De 10 beste krabpalen in 2023

 

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Of het nu je vloerkleed, je bank of een geweldige krabpaal is, je kat moet iets krabben.

Krabben gaat niet alleen over het slijpen van klauwen – het is een diepgeworteld fysiek en psychologisch belangrijk gedrag. Zelfs nadat ze zijn gedeclameerd, blijven katten krabgedrag vertonen.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenkrabbers om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Pioneer SmartCat de ultieme krabpaal

 • Hoog genoeg om te voldoen aan de behoefte van de kat aan een verticale stretch
 • Heeft een sterke basis en een hoogwaardige constructie voor stabiliteit
 • Gemaakt van duurzaam, bevredigend sisalweefsel

Beste kleine krabber

8.0

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Catit Scratcher Lounge

 • Gebogen ontwerp spreekt katten aan
 • Produceert veel rommelig puin
 • Omkeerbaar voor een langere levensduur

Waarom zou u deze beoordeling vertrouwen

We hebben veel tijd besteed aan het uitzoeken wat er nodig is om een goede kattenkrabber te maken. We hebben de verschillende soorten krabpalen voor katten onderzocht, honderden klantrecensies gelezen en tests in de praktijk uitgevoerd op meer dan een dozijn best beoordeelde producten.

We hebben meer dan 50 uur besteed aan het testen van de stevigheid, katvriendelijkheid en duurzaamheid van deze krabbers. Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de volgende 10 kattenkrabbers geselecteerd als de beste die u kunt kopen.

Dit is wat we weten over waarom katten krabben

In plaats van steeds langer te groeien zoals menselijke vingernagels, groeien de klauwen van je kat voortdurend nieuwe lagen. Net als de lagen van een ui, bouwen de lagen van de klauwen van je kat zich van binnenuit op en worden uiteindelijk dof en rafelig aan de buitenkant.

Katten krabben om de oude buitenste laag af te vegen en onthullen de frisse nieuwe klauwen eronder.
Krabben gaat echter niet alleen over het verwijderen van die ruwe buitenste lagen. Terwijl ze krabben, laten katten feromonen los uit de geurklieren in hun poten, waardoor een onmiskenbaar territoriaal merkteken achterblijft.

De volledige armverlenging en beweging van krabben geeft uw kat de mogelijkheid om zijn lichaam te strekken, zijn spieren te masseren en het flexibel te houden.

Omdat krabben deel uitmaakt van het zijn van een gelukkige, gezonde kat, is het belangrijk om uw kat een geschikte plek te bieden om deel te nemen aan dit essentiële gedrag. Zonder een krabpaal moet uw kat zich wenden tot andere oppervlakken zoals uw tapijten, gordijnen, muren en meubels.

Maar wat maakt een krabpaal geweldig?

In dit artikel bekijken we de kwaliteiten van de beste krabpalen en maken we kennis met de top 10 beste kattenkrabpalen op de markt.

Kwaliteiten van de beste kattenkrabpalen

Kattenkrabbers voor binnenkatten

De beste kattenkrabpalen zijn gemaakt van duurzame, bevredigende materialen.

Katten hebben materialen nodig waar ze hun klauwen in kunnen laten zakken. Het materiaal moet gemakkelijk te scheuren zijn en het moet een bevredigend gevoel hebben als hun klauwen over het oppervlak scheuren.

Tegelijkertijd moet een goede krabpaal echter bestand zijn tegen jarenlang krachtig gebruik. Een paar maanden gebruik mag de krabpaal van je kat geen versnipperde puinhoop achterlaten.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire krabpaalmaterialen en evalueren hoe goed ze werken.

Tapijt

Hoewel sommige katten graag tapijt scheuren, hetzij als onderdeel van een krabpaal of geïnstalleerd in uw huis, is tapijt over het algemeen onbevredigend. In plaats van door de zachte vezels te scheuren, zullen de klauwen van je kat waarschijnlijk in tapijtlussen haken, en dat is nooit een aangename ervaring.

Een onbevredigende kraservaring is niet het enige nadeel van een met tapijt bedekte krabber.

Tapijtkrabpalen vervagen het verschil tussen goedgekeurd en niet-apbewezen krassende oppervlakken. Als u geen tapijt in uw huis heeft, kan een krabpaal met tapijt acceptabel zijn. Als u echter vloerbedekking heeft, zorgt een vloerbedekkingspost alleen maar voor verwarring.

