De 12 beste kattentraktaties van 2023: onbevooroordeelde beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Veterinaire beoordeling van dit artikel bevat alleen de medische informatie in dit artikel. De dierenarts die dit artikel beoordeelt, onderschrijft, beveelt of garandeert niet persoonlijk de werkzaamheid of claims van een product dat in dit artikel wordt genoemd.

De beste kattentraktaties zijn absoluut heerlijk. Dit is waarom de onweerstaanbaarheidsfactor essentieel is.

Katten zijn zeer voedselgemotiveerd. Wanneer je ze een onweerstaanbare traktatie aanbiedt, zullen ze bereid zijn om te werken om het te krijgen. Als je geïnteresseerd bent in clickertraining en droomt van een dag waarop je kat door hoepels springt en op commando poten schudt, is het essentieel om een heerlijke traktatie te kiezen waar je kat bereid is voor te werken.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattentraktaties

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Cat-Man-Doo Bonito Vlokken

 • Katten gaan los over deze visvlokken
 • Slechts één ingrediënt – perfect voor gevoelige katten
 • Koolhydraatarm

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Orijen Tundra Gevriesdroogde Kattentraktaties

 • Gevriesdroogd om voeding te behouden
 • Gemaakt met nieuwe eiwitten, kan goed zijn voor katten met allergieën
 • Beperkt aantal ingrediënten

Beste voor kittens

aac-table__image

9.8

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Schaamteloos Kattenkruid N Chill Kattentraktaties

 • Vlees is altijd het eerste ingrediënt
 • Duurzaam gemaakt met geüpcyclede producten
 • Rijk aan smaak, maar laag in calorieën

Beste tandheelkundige behandeling

aac-table__image

9.6

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Purina DentaLife Dental Cat Traktaties

 • Unieke poreuze textuur helpt de opbouw van tandsteen te verminderen
 • Smakelijke zalm- en kipsmaken waar katten dol op zijn
 • Verrijkt met toegevoegd calcium en taurine

Beste traktatie met beperkte ingrediënten

aac-table__image

9.4

Geplukt door 18 mensen vandaag!

PureBites Kipfilet

 • Gemaakt met 100% pure kip van menselijke kwaliteit
 • Eenvoudig recept, licht verteerbaar
 • Boordevol voeding en eiwitten

Beste Puree Traktatie

aac-table__image

9.1

Geplukt door 18 mensen vandaag!

KittyUp Functionele Puree Traktatie

 • Gladde puree textuur gemakkelijk voor katten om te eten
 • Aangevuld met taurine
 • Ondersteunt functionele voeding

Topkeuzes uitgelegd

Zelfs als training niet je doel is, maken heerlijke traktaties het leven van je kat spannender – en wie wil er een traktatie die de pupillen van zijn kat niet doet verwijden?

De beste kattentraktaties zijn ook gezond

Sommige mensen verwerpen de lage voedingswaarde van bepaalde traktaties door te zeggen: “Het is een traktatie. Het hoort niet gezond te zijn. Maak je er geen zorgen over.”

Maar waarom zouden kattentraktaties niet net zo voedzaam zijn als ze heerlijk zijn? Katten houden ervan om de dingen te eten die het beste zijn voor hun gezondheid. Als natuurlijke carnivoren zijn vers vlees, organen en botten enkele van hun favoriete dingen om te eten.

Als je kat momenteel geobsedeerd is door een minder voedzame traktatie zoals Temptations, onthoud dan dat ze waarschijnlijk niet enthousiast zijn over de onsmakelijke delen van de ingrediëntenlijst. Ze willen geen maïs. Ze willen geen rijst. Ze willen geen Geel 5 of Blauw 2.

Het ding dat je kat laat miauwen en klauwen naar de zak is een vaag gelabeld additief dat “natuurlijke smaak” wordt genoemd.

In kattenvoer verwijst natuurlijke smaak meestal naar gehydrolyseerd dierlijk weefsel. Dit is een sterk geconcentreerd dierlijk smaakadditief. Het is intens smaakvol en de meeste katten zijn er absoluut dol op. Andere waanzinnig lekkere traktaties contain dierlijke lever, die ook een geconcentreerde bron is van de rijke, vlezige smaak waar katten naar verlangen.

