Purina Muse Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Benieuwd of Muse heeft wat nodig is om het nieuwe favoriete voedsel van je kat te zijn? Krijg alle details in onze onbevooroordeelde Muse-beoordeling voor kattenvoer.

De We’re All About Cats-beoordeling van Purina Muse over wat belangrijk is

We hebben Purina Muse geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Totaalscore: 6.2/10

We geven Purina Muse kattenvoer een 37 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Purina Muse

Nestlé-Purina, marktleider op het gebied van dierenvoeding, lanceerde in 2016 het kattenvoermerk Muse. Het merk vertegenwoordigt een van Purina’s nieuwste pogingen om de groeiende interesse in natuurlijk huisdiervoer van topkwaliteit te benutten.

In een persbericht van dat jaar legde assistent-brand manager Scott Werner uit dat “Muse een katgerichte benadering van natuurlijke voeding hanteert. We weten dat katten onderscheid kunnen maken tussen ‘blah’ en opmerkelijke maaltijden, dus we hebben hard gewerkt om natuurlijk kattenvoer naar nieuwe, katwaardige hoogten te tillen. “

Maar zal Muse het ‘natuurlijke nirvana’ brengen dat de persberichten beloofden? Laten we het uitzoeken.

In de volgende beoordeling leert u alles wat u moet weten over Muse, inclusief de herinneringsgeschiedenis, waar het is gemaakt en waar u het kunt kopen.

Inkoop en productie

Purina Muse kattenvoer bevat ingrediënten afkomstig van over de hele wereld. Het bedrijf gaat niet in detail in op hun inkooppraktijken, maar zegt dat hun fabrikant ingrediënten uit de Verenigde Staten en verschillende andere landen gebruikt. Muse manufacturing is verdeeld tussen Thailand en de Verenigde Staten.

Is Purina Muse kattenvoer teruggeroepen?

In maart 2019 riep Purina een verscheidenheid aan Muse-kattenvoer terug nadat ze had gehoord dat klanten stukjes rubber in het voedsel hadden gevonden.

In hun terugroepaankondiging legde Purina uit dat ze “wijzigingen in ons proces hadden aangebracht, zodat dit in de toekomst niet zou moeten gebeuren. Hoewel we tot op heden geen meldingen hebben ontvangen van letsel of ziekte bij katten die dit product hebben gekregen, voeren we deze vrijwillige terugroepactie uit voorzorg uit.”

Wat voor kattenvoer biedt Purina Muse aan?

De Muse-line-up omvat een breed scala aan nat en droog voedsel, waaronder paté-achtig voedsel, versnipperd voedsel in jus en voedingsmiddelen doordrenkt met kokosmelk. Of het nu nat of droog is, alle Muse-voedingsmiddelen zijn graan- en glutenvrij zonder dierlijke bijproducten of vaag genoemde vleesingrediënten.

Het merk legt de nadruk op heerlijkheid en kattentevredenheid, dus al hun voedsel wordt gedekt door een Clean Plate Guarantee. Deze garantie belooft een terugbetaling als uw kat niet van het voedsel houdt.

Purina Muse Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Productnaam Type voedsel Prijs per Ounce Ons cijfer
Purina Muse Charmed met Kip Natuurlijke Kip, Ei &Pompoen Recept Droog 0,19 dollar C +
Purina Muse Zeilen met Zalm Natuurlijke Zalm, Ei &Yoghurt Recept Droog 0,19 dollar C +
Purina Muse Natuurlijke Graanvrije Filets, Kip & Zalm Recept Nat 0,60 dollar B+

Graanvrije adult dry cat food review

Purina Muse Charmed met Kip Natuurlijke Kip, Ei &Pompoen Recept

Bekijk op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Laten we dit populaire recept op basis van kip eens nader bekijken.

Naast kip- en kippenmeel bevat het voedsel gedroogde eiproducten, koolzaadmeel en erwteneiwit als extra eiwitbronnen.

Charmed with Chicken is een graanvrije brok, maar dat betekent niet dat het koolhydraatvrij is. Het voedsel bevat zowel cassavewortelmeel als erwtenzetmeel. Deze ingrediënten helpen om de brokjes zijn vorm, structuur en crunch te geven. Ze verhogen ook het koolhydraatgehalte.