Sisal Touw

Gemaakt van de agave sisalana plant, heeft natuurlijk sisaltouw een ruw gevoel waardoor het een populaire keuze is voor kattenkrabpalen. Sommige katten zijn echter verbijsterd door de geribbelde textuur van een met sisal omwikkelde paal en geven de voorkeur aan iets dat langere, gladdere krassen aanmoedigt.

Omdat sisaltouw overal verkrijgbaar en eenvoudig te gebruiken is, is het een populaire keuze voor doe-het-zelvers die hun eigen krabpalen maken. Het is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar wanneer uw sisaltouwkrabpaal na maanden of jaren gebruik uit elkaar valt, is het gemakkelijk om het opnieuw in te pakken.

Als u een sisalpost kiest, onderzoek dan het product om er zeker van te zijn dat u een goede kiest. Kies een strak omwikkelde en goed beveiligde krabpaal die bestand is tegen serieus gebruik.

Kartonnen

Bescheiden karton is een grote hit onder katten – ze houden van het klauwgevoel van golfkarton omdat het gemakkelijk versnippert, wat bevredigend aanvoelt onder de klauwen. Sommigen speculeren ook dat katten het geluid van karton dat wordt gescheurd leuk vinden.

Hoewel karton fantastisch is vanuit het katachtige perspectief, is het problematisch voor mensen. Daarom is het belangrijk om alleen kartonnen krabbers van hoge kwaliteit te kiezen.

Aan de onderkant van het prijsspectrum zijn kartonnen krabbers ongeveer net zo decoratief als een kartonnen doos. Als esthetiek een prioriteit is, moet je waarschijnlijk een beetje extra geld uitgeven.

Omdat ze zo gemakkelijk versnipperen, geven minder duurzame kartonnen krabbers bruine vlokken af die zich door je huis kunnen verspreiden. Het is belangrijk om een kartonnen krabber van hoge kwaliteit te kopen die niet binnen een paar maanden aan stukken wordt gescheurd

Sisal Stof

In plaats van een lange streng sisaltouw zijn sommige krabpalen voorzien van dit geweven sisalmateriaal. In tegenstelling tot sisaltouw, dat een schokkende geribbelde textuur op de krabpaal heeft, stelt sisalstof uw kat in staat om lange, bevredigende slagen over het oppervlak van de krabpaal te maken.

Het is duurzamer dan sisaltouw, tapijt of karton en het kan op verschillende oppervlakken worden gebruikt.

De beste kattenkrabpalen zijn sterk en stabiel

Als je krabpaal opwindend genoeg is om body slams, sprongen en rigoureus krabben uit te lokken, moet hij de stabiliteit hebben om de gepassioneerde aandacht van je kat te weerstaan. Maak van structurele integriteit een prioriteit bij het kiezen van een krabpaal. Zoek naar palen die aan elkaar zijn geschroefd in plaats van gelijmd.

Vergeet niet dat je geen krabpaal wilt die kan kantelen terwijl je kat hem gebruikt. Dit wordt vooral belangrijk bij het evalueren van een hoge krabpaal. Een torenhoge krabpaal heeft een basis nodig die zijn hoogte in evenwicht brengt. De basis moet substantieel, zwaar en goed gebouwd zijn, zodat deze niet wiebelt.

De beste kattenkrabpalen hebben een katvriendelijk ontwerp

Vergeet niet dat krabben niet alleen gaat over klauwen en poten – uw kat gebruikt krabben als een kans om de spieren en pezen in zijn hele lichaam uit te strekken. Daarom is het belangrijk om een krabpaal te kiezen die lang genoeg is om uw kat in staat te stellen een volledige verticale of horizontale rek te bereiken.

Kies een krabpaal die minstens 1,5 keer de lengte van je kat meet. Dit geeft het voldoende krabruimte om zijn benen te strekken en een goede stretch door het hele lichaam te krijgen.

Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat uw kat een hoge krabpaal nodig heeft.

Sommige katten houden ervan om verticaal omhoog te reiken en te krabben, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om lang en laag in de buurt van de grond te komen. Als uw kat destructief heeft gekrabd, bent u waarschijnlijk goed op de hoogte van zijn voorkeuren – krabt hij aan de muren of versnippert hij tapijt? Gebruikt het beide?

Misschien wilt u meerdere krabpalen in uw huis installeren of palen kiezen met verschillende oppervlakken, zodat uw kat zijn ledematen op meerdere manieren kan strekken.