Dus, wetende dat je kat hunkert naar vlees, sla de suikers, kunstmatige kleuren en koolhydraten over.

Zoek naar lekkernijen die zijn gemaakt van hoogwaardige, eenvoudige ingrediënten zoals kippenlever, rundvlees en misschien een beetje zalm. Vermijd traktaties die maïs, tarwe, soja, toegevoegde suiker en andere onnodige additieven zoals kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen bevatten.

In kleine hoeveelheden zijn traktaties gemaakt van 100% vlees geschikt voor de meeste katten, inclusief katten met gezondheidsproblemen zoals diabetes en gevoelige magen.

Hoe zit het met kattentraktaties voor tandheelkundige gezondheid?

De meeste traktaties die op de markt worden gebracht voor tandheelkundige gezondheid profiteren van het uitgangspunt dat knapperig voedsel tandplak van de tanden van uw kat kan schrapen, waardoor verder tandbederf wordt voorkomen. De huidige veterinaire kennis suggereert echter dat droogvoer en nat kattenvoer evenmin in staat zijn om de tanden van uw kat te reinigen, dus de meeste van deze speciale traktaties zijn nutteloos.

Lees ook: Beste tandheelkundige kattentraktaties

Als u gepassioneerd bent over het bevorderen van een goede tandheelkundige gezondheid, kunt u traktaties aanbieden die zijn doordrenkt met bacteriën-consumerende enzymatische reinigingsmiddelen of zelfs uw kat trainen om u zijn tanden te laten poetsen.

Top 12 beste kattentraktaties op de markt

Om u te helpen bij het kiezen van de beste traktaties voor uw kat, hebben we tientallen verschillende merken en recepten getest om u onze topkeuzes te bieden. Lees verder om te zien wat volgens ons de beste kattentraktaties op de markt zijn.

#1 Algemeen Beste: Cat-Man-Doo Bonito Flakes Review

View On Chewy View On Amazon

Bonito’s, ook bekend als skipjack, zijn middelgrote oceaanvissen die verwant zijn aan tonijn. Bonitovlokken zijn gewoon uitgedroogde stukjes vlees van deze vis – maar laat je niet misleiden door hun bescheiden uiterlijk. Deze rechttoe rechtaan traktaties zijn absurd smakelijk.

Bonitovlokken staan in de kattengemeenschap bekend als een eetlustopwekkende en ideale voedseltopper, vooral voor katten die een extra duwtje nodig hebben om te eten.

Deze ultra-smakelijke schilfers zijn rijk aan eiwitten en bieden omega-3 vetzuren om de gezondheid van uw kat te ondersteunen.

Problematisch is dat bonitovlokken flinterdun zijn en het moeilijk is om een enkel stuk als een traditionele traktatie te geven. Pas ook op dat de lekkernijen waarschijnlijk afbrokkelen tot stof op de bodem van de zak. Veel recensenten raden aan om de bonitovlokken in een pot over te brengen om afbrokkeling te voorkomen.

Ingrediënten:

100% Gedroogde Bonito.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 76%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 86.36%

Vet: 3.41%

Vezel: 1.14%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 83.26%

Vet: 7.98%

Koolhydraten: 8.76%

Pros

 • Katten gaan los over deze visvlokken
 • Slechts één ingrediënt – perfect voor gevoelige katten
 • Koolhydraatarm
 • Verdubbelt als voedseltopper en eetlustopwekkende

Tegens

 • Deze vlokken worden gemakkelijk verkruimeld

#2 Runner Up: Orijen Tundra Gevriesdroogde Katten traktaties Review

View On Petco View On Amazon View On Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Business Insider noemt deze vleesrijke traktaties uit Orijen de “beste gevriesdroogde kattentraktaties” en ze werden geselecteerd als de algehele beste kattentraktatie van 2018 op Reviews.com.

Gemaakt met verse regionale wilde zwijnen, geiten, hertenvlees en arctische char, vertrouwen deze lekkernijen uitsluitend op gevriesdroogd spiervlees en organen om eiwitten, vet en heerlijkheid te leveren. Hoewel knapperige geëxtrudeerde traktaties meestal gevriesdroogde traktaties verslaan in smaaktests, doen deze traktaties het verrassend goed. Katten lijken er dol op te zijn. Misschien komt het omdat drie verschillende soorten verse lever prominent op de ingrediëntenlijst staan.

