De 5 beste cat draagdoekdragers

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Sommige katten bolten meteen als je zelfs naar de kast kijkt waar hun reismand is opgeslagen. Voor veel katten betekent het uiterlijk van de reismand dat er iets engs of onaangenaams staat te gebeuren – ze staan op het punt te worden weggenomen van de veiligheid en beveiliging van hun huis.

Het hebben van een kattenmand is essentieel voor geplande reizen in de auto, maar ze zijn minder praktisch als u uw kat gewoon een tijdje aan uw zijde wilt houden. Hier komt een kattenslingerdrager goed van pas.

Net als een draagdoek voor mensen, is een kattenslingerdrager een stoffen zakje dat je over je schouder kunt dragen en je kat erin kunt stoppen. Het is minder omvangrijk dan een kattenrugzak of een traditionele reismand en het geeft uw kat het comfort om dicht bij uw lichaam te worden gehouden.

In één oogopslag: beste cat sling carriers om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

YUDODO Pet Sling Carrier

 • Goed gemaakt van dikke, stevige materialen
 • Talrijke functies om uw kat veilig te houden
 • Brede schouderriem voor comfortabel dragen

Fan Favoriet

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

TOMKAS Pet Sling Carrier

 • Omkeerbaar ontwerp met opbergvak met ritssluiting
 • Kattenhaar kleeft niet zo veel aan het polyester materiaal
 • Verstelbare schouderriem voor comfort

Beste voor grote katten

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Alfie Pet Amos Pet Voorste Draagdoek

 • Het ontwerp van de voorste draagdoek is ideaal voor grotere katten
 • Verstelbare rugbanden en brede schouderbanden
 • Wordt geleverd met massief kartonnen inzetstuk voor extra ondersteuning

Waarom zou u ons vertrouwen?

Bij All About Cats zijn we geobsedeerd door het vinden van de beste kattenproducten op de markt. In de afgelopen jaren hebben we onafhankelijk tientallen dragers, rugzakken en kattenstroppen gekocht, getest en beoordeeld.

Om deze gids te maken, hebben we tijd besteed aan het onderzoeken van het gebruik van kattenslingdragers en het identificeren van de bovenste draagdoeken op de markt, en vervolgens een selectie van populaire producten gekocht om handen (en poten) te testen. Tijdens onze tests hebben we aandacht besteed aan belangrijke factoren, zoals hoe gemakkelijk ze aan te trekken waren, hoe ondersteunend ze waren en hoe goed ze onze testkat veilig hielden.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de volgende kattenstroppen geselecteerd als de beste die je kunt kopen.

Wanneer moet u een cat sling carrier gebruiken?

Hier zijn drie situaties waarin u het misschien nuttig vindt om een draagdoek voor katten te hebben:

1. Je wilt je kat naar buiten brengen, maar hij voelt zich niet comfortabel aan de lijn.

Of je je kat nu traint als een avontuurlijke metgezel of gewoon probeert hem een beetje beweging te geven, harnas- en riemtraining neem de tijd. De eerste stap is om uw kat te laten wennen aan het harnas en van daaruit het vertrouwen van uw kat aan de lijn op te bouwen en tijd buiten door te brengen.

Als u op zoek bent naar een veilige en probleemloze manier om uw kat ongevoelig te maken voor buiten, kan een kattenslingerdrager werken. Door uw kat in de draagdoek te plaatsen, kunt u hem blootstellen aan verschillende buitenreiservaringen terwijl hij geniet van de veiligheid en beveiliging die hij krijgt door in de draagdoek te zitten. Met de rechter draagdoek kan uw kat zijn hoofd naar buiten gluren, zodat hij zijn omgeving kan bekijken met een laag risico op ontsnapping.

