8 Beste cat nagelknippers voor 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het trimmen van de klauwen van uw kat is een van uw vele verantwoordelijkheden als katteneigenaar. Het is een taak die eenvoudig genoeg is om uw kat comfortabel te houden en het kan ook helpen uw meubels te redden.
Kattennagelknippers zijn er in veel verschillende vormen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

We hebben een lijst samengesteld met de beste kattennagelknippers op de markt in verschillende categorieën om u te helpen de juiste soort voor uw kat te kiezen. Blijf lezen om onze topkeuzes te zien!

De beste kattennagelknippers zijn sterk, scherp, gemakkelijk te manoeuvreren en knippen de klauwen van uw kat netjes zonder ze te beschadigen.

In dit artikel maak je kennis met de verschillende soorten kattennagelknippers en hun verdiensten, ontdek je waar je op moet letten in een tondeuse voor je kat en tot slot ontmoet je mijn keuzes voor de top 8 beste kattennagelknippers die vandaag op de markt zijn.

Onze Top 8 Aanbevolen Cat Nagelknippers

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Zen Clipper Precise Junior Pet Nagelknipper

 • Scherpe messen maken het knippen van nagels snel en gemakkelijk
 • Verstelbaar wiel verandert de grootte van de opening
 • Wiel fungeert ook als een slot om de bladen te sluiten voor de veiligheid

Topkeuzes uitgelegdWaar moet je op letten bij Cat Nail Clippers?

Winkelen voor kattennagelknippers kan een uitdaging zijn omdat er zoveel verschillende opties zijn. Van guillotine-achtige tondeuses tot elektrische nagelslijpers, alle nagelknippers zijn niet gelijk gemaakt.

Voordat u begint met winkelen voor een set nagelknippers, neemt u de tijd om meer te weten te komen over de verschillende soorten en na te denken over wat de beste optie voor uw kat kan zijn.

Kies tondeuses met ultrascherpe messen

Het kiezen van de beste kattennagelknipper is als het kiezen van een goed scheermes. Doffe messen van lage kwaliteit zijn verleidelijk gemakkelijk voor de portemonnee, maar ze brengen u en uw kat in gevaar voor letsel.

Sterke, scherpe messen snijden door de klauwen van je kat zonder ze te verpletteren. Kies een hoogwaardig roestvrijstalen mes en uw tondeuse kan een leven lang knippen zonder dof te worden.

De beste nagelknippers voor kattennagels zijn net zo comfortabel op je handen als op de nagels van je kat.

Vergeet niet dat katten kronkelige wezens zijn en dat je niet per se een verzorgingsexpert bent. Een glibberige greep en een glibberige kat kunnen leiden tot een bloederige manicure. Plotselinge beweging kan de messen in de gevoelige quick van de nagel van uw kat sturen, waardoor deze bloedt en uw kat pijn doet.

We zijn op zoek naar een ontwerp dat goed in de hand ligt, een perfecte gewichtsbalans heeft en een comfortabele antislipgreep heeft. Al deze functies helpen u om de controle over de tondeuses te behouden.

Zoek naar veiligheidsvoorzieningen die zowel u als uw kat beschermen

Veiligheidsbeschermers of gidsen

Wanneer je de nagels van je kat knipt, is er één ding waar je je waarschijnlijk meer zorgen over gaat maken dan over iets anders. Je gaat constant werken om te voorkomen dat je per ongeluk in de quick snijdt. Het kiezen van een paar nagelknippers uitgerust met een beschermer of gids zal u helpen voorkomen dat u in het gevoelige hart van de nagel van uw kat knipt.

Vergrendelbare bladen

Bescherm uzelf en uw gezin door te kiezen voor tondeuses met vergrendelingsbladen. Dit helpt ongelukken te voorkomen wanneer de tondeuses niet in gebruik zijn.

Ergonomische grip

Als het gaat om het knippen van nagels, is het belangrijk om een stevige grip op je tondeuse te hebben, zodat je de knip kunt beheersen. Zoek naar een tondeuse gemaakt met een comfortabele en ergonomische grip die goed in je hand ligt.

Heb je een andere manier nodig om de klauwen van je kat onder controle te houden? Hier is onze lijst met de top 3 beste kattennageldoppen.

De soorten kattennagelknippers

Naast het overwegen van de veiligheidsfuncties die een set nagelknippers biedt, is het belangrijk om na te denken over hoe ze werken. Verschillende nagelknippers knippen de nagel op verschillende manieren.

