Canada Fresh Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Canada Fresh kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschiktheid voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Canada Fresh kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Canada Fresh Cat Food op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 7.5/10

In totaal geven we Canada Fresh kattenvoer een 45 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over Canada Fresh Cat Food

Canada Fresh is een conservenbedrijf voor dierenvoeding geproduceerd door PetKind, een bedrijf dat eigendom is van en wordt beheerd door de familie Wasmuth uit British Columbia. Het bedrijf werd opgericht door de Wasmuths toen de matriarch van de familie kampioenshonden begon te tonen. Geïnspireerd om hun eigen gezonde hondenvoer te maken, begon het gezin groene pens in de maaltijden van hun hond te gebruiken.

Hoewel PetKind een verscheidenheid aan honden- en kattenvoerproducten biedt, worden hun ingeblikte kattenvoer verkocht onder de merknaam Canada Fresh.

Deze ingeblikte voedingsmiddelen zijn gemaakt met ten minste 95% vers vlees of vis. Elk recept heeft een beperkte lijst met hoogwaardige ingrediënten, waaronder een enkele bron van dierlijke eiwitten. Dit merk is ideaal voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden.

Inkoop en productie

Canada Fresh kattenvoer wordt in Canada gemaakt van voornamelijk uit Canada afkomstige ingrediënten. De uitzondering is de zalm, die afkomstig is uit Europa. Andere PetKind-producten, waaronder Tripe Treats, That’s It en Tripe Cat, worden gemaakt in de Verenigde Staten.

De inkoop van ingrediënten voor PetKind-producten lijkt afhankelijk te zijn van de productlijn en waar het voedsel wordt vervaardigd. Rundvlees, runderpens, bizonpens, bizons, kalkoen, kip en wilde zalm zijn afkomstig uit Canada en hertenpens, lamsreis, lamsvlees en hertenvlees uit Nieuw-Zeeland. PetKind-voedingsmiddelen uit de VS gebruiken rundvleesingrediënten uit de VS en alleen de Canada Fresh-lijn gebruikt zalm uit Europa.

Als onderdeel van hun inzet voor de Nature Conservancy of Canada (NCC), zijn alle Canada Fresh ingrediënten duurzaam geproduceerd.

Geschiedenis herinneren

Ik heb geen bewijs gevonden van terugroepacties voor Canada Fresh of PetKind kattenvoer. Omdat ik niet precies kon bepalen wanneer Canada Fresh werd gelanceerd, krijgt het merk echter niet de hoogste score in deze categorie. Onze topbeoordeling is gereserveerd voor merken met een gevestigde geschiedenis van kwaliteit en reactievermogen op zorgen van klanten.

Welke soorten kattenvoer biedt Canada Fresh aan?

Hoewel dit bedrijf ook droge voedingsmiddelen aanbiedt, worden ze verkocht onder het merk PetKind. Alle ingeblikte voedingsmiddelen en lekkernijen worden verkocht onder de naam Canada Fresh.

De Canada Fresh-line-up voor ingeblikt voedsel bestaat uit zes natvoer met één eiwit. De eiwitten die worden gebruikt, zijn lamsvlees, zalm, kip, rundvlees en eend. Alle zes zijn gemaakt met minstens 95% vers vlees en hebben een beperkt ingrediëntenpakket waardoor ze allergievriendelijk zijn.

Naast hun ingeblikt voedsel biedt Canada Fresh een verzameling van vier luchtgedroogde, enkeleiwitte kattentraktaties gemaakt met rundvlees, zalm, lamsvlees of kip.

Wat vinden klanten van Canada Fresh Cat Food?

Ik was niet in staat om te bepalen wanneer Canada Fresh werd gelanceerd, maar het kan onlangs zijn gezien het gebrek aan klantrecensies die online beschikbaar zijn. De volledige Canada Fresh-lijn met zes producten heeft minder dan 100 klantrecensies op Chewy en slechts een handvol beoordelingen op de PetKind-website.

