De 5 beste kattenbakken met topinvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Geen enkele kattenbak is perfect als het gaat om het houden van zwerfvuil waar het hoort – in de doos. Hoogzijdige kattenbakken bevatten strooisel beter dan de meeste, maar zelfs zij hebben hun beperkingen. Als je op zoek bent naar een klein doosje dat echt werkt om vuil strooisel (en geur) binnen te houden, overweeg dan een kattenbak met topinvoer.

Top entry kattenbakken zijn precies hoe ze klinken. Het zijn afgesloten kattenbakken met een opening aan de bovenkant in plaats van aan de zijkant van de kattenbak. Omdat ze helemaal rond zijn ingesloten, hebben deze dozen de neiging om het beter te doen met afvalverstrooiing, urinespray en geur dan conventionele kattenbakken.

Er is geen tekort aan kattenbakken met de hoogste ingang op de markt en veel van hen lijken qua ontwerp erg op elkaar. Ik heb mijn best gedaan om opties te selecteren die ten minste één functie hebben die hen onderscheidt van andere opties.

In één oogopslag: 5 beste kattenbakken met topinvoer

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Budgetkeuze

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

IRIS Top Entry Kattenbak

 • Bescheiden geprijsd rond de $ 25
 • Geperforeerd deksel functioneert als kattenbakmat
 • Stevig deksel bevestigt stevig aan de kattenbak

Premium keuze

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

ModKat XL Kattenbak

 • Veelzijdig ontwerp zorgt voor instap aan de voor- en bovenkant
 • Wordt geleverd met een voering die het schoonmaken van de doos gemakkelijk maakt
 • Scharnierend deksel voor gemakkelijke toegang tijdens het scheppen

Beste voor geurbestrijding

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Frisco Top Entry Kattenbak

 • Doet goed werk met het beperken van zwerfvuilverstrooiing en geur
 • Getextureerd deksel helpt bij het vangen van strooisel van de poten van uw kat
 • Deksel kan op twee scharnieren worden opgeklapt voor gemakkelijke toegang tot scheppen

Meest veelzijdig

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Genenic Kattenbak met Deksel

 • Uittrekbare lade biedt gemakkelijke toegang tot het kattenbakbed
 • Geperforeerd deksel helpt overtollig strooisel op te vangen
 • Inklapbaar ontwerp kan perfect zijn voor op reis

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen drie jaar hebben we veel tijd besteed aan het uitzoeken wat er nodig is om een geweldige kattenbak te maken.

We hebben de soorten kattenbakken onderzocht die beschikbaar zijn, honderden klantrecensies gelezen en real-world tests uitgevoerd op meer dan een dozijn topboxen. We hebben meer dan 40 uur besteed aan het testen van de stevigheid, katvriendelijkheid en het vermogen om strooiselverstrooiing en geur van kattenbakvulling te beheersen.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de 5 kattenbakken geselecteerd die hieronder worden beschreven als de beste kattenbakken die je kunt kopen.

Hoe we hebben gekozen

Modkat XL Kattenbak

Modkat XL Kattenbak

In de afgelopen maand heb ik meer dan een dozijn verschillende kattenbakken getest met mijn drie katten Bagel, Biscuit en Munchkin. Mijn katten zijn nooit vies geweest van het gebruik van bovenste instapdozen, dus het testproces verliep vrij soepel.

Ik heb de opties op de markt beperkt tot de vijf keuzes die hier zijn beoordeeld op basis van een paar criteria: grootte, materialen, dekselontwerp en prijs. Elk van de onderstaande opties heeft iets unieks, waardoor het misschien aantrekkelijker is voor u en uw kat dan andere bovenste instapvakken.

De beste kattenbakken met topinvoer: onze top 5 picks

#1 Overall Best: Petmate Top Entry Kattenbak met filterdeksel

Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 20,3 “x15” x15,2 “
 • Prijs: 40,62 dollar
 • Werken met: Elke kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Het getextureerde, geperforeerde deksel fungeert ook als een kattenbak om overtollig strooisel in de doos te houden.
 • Ideaal voor: Kleinere katten die de neiging hebben om strooisel te strooien en/of urine te sproeien.