De beste kattenkrabpaal past in uw huis

Of u nu op zoek bent naar een krabpaal die er mooi uitziet en aansluit bij uw decoratieve smaak of er gewoon een nodig hebt die geen vloeroppervlak opslokt, wees niet bang om na te denken over uw esthetische behoeften bij het winkelen voor een krabpaal.

Kattenkrabpalen kunnen worden gemaakt van een breed scala aan materialen en in allerlei ontwerpen die passen bij zowel moderne als klassieke decorstijlen. Als je de voorkeur geeft aan een moderne look, ga dan voor een kattenkrabber met strakke lijnen en moderne materialen.

De top 10 beste kattenkrabpalen op de markt

Gekozen op basis van hoge cat approval ratings, functioneel en stevig ontwerp en hoogwaardige materialen, onze keuzes voor de top 10 beste cat scratchers zijn allemaal waardige keuzes om aan de krabbehoeften van uw kat te voldoen.

View On Chewy View On Amazon

Beoordeeld als de beste krabpaal op de markt door veel gebruikers, is deze Amazon-bestseller een geliefd stuk dat zowel mensen als katten onder de indruk laat. Op Amazon heeft de Ultimate Scratching Post meer dan 7400 klantrecensies en een gezonde beoordeling van 4,6 van de 5 sterren. Klanten beschrijven het als duurzaam, stevig en gemaakt met een katvriendelijk ontwerp. Dankzij het stevige ontwerp en de stevige 16″x 16″ basis is deze krabpaal bestand tegen rigoureus krabben, samen met klimmen, springen en spelen.

Als uw kat het leuk vindt om de paal te beklimmen, willen ze deze misschien ook gebruiken met de optionele baars die is ontworpen om bovenop de krabpaal te passen.

Hij is 32″ hoog en heeft vier brede zijkanten, zodat uw kat voldoende ruimte heeft om uit te rekken en te krabben. Neutrale kleurtinten maken deze krabpaal een esthetische pasvorm voor de meeste huizen.

Pros:

 • Met een hoogte van 32″ heeft deze krabpaal voldoende hoogte om te voldoen aan de behoefte van uw kat aan een verticale stretch
 • Gemaakt van duurzaam, bevredigend sisalweefsel
 • Heeft een sterke basis en een hoogwaardige constructie voor stabiliteit
 • Krijgt lovende recensies van klanten

Tegens:

 • Aan de dure kant van het prijsspectrum

Bekijk de dagprijs

Geprijsd rond $ 5, deze dubbelbrede kattenkrabber van Frisco is een van de meest betaalbare opties op de markt. Deze kartonnen krabber wordt geleverd in vier patronen en bevat een pak kattenkruid dat je erop kunt strooien om je kat te verleiden de krabber te gebruiken. De krabber meet 18 bij 9,75 bij 2 inch en is geschikt voor katten van alle leeftijden.

Deze Frisco kattenkrabber is gemaakt van golfkarton, waardoor hij op een bevredigende manier versnippert voor uw kat. Dat betekent natuurlijk dat het een beetje een puinhoop maakt, maar het is een afweging voor de betaalbare prijs.  Een ander voordeel is dat de krabber dubbelzijdig is. Zodra je kat klaar is met één kant, kun je hem omdraaien voor dubbel zoveel plezier.

Pros

 • Betaalbaar geprijsd rond de $ 5
 • Wordt geleverd met kattenkruid om bovenop te strooien
 • Dubbelzijdig voor langdurig gebruik

Tegens

 • Maakt een puinhoop als je kat krabt

Bekijk de dagprijs

Met zijn gewelfde pindavormige ontwerp is deze combinatie scratcher-lounge een kattenmeubel dat er goed uitziet in uw huis. Het hele stuk is 34″ lang en 10,5″ breed, waardoor uw kat voldoende ruimte heeft om te loungen en te krabben. Het gebogen ontwerp stelt uw kat in staat om zich uit te strekken en vanuit meerdere hoeken te krabben.

Het is gemaakt van duurzaam karton en is omkeerbaar voor een lange levensduur. Klantrecensies geven aan dat deze krabber een gemiddelde levensduur heeft van ongeveer twee jaar.

Pros:

 • Een aantrekkelijk en uniek ontwerp
 • Gemaakt van klauwvriendelijk karton
 • Verdubbelt als een comfortabele lounge
 • Omkeerbaar voor twee keer de levensduur
 • Groot genoeg voor een volledige stretch

Tegens:

 • Relatief duur
 • Biedt geen verticale rek voor katten die graag tot nul komen


View On Chewy View On Amazon

Hoewel de topkeuze van deze lijst lang was, is deze krabpaal van MidWest Feline negen centimeter langer, waardoor hij ideaal is voor grote katten die veel verticale krabruimte nodig hebben. Als je een slungelige kat hebt die niet tevreden lijkt met iets korters of platter, probeer dan deze 41 “kattenkrabpaal.

