De 9 beste kittenvoeding van 2023: onbevooroordeelde beoordeling

 

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Net als uw kitten zelf, verpakt het beste kittenvoer veel energie in een klein pakket. Het is calorierijk, rijk aan eiwitten en zit boordevol omega-3 vetzuren om de ontwikkeling van hersenen en ogen te ondersteunen. Maar niet elk voedsel dat op de markt wordt gebracht voor kittens is de kom van uw baby waardig.

In dit artikel bespreken we de unieke voedingsbehoeften van kittens en helpen we u te bepalen welk dieet het beste is voor uw bundel vreugde.

In één oogopslag: Beste kittenvoeding van 2023

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste vers voedsel

aac-table__image

9.7

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Andere Vogel

 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kitten te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Beste ethisch verantwoord

9.7

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Open Farm Wild gevangen zalm droogvoer

 • Wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met twee geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Haring- en zalmolie voor omega-vetzuren

Topkeuzes uitgelegd

Waarom zou u ons vertrouwen?

Om deze gids te schrijven, zijn we begonnen met het identificeren van de belangrijkste voedingsbehoeften van kittens, het beoordelen van meer dan 193 verschillende kattenvoermerken, het lezen van klantrecensies, het spreken met insiders uit de markt en het hands-on testen van voedsel.

We hebben ook 7 dierenartsen geraadpleegd om hun professionele mening te krijgen over wat een geweldig kattenvoer is.

Onze veterinaire adviseurs

Bovenaan die lijst staat Wellness CORE Natural Grain-Free Turkey &Chicken Liver Pâté.  Dit ingeblikt voedsel heeft alles wat uw kitten nodig heeft zonder overmatige koolhydraten, kleuren en andere additieven. Het ontvangt positieve klantrecensies en komt van een vertrouwd bedrijf.

Blijf lezen om meer te weten te komen over de voedingsbehoeften van uw kitten en hoe we de beste kittenvoeding op de markt hebben gekozen.

Dit is wat we zochten in het beste kittenvoer

Toen we vroegen naar zijn aanbevelingen voor het beste kittenvoer, benadrukte Dr. Chris Vanderhoof, DVM, MPH dat “het erg belangrijk is om een voedsel te kiezen dat is geformuleerd voor kittens omdat ze verschillende voedingsstoffen nodig hebben voor groei. Kittens hebben meer calorieën per dag nodig dan volwassen katten. Deze calorieën gaan in de groei, evenals het hogere niveau van activiteit dat kittens hebben. Kittens hebben over het algemeen het dubbele van de caloriebehoefte per dag in vergelijking met een volwassen kat. Kittenvoeding heeft ook een andere verhouding van mineralen in vergelijking met volwassen voedsel om te helpen bij hun botgroei. ”

Naast het zoeken naar voedingsmiddelen die goed waren geformuleerd voor kittens, zochten we naar producten met bepaalde belangrijke kwaliteiten, waaronder een hoog eiwit- en vetgehalte, geschikte niveaus van DHA en meer.

Dit is in lijn met de aanbevelingen van dierenarts Dr. Chyrle Bonk. Ze legde uit dat “je ervoor wilt zorgen dat kittenvoer is verrijkt met DHA voor een gezonde hersenontwikkeling”, eraan toevoegend dat “kittenvoer ook hoger moet zijn in eiwitten en vetten dan de volwassen versie om hun groeiende lichaam van brandstof te voorzien, en kies er een met kleinere brokjes, zodat ze gemakkelijk hun kleine mondjes eromheen kunnen krijgen.”

We zochten naar soortengeschikt voedsel

We zochten naar voedingsmiddelen die de voedingsbehoeften van kittens respecteren, met de nadruk op vleesingrediënten boven planten. Alle voedingsmiddelen op de volgende lijst zijn rijk aan dierlijke eiwitten en houden het koolhydraatgehalte laag. We zochten naar voedingsmiddelen die ten minste 50% eiwit en minder dan 10% koolhydraten bevatten, gemeten op basis van droge stof.

We hebben voedingsmiddelen gediskwalificeerd die potentieel schadelijke ingrediënten bevatten

Ondertussen vermeden we producten die onnodige of potentieel schadelijke ingrediënten bevatten. Deze omvatten vulstoffen, zetmeel, kunstmatige kleurstoffen, chemische conserveermiddelen en zoetstoffen.

En we gaven de voorkeur aan voedsel met een hoog vochtgehalte

Omdat hydratatie zo belangrijk is voor kittens en katten van alle leeftijden, hebben we speciale aandacht besteed aan high-vocht voedsel. Het vochtgehalte is veel hoger in nat kittenvoer dan in droog kittenvoer.

Hydratatie is essentieel, maar het is niet genoeg om een kom water naast de brokjes van uw kitten te zetten.