Het vriesdroogproces maakt deze lekkernijen veiliger dan rauw vlees om te hanteren en op te slaan, maar het vernietigt het delicate voedingsprofiel van rauw vlees niet, waardoor deze lekkernijen net zo voedzaam zijn als brokken rauw vlees. In tegenstelling tot andere gevriesdroogde traktaties, zijn de toendratra-traktaties van Orijen vrij samenhangend en vallen ze niet uiteen in de zak, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het kopen van een zak vleespoeder.

Hoewel sommige traktaties, vooral die voor zowel katten als honden, ooit zo-iets te groot zijn om als trainingsinstrument te gebruiken, zijn deze traktaties klein en laag in calorieën.

Ingrediënten:

Wilde zwijnenlever, wild zwijn, geitenlever, hertenlever, geit, hert, arctische char, gemengde tocoferolen (natuurlijk conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 35%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 36.84%

Vezel: 1.05%

Koolhydraten: 14.74%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.25%

Vet: 59.03%

Koolhydraten: 9.72%

Pros

 • Vervaardigd door een vertrouwde leider in de huisdiervoedingsindustrie
 • Gemaakt zonder kunstmatige ingrediënten of toegevoegde suikers
 • Niet kruimelig

Tegens

 • Aanzienlijk duurder dan de gemiddelde traktatie

#3 Beste gevriesdroogde: kleine Giblet-penpunten Gevriesdroogde kattentraktaties

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Lekkere traktaties zijn de perfecte manier om je kat te verwennen, maar ze moeten nog steeds gezond zijn. De beste kattentraktaties zitten boordevol eiwitten en zitten vol met echte vlees- of gevogeltesmaak – zoals deze Giblet Niblets van Smalls.

Deze kattentraktaties met één ingrediënt worden voorzichtig gevriesdroogd om hun voedingswaarde te behouden, waardoor ze een soort-geschikte keuze zijn voor katten. Ze zijn eenvoudig en gezond, om nog maar te zwijgen van de zeer verteerbare voor katten die kip kunnen verdragen.

Smalls Giblet Niblets zijn alleen beschikbaar als add-on bij een nieuw of bestaand Smalls-abonnement. Nadat u uw verse voedselformules hebt gekozen, kunt u een zak Giblet Niblets op uw bestelling plakken voor $ 10. Ze worden geleverd in een handige hersluitbare zak om ze vers te houden.

Ingrediënten:

Gevriesdroogde kippenharten en levers.

Gegarandeerde analyse

Niet voorzien.

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Gevriesdroogd om de voedingswaarde te behouden
 • Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Redelijk prijzig voor $ 10 per zak
 • Alleen beschikbaar met Smalls-abonnement

#4 Beste voor kittens: schaamteloze kattenkruid N Chill Kattentraktaties

Uitzicht op Schaamteloze Huisdieren

Lees onze volledige merkbeoordeling

Schaamteloze huisdieren kattentraktaties zijn gemaakt met vlees als eerste ingrediënt. Ze zitten boordevol smaak, maar bevatten weinig calorieën en perfect hapklaar voor kleinere monden.

Naast het hebben van vlees als eerste ingrediënt, bevatten deze lekkernijen geüpcyclede zoete aardappelen. Shameless Pets “redt” buitenbeentjes en overtollige producten voor gebruik in hun recepten. Ze geven ook prioriteit aan het werken met Noord-Amerikaanse leveranciers en doen er alles aan om duurzame oplossingen te gebruiken.

Een van onze schrijvers, Kate, testte Shameless Pets-traktaties met haar trio katachtige vrienden, en ze waren een enorme hit. Alle drie stonden ze te miauwen, nog voordat de zak open was. Een kat braakte ongeveer een uur na het eten van de traktaties een keer, maar het probleem kwam niet terug en de andere twee tolereerden ze prima.

Schaamteloze huisdieren kattentraktaties zijn er in drie smaken die u afzonderlijk of in een variëteitspakket kunt kopen. Deze omvatten Catnip N Chill, Yam Good Salmon en More Lobster, Cheese. De kattenkruidsmaak was merkbaar de favoriet onder onze testkatten.