De hoogte van deze krabpaal wordt gecompenseerd door een basis van 19 “x 19” gecoat in zacht imitatiebont. De stabiele basis maakt het geschikt voor krachtig krabben en avontuurlijk klimmen. Dankzij de imitatiebont top doet deze krabpaal ook dienst als comfortabele uitkijktoren voor je kat.

Deze krabpaal zou beter zijn als hij gemaakt was van sisalstof. In plaats daarvan is het verpakt in sisaltouw. Hoewel sommige katten de voorkeur geven aan het ingepakte gevoel, zullen de meesten merken dat het touw minder duurzaam is en een inferieur klauwgevoel heeft.

Pros:

 • Met een hoogte van 41″ is dit een van de hoogste krabpalen op de markt
 • Voorzien van een zachte imitatiebont top die een geweldige uitkijkbaars maakt
 • Heeft een grote en stevige basis voor stabiliteit

Tegens:

 • Relatief duur
 • Gemaakt met sisaltouw, dat soms minder comfortabel is dan sisalstof

Bekijk de dagprijs

Deze kartonnen krabbeugel is verkrijgbaar in twee patronen en heeft een gebogen ontwerp dat katten aanspreekt. Naast het gebogen ontwerp maakt de grootte en vorm van de krabber het een geweldige optie voor katten die graag horizontaal krabben en strekken.

De Catit Scratcher Lounge meet 19,5″ bij 8,5″ bij 3″ en is omkeerbaar zodat je het dubbele van de u krijgtsalie. Het golfkartonmateriaal geeft uw kat een aangenaam oppervlak om op te krabben en helpt uw meubels te beschermen tegen klauwschade.

Pros:

 • Gebogen ontwerp spreekt katten aan
 • Goede optie voor horizontaal strekken
 • Omkeerbaar voor een langere levensduur
 • Wordt geleverd met kattenkruid

Tegens:

 • Produceert veel rommelig puin

Andere kattenkrabpalen die we leuk vinden

Als de bovenstaande krabpalen niet de perfecte pasvorm voor uw kat lijken, zult u blij zijn te weten dat we nog een paar opties voor u hebben. Hier zijn nog vijf unieke kattenkrabpalen die je misschien leuk vindt.

Bekijk de dagprijs

Als je een kat hebt die van horizontaal krabben houdt, kan deze combinatiekrabber een goede keuze zijn. Het meet 24 inch lang bij 7 inch breed en kan verticaal of horizontaal worden gebruikt. Je kunt het zelfs aan de muur bevestigen of over een deur hangen.

Deze combinatie kattenkrabber is gemaakt van zware materialen om uw kat jarenlang gebruik te geven. Het is gemaakt van duurzaam sisalmateriaal dat op natuurlijke wijze krassen aanmoedigt en is voorzien van rubberen voetjes om te voorkomen dat het op de vloer glijdt.

Pros:

 • Maakt verticaal of horizontaal krassen mogelijk
 • Heavy-duty constructie met duurzaam sisalmateriaal
 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 25

Tegens:

 • Sommige katten zijn misschien niet geïnteresseerd in een horizontaal klabblok

View On Chewy View On Amazon

Als uw kat net zoveel van loungen als krabben houdt, kan deze op het raam gemonteerde krabber de perfecte keuze zijn. Het kan binnen enkele seconden veilig aan elk raam worden bevestigd met behulp van een beproefd zuignapmontagesysteem. Bovendien is het met zijn kartonnen oppervlak voor twee doeleinden geweldig om te krabben en te genieten van de zon.

Deze op het raam gemonteerde kattenkrabber heeft een gebogen ontwerp voor het comfort van uw kat. Zodra uw kat het kraboppervlak opgebruikt, kunt u eenvoudig een navulling kopen.

Pros:

 • Raamgemonteerd ontwerp voor loungen en krabben
 • Eenvoudig te installeren met zuignapmontagesysteem
 • Vervangbare kartonnen inzetstukken voor langdurig gebruik

Tegens:

 • Kan duurder zijn dan andere modellen

Bekijk de dagprijs

Haal wat eigenzinnigheid in huis terwijl je de krabwensen van je kat vervult met deze cactusvormige krabpaal. Het wordt geleverd in twee verschillende hoogtes (22 of 31 inch) en heeft een brede basis voor stabiliteit. Je kat zal de hele dag krabben terwijl jij geniet van het leuke ontwerp.

