De 6 beste anti-braaksel kattenbakken

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Van katten is bekend dat ze klagen wanneer hun voerbak iets anders is dan helemaal vol.

Hoewel veel katten geen moeite hebben om hun eigen voedselinname onder controle te houden, zullen anderen de inhoud van hun kom inhaleren zodra je het neerzet. In sommige gevallen resulteert te snel of te veel eten erin dat het voedsel meteen weer omhoog komt voordat het is verteerd. Dit wordt regurgitatie genoemd.

Regurgitatie verschilt van braken omdat het voedsel uit de slokdarm wordt verdreven voordat het de maag bereikt. Het is nog niet verteerd. Braken, aan de andere kant, verwijst naar uitdrijving van de inhoud van de maag.

Of het nu gaat om voedsel, haarballen of vreemde voorwerpen, braaksel is niet iets waar elke katteneigenaar mee om wil gaan. Frequent braken moet onder de aandacht van uw dierenarts worden gebracht, maar als uw kat van tijd tot tijd oprispt, kan het wisselen van zijn voerbak helpen.

Verhoogde kattenbakken worden ook wel eens anti-braaksel kattenbakken genoemd omdat ze uw kat in staat stellen om in een meer neutrale positie te eten. Ze mogen niet worden gebruikt als alternatief voor goede veterinaire zorg en ze werken niet voor elke dag, maar verhoogde kattenbakken zijn misschien gewoon het proberen waard.

In één oogopslag: beste anti-braaksel kattenbakken om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Budgetkeuze

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Y YHY Anti-Braken Kattenbak

 • Stevige en hygiënische keramische constructie
 • Gekantelde kom maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot het voedsel
 • Stabiele basis vermindert het risico op kantelen

Premium keuze

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

FUKUMARU Verhoogde Kat Keramische Kommen

 • Aantrekkelijk ontwerp gemaakt van hoogwaardige materialen
 • Dubbele kom set gekanteld in een hoek van 15 graden
 • Gerechten zijn gemaakt van food-grade keramiek

Beste voor snorharenmoeheid

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Necoichi Extra Brede Verhoogde Kattenvoerbak

 • Brede, ondiepe kom kan helpen bij het voorkomen van snorharenmoeheid
 • Verhoogd ontwerp verbetert het comfort voor katten met orthopedische problemen
 • Keramische materialen herbergen geen bacteriën zoals plastic

Beste voor rommelige eters

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Nettere feeder Express verhoogde kattenbakken

 • Hoog spatbord met drainagegaten bevat morsen
 • Antislipvoetjes houden het voerstation op zijn plaats
 • Wordt geleverd met twee roestvrijstalen water- en voedselschalen

Waarom zou u ons vertrouwen?

Om deze gids te maken, hebben we de beschikbare soorten kommen onderzocht, honderden klantrecensies gelezen en tests in de echte wereld uitgevoerd op meer dan een dozijn kommen.

Tijdens onze thuistests hebben we aandacht besteed aan belangrijke factoren zoals hoe gemakkelijk ze schoon te maken waren, hoe gemakkelijk het voor onze katten was om van hen te eten en hoe goed ze op hun plaats op de vloer bleven. Naast onze eigen observaties hebben we een behaviorist geraadpleegd om de geldigheid van “anti-braken” -claims door verkopers van kattenvoerschalen te beoordelen.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de volgende anti-braak kattenbakken geselecteerd als de beste die je kunt kopen.

De 4 kwaliteiten van de beste kattenbakken om braken te voorkomen

1. De beste anti-braaksel kattenbakken zijn verhoogd.

Oorspronkelijk ontwikkeld voor honden om een potentieel levensbedreigende aandoening genaamd maagverwijding volvulus of bloat te voorkomen, zijn verhoogde kommen voor katten ook populair geworden.

Er is weinig wetenschappelijk bewijs om de werkzaamheid van verhoogde voerbakken voor huisdieren te ondersteunen, maar sommige katten vinden het misschien comfortabeler om te eten zonder voorover te buigen. Dit kan met name gelden voor oudere katten die lijden aan artrose of obesitas. Anekdotisch bewijs suggereert ook dat eten uit verhoogde kattenbakken het risico op braken en indigestie bij sommige katten kan verminderen.