De belangrijkste vetbron van het voedsel is rundvet, een voedende bron van de vetty zuren die katten nodig hebben om te gedijen. Gedroogde pompoen en spinazie voegen sporenvoeding toe.

Het voedsel is verrijkt met een reeks synthetische vitamines, mineralen en aminozuren die het qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Met duidelijk genoemde eiwitbronnen, een vlees-eerste ingrediëntenlijst en geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen, is dit voedsel beter dan de gemiddelde economie brokjes. Maar zoals de meeste droge kattenvoer, is het rijk aan koolhydraten met veel plantinhoud – kwaliteiten die niet helpen en je obligate carnivoor kunnen schaden.

Het voedsel bevat 422 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Cassavewortelmeel, Erwtenzetmeel, Natuurlijk aroma, Gedroogd eiproduct, Erwteneiwit, Koolzaadmeel, Rundvleesvet geconserveerd met gemengde tocoferolen, gedroogde pompoen, L-Lysinemonohydrochloride, Kaliumchloride, Zout, Natriumbissulfaat, Fosforzuur, Spinazie, Calciumcarbonaat, Cholinechloride, Taurine, Mineralen (Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Calciumjodaat, Natriumseleniet), Vitamine E-supplement, Vitaminen (Niacine, Vitamine A Supplement, Calcium Pantothenaat, Thiamine, Mononitraat, Riboflavine Supplement, Vitamine B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Vitamine D-2 Supplement, Biotine, Menadione Sodium Bisulfite Complex [Source Of Vitamin K Activity]).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.36%

Vet: 15.91%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 44.32%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.48%

Vet: 32.38%

Koolhydraten: 37.14%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Rundvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Cassavewortelmeel, erwtenzetmeel, erwteneiwit, koolzaadmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van voedende kip
 • Gemaakt zonder dierlijke bijproducten met een lage waarde
 • Bevat rundvet als bron van vetzuren
 • Bevat geen kunstmatige smaakstoffen, kleuren of conserveermiddelen die schadelijk kunnen zijn voor uw kat

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Het lage vochtgehalte van het voedsel kan bijdragen aan chronische uitdroging

Purina Muse zeilen met zalm natuurlijke zalm, ei &yoghurt recept volwassen graanvrij droog kattenvoer Review

Purina Muse zeilen met zalm natuurlijke zalm, ei &yoghurt recept volwassen graanvrij droog kattenvoer

Bekijk op Amazon

Zalm en kippenmeel lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Purina Muse’s Sailing with Salmon food bevat een mix van zalm en kippenmeel als primaire eiwitbronnen. Ze delen de top van de lijst met cassavewortelpoeder en erwtenzetmeel, ingrediënten die helpen om de brokjes te binden.

Het voedsel bevat gedroogd eiproduct en erwteneiwit als extra eiwitbronnen. Het wordt aangevuld met magere yoghurt. Hoewel probiotische yoghurt gunstig kan zijn voor katten, vermeldt het pakket geen levende of actieve bacteriën. Het is onwaarschijnlijk dat die probiotica het extrusieproces hebben overleefd.

Naast de standaardvariëteit van synthetische supplementen, bevat het voedsel sporenhoeveelheden spinazie en bosbessen.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een matig eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Over het algemeen is dit een middle-of-the-road graanvrij droogvoer. Het zijn een paar hoogwaardige ingrediënten voor veel droog voedsel voor dezelfde prijs, maar het is niet perfect. Met meer dan 30% koolhydraten op basis van droge stof en veel plantaardige ingrediënten, is dit Purina Muse kattenvoer niet het beste wat je je carnivoor zou kunnen voeren.

Het voedsel bevat 433 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Zalm, Kippenmeel, Cassavewortelmeel, Erwtenzetmeel, Gedroogd eiproduct, Erwteneiwit, Gedroogde gist, Koolzaadmeel, Rundvet geconserveerd met gemengde tocoferolen, magere yoghurt, natuurlijk aroma, L-lysinemonohydrochloride, kaliumchloride, zout, fosforzuur, natriumbissulfaat, hele bosbessen, spinazie, calciumcarbonaat, cholinechloride, taurine, mineralen (zink, sulfaat, ijzersulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, calciumjodaat, natriumseleniet), Vitamine E Supplement, Vitaminen (Niacine, Vitamine A Supplement, Calcium Pantothenaat, Thiamine, Mononitrate, Riboflavine Supplement, Vitamine B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Vitamine D-2 Supplement, Biotine, Menadione Natrium Bisulfiet Complex [Source Of Vitamin K Activity]).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.36%

