Mijn kat gaat dood – hoe lang duurt het voordat een kat sterft?


Een echt hartverscheurend moment is wanneer een eigenaar van een huisdier onder ogen moet zien dat zijn geliefde kat sterft. Katteneigenaren en hun katten verbinden zich echt door de jaren heen, en wanneer katten door het stervensproces gaan, of het nu een zieke of oude kat is, is het moeilijk en hartverscheurend.

Wanneer die tijd komt, en je weet zeker dat je het niet kunt helpen en dat je zeker weet: Mijn kat gaat dood, hoe lang zal het duren voordat mijn kat sterft, doe je best om bij je kat te zijn in haar laatste dagen, verlicht haar pijn en begin jezelf voor te bereiden op de dood van je kat.

Ik weet dat dit echt pijn doet, maar je komt er wel doorheen; tijd heelt alles.

Hoe lang duurt het voordat een kat sterft?

Witte Kat liggend op bed

Sterven gebeurt in twee fasen, de pre-actieve stervensfase en de actieve stervensfase. Wanneer deze tijd komt, moet u zich bewust zijn van de kwaliteit van leven van uw kat.

De stervensfase verschilt van kat tot kat omdat het ervan afhangt of de oudere kat sterft van ouderdom of dat een kat een ernstige ziekte heeft. Laten we de fasen in detail bekijken.

Pre-actieve stervensfase

Gemiddeld duurt de pre-actieve stervensfase drie weken; het kan echter een paar dagen, een paar weken of enkele maanden duren. Tijdens deze fase, het lichaam begint te veranderen en je kat heeft wat goeds en wat slechte dagen.

Deze fase is de fase waarin je daadwerkelijk iets kunt doen voordat je kat de actieve stervensfase ingaat. Zodra je merkt dat je kat zich heel anders gedraagt, maak dan een afspraak met de dierenarts. Maar vergeet niet dat als je een oudere kat hebt, dit een teken kan zijn dat je kat het meeste heeft geleefd, en binnenkort zal ze gaan.

Laten we eens kijken naar de tekenen dat uw kat zich in de pre-actieve stervensfase van uw kat bevindt.

GERELATEERD: Hoe vaak breng je een kat naar de dierenarts – hoeveel is genoeg?

Gebrek aan verzorging

Het enige symptoom van een stervende kat is wanneer ze zichzelf niet verzorgt zoals ze vroeger deed. Is het je opgevallen dat je kat maakt haar vacht niet schoon en likt ze niet als ze ziek is of zich niet goed voelt? Nou, ze hebben niet de energie en de wil om hun vacht schoon, zacht en pluizig te houden.

Naarmate de kat zich slechter en slechter voelt, de vacht ziet er gematteerd en vettig uit omdat de kat het niet schoonmaakt. Je zult merken dat er niet veel vuil en olie in hun vacht zit wanneer je het afveegt met allergeenvriendelijke doekjes omdat je het in feite schoonmaakt, maar dat is iets waar je op moet letten. Wanneer dit begint te gebeuren, ga dan voor een dierenartscontrole.

Het kan betekenen dat uw kat ziek is, en dat kan de reden zijn voor een gebrek aan verzorging, maar andere keren is het een symptoom van het sterven van uw kat.

Verlies van eetlust

Waarschijnlijk ervaren alle katteneigenaren kattengeluk wanneer ze voedsel naar de kom dragen, maar nu is dat niet het geval. Waarom? Wanneer een kat sterft, drinkt en eet ze niet zoals voorheen, en ze is niet enthousiast over de traktaties en maaltijden, ongeacht of je haar favorieten meeneemt. Dit kan een enorm teken zijn dat je kat je snel zal verlaten.

De oorzaak van de loss van eetlust kan zijn dat het eten pijnlijk wordt omdat ze gekwetst zijn door te slikken. Omdat het voedsel geen voedsel verwerkt zoals voorheen, kan misselijkheid optreden en kunnen ze zelfs een deel van hun voedsel oprispen. Uw kat zal niet de wens hebben om water te drinken, wat ertoe zal leiden dat uw kat sterk uitgedroogd.