Deze Petmate kattenbak is mijn top pick voor top entry kattenbakken omdat het zorgvuldig is ontworpen voor functie en gemak. Het deed geweldig werk met afvalverstrooiing en urinespray, evenals kattenbakgeur.

Hoewel het vrij standaard is in ontwerp wat betreft de kattenbakken met de bovenste ingang, heeft de Petmate top entry kattenbak een paar trucs in petto. Eerst en vooral fungeert het deksel ook als een kattenbakmat om zwerfvuil te vangen voordat het op de vloer kan worden verspreid. Het deksel is geperforeerd en getextureerd om dit doel te bereiken.

Wat ik echter erg waardeerde aan deze kattenbak, was dat het deksel scharnierend is. Dit maakt het proces van het scheppen en schoonmaken van de kattenbak veel eenvoudiger omdat u niet hoeft te worstelen om het deksel te verwijderen en te vervangen.

Qua grootte was de Petmate top entry kattenbak erg ruim voor mijn katten – die allemaal minder dan 10 pond wegen. Omdat ik een beetje aan de smalle kant ben (slechts 15 centimeter breed), kan ik echter zien hoe grote katten deze kattenbak misschien niet groot genoeg vinden.

Wat we leuk vonden:

 • Scharnierend deksel maakt scheppen en schoonmaken eenvoudig
 • Royaal bemeten voor kleinere katten
 • Geperforeerd deksel doet ook dienst als kattenbakmat
 • Bevat strooiselstrooisel en urinespray zeer goed

Wat we niet leuk vonden:

 • Misschien niet groot genoeg voor grote katten

#2 Budgetkeuze: Iris Top Entry Kattenbak

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 20,5 “x14,75″ x14,4”
 • Prijs: 25,99 dollar
 • Werken met: Elke kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Wordt geleverd met een strooiselschep en is ontworpen om het deksel uit de weg te houden tijdens het scheppen.
 • Ideaal voor: Eigenaren van kleine katten op zoek naar een betaalbare top-entry optie.

Net iets kleiner dan de Petmate, is de IRIS top entry kattenbak ook iets goedkoper. Er zijn verschillende modellen IRIS kattenbak maar de witte doos met groenblauw deksel is het meest bescheiden geprijsd.

De IRIS top entry kattenbak is eivormig van vorm met een geperforeerd deksel en een ronde opening. Het wordt geleverd met een kleine kattenbak die dan aan een haak buiten de kattenbak hangt. Het is een beetje aan de kleine kant (wat geen probleem was voor mijn katten) en niet zo lang als sommige van de andere modellen die ik heb beoordeeld.

Wat ik waardeer aan de IRIS kattenbak is dat het deksel goed aan de bovenkant past. Het valt niet af bij het dragen van de kattenbak en het is stevig genoeg dat het niet wiebelt als mijn kat opspringt. Er is ook een stuk plastic aan de onderkant van het deksel dat je kunt gebruiken om het aan de zijkant van de doos te hangen wanneer je de kattenbak schept.

Afgezien van de beperkingen van de grootte, is de vorm de meest voorkomende negatieve opmerking die klanten hebben over de IRIS-kattenbak. Ronde zijden zijn moeilijker te schrapen dan vierkante zijden. De ronde vorm neemt ook een deel van de binnenruimte weg die een rechthoekige vorm biedt.