Op Chewy, Canada Fresh-voedingsmiddelen lijken redelijk goed geliefd te zijn. De meeste beoordeelde producten hebben een beoordeling van 3 of 4 sterren, hoewel sommige helemaal geen beoordelingen hebben. Klanten die positieve beoordelingen schreven, lijken de consistentie van het voedsel en de kwaliteit van de ingrediënten leuk te vinden. Zelfs sommigen die negatieve beoordelingen schreven, melden dat hun probleem niet met het voedsel zelf lag, maar het feit dat hun kat het om welke reden dan ook weigerde.

Sommige negatieve beoordelingen vermeldden ook dat het voedsel een beetje droog was, hoewel dat meestal het geval lijkt te zijn met de 12-ounce blikjes in plaats van de 3- of 5,5-ounce blikjes.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten uit Canada Fresh.

Positieve beoordelingen

Geweldig eten en consistentie

“Ik weet niet zeker waar de anderen het hier over hebben, maar dit eten is geweldig. Mijn zus ging naar Canada en kocht wat voor mijn katten. De ingrediënten zijn geweldig, geen slechte vulstoffen zoals tandvlees etc… en vooral mijn katten zijn er dol op. HOUD ER REKENING MEE dat mijn katten nooit goedkoop voedsel hebben gekregen. Ze eten merken als Instinct, Ziwi Peak, Acana en Orijen, maar ook gevriesdroogd en aan de lucht gedroogd voedsel. De katten waren dol op Canada Fresh! Ik denk deels omdat het veel vochtiger is dan de normale merken die mijn katten eten.” -door Sofia Reviewing Canada Fresh Lamb Canned Cat Food op 19 jun 2022

Katten houden er allemaal van

“Tot nu toe hebben we de zalm, lamsvlees en eend van dit merk geprobeerd. De eend lijkt tot nu toe de favoriet te zijn, met zalm als close runner up. Ik heb gemerkt dat de eend minder dicht lijkt te zijn, met ook iets meer vocht dan de andere smaken. Ik hou van dit merk vanwege hun kwaliteit en ethiek, dus zolang de katten het blijven eten, zal ik het aan hen blijven voeren.” – door JKLC Reviewing Canada Fresh Duck Canned Cat Food op 17 september 2018

Negatieve beoordelingen

Vreemd droge paté

“Mijn katten aten dit voedsel wel, maar ze leken er niet van te genieten vanwege hoe droog het is. Als mijn katten pauzes namen na het eten, maakten ze hun gezicht een tijdje schoon en ze aten alleen als ik bij hen zat, als ik eenmaal wegliep, volgden ze me. Dit eten is prima, maar omdat het zo droog is en een paté in zo’n groot blikje, kan ik het gewoon niet aanbevelen, eerlijk gezegd kan ik geen paté aanbevelen die in een blikje zit dat 10 gram of groter is. “ – door Gabbie Reviewing Canada Fresh Salmon Canned Cat Food op 6 mrt 2022

Kat hield afstand en snuffelde niet eens

“Mijn kieskeurige 16-jarige kon niet snel genoeg weglopen. Het vetgehalte van dit voedsel is ongeveer hetzelfde percentage als het eiwit, waardoor de paté een dikke, lijmachtige puinhoop is. Ik weet zeker dat het laden van vet een kostenbesparende maatregel is voor de fabrikant, maar het kan zeker niet goed zijn voor de gezondheid van een kat.” – door Sally Reviewing Canada Fresh Red Meat Canned Cat Food op 19 september 2018

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Canada Fresh kattenvoer te testen, bestelde ik een geval van het zalm ingeblikte kattenvoer. Ik bestelde ook per ongeluk een zak PetKind Green Tripe &High Seas Formula droog kattenvoer, niet beseffend dat de Canada Fresh-productlijn een apart merk was van de Green Pens-productlijn.

Ik bestelde de 3-ounce blikjes Canada Fresh zalm recept en vond de textuur erg glad en bijna mousse-achtig. Ik had niet het probleem van een van de hierboven genoemde recensenten, waarschijnlijk omdat ik de kleinere blikjes bestelde.

Alle drie mijn katten hielden van het eten en ik waardeerde de gladde, vochtrijke textuur. Twee van mijn katten hebben tandheelkundig werk gehad en ze lijken de voorkeur te geven aan zachter voedsel. Dit recept paste echt bij de rekening.

Canada Fresh Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Canada Fresh Salmon Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy

Met verse zalm als hoofdingrediënt is dit vochtrijke ingeblikte kattenvoer een geschikte optie voor katten met allergieën voor kip, rundvlees of andere veel voorkomende eiwitten.

Afgezien van zalm, is het enige andere ingrediënt in deze formule erwten. Helaas kunnen erwten moeilijk te verteren zijn voor katten en bevatten ze fytinezuur dat de opname van bepaalde voedingsstoffen in gevaar kan brengen. Omdat dit ingrediënt een van de hoofdingrediënten is, draagt het aanzienlijk bij aan de voedingssamenstelling en het hoge koolhydraatgehalte van het product (bijna 20% gemeten als droge stof).

Hoewel zeker hoger dan ik graag zie, is het koolhydraatgehalte van dit voedsel lager dan kattenvoer van winkelmerken. Het is ook een punt in het voordeel van dit recept dat het niet meer dan drie hoofdingrediënten of kunstmatige toevoegingen bevat.

Over het algemeen is dit een matig eiwit, vetrijk en vrij koolhydraatrijk ingeblikt kattenvoer.

Ingrediënten

Zalm, Zalmbouillon, Erwten, Calciumcarbonaat, Tricalciumfosfaat, Agar-Agar, Cholinechloride, Zout, Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (Bron van Vitamine C), Zinkproteïne, Vitamine E Supplement, Ijzersulfaat, Ijzerproteïne, Zinksulfaat, Niacine Supplement, Thiamine Mononitraat, Koperproteïne, Vitamine A Supplement, Selenium Gist, Mangaansulfaat, Mangaan proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine A Supplement, Vitamine B12. Calciumjodaat, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.5%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 34.09%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.67%

Vet: 59.3%

Koolhydraten: 13.02%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Zalm Erwten

Agar-agar

Vis

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zalm is een dierlijke bron van omega-3 vetzuren
 • Beperkte lijst van ingrediënten, goed verteerbaar

Tegens

 • Agar-agar kan maagklachten veroorzaken bij sommige katten
 • Erwten dragen bij aan een vrij hoog koolhydraatgehalte

#2 Canada Vers Lamsvlees Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy

Een ander recept met één eiwit, dit kattenvoer bevat vers lamsvlees als hoofdingrediënt met zalmolie als de enige bron van toegevoegd vet. Het eiwit- en vetgehalte van dit recept is iets hoger dan de vorige formule, en dat geldt ook voor de prijs per ounce.

Nogmaals, erwten zijn een hoofdingrediënt in dit voedsel. Omdat het eiwit- en vetgehalte hoger is, is het totale koolhydraatgehalte van het voedsel echter iets lager – dichter bij 10% gemeten als droge stof.

Zoals al het ingeblikte kattenvoer van Canada Fresh, bevat dit recept agar-agar als verdikkingsmiddel en stabilisator. Hoewel agar-agar over het algemeen als veiliger wordt beschouwd dan carrageen, is het nog steeds bekend dat het bij sommige katten spijsverteringsstoornissen veroorzaakt.

Over het algemeen is dit een eiwitrijk, vetrijk ingeblikt kattenvoer met een matig koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Lamsvlees, Lamsbouillon, Erwten, Tricalciumfosfaat, Agar-Agar, Calciumcarbonaat, Zalmolie, Cholinechloride, Zout, Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (Bron van Vitamine C), Zinkproteïne, Vitamine E-supplement, Ijzersulfaat, Ijzerproteïne, Zinksulfaat, Niacinesupplement, Thiaminemononitraat, Kopereiwitaat, Vitamine A-supplement, Seleniumgist, Mangaansulfaat, Mangaaneiwitaat, D-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12, Calcium Iodate, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.18%

Vet: 38.64%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.56%

Vet: 64.22%

Koolhydraten: 6.22%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Lam

Zalmolie

Erwten

Agar-agar

Geen

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Zalmolie levert omega-3 vetzuren
 • Vochtrijk om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Erwten kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten

#3 Canada Fresh Duck Ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy

Dit recept is qua voedingssamenstelling vergelijkbaar met de eerste optie, maar bevat dezelfde zalmolie toegevoegd aan de tweede.

