5 Beste doorspoelbare kattenbakvulling van 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Kattenbakvulling kan vervelend zijn om mee om te gaan. Als uw katten het gebruiken, kan het beginnen te ruiken en er onaangenaam uitzien, en u kunt in de verleiding komen om het door het toilet te spoelen terwijl het wordt gebruikt. Dat kan echter een heel slecht idee zijn.

Niet alle kattenbakvulling is doorspoelbaar, hoe klein de deeltjes of klonten ook zijn. Sommige kattenbakvulling is eenvoudigweg ontworpen om in de prullenbak te worden gegooid, omdat het plaatsen in het toilet het meer kan laten klonteren of verharden.

Je wilt dat een nest dat biologisch afbreekbaar is, doorspoelbaar is, omdat dat betekent dat het water het op natuurlijke en gemakkelijke wijze zal afbreken en dat het vanzelf in de omgeving zal oplossen.

We gaan kijken naar een paar verschillende doorspoelbare kattenbakvullingsproducten en we hopen dat een van deze een geschikte keuze is voor u en uw kat.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste doorspoelbare kattenbakvullingen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Tweede plaats

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

’s Werelds beste kattenbakvulling

 • Spoelt zeer goed
 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten
 • Volkomen veilig voor katten en omgeving

5 Best beoordeelde doorspoelbare kattenbakvullingen beoordeeld

We laten je graag een handvol kattenbakvullingproducten zien die je veilig door je toilet kunt spoelen. Houd er rekening mee dat deze op andere manieren variëren, dus let op hun voor- en nadelen om erachter te komen welke voor u geschikt zou zijn.

#1 ökocat Natuurlijk Houten Kattenbakvulling, Klonteren

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit betaalbaar geprijsde, klonterende strooisel is geweldig om kattenbakvulling gemakkelijk en snel te maken. Het beste van alles is dat het biologisch afbreekbaar en doorspoelbaar is, dus je kunt het op een aantal verschillende manieren kwijtraken.

Misschien wil je je zwerfvuil niet door het toilet spoelen, maar het is fijn om te weten dat dat een optie is. Dit specifieke nest is geweldig in het beheersen van geuren en het doodt veel van de bacteriën die geuren veroorzaken zodra het ermee in contact komt. Het voorkomt ook dat geuren tot een week ontsnappen, zodat je langdurige geurbeheersing hebt zonder dat je de hele kattenbak hoeft leeg te maken.

Dit nest is ook erg absorberend, dus je kunt dezelfde pan met strooisel met meerdere katten een tijdje gebruiken voordat je er iets van moet verwijderen. De fabrikant gaat er prat op dat hun nest tot vijf keer zijn eigen gewicht aan kattenbijproducten kan absorberen.

Pros:

 • Zeer absorberend strooisel
 • Kan worden gespoeld en naar buiten worden gegooid zonder schade aan sanitair of het milieu
 • Gemaakt van natuurlijke componenten
 • Betaalbare prijs

Tegens:

 • Kan soms een puinhoop achterlaten

#2 ’s Werelds beste kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit is een van de betere klonter- en geurcontroletiters en het is ook perfect doorspoelbaar. Dat komt door de natuurlijke samenstelling en er zijn geen kunstmatige kleurstoffen of geuren in de samenstelling om ervoor te zorgen dat het giftig of schadelijk is voor het milieu of uw katten. De naam klinkt misschien als opscheppen, maar dit wordt over het algemeen beschouwd als de beste of een van de beste kattenbakvullingproducten die beschikbaar zijn. Het staat consequent hoog op lijsten van het beste nest dat beschikbaar is. KittyCatter.com rangschikt het als nummer één op zijn lijst. Het enige nadeel van dit nest is eigenlijk dat het duur kan zijn, maar dat is de prijs die je moet betalen om het beste te krijgen.

Pros:

 • Spoelt zeer goed
 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten
 • Volkomen veilig voor katten en omgeving
 • Geen tracking en gemakkelijk klonteren

Tegens:

#3 sWheat Scoop Multi-Cat Volledig Natuurlijke Klonterende Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Dit nest is uitstekend in het samenklonteren en het veranderen van veel zwerfvuil in gemakkelijk te verwijderen klonten. Het gaat behoorlijk wat kosten, vooral als je het vergelijkt met sommige vergelijkbare zwerfvuilproducten. De biologisch afbreekbare formule zorgt ervoor dat je het veilig door het toilet kunt spoelen.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken wanneer uw kat besluit om er wat van te eten, omdat katten vaak vatbaar om te doen. Je zult er geen kleurstoffen of parfums in vinden, dus het heeft geen penetrante geur die je kat zal verdrijven van het gebruik van de kattenbak, maar dat betekent ook dat de geurbeheersing beter zou kunnen zijn. Dat is een afweging die je zult moeten maken als je met dit nest gaat.