Wat we leuk vonden:

 • Bescheiden geprijsd rond de $ 25
 • Geperforeerd deksel functioneert als kattenbakmat
 • Stevig deksel bevestigt stevig aan de kattenbak
 • Wordt geleverd met een kleine nestschep

Wat we niet leuk vonden:

 • Kan te klein zijn voor grote katten
 • Afgeronde wanden kunnen moeilijk te schrapen zijn

#3 Premium Pick: Modkat XL Kattenbak

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Productinformatie:

 • Dimensies: 21 x16,5 x17 inch
 • Prijs: 152,95 dollar
 • Werken met: Elke kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Modulair ontwerp bevat zowel top- als front-entry opties.
 • Ideaal voor: Katteneigenaren op zoek naar een kattenbak die zich aanpast aan de veranderende behoeften en voorkeuren van hun kat.

De ModKat XL is heel anders dan mijn eerste twee keuzes. Deze kattenbak is vierkant van vorm en biedt, als upgrade van de originele ModKat, zowel voor- als boveninstap. De vooringang is ideaal voor kittens en oudere katten, maar het hebben van de optie van top entry geeft uw kat ook de zekerheid dat hij niet door een andere kat in de kattenbak zal worden opgesloten.

Zodra ik de ModKat XL uitpakte, was het duidelijk hoeveel aandacht er in het ontwerp ging. De kattenbak zelf is gemaakt van stevige kunststof materialen en alle onderdelen zijn duidelijk gelabeld. Deze kattenbak wordt geleverd met een voering voor zowel de top entry-only configuratie als de configuratie die beide omvat. De instructies zijn gemakkelijk te volgen en de installatie was ongelooflijk eenvoudig.

De ModKat XL is niet alleen een geweldige kattenbak in concept – het werkt zoals het bedoeld is. Ik dacht dat het royaal sized voor mijn kleine katten en ik waardeerde de extra functies die deze kattenbak uniek maken.

Zoals veel kattenbakken heeft de ModKat XL een geperforeerd deksel dat ook dienst doet als kattenbak. Bij het gebruik van de vooringang is er een geribbelde trede die helpt de voering aan de doos te bevestigen, wat tot op zekere hoogte helpt bij het vangen van afval. Ik vond het leuk dat de helft van het deksel scharnierend is om de toegang gemakkelijk te maken voor het scheppen en met de verwijderbare voering is het ook snel en gemakkelijk om de kattenbak te legen en schoon te maken.

Het belangrijkste nadeel van deze kattenbak is de prijs. Het is ook vermeldenswaard dat u wat afvalverstrooiing moet verwachten bij het gebruik van de front entry-configuratie voor deze kattenbak.

Wat we leuk vonden:

 • Veelzijdig ontwerp zorgt voor instap aan de voor- en bovenkant
 • Wordt geleverd met een voering die het schoonmaken van de doos gemakkelijk maakt
 • Scharnierend deksel voor gemakkelijke toegang tijdens het scheppen
 • Stevig ontwerp, buigt of buigt niet onder het gewicht van zwerfvuil

Wat we niet leuk vonden:

 • Behoorlijk duur, ongeveer $ 180
 • Vooringang zorgt voor wat zwerfvuilverstrooiing

#4 Beste voor geurbestrijding: Frisco Top Entry Cat Kattenbak

Koop op Chewy

Productinformatie:

 • Dimensies: 23 “x15” x15 “
 • Prijs: 33,10 dollar
 • Werken met: Elke kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Ruimer interieur met een bredere bovenopening dan sommige kattenbakken.
 • Ideaal voor: Middelgrote katten die de neiging hebben om strooisel te strooien en/of urine te sproeien.

De Frisco top entry kattenbak lijkt meer op de eerste twee picks op deze lijst dan de ModKat XL. Het is een standaard kattenbak in kuipstijl met een deksel met een gat in de bovenkant in de vorm van bijna een halve maan.

Deze kattenbak is iets groter dan de eerste twee modellen op deze lijst, maar zal nog steeds comfortabeler zijn voor kleine tot middelgrote katten dan voor grote katten. Het deksel klikt stevig op de bovenkant van de doos en twee scharnieren aan de achterkant stellen u in staat om het deksel omhoog te klappen voor scheppen en schoonmaken.