Zoals alle katten staan kittens niet bepaald te popelen om veel water te drinken. Ze willen misschien niet uit de kom drinken. Zelfs als ze water drinken, nemen ze zelden genoeg water op om hun systemen in topconditie te houden. Dit maakt een vochtrijk dieet voor kittens bijna essentieel. Ingeblikt, nat en ander vochtrijk voedsel helpt urinewegproblemen te voorkomen en een goede algehele gezondheid te bevorderen.

Preorder All About Cats’ First Book: The Art of Raising a Kitten door Sally E. Bahner

 

dierenarts
Op Internationale Kattendag (dat is 8 augustus 2022) publiceren we officieel ons allereerste boek.The Art of Raising a Kitten is momenteel beschikbaar voor pre-order. $ 5 van elke aankoop die nu tot en met 8 augustus wordt gedoneerd aan de EveryCat Health Foundation. Deze organisatie ondersteunt onderzoek naar veel voorkomende gezondheidsproblemen bij katten en ondersteunt vooruitgang in de veterinaire zorg voor katten.

Geschreven door de doorgewinterde journalist en kattenliefhebber Sally E. Bahner met redactionele hulp van de veelgeprezen dierenarts Dr. Jean Hofve, beschrijft dit boek alles wat u moet weten over het opvoeden van een nieuw kitten. Perfect voor zowel nieuwe als ervaren kattenbeschermers, we zijn verheugd om deze gids met jullie allemaal te delen.

Klik hier om het ebook te pre-orderen en steun zowel All About Cats als de Everycat Health Foundation.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door AllAbout Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geeft ons de exacte macronutriënt en
micronutriëntengehalte van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Het beste gezonde kittenvoer beoordeeld: onze top 9 aanbevelingen

kittens voedsel

Nu we weten waar we op moeten letten in kittenvoer, laten we onze top acht keuzes voor het beste kittenvoer op de markt verkennen.

#1 Algemeen Beste: Wellness CORE Kitten Turkije &Kip lever Recept Ingeblikt voedsel Review

Wellness CORE Natuurlijk kattenvoer in blik

Bekijk de dagprijs

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Onze topkeuze is het eiwitrijke natte kattenvoer van Wellness CORE. Het is een op vlees gebaseerde formule boordevol dierlijke ingrediënten, waaronder kalkoen, kippenlever, kippenvlees en kippenmeel.

Hoewel sommige mensen kippenmeel afschrijven als inferieur aan de zogenaamde “echte kip” en het in dezelfde categorie plaatsen als bijproducten van pluimvee, houden die kritieken geen stand tegen onderzoek. Kippenmeel lijkt net zo voedzaam en verteerbaar te zijn als elk ander kipproduct. In feite bevat het een hardere eiwit- en caloriepunch – en dat is precies wat uw groeiende kitten nodig heeft.

De insluitsels van haring en menhaden visolie maken het voedsel een goede bron van DHA, een omega-3 vetzuur dat bijdraagt aan de ontwikkeling van hersenen en ogen bij kittens.

Hoewel het graanvrij is zonder aardappelen of soja, bevat deze paté kleine hoeveelheden van bepaalde plantaardige ingrediënten, waaronder gemalen lijnzaad, gedroogde kelp, cichoreiwortelextract en alfalfameel.

Hoewel deze ingrediënten niet essentieel zijn in een vleesetend dieet, hebben ze een paar voordelen voor kittens. Cichoreiwortelextract is bijvoorbeeld een prebioticum. Samen met probiotica kan dit type vezel helpen bij het ondersteunen van de spijsvertering en de gezondheid van het immuunsysteem.

Elk blikje van 3 oz. bevat 108 calorieën, wat ongeveer gemiddeld is voor alle kittenformules.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenbouillon, Kip, Kippenmeel, Haring, Natuurlijke Smaak, Veenbessen, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Guargom, Tricalciumfosfaat, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassiagom, Xanthaangom, Gedroogde Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera Extract, Alfalfameel, Zout, Magnesiumsulfaat, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavine supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.58%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 10.14%

Wat we leuk vonden:

 • Een van de meest eiwitrijke kittenvoeding op de markt
 • Ultrazachte patétextuur is gemakkelijk te eten voor kittens
 • Calorierijk recept om groei en ontwikkeling te stimuleren
 • Rijk aan vocht voor optimale hydratatie
 • Aangevuld met visolie als bron van DHA

Wat we niet leuk vonden:

 • Iets duurder dan veel kittenvoer
 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten

#2 Runner-Up: Instinct by Nature’s Variety Kitten Graanvrij Real Chicken Recept

Instinct by Nature's Variety Kitten Graanvrij Real Chicken Recept Natuurlijk Nat Ingeblikt Kattenvoer klein

Bekijk de dagprijs

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Dit kittenvoer van Nature’s Instinct is voornamelijk gemaakt van gezonde dierlijke ingrediënten en is rijk aan de aminozuren die uw kitten helpen om te gedijen. Het eerste ingrediënt is kip en het bevat zalm als een natuurlijke bron van DHA, een vetzuur met een rol in de ontwikkeling van hersenen en ogen.