Pros:

 • Uitstekende klonterende werking
 • Veilig om door te spoelen
 • Bevat geen gifstoffen

Tegens:

 • Beetje prijzig
 • Minimale geurbestrijding

#4 Betere manier klonterende frisse geur kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Dit product had op een gegeven moment het woord “doorspoelbaar” in zijn naam, maar dat is veranderd om zijn milieuvriendelijke kwaliteiten weer te geven. Het is echter nog steeds doorspoelbaar en het is redelijk betaalbaar geprijsd, vooral als je het opstapelt tegen een deel van de concurrentie.

De kleine korrels waaruit het bestaat, zullen zacht zijn voor de poten van uw kat, maar die zullen samenklonteren in grotere, stevige groepen die gemakkelijk te verwijderen zijn. Zelfs als het klontert, is het nog steeds veilig om het toilet door te spoelen.

Het is ook een goed nest om te gebruiken om de kattenbak lekker te laten ruiken en gemakkelijk schoon te maken. De manier waarop de korrels worden vervaardigd, voorkomt dat urine zich op de bodem van de kattenbak nestelt en een pasteuze strooisel of een kleverige puinhoop creëert.

Pros:

 • Eenvoudig op te ruimen
 • Voorkom vieze geuren
 • Veilig om door te spoelen

Tegens:

 • Verzendt niet altijd veilig

#5 Garfield Kattenbakvulling Ultimate Clump

Bekijk de dagprijs

Met behulp van een uniek nestformaat dat het gemakkelijk maakt om potentiële gezondheidsproblemen met uw kat te zien, is dit lichtere nest ideaal voor mensen met gevoelige katten. Het is zacht en zacht en het klontert redelijk goed, waardoor het een fluitje van een cent is om op te ruimen. Aan de andere kant zal uw kat dit nest waarschijnlijk door het huis volgen en betaalt u veel voor wat in wezen een klein zakje kattenbakvulling is.

Er is niet veel stof om je zorgen over te maken, wat betekent dat jij en je kat niet zullen niezen en hoesten rond de kattenbak als je kat het gebruikt. Dit spoelbare nest is gemaakt van natuurlijke componenten en ontworpen met nul gifstoffen, dus het is veilig als uw kat besluit het in te nemen.

Pros:

 • Volkomen veilig voor uw kat
 • Creëert heel weinig stof
 • Klontert goed

Tegens:

 • Soort van duur
 • Problemen met het bijhouden van problemen

Voordat u koopt

Haast je nog niet om je kattenbakvulling te kopen. Terwijl u uw opties bekijkt en zelf wat onderzoek doet, moet u deze paar dingen in gedachten houden:

 • Niet al het natuurlijke strooisel is doorspoelbaar– Alleen omdat een kattenbakvulling is gelabeld als natuurlijk of zelfs biologisch afbreekbaar, betekent dat niet dat het door het toilet kan worden gespoeld. Let op de verpakking en zoek zeker uit of iets doorspoelbaar is voordat je het als zodanig behandelt.
 • Niet al het doorspoelbare strooisel is in orde voor uw leidingsysteemZelfs kattenbakvulling die wordt geadverteerd als doorspoelbaar, is mogelijk niet geschikt voor uw sanitair systeem, volgens Tree Hugger. Het kan nog steeds uw leidingen verstoppen en u wat sanitairproblemen veroorzaken, dus lees alle instructies en informatie over het product dat u overweegt voordat u koopt en voordat u besluit het door het toilet te spoelen.
 • Pas op voor vervuilende stoffen- Uw huisdier kan van tijd tot tijd parasieten hebben en als u het strooisel door het toilet spoelt, kunt u die parasieten naar de rioolwaterzuivering sturen en uiteindelijk naar de rivieren of de oceaan. Het is beter om strooisel met parasieten erin in de prullenbak te gooien om het milieu en andere dieren te beschermen.
 • Houd rekening met andere factoren– Er komt meer kijken bij het kiezen van de juiste kattenbakvulling dan alleen hoe doorspoelbaar het is. Als het een sterke geur heeft, vindt uw kat het misschien niet lekker, volgens wayofcats.com. Katten hebben de neiging om gevoelige neuzen te hebben en als de geur overweldigend is, kunnen ze ver weg blijven van de kattenbakvulling die je voor hen hebt gekocht.

Laatste gedachten

Nu je onze keuzes voor de beste doorspoelbare kattenbakvulling hebt gezien, moet je een beslissing nemen. Heeft u een van deze geschikt gevonden voor u en de behoeften van uw kat? We hopen het zeker, want het gebruik van doorspoelbaar zwerfvuil kan veel van het werk van het opruimen voor u wegnemen en het veel gemakkelijker maken om uw huis er mooi uit te laten zien en de kattenbak van uw kat geweldig te laten ruiken.