Het grootste verschil tussen deze kattenbak en de Petmate top entry kattenbak is dat het deksel niet geperforeerd is. Het deksel is getextureerd om te helpen bij het verwijderen van strooisel van de poten van uw kat wanneer hij eruit springt, maar omdat er geen gaten in het deksel zitten, komt het nest vast te zitten op het deksel – dit kan voor een rommelige situatie zorgen, tenzij u voorzichtig bent bij het openen van het deksel.

Hoewel de meeste klanten tevreden lijken met de Frisco top entry kattenbak, zijn er een paar negatieve opmerkingen over het deksel. Sommigen zeggen dat het een beetje wiebelig is en anderen hadden moeite om het op zijn plaats te houden. Het lijkt erop dat de scharnieren in theorie beter werken dan in de praktijk.

Wat we leuk vonden:

 • Doet goed werk met het beperken van zwerfvuilverstrooiing en geur
 • Getextureerd deksel helpt bij het vangen van strooisel van de poten van uw kat
 • Deksel kan op twee scharnieren worden opgeklapt voor gemakkelijke toegang tot scheppen

Wat we niet leuk vonden:

 • Deksel is niet geperforeerd, strooisel heeft de neiging om zich te verzamelen
 • Scharnieren op het deksel kunnen beter worden ontworpen

#5 Meest veelzijdig: Genenic Kattenbak met deksel

Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 20 “x16” x15 “
 • Prijs: 49,99 dollar
 • Werken met: Elke kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Meerdere in-/uitstappunten met een uitschuifbare lade voor eenvoudig scheppen.
 • Ideaal voor: Kleinere katten die de veiligheid van meerdere in- en uitgangen waarderen.

De Genenic kattenbak is vergelijkbaar met de ModKat XL. Het is een vierkante kattenbak die zowel voor- als boveninstapconfiguraties mogelijk maakt. Wat deze kattenbak uniek maakt is het inklapbare ontwerp en de uittrekbare lade.

Deze kattenbak is vierkantvormig met een vierkante opening in het geperforeerde deksel. Het komt in drie stukken, waarvan er twee solide zijn en de derde is het inklapbare midden dat in de bodem klikt. Het was een beetje lastig om de stukjes in elkaar te krijgen, maar toen ik dat eenmaal deed, had ik het gevoel dat het een vrij veilige pasvorm was. De enige tekortkoming van dit ontwerp is dat er geen handgrepen aan de bovenkant van de doos zitten en dat het deksel er vrij gemakkelijk afkomt.

Hoewel de Genenic kattenbak in theorie uitstekend is, zijn er een paar gebieden waarop het product zijn volledige potentieel niet waarmaakt. De opening aan de voorkant is voldoende breed genoeg, maar het is ontworpen om de vorm te hebben van het gezicht van een kat, waardoor de bovenkant enkele centimeters naar beneden komt, waardoor het meer een uitdaging is voor grote katten.

De uittrekbare lade zorgt ook voor wat problemen. Ik vond het idee van een uittrekbare lade leuk om het schoonmaken van de kattenbak gemakkelijker te maken. Helaas hebben zwerfvuil en urine de neiging om vast te komen te zitten in de naden, waardoor een rommel als je de lade uittrekt. Wel waardeerde ik het inklapbare ontwerp van de kattenbak. Ik kan zien hoe het een goede optie kan zijn voor kortdurend gebruik tijdens het reizen.

Wat we leuk vonden:

 • Voor- en boveninstapconfiguraties
 • Uittrekbare lade biedt gemakkelijke toegang tot het kattenbakbed
 • Geperforeerd deksel helpt overtollig strooisel op te vangen
 • Inklapbaar ontwerp kan perfect zijn voor op reis

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur, ongeveer $ 55
 • Vooringang is mogelijk te klein
 • Geen handgrepen voor het dragen

5 functies om naar te zoeken in een kattenbak met topinvoer

Iris Top Entry Kattenbak

Als je het beu bent om verspreid zwerfvuil op te vegen of urine van de muur achter de kattenbak te schrobben, is het misschien tijd om te upgraden naar een kattenbak met de bovenste ingang. Het internet staat vol met doe-het-zelfgidsen voor het maken van bovenste invoerdozen van opbergbakken, maar als u iets wilt dat specifiek is ontworpen om het probleem op te lossen, is een van de producten op deze lijst misschien de perfecte keuze.