Dit kittenrecept bevat geen van de zetmelen en plantaardige eiwitten die uw kitten verzwaren en afval veroorzaken, maar het bevat wel sporen van veenbessen, pompoen, tomaat, bosbessen, broccoli, kool, boerenkool en peterselie.

Over het algemeen is dit voedsel echter een koolhydraatarme optie, met ongeveer 9% koolhydraten op basis van droge stof. Het is iets duurder dan veel kittenvoer, maar het biedt een goede voedingskwaliteit.

Elk blikje van 3 oz bevat 103 calorieën, wat ongeveer gemiddeld is voor kittenvoer.

Ingrediënten:

Kip, Runderlever, Kippenbouillon, Zalm (Bron van DHA), Eieren, Montmorilloniet Klei, Gedroogde Kelp, Taurine, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (Ijzerproteïne, ZinkProteïne, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine, Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3, Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Artisjokken, Veenbessen, Pompoen, Tomaat, Bosbessen, Broccoli, Kool, Boerenkool, Peterselie

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.58%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 10.14%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten uit kip, rundvlees en zalm
 • Zacht ingeblikt voedsel biedt smakelijke textuur en hydratatie
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Rijk aan DHA voor een gezonde ontwikkeling van hersenen en ogen

Wat we niet leuk vonden:

 • Iets duurder dan veel kittenvoer
 • Ontvangt geen consistent positieve klantrecensies

#3 Beste verse voedsel: Smalls Fresh Ground Other Bird

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Smalls is een abonnementsservice voor vers kattenvoer die maandelijkse leveringen van eiwit- en vochtverpakt vers voedsel tot aan uw deur stuurt. Al hun recepten zijn geformuleerd voor katten in alle levensfasen en hun hoge eiwitgehalte en concentratie van gezonde vetten voeden de groei en ontwikkeling van uw kitten.

Dit Ground Other Bird-recept bevat kalkoen als een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten. Verse kalkoen is het eerste ingrediënt gevolgd door turbelangrijkste lever en drie plantaardige ingrediënten. Koolzaadolie is de enige bron van toegevoegd vet.

Het voedsel bevat veel vocht om de hydratatie van uw kitten te ondersteunen en het bevat geen dierlijke bijproducten of kunstmatige toevoegingen.

Smalls vers voedsel is een beetje duur, maar het is gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit en bevroren op het hoogtepunt van versheid om de voedingswaarde te behouden. De pakketten zijn gemarkeerd in stappen van 1 ounce, dus het is gemakkelijk om het voedsel te portioneren volgens de caloriebehoeften van uw kitten.

Elk pakket van 11,5 ounce bevat 460 calorieën, wat zich vertaalt in ongeveer 40 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Turkije dij, Kalkoen lever, sperziebonen, erwten, boerenkool, tricalciumfosfaat, koolzaadolie, cholinechloride, kaliumchloride, zout, taurine, magnesiumsulfaat, niacinamide, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat (vitamine B5), kopersulfaat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), mangaansulfaat, riboflavine (vitamine B2), kaliumjodide, foliumzuur, biotine (vitamine B7), vitamine B12-supplement, Vitamine D3 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 57.14%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 7.14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.4%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 5.18%

Wat we leuk vonden:

 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kitten te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Porties zijn duidelijk geëtiketteerd op de verpakking

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Alleen beschikbaar via abonnement

#4 Beste menselijke kwaliteit: de eerlijke keuken graanvrije kip caté (paté) nat kattenvoer

Bekijk op Chewy ENTER ALLABOUTCATS30 VOOR 30% KORTING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u geïnteresseerd bent in voedsel van menselijke kwaliteit voor uw kitten, bent u misschien geïnteresseerd in natvoer van The Honest Kitchen. Hoewel het meeste kittenvoer wordt beschouwd als feed-grade en wordt geproduceerd in faciliteiten die alleen dierenvoeding verwerken, bereidt, kookt en vervoert The Honest Kitchen al hun producten volgens de normen voor de productie van menselijk voedsel.

Geformuleerd voor zowel volwassen katten als kittens, is het voedsel van The Honest Kitchen rijk aan eiwitten uit dierlijke bronnen, met kip als hoofdingrediënt. Naast kippenvlees bevat het voedsel zalmolie, een goede bron van dierlijke omega-3-vetzuren, gunstig voor de hersen- en oogontwikkeling van uw kitten.

Het voedsel wordt geleverd in hersluitbare en recyclebare kartonnen dozen van 5,5 ounce. Het is aan de duurdere kant met meer dan $ 0,50 per ounce, maar die prijs kan de moeite waard zijn voor een topkwaliteit, menselijk voedsel voor uw kitten.

