benaderen, dient ze gewoon fosfaatbindmiddel toe.

Als u zich zorgen maakt over uw kat met een rauw voedseldieet, bespreek dan de opties met uw dierenarts en houd het bloedwerk van uw kat nauwlettend in de gaten.

Over het algemeen controleert een rauw voedseldieet alle vakjes die een voedzaam dieet voor katten met een nierziekte zou moeten zijn. Het bevat hoogwaardige, verteerbare dierlijke eiwitten met een hoog vochtgehalte. Orgaanvlees biedt natuurlijke bronnen van B-vitamines. Wild gevangen prooi bevat hoge niveaus van essentiële vetzuren, hoewel diëten gebaseerd op gekweekt vlees wat omega-3-suppletie kunnen vereisen.

Het beste zelfgemaakte kattenvoer voor katten met een nierziekte

kat en vet-gecomprimeerd

Dit recept is ontwikkeld door Dr. Meredith Wall, BA, BVSc. Wall voltooide in 2012 een Bachelor of Veterinary Science aan de Universiteit van Sydney en een gecombineerde klinische voedingsresidentie en PhD aan de Massey University in 2022.

In een diepgaand artikel dat in januari 2020 werd gepubliceerd, beantwoordt Wall de vraag: “Moet ik mijn kat met een chronische nierziekte een rauw dieet geven.” Het artikel bespreekt de mogelijke problemen met eiwitbeperking en onderzoekt het onderwerp suppletie als onderdeel van een rauw dieet voor katten met een nierziekte. Na het testen en evalueren van de voedingswaarde van verschillende recepten, besloot ze het volgende recept als haar primaire aanbeveling.

OPMERKING: Wall raadt aan om een digitale keukenweegschaal te gebruiken om nauwkeurige metingen te garanderen. Meet alle hoeveelheden nauwkeurig – schat niet in.

Ingrediënten:

 • 470 gram rauwe kippendij (huidloos en zonder been)
 • 30 gram ingeblikte roze zalm (inclusief botten en huid)
 • 90 gram gezouten boter, verzacht
 • 220 gram gekookte kortkorrelige witte rijst
 • 100 gram rauwe pompoen, fijngehakt
 • 60 gram rauwe spinazie (stelen verwijderd)
 • 1 gram gejodeerd keukenzout

Supplementen:

 • 7ml Nordic Naturals omega-3 huisdier vloeistof
 • 5g Now Foods psyllium husk poeder
 • 2 capsules (alleen inhoud) Now Foods taurine (1000g elk)
 • 1 capsule (alleen inhoud) Thorne Research Basic B Complex
 • 6 capsules (alleen inhoud) Thorne Research BioMins met koper en ijzer
 • 2 afgestreken theelepels Now Foods calciumcarbonaat poeder
 • 1/4 niveau theelepel Now Foods kaliumchloride poeder
 • 3 tabletten (geplet) Country Life choline tabletten
 • 2 druppels Now Foods natuurlijke E-olie

Aanwijzingen:

 1. Stoom de rijst totdat deze een beetje gaar is – het moet heel zacht zijn.
 2. Laat de rijst iets afkoelen en meet vervolgens tot 220 gram die je nodig hebt in een kom en roer de zachte boter erdoor tot hij smelt.
 3. Meng de pompoen en spinazie in een magnetronveilige kom met een theelepel water. Dek af met plastic en magnetron tot de pompoen erg zacht is.
 4. Laat de groenten afkoelen en pureer ze vervolgens samen.
 5. Bak de kip voorzichtig tot hij gaar is en gehakt dan heel fijn – je kunt de kip ook rauw laten, maar alleen als je verse kip van menselijke kwaliteit gebruikt.
 6. Roer de ingeblikte zalm door de gekookte witte rijst en voeg de pompoen, spinazie en kip toe.
 7. Meng de ingrediënten grondig en voeg vervolgens het gejodeerde zout, psylliumschilpoeder en visolie toe. Meng goed.
 8. Voeg de inhoud van de taurine, B-complex, BioMins-capsules toe.
 9. Plet de cholinetabletten en voeg ze toe aan de mix met de vitamine E-olie, calciumcarbonaatpoeder en kaliumchloridepoeder.
 10. Meng alle ingrediënten heel goed en breng ze over naar een goed afgedekte container en koel of vries in.

Voeding (per 1 kg): 27,8% calorieën uit eiwitten, 54,8% calorieën uit vet, 17,4% calorieën uit koolhydraten, 0,71 g fosfor per 1000 kcal en 70% vochtgehalte. De omega-6 tot omega-3 verhouding is 2,9.