Ingrediënten:

Kip, zoete aardappel, bruine rijst, tapioca, brouwers gedroogde gist, miscanthusgras, kippenvet, natuurlijke smaak, inuline, kattenkruid, fosforzuur, gemengde tocoferolen, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 18%

Ruw vet: 14.5%

Ruwe celstof: 8%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 19.57%

Vet: 15.76%

Vezel: 8.7%

Koolhydraten: 55.98%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 17.19%

Vet: 33.63%

Koolhydraten: 49.18%

Pros

 • Vlees is altijd het eerste ingrediënt
 • Duurzaam gemaakt met geüpcyclede producten
 • Rijk aan smaak, maar laag in calorieën

Tegens

 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten

#5 Beste tandheelkundige behandeling: Purina DentaLife Dental Cat Treats Review

View On Chewy View On Amazon

Lees onze Full Merk Review

Verkrijgbaar in kip- en zalmsmaak, hebben deze tandheelkundige kattentraktaties een poreuze, knapperige textuur waardoor de tanden van uw kat de tanden kunnen binnendringen voor een allround reiniging. Deze traktaties zijn wetenschappelijk getest door Purina en hebben aangetoond dat ze de opbouw van tandsteen helpen verminderen.

Hoewel deze knapperige kattentraktaties worden geaccepteerd door de Veterinaire Mondgezondheidsraad voor het beheersen van tandsteen, zijn we niet verliefd op alle ingrediënten. Hoewel deze lekkernijen worden gemaakt met kippenmeel en vismeel, zijn er een paar ingrediënten op basis van maïs en niet-specifieke ingrediënten zoals dierlijke spijsvertering.

Als u echter met een zeer beperkt budget voor kattentraktaties werkt en iets wilt waar uw kat van zal genieten dat ook zijn mondgezondheid ten goede komt, kunnen deze DentaLife-traktaties de truc doen.

Naast het feit dat ze goed zijn voor het voorkomen van tandsteenopbouw, bevatten deze traktaties aanvullend calcium en taurine. Calcium is een mineraal dat sterke botten en gezonde tanden ondersteunt, terwijl taurine een essentieel aminozuur is dat nodig is voor een gezond gezichtsvermogen, immuniteit en gezondheid van het hart.

Deze knapperige traktaties worden verkocht in 1,8-ounce zakken en 19-ounce bussen, en ze zijn zeer laag in calorieën – minder dan 1,5 calorieën per stuk.

Ingrediënten:

Gemalen gele maïs, kippenmeel, maïsglutenmeel, dierlijke spijsvertering, dierlijk vet geconserveerd met gemengde tocoferolen, cellulosepoeder, vismeel, glycerine, calciumcarbonaat, natuurlijke smaak, zout, brouwers gedroogde gist, vitamine E-supplement, taurine, tricalciumfosfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 10%

Ruwe celstof: 7%

Vocht: 11%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.96%

Vet: 11.24%

Vezel: 7.87%

Koolhydraten: 44.94%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.23%

Vet: 25.22%

Koolhydraten: 41.54%

Pros

 • Unieke poreuze textuur helpt de opbouw van tandsteen te verminderen
 • Smakelijke zalm- en kipsmaken waar katten dol op zijn
 • Verrijkt met toegevoegd calcium en taurine

Tegens

 • Bevat ingrediënten op basis van maïs
 • Gemaakt met niet-gespecificeerde ingrediënten (dierlijke spijsvertering)

#6 Beste nieuwigheid traktatie: vital essentials gevriesdroogde Minnows Cat Treats Review

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Is er niet iets leuks aan om je kat een hele gevriesdroogde minnow als traktatie te geven?

Deze traktaties hebben een duidelijke nieuwigheidsaantrekkingskracht, maar ze gaan er niet alleen om er cool uit te zien. Deze minnow-traktaties met één ingrediënt zijn rijk aan eiwitten en vrij van alle vervelende ingrediënten die gebruikelijk zijn bij standaard knapperige traktaties.

Dankzij de verwerking op lage temperatuur bevatten deze traktaties alle voedingsstoffen die in een rauwe minnow worden aangetroffen. Elk deel van de kleine vis is intact – ogen, inwendige organen en kleine botten.

Ze zijn gemakkelijk te voeren en als je kat van vis houdt, zijn deze lekkernijen waanzinnig smakelijk. Een recensent op Amazon zei: “Ik moest het bedrijf bellen om te zien of hij een overdosis kon nemen, lol, hij at de hele zak op één dag.”