Een draagdoek is ook een geweldig alternatief voor meer gestructureerde dragers voor het vervoeren van uw kat van de auto naar een andere locatie. Traditionele kattendragers zijn over het algemeen veiliger voor autoreizen, maar zodra u op uw bestemming aankomt (zoals de dierenarts), kan het handiger zijn om uw kat naar binnen te dragen met behulp van de draagdoek. Bovendien fungeert de draagdoek als een beschermingslaag tussen u of de dierenarts en de klauwen van uw angstige kat.

2. Je hebt een aanhankelijke kat die graag aan je zijde blijft in huis.

Zweeple katten hebben de reputatie als soort afstandelijker te zijn dan honden, sommige katten zijn knuffelbeestjes – het enige wat ze willen is elk wakker moment aan je zijde doorbrengen. Hoe graag je ook wilt genieten van het verlangen van je kat naar genegenheid, sommige activiteiten kunnen gewoon niet worden voltooid met een kat in je armen. Daar komt een kattenslingerdrager om de hoek kijken.

Met een draagdoek kunt u uw kat aan uw zijde houden zonder uw vermogen om uw leven te leiden te schaden. Kattenhokken zijn ideaal voor aanhankelijke rassen zoals Siamees en Sphynx, maar ze zijn ook een geweldige optie voor katten met mobiliteitsproblemen. Als uw kat moeite heeft om zich alleen te verplaatsen, stelt een kattenslinger hem in staat om zonder pijn of ongemak met u door het huis te bewegen.

Kattenstroppen komen ook van pas wanneer uw kat buiten zijn comfortzone is. Niet alleen voorkomt het houden van uw kat in een draagdoek dat hij zichzelf of anderen per ongeluk verwondt, maar het voorkomt ook dat hij zich ergens onder verstopt of naar buiten ontsnapt.

3. U bevindt zich in een noodsituatie waarin een traditionele vervoerder niet praktisch is.

Geen enkele katteneigenaar wil nadenken over wat er met zijn kat kan gebeuren in een noodsituatie. Als verzorger en voogd van uw kat is het echter belangrijk om voorbereid te zijn en een plan te hebben voor het geval het ergste gebeurt.

In het geval van een natuurramp of een situatie die onmiddellijke evacuatie vereist, kunt u gedwongen worden om het huis snel te verlaten met slechts zoveel als u kunt dragen. Het laatste wat je wilt doen is je kat achterlaten, maar het vinden van de ruimte (of reservehanden) om een kattenmandje mee te nemen is misschien niet praktisch.

In noodsituaties zoals deze kunt u met een kattenslingerdrager uw kat dichtbij dragen terwijl u uw handen vrij houdt. Zolang u de draagdoek correct gebruikt, moet uw kat volkomen veilig en zeker aan uw zijde blijven terwijl u door de uitdagingen navigeert waarmee u wordt geconfronteerd.

LET OP: U mag uw kat nooit alleen in een draagdoek laten zitten. Draagdoeken zijn ontworpen om u te helpen uw kat dichtbij te houden en uw nabijheid is grotendeels wat uw kat veilig houdt in dit type reismand. Slingdragers zijn niet geschikt voor autoreizen.

Bekijk hier onze top 12 keuzes voor de beste traditionele kattendragers.

5 dingen om op te letten in een cat sling carrier

De veiligheid van uw kat is altijd uw topprioriteit, dus er zijn bepaalde dingen waar u geen concessies aan moet doen bij het winkelen voor een kattenmand. Kattenhokken zijn een heel ander product, maar er zijn nog steeds belangrijke functies om naar te zoeken die u zullen helpen de beste optie voor uw kat te kiezen.

1. Geschikte maatvoering

Voor het grootste deel kunt u dezelfde draagdoek gebruiken voor kleine honden en katten. Zorg er wel voor dat u de gewichtslimiet van de tas controleert. Sommige fabrikanten bieden metingen voor de lengte en diepte van de tas, maar het gewicht van huisdieren is over het algemeen de beste maatstaf om te gebruiken bij het kiezen van een draagdoekdrager.