Elke 5,5-ounce doos bevat 187 calorieën, die wordt omgezet in ongeveer 34 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Pompoen, Wortelen, Bosbessen, Veenbessen, Natuurlijke Kipsmaak, Calciumcarbonaat, Agar Agar, Paardebloemgroenten, Kaliumchloride, Cholinechloride, Vitamine E-supplement, Vitamine A-supplement, Niacinesupplement, Calciumpanthenaat, Thiaminemononitraat, Riboflavine, Pyridoxinehydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3-supplement, Magnesiumproteïne, Taurine, Kopereiwit, IJzerproteïne, Mangaanproteïne, Kaliumjodide, zinkeiwitaat, natriumseleniet, kelp, yucca schidigera-extract, zalmolie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 29.55%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 20.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.02%

Vet: 52.12%

Koolhydraten: 14.86%

Wat we leuk vonden:

 • Kip als enige bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Rijk aan vocht om de hydr van uw kitten te ondersteunenatie

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Prijs aan de hoge kant

#5 Beste ethisch verkregen: Open Farm Wild-Caught Salmon Dry Food

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Uw kitten verdient een uitgebalanceerd dieet dat afkomstig is van hoogwaardige ingrediënten, maar het is nog beter als die ingrediënten 100% ethisch verantwoord zijn. Open Farm kattenvoer controleert beide dozen en meer, vooral in dit wild gevangen zalmrecept.

Dit zalmrecept droogvoer is geformuleerd om te voldoen aan de voedingsbehoeften van katten in alle levensfasen, wat betekent dat het net zo goed werkt voor uw kitten als voor volwassen katten. Wilde Pacifische zalm is het eerste ingrediënt en wordt gevolgd door twee extra bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten: witvismeel en haringmeel.

Deze formule bevat niet alleen veel dierlijke eiwitten, maar het bevat ook twee bronnen van omega-rijke dierlijke vetten – haringolie en zalmolie. We zouden liever zien dat een van deze wordt vermeld boven het primaire toegevoegde vet, kokosolie, maar we zijn blij om ze toch te zien.

Het belangrijkste nadeel van deze formule is de hoge opname van plantaardige ingrediënten. Het koolhydraatgehalte van de droge stof is iets meer dan 34%, wat hoger is dan gemiddeld voor droog kattenvoer. Ook biedt dit recept niet het hoge vochtgehalte dat uw kitten nodig heeft.

Elk kopje droogvoer bevat 470 calorieën.

Ingrediënten:

Wilde Pacifische zalm, Ocean Whitefish Meal, Ocean Herring Meal, Garbanzo Beans (Kikkererwten), Rode Linzen, Kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Haringolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Pompoen, Natuurlijke Smaak, Groene Linzen, Zalmolie, Non-GMO Cranberries, Cichoreiwortel, Appels, Paardebloem Greens, Cholinechloride, Zout, Kurkuma, Gedroogd Yucca Schidigera Extract, Gemengde Tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), Calciumcarbonaat, Zinkproteïne, IJzerproteïne, kopereiwitaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, calciumjodaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, biotine, vitamine Acetaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, foliumzuur, taurine, rozemarijnextract

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.57%

Vet: 21.74%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 21.74%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.42%

Vet: 44.33%

Koolhydraten: 18.25%

Wat we leuk vonden:

 • Wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met twee geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Haring- en zalmolie voor omega-vetzuren
 • Geen dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Droge stof koolhydraatgehalte is vrij hoog met meer dan 34%
 • Bevat niet het vocht dat uw kitten nodig heeft

#6 Budgetkeuze: Fancy Feast Kitten Tender Turkey Feast Ingeblikt kattenvoer

Fancy Feast Malse Kalkoen Feest Kitten Gemaakt met echte melk

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u liever het voedsel van uw kitten bij de supermarkt koopt dan bij de dierenvoedingswinkel, overweeg dan deze paté van Fancy Feast. Deze pretentieloze formule benadrukt dierlijke ingrediënten, beperkt koolhydraten tot een minimum en heeft een reputatie voor smakelijkheid.

Het recept is echter niet perfect. Het bevat zowel natuurlijke als kunstmatige smaakstoffen, bevat kunstmatige kleuren en maakt gebruik van vleesbijproducten.

Vleesbijproducten worden vaak onnauwkeurig afgeschilderd als slechte of ongezonde ingrediënten. Volgens de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) worden bijproducten gedefinieerd als wat er overblijft na de eerste verwerking van een bepaald product. Deze bijproducten worden vervolgens verwerkt om ziekteverwekkende bacteriën te doden voordat ze worden opgenomen in huisdiervoer.

