10 Beste kittenborstels (2023) — Beoordelingen & Topkeuzes

Kittens, geloof het of niet, zijn delicate wezens, zelfs als ze er op de een of andere manier in slagen om meer in de problemen te komen dan bijna elk ander wezen – meestal in slechts een paar minuten. Ze zijn actief, schattig en lief, en zodra je een van de prachtige wezens in je familie verwelkomt, heb je jaren van liefde en gezelschap om naar uit te kijken.

Katten hebben genegenheid nodig; een van de belangrijkste manieren waarop katten liefde tonen, is door middel van verzorging. Terwijl kittens zichzelf vrij snel na hun geboorte beginnen schoon te maken, likken moederkatten regelmatig hun baby’s om ze te helpen schoon te blijven. Het borstelen van je nieuwe metgezel is een geweldige manier om de band tussen jou en je kat te versterken. Lees verder voor onze beoordelingen van de 10 beste kittenborstels op de markt.

hepper kattenpootverdeler

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 10 beste kittenborstels

1. Safari Complete Cat Brush — Beste overall

Safari Complete Kattenborstel

Materiaal: Plastic
Grootte: 6″ lang, 4″ handvat, 2″ kop

De Safari Complete Kattenborstel heeft alles wat je nodig hebt bij het verzorgen van je kat, waardoor het onze keuze is voor de beste algehele kittenborstel! Het verwijdert klitten en al het extra bont, dus het is niet nodig om twee afzonderlijke producten te kopen.

Het is geschikt voor zowel lang- als kortharige katten en kan zelfs het afstoten verminderen wanneer het regelmatig wordt gebruikt. Gebruik korte slagen voor het beste resultaat met kortharige katten en langere voor middelgrote en langharige kittens. Sommige eigenaren hebben gemeld dat ze moeite hebben met het verwijderen van haar uit de borstel na gebruik.

Pros


 • Gemaakt van gemakkelijk te reinigen kunststof

 • Alles-in-één ontwerp

 • Verwijdert losse vacht en verzorgers

 • Geschikt voor lang- en kortharige kittens

Tegens

 • Kan moeilijk zijn om haar te verwijderen
thematische pauze

2. Hepper Deshedding Cat Brush — Prijs/kwaliteit

Hepper Deshedding Kattenborstel

Materiaal: ABS kunststof, roestvrij stalen naalden
Grootte: 7,4 “L x 3,1” W

We geven Hepper’s Deshedding Cat Brush onze stem voor de beste keuze in kittenborstels. Dit is ook een stijlvolle keuze omdat het drie kleuropties heeft. De ronde vorm en licht gekantelde borstelkop maken het verwijderen van de luchtigste kittens gemakkelijk – voor zowel u ALS het kitten. Het plastic materiaal maakt het vastpakken van de borstel een fluitje van een cent, terwijl de roestvrijstalen naalden moeiteloos losse vacht verzamelen. Het verwijderen van de vacht is ook eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is op de knop aan de achterkant van de borstelkop drukken en de verzamelde vacht wordt weggeduwd van de naalden. Omdat de naalden echter van metaal zijn, vermijd het borstelen van uw kitten als het een gebroken huid of zweren heeft.

Bij Excited Cats bewonderen we Hepper al vele jaren en besloten we een controlerend eigendomsbelang te nemen, zodat we konden profiteren van de uitstekende ontwerpen van dit coole kattenbedrijf!

Pros

 • Gemakkelijk vast te pakken handvat
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Ingebouwd mechanisme voor het verwijderen van bont van de borstelkop
 • Waterdicht voor eenvoudige reiniging

Tegens

 • Naalden kunnen te scherp zijn voor kittens met huidproblemen
thematische pauze

3. Hertzko Zelfreinigende Hond &Cat Slicker Brush – Premium Keuze

Hertzko Zelfreinigende Hond &Cat Slicker Borstel

Materiaal: Roestvrij staal, metaal
Grootte: 10″L x 5.8″ B x 3″H

Deze superhandige zelfreinigende borstel maakt borstelen en verzorgen gemakkelijk voor u en leuk voor uw kitten. Het werkt voor zowel lang- als kortharige katten en verwijdert vuil, vuil en klitten, en het is niet nodig om meerdere producten te kopen om de vacht van uw kitten glad en gezond te houden.

Het beschikt over speciaal ontworpen borstelharen die een diepe reiniging bieden zonder de gevoelige huid van uw katachtige baby te irriteren. Het ergonomische ontwerp maakt het een uitstekende keuze voor mensen met gewrichtsproblemen. Wanneer je klaar bent met je verzorgingssessie, druk je gewoon op de borstelknop en veeg je de verzamelde vacht weg.

Pros


 • Intrekbare borstelharen voor eenvoudige reiniging

 • Ergonomisch ontwerp comfortabel handwerk

 • Zorgt voor een diepe reiniging zonder de huid van uw kat te irriteren

 • Geschikt voor lang- en kortharige kittens

Tegens

 • Een beetje groot om comfortabel te gebruiken op kleine kittens
thematische pauze

4. Pakeway Kitten Slicker Borstel

Pakeway Kitten Slicker Borstel

Materiaal: Kunststof, roestvrij staal
Grootte: 7.6″L x 3″B x 2″H

De Pakeway Kitten Slicker Brush is voorzien van roestvrijstalen borstelharen bedekt met plastic om het comfort van uw kitten tijdens het verzorgen te garanderen. Het is ontworpen om de vorming van statische elektriciteit tijdens het poetsen te beperken en een diepe reiniging te bieden terwijl klitten voorzichtig worden verwijderd.

