Catalyst Kattenbakvulling Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Catalyst Pet maakt strooisel gemaakt van geüpcyclede zachthoutvezels die normaal gesproken verloren zouden gaan. Ze bieden momenteel drie soorten kattenbakvulling: Healthy Cat, Unscented en Multi-cat die 99% stofvrij zijn.

De duurzame formule is lichtgewicht, zacht voor de poten en biedt stevige klontering met krachtige geurbeheersing. Een pond Catalyst-strooisel kan het werk doen van drie pond klonterende klei.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 4/5
 • Prijs per pond – 3/5
 • Multi-Cat Formules – 5/5
 • Klonterend vermogen – 4/5
 • Langdurige geurbestrijding – 5/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Totaalscore: 4.3/5

Hoe we hebben getest:

 • We kregen 3 zakken multi-cat formule toegestuurd om te testen.
 • We hebben meerdere dagen besteed aan het testen van de nesten op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling

Merkoverzicht

In vergelijking met veel andere natuurlijke nesten biedt Catalyst-strooisel zachthoutvezels die meer prestaties per pond bieden. De lichtgewicht formule is 4 keer meer absorberend dan andere toonaangevende afvalmerken

Ook, afhankelijk van hoeveel katten je in huis hebt en de formule die je selecteert, kan één zak van 10 pond een maand meegaan.

Catalyst maakt ook gebruik van LDPE #4 plastic zakken die 100% recyclebaar zijn. Er zijn tal van recyclingfaciliteiten in het hele land die hun zakken meenemen en u kunt overal recyclen waar boodschappentassen worden gerecycled.

Wat betreft de voordelen voor katten, het zachte hout en de ongeparfumeerde formule zijn gemakkelijk voor poten en neuzen en zijn volledig natuurlijke klonteringsmiddelen om sterkere klonten te creëren voor eenvoudige reiniging. Er was wat stof bij het gieten van het strooisel uit de dozen, maar vrijwel geen stof bij het scheppen.

Populaire alternatieven voor Catalyst Cat Litter

Hier zijn enkele van onze favoriete kattenbakvullingmerken waaruit u vandaag kunt kiezen. De meeste bieden een zware korting op uw eerste bestelling, zodat u kunt zien hoe uw katten het leuk vinden.

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Catalyst biedt drie formules voor geüpcycled, natuurlijk zwerfvuil; Gezonde kat, multikat en ongeparfumeerd. Al deze formules worden gemaakt door Lignetics die meer dan 1.500.000 ton houtafval per jaar upcyclet.

Dit afval wordt omgezet in producten zoals verwarmingskelets, BBQ-pellets, dierenbeddengoed en kattenbakvulling, om er maar een paar te noemen. Elke formule is gemaakt met dennenhout, een biobased olie, een natuurlijk klontermiddel, zeoliet en een milde natuurlijke geur.

De ongeparfumeerde formule bevat alleen een biobased olie en een natuurlijk klontermiddel.

Alle Catalyst-strooiselformules bieden de volgende voordelen

 • Gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten
 • Stofvrije formule
 • Zeer absorberend
 • Natuurlijke klontermiddelen
 • Composteerbaar
 • Biologisch afbreekbaar

De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat traditionele kattenbakvullingen in klei zijn gemaakt van natriumbentoniet, een mineraal dat gestript en niet biologisch afbreekbaar is. Een rapport uit 2017 onthult dat elk jaar meer dan vijf miljard pond natriumbentoniet wordt gedolven voor kattenbakvulling. Het grootste deel daarvan belandt op stortplaatsen, wat meer dan 125.000 vrachtwagenladingen per jaar is.

Catalyst kattenbakvulling helpt dit probleem te verlichten met zijn biologisch afbreekbare formule die geen kostbare middelen nodig heeft om te produceren. De geüpcyclede zachthoutvezel die wordt gebruikt om hun strooisel te maken, wordt verzameld bij houtverwerkingsfaciliteiten, waardoor het niet op een stortplaats terechtkomt. Ook een pond Catalyst-strooisel doet het werk van drie pond klonterend kleistrooisel, waardoor vervuiling en koolstofemissies worden verminderd.

Het strooisel begint als een houtvezel die een bijproduct is van een zagerij in een industriële fabriek. Deze materialen worden geupcycled om het zwerfvuil te creëren.