Ingrediënten:

Fijngemalen kalkoen met bot, kalkoenhart, kalkoenlever, kalkoenmaag, rauwe geitenmelk, kalkoenei, water, eierschaalmembraan, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 49%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.26%

Vet: 18.48%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 43.25%

Vet: 36.44%

Koolhydraten: 20.3%

Pros

 • Traktaties met één ingrediënt
 • In het wild gevangen minnows uit natuurlijke waterlichamen
 • Vrij van koolhydraatrijke additieven
 • Geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveermiddelen
 • Zeer smakelijk voor katten die van vis houden

Tegens

 • Als je kat niet van vis houdt, zal hij waarschijnlijk niet om deze traktatie geven
 • Relatief duur

#7 Beste behandeling met beperkt ingrediënt: PureBites Chicken Breast Review

View On Chewy View On Amazon

Je zou je kat stukjes ongekruide kip b kunnen voerenreast van het avondeten, of je kunt ze deze gevriesdroogde stukjes kip geven verpakt in een handige zak.

Deze traktaties met één ingrediënt behouden de voedingseigenschappen, textuur, aroma en smaak van rauwe kip, maar een delicaat vriesdroogproces maakt ze veiliger om te hanteren en op te slaan. Omdat ze zijn gemaakt van slechts één ingrediënt, zijn deze traktaties perfect voor katten met GI-gevoeligheden, allergieën of die om een andere reden een beperkt dieet volgen.

Elke traktatie is klein genoeg om te gebruiken voor training en bevat ongeveer 2 calorieën.

Voor katten die gevoelig zijn voor kip, biedt Purebites een selectie van gevriesdroogde lekkernijen met beperkte ingrediënten gemaakt van eend, kalkoen, oceaanwitvis en runderlever.

Ingrediënten:

100% Pure USA Sourced &Made Human Grade Kipfilet

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 74%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 77.89%

Vet: 3.16%

Vezel: 1.05%

Koolhydraten: 17.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 75.29%

Vet: 7.41%

Koolhydraten: 17.3%

Pros

 • 100% pure kip van menselijke kwaliteit
 • Een traktatie met één ingrediënt, ideaal voor gevoelige katten
 • Rijk aan voedingsstoffen

Tegens

 • De lekkernijen hebben de neiging om af te brokkelen in de zak

#8 Premium pick: Dr. Marty Squeeki’s Delights Gevriesdroogde Kattentraktaties

Klik hier om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Lees onze volledige merkbeoordeling

Je bent misschien al bekend met het gevriesdroogde kattenvoer van Dr. Marty uit enkele van onze andere beoordelingen, maar als je dr. Marty kattentraktaties niet hebt geprobeerd, is het misschien het overwegen waard.

Deze gevriesdroogde Squeeki’s Delights traktaties zijn gemaakt met 100% gevriesdroogde rauwe zalm. Omdat ze een traktatie met één ingrediënt zijn, zijn ze een goede optie voor katten met voedselallergieën en gevoeligheden. Ze bieden ook een rijke bron van dierlijke eiwitten en omega-3-vetzuren.

Wat deze gevriesdroogde traktaties anders maakt dan sommige van de andere die we hebben beoordeeld, is dat Dr. Marty hele zalm gebruikt met de huid erop. Dit betekent dat sommige stukken huid kunnen hebben, terwijl andere dat niet zullen doen, en je kunt stukjes gevriesdroogde zalmhuid op zichzelf in de zak vinden.

Katten lijken van het aroma en de smaak van deze lekkernijen te houden. Ze werken ook goed als een voedseltopper, vooral als je bedenkt dat je een mix van grote en kleine stukjes in de zak krijgt. Om als voedseltopper te gebruiken, kun je de kleinere stukjes gemakkelijk tot een poeder verpletteren.