Zonder de eetlust verliest uw kat gewicht en kunt u de botten van uw kat gaan zien, wat moeilijk te bekijken kan zijn. Als uw kat sterft, is er geen manier dat uw kat aankomt.

Als u een verlies van eetlust opmerkt, zorg er dan voor dat u uw kat naar de dierenarts brengt, omdat zij kunnen ontdekken wat er met uw kat gebeurt en medicijnen kunnen geven om de gezondheid van uw kat te verbeteren, zelfs als dit niet voor de lange termijn is.

Gewichtsverlies

zieke oranje en witte kat

Naarmate de kat dichter bij het sterven is, zal ze beginnen af te vallen. Gewichtsverlies is meestal drastisch, maar kan langzaam gebeuren tijdens de stervensfase. Een bezoek aan de dierenarts is altijd goed, zodat u kunt begrijpen wat er met uw kat gebeurt.

Gewichtsverlies kan veel ziekten betekenen en het zal de huid van de kat verdrietig en flauw en uitgedroogd achterlaten. Daarom is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan om overlijden of ziektes uit te sluiten.

Zwakheid

Katten verliezen tijdens het ouder worden de mobiliteit en spiercontrole die ze hadden toen ze jonger of gezonder waren. Dit kan leiden tot een katten die moeite hebben om iets te doen wat ze in het verleden zo gemakkelijk hebben gedaan. Ze kunnen last hebben van gewrichtspijn, wat hen leidt tot zwaartekracht tartende sprongen die te kwetsend zijn.

Je ziet jer kat die worstelt om de trap te beklimmen, springen op of van de bank, bed of stoelen om met je te knuffelen, of om de kattenbak in te gaan. Dat kan gemakkelijk leiden tot rommel in huis, omdat ze het vermogen om de badkamer te doen kunnen verliezen, zelfs als ze weten dat ze dat zouden moeten doen.

Lethargie

Katten die geen energie hebben, staan waarschijnlijk voor het einde van hun leven. Hun wil om te spelen is er niet, ze zoeken plaatsen die rustig zijn, zodat ze kunnenn slaap en niet wakker voor lange tijden ze zullen de opwinding verliezen die ze hadden over bepaalde dingen, speeltijd traktaties, speelgoed, enzovoort.

Katten kunnen zich zelfs meer verstoppen en plaatsen zoeken waar ze nog nooit eerder zijn geweest, omdat ze willen privacy; ze willen alleen zijn omdat ze niet de energie hebben om zichzelf te verdedigen als het gevaar nadert. Dit hangt samen met hun natuurlijk instinct, en als je kat zich constant verstopt en niet naar buiten wil komen, dan moet je een manier vinden om hem te helpen.

Actieve stervensfase

zieke kat die op de grond ligt

Zelfs nadat je alles hebt gedaan wat je kon voor je kat, als de kat sterft, is de actieve stervensfase is onvermijdelijk en kan drie dagen duren. Als uw dierenartsbezoek eindigt met het feit dat uw zieke kat daadwerkelijk sterft, en u ervoor kiest om uw kat naar huis te brengen om de rest van haar leven met u te leven, houd er dan rekening mee dat u altijd moet kiezen voor euthanasie om uw kat minder te laten lijden.

Als u er echter voor kiest om in haar laatste momenten bij uw kat te zijn, moet u de symptomen van de naderende dood kennen, zodat u zoveel mogelijk bij haar kunt zijn terwijl ze overlijden.

Houd er rekening mee dat dit een zeer traumatische ervaring voor u en uw stervende kat, evenals vrijwel iedereen die een band heeft met een kat als huisdier. De kat zal zich in deze laatste momenten verward, alleen en bang voelen. Het einde van het leven van de kat kan erg pijnlijk zijn om te zien, dus je moet weten wat je kunt verwachten.

Er zullen een paar dingen gebeuren:

Een controle over urineren of gebrek aan urineren: Incontinentie van urine- en fecale bewegingen en andere gastro-intestinale problemen worden echt duidelijk als de kat sterft.