Terwijl een traditional kattenbak rust plat op de grond, een verhoogde kom zit van de grond. Dit stelt uw kat in staat om een meer natuurlijke nekpositie aan te nemen tijdens het eten, wat kan helpen bij het ondersteunen van een soepele spijsvertering.

2. De beste kattenbakken om braken te voorkomen zijn gekanteld.

Een verhoogde kattenbak tilt het voedsel van de vloer, zodat uw kat er toegang toe heeft zonder een onnatuurlijke nek- of rugpositie aan te nemen. Om het voedsel nog gemakkelijker te bereiken, overweeg dan een product met een gekantelde kom. Met dit ontwerp loopt de kat min of meer tot aan het voer.

Het ding om in gedachten te houden bij verhoogde kattenbakken – vooral gekantelde modellen – is dat de hoogte van de kom van belang is.

Kittens en kleine katten hebben misschien maar een centimeter of twee hoogte nodig, terwijl grotere katten misschien een grotere kom nodig hebben. Het kiezen van een verhoogde kattenbak die te hoog is, kan in het beste geval ineffectief zijn en in het slechtste geval bijdragen aan nieuwe problemen.

3. De beste anti-braaksel kattenbakken voorkomen snorharen vermoeidheid.

Er moet worden aangenomen dat een verhoogde kattenbak meer verticale ruimte in beslag neemt dan een traditionele kom, maar laat je niet verleiden om te compenseren door een smalle schaal te kiezen.

Wanneer het gerecht te smal of diep is, dwingt het uw kat om zijn hele gezicht in de kom te stoppen om bij het voedsel te komen. Dit kan niet alleen het voordeel van de verhoogde kom tenietdoen door ervoor te zorgen dat uw kat een onnatuurlijke nekpositie aanneemt, maar het kan ook bijdragen aan snorharenvermoeidheid.

De term snorharenmoeheid wordt niet universeel geaccepteerd door veterinaire professionals, maar er is enige verdienste aan het idee.

Snorharenmoeheid verwijst naar de overprikkeling en het ongemak dat een kat kan ervaren bij het eten uit een kom die klein genoeg of diep genoeg is dat de snorharen van de kat voortdurend contact maken met de zijkanten van de kom.

Of er nu sprake is van snorharenmoeheid of niet, het comfort van uw kat is belangrijk. Sommige katten eten gewoon liever uit bredere, ondiepere kommen. Als je kat een hekel lijkt te hebben aan kleine gerechten, kies dan voor een kattenschaal tegen braken met een brede kom met lage zijkanten.

4. De beste kattenbakken om braken te voorkomen zijn hygiënisch

Je kat gaat al zijn maaltijden eten uit de kom die je selecteert, dus kies iets dat gemakkelijk schoon te maken is en geen bacteriën of andere ziekteverwekkers herbergt.

De meest hygiënische kattenbakken zijn gemaakt van niet-poreuze materialen zoals roestvrij staal, keramiek en glas.

Zachtere materialen zoals plastic kunnen krassen en bacteriën vangen die zelfs na het wassen blijven hangen. Niet-poreuze materialen zijn over het algemeen ook gemakkelijker schoon te maken en zijn meestal vaatwasmachinebestendig.

Onze topkeuzes voor de beste anti-braken kattenbakken

Nu je weet wat we zochten in een kattenbak om braken te voorkomen, kun je beter begrijpen waarom de volgende producten onze topkeuzes zijn.

Bekijk op Amazon

De beste anti-braken kattenbak tilt de gerechten hoog genoeg op om uw kat in staat te stellen een neutrale nek- en rugpositie te behouden tijdens het eten. De KatSupreme Tilted Anti-Vomiting Cat Bowl Set heeft een stevige antislipbasis die de bodem van elke kom met 2 inch verhoogt en u in staat stelt om elk van de kommen met maximaal 15 ° te kantelen. Hierdoor kunt u de kommen aanpassen aan de individuele behoeften of voorkeuren van uw kat.

Deze KatSupreme-set wordt geleverd met twee ronde roestvrijstalen kommen van elk ongeveer 4,8 inch breed. De basis zelf meet ongeveer 11,4 bij 5,55 inch en elke hoek heeft een antislipvoet om te voorkomen dat de set tijdens de maaltijd over de vloer glijdt.

Zowel de meegeleverde kommen als de ronde voet zijn gemakkelijk schoon te maken. De randen van de basis zijn afgerond en het oppervlak is glad om te voorkomen dat bacteriën en andere ziekteverwekkers zich ophopen. De gehele set is vaatwasmachinebestendig.

Hoewel deze set de vakjes controleert op een verhoogde feeder met hygiënische roestvrijstalen kommen, heeft deze enkele beperkingen. De vaste hoogte van 2 inch is misschien niet hoog genoeg voor sommige katten en sommige katten vinden de kommen zelf misschien iets te diep.

Mijn gedachten: Deze komset is erg licht van gewicht, maar de antislipvoeten doen het redelijk goed om het product op zijn plaats te houden. De kommen passen in de basis in de vlakke of gekantelde positie en ik had er geen moeite mee dat ze tijdens gebruik van hun plaats gleden.

Wat we leuk vonden:

 • Antislipbasis verhoogt kommen met 2 inch
 • Inclusief twee roestvrijstalen kommen
 • Gehele set is vaatwasmachinebestendig en gemakkelijk schoon te maken

Wat we niet leuk vonden:

 • Vaste hoogte is voor sommige katten misschien niet hoog genoeg
 • Kommen kunnen te diep zijn voor sommige katten

Bekijk op Amazon

Als u gewoon op zoek bent naar een voedselkom met anti-braaksel, kunnen de extra kosten van een tweedelige set onpraktisch zijn. Deze keramische kattenbak van Y YHY biedt een budget-vriendelijke oplossing en het heeft alle vier de kwaliteiten van de beste kattenvoerbak om braken te voorkomen.

Deze Y YHY kom is gemaakt van stevige keramische materialen waardoor het hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken en moeilijk voor de meeste katten om per ongeluk om te stoten. De kom zelf is vijf centimeter breed en gekanteld voor gemakkelijke toegang. De voorlip van de kom staat 2 centimeter van de grond en de bovenlip staat ongeveer 3,6 centimeter hoog aan de achterkant van de kom. Het wordt ook geleverd in 6-inch en 7,2-inch breedtes met verschillende hoogtes.

Hoewel keramiek niet poreus is, is het kwetsbaarder dan roestvrij staal, dus de kom kan gevoelig zijn voor chippen of breken met ruwe behandeling. De kom heeft een schattig kattenpootontwerp op en in de kom, maar de decoraties kunnen na verloop van tijd afbladderen. Het is misschien het beste om deze kom met de hand te wassen en te controleren op vlokken voordat je de kom vult.

Mijn gedachten: Deze keramische kom is vrij goed gemaakt voor de prijs, hoewel hij veel lager bij de grond is dan andere plectrums zoals de Necoichi verhoogde kom. Het is misschien een betere keuze voor kittens dan voor volwassen katten.

Wat we leuk vonden:

 • Stevige en hygiënische keramische constructie
 • Gekantelde kom maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot het voedsel
 • Stabiele basis vermindert het risico op kantelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Keramiek is kwetsbaarder dan roestvrij staal
 • Decoraties kunnen na verloop van tijd afbladderen

Bekijk op Amazon

Veel kattenvoeders zijn gemaakt van goedkope materialen zoals plastic die er uiteindelijk goedkoop uitzien. Als u op zoek bent naar een voerstation dat geen afbreuk doet aan de esthetiek van uw huis, is de FUKUMARU dubbele komset misschien een goede keuze.

Deze verhoogde kattenvoeder heeft een eenvoudig maar functioneel ontwerp. Een stevige metalen standaard ondersteunt een aantrekkelijk bamboe dienblad waarin twee witte keramische schalen passen. Met zijn dubbele komontwerp kunt u met deze set de waterbak en de voerschaal van uw kat allemaal op één plek houden.

Hoewel sommige van de andere kommen op deze lijst het meest geschikt zijn voor kittens en kleinere katten, verhoogt deze set de kommen ongeveer 5 centimeter van de grond. Na installatie zitten de lippen van de kommen vlak tegen de bamboebak. De kommen zijn net iets schuin om de toegankelijkheid te verbeteren en om uw kat in staat te stellen vanuit een meer natuurlijke nekpositie te eten.

Het verhoogde ontwerp van deze verhoogde kattenbakset werkt goed voor oudere katten die moeite hebben om over een lagere kom te hangen, maar de hoogte van 5 inch kan voor sommige katten nog steeds te veel zijn. Sommige klanten hebben ook opgemerkt dat het gekantelde ontwerp de hoeveelheid water beperkt die u in de schaal kunt doen zonder te morsen.

Mijn gedachten: Deze set kommen heeft zeker een premium uitstraling. Er is een klein beetje montage vereist (de poten aan het frame bevestigen), maar het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt en het eindproduct is erg aantrekkelijk.

Wat we leuk vonden:

 • Aantrekkelijk ontwerp gemaakt van hoogwaardige materialen
 • Dubbele kom set gekanteld in een hoek van 15 graden
 • Gerechten zijn gemaakt van food-grade keramiek

Wat we niet leuk vonden:

 • Kan te hoog zijn voor sommige katten op 5 inch
 • Gekantelde ontwerp is mogelijk niet ideaal voor gebruik als waterbak

Zicht op Chewy

Roestvrij staal is zonder twijfel een van de beste materialen voor voerbakken voor huisdieren. Hoewel een keramische dierenkom niet poreus en gemakkelijk schoon te maken is, is roestvrij staal duurzamer. Deze specifieke optie is een enkele komset in een metalen standaard, die ongeveer 2,4 inch van de grond op de bovenlip van de kom staat.

Dit product werkt goed als een verhoogde kattenbak voor grote katten, maar kan ook geschikt zijn voor kleine honden. Het wordt verkocht als een enkele kom of een 2-count, verkrijgbaar in drie maten, variërend van een 3/4 cup capaciteit tot 3,25 kopjes.

Geprijsd onder de $ 6, deze kattenbak is een budgetvriendelijke keuze en de aantrekkelijke geometrische basis draagt bij aan zijn aantrekkingskracht. Houd er echter rekening mee dat de basis de hele kom omringt en iets schuin van de basis verwijderd is, dus het kan moeilijker zijn voor kittens en kleine katten om de binnenkant van de kom te bereiken.

Mijn gedachten: Hoewel ik hier zelf geen problemen mee had, merkte een klant op dat de ID-tag van hun kat in een van de hoeken van de metalen basis was ingeklemd. Houd hier rekening mee als uw kat een halsband draagt met tags of andere accessoires die naar beneden hangen.

Wat we leuk vonden:

 • Verkrijgbaar in drie maten en 1- of 2-count
 • Hygiënische roestvrijstalen kom in een aantrekkelijke standaard
 • Brede metalen basis helpt kantelen te voorkomen

Wat we niet leuk vonden:

  <li”>Angled base is misschien niet ideaal voor kittens en kleine katten

 • Metalen voet heeft geen antislipvoeten

Bekijk op Chewy View op Amazon

Sommige katten houden niet van het gevoel dat hun snorharen tegen elkaar wrijvent de zijkanten van hun voerbak. De Necoichi extra brede verhoogde kattenvoerbak helpt dit probleem op te lossen met zijn brede, ondiepe schaal.

Deze kattenbak is gemaakt van niet-poreus keramiek, dus het zal geen bacteriën bevatten zoals sommige plastic kommen doen. Het staat 4,1 centimeter hoog aan de lip en de kom meet iets meer dan 6 centimeter breed. Het ondiepe ontwerp helpt belasting van de nek van uw kat te voorkomen, omdat hij niet hoeft te bukken om toegang te krijgen tot het voedsel.

De binnenlip van deze verhoogde voerbak is gebogen om morsen te helpen voorkomen. Toch kan deze kom beter werken voor natvoer dan brokken. Omdat de kom ondiep is, kan droogvoer gemakkelijk uit de kom worden geduwd als uw kat een krachtige eter is.

Een siliconen ring op de bodem van de kom helpt voorkomen dat het over de vloer glijdt, hoewel luidruchtige katten het nog steeds kunnen omverwerpen. Sommige gebruiken hebben ook opgemerkt dat de coating op het keramiek kan slijten bij frequent gebruik, dus controleer de kom van tijd tot tijd en stop het gebruik als het niet-poreuze oppervlak wordt aangetast.

Mijn gedachten: Deze kom zat op de perfecte hoogte voor mijn langste kat (die nog steeds slechts ongeveer 9 pond weegt). Ik heb het voornamelijk getest met natvoer, maar ik kan bevestigen dat de kom zelf bijna plat zit en niet veel zou doen om droog voedsel binnen te houden.

Wat we leuk vonden:

 • Brede, ondiepe kom kan helpen bij het voorkomen van snorharenmoeheid
 • Verhoogd ontwerp verbetert het comfort voor katten met orthopedische problemen
 • Keramische materialen herbergen geen bacteriën zoals plastic

Wat we niet leuk vonden:

 • Droogvoer kan gemakkelijker morsen dan natvoer
 • Keramiek kan gevoelig zijn voor chippen en breken

Bekijk op Chewy View op Amazon

Sommige katten hebben een talent om in elke situatie een puinhoop te maken. Als je een rommelige eter hebt, is de Neater Feeder Deluxe misschien de ideale keuze. Hoewel het een beetje prijzig is, wordt deze set met twee kommen geleverd met een plastic rand die helpt bij het beheersen van voedsel en water morsen.

Deze voerbak voor huisdieren is gemaakt met een BPA-vrije plastic basis die op vier antislip rubberen voetjes zit. De plastic omlijsting heeft een trog aan de voorkant waarin gemorst water wegloopt, waardoor het naar de basis wordt geleid in plaats van over uw vloeren. Het station meet 14 centimeter lang bij 9 centimeter breed. De bovenkant van de surround zit 6 centimeter van de grond en de voedingshoogte voor de kommen is uiteindelijk ongeveer 3 inch.

De Neater Feeder wordt geleverd met twee roestvrijstalen kommen. Beide kommen meten een diameter van 5,25 inch, maar de waterbak heeft een grotere capaciteit van 1,5 kopje dan de voedselkom met 1 kopje.

Hoewel deze feeder succesvol lijkt te zijn in het bevatten van voedsel- en waterafval, moet de basis mogelijk vaker worden schoongemaakt dan andere modellen. Je moet de spatscherm van de basis scheiden om hem te legen en als voedsel zich mengt met het gemorste water, kan het een broedplaats voor bacteriën worden.

Klanten hebben ook opgemerkt dat de kommen zelf vrij klein zijn, dus deze keuze werkt misschien het beste voor kittens of jonge katten die nog niet helemaal uit hun rommelige eetgewoonten zijn gegroeid.

Mijn gedachten: Ik hou van deze kom set in concept, maar de realiteit ervan is een beetje ongemakkelijk. De spatscherm wikkelt zich gedeeltelijk rond de voorkant, zodat de kat over een iets verhoogde rand moet reiken om uit beide kommen te eten. Over het algemeen is het echter goed geconstrueerd en het heeft goed werk geleverd met rommel.

Wat we leuk vonden:

 • Hoog spatbord met drainagegaten bevat morsen
 • Antislipvoetjes houden het voerstation op zijn plaats
 • Wordt geleverd met twee roestvrijstalen water- en voedselschalen

Wat we niet leuk vonden:

 • Kommen kunnen te klein zijn voor sommige katten
 • Mogelijk moet worden gedemonteerd voor reiniging

Braken is iets anders dan regurgitatie. Als uw kat vaak oprispt nadat hij te snel heeft gegeten of te veel tegelijk heeft geconsumeerd, kan het helpen om over te schakelen naar een verhoogde kattenvoerbak. Frequent braken, aan de andere kant, is een potentieel spijsverteringsstelsel probleem dat het beste door uw dierenarts kan worden aangepakt.

Bekijk hier enkele van onze andere favoriete verhoogde kattenvoerbakken.