Voedingstips: Dit recept maakt ongeveer 1 kg (2,2) pond voedsel, dus het kan nodig zijn om er wat van in te vriezen om het vers te houden. Vers voedsel mag slechts ongeveer 3 tot 5 dagen worden gekoeld. Als je van plan bent om het in te vriezen, probeer het dan uit te delen en het voedsel in een bal te rollen voordat je het in plastic verpakt. Als het voedsel niet aan elkaar kleeft, probeer dan individuele dekselcontainers.

Kun je een van de supplementen in dit recept vervangen?

Dr. Wall komt uit Australië en heeft er dus voor gekozen om supplementen te gebruiken die gemakkelijk verkrijgbaar zijn in dat land. Hoewel je Thorne, NOW Foods en Country Life-supplementen online rechtstreeks van het merk kunt vinden, is een aanzienlijk aantal van hen ook beschikbaar op Amazon.

Wall merkt op dat hoewel de initiële investering in de aanbevolen supplementen hoog kan zijn, ze u door vele batches zullen gaan. Dr. Wall waarschuwt haar lezers tegen het gebruik van andere supplementen dan de vermelde, maar u kunt mogelijk vergelijkbare opties vinden als u het juiste product niet op voorraad kunt vinden.

Geen van de alternatieve supplementen die ik vond, was een perfecte match voor de supplementen die Dr. Wall suggereert, maar hier zijn een paar opties die in de buurt komen.

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

#1

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Omega-3 Huisdier Vloeistof

 • Bevatten een vergelijkbare omega-3 tot omega-6 verhouding
 • Elke softgel bevat dezelfde 1000mg visolie

#2

aac-table__image

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Psyllium Husk Poeder

 • Gemakkelijk een vervanger te vinden
 • Bevat niets meer dan psylliumschilpoeder

#3

aac-table__image

9.8

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Taurine (1000g) Capsules

 • Dit product heeft tweemaal de taurine (1.000 mg)
 • Impulsen en hulpmiddelen bij het behoud van de vochtbalans

#4

aac-table__image

9.7

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Calciumcarbonaat Poeder

 • Uitstekende vorm voor de ondersteuning van gezonde botten en tanden
 • Bevat een van de hoogste concentraties elementair calcium

#6

aac-table__image

9.5

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Natuurlijke E-Oil

 • Bevat alleen vitamine E olie
 • Er zijn genoeg alternatieven

#7

aac-table__image

9.4

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Basic B Complex Capsules

 • Andere formules bevatten een vergelijkbaar voedingsprofiel
 • Bevordert een optimaal functionerend zenuwstelsel en gezonde zenuwcellen

#8

aac-table__image

9.3

Geplukt door 25 mensen vandaag!

BioMins met koper en ijzer

 • Bevat goed onderzochte vormen van mineralen
 • Zeer goed opneembaar dimagnesiummalaat en dicalciummalaat

#9

aac-table__image

9.2

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Het leven op het platteland

 • Choline ondersteunt de gezondheid van de zenuwen en helpt bij het metabolisme
 • Gecertificeerd glutenvrij, veganistisch, koosjer en halal gemaakt met recyclebare verpakking

#10

aac-table__image

9.2

Geplukt door 18 mensen vandaag!

VetriScience Laboratoria Renal Essentials

 • Ontworpen om de gezondheid van de nieren te ondersteunen
 • Ze bevatten een verscheidenheid aan plantenextracten samen met EPA, DHA, kalium en verschillende B-vitamines
 • Het fosforgehalte is 8 mg per 2 tabletten

Noordse Naturals:

Koop op Amazon

 • Pure Micronutriënten Omega-3 Visolie supplementen bevatten een vergelijkbare omega-3 tot omega-6 verhouding en elke softgel bevat dezelfde 1000mg visolie. Dit kan een geschikte vervanging zijn, maar nogmaals, vraag het uw dierenarts.

NOW Foods:

Koop op Amazon

 • Dit poedervormige supplement is verkrijgbaar op Amazon. Maar een zeer vergelijkbaar product is Nutricost Calcium Carbonate Powder. Elke theelepel van de NOW Foods formule bevat 3400mg calciumcarbonaat terwijl de Nutricost formule 650mg per schep bevat. Je hebt vier porties van de NOW-formule nodig of ongeveer 3,5 porties van de Nutricost-formule.