GERELATEERD: Kattenurine kleurenkaart: alles wat u moet weten en meer

Bradycardie: de toestand waarin de hartslag van een kat onregelmatig en langzaam wordt zonder een bepaalde reden. De verschillende hartslag van de kat is zeker een teken dat een kat sterft, omdat het hart en het lichaam niet goed functioneren.

Cat’s overall lichaamstemperatuur is kouder: Je kunt merken dat poten en andere ledematen erg koud zijn. Waarom gebeurt dit? Omdat de bloedcirculatie afneemt.

Cat heeft Moeite met ademhalen: Kat ervaart diep hijgen, wat een duidelijk teken is dat de kat sterft.

Terminale ademhaling Afscheidingen: Speeksel hoopt zich op in de achterkant van de keel van de kat. Dat zal zich uiten in ratelende en gorgelende geluiden als de kat moeite heeft om goed te functioneren en te slikken.

Hoe zorg je voor je stervende kat

zieke kat die op deken ligt

Als u hebt besloten dat u de laatste momenten van uw kat met haar wilt doorbrengen, dan is uw doel om het comfort van de kat te maximaliseren en het lijden te minimaliseren, wat zorg aan het einde van het leven of palliatieve zorg wordt genoemd. Je kat is geen verwilderde kat en ze wil zeker niet alleen zijn.

Gedurende deze tijd moet u de dierenarts raadplegen, die de medicijnen zal voorbereiden om lijden en ongemak te verlichten. Dit moet u overwegen:

1. Pijnverlichting

Katten staan bekend als uitstekende verstoppers van pijn en ongemak, en u, als uw kattenverzorger, moet erkennen dat uw kat pijn heeft. Let op deze tekenen:

• Agressie of persoonlijkheidsveranderingen

• Stijfheid of voorovergebogen uiterlijk

• Whitdrawal en verbergen

Verlies van eetlust

Dit is wat de dierenarts kan voorschrijven voor de pijn:

Een transdermale pleister die zal verlichten pijnverlichting

Injectie

Orale tabletten

Houd er rekening mee dat je nooit menselijke pa moet geveninkillers voor je kat!

2. Vloeistof ondersteuning

kat die uit kom drinkt

Uitdroging wordt verwacht omdat de kat geen wil heeft om water te drinken, en het is vaak een bijwerking van veel levensbeëindigende ziekten. Nierziekte zorgt er bijvoorbeeld voor dat de nieren urine concentreren.

Hoe merk je dat je kat uitgedroogd is? U kunt zien doffe ogen, plakkerig tandvlees en een slechte huid. U kunt controleren op tekenen als u de huid aan de achterkant van de nek optilt om te observeren hoe snel deze terug zal gaan.

U kunt uw kat vloeistoffen via de mond geven met een spuit.

3. Voedingsondersteuning

Verlies van eetlust, zoals we al zeiden, is een veel voorkomende bijwerking van een kat die worstelt en pijn heeft. Dus het voedingsdieet van een kat die binnenkort zal sterven, is anders dan een volwassen kat die volledig gezond is.

Om de voortgang van de aandoening te vertragen, moet uw kat de juiste voedingsstoffen en voorgeschreven diëten ontvangen. Wanneer u uw dierenarts raadpleegt, krijgt u een recept voor een voeding met een hoog voedingsgehalte, en je kunt heerlijke lekkernijen toevoegen aan het voedsel van je kat als tonijn bijvoorbeeld.

Als u er niet in slaagt om uw kat met de juiste voedingsstoffen te voeden, raadpleeg dan de dierenarts, die een calorierijke gel of eetlustopwekkende middelen of invoegen een voedingssonde als niets anders lukt. U kunt ook spuit- of handvoeding proberen met verwarmd voedsel zoals zacht ingeblikt voedsel of gekookte kipfilet.

Verwacht aan het einde van het leven van de kat dat de kat helemaal niet zal eten of drinken, omdat dit normaal is omdat het lichaam van de kat langzaam wordt afgesloten. Forceer het niet, want de zieke kat heeft al genoeg problemen en pijn.