Hier zijn 5 dingen om te overwegen bij het winkelen voor kattenbakken met de hoogste ingang:

1. Is het groot genoeg voor uw kat?

Grootte is een belangrijke factor, ongeacht het soort kattenbak waar je naar op zoek bent. Als de kattenbak te klein is, kan het moeilijk zijn om uw kat rond te graven om zijn afval te bedekken, waardoor u buiten de doos met strooisel over de vloer verspreid ligt. Met name in het geval van afgesloten kattenbakken zoals bovenste instapbakken, kan een te kleine doos uw kat ook claustrofobisch laten voelen.

De algemene regel voor het dimensioneren van kattenbakken is om het lichaam van uw kat te meten van neus tot het puntje van zijn staart. Kies een kattenbak die minstens zo lang is. De breedte van de kattenbak moet ongeveer gelijk zijn aan de lengte van het lichaam van uw kat zonder de staart. Als het gaat om afgesloten kattenbakken, is groter meestal beter. Het kiezen van een kattenbak met een ruime binnenkant zal uw kat helpen zich minder krap te voelen.

2. Hoe groot is het ingangsgat?

U moet niet alleen bepalen of er voldoende ruimte in de kattenbak is voor uw kat om deze comfortabel te gebruiken, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de grootte en vorm van het ingangsgat.

Sommige katten klimmen graag op de kattenbak voordat ze naar binnen gaan, terwijl anderen dwars door het gat springen. De voorkeuren van uw kat kunnen bepalen hoe groot het ingangsgat moet zijn. Totdat je de voorkeuren van je kat hebt geleerd, wil je misschien op veilig spelen en met een groter ingangsgat gaan.

3. Zijn de materialen stevig genoeg om het gewicht van uw kat te ondersteunen?

Een traditionele kattenbak kan wegkomen met vrij dun zijn, vooral als je kat gewoon over de muren kan stappen om in en uit te stappen. Met een kattenbak met de bovenste ingang zal uw kat echter waarschijnlijk op een gegeven moment op het deksel stappen. Zoek naar een kattenbak gemaakt van stevige materialen die niet buigen of doorzakken onder het gewicht van je kat.

Kijk eens naar de materialen waarvan ook andere delen van de kattenbak zijn gemaakt. Als de kattenbak handvatten heeft die aan het deksel worden bevestigd, zorg er dan voor dat ze ook stevig zijn. Als uw kat van een hoogte op het deksel springt, wilt u ervoor zorgen dat de plotselinge druk de handvatten niet zal breken.

4. Helpt het om extra zwerfvuil op te vangen?

Door hun aard doen kattenbakken met de bovenste ingang goed werk om zwerfvuilverstrooiing tegen te gaan. Simpelweg door rond te graven in de doos, zal uw kat echter eindigen met wat strooisel dat aan zijn poten is blijven plakken. Omdat je kat uit een bovenste instapbak moet klimmen of opspringen, zal een deel van dat nest vanzelf afvallen. Veel kattenbakken met bovenste ingang ontwerpen ook het deksel om te verdubbelen als een kattenbakmat. Zoek naar een deksel dat is geperforeerd of getextureerd om extra kattenbakvulling te vangen voordat je kat terug naar de grond springt.

5. Is het de kosten waard?

Je kunt een conventionele kattenbak kopen voor minder dan $ 10, maar zoals elke verstandige katteneigenaar weet, krijg je waar je voor betaalt. Kattenbakken met topinvoer zijn meestal duurder dan traditionele opties. Als u meer gaat uitgeven, wilt u er zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt.