Dit is wat u moet weten over de verschillende soorten van kattennagelknippers:

Schaar Stijl Nagelknippers

Deze stijl van kattennageltrimmer omvat een klein schaartje met afgeronde uiteinden – vergelijkbaar met babyvingernagelschaar. Maar in tegenstelling tot een standaard schaar, heeft een nagelschaar voor katten inkepingen die de klauw van uw kat op zijn plaats houden terwijl u knipt.

Schaarachtige tondeuses zijn een geweldige keuze voor zowel beginners als ervaren tondeuses, maar ze passen misschien niet goed als je grote handen hebt, omdat ze meestal vrij klein zijn.

De handgrepen, hoewel comfortabel voor kleine handen, zijn meestal een slechte keuze voor iedereen met grote vingers. Als je handen aan de grotere kant zijn, leg je dan neer bij een paar minuten krappe handen of denk erover om in plaats daarvan een nagelknipper in tangstijl te kiezen.

Tang Style Nagelknippers

Misschien wel de meest geprezen variëteit van kattennagelknippers, deze stijl is populair bij zowel beginners als professionals. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben ze de vorm van een tang, met lange, comfortabele handgrepen die in elke handmaat passen.

Dit ontwerp geeft je een goede hefboomwerking en kracht, zodat je snelle, effectieve snips kunt maken. Veel nagelknippers in tangstijl worden ook geleverd met veiligheidsfuncties zoals een snelstopgids.

Guillotine Stijl Nagelknippers

Deze stijl heeft een lus waar de klauw van je kat doorheen gaat. Wanneer u in de handgrepen knijpt, beweegt een mes door de lus en hakt de punt van de nagel van uw kat af.

Voor de meest ervaren trimmers hebben guillotine-achtige tondeuses een zekere precisie-aantrekkingskracht. Ze maken het gemakkelijk om precies te kiezen hoeveel van de nagel van je kat je wilt knippen en onder welke hoek je wilt snijden. Maar het is niet allemaal zonnig.

Als je onervaren bent met dit type nagelknipper of als je kat de neiging heeft om te kronkelen tijdens een trimsessie, heeft een guillotine-achtige tondeuse de neiging om de lijn te verbergen waar de veilige zone eindigt en de snelle begint.

Elektrische Grinders

Katten zijn gevoelige wezens en, tenzij de jouwe een extreem relaxte anomalie is, zullen ze niet blij zijn met een luidruchtig elektrisch apparaat dat rond hun nagels dwarrelt. Deze snelle slijpmachines zijn een goede keuze voor honden, maar een angstaanjagende propositie voor de gemiddelde kat.

De nagels van een kat zijn ook veel kleiner dan die van een hond, dus het kan moeilijk zijn om de diepte van de snit te regelen met een elektrische slijper versus een set handknippers.

Kun je menselijke nagelknippers gebruiken voor je kat?

Een goed paar menselijke nagelknippers zal een goedkoop gemaakte trimmer voor katten overtreffen. Menselijke nageltrimmers zijn meestal klein en wendbaar en als de messen scherp zijn, kunnen ze een schone snede geven.

Maar ze zijn niet perfect. Ze grijpen de klauw niet op dezelfde manier als de beste kattennagelknippers – dit kan je werk moeilijker maken en het brengt je in gevaar om de klauw te verpletteren. Als je nieuw bent in het spel, is het misschien het beste om een paar kattenklauwknippers te gebruiken.

Onze topkeuzes voor de beste kattennagelknipper

Nu je een beter begrip hebt van hoe we tot onze topkeuzes zijn gekomen, ben je waarschijnlijk benieuwd om ze te zien!

Al deze tools zijn goed gemaakt en geliefd bij klanten en katten. Elk heeft een reputatie voor duurzaamheid, effectiviteit en comfort.

Hier zijn onze topkeuzes voor de beste kattennagelknippers die u moet overwegen:

#1 Overall Beste: Zen Clipper Precise Junior Pet Nail Clippers

View On Chewy View On Amazon

Scherpe messen zijn een must voor nagelknippers voor huisdieren en de messen van de Zen Clipper zijn enkele van de scherpste die we hebben getest. Zen Clippers presteerde beter dan de buitengewoon populaire Safari-nageltrimmers in real-world testen, waardoor het hele nagelknipproces snel en eenvoudig werd.

Wat deze tondeuse uniek maakt, is het duimwiel waarmee je micro-aanpassingen kunt maken aan de opening tussen de messen. Deze tondeuses hebben niet de veiligheidsstop die veel modellen gebruiken om te voorkomen dat u de nagels van uw kat te kort knipt, maar door de grootte van de opening aan te passen, kunt u bepalen hoeveel van de nagel u afknipt. Het sluiten van de messen “vergrendelt” ze volledig effectief voor veilige opslag tussen gebruik.

Sommige klantrecensies vermelden het splijten van de nagels van hun kat tijdens het trimmen, maar een katteneigenaar ontdekte dat het aandraaien van de schroef die de twee messen bij elkaar houdt, dit probleem oplost. Door de messen vlak te houden, zorgt u voor een snelle, schone snede.

Zen Clippers hebben handgrepen die zijn ontworpen om ambidexter gebruik mogelijk te maken. Ze zijn zo gevormd dat ze een sterke grip hebben, zodat u de hefboomwerking kunt krijgen die u nodig hebt om snel te snijden, zelfs als uw kat tijdens het proces beweegt. Sommige klanten melden dat de handgrepen een beetje klein zijn, maar zelfs klanten die lijden aan artritis vinden Zen Clippers comfortafel en gemakkelijk te gebruiken.

Pros

 • Scherpe messen maken het knippen van nagels snel en gemakkelijk
 • Verstelbaar wiel verandert de grootte van de opening
 • Wiel fungeert ook als een slot om de bladen te sluiten voor de veiligheid
 • Handgreep ontworpen voor comfort en tweehandig gebruik

Tegens

 • Redelijk prijzig, rond de $25
 • Sommigen vinden de handgrepen wat klein

#2 Beste duurzaam: Millers Forge Nagelknipper met veiligheidsstop

View On Chewy View On Amazon

Toen een journalist die voor Wirecutter schreef, trimmers vroeg om de beste hondennagelknippers te noemen, waren experts het er unaniem over eens dat Millers Forge-tondeuses het peloton leiden.

“Elke pro die we spraken, raadde trimmers van Millers Forge aan en prees hun prijs en betrouwbaarheid.”

Maar werken Millers Forge Clippers goed voor katten?

Hoewel deze tondeuse zijn kieskeurige momenten heeft – klantrecensies zeggen dat de rubberen handvatten de neiging hebben om af te glijden en dat de beschermkap van zijn plaats glijdt – biedt hij een snelle, soepele en stille trim.

Deze tondeuse in tangstijl is voorzien van warmtebehandelde stalen messen. Klanten omschrijven de messen als uitzonderlijk scherp en duurzaam. Een klant zei dat ze meer dan 10 jaar met succes één paar hebben gebruikt. De mesjes zijn dun en bieden een goed zicht op de nagel van je kat.

Met de veerbelaste tondeuse kunt u soepel van klauw naar klauw gaan.

Pros

 • Knipt nagels snel en effectief door
 • Voorzien van een beschermkap en vergrendelingsbladen
 • Past op elke maat hand
 • Duurzame, duurzame roestvrijstalen messen

Tegens

 • De beschermkap heeft de neiging om van zijn plaats te glijden
 • De rubberen handvatten zijn onbetrouwbaar en los

#3 Meest populair: Safari Professionele Nagel trimmer Klein / Medium

View On Chewy View On Amazon

Hoewel technisch op de markt gebracht voor honden, zijn deze tangachtige nagelknippers ook perfect geschikt voor katten. Ze hebben meer dan 900 beoordelingen op Chewy met een beoordeling van 4,7 van de 5 sterren.

Deze nagelknipper heeft sterke, ergonomisch ontworpen handgrepen die je zou willen in een paar kattennagelknippers. Misschien is het daarom zo’n favoriet van de klant. Deze nagelknipper heeft momenteel 5.480 klantrecensies op Amazon en een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren.

Deze nagelknipper heeft sterke, ergonomisch ontworpen handgrepen die comfortabel aanvoelen in de meeste handen. Ze zijn voorzien van antislipgrepen waarmee u de nagels van uw kat met vertrouwen kunt knippen.

De ultrascherpe roestvrijstalen messen hebben een reputatie voor duurzaamheid. Ze komen scherp uit de verpakking en blijven jarenlang snoeien. Bij elke knip springen de verende kaken uit elkaar, waardoor je gemakkelijk van nagel naar nagel kunt gaan. Voorzichtige nageltrimmers zullen de opname van een veiligheidsstop waarderen om u te helpen uitglijden te voorkomen wanneer uw kat een plotselinge beweging maakt.