Dus hoewel het woord ‘bijproduct’ onaangenaam klinkt, maakt de aanwezigheid van bijproducten in het voedsel van uw kitten het niet noodzakelijkerwijs minder gezond of van mindere kwaliteit dan een bijproductvrij voedsel.

Een andere twijfelachtige kwaliteit van dit voedsel is de opname van koemelk. De meeste katten, inclusief gespeende kittens, zijn lactose-intolerant en kunnen diarree hebben na het eten van melk. Dat gezegd hebbende, suggereren klantrecensies dat deze reactie zeldzaam is.

Met 95 calorieën per blikje is dit voer iets minder calorierijk dan sommige andere kittenvoeding.

Ingrediënten:

Turkije, Lever, Vleesbijproducten, Gevogeltebouillon, Melk, Vis, Eiproduct, Kunstmatige en Natuurlijke Smaakstoffen, Tricalciumfosfaat, Guargom, Mineralen [Potassium Chloride, Magnesium Sulfate, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide], Toegevoegde kleur, zout, vitaminen [Vitamin E Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Niacin (Vitamin B-3), Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement]Taurine. C-6621.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.56%

Vet: 50.3%

Koolhydraten: 4.14%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat hoogwaardige dierlijke eiwitten als hoofdingrediënt
 • Hydraterend ingeblikt voedsel met een sterke reputatie voor smakelijkheid
 • Een van de meest betaalbare opties voor kittenvoer

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat vleesbijproducten en kunstmatige kleur-/smaakstoffen
 • Bevat melk die bij sommige kittens GI-overstuur kan veroorzaken

#7 Mid-Price Pick: Wellness Complete Gezondheid Kitten Chicken Entrée Pate Ingeblikt voedsel

Bekijk de dagprijs

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Dit graanvrije gladde brood uit de Complete Health-lijn van Wellness is iets goedkoper dan het Wellness CORE-recept dat als onze nummer één keuze wordt vermeld. Maar met eiwitrijke kip en kippenlever voorop in de ingrediëntenlijst, lijkt het een voedzame, voor de soort geschikte optie.

De grootste tekortkoming van het voedsel is het koolhydraatgehalte. Het voedsel bevat wortels, die het totale koolhydraatgehalte op basis van droge stof tot ongeveer 14% drijven. Hoewel dat laag is in vergelijking met veel nat voedsel en de meeste brokjes, zien we liever koolhydraatpercentages in de enkele cijfers.

Het recept bevat menhaden visolie als bron van het vetzuur DHA, dat helpt bij het bevorderen van een gezonde ontwikkeling van de hersenen en ogen.

Dit voedsel is uitzonderlijk calorierijk, met 122 calorieën in elk blikje van 3 oz.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Veenbessen, Guargom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, CassiaGom, Xanthaangom, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Beta-Caroteen, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacine, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.2%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 13.53%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt met dierlijke eiwitbronnen
 • Bevat menhaden visolie voor DHA
 • Zeer smakelijk en hydraterend ingeblikt voedsel
 • Calorierijke optie met 122 calorieën per blikje

Wat we niet leuk vonden:

 • Iets duurder dan sommige kittenvoeding
 • Relatief hoog in koolhydraatgehalte

#8 Beste voor gewichtstoename: Blue Buffalo Tastefuls Chicken Entrée Kitten Pate Nat kattenvoer

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Kittens groeien zeer snel, waarbij de meeste hun volwassen grootte binnen 10 tot 12 maanden bereiken. Dat gezegd hebbende, sommige kittens hebben een beetje extra hulp nodig bij de ontwikkeling. Dit is waar een calorierijke formule zoals dit Blue Buffalo Healthy Gourmet kittenrecept in het spel komt.

De opname van bruine rijst, wortels, carrageen en zoete aardappelen zorgen ervoor dat dit voedsel niets anders inneemt dan de 5e plaats op deze lijst. Dat gezegd hebbende, het heeft een aantal goede eigenschappen voor kittens.

Zoals blijkt uit de opname van kip, kippenlever en gedroogd ei onder de eerste ingrediënten, bevat het een respectabele hoeveelheid van de dierlijke ingrediënten die uw kitten nodig heeft. Hoewel het voedsel verschillende koolhydraatrijke ingrediënten bevat, lijkt het koolhydraatgehalte rond de 9% op basis van droge stof te blijven hangen, waardoor het een acceptabele keuze is voor uw vleesetende nieuwe kitten.

Een andere goede kwaliteit van dit voedsel is het feit dat het wordt aangevuld met DHA uit visolie. Naast het feit dat het een ontstekingsremmer is die de gezondheid van huid en vacht kan bevorderen, speelt dit vetzuur een rol in de cognitieve en oculaire ontwikkeling van uw kitten.

Met 122 calorieën in elk blikje van 3 oz is dit voedsel uitzonderlijk calorierijk.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Gedroogd EiProduct, Natuurlijk Aroma, Visolie (bron van DHA-Docosahexaeenzuur), Bruine Rijst, Guargom Zoete Aardappelen, NatriumzuurPyrofosfaat, Kaliumchloride, Tricalciumfosfaat, Taurine, Zout, Carrageen, Cassiagom, Magnesiumsulfaat, Cholinechloride, Ijzer aminozuurchelaat, Zink aminozuurchelaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Koper aminozuurchelaat, Mangaan aminozuur chelaat, natriumseleniet, niacine supplement (vitamine B3), calcium pantothenaat (vitamine B5), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), riboflavine supplement (vitamine B2), vitamine A supplement, biotine (vitamine B7), kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur (vitamine B9), geconserveerd met gemengde tocoferolen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 34.09%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.24%

Vet: 58.35%

Koolhydraten: 6.41%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van voedende bronnen van dierlijke eiwitten
 • Hydraterend en zeer smakelijk ingeblikt voedsel
 • Bevat visolie als natuurlijke bron van DHA voor de ontwikkeling van hersenen/ogen
 • Calorierijk bij 122 calorieën per 3-ounce blikje

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat carrageen – een potentieel inflammatoir additief

#9 Beste droog kittenvoer: Instinct Original Kitten Graanvrij recept Droog kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Droogvoer is over het algemeen niet onze beste keuze voor kittens, maar veel katteneigenaren vinden het betaalbaarder en handiger dan natvoer. Brokjes hebben de neiging om weinig vocht en veel koolhydraten te bevatten, wat kan bijdragen aan een verscheidenheid aan potentiële gezondheidsproblemen zoals urinewegproblemen en kattendiabetes.

Sommige kittens hebben ook moeite om later over te schakelen op een natvoerdieet als ze worden gespeend op een voornamelijk droog voedseldieet.

Dit droge kittenvoer van Instinct is vochtarm en bevat meer koolhydraten dan natvoer van topkwaliteit, maar het is beter dan het gemiddelde kittenvoer. Het koolhydraatgehalte van de droge stof is relatief laag met iets meer dan 13% en bestaat voor 81% uit dierlijke ingrediënten, waaronder dierlijk vet.

Met geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten als de top drie ingrediënten, helpt deze eiwitrijke formule de groei en ontwikkeling van kittens te ondersteunen. Het bevat dierlijke omega-3 vetzuren voor de gezondheid van ogen en hersenen, evenals probiotica om een optimale spijsvertering en opname van voedingsstoffen te ondersteunen.

Dit recept is calorierijk met 557 calorieën per kopje. Het is vrij van laagwaardige granen zoals maïs, tarwe en soja, evenals kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen. Het bevat ook gevriesdroogde kip- en kiporganen voor een boost van smaak.

Ingrediënten

Kip, Kalkoenmeel, Menhaden vismeel, erwten, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), eiproduct, kippenmeel, witte vismeel, tapioca, natuurlijk aroma, lamsmeel, gedroogde tomatenpulp, wortelen, appels, veenbessen, montmorillonietklei, vitamines (vitamine E-supplement, L-ascorbyl-2-polyfosfaat, niacinesupplement, thiaminemononitraat, d-calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, vitamine B12-supplement, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Biotine), Cholinechloride, Mineralen (ZinkProteïne, IjzerProteïne, Koper Proteïnaat, Manganese-proteïnaat, natriumseleniet, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, zout, taurine, gevriesdroogde kip, gevriesdroogde kippenlever, pompoenzaad, gevriesdroogd kippenhart, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 42.5%

Ruw vet: 22.5%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.7%

Vet: 24.73%

Vezel: 3.3%

Koolhydraten: 25.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.37%

Vet: 45.48%

Koolhydraten: 19.14%

Wat we leuk vonden:

 • Samengesteld uit 81% dierlijke ingrediënten, inclusief dierlijk vet
 • Calorierijk om een gezonde kittengroei te ondersteunen
 • Bevat dierlijke omega-3 vetzuren voor de ontwikkeling van ogen en hersenen
 • Aangevuld met probiotica voor de spijsvertering en opname van voedingsstoffen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kitten nodig heeft

Hoe verschillen de voedingsbehoeften van kittens van die van volwassen katten?

Qua voedingswaarde is het grootste verschil tussen kittens en volwassenen de behoefte aan voedsel met ultravoedingsstofrijke voeding dat vroege groeistadia zal voeden.

Hoewel alle kittenvoeding anders is, zijn ze over het algemeen calorierijk met hoge concentraties eiwitten. Ze zijn rijk aan calcium, fosfor, magnesium, vitamine A en bepaalde aminozuren.

Als u zich inzet voor het kopen van commercieel verkrijgbaar voedsel, lees dan het etiket om te bepalen of het geschikt is voor kittens. Als het voedsel compleet en uitgebalanceerd is voor groei en voortplanting OF alle levensfasen, is het geformuleerd volgens de voedingsprofielen van de AAFCO voor de gezondheid van kittens.