De gemiddelde huiskat weegt ongeveer 10 pond, dus de meeste kattenslingdragers zijn dienovereenkomstig gedimensioneerd. De gewichtscapaciteit van een drager wordt niet alleen bepaald door de grootte, maar ook door de constructie. Een kattendragerzak gemaakt van dikkere, minder flexibele materialen ondersteunt zwaardere huisdieren dan een zachte katoenen draagdoek.

2. Verstelbare riemen

In tegenstelling tot een hardsided carrier met een handvat, heeft een pet sling carrier over het algemeen een enkele riem die je over je schouder draagt. De riem moet goed zijn geconstrueerd met dubbele stiksels, zodat deze niet uitrekt. Om ondersteuning voor uw kat en comfort voor u te garanderen, moet het schoudergedeelte van de riem vrij breed zijn, zodat het gewicht over een groter gebied wordt verdeeld. Het belangrijkste is echter dat de riem verstelbaar moet zijn.

Een verstelbare riem betekent dat u de riem kunt verlengen of inkorten op basis van wat voor u het meest comfortabel voelt – het stelt u ook in staat om te beslissen of het gewicht van uw kat tegen uw heup rust of dichter bij u in de buurt komt. De meeste draagdoeken voor huisdieren hebben een crossbody-ontwerp.

3. Beveiligingsmaatregelen

Kattenstroppen zijn van nature redelijk veilig. Het materiaal waaruit het lichaam van de draagdoek bestaat, stort in rond uw kat, zijn lichaamsgewicht trekt de open zijkanten naar het midden. Dit is meestal genoeg om een rustige kat op zijn plaats te houden, maar als uw kat angstig of een beetje hooggespannen is, zult u het op prijs stellen om extra veiligheidsmaatregelen te hebben om hem veilig in bedwang te houden.

Veel kattenslingerdragers worden geleverd met een veiligheidsriem of gesp aan de binnenkant. Het kan een gesp zijn die rond de halsband van uw kat loopt of een haak die u aan de D-ring van de halsband kunt bevestigen. Zorg ervoor dat de veiligheidsriem kort genoeg is zodat uw kat niet uit de zak kan ontsnappenh de riem nog vast.

4. Kwaliteit constructie

Een goede kattenslinger is gemaakt van hoogwaardige materialen en speciaal ontworpen met katten in gedachten. Zoek naar duurzame materialen zoals nylon of leer voor zwaardere katten en katten die misschien een beetje kieskeurig worden in de draagdoek. Stroppen gemaakt van zachtere materialen zoals katoen werken goed voor kittens, kleine katten en katten die kalm blijven.

Kijk naast het evalueren van de kwaliteit van de materialen ook hoe de draagdoek in elkaar zit. Dubbelgestikte naden helpen voorkomen dat naden scheuren en zomen rafelen. De schouderbeschermer moet stevig aan het lichaam van de draagdoek worden bevestigd en de veiligheidsriem moet bestand zijn tegen enige trekkracht.

5. Comfort en stijl

De meeste draagzakken voor huisdieren zijn vergelijkbaar in stijl – ze hebben een buidelachtig lichaam en een crossbody-riem. Houd bij het winkelen van verschillende ontwerpen rekening met het comfort van uw kat en met dat van uzelf. Een gewatteerde schouderband houdt je comfortabel, maar overweeg een draagdoek met een gewatteerde onderkant om de draagdoek een beetje structuur te geven en het lichaamsgewicht van je kat beter te ondersteunen.

Andere ontwerpfactoren om te overwegen zijn ademend vermogen en externe opslag. Omdat kattenslingers zijn ontworpen om direct tegen je lichaam te worden gedragen, kan het een beetje warm worden voor je kat. Ademende materialen helpen lichaamswarmte af te voeren om uw kat koeler te houden. Opbergvakken zijn altijd een voordeel, waardoor u een plek hebt om traktaties op te bergen, een opvouwbare waterschaal en de riem van uw kat.

Onze topkeuzes voor de beste cat draagdoeken

Nu u weet wat we zochten in een kattenslingerdrager, kunt u beter begrijpen waarom de volgende producten onze topkeuzes zijn.