Pros

 • Heeft een veiligheidsbescherming om ongevallen te helpen voorkomen
 • Scherpe, duurzame roestvrijstalen messen
 • Vergrendelblad voorkomt ongelukken wanneer het niet in gebruik is
 • Een zeer gewaardeerde en geliefde nagelknipper
 • Tang-stijl tondeuses passen in elke hand

Tegens

 • Deze tondeuse kan te groot zijn voor kleine katten en kittens

#4 Beste voor kleine huisdieren: glanzende nagelknippers voor kleine dieren

Bekijk op Amazon

Deze schaarachtige tondeuses zijn gemaakt met kleine dieren in gedachten. Naast katten worden ze aanbevolen voor kleine honden, konijnen, vogels, puppy’s en fretten.

De schuine tondeusekop heeft een geopend venster waarmee u de nagel van uw kat in de gaten kunt houden terwijl u knipt.

Omdat de mesjes vlijmscherp zijn, kun je met deze schaar snel en schoon snijden. De antislip handgrepen geven u precisie, comfort en vertrouwen.

Elk paar Shiny Pet-tondeuses wordt geleverd met een instructief eBook genaamd Trimming Your Pet’s Nails.

Pros

 • Schuine messen geven je een perfecte snede
 • Voorzien van een beschermkap
 • Antislip handgrepen zijn comfortabel en veilig
 • Scherpe roestvrijstalen messen

Tegens

 • Grotere handen zullen moeite hebben met het hanteren van deze schaar

#5 Beste voor comfort: Pet Republique Professionele nagelknippers Review

Bekijk op Amazon

Net als de Shiny Pet tondeuses zijn dit kleine nagelscharen die zijn ontworpen voor kleine klauwen. De kat/mini tondeuse is perfect voor de tere nagels van uw kat.

De schaar is eenvoudig ontworpen, met roestvrijstalen messen die vergrendelen wanneer ze niet in gebruik zijn. Om u te helpen het snelle te vermijden, zijn de messen uitgerust met een beschermkap. Terwijl de vingergaten grotere handen kunnen verkrampen, u zult merken dat de geribbelde rubberen handgreeplussen een antislipgreep bieden voor comfort en nauwkeurigheid.

Als je een filantropisch ingestelde shopper bent, ben je geïnteresseerd in de samenwerking van Pet Republique met de American Animal Rescue Society. 15% van de winst wordt gedoneerd aan deze organisatie.

Pros

 • Scherpe en duurzame roestvrijstalen messen
 • Comfortabele antislip grip
 • 15% van alle Pet Republique-winsten worden gedoneerd aan de American Animal Rescue Society
 • Voorzien van een beschermkap en vergrendelingsbladen
 • Voor ongeveer $ 7 op Amazon zijn dit enkele van de meest betaalbare kattennagelknippers die beschikbaar zijn

Tegens

 • Handgrepen zijn te klein voor grotere handen

#6 Beste voor veiligheid: gonicc Dog &Cat Pets Nail Clippers en Trimmers Review

Bekijk op Amazon

Deze nagelknipper in tangstijl biedt comfort en gebruiksgemak voor trimmers van alle maten.

De extra lange handgrepen hebben een levendige magenta kleur met zwarte antislip handgrepen. Om u veilig te houden terwijl de tondeuses niet in gebruik zijn, zijn de handgrepen voorzien van een handig lusslot.

De clippers hebben een 4.5 uit 5 sterren rating gebaseerd op 8.881 reviews op Amazon. Beoordelingen van de roestvrijstalen messen zijn gevarieerd. Sommige mensen zeggen dat ze scherp en effectief zijn, terwijl een topbeoordeling stelt dat de tondeuse de nagel van hun kat heeft gekraakt.

Een ander nadeel is het ontbreken van een veiligheidsbescherming door de tondeuse. Dit maakt ze een slechte keuze voor onervaren trimmers.

Pros

 • Antislip grip voor comfort en nauwkeurigheid
 • Gedurfde magenta kleur
 • Tang stijl tondeuses zijn perfect voor alle handmaten

Tegens

 • Geen veiligheidsbescherming
 • Sommige recensenten zeggen dat de messen niet scherp genoeg zijn

#7 Budgetkeuze: JW Pet Gripsoft Cat Nagelknipper

View On Chewy View On Amazon

Voor een eenvoudig paar kattennageltrimmers die de klus klaren, hoeft u niet verder te zoeken dan deze schaarachtige tondeuses van Gripsoft. Betaalbaar geprijsd onder de $ 5, deze tondeuses zijn geschikt voor katten van alle rassen, maten en leeftijden en ze zijn heel eenvoudig te gebruiken.