Ingrediënten

100% rauwe gevriesdroogde zalm

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 47%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 5.32%

Vezel: 2.13%

Koolhydraten: 42.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.41%

Vet: 12.25%

Koolhydraten: 40.35%

Pros

 • Gemaakt van één ingrediënt – 100% rauwe zalm
 • Voorzichtig gevriesdroogd om smaak en voeding te behouden
 • Rijk aan dierlijke eiwitten en omega-3 vetzuren

Tegens

 • De grootte van de traktatie kan sterk variëren
 • Sommigen vinden de traktatie te kruimelig

#9 Beste voor senioren: American Journey Chicken Recept Soft &Chewy Cat Treats

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Gebitsproblemen komen vaak voor bij oudere katten en ze kunnen het kauwen soms ongemakkelijk maken. Naast het voeren van zacht voedsel voor uw oudere kat, moet u ervoor zorgen dat de lekkernijen die u aanbiedt ook zacht zijn.

Deze kiprecepttraktaties van American Journey zijn perfect hapklaar en hebben een vochtige, taaie textuur die gemakkelijk is voor gevoelige monden. Verse kip is het eerste ingrediënt, aangevuld met verse kip en varkensgelatine als extra bronnen van dierlijke eiwitten.

Met slechts 2 calorieën per traktatie en toegevoegde vezels, kunnen deze traktaties helpen bij het ondersteunen van gewichtsbehoud bij oudere katten. De lijst met ingrediënten bevat wel een paar plantaardige ingrediënten, maar het is over het algemeen vrij kort, wat de verteerbaarheid helpt garanderen.

Ingrediënten:

Chicken, Kikkererwten, Kokosglycerine, Varkensgelatine, Natuurlijke Smaak, Gedroogde Citruspulp, Citroenzuur (Conserveermiddel), Zout, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 23%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 28%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 31.94%

Vet: 22.22%

Vezel: 4.17%

Koolhydraten: 41.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 25.04%

Vet: 42.3%

Koolhydraten: 32.66%

Pros

 • Zachte textuur is gemakkelijk voor oudere katten om op te kauwen
 • Twee bronnen van dierlijke eiwitten
 • Licht verteerbaar met korte ingrediëntenlijst

Tegens

 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten

#10 Beste Puree Treat: KittyUp Functional Puree Treat

Bekijk op KittyUp

Als uw kat gebitsproblemen heeft die knapperige traktaties tot een probleem maken, kunnen deze puree-traktaties van KittyUp een goede optie zijn. Ze zijn zacht en likbaar en vol tonijnsmaak.

KittyUp-traktaties worden beschreven als “functioneel”, wat eenvoudigweg betekent dat ze hoogwaardige ingrediënten bevatten die de fysieke en mentale gezondheid van uw kat ten goede komen. Naast verse tonijn bevatten deze pureetraktaties wortels, broccoli, groene thee en essentiële vitamines, mineralen en aminozuren.

Deze traktaties worden aangevuld met taurine, een essentieel aminozuur voor katten, en L-lysine dat immuunondersteuning biedt. Groene thee zit boordevol antioxidanten en biotine kan ondersteuning bieden voor de huid en vacht van uw kat. De vochtrijke formule ondersteunt ook de hydratatie van uw kat.

Omdat ze in zakjes van 1/2 ounce worden geleverd, zijn er een paar verschillende manieren om deze traktatie aan te bieden. Je kunt het gewoon in de kom van je kat knijpen of het openscheuren en het aan je kat voeren als een interactieve traktatie.

Als bonus is KittyUp een bedrijf dat eigendom is van en wordt beheerd door vrouwen. Ze werken samen met Stray Cat Alliance, een in Los Angeles gevestigde non-profitorganisatie die zich inzet voor sterilisatie / castratie, trap-castratie-terugkeer (TNR), adopties, welzijnszorg, medische zorg en ondersteuning van gemeenschapsopvang voor lokale katten en kittens.

Ingrediënten

Water, Tonijn, Omega-3 Fructooligosaccharide, Taurine, L-lysine, Wortel, Broccoli, Groene Thee, Agar, Mangaansulfaat, Ijzersulfaat, Kopersulfaat, Zinksulfaat, Kobaltsulfaat, Natriumseleniet, Vitamine A Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Vitamine B1 Thiamine, Hydrochloride, Vitamine B6 Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine B12 Supplement, Niacine, Biotine, Foliumzuur, Vitamine C Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11.8%