Vermijd diëten die alleen zijn gelabeld voor onderhoud door volwassenen. Zoals het etiket suggereert, is volwassen kattenvoer bedoeld om een gezond volwassen gewicht te behouden en mist het de voedingskracht om de groeispurten van uw kitten te voeden.

Hoewel sommigen volhouden dat alleen commercieel verkocht voedsel de voeding biedt die een kitten nodig heeft, is dit niet helemaal waar.

Indien correct uitgebalanceerd, kan een huisgemaakt dieet een uitstekende keuze zijn voor uw opgroeiende kitten. Deze diëten bieden wat een kitten nodig heeft en leveren meer biologisch beschikbare eiwitten en caloriedichtheid dan bijna alles wat je in een zak of een blikje koopt.

Houd er echter rekening mee dat het bereiden van huisgemaakt voedsel voor huisdieren tijdsintensief kan zijn en dat het moeilijk kan zijn om de juiste voedingsstoffenbalans te bereiken. Raadpleeg een veterinaire voedingsdeskundige als u geïnteresseerd bent in het bereiden van zelfgekookt voedsel voor uw kitten.

Een nutritioneel compleet dieet is cruciaal tijdens de kittentijd

Vergeet niet dat een nutritioneel compleet dieet cruciaal is tijdens de eerste 12 maanden van het leven. Tijdens deze maanden bouw je de basis voor een leven lang een goede gezondheid. Een dieet dat qua voedingswaarde onvolledig of onevenwichtig is, kan uw kitten op de weg ernstige gezondheidsproblemen bezorgen.

Een artikel over Mercola Healthy Pets illustreert dit feit met het verhaal van een 5 maanden oud Sphynx-kitten dat de eerste maanden van zijn leven uitsluitend rauwe kip kreeg. Als gevolg van dit onevenwichtige dieet ontwikkelde het kitten kreupelheid en oogproblemen. Tegen de tijd dat het kitten werd geadopteerd, leed hij aan osteopenie, een aandoening die het gevolg was van onvoldoende minerale dichtheid in de botten. Onvoldoende taurine had centrale retinale degeneratie en laesies op een van zijn ogen veroorzaakt.

Vier maanden van ontoereikende voeding heeft misschien niet zo’n duidelijke impact gehad op een volwassen kat, maar voor een groeiend kitten is elke maaltijd van cruciaal belang.

Kittenvoer moet rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten van echte kip, kalkoen, konijn of andere dierlijke ingrediënten.

Als obligate carnivoren hebben katten van alle leeftijden veel eiwitten nodig.

In vergelijking met volwassenen van middelbare leeftijd zijn kittens gevoeliger voor zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van dat eiwit. Terwijl volwassen katten minstens 6,5 gram eiwit per 100 calorieën nodig hebben volgens de voedingsprofielen van de AAFCO, hebben kittens 7,5 gram of meer nodig.

Volgens de Merck Veterinary Manual: “Groeiende kittens zijn gevoeliger voor de kwaliteit van voedingseiwitten en aminozuurbalans dan volwassen katten.”

Wat is een hoogwaardig eiwit voor een kitten?

Als obligate carnivoren hebben kittens de aminozuren nodig die in dierlijk weefsel worden aangetroffen. Dierlijke lichamen bevatten alle aminozuren katten en kittenss behoefte om te gedijen. Je kunt die aminozuurbalans niet bereiken met plantaardige eiwitten alleen. In plaats daarvan zijn plantaardige voedingsmiddelen een lappendeken van eiwitbronnen. Synthetische aminozuren vullen de gaten.

In vergelijking met dierlijke eiwitten zit eiwit uit planten, zoals dat in erwten, bonen en maïsglutenmeel, lager op die verteerbaarheidsschaal. Hoogwaardig spiervlees ligt dichter bij de top, wat betekent dat uw kitten bijna al zijn eiwitgehalte gebruikt, met minimale verspilling.

Zoek bij het winkelen voor kittenvoer naar producten met vlees met de naam als eerste verschillende ingrediënten. Zoek naar woorden als ‘kip’, ‘kalkoen’ en ‘konijn’. Als dit vlees wordt gevolgd door “erwteneiwit”, “soja-eiwit” of “maïsglutenmeel”, overweeg dan om iets anders te proberen.

Het beste kittenvoer is calorierijk

Terwijl hij zoeft en door het eerste levensjaar springt, verbrandt uw kitten veel calorieën. Het kiezen van een calorierijk voedsel gemaakt met natuurlijke ingrediënten zal ervoor zorgen dat hij genoeg brandstof heeft om groter te worden en gemakkelijk door het huis te ritsen.