Wat deze tondeuse geweldig maakt, is de Gripsoft-technologie met antislipgrepen en een ergonomisch ontworpen handvat voor comfort. Het handvat past in de natuurlijke kromming van je hand, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over uitglijden tijdens het knippen van de nagels.

Pros

 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 5
 • Gripsoft technologie voor comfort
 • Eenvoudige schaarachtige bediening

Tegens

 • Geen beschermkap om oversnijden te voorkomen
 • Kan te klein zijn voor sommige handen

#8 Premium Pick: Hertzko Professionele Kat Nagelknipper &Nail File

Bekijk op Amazon

Als je op zoek bent naar een paar goed gemaakte tondeuses die je kunt gebruiken op harige vrienden groot en klein, is Hertzko de juiste keuze. Deze nageltrimmers in tangstijl zijn voorzien van een hoogwaardig roestvrijstalen mes met halfronde inkepingen om te voorkomen dat u de nagels van uw kat oversnijdt.

Deze nagelknippers voor katten zijn niet alleen gemaakt van hoogwaardige materialen, maar zijn ook ontworpen voor veiligheid en comfort. De antislip rubberen handgreep biedt een comfortabele grip en het veiligheidsslot houdt het blad beschermd en minimaliseert het risico op ongelukken.

Bovendien wordt deze set nagelknippers geleverd met een nagelvijl om u te helpen het snijoppervlak van de nagel glad te strijken na het trimmen om haken en ogen aan tapijt en meubels te voorkomen.

Pros

 • Comfort-grip, anti-slip rubberen handgrepen
 • Hoogwaardige roestvrijstalen messen
 • Functies voor veiligheidsbescherming en bladvergrendeling

Tegens

 • Kan te groot zijn voor sommige katten
 • Sommige klanten hadden problemen met het gebruik ervan

Waarom zou je de klauwen van je kat knippen?

Omdat katten zo goed zijn in het verzorgen van zichzelf, gaan veel katteneigenaren ervan uit dat ze niet veel hoeven te doen op het gebied van verzorging. Als het gaat om de nagels van je kat, is het echter jouw taak om ze getrimd te houden.

Maar waarom is het belangrijk om de nagels van je kat te knippen?

In tegenstelling tot de klauwen van een hond, groeien de klauwen van uw kat tot een scherpe punt. Er is minder risico dat de nagels van een kat overwoekerd raken en slecht teruggroeien in de voet, maar het kan gebeuren. Het hebben van overgroeide nagels brengt uw kat ook in gevaar om zichzelf te verwonden als de nagel breekt of haken en ogen aan het tapijt of meubilair.

Je denkt misschien dat je kat zijn eigen nagels verzorgt door ze te krabben en te slijpen, maar dat is misschien niet het geval. Wanneer je kat krabt op een kattenmeubel of een krabpaal, doet hij eigenlijk niet veel om de nagel te slijten – hij rekt zich echt uit en markeert zijn territorium met geur die vrijkomt uit klieren in de poten.

Het knippen van de nagels van uw kat is belangrijk voor zijn eigen veiligheid, maar het vermindert ook het risico op onbedoeld bloedvergieten tijdens speelsessies en het beschermt ook uw meubels.

Voor meer informatie over het knippen van de nagels van uw kat, bekijk onze uitgebreide gids voor het trimmen van kattenklauwen.

Relevante inhoud:

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik de nagels van mijn kat knippen?

U moet de nagels van uw kat om de 10 tot 14 dagen knippen. Je kunt altijd controleren of zijn nagels moeten worden geknipt – als ze tot een scherpe punt zijn gegroeid, is het tijd voor een trimbeurt.

Hoe kan ik mijn kat kalmeren om zijn nagels te knippen?

Het is altijd een goed idee om je kat comfortabel te maken met het hanteren van zijn poten door hem te belonen met traktaties wanneer hij je ze laat aanraken. Voordat je de nagels van je kat knipt, doe je een beetje verzorging of een zachte speelsessie om je kat comfortabel te maken. Als uw kat bijzonder nerveus is, knip dan één nagel tegelijk en bied tegelijkertijd een traktatie aan om uw kat bezig te houden.

Wat moet ik doen als ik de nagels van mijn kat te kort knip?

Als u de nagel van uw kat te kort knipt en de snelle knipt, kan deze overvloedig bloeden en kan het uw kat pijn doen. Het belangrijkste is om het bloeden zo snel mogelijk te stoppen. Houd wat styptisch poeder bij de hand en druk het stevig tegen de bloedende nagel gedurende 1 tot 2 minuten om het bloed te stoppen.