4. Symptoombestrijding

zieke kat die bij raam ligt

De ernstig zieke kat zal veel symptomen hebben zoals misselijkheid, braken, epileptische aanvallen, ongemak en pijn. Het wordt aanbevolen dat u de dierenarts raadpleegt over de mogelijke medicijnen om uw zieke kat comfortabel te maken.

GERELATEERD: De meest effectieve huismiddeltjes voor kattenbraken

5. Opruimen na de kat

Urine- en fecale incontinentie zijn gebruikelijke dingen wanneer een kat aan het einde van zijn leven komt. Je moet de nattigheid van de kat controleren en maak het onmiddellijk schoon om fecale of urineverbranding te voorkomen. Het is verschrikkelijk voor iedereen om in hun puinhoop te gaan liggen, vooral katten die het grootste deel van hun leven besteden aan het schoonmaken van zichzelf.

Als de puinhoop optreedt, maak het gebied dan schoon met een warme, vochtige doek of een babydoekje dat ongeparfumeerd is om broei te voorkomen, wat meer pijn en infecties kan veroorzaken.

Het wordt aanbevolen om plastic laken tussen de deken en het bed te plaatsen, omdat dit voorkomt dat het bed vuil wordt.

6. Maak fysiek comfort en aanpassingen

Je moet een speciale ruimte voor je kat voorbereiden. Het moet dicht bij je zijn, maar niet dat dat te veel verkeer is. Je slaapkamer is een perfecte plek; er moet haar bed, kattenbakken, water en voerbakken zijn, mogelijk zo dicht mogelijk bij haar.

Als de kat energie heeft voor de kattenbak, zet haar dan om het werk te doen en plaats haar vervolgens terug in het bed. Verwacht niet dat uw kat in de laatste levensfase op een trap loopt of reist voor water, voedsel of toilet.

7. Zorg voor emotionele steun

Emotionele steun is cruciaal. Hoewel elke kat zijn eigen persoonlijkheid heeft, zijn er katten die alleen willen zijn, terwijl anderen steun en troost van de eigenaar wensen. Welke optie ze ook kiest, zorg ervoor dat je het respecteert.

Kijk naar de kat die alleen wil zijn, maar haar niet lastig valt. Als een kat uiteindelijk in de buurt van menselijke interactie wil zijn, houd dat dan zo; probeer haar zachtjes te aaien en praat met haar.

Wanneer is het juiste moment om afscheid te nemen?

Kat slaapt op schoot

Ik ben me ervan bewust en ik begrijp dat dit niet iets is dat een katteneigenaar onder ogen wil zien, maar het is een must. Er gaan veel vragen door je hoofd, is het te vroeg of te laat, heb je alles geprobeerd wat je kon, heb je je kat in de steek gelaten?

Dit is normaal, emoties komen en je hoeft ze niet te verbergen. Het is een grote beslissing om te besluiten om het leven van je lieve katachtige, dat wil zeggen je familielid, praktisch te beëindigen; het is echter het beste wat je je kat in haar laatste momenten kunt geven.

Vergeet niet dat het geen teleurstelling is als je ervoor kiest om je kat te euthanaseren; je geeft haar een vredige en gemakkelijke dood.

De meeste eigenaren van gezelschapsdieren weten en voelen wanneer het tijd is voor hun kat om te overlijden, maar het onder ogen zien van dat gevoel is echt moeilijk. Hier zijn een paar vragen die u kunt eensk om te begrijpen of je de juiste beslissing neemt.

Praat met je kat, vooral als het iets is dat je meestal doet. Neem je kat mee als ze niet veel pijn heeft en zoek haar favoriete plekje en knuffel en praat met haar. Ze kan je vertellen dat het oké is als je haar laat overlijden.

Observeer of je kat geniet van de dingen die ze gewoonlijk doet, spint ze terwijl je haar aait, of er opwinding is als je haar eten of traktaties geeft, speelt ze met haar speelgoed, rent of klimt ze zoals gewoonlijk?

Het bijhouden van uw kat slechte dagen en goede dagen is belangrijk. Slechte dagen die af en toe gebeuren, zijn een normaal onderdeel van het leven; je moet echter de waarheid onder ogen zien en weten dat er momenten zullen zijn waarop je kat meer slechte dagen en meer pijn en ongemak heeft.