Productinformatie

 • Materiaal: Leer, mesh
 • Opties voor grootte: Klein, middelgroot, groot
 • Gewichtslimiet: 14 pond.
 • Verstelbare band:Ja
 • Veiligheidsvoorzieningen: Riemhaak, vaste rits
 • Prijs: 19,99 dollar

Nadat ik alle vijf de kattenstroppen had geopend die ik had besteld om te testen, voelde de YUDODO-draagdoek het best geconstrueerd aan. De materialen zijn dik genoeg om de draagdoek wat structuur te geven en de schouderband is lekker breed voor comfortabel dragen.

Op de markt gebracht als een kleine hondendrager, werkte deze huisdierensling net zo goed voor mijn kleinste kat, Munchkin. Ze weegt slechts ongeveer 7 pond, dus de small maat was een perfecte pasvorm. Het was behoorlijk knus, waardoor ik het gevoel had dat ze echt veilig was, maar ik zou aanraden om een medium te maken voor katten van meer dan 7 pond.

Wat ik echt waardeerde aan de YUDODO-slingdrager was hoeveel functies het had om ontsnapping te voorkomen. Het is een ingesloten reismand waar je je kat in ritst en het nekgebied heeft een trekkoordsluiting, zodat je de grootte kunt aanpassen aan het hoofd en de nek van je kat. Er is een klittenbandband om het trekkoord op zijn plaats te houden en de rits te bedekken voor extra veiligheid.

Het enige punt van overweging dat ik zou aanraden met deze draagdoek is dat de grootte enigszins beperkend is. Het is afgebeeld met een hond, maar ik vond dat het goed werkte voor mijn kat. Het kan echter een beetje lastig zijn om een kat binnen te krijgen, vooral als de jouwe langharig is zoals de mijne. Ik moest haar vacht uit de weg houden terwijl ik hem dichtritste.

Pros

 • Goed gemaakt van dikke, stevige materialen
 • Talrijke functies om uw kat veilig te houden
 • Brede schouderriem voor comfortabel dragen

Tegens

 • Werkt mogelijk niet voor grote katten
 • Kan lastig zijn om je kat erin te ritsen

Productinformatie

 • Materiaal:Polyester
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewichtslimiet: 10 pond.
 • Verstelbare band:Ja
 • Veiligheidsvoorzieningen: Riemhaak, kliksluitingen
 • Prijs: 25,59 dollar

Met meer dan 20.000 beoordelingen op Amazon is de TOMKAS-draagdoek voor huisdieren een populaire keuze. Deze draagtas is redelijk geprijsd op ongeveer $ 20 en wordt geleverd in een half dozijn verschillende kleuren, die allemaal omkeerbaar zijn.

De TOMKAS kat sling is gemaakt van zeer zachte stof. Het heeft een synthetisch gevoel, maar ik ontdekte dat kattenhaar zich er niet zo veel aan vastklampte als sommige van de andere materialen die ik heb getest. De draagdoek leek goed gemaakt en de verstelbare schouderband was lekker breed. Ik waardeerde ook de opname van een voorvak met ritssluiting om traktaties of andere dierenbenodigdheden mee te nemen.

Hoewel er veel is om van te houden over de TOMKAS-draagdoek, is het niet mijn favoriete keuze als reistas of langetermijndrager. De materialen zijn zacht, maar bieden niet veel structuur, dus je bontbaby kan niet lang comfortabel zijn in de draagdoek.

Het is ook vermeldenswaard dat deze draagdoek een beetje le isss veilig dan andere dragers die ik heb geprobeerd. Het wordt nog steeds geleverd met een riemhaak aan de binnenkant en een sluiting aan beide uiteinden van de opening. De sluitingen zijn echter drukknopen en kunnen gemakkelijker opengaan dan de gespen op de Jekeno-slingdrager.