Deze kattenkrabpaal is omwikkeld met sisaltouw om krabben te bevorderen, maar heeft een pluche stofmateriaal aan de bovenkant en basis voor uw kat om te nuzzlen. Het is snel en eenvoudig te monteren en, het beste van alles, betaalbaar trots onder de $ 20.

Pros:

 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 20
 • Schattig en grillig cactusontwerp
 • Verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes

Tegens:

 • Pluche materiaal is mogelijk niet bestand tegen zwaar gebruik

Bekijk de dagprijs

Aan de muur gemonteerde krabpalen zijn een geweldige keuze voor mensen met een beperkt vloeroppervlak. Deze stukken zijn strak en onopvallend, waardoor uw ruimte wordt gemaximaliseerd. Als uw kat een verticale krabber is die graag lang wordt terwijl hij zich uitstrekt en krabt, zal een aan de muur gemonteerde krabber een bevredigende keuze voor hem zijn.

De krabber meet 18″ hoog, wat iets korter is dan de ideale krabpaal. U kunt de rek van uw kat maximaliseren door hem op de ideale hoogte op uw muur te plaatsen.

Pros:

 • Het aan de muur gemonteerde ontwerp is geweldig voor kleine huizen en appartementen
 • Verstelbare hoogte maakt het een goede pasvorm voor de meeste katten
 • Omdat het aan uw muur wordt bevestigd, is deze krabpaal zeer stabiel

Tegens:

 • Gemaakt van sisaltouw, wat niet voor elke kat geschikt is
 • Sommige klanten zeggen dat de krabpaal niet lang genoeg was voor hun kat.

Bekijk de dagprijs

Deze kartonnen krabber heeft een eenvoudig wigontwerp waar katten dol op zijn. Het schuine kraskussen biedt een geweldige stretch en is omkeerbaar en vervangbaar voor jarenlang gebruik. Het beschikt over een cubby hole en ingebouwd speelgoed, waardoor het een multifunctionele toevoeging aan het huis is. Om uw kat te verleiden om de Kong Naturals krabber te gebruiken, wordt het product geleverd met in de bergen gekweekt kattenkruid.

Voor minder dan $ 10 is dit een winnende optie met een lage prijs, maar het heeft wel een aantal problemen. Omdat het is gemaakt van lichtgewicht karton, kan de krabber tijdens gebruik schuiven. Misschien wilt u het verzwaren om het op zijn plaats te houden tijdens krachtige krabsessies.

Als uw kat graag stretcht terwijl hij krabt, zal dit schuine ontwerp uw kat niet de intense verticale rek geven waar hij naar hunkert.

Pros:

 • Goedkoop
 • Gemaakt van klauwvriendelijk golfkarton
 • Voorzien van een vervangbaar en omkeerbaar kartonnen krabkussen
 • Hellend krabkussen is ergonomisch ontworpen voor een geweldige stretch

Tegens:

 • U moet het krabkussen regelmatig vervangen
 • Niet het meest stijlvolle ontwerp

Hoe maak je je eigen kattenkrabpaal?

Niet tevreden met de kattenkrabpalen die momenteel te koop zijn?

Overweeg in plaats daarvan om je eigen krabpaal te maken. Zelfgemaakte krabpalen variëren van complexe doe-het-zelfprojecten tot eenvoudige projecten die weinig meer vereisen dan een pizzadoos en lijm.

Als je liever iets eenvoudigers hebt, of als je kat een liefhebber is van kartonnen krabbers, kun je ook een basisontwerp maken met behulp van een pizzadoos.

Hoewel de persoon die de volgende video heeft gemaakt, zei dat ze hun krabber hebben gemaakt van een gebruikte doos, kun je de volgende keer dat je in een pizzarestaurant bent liever een schone doos aanvragen.

Hoe zorg je ervoor dat je kat zijn nieuwe krabpaal gebruikt?

Vergeet niet dat uw kat de krabpaal gebruikt als een kans om zijn territorium te markeren. Het is dus een goed idee om de post in sociaal belangrijke delen van het huis te plaatsen.

Het eerdere krabgedrag van je kat kan je laten zien waar hij graag krabt. Als het bekend is dat uw kat een bankarm of een specifiek stuk tapijt krabt, overweeg dan om de nieuwe krabpaal in de buurt van een van die probleemgebieden te plaatsen.