Ruw vet: 0.95%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 83.8%

As: 1.36%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 72.84%

Vet: 5.86%

Vezel: 3.09%

Koolhydraten: 9.81%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 75.17%

Vet: 14.7%

Koolhydraten: 10.13%

Pros

 • Gemaakt met verse tonijn en volwaardige ingrediënten
 • Verrijkt met taurine voor fysieke en mentale gezondheid
 • Gladde puree textuur is gemakkelijk te eten voor katten
 • Volledig vrij van vulstoffen en kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Enigszins prijzig
 • Bevat een paar toegevoegde plantaardige ingrediënten

#11 Beste kalmerende traktaties: VetriScience Composure Chicken Liver Flavor Soft Chews

View On Chewy View On Amazon

Katten kunnen net zoveel last hebben van angst als mensen. Veranderingen in de omgeving van uw kat of aanpassingen in zijn dagelijkse routine kunnen ervoor zorgen dat uw kat gestrest raakt.

Hoewel niet bedoeld als vervanging voor veterinaire behandeling, kunnen kalmerende kattentraktaties mogelijk helpen bij het dagelijkse beheer van de angst van uw kat. Ze zijn ook perfect voor incidenteel gebruik in combinatie met stressvolle gebeurtenissen zoals dierenartsbezoeken en onweersbuien.

Kalme zachte kauwen van VetriScience bevatten een drietal actieve ingrediënten die zijn ontworpen om een kalmerende reactie in het lichaam van uw kat te ondersteunen.

Thiamine (vitamine B1) kalmeert het centrale zenuwstelsel, terwijl L-theanine de productie van dopamine verhoogt om stress te helpen beheersen. Deze traktaties bevatten ook een gepatenteerde kalmerende biestmix die contains kalmerende bioproteïnen die samenwerken met de andere actieve ingrediënten om stress te verlichten.

Ingrediënten:

Thiamine (vitamine B1), C3 Tm (Colostrum Calming Complex), L-Theanine, Biergist, Koolzaadolie, Kippenleversmaak, Citroenzuur, Glycerine, Gemengde Tocoferolen, Propionzuur, Gepatenteerd mengsel (Maltodextrine, Natriumalginaat en Calciumsulfaat), Rozemarijnextract, Siliciumdioxide, Sojalecithine, Plantaardige olie.

Actieve ingrediënten (per 1 kauw)

 • Thiamine (Vitamine B1): 67mg
 • C3 (Colostrum Kalmerend Complex): 11 mg
 • L-Theanine: 10,5 mg

Pros

 • Gemaakt met drie kalmerende actieve ingrediënten
 • Betaalbaar geprijsd
 • Taaie lekkernijen kunnen in stukjes worden gebroken

Tegens

 • Textuur kan te moeilijk zijn voor sommige katten
 • Sommige katten houden niet van de smaak

#12 Beste kattenkruid traktatie: Meowijuana Crunchie Munchie Zalm Kat Traktaties

View On Chewy View On Amazon

Katten worden gek van kattenkruid. Althans, de meesten wel. Maar gedroogd kattenkruid kan een puinhoop maken en met kattenkruid gevuld speelgoed verliest zijn aantrekkingskracht naarmate het aroma van het kattenkruid vervaagt.

Deze knapperige kattenkruidtraktaties van Meowijuana zijn een geweldige optie als je op zoek bent naar een eenvoudige, smakelijke manier om kattenkruid in het leven van je kat op te nemen. Ze zitten vol met soortgeschikte dierlijke eiwitten uit kip, zalm en tonijn en worden aangevuld met kippenvet en varkensvet voor smaak en essentiële vetzuren.

Deze lekkernijen hebben een knapperige buitenstructuur en een romig kattenkruidcentrum. Ze bevatten een paar zetmeelrijke plantaardige ingrediënten zoals tapiocazetmeel en gerstmeel, maar de meerderheid van de hoofdingrediënten is dierlijk. Ze zijn vrij van kunstmatige toevoegingen zoals kleuren, smaken en synthetische conserveermiddelen.

Hoewel veel katten echt dol lijken te zijn op deze lekkernijen, melden sommige klanten dat hun katten geen interesse toonden. Katten zijn notoir kieskeurige eters, dus het is niet verwonderlijk dat ze geen universele hit zijn.