Het eiwit- en vetgehalte zijn ongeveer gelijk, dus het voedsel biedt een vrij geconcentreerde bron van calorieën, maar het eiwitgehalte kan iets hoger zijn. Als het eiwitgehalte hoger zou zijn, zou het koolhydraatgehalte lager zijn. De huidige formulering bevat ongeveer 20% koolhydraten als droge stof.

Een van de belangrijkste voordelen van dit recept (en het vorige) is dat het is gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten. Dit maakt het een goede optie voor katten met allergieën voor veel voorkomende eiwitten zoals kip en vis.

Over het algemeen is dit een matig eiwit, vetrijk en koolhydraatrijk ingeblikt kattenvoer.

Ingrediënten

Eend, Eendenbouillon, Erwten, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Tri-Calciumfosfaat, Zalmolie, Cholinechloride, Zout, Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (Bron van Vitamine C), Zinkproteïne, Vitamine E Supplement, Ijzersulfaat, Ijzerproteïne, Zinksulfaat, Niacine Supplement, Thiamine Mononitraat, KoperProteïne, Vitamine A Supplement, Selenium Gist, Mangaansulfaat, Mangaan Proteïnaat, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12, Calcium Jodaat, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.36%

Vet: 34.09%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 20.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 26.05%

Vet: 59.3%

Koolhydraten: 14.65%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Eend

Zalmolie

Erwten

Agar-agar

Geen

Pros

 • Gemaakt met een enkel nieuw dierlijk eiwit
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Kan een goede optie zijn voor katten met voedselallergieën
 • Aangevuld met zalmolie voor omega-3 vetzuren

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte rond 20% droge stof
 • Erwten kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten

Hoeveel kost Canada Fresh Cat Food?

Omdat Canada Fresh alleen kattenvoer in blik aanbiedt, kan het duurder zijn om het als exclusief dieet aan uw kat te voeren dan andere merken. Canada Fresh bevindt zich in een vergelijkbare prijsklasse als Koha’s recepten met beperkte ingrediënten en Fussie Cat natvoer, maar is duurder dan vergelijkbaar beoordeeld kattenvoer FirstMate.

Canada Fresh ingeblikt voedsel varieert van ongeveer $ 0,36 tot $ 0,55 per ounce. Om een kat van 10 pond Canada Fresh natvoer te geven, zou je uitgeven tussen $2.32 en $3.54 per dag.

Over het algemeen, is Canada Fresh Cat Food een goede keuze?

Canada Fresh biedt een beperkte selectie van op vlees gebaseerd ingeblikt kattenvoer. Hun recepten zijn allemaal gemaakt met een korte lijst met hoofdingrediënten en elk recept bevat een enkele bron van dierlijke eiwitten. Hoewel Canada Fresh kattenvoer erwten bevat die het koolhydraatgehalte verhogen, is het voedsel nog steeds rijk aan vocht en dierlijke eiwitten en vetten.

Helaas is Canada Fresh ook een vrij duur kattenvoer. Dit is vaak het geval met voedingsmiddelen gemaakt van lokaal geproduceerde ingrediënten – vooral recepten met één eiwit. Hun producten zijn qua prijs vergelijkbaar met sommige van onze best beoordeelde merken zoals Tiki Cat en Open Farm, maar zijn iets minder carnivoorvriendelijk gezien het koolhydraatgehalte van het voedsel.

Als u op zoek bent naar een enkel eiwit ingeblikt voedsel voor een kat met allergieën of voedselgevoeligheden, is Canada Fresh een goede keuze als het binnen uw budget valt. Anders kunt u misschien iets van gelijke of hogere kwaliteit vinden voor ongeveer dezelfde prijs.

Waar wordt Canada Fresh Cat Food verkocht?

Canada Fresh kattenvoer wordt verkocht in lokale en onafhankelijke dierenwinkels en online van Chewy. PetKind merkt op dat de winkels die op hun winkelzoeker worden vermeld mogelijk niet de volledige Canada Fresh-line-up hebben, dus het is verstandig om van tevoren te bellen om de beschikbaarheid te bevestigen. Je kunt het eten ook rechtstreeks bij PetKind kopen op de website van het merk.