Pros

 • Omkeerbaar ontwerp met opbergvak met ritssluiting
 • Kattenhaar kleeft niet zo veel aan het polyester materiaal
 • Verstelbare schouderriem voor comfort

Tegens

 • Niet bedoeld voor katten van meer dan 10 pond
 • Kliksluitingen niet zo veilig als gespen

Productinformatie

 • Materiaal:Katoen
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewichtslimiet: 13 pond.
 • Verstelbare band:Ja
 • Veiligheidsvoorzieningen: Riemhaak, knoopsluitingen
 • Prijs: 17,99 dollar

Veel van de kattenslingerdragers die ik probeerde, hadden een vergelijkbaar ontwerp en geen enkele was bijzonder prijzig. De Jekeno kleine draagdoek voor huisdieren is mijn budgetvriendelijke keuze vanwege het aantrekkelijke ontwerp, de grotere gewichtscapaciteit en de verstelbare schouderriem. Het ademende katoenen materiaal is machinewasbaar voor extra gemak.

Er zijn niet veel significante verschillen tussen deze draagdoek en het vorige TOMKAS-model. Deze draagdoek is gemaakt van zachte katoenen materialen versus polyester, dus het voelt mooier aan, maar kan kattenhaar gemakkelijker verzamelen. Beide stroppen hebben een verstelbare schouderriem, een riemhaak voor de veiligheid en sluitingen aan beide uiteinden van de opening.

De Jekeno sling maakt gebruik van gespsluitingen die een stuk veiliger aanvoelen dan de snaps op de TOMKAS sling. Er is geen manier voor uw kat om ze per ongeluk ongedaan te maken, zelfs als hij beweegt.

Over het algemeen lijkt deze draagdoek te zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, maar nogmaals, ik zie het niet als een praktische optie voor langdurig gebruik, tenzij je kat zich comfortabel voelt door gewoon op te krullen en naast je te slapen. Deze draagdoek biedt plaats aan maximaal 13 pond, dus hij is iets groter dan de TOMKAS-sling, maar geen van beide modellen biedt veel ondersteuning in de bodem van de sling.

Pros

 • Zes omkeerbare kleuropties om uit te kiezen
 • Budgetvriendelijke keuze onder $ 20
 • Brede schouderband met verstelbare lengte gesp

Tegens

 • Beperkte ondersteuning voor grotere katten

Productinformatie

 • Materiaal:Katoen
 • Opties voor grootte: 4
 • Gewichtslimiet: 15 pond.
 • Verstelbare band:Ja
 • Veiligheidsvoorzieningen: Veiligheidsriem, knoopsluitingen
 • Prijs: 24,95 dollar

Bij het kiezen van een kattenslinger is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen comfort en dat van uw kat. Als de draagdoek in uw schouder graaft, zult u merken dat u deze vaak verplaatst, wat uw kat kan storen. De SlowTon draagtas voor huisdieren biedt een verstelbare gewatteerde schouderriem, maar is, in tegenstelling tot de andere modellen die hierboven zijn besproken, gevuld met sponsachtig materiaal voor meer comfort.

Ik probeerde het ademende stoffen model te kopen, maar kreeg in plaats daarvan de waterbestendige. De stof was zeer licht en zacht – het voelde aan als atletische kleding. Hoewel ik de waterbestendige voordelen waardeer, had ik het gevoel dat het dunne materiaal niet veel structuur had en dat het mesh-model misschien iets meer ondersteunend was.

De SlowTon-sling maakt gebruik van knopsluitingen versus drukknopen of gespen. Ze voelen veiliger aan dan de snaps van de TOMKAS, maar de knoppen kunnen een beetje lastig te beheren zijn als je één hand gebruikt om je kat in de draagdoek te houden terwijl je hem dichtkrijgt.

Praktisch gezien lijkt deze draagdoek erg op de meeste andere modellen die hier worden besproken. De waterbestendige stof is een leuke touch, hoewel ik graag de ademende mesh-optie had willen proberen. Ik waardeerde ook het opbergvak met ritssluiting.

