De 10 beste kattenbakvullingen in Canada

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste kattenbakvulling klaart de klus. Het maakt de taak om de kattenbak te scheppen een beetje gemakkelijker en het helpt de omstandigheden aangenamer voor je te houden tijdens de tussenliggende tijden. Een geweldige kattenbakvulling combineert een sterke geurbeheersing, minimaal stof en tracking en betrouwbare prestaties in de kattenbak.

Na het doorzoeken van klantrecensies, het onderzoeken van populaire merken en het zelf testen van tientallen kattenbakvullingen, zijn we gaan begrijpen wat een geweldige kattenbakvulling is. We hebben de volgende 11 kattenbakvullingen gekozen als de beste die je in Canada kunt kopen.

In één oogopslag: beste kattenbakvulling om te kopen

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste gezondheidsmonitoring

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Mooi nest

 • Doordrenkt met pH-detecterende deeltjes
 • Lichtgewicht, zachte en zanderige textuur
 • Ultra-absorberend, droogt vast afval

Het beste voor kattenbakproblemen

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen twee jaar hebben we diepgaande beoordelingen geschreven over meer dan een dozijn van de meest populaire kattenbakvullingmerken en meer dan 50 kattenbakvullingproducten.

Ons zwerfvuiltestteam heeft honderden uren besteed aan het testen van de stofproductie, het klontervermogen, de geurbeheersing, de neiging om te volgen en te verspreiden en meer van deze producten.

Op basis van uitgebreid onderzoek en hands-on testen hebben we de volgende 10 kattenbakvullingproducten geselecteerd als de beste die u in de doos van uw kat kunt doen.

Hoe hebben we gekozen?

Hoewel veel van de producten die we beoordelen op All About Cats worden gemaakt, verkocht en getest in de Verenigde Staten, doen we ons best om onze Canadese kattenliefhebbers wat liefde te geven.

De producten die we hebben gekozen zijn allemaal getest en grondig beoordeeld door ondergetekende. Normaal gesproken nemen we graag keuzes op van zowel Chewy als Amazon, maar omdat Chew momenteel niet naar Canada verzendt, hebben we onze selecties beperkt tot die beschikbaar op Amazon.

Bij het maken van deze lijst hebben we de beproefde producten opgenomen die jaar na jaar in onze top 10-lijsten staan. We hebben ook geprobeerd om een verscheidenheid aan soorten zwerfvuil op te nemen, van lichtgewicht en silica-nesten tot volledig natuurlijke, biologisch afbreekbare nesten.

De beste kattenbakvullingen in Canada: onze top 10 aanbevelingen

U en uw katten hebben uw eigen persoonlijke voorkeuren, maar elk huishouden heeft een kattenbakvulling van hoge kwaliteit nodig die betrouwbare prestaties levert. We hebben een lijst samengesteld met de 10 beste kattenbakvullingen die beschikbaar zijn in Canada om u te helpen degene te vinden die het beste past bij uw behoeften en de voorkeuren van uw kat.

Dr. Elsey's Cat Ultra Premium Klonterende kattenbakvulling

Koop op Amazon Koop op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Consequent gerangschikt als een van de beste kattenbakvullingen op de markt, is Dr. Elsey’s Precious Cat Ultra-Premium klonterend kleistrooisel een van onze favorieten. Het is een sterke performer in geurbeheersing, gemakkelijk scheppen en lage tracking en het is economisch geprijsd.

Dit is een klonterend kleistrooisel, dus je zou een beetje stof moeten verwachten, maar het bezinkt snel. De korrels zijn een beetje aan de grotere kant, wat helpt om tracking te voorkomen. Het maakt het nest echter ook behoorlijk zwaar. Omdat het nest wordt verkocht in pakketten van 18, 20 en 40 pond, kan het lastig zijn om te beheren.

Wat we leuk vonden:

 • Creëert strakke klonten, gemakkelijk te scheppen
 • Sterke geurbestrijding voor huishoudens met meerdere katten
 • Economisch geprijsd, verkocht in bulk
 • Geen kunstmatige geur

Wat we niet leuk vonden:

 • Produceert wat silicastof
 • Vrij zwaar, alleen verkocht in grotere verpakkingen

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit Simply Unscented klonterende nest van Fresh Step is een ander voordelig geprijsd product. Verkocht in containers van 18,5 en 37 pond, kost het minder dan $ 0,68 per pond.

Wat deze kattenbakvulling opvalt, is het feit dat het volledig geurvrij is. Zonder kunstmatige parfums om de neus van je kat te irriteren, is dit nest een goede keuze. Dat gezegd hebbende, het produceert meer stof dan Dr. Elsey’s Precious Cat.

Als klonterend kleistrooisel vormt dit product hard klonten die gemakkelijk te scheppen zijn. De toevoeging van ClumpLock-technologie helpt losse klonten en crumbles te voorkomen. Het bevat ook actieve kool voor een boost van geurbeheersing.

Wat we leuk vonden:

 • Voordelig geprijsd
 • Volledig vrij van kunstmatige geur
 • Vormt strakke, gemakkelijk te scheppen klonten
 • Actieve kool voor geurbestrijding

Wat we niet leuk vonden:

 • Produceert een aanzienlijke hoeveelheid stof

#3 Beste gezondheidsmonitoring: mooi nest

Klik hier om 20% korting te krijgen + een gratis speeltje

Lees onze volledige merkbeoordeling

Katten hebben de gewoonte om pijn en ziekte te verbergen. Als u niet weet dat er iets mis is, kunt u uw kat niet de behandeling geven die hij nodig heeft, wat kan leiden tot progressie van de aandoening. Het is uw verantwoordelijkheid om de gezondheid van uw kat in de gaten te houden en op zoek te gaan naar gedragsveranderingen, maar dat betekent niet dat u geen beetje hulp verdient. Voer Mooi zwerfvuil in.

Pretty Litter is een kristallen kattenbakvulling die bestaat uit fijnkorrelige silicagelkristallen en kleurveranderende deeltjes. Deze deeltjes worden rood, geel/groen, blauw of oranje om de aanwezigheid van bepaalde stoffen in de kattenbak aan te geven.

Rood duidt op bloed in de urine of ontlasting van uw kat, terwijl geel of groen de normale pH van de urine aangeeft. Andere kleuren duiden op veranderingen in de pH van de urine van uw kat die verband kunnen houden met gezondheidsproblemen zoals urineweginfectie, blaasstenen of lever- of nierproblemen. Pretty Litter is niet bedoeld om iets te diagnosticeren, maar het kan u helpen bepalen wanneer het tijd is om uw kat mee te nemen voor een controle.

Naast de gezondheidsmonitoringfuncties is Pretty Litter zeer absorberend. Eén zak kan tot 30 dagen meegaan in een huishouden met één kat. De silicakristallen absorberen urine en drogen vast afval uit, waardoor het gemakkelijk te scheppen is. Het strooisel moet een of twee keer per dag worden geroerd om de verzadigde kristallen te verdelen en te voorkomen dat geur zich ophoopt.

Wat we leuk vonden:

 • Kleurveranderende kristallen duiden op veranderingen in de pH van de urine
 • Sterk absorberend en dehydrateert vast afval
 • Lichtgewicht en fijnkorrelig met een zachte textuur

Wat we niet leuk vonden:

 • Redelijk prijzig
 • Geur kan een probleem zijn als het eenmaal verzadigd is

Arm &Hammer Multi-Cat Klomp

Koop op Amazon Koop op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u in een huishouden met meerdere katten woont, moet geurbeheersing een prioriteit zijn. Met meerdere katten die de kattenbak gebruiken, wilt u er ook zeker van zijn dat u een snelklonterende formule hebt die geuren opsluit en het scheppen snel en gemakkelijk maakt.

Arm &Hammer Clump &Seal is verkrijgbaar in verschillende formules, waaronder deze multi-cat formule. Het bevat 10% meer geurverwijderaars dan andere Arm &Hammer nesten en het is zeer laag in stof.

Een ding dat het vermelden waard is over dit nest is dat het ongelooflijk goed is. Dit maakt het een geweldige keuze voor katten met gevoelige poten die van een zachter nest houden, maar het kan stof en tracking een beetje meer een probleem maken.

Wat we leuk vonden:

 • Snelklonterformule
 • Sluit geuren bij contact af
 • Fijne textuur is zacht voor de poten van de kat

Wat we niet leuk vonden:

 • Fijne textuur kan het volgen verhogen
 • Produceert wat stof

Koop op Amazon Koop op Petco

Alle kattenbakvulling is technisch natuurlijk, maar dat betekent niet dat het duurzaam is. Als je op zoek bent naar een kattenbakvulling die net zo goed is voor het milieu als voor je kat, ben je misschien geïnteresseerd in zoiets als Petfive Sustainabley Yours.

Sustainabley Yours bestaat uit maïs en cassave en is een zeer fijnkorrelig strooisel dat in drie variëteiten verkrijgbaar is: Large Grains, Multi-Cat en Multi-Cat Plus. Omdat de meeste formules zo’n fijne textuur hebben, produceert dit strooisel een beetje stof, maar het doet goed werk met geurbeheersing en het vormt strakke, gemakkelijk te scheppen klonten.

Veel zogenaamde natuurlijke kattenbakvullingen presteren niet bijzonder goed in geurbestrijding, maar dit merk deed het beter dan andere die we hebben getest. Tracking is een beetje een probleem vanwege de korrelgrootte, maar het kan gemakkelijk worden beheerd met een nestmat.

Wat we leuk vonden:

 • Vormt stevige, strakke klonten voor eenvoudig scheppen
 • Fijne korrels zijn zacht voor de poten van uw kat
 • Biologisch afbreekbaar, gemaakt van plantaardige materialen
 • Redelijk goed uitgevoerd in geurbestrijding

Wat we niet leuk vonden:

 • Kan in het begin een beetje stoffig zijn
 • Fijne korrels kunnen een beetje volgen
 • Vrij duur, ongeveer $ 2 per pond

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Klei kattenbakvulling kan ongelooflijk stoffig zijn en je zou kunnen op zoek zijn naar iets dat niet zo vaak vervangen hoeft te worden. Als dat het geval is, is silicakristallen strooisel misschien de juiste keuze. Wij raden Fresh Step Premium Crystals Easy Care Kattenbakvulling aan.

Deze kattenbakvulling is gemaakt van silicagel en wordt geleverd in lichtgewicht kristallen die snel kattenurine absorberen en helpen uitwerpselen uit te drogen. Je moet nog steeds dagelijks vaste stoffen scheppen, maar door het strooisel van tijd tot tijd te roeren, kun je de verzadigde kristallen herverdelen om het wekenlang mee te laten gaan.

Zoals de meeste silica kattenbakvullingen is deze formule een beetje prijzig, maar het is een langdurige optie. Silicabakvulling werkt meestal het beste in huizen met één kat, maar als je meer dan één kat hebt, moet je deze misschien gewoon vaker vervangen.

Wat we leuk vonden:

 • Lichtgewicht kristallen zijn extreem absorberend
 • Relatief weinig stof tijdens het gieten
 • Gaat langer mee dan het typische kleistrooisel

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur in vergelijking met klei
 • Geen klonterende formule

Koop op Amazon Koop op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Sommige katten kunnen bijzonder zijn over het gevoel van strooisel op hun poten, in welk geval een natuurlijk nest een goed alternatief kan zijn voor klei. Deze natuurlijke hout klonterende kattenbakvulling van Okocat heeft een zachte, zachte textuur, maar biedt nog steeds het gemak van klonteren.

Okocat-strooisel bestaat uit natuurlijke houtvezels en is van nature licht van gewicht en extreem absorberend. Hoewel de klonten misschien niet zo stevig zijn als bij kleistrooisel, zullen ze uitharden naarmate ze drogen, waardoor ze gemakkelijker te scheppen zijn. Dit strooisel is ook minder stoffig dan klei.

Omdat het uit houtvezels bestaat, heeft dit strooisel een natuurlijke geur, maar het is niets onaangenaams. In feite zegt Okocat dat de houtvezels van nature voorkomen dat enzymen zich binden aan urine om ammoniakgeur te helpen verminderen.

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van natuurlijke houtvezels
 • Absorbeert vloeistof snel en vormt klonten
 • Zeer laag in stof
 • Fatsoenlijke geurbestrijding zonder kunstmatige geur

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur
 • Grote hoeveelheden vloeistof kunnen de bodem van de pan raken voordat ze samenklonteren

's Werelds beste kattenbakvulling klonterende formulebakvulling voor meerdere katten

Koop op Amazon Koop op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Zelfs als je maar één kat hebt, zul je elk jaar veel kattenbakvulling doormaken. Met klonterend kleistrooisel is je enige optie om het weg te gooien en op een stortplaats te laten zitten. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijkere optie, kan een doorspoelbaar nest zoals World’s Best kattenbakvulling u aanspreken.