Zorg ervoor dat je over je gevoelens praat met je familie en vrienden. Het is moeilijk en je mag je op een bepaalde manier voelen. Begin langzaam onder ogen te zien dat het leven van je kat ten einde loopt.

Euthanasie

dierenarts die zieke kat controleert

Zoals we al zeiden, kan het een moeilijke beslissing zijn, maar als uw kat een terminale ziekte heeft, is dit waarschijnlijk de optie die u moet overwegen.

Als uw kat enorme pijn en ongemak ervaart, moet u euthanasie overwegen. Het is echt wreed om je kat in leven te houden, omdat ze alleen pijn voelt, en het is beter om ze verder te laten gaan. Als je je kat op natuurlijke wijze laat sterven, maak je zijn pijndagen alleen maar langer, en dit is het onderwerp waar je zeker met de dierenarts over moet praten.

Als je begrijpt dat je kat zoveel pijn heeft en je hebt ervoor gekozen om het te euthanaseren, maar je hebt niet het geld om het te doen, praat dan met je dierenarts zodat hij enkele betalingsplannen kan aanbevelen, veel euthanasie-opties zijn niet zo duur en het is beter voor je kat en voor je geestelijke gezondheid.

Een paar verschillende plaatsen kunnen euthanasie aanbieden voor lage prijzen, en het is altijd het beste om rekening te houden met het geluk van uw kat dan het verlengen van hun pijn en lijden. Uw dierenarts kan u ook informatie geven over begrafenisdiensten en crematie van huisdieren.

Wat zijn de stadia van verdriet voor een katteneigenaar?

schattige grijze Kat slapend op de schoot van de eigenaar

Ik denk dat de eerste fase van verdriet is wanneer je leert dat je kat een terminale ziekte heeft en dat ze zal sterven, tenzij het een plotselinge dood is.

Veel katteneigenaren brengen de laatste dagen van hun kat met hen door, wat weken of maanden kan duren en dat alleen al is fysiek en emotioneel uitputtend en hartverscheurend.

Rouwen om het verlies van je geliefde kat is volkomen normaal en je moet het niet vermijden. De kat is een belangrijk onderdeel van je leven geweest en jullie hebben samen zoveel leuke dingen gedaan. Het is normaal dat je haar mist, maar vergeet niet dat je de kans hebt gehad om in het leven van die kat te zijn en het beter te maken.

Voel je vrij om een dag vrij te nemen van je werk en praat met je vrienden en familie over wat je op dit moment voelt. Als je andere katten of huisdieren hebt, zorg er dan voor dat je ze niet vermijdt en voor ze zorgt, want dat kan goed voor je zijn.

We weten dat geen enkel huisdier ooit die specifieke kat zal vervangen, maar elk van uw huisdieren kan iets goeds en anders in uw leven brengen. Zoek naar video’s en foto’s van je schattige katachtige om haar te herinneren in haar beste dagen.

Tot slot

schattige Tabby Kat slapen

Het begon als: Mijn kat gaat dood; hoe lang duurt het voordat mijn kat sterft, en het eindigde met verdriet, misschien zelfs met shock. Het is een volkomen normaal proces. Iedereen heeft zijn eigen manier van rouwen, en het is iets waar een katteneigenaar die een huisdier heeft verloren niet bang voor hoeft te zijn.

De dood van Cat is moeilijk; pratend vanuit een persoonlijke ervaring, huilde ik zoveel toen ik mijn kat verloor; Ik kon niet geloven dat ik niet de kans zou krijgen om weer met haar te knuffelen, met haar te spelen en haar te zien rennen en veel leuke dingen te doen, maar het is wat het is. Ik moest begrijpen dat ik niets kon veranderen en dat ik het moest accepteren. Na enige tijd in mijn leven kwam er een nieuw kitten dat al mijn wonden genas. Het komt ook goed.

Gerelateerde inhoud

Cat Poop Kleurenkaart – Wat geeft elke kleur aan?

Kattenbraken lijken op poep: oorzaken en oplossingen

Waarom zijn de oren van mijn kat warm? Ontdek 6 redenen ervoor