Pros

 • Dik gewatteerde schouderriem voor comfort
 • Opbergvak met ritssluiting aan de voorkant
 • Verkrijgbaar in vier maten en zeven kleuren

Tegens

 • Knopsluitingen kunnen lastig zijn om met één hand te beheren
 • Beperkte ondersteuning voor grotere katten

Productinformatie

 • Materiaal: Katoen, mesh
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewichtslimiet: 15 pond
 • Verstelbare band:Ja
 • Veiligheidsvoorzieningen: Veiligheidsriem, mesh sluiting
 • Prijs: 62,99 dollar

De Alfie front sling carrier is de meest unieke van de modellen die ik heb getest. In plaats van als schoudertas te worden gedragen, is deze drager ontworpen om aan de voorkant van het lichaam te worden gedragen. Het is bijna als een rugzakdrager in omgekeerde richting.

Wanneer ik uitpakte de Alfie-drager Ik was een beetje in de war door de riemen, maar kwam er snel genoeg achter. Er zijn verstelbare nylon riemen die achter je rug kruisen, terwijl de extra brede schouderbanden het grootste deel van het gewicht aan je voorkant dragen. Daarom heb ik gekozen voor de Alfie draagdoek voor grote katten.

Een ander kenmerk dat deze drager een betere keuze maakt voor grote katten dan een zijslingdrager, is het feit dat deze wordt geleverd met een massief inzetstuk. De vorm van de reismand wordt uiteindelijk rechthoekig wanneer deze in gebruik is en het verwijderbare bord verandert de basis in een stevig oppervlak om het gewicht van uw kat te ondersteunen.

In mijn gedachten is de Afie front sling carrier qua veiligheid verbonden met de YUDODO carrier. Het feit dat deze draagdoek over de voorkant van je lichaam wordt gedragen, voelt voor mij veiliger dan een zijstrop – het gewicht van je kat dat tegen de schouderbanden trekt, helpt de bovenste opening gesloten te houden.

Voor een extra veiligheidsmaatregel heeft deze draagdoek echter een gaassluiting met trekkoord die u kunt gebruiken om uw kat volledig in de reismand te houden of u kunt hem open genoeg laten zodat hij zijn hoofd eruit kan steken. Deze draagdoek heeft ook de veiligheidsriem die we bij andere dragers hebben gezien.

Pros

 • Het ontwerp van de voorste draagdoek is ideaal voor grotere katten
 • Verstelbare rugbanden en brede schouderbanden
 • Wordt geleverd met massief kartonnen inzetstuk voor extra ondersteuning

Tegens

 • Behoorlijk duur
 • Kan een beetje onhandig zijn om aan te trekken

Veelgestelde vragen

Zijn kattenslingerdragers veilig?

Ja. Kattenhokken zijn een veilige en effectieve manier om uw kat te vervoeren wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt. Kies een kattenslinger gemaakt van zacht maar duurzaam materiaal met stevige naden, een verstelbare schouderriem en veiligheidsriem of harnasbevestiging aan de binnenkant.

Vinden katten het leuk om in draagdoeken te zitten?

Niet alle katten zullen het leuk vinden om in een draagdoek te zitten, maar voor het grootste deel moet uw kat zich veilig en geborgen voelen om dicht bij uw lichaam te zijn. Het is belangrijk om een draagdoek te vinden die geschikt is voor uw kat en om stappen te ondernemen om uw kat te laten wennen aan de draagdoek voordat u deze gedurende een langere periode gebruikt.

Kun je een draagdoek voor kat gebruiken?

Nee. Draagdoeken zijn ontworpen voor de anatomie van een mensenkind en passen niet goed bij uw kat. Ze zijn grotendeels bedoeld om het gewicht van het kind te ondersteunen, terwijl het voorkomen dat de kat ontsnapt een grotere zorg is met kattenstroppen. Een kattenslinger moet het gewicht van uw kat ondersteunen, maar moet ook worden ontworpen om ontsnapping te voorkomen met functies zoals interne riemen.