Gemaakt van maïs met hele pitten, is ’s werelds beste kattenbakvulling volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Het is volledig vrij van silicastof en het bevat geen kunstmatige geurstoffen of schadelijke chemicaliën.

Wat dit nest echter echt opvalt, is hoe gemakkelijk het is om op te ruimen. Deze klonterende formule vormt strakke, harde klonten die gemakkelijk te scheppen zijn en je kunt ze direct in je toilet laten vallen. De formule is doorspoelbaar en septisch veilig, hoewel het wordt aanbevolen om de klonten een paar minuten te laten weken voordat u het toilet doorspoelt.

Wat we leuk vonden:

 • Biologisch afbreekbaar, doorspoelbaar en septisch veilig
 • Gemaakt van volle maïs
 • Vormt strakke, harde klonten voor gemakkelijk scheppen
 • Vrij van kunstmatige geur

Wat we niet leuk vonden:

 • Klonten zijn misschien niet zo hard als klei
 • Geurbestrijding kan sterker

Dr. Elsey's kostbare kat trekt kattenbakvulling aan

Koop op Amazon Koop op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u merkt dat uw kat buiten de kattenbak urineert of poept, is dit geen probleem dat u wilt uitstellen bij het oplossen. Stress, ziekte en andere factoren kunnen bijdragen aan slecht kattenbakgedrag, dus het is het beste om met uw dierenarts te praten om de onderliggende oorzaak te bepalen.

Nadat het probleem is aangepakt, kan het gebruik van een product zoals Dr. Elsey’s Precious Cat Attract Unscented Clumping Clay Litter u helpen weer op het goede spoor te komen.

Dit klonterende kleistrooisel is vergelijkbaar met Precious Cat Ultra-Premium, maar het bevat een kruidenkatentrekker. De korrelgrootte en textuur zijn ook ontworpen om aantrekkelijker te zijn voor katten. Tijdens het testen waren we enigszins verrast om te ontdekken dat onze katten het nest echt leuk leken te vinden.

Qua prestaties doet deze formule het redelijk goed. Het is stoffiger dan andere nesten en er is wat merkbare tracking en verspreiding. Het vormt echter gemakkelijk te scheppen klonten en controleert de geur goed.

Wat we leuk vonden:

 • Bevat een kruidenaantrekkende stof om katten aan te moedigen
 • Vormt gemakkelijk te scheppen klonten
 • Korrelgrootte en textuur zijn aantrekkelijk voor katten
 • Redelijk goed uitgevoerd in geurbestrijding

Wat we niet leuk vonden:

 • Redelijk zwaar, verkocht in dozen van 40 pond
 • Kan behoorlijk stoffig zijn bij het gieten

Koop op Amazon Koop op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Kattenbakvulling kan erg zwaar zijn en niemand houdt ervan om gigantische zakken en dozen rond te sjouwen. Als u op zoek bent naar een lichtgewicht oplossing, maar geen genoegen wilt nemen met iets van lage kwaliteit, overweeg dan het gratis en schone klonterende strooisel van Purina Tidy Cats.

Deze formule wordt geleverd in een kruik van 17 pond die het equivalent van 35 pond traditioneel kleistrooisel bevat. De stevige kruik is gemakkelijk te beheren, maar je kunt hem ook kopen in kannen van 8,5 pond of zelfs 6 pond als 17 pond een beetje te veel voor je is.

Tidy Cats Lightweight Free &Clean is een ongeparfumeerd nest, dus er is geen kunstmatige geur, maar het bevat wel actieve kool om geur te helpen beheersen. De formule vormt strakke, lichtgewicht klonten die gemakkelijk te scheppen zijn, maar omdat het zo licht is, kan tracking een probleem zijn.

Wat we leuk vonden:

 • Lichtgewicht formule en stevige kannen zijn gemakkelijk te beheren
 • Bevat actieve kool om geur te helpen beheersen
 • Bevat geen kunstmatige geur

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur in vergelijking met traditionele klei
 • Lichtgewicht korrels hebben de neiging om te volgen

Nu je onze topkeuzes voor de beste kattenbakvulling in Canada hebt gezien, laten we de factoren die we hebben overwogen bij het maken van onze selecties eens nader bekijken. Laten we beginnen met een kort overzicht van de verschillende soorten kattenbakvulling en vervolgens dieper ingaan op de kenmerken van een kwaliteitsbakvulling.