Top Cat Litter beoordeeld

Catalyst Multi-Cat Formule

Koop op Chewy Koop op Amazon

De stofvrije formule en volledig natuurlijke ingrediënten met een verbeterde formulering voor extra klonten en meerdere katten.

Catalyst Multi Cat formule is gemaakt van zacht hout dat luchtgedragen stof beperkt en een milde geur biedt. Hoewel er een beetje stof is bij het gieten van het strooisel, was er bijna geen stof bij het scheppen. Ook beweert het bedrijf dat één pond Catalyst het werk doet van drie pond klonterend kleistrooisel, wat vervuiling vermindert en carbon-emissies die afkomstig zijn van productie en transport.

Met dat in gedachten bevat de multi-cat formule een houtachtige en bloemachtige geur, die goed werk levert met het beheersen van geur, maar in kleine gebieden overweldigend kan zijn.

Omdat het een klonterende formule is, is het vrij eenvoudig om te weten wanneer het tijd is om te scheppen, maar afhankelijk van hoeveel uw kat gaat of hoeveel katten de doos bezoeken, absorbeert deze mogelijk niet snel.

Voordelen van Catalyst Multi Cat Formula

 • Superieure geurbestrijding
 • Klonteren
 • Laag stofgehalte
 • Lichtgewicht

Nadelen van Catalyst Multi Cat Formula

 • Kan een zeer sterke geur hebben
 • Absorbeert niet snel
 • Wat stof bij het gieten

Dit nest wordt geleverd in een zak van 10 pond die uw katten een maand mee moet gaan. Dit kan worden gekocht en geabonneerd op de Catalyst Pet-website.

Wat vinden klanten van Catalyst Cat Litter?

Alle variëteiten van Catalyst Cat Litter scoorden goed bij klanten, waarbij de multi cat formule 3,6 sterren scoorde, de Healthy cat formule scoorde 4,0 sterren en de ongeparfumeerde formule scoorde 3,4 sterren op Chewy.

Bij alle nesten zijn er altijd goede en slechte beoordelingen, dus misschien moet je wat experimenteren om erachter te komen wat het beste werkt voor jou en je katten

Blijf lezen om positieve en negatieve recensies te lezen voor de Catalyst Cat Litter-formules.

Positieve klantrecensies voor Catalyst Kattenbakvulling

“We hebben 4 katten en hebben elk nestje uitgeprobeerd. Basisklei, geurende klei, klonterende klei, dennen, “naturals”, de blauwe met de “geurverzegelende kristallen. En dan Catalyst. Het nest zelf ruikt goed, maar zelfs nadat het is gebruikt, GEEN GEUR. Alle anderen hebben de neiging om op de een of andere manier te ruiken na een paar / meerdere keren gebruik en je moet na een tijdje de hele doos gooien omdat het stinkt, zelfs nadat je de poep en klonten hebt geleegd. Maar Catalyst behoudt consequent geen geur. En de klonten echt klonteren en worden met gemak verwijderd. Maar het beste deel is het NO SMELL-GEDEELTE. Omdat het na een week of twee niet meer ruikt, kun je het ook helemaal blijven gebruiken totdat de kattenbak laag is, dan voeg je gewoon meer toe. GEEN VERSPILLING. Toen het voor het eerst in de post kwam, dacht ik dat dat een klein zakje voor de prijs was. Maar omdat je het allemaal kunt gebruiken zonder dat je het hoeft weg te gooien omdat het stinkt, blijkt het goedkoper te zijn dan een grotere zak. Goedkoper, beter en duurzaam om op te starten. Ik ga nooit meer terug! Dankjewel!!” – Tamara

“Dus moet toegeven, nog nooit gehoord van dit bedrijf, merk of zelfs kattenbakvullingsmateriaal bestaan. Ik kreeg een nieuw kitten en wilde iets anders dan hetzelfde oude basis kattenbakvulling. We weten allemaal als katteneigenaren hoe die ammoniak sterke geur geuren kan achterlaten. (Ergste deel over het hebben van een kat) 😂 Dus ze hadden mijn item niet ik wilde wat kristallen nest dus ik zag dit merk en stijl. Moet zeggen dat ik het geweldig vind. Als je de geur van vers hout niet erg vindt, dan zul je het geweldig vinden. Ze hebben zelfs ongeparfumeerd. Maar ik hou van geuren dus kocht de geparfumeerde. Het duurt lang en hoeft niet te veranderen, maar om de paar dagen voordat de geur toeslaat. Nou, ik dacht dat ik wat nuttige informatie over dit product en kattenbakvullingsmateriaal zou delen waar ik zelf niet van op de hoogte was.” – Valerie P