Dr. Lizzie Youens verduidelijkt dat kittenvoer niet alleen de fysieke groei ondersteunt en merkt op dat “het niet alleen fysieke groei is die we moeten voeden, maar ook hun immuunsysteem, zenuwstelsel, hersenen en andere vitale functies. Ze hebben hoogwaardige voedingsstoffen nodig in een licht verteerbare vorm.”

Kittenvoer moet rijk zijn aan bepaalde vitamines en mineralen

In vergelijking met volwassen katten hebben kittens iets andere vitamine- en mineralenbehoeften. Volgens de Merck Veterinary Manual moeten kittens voedsel consumeren met een calcium-fosforverhouding van ongeveer 1,0 tot 0,8, terwijl volwassen katten een verhouding van ongeveer 0,6 tot 0,5 moeten krijgen. Kittens hebben ook iets hogere eisen aan vitamine A en hebben iets grotere hoeveelheden van de aminozuren lysine en tryptofaan nodig.

Zacht kittenvoer is gemakkelijker voor jonge kittens om te eten

Technisch gezien kunt u uw kitten droog of natvoer geven. Maar als ze erg jong zijn en nog steeds melktanden hebben, zal uw kitten het waarschijnlijk het gemakkelijkst vinden om zacht, nat voedsel te eten. Dit kan een gekookt zelfgemaakt of zelfgemaakt voedsel of ingeblikt voedsel zijn.

Introduceer na de eerste zes maanden meer uitdagende hapjes. Taaier stukjes gekookt vlees dagen de kaken van uw kitten uit en kunnen een goede tandheelkundige gezondheid bevorderen.

Met de meeste katten die lijden aan parodontitis tegen de tijd dat ze de middelbare leeftijd bereiken, is het vaststellen van een goede mondhygiëne in kittentijd een van de meest impactvolle gezondheidsinvesteringen die u kunt doen.

Relevante artikelen:

Veelgestelde vragen

Wanneer moet u beginnen met het voeren van kittenvoer?

Kittens beginnen met de overgang van hun moedermelk naar vast voedsel op ongeveer vier weken oud. Het speenproces is zowel vrijwillig als geforceerd. Kittens kunnen nieuwsgierig worden naar het delen van het voedsel van hun moeder en wanneer ze teruggaan om te zogen, zal ze ze beginnen weg te duwen.

Het is een geleidelijk proces dat meestal een paar weken duurt. Tegen de tijd dat kittens zeven weken oud zijn, moeten ze volledig gespeend zijn en een vast voedseldieet eten.

Hoe vaak moet u uw kitten voeden?

Kittens zijn het gelukkigst en gezondst wanneer ze elke dag drie of vier kleine maaltijden krijgen.

Is het goed om uw kitten een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te geven of moeten ze zich aan één voedsel houden?

Om ervoor te zorgen dat uw kat niet kieskeurig wordt, is het een goed idee om tijdens de kittentijd gevarieerde texturen en smaken te introduceren.

Sommige mensen, waaronder dierenartsen, geloven in het voeden van één voedsel voor het hele leven van een kat. Niet alleen zorgt het uitsluitend vertrouwen op een enkele eiwitbron ervoor dat uw kat later in het leven voedselintoleranties krijgt, maar een beperkt dieet vertelt uw kat ook dat het oké is om kieskeurig te zijn.

Als u uw kitten toestaat om de eerste 12 maanden van zijn leven niets anders te eten dan paté op basis van kip, zullen ze waarschijnlijk terughoudend zijn om nieuw voedsel te proberen als ze 12 jaar oud zijn.

Wanneer moet je stoppen met het voeren van kittenvoer?

Toen we hierover met Dr. Sarah Reidenbach, DVM, spraken, vertelde ze dat ze katten meestal aanbeveelt om op 1-jarige leeftijd over te schakelen naar een volwassen dieet, maar dit varieert afhankelijk van wanneer de kat fysieke volwassenheid bereikt. Rond die tijd kunt u uw kat geleidelijk van zijn kittenvoer afschakelen en een dieet volgen dat is samengesteld voor volwassen katten. Uw dierenarts kan u adviseren over de overgang van kittenvoer naar volwassen voedsel.

Kunnen volwassen katten kittenvoer eten?

Volwassen katten kunnen kittenvoer eten, maar het is niet noodzakelijkerwijs een goede keuze voor de lange termijn. In vergelijking met producten die bedoeld zijn voor volwassen katten, kan kittenvoer meer calcium, fosfor, magnesium en andere micronutriënten bevatten die de ontwikkeling van het skelet ondersteunen. Voor een volwassen kat kunnen die mineralen overmatig zijn.

Remember dat kittenvoer zit vol met calorieën om de groei van de babytijd te stimuleren. Om deze reden kan het een goede keuze zijn als u uw volwassen kat moet helpen aankomen. Als uw kat echter geen ondergewicht heeft, kan het eten van kittenvoer leiden tot obesitas.

Inhoudsopgave