Vet: 15.91%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 44.32%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.48%

Vet: 32.38%

Koolhydraten: 37.14%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Rundvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Cassavewortelmeel, erwtenzetmeel, erwteneiwit, gedroogde gist, koolzaadmeel

Veel voorkomende allergenen: Vis, Eieren

Pros

 • Bevat dierlijk vet in plaats van laagwaardige plantaardige oliën
 • Richt zich op voedende dierlijke eiwitbronnen
 • Bevat benoemd vlees en vis in plaats van anonieme gerenderde maaltijden en bijproducten
 • Gebruikt geen potentieel schadelijke kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Zoals alle droge voedingsmiddelen heeft dit product niet genoeg vocht om uw kat gezond te houden

Purina Muse Natuurlijke Graanvrije Filets Natte Kattenvoer Trays, Kip &Zalm Recept in Kippenbouillon Review

Purina Muse Natuurlijke Graanvrije Filets Natte Kattenvoer Trays, Kip & Zalm Recept in Kippenbouillon

Bekijk op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Elk dienblad van dit Purina Muse-voedsel bevat een medley van gevlokte kip en zalm in kippenbouillon. In plaats van tapiocazetmeel of andere met koolhydraten beladen verdikkingsmiddelen te gebruiken, vertrouwt het voedsel op een combinatie van guargom en xanthaangom alleen. Dit helpt om het koolhydraatgehalte laag te houden.

Zonnebloempitolie dient als de primaire bron van vet van het voedsel. Een verscheidenheid aan synthetische vitamines, mineralen en aminozuren ronden het voedingsprofiel van het voedsel af en maken het een veilig, qua voedingswaarde compleet dieet voor volwassen katten.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met een laag vet- en laag koolhydraatgehalte.

Met een reserve ingrediëntenlijst, veel vocht en niets zetmeelrijks, is dit een eenvoudig, voor de soort geschikt voedsel. Zolang je niet wordt afgeschrikt door het dure prijskaartje, lijkt dit een van de betere kattenvoer op de markt te zijn.

Het voedsel heeft 46 calorieën per bad of ongeveer 21 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Zalm, Zonnebloemolie, Calciumlactaat, Tricalciumfosfaat, Guargom, Xanthaangom, Zout, Cholinechloride, Mineralen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Magnesium Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Potassium Iodide, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Niacin (Vitamin B-3), Vitamin E Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Biotin (Vitamin B-7), Vitamin B-12 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12.5%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 82%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 69.44%

Vet: 11.11%

Vezel: 2.78%

Koolhydraten: 2.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 70%

Vet: 27.2%

Koolhydraten: 2.8%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie, Guargom, Xanthaangom

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van voedende dierlijke ingrediënten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Bevat geen potentieel schadelijke kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen
 • Alle ingrediënten van het voedsel hebben een duidelijke naam

Tegens

 • Het relatief lage vetgehalte van dit voedsel is voornamelijk afkomstig van plantaardige ingrediënten
 • Bevat meerdere vezelzware verdikkingsmiddelen

Wat vinden klanten van Purina Muse Kattenvoer?

Purina Muse blijkt een goed aangeschreven merk te zijn en krijgt overwegend positieve klantrecensies. Vooral hun droge recepten krijgen bijna alle 5-sterrenrecensies. De natte voedingsmiddelen van Purina Muse zijn niet zo universeel populair. Hoewel de meeste beoordelingen positief zijn, zegt een behoorlijk deel van de Chewy-recensenten dat hun katten niet hielden van de manier waarop het natte voedsel smaakte.

Laten we horen wat een paar echte klanten te zeggen hebben over Purina Muse kattenvoer.

Positieve beoordelingen

“Mijn kat houdt van de smaak en het is niet te knapperig voor haar oudere tanden. Dit is blijkbaar een goede keuze die ik heb gemaakt omdat deze smaak haar erg lekker lijkt omdat er nooit restjes overblijven. Oh, en mijn kat houdt van de papieren verpakking terwijl het kreukt. De doos en het kreukpapier zijn een bonus voor mijn kat. Dank u wel.” – Emmie, recensie Purina Muse Charmed Chicken Natural Chicken, Egg, & Pumpkin Recipe

“Ik keek naar de tas toen mijn man me vroeg: “Wat als ze het niet leuk vinden?”. Ik vertelde dat ik de Clean Plate Garantie had gezien voordat ik de bestelling had geplaatst. Dus ik wist dat als ze het niet leuk vonden Purina me een terugbetaling zou geven. Dat gaf me meer zekerheid om het eten voor hen te proberen. Ze zijn dan ook verslaafd aan dit eten en hier zijn we op onze 2e aankoop! Ik denk dat we deze keer ook de kip gaan proberen.” – Jenn, recensie Purina Muse Zeilen met Zalm Natuurlijke Zalm, Ei &Yoghurt Recept

Negatieve beoordelingen

“De beschrijving die aan dit specifieke kattenvoer werd gegeven, klonk bijna te goed om waar te zijn … en voor onze kat was dat zo. Arme Charley kat vond het eten goed, het vond hem niet leuk… hij verloor bont op verschillende delen van zijn lichaam. We houden van andere Purina-producten; deze Muze heeft het echter gewoon niet gedaan…” – grammyirene, recensie Purina Muse Charmed Chicken Natural Chicken, Egg, & Pumpkin Recipe

“Mijn kat is dol op dit voedsel en ik vind het lekker omdat het graanvrij is. De grootte van de brokjes is echter drastisch veranderd. De brokjes zijn bijna half zo groot als vroeger!! Te klein, naar mijn mening voor een kat. Zie je, mijn kat eet zijn eten op en omdat de stukjes nu zo klein zijn, braakt hij ze routinematig uit!! Nu moet ik nog een droogvoer vinden waar de brokjes groot genoeg zijn waardoor mijn kat er echt op moet kauwen!! Zeer teleurgesteld!!” – ShadowsMom, recensie Purina Muse Zeilen met Zalm Natuurlijke Zalm, Ei &Yoghurt Recept

Hoeveel kost Purina Muse Kattenvoer?

Purina Muse kan economisch of duur zijn – het hangt allemaal af van welk recept u kiest en of u de voorkeur geeft aan nat of droog voedsel.

Hun droogvoer is ongeveer dezelfde prijs als Purina Beyond en een paar cent per dag duurder dan Purina ONE. Als u een kat van gemiddelde grootte heeft die 200 calorieën per dag nodig heeft, kost Purina Muse droog kattenvoer ongeveer $0.38 per dag.

Die kosten zouden oplopen tot ongeveer $4.80 per dag als je kiest voor een van muse’s natte recepten. Purina Muse natvoer is niet alleen duurder dan bijna elk ander voedsel in de Purina-familie, het is een van de duurste natte voedingsmiddelen die je kunt kopen.

Kortom, is Purina Muse een goede keuze?

Dat hangt af van wie je bent en wat je je kat te eten geeft.

Muse droog kattenvoer is vergelijkbaar met brokjes uit purina’s andere mid-range lijnen. Het is niet het beste voedsel dat je je kat zou kunnen geven, maar het is een paar inkepingen boven Purina Cat Chow of ander voedsel uit de supermarkt. Als u op zoek bent naar een echt op vlees gebaseerde, koolhydraatarme brokjes, moet u verder kijken dan de Purina-merkfamilie en alternatieven overwegen van Young Again, Dr. Elsey’s en Wellness CORE.

Muse nat kattenvoer, aan de andere kant, ziet eruit als een voedsel van goede kwaliteit tegen een topprijs. Het eten is vergelijkbaar met wat je zou krijgen van Weruva of Tiki Cat, maar voor bijna twee keer de prijs. Als de kosten geen probleem zijn, kan Muse een goede optie zijn, maar degenen die op zoek zijn naar een betere waarde, kunnen BFF Originals, Soulistic of WholeHearted overwegen als goedkopere opties met vergelijkbare ingrediënten en kwaliteit.

Waar koop je Purina Muse Kattenvoer?

Purina Muse wordt verkocht in speciale en online retailers voor huisdieren, waaronder de fysieke winkels van PetSmart, PetSmart.com, Amazon, Pet Supplies Plus en Chewy.