Koop op Amazon

 • Dit product is verkrijgbaar op Amazon, maar omdat het alleen vitamine E-olie bevat, zijn er tal van alternatieven. Bij het winkelen moet u echter voorzichtig zijn om een pure, onverdunde vitamine E-olie zoals Cocojojo 100% pure en onverdunde full-spectrum vitamine E-olie te kiezen. De dosering kan echter lastig zijn.
 • De NOW-formule vereist slechts 2 druppels, of ongeveer 63 IE (31,6 IE per druppel). De Cocojojo-formule wordt geleverd in een fles van 8 ounce versus 1 ounce en, met 75.000 IE per fles, gemiddeld ongeveer 13 IE vitamine E per druppel. Je hebt ongeveer 5 druppels van de Cocojojo-formule nodig.

Thorne Onderzoek:

Koop op Amazon

 • Deze formule is beschikbaar op Amazon, dus het is het beste om hier bij de aanbeveling van Dr. Wall te blijven. Andere formules bevatten een vergelijkbaar voedingsprofiel, maar de hoeveelheden zijn heel verschillend.
 • NATURELO B Complex capsules bevatten slechts 5 mg thiamine per capsule, terwijl de Thorne Research-formule 100 mg thiamine per capsule bevat. Je kunt echter niet zomaar meer van de NATURELO-capsules gebruiken in het zelfgemaakte recept voor kattenvoer, omdat sommige hoeveelheden hetzelfde of bijna hetzelfde zijn (zoals riboflavine en vitamine B6). Het verhogen van de dosis kan leiden tot een teveel aan bepaalde vitamines.

Koop op Amazon

 • Dit formule is beschikbaar op Amazon, dus het is het beste om hier bij de aanbeveling van Dr. Wall te blijven. Er zijn vergelijkbare opties, maar nogmaals, met verschillende formuleringen.
 • NU supplementen Full Spectrum Mineral Caps bevatten allemaal dezelfde mineralen en vitamine D3, maar nogmaals, de hoeveelheden zijn veel verschillend per portie. Healthy Origins Chelated Multi Mineral capsules bevatten ook een vergelijkbaar voedingsprofiel, maar de portiegrootte is 2 capsules versus Thorne’s 4. Zelfs als je de dosis van het Healthy Origins-supplement zou verdubbelen, zou de hoeveelheid per portie niet dichtbij genoeg liggen. Zelfs het Rx Vitamins Mineral Powder dat speciaal is geformuleerd voor katten, slaat niet aan.

Koop op Amazon

 • Deze Country Life choline tabs zijn beschikbaar op Amazon, maar omdat ze alleen choline bitartraat bevatten zijn er ook andere opties beschikbaar. Je hebt 3 capsules van de Country Life-formule nodig of ongeveer 3,2 capsules Geneste Naturals Cholinebitartraat. Je zou ongeveer 2,3 capsules Solgar Choline 350mg tabletten nodig hebben, dus het is eigenlijk gewoon gemakkelijker om 3 Country Life tabs te gebruiken.

Koop op Amazon

Als u zich zorgen maakt over het kopen van zoveel individuele supplementen, is het misschien mogelijk om een supplement te gebruiken dat is geformuleerd voor nierondersteuning, hoewel deze optie niet perfect is.

VetriScience Laboratories Renal Essentials tabletten, bijvoorbeeld, zijn ontworpen om de gezondheid van de nieren te ondersteunen. Ze bevatten een verscheidenheid aan plantenextracten samen met EPA, DHA, kalium en verschillende B-vitamines. Het fosforgehalte is 8 mg per 2 tabletten.

LET OP: Voordat u de aanbevolen supplementen verwisselt voor een nierondersteuningssupplement zoals de formule van VetriScience, moet u uw dierenarts of een veterinaire voedingsdeskundige raadplegen om ervoor te zorgen dat het een geschikte schakelaar is en de voedingswaarde van het recept niet uit de war gooit.

Zijn Premixen een goede optie?

Als je eerder rauw of zelfgemaakt kattenvoer hebt overwogen, ben je waarschijnlijk het idee van premixen tegengekomen in je onderzoek.

Een premix is een product dat alle extra voedingsstoffen bevat die uw kat nodig heeft bovenop eiwitten en vetten. Ze komen meestal in de vorm van poeder dat je mengt met je vleeskeuze om een zelfgemaakt kattenvoerdieet te creëren. Je voegt ook water toe, dus het recept is goed verteerbaar en rijk aan vocht.

Premixen zijn een geweldige manier om het proces van het maken van zelfgemaakt kattenvoer te vereenvoudigen, maar houd er rekening mee dat ze zijn geformuleerd voor gezonde katten.