De belangrijkste 3 soorten kattenbakvulling

Als het gaat om kattenbakvulling, zijn er talloze verschillen. Hoewel je elk van deze categorieën gemakkelijk in meer detail kunt opsplitsen, zullen we de belangrijkste drie soorten afval behandelen: klei, kristal en biologisch afbreekbaar.

1. Klei Kattenbakvulling

Wat veel katteneigenaren beschouwen als “kattenbakvulling” is gemaakt van natriumbentonietklei. Het is absoluut het meest populaire type kattenbakvulling op de markt, grotendeels omdat het zo algemeen beschikbaar en betaalbaar is. Het komt in twee hoofdvariëteiten: klonterend en niet-klonterend.

Niet-klonterende klei kattenbakvulling was het oorspronkelijke product dat in de jaren 1940 werd uitgebracht als Kitty Litter. Het bestaat uit een aantal absorberende kleien, waaronder sepiolite, attapulgite en montmorilloniet. Deze materialen worden vaak gebruikt om gemorste stoffen op te ruimen, maar ze werken ook goed voor het absorberen van vloeibaar afval in de kattenbak.

Lees ook: Beste niet-klonterende kattenbakvulling

Klonterende klei kattenbakvulling is gemaakt van natriumbentonietklei die tot 15 keer zijn oorspronkelijke grootte uitzet bij blootstelling aan vocht. Dat is wat de stevige klonten vormt die je zo gemakkelijk uit de kattenbak kunt scheppen.

Lees ook: Beste klonterende kattenbakvulling

Hoewel kattenbakvulling in klei over het algemeen betaalbaar en overal verkrijgbaar is, is het niet erg goed voor het milieu. Het proces waardoor het uit de aarde wordt geoogst, wordt strip mining genoemd en het is extreem schadelijk. Het bevat ook kristallijne silicadeeltjes die, wanneer ze worden ingeademd, schadelijk kunnen zijn.

2. Crystal Kattenbakvulling

Kristallen kattenbakvulling wordt meestal gemaakt van silicagelkristallen. Dit is hetzelfde materiaal dat je zou vinden in de kleine droogmiddelpakketten die worden geleverd met vochtgevoelige producten zoals schoenen, medicijnen en technische uitrusting.

Silicagel is een synthetisch materiaal gemaakt van siliciumdioxide, zuurstof en water. Het materiaal wordt gevormd tot kristallen die miljoenen microscopische poriën bevatten die vocht absorberen, waardoor het materiaal dat het beschermt effectief wordt uitgedroogd.

In termen van kattenbakvulling absorbeert silica urine en droogt vast afval uit. Het klontert niet zoals kleistrooisel, maar als je vaste stoffen verwijdert en het een paar keer per dag roert om de vervuilde kristallen te herverdelen, kan het je een hele maand meegaan voordat je het moet vervangen.

Lees ook: Wat is het beste kristallen kattenbakvulling?

3. Biologisch afbreekbaar kattenbakvulling

Biologisch afbreekbaar kattenbakvulling, ook bekend als volledig natuurlijk kattenbakvulling, verovert de huisdierenindustrie stormenderhand. Moderne katteneigenaren maken zich steeds meer zorgen over de impact van hun kat op het milieu en nemen als zodanig meer verantwoorde beslissingen als het gaat om hun nestkeuzes.

Als het gaat om biologisch afbreekbaar kattenbakvulling, zijn er tal van opties. Enkele van de vroegste nieuwkomers op de volledig natuurlijke kattenbakvullingsmarkt werden gemaakt van tarwe of maïs. Tegenwoordig kun je echter biologisch afbreekbare kattenbakvullingen vinden die zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals walnootschalen, wood, en gras, evenals gerecyclede materialen zoals papier.

Lees ook: De 5 beste natuurlijke kattenbakvullingen

Wat is de beste kattenbakvulling volgens uw kat?

Als uw kat u de ideale kattenbaksituatie zou kunnen beschrijven, zou deze waarschijnlijk schoon en comfortabel zijn. De kattenbak kan een plek zijn om het nodige te doen, maar dat betekent niet dat de ervaring onaangenaam moet zijn.