Zodra je een locatie voor de krabpaal hebt geselecteerd, is het tijd om je kat te verleiden om deze te gebruiken.
Als je een maat en stijl hebt gekozen die past bij de interesses van je kat, zou het natuurlijke krabinstinct van je kat het meeste werk moeten doen. Als je je zorgen maakt over de aarzeling van je kat om de post te gebruiken, zijn er een paar dingen die je kunt doen om dingen in de juiste richting te duwen.

Spuit de krabpaal in met kattenkruidspray. Dit zal uw kat aanmoedigen om tijd door te brengen rond de krabpaal en uiteindelijk zal het hem verleiden om voor het eerst in zijn klauwen te graven.

Je kunt de krabpaal ook opnemen in speelsessies met je kat. Gebruik een toverstokje om je kat aan te moedigen zijn poten op de krabpaal te zetten terwijl hij naar het speelgoed duikt. Je zou zelfs een krabpaal kunnen krijgen waaraan een hangend speeltje is bevestigd.

Tot slot kun je nooit fout gaan met een beetje voedselmotivatie. Het strooien van traktaties rond de krabpaal of het belonen van uw kat voor het gebruik ervan kan een lange weg gaan.

Tips om oppervlakken in de tussentijd te beschermen

Het kan enige tijd duren voordat uw kat gewend is aan de krabpaal en deze regelmatig gaat gebruiken. Terwijl u uw kat traint om meer geschikte oppervlakken te krabben, kan het helpen om afschrikmiddelen te gebruiken op de oppervlakken die hij normaal zou krabben.

Als uw kat meubels krabt, is de beste optie misschien om het te bedekken met een laag bescherming. Probeer een hoeslaken of een plastic laken te gebruiken. Hoeslakens werken goed omdat het elastiek ze op hun plaats houdt, maar het kan nodig zijn om veiligheidsspelden te gebruiken om een plastic laken op zijn plaats te houden.

Voor meubels die moeilijk te bedekken zijn of kleine probleemgebieden, kan dubbelzijdige tape het beste werken. Producten zoals de KatSupreme Anti-Cat Scratch Furniture Protector creëren een kleverig oppervlak dat niet goed aanvoelt onder de poten van uw kat. Omdat hun favoriete krassite niet langer aantrekkelijk is, zullen ze op zoek gaan naar andere opties. Zorg ervoor dat u een acceptabel krasoppervlak in de buurt plaatst om het gebruik aan te moedigen.

Een soortgelijk principe kan worden toegepast op horizontale oppervlakken zoals vloerbedekking. Dubbelzijdige tape is misschien niet praktisch voor oppervlakken waarop u loopt, maar u kunt een omgekeerde bureaustoelmat gebruiken. Deze matten hebben meestal kleine spikes aan één kant om ze op hun plaats te houden op tapijt. De plastic spikes zullen je kat geen pijn doen, maar ze zullen ongemakkelijk genoeg zijn om op te lopen dat ze het gebied beginnen te vermijden.

Andere opties voor kattenafschrikmiddelen zijn citroengeurende spray en aluminiumfolie. Katten hebben een natuurlijke afkeer van citrusgeuren, dus een onaangename geur kan voldoende zijn om uw kat weg te houden. Door een stuk folie op het oppervlak te leggen, schrikt je kat elke keer dat hij het aanraakt, waardoor hij het gebied leert vermijden.

Gerelateerde artikelen:

Veelgestelde vragen

Werken krabpalen echt voor katten?

Als u een krabpaal vindt die uw kat leuk vindt, kan dit zeker werken om ongewenst krabben op andere oppervlakken te verminderen. Naast het geven van een uitlaatklep aan uw kat voor zijn krabinstinct, kan een krabpaal uw kat iets geven om op uit te strekken.

Wat krabben katten het liefst?

Elke kat is uniek, dus het kan zijn dat je verschillende krabpaalmaterialen moet proberen om te zien wat je kat het leukst vindt. Enkele van de beste krabmaterialen zijn sisaltouw of stof, karton en zelfs hout.

Hoe krijg ik mijn kat aan het krabben op een nieuwe paal?

Sommige katten hebben geen aanmoediging nodig, maar als je moeite hebt om je kat een nieuwe post te laten gebruiken, probeer dan kattenkruidspray of vlokken om interesse te wekken. Je kunt de post ook betrekken bij het spelen met je kat en hem aanmoedigen om de post met traktaties te gebruiken.