Als uw kat een nierziekte heeft, neem dan contact op met uw dierenarts voordat u een van deze producten gebruikt. Mogelijk moet u de voedingsafbraak van het premix evalueren om ervoor te zorgen dat het niet te veel fosfor of natrium bevat. Het is ook vermeldenswaard dat het aanpassen van de hoeveelheid vlees om een beperkt eiwitrecept te bereiken, de voedingsbalans kan verstoren.

Met de goedkeuring van uw dierenarts kan een van de volgende premixen een goede optie zijn:

Koop op YoungAgain

Deze premix is volledig verrijkt met vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren. Het bevat ook een gepatenteerde mix van prebiotica, probiotica en enzymen om de spijsvertering te ondersteunen.

Een enkele pot van 20,32 ounce van deze premix maakt tot 37 pond rauw voedsel. De kleinere 1,25-ounce pakketten maken elk 2 pond rauw voedsel.

Young Again stelt voor om meerdere vleesbronnen te gebruiken en beveelt aan dat ten minste 1/3 van het vlees afkomstig is van varkensvlees om het selenium te leveren dat uw kat nodig heeft. Als je gemalen bot opneemt in het rauwe dieet van je kat, kies dan voor de originele Young Again Carnivore Raw (zonder calcium) formule.

Voor elke 2 pond vlees raadt Young Again aan om 3/4 tot 1 kopje water en 2 zalmoliecapsules toe te voegen. Dit is de juiste hoeveelheid om te gebruiken met een 1,25-ounce pakket van de premix, maar je moet het opschalen om grotere porties uit het bad te gebruiken.

Koop op mijn natuurlijke kat

Deze premix is bedoeld voor gebruik met recepten voor rauw kattenvoer. Het bevat de voedingsstoffen die nodig zijn om te voldoen aan de AAFCO voedingsrichtlijnen voor katten van alle levensfasen. De premix wordt verkocht in een proefformaat of een groot formaat.

Om deze premix te gebruiken, raadt My Natural Cat aan om 1/2 kopje van de premix te combineren met 1 1/2 kopje water in een grote kom. Ze raden aan om 2.000 mg zalmolie toe te voegen en het mengsel vervolgens goed te kloppen om te combineren. Je voegt dan 2 pond rauw vlees toe samen met 1/2 pond rauwe lever of drie eetlepels kippenleverpoeder en mengt goed.

Zodra je het voedsel hebt gemaakt, kun je de portie naar wens nemen en de porties invriezen die je niet binnen 3 tot 5 dagen kunt gebruiken.

Koop op TCFeline

Total Cat biedt verschillende recepten van raw food premix, waaronder een hert en een rundvleesrecept. Het belangrijkste verschil is dat het rundvleesrecept lever en de hertenvleesformu bevatla niet.

Beide premixrecepten bevatten ongeveer 2,5: 1 calcium tot fosfor en slechts 160 mg natrium per portie van 1/4 kopje (4,5 gram vers voedsel wanneer bereid).

Total Cat raadt aan om 1/4 kopje premix te mengen met 1 kopje koud water en grondig te kloppen voordat je er 2 rauwe eierdooiers in klopt (deze zijn optioneel). Voeg gewoon 2 pond rauw vlees zonder bot toe en combineer voordat je het in porties deelt.

Laatste gedachten

Katten die lijden aan een nierziekte hebben speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig afspraken met uw dierenarts te houden om het bloedonderzoek van uw kat te controleren en de progressie van de ziekte te controleren. Als uw kat medicijnen gebruikt, zal regelmatig bloedonderzoek u helpen bij te houden hoe goed het werkt.

Het belangrijkste dat u echter kunt doen voor een kat met een nierziekte, is een dieet vinden dat voldoet aan de voedingsbehoeften van uw kat zonder al te veel stress op zijn nieren te leggen.

Het ideale dieet voor een kat met een nierziekte is er een gemaakt met beperkte hoogwaardige, verteerbare dierlijke eiwitten, samen met een beperkt fosfor- en natriumgehalte. Zelfgemaakt kattenvoer geeft je volledige controle over het dieet van de kat, hoewel het belangrijk is om een door de dierenarts geformuleerd recept te volgen. Als u niet zeker bent van het maken van uw eigen kattenvoer, kan een therapeutisch of voorgeschreven dieet een goed alternatief zijn.

Voordat je zelfgemaakt kattenvoer voor jezelf probeert, moet je je onderzoek doen om ervoor te zorgen dat je begrijpt waar je jezelf (en je kat) in krijgt.

Bekijk hier onze uitgebreide gids voor het maken van zelfgemaakt kattenvoer.