Vergelijk bij het vergelijken van prijzen voor kattenbakken met de hoogste ingang de grootte, materialen en het ontwerp. Het kan de moeite waard zijn om een paar extra dollars te betalen voor een jumbo-formaat kattenbak als uw kat meer dan 10 pond weegt. Misschien kun je zelfs kattenbakken met de bovenste ingang vinden die worden geleverd met accessoires zoals een kattenbak.

Waarom houden sommige katten niet van kattenbakken met topinvoer?

Hoewel kattenbakken met de hoogste ingang een praktische oplossing kunnen zijn voor kleine ruimtes en rommelige katten, zijn ze niet zonder hun nadelen. In feite zijn er een paar factoren die de bovenste instapboxen minder katvriendelijk maken dan traditionele open kattenbakken.

Kattenbakken van de bovenste invoer are in wezen afgesloten kattenbakken met de ingang aan de bovenkant in plaats van de zijkant, dus beide stijlen hebben dezelfde problemen als het gaat om beveiliging. Katten voelen zich kwetsbaar als ze in de kattenbak zitten, vooral als er maar één punt van binnenkomst en uitgang is. Wanneer de in- en uitgang bovenop de kattenbak staat, is het voor uw kat nog gemakkelijker om binnen te worden opgesloten door een hond of een andere kat.

Ingesloten kattenbakken doen goed werk om te voorkomen dat de geur van kattenbakken zich door het huis verspreidt, maar dat betekent dat het meeste in de kattenbak blijft waar uw kat ermee te maken heeft. Sommige katten hebben zeer gevoelige neuzen en zullen om deze reden weigeren een doos met de bovenste ingang te gebruiken.

Toegankelijkheid kan ook een probleem zijn met kattenbakken met de bovenste ingang. Gezonde katten en oudere kittens hebben over het algemeen geen moeite om in en uit een kattenbak met topinvoer te komen, maar het kan lastig zijn voor geriatrische katten en katten met mobiliteitsproblemen. Zelfs als ze in staat zijn om van bovenaf in de kattenbak te stappen, kan de taak om er weer uit te springen moeilijk of zelfs pijnlijk zijn. Als uw kat de kattenbak niet comfortabel kan gebruiken, kan hij deze volledig vermijden.

Elke kat heeft zijn eigen voorkeuren en het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij het kiezen van een kattenbak. Als uw kat om wat voor reden dan ook gewoon geen kattenbak met topinvoer wil gebruiken, verspil dan niet veel tijd aan training – kies iets katvriendelijker dat uw kat daadwerkelijk zal gebruiken.

Weet u niet zeker of een kattenbak met topinvoer de juiste oplossing is voor uw huishouden? Maak je geen zorgen – er zijn nog veel meer opties en we hebben er zelf veel getest?

Bekijk hier onze gids voor de top 11 kattenbakken op de markt:

De 11 beste kattenbakken in 2022 – we hebben ze allemaal geprobeerd

Veelgestelde vragen

Zijn kattenbakken met de bovenste ingang goed voor kittens?

Het hangt af van het kitten. Kittens zijn van nature nieuwsgierig en velen hebben helemaal geen moeite met het uitzoeken van kattenbakken met de bovenste ingang. De belangrijkste zorg is of de grootte van het kitten zal voorkomen dat het in staat zal zijn om op te springen om de doos binnen te gaan. Sommige dozen zoals de ModKat XL en de Genenic kattenbak zijn converteerbaar, zodat u kunt beginnen met een front entry en vervolgens kunt toevoegen of ruilen voor de bovenste instapoptie zodra uw kitten een beetje groter wordt.

Zijn kattenbakken met de bovenste ingang goed voor kleine ruimtes?

Kattenbakken met de bovenste ingang kunnen een goede optie zijn voor appartementen en andere kleine woonruimtes, omdat ze goed werk leveren door zwerfvuil, urinespray en geur te bevatten. Omdat ze zijn ingesloten, zijn ze ook minder een doorn in het oog dan een open kattenbak – vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer.