Cat Bite Infection Symptomen – 7 tekenen om naar te zoeken

Katten bijten graag speels, maar de beten zijn niet bedoeld om de huid te doorboren. Als u echter een kattenbeet heeft die bloed trekt, hoeft u zich mogelijk meer zorgen te maken. Kattenbeten kunnen geïnfecteerd raken, wat een gevaarlijke complicatie kan zijn.

Katten hebben veel bacteriën in hun mond die kunnen leiden tot infecties als ze worden overgebracht in uw bijtwond. Geïnfecteerde mensen kunnen griepachtige symptomen ervaren. Maar in ernstige gevallen kunnen die gebeten zelfs een operatie en uitgebreide medische behandeling vereisen. Daarom is het noodzakelijk om de vroege waarschuwingssignalen van een kattenbeetinfectie op te merken en onmiddellijk de juiste behandeling te krijgen.

kattengezichtsverdeler 2

De 7 tekenen om naar te zoeken bij kattenbeetinfecties

1. Hitte

Voelt de plek waar je een kattenbeet hebt opgelopen warm aan? Als dit het geval is, ervaart u een veel voorkomend teken van infectie. Wanneer een deel van je huid heter is dan de omgeving, betekent dit dat je interne lichaamstemperatuur op die plek stijgt. Dit komt omdat de witte bloedcellen in je lichaam de infectie bestrijden. Een toename van de bloedstroom in dat gebied kan ook een temperatuurstijging veroorzaken.

bloedende wond op enkel veroorzaakt door kattenbeet
Afbeelding Credit: Oporty786, Shutterstock
thematische pauze

2. Roodheid

Als het gebied rond de kattenbeet rood begint te worden, is dat een andere indicatie dat uw lichaam mogelijk een infectie bestrijdt. De roodheid kan variëren van een lichte verstoffing van roze tot een sterk, boos rood. Let op tekenen dat de roodheid zich kan verspreiden. Als de roodheid zich begint te verspreiden, kan dat een vroeg waarschuwingssignaal zijn van sepsis of bloedvergiftiging. Als u vermoedt dat u sepsis heeft, zoek dan onmiddellijk medische noodhulp.

thematische pauze

3. Ongemak

Het is normaal om ongemak te ervaren nadat een kattenbeet je huid heeft doorboord. Dat ongemak zou echter geleidelijk moeten beginnen te vervagen. Als de pijn aanhoudt of verergert, is dat een reden tot bezorgdheid. Wanneer een kattenbeet geïnfecteerd is geraakt, heeft de pijn de neiging om toe te nemen en zich te verspreiden naar nabijgelegen weefsels. In plaats van te proberen deze pijn te bestrijden met pijnstillers, neem dan contact op met medische hulp.

verse wond en bloed van een bijtkat
Afbeelding Credit: mydegage, Shutterstock
thematische pauze

4. Zwelling

Een meer voor de hand liggend teken dat er iets misgaat in je lichaam is zwelling. Het zou een enorme rode vlag moeten zijn als je kattenbeet is begonnen op te zwellen. Als het gaat om verwondingen, gaat zwelling vaak hand in hand met ontsteking en kunt u tegelijkertijd roodheid en warmte ervaren. Zwelling kan ervoor zorgen dat het gebied vergroot en gevoeliger wordt dan normaal. Als u zwelling ervaart rond een kattenbeet, is dat een bijna zeker teken dat een infectie wortel heeft geschoten.

thematische pauze

5. Geur

De geur van de wond is een ander vitaal teken van een infectie. Een geur kan om verschillende redenen vrijkomen van een kattenbeet, zoals chemicaliën die vrijkomen uit bacteriën, wonddrainage of zelfs necrose (ook bekend als dood weefsel). Bovendien, als de kattenbeet niet goed wordt verzorgd, kan het letsel vies beginnen te ruiken als gevolg van slechte hygiëne. Een vieze geur die uit uw wond komt, kan in het begin moeilijk te onderscheiden zijn, maar zodra u het opmerkt, moet u snel actie ondernemen om te voorkomen dat de toestand verslechtert.

kattenbeetsporen
Afbeelding Credit: LS92, Shutterstock
thematische pauze

6. Pus of afscheiding

Pus of een andere vorm van afscheiding uit de wond is een indicatie van infectie. Als de bacteriën uit de mond van een kat gevangen zitten in uw wond, kan pus of andere vloeistoffen zich ophopen. De afscheiding zal waarschijnlijk geel, wit of bruin zijn en kan enigszins dik zijn. De drainage is vaak een combinatie van de witte bloedcellen die de infectie proberen af te weren en de bacteriën die de infectie in de eerste plaats hebben veroorzaakt.

thematische pauze

7. Koorts

Koorts is een stijging van de temperatuur van je lichaam en het is een ernstig teken van infectie door een kattenbeet. De lichaamstemperatuur van een mens is ongeveer 98,6 graden Fahrenheit en elke temperatuur van 100 graden of hoger wordt over het algemeen als koorts beschouwd.

Je zult waarschijnlijk koude rillingen, rillingen, zweten, hoofdpijn en pijn in het lichaam ervaren als je koorts hebt. U kunt ook uitgedroogd en zwak zijn en prikkelbaarheid en een verlies van eetlust ervaren.

zieke vrouw met hoofdpijn
Afbeelding Credit: fizkes, Shutterstock

3 katten gezichtsverdeler

Behandeling voor kattenbeten

Als je je hebt ontwikkeldd een infectie van een kattenbeet, zal een medische professional de wond wassen, eventuele dode weefsels verwijderen en een antibiotische zalf aanbrengen. Röntgenfoto’s kunnen worden aanbevolen om te controleren of onderliggende botten niet beschadigd zijn of ook tekenen van infectie vertonen.

Hoogstwaarschijnlijk zal uw arts antibiotica voorschrijven voor de infectie. Mogelijk moet u een tetanusbooster krijgen als u het vaccin de afgelopen jaren niet hebt gekregen. Afhankelijk van de ernst van het letsel kunnen hechtingen of een operatie nodig zijn.

kattenpootverdeler

Conclusie

Katten zijn schattige wezens, maar dat betekent niet dat ze ons niet per ongeluk (of expres) pijn kunnen doen met hun tanden. Als u een kattenbeet heeft die de huid doorboort, was deze dan grondig voordat u hem verbandt, meld het aan uw arts en houd eventuele tekenen van infectie nauwlettend in de gaten. Als u de tekenen van een mogelijke infectie begint te herkennen, raadpleeg dan onmiddellijk een medische professional. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe eerder u in staat zult zijn om de behandeling te krijgen die u nodig heeft.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Irzhanova Asel, Shutterstock