Denk na over hoe een kattenbakvulling zal voelen onder de poten van je kat. Als het stoffig is, denk dan na over hoe het de omstandigheden ongemakkelijk kan maken, vooral in een kattenbak met capuchon. Overweeg of kunstmatige geur overweldigend kan zijn.

Respecteer de natuurlijke instincten van uw kat en overweeg zijn perspectief bij het kiezen van essentiële kattenverzorging zoals kattenbakvulling.

Dit is wat we zoeken in de beste kattenbakvulling

Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met het perspectief van uw kat bij het kiezen van een nest, zouden we het u niet kwalijk nemen als uw eigen mening een zekere mate van gewicht had. Jij bent tenslotte degene die de doos schept.

Bij het maken van onze selecties voor de beste kattenbakvulling, zijn hier de top 5 dingen die we hebben overwogen:

1. Gemakkelijk schoon te maken

Het schoonmaken van de kattenbak is nooit prettig, maar het zou geen onmogelijke opgave moeten zijn. Zoek naar een kattenbakvulling die het scheppen gemakkelijk maakt, of het nu een klonterende formule is of een die vloeistof absorbeert.

Als je de klonterende route volgt, ben je op zoek naar harde, strakke, heerlijk schepbare klonten. Een product dat losse of kruimelige klonten creëert, zal leiden tot veel verspild zwerfvuil (om nog maar te zwijgen van frustratie).

2. Sterke geurbeheersing

Secundair aan eenvoudige reiniging, wilt u een kattenbakvulling die geur controleert. In plaats van geur te bedekken met kunstmatige geur, zoek je naar een product dat geur vasthoudt door vloeistof snel te absorberen en vast afval uit te drogen. De beste manier om de kattenbak fris te laten ruiken, is door dagelijks te scheppen.

3. Betaalbaar geprijsd

Nadat u ervoor hebt gezorgd dat het product dat u koopt ook echt werkt, is het een goed idee om naar de prijs te kijken. Goedkoop kattenbakvulling is vaak niet erg goed, maar je hoeft geen fortuin uit te geven om iets fatsoenlijks te krijgen.

Als u zich echt zorgen maakt over de prijs, zoek dan naar merken die in grotere containers verkopen of probeer uw kattenbakvulling in bulk te kopen. Voor de echt prijsbewuste, sommige dierenwinkels staan je zelfs toe om je eigen containers binnen te brengen en ze bij te vullen uit een grote bak.

4. Weinig stof

Het is heel gebruikelijk dat kattenbakbakmerken hun producten beschrijven als “99% stofvrij”, maar wat betekent dat echt? Afhankelijk van het type nest dat je kiest, krijg je zeker een beetje stof. Zoek gewoon naar een product dat niet overmatig stoffig is bij het gieten of wanneer uw kat rondgraaft.

5. Beperkte tracking

U kunt niet verwachten dat uw kat een klein beetje nest niet volgt, maar u kunt een product kiezen dat is ontworpen om het probleem te minimaliseren. Over het algemeen hebben grotere en zwaardere korrels minder kans om te volgen dan fijnere korrels. Meestal is de beste manier om tracking te minimaliseren echter om te investeren in een goede kattenbak.

6. Ongeparfumeerd

De kattenbak zal nooit naar rozen ruiken, tenzij je een kunstmatig geparfumeerd nest kiest. Het probleem met geparfumeerde nesten is dat ze de geur bedekken in plaats van het bij de bron aan te pakken. Kunstmatige geuren kunnen de neus van je kat irriteren en de geur kan zich vermengen met de geur van afval om iets nog ergers te creëren, dus het is het beste om het bij ongeparfumeerd te houden.

Laatste gedachten

Met zoveel kattenbakvullingmerken die er zijn, kan het moeilijk zijn om er maar één te kiezen. Soms moet je echt een beetje experimenteren om erachter te komen wat je kat leuk vindt en welke kwaliteiten je echt waardeert in een kattenbakvulling. Als je merkt dat je kat iets niet leuk vindt, doneer dan de rest en probeer iets nieuws!

Als u op zoek bent naar meer advies over kattenbakvulling, bekijk dan onze beoordelingen van kattenbakvulling.