Ingrediënten

Kippenmeel, tapiocazetmeel, gerstmeel, kippenvet, zalmmeel, tonijnmeel, varkensvet, gedroogde wei, brouwers gedroogde gist, natuurlijke varkensleversmaak, fosforzuur, zout, koolzaadlecithine, gedroogd gemalen kattenkruid, taurine, gemalen valeriaanwortel, gemengde tocoferolen (conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 26%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 29.55%

Vet: 17.05%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 48.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 24.66%

Vet: 34.55%

Koolhydraten: 40.79%

Pros

 • Knapperige schaal met romig kattenkruidcentrum
 • Aangevuld met taurine, een essentieel aminozuur
 • Verschillende bronnen van dierlijke eiwitten

Tegens

 • Bevat enkele zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Sommige katten lijken er niet in geïnteresseerd

Zelfgemaakte kattentraktaties maken

Veel commerciële kattentraktaties zitten boordevol koolhydraten en ongezonde toevoegingen. Ze smaken misschien goed, maar ze doen je katachtige vriend waarschijnlijk geen plezier op het gebied van voeding.

Als u wilt genieten van de hunkering van uw kat zonder zijn dagelijkse dieet weg te nemen, kunt u overwegen om thuis uw eigen kattentraktaties te maken.

Als het gaat om het maken van zelfgemaakt kattenvoer, wilt u zich houden aan een door de dierenarts goedgekeurd recept om ervoor te zorgen dat aan de behoeften van uw kat aan uitgebalanceerde voeding wordt voldaan. Traktaties zijn echter traktaties. Ze zijn niet bedoeld om meer dan 10% van de dagelijkse voeding van uw kat uit te maken, dus ze hoeven niet qua voedingswaarde in balans te zijn.

Dat gezegd hebbende, is het een goed idee om kattentraktaties te kiezen die zowel goed zijn voor je kat ALS lekker.

Zelfgemaakte kattentraktaties kunnen worden gemaakt met verschillende ingrediënten, maar we raden aan om bij vlees of vis te blijven. Deze ingrediënten zullen het meest smaakvol en aantrekkelijk zijn voor uw kat en uw kat kan altijd een beetje extra eiwitten in zijn dieet gebruiken.

Hier is een snel 5-stappenrecept voor gebakken tonijntraktaties:

 1. Leeg een uitgelekt blikje tonijn (in water) in je blender.
 2. Klop een groot eiwit tot stijve pieken en voeg vervolgens twee eetlepels van het losgeklopte eiwit toe aan de tonijn.
 3. Meng in een gladde pasta en laat kleine hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat vallen.
 4. U kunt het mengsel ook in een diepvrieszak lepelen en de punt eraf knippen, zodat u deze op de bakplaat kunt spuiten.
 5. Bak 20 tot 25 minuten op 350 °F tot de lekkernijen droog zijn. Laat afkoelen voor het serveren.

Als je geen tonijn bij de hand hebt, kun je misschien ingeblikte zalm of zelfs ingeblikte kip vervangen. Wees niet bang om ook een beetje gedroogd kattenkruid toe te voegen voor de smaak!

Lees meer over zelfgemaakte diëten voor katten in onze handige gids.

Relevante inhoud:

Veelgestelde vragen

Welke voedingsmiddelen zijn onweerstaanbaar voor katten?

Zoek bij het winkelen voor kattentraktaties naar ingrediënten die uw kat niet kan weerstaan. Dit omvat meestal vlezige ingrediënten zoals rundvlees, gevogelte of vis. Vermijd kattentraktaties vol koolhydraatadditieven en twijfelachtige ingrediënten zoals ‘natuurlijke smaak’.

Is het erg om mijn kat elke dag traktaties te geven?

Er zijn geen harde en snelle regels voor hoe vaak u uw kat traktaties kunt geven, behalve om te zeggen dat traktaties niet meer dan 10% van het dagelijkse dieet van uw kat mogen uitmaken. Als je je kat traint of hem gewoon met extra liefde wilt douchen, blijf dan bij kleine, caloriearme traktaties, zodat je er een paar extra kunt voeren.

Welk menselijk voedsel kan ik mijn kat geven?

Als je geen gezonde kattentraktaties bij de hand hebt, zijn er bepaalde menselijke voedingsmiddelen die veilig kunnen zijn voor katten. Blijf bij carnivoorvriendelijk voedsel zoals gekookte kipfilet of vette vis zoals tonijn en makreel. Vermijd gefrituurd of verwerkt voedsel en zuivelproducten, vooral als uw kat lactose-intolerant is.

Inhoudsopgave