Negatieve klantrecensies voor Catalyst Cat Litter

“Meh, niet de beste
Ik gebruik al heel lang alternatieve strooisels van natuurlijke klei. Kreeg deze tas omdat we op reis waren en grootte, gewicht en aangeprezen deugden klonken als een geweldige pasvorm. De geur is onaangenaam wat verder wordt verergerd door kleine ruimtes. Het is nogal stoffig waardoor mijn kleine zwarte panter nogal wit alleen de randen na een kattenbakpauze laat. We hebben zeker meer nodig dan de aanbevolen hoeveelheid op de tas. Het klontert losjes, maar niet genoeg om de klonten daadwerkelijk te verwijderen. En zelfs met een hele grote nestvangmat lijkt het gewoon overal te komen. Het is zo licht dat het gewoon lijkt rond te zweven. Gelukkig terugkeren naar ons favoriete nest na onze reizen en zal kijken naar al het andere voor toekomstige reizen. “- Faswop

“Teleurgesteld
Ik wilde deze kattenbakvulling heel graag leuk vinden. Het werd me aanbevolen door een mede-kattenliefhebber, die zei dat ze van dit spul hielden. Ik kocht het omdat ik hield van het natuurlijke materiaal en het gebrek aan kunstmatige geur. Dit spul volgt zo slecht dat mijn appartement eruit ziet als een schuur toen ik thuiskwam. Het ROOK ook als een schuur, ik hield persoonlijk niet van de geur van dit spul en ik hou van natuurlijke geuren. De geurbestrijding is ook niet geweldig. Het nest kleefde aan mijn kitties-poten, zelfs hun vacht, en de puinhoop was gewoon uit de hand gelopen.

Bovendien kwamen de tassen die ik bestelde gescheurd. Ik heb gemerkt dat andere recensenten dit ook zeggen, en het moet worden opgelost. Dit droeg zelfs bij aan MEER rommel bij mij thuis, en het is gewoon iets anders waar mensen niet mee te maken hebben als ze de kattenbak proberen schoon te maken. Helaas kon ik niet wachten om van dit spul af te komen. Ik wilde er echt van houden, maar er was niets dat ik leuk vond. Ik gebruik nu Arm en Hammer platina en het werkt geweldig.” – Maddie B

Hoeveel kost Catalyst Kattenbakvulling?

Katalysatorbrokken zijn niet de meest betaalbare in vergelijking met veel andere klonterende en natuurlijke nesten op de markt. Het langdurige gebruik ervan draagt er echter zeker aan bij dat het een zeer goede prijs is.

De formules zijn allemaal dezelfde prijs en ze worden opgesplitst in $ 2,30 per pond bij $ 22,99 per zak of, indien geabonneerd, $ 20 per maand. De milieuvriendelijke verpakking kan ook een extraatje zijn als je kijkt naar de totale waarde ervan.

Over het algemeen, is Catalyst Kattenbakvulling een goede keuze?

Er is zowel goed als slecht bij het overwegen van Catalyst Multi Cat Formula Litter toen we het beoordeelden. Het nest zelf deed het gemiddeld en de nadelen zijn echt afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

De zachte houtdeeltjes en natuurlijke materialen stoten wel wat luchtgedragen stof uit en een sterke houtachtige en bloemige geur. Als sterke geurbroezen niet jouw ding zijn, kun je altijd kiezen voor de ongeparfumeerde formule.

Deze kattenbakvulling heeft een behoorlijk klontervermogen en is veel beter in absorptie dan andere kattenbakvullingen. De absorptie van vloeistof is echter langzaam en heeft de neiging zich te verspreiden tijdens het absorberen.
Een zak Catalyst kattenbakvulling gaat tot 2 keer langer mee dan klonterende klei kattenbakvulling, wat resulteert in gemiddeld dezelfde prijs per gebruik.

Waar wordt Catalyst Kattenbakvulling verkocht?

Catalyst Cat Litter-formules worden online verkocht op hun website of via Amazon, Chewy en andere online retailers. PetCo en Pet Smart dragen ook Catalyst-strooisel en bieden veel lagere prijspunten als ze worden gekocht met auto-ship.