De ergonomisch ontworpen antislip siliconen gel handgreep voelt geweldig in de hand en maakt het gemakkelijk om deel te nemen aan lange verzorgingssessies zonder je pols pijn te doen. Het beschikt over een gemakkelijk te reinigen functie die het verzamelde haar met een druk op de knop omhoog en weg van de borstelharen duwt voor eenvoudige verwijdering. Ook is het hele product water- en roestbestendig.

Pros


 • Water- en roestbestendig

 • Ergonomisch ontwerp voor pijnvrije verzorging

 • Super eenvoudig haar van de borstelharen te verwijderen

 • Ontworpen om de vorming van statische elektriciteit te beperken

Tegens

 • Korte borstelharen maken het minder effectief bij langharige kittens
thematische pauze

5. Mr. Peanut’s Hand handschoenen

Mr. Peanut's Hand handschoenen

Materiaal: Neopreen, Rubber
Grootte: One Size Fits all

Mr. Peanut’s Handhandschoenen doen twee dingen tegelijk; ze verzorgen en verzamelen alle losse vacht die haarballen veroorzaakt. Het is technisch gezien een ontspoortingsgereedschap en de handschoenen zijn voorzien van rubberen tips die vuil grijpen en klitten verwijderen.

Ze werken met lang- en kortharige katten en hebben een riem die je kunt gebruiken om de pasvorm van de handschoenen aan te passen, zodat ze comfortabel op kleine, middelgrote en grote handen blijven zitten. Om de handschoenen schoon te maken, geef ze een snelle wasbeurt en laat ze aan de lucht drogen.

Pros


 • Super eenvoudig te gebruiken

 • Aangenaam voor de meeste kittens

 • Machinewasbaar

 • Bruidegoms en desheds

Tegens

 • Verwijdert maar verzamelt haar niet goed
thematische pauze

6. GM Huisdieren™ Zelfreinigende Verzorging Kattenborstel

GM Huisdieren™ Zelfreinigende verzorgingsborstel

Materiaal: N.V.T
Grootte: 5 “L x10” B x 2 “H

De GM Pets™ Self Cleaning Grooming Brush maakt het borstelen van uw kitten eenvoudig. Het is geschikt voor zowel kittens als katten, evenals korte en langharige katten, en het heeft borstelharen lang genoeg om een diepe schone tot dikke ondervacht te bieden. De borstel heeft een eenvoudig schoon ontwerp voor ultiem gemak; druk op een knop en je kunt het haar van de borstel vegen. Het beschikt over een ergonomische grip met antislipmateriaal en heeft zelfs een duimsteun om het borstelen van uw huisdier gemakkelijker te maken voor uw hand en pols.

Pros


 • Ergonomisch ontwerp voor comfort tijdens gebruik

 • Eenvoudige reinigingsfunctie

 • Geweldig voor langharige katten

 • Geschikt voor kittens en volwassen katten

Tegens

 • Borstellengte is iets te lang om kortharige katten te borstelen
thematische pauze

7. YiEFUR Zachte Siliconen Zelfreinigende Borstel

YiEFUR Zachte Siliconen Zelfreinigende Borstel

Materiaal: ABS, thermoplastisch rubber, roestvrij staal
Grootte: 6,3 “L x 3,1” B x 2,3 “H

Deze zelfreinigende gladde borstel verwijdert niet alleen knopen en klitten, maar verzorgt en verwijdert ook vacht die je kat anders zou kunnen binnenkrijgen en later als een vervelende bontbal naar voren zou brengen. Het is ontworpen om vachtverlies te beperken en kan, wanneer het regelmatig wordt gebruikt, de bloedsomloop van uw kitten helpen verbeteren.

Het beschikt over een siliconen handvat dat zich aanpast aan de vorm van je hand, waardoor dit een super comfortabel product is om te gebruiken. Dankzij de handige zelfreinigende functie kunt u met een druk op de knop al het haar verwijderen. Het is geschikt voor kittens en katten en je kunt het gebruiken om zowel kortharige als langharige katachtigen te verzorgen.

Pros


 • Zelfreinigende functionaliteit

 • Ergonomisch ontworpen handgreep voor comfort

 • Geschikt voor zowel langharige als kortharige katten

 • Geschikt voor kittens en volwassen katten

Tegens

 • Borstelharen zijn een beetje scherp en kunnen huidirritatie veroorzaken
thematische pauze

8. Frisco Auto Curry Borstel

Frisco Auto Curry Borstel

Materiaal: Rubber
Grootte: 4,34″L x 2,56″ B x 1,19″H

Worstelt uw kitten met de borstel wanneer u hem probeert te verzorgen? We snappen het! Sommige kittens kunnen het niet aan om geborsteld te worden, dus we raden de Frisco Cat Curry Brush aan. Deze borstel heeft twee zijden: een met kleine korte rubberen borstelharen en een met langere, dikkere rubberen borstelharen. Het rubberen materiaal kan zachter aanvoelen voor uw kitten, waardoor het meer geneigd is om stil te blijven voor een borstelsessie. Bovendien helpt deze borstel ook dode huid onder de c te verwijderenhaver. Een andere bonus is dat je deze borstel kunt gebruiken om shampoo in te masseren als je ooit besluit om je kat een bad te geven.

Sommige mensen vonden echter dat deze borstel minder effectief was dan borstels met metalen borstelharen bij het verwijderen van los haar.

Pros

 • Waterdicht voor eenvoudige reiniging
 • Zacht rubber
 • Effectief in het verwijderen van dode huid
 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Minder effectief in het verwijderen van een grote hoeveelheid vacht
thematische pauze

9. Hartz Groomer’s Beste Slicker Brush

Hartz Groomer's Beste Slicker Brush

Materiaal: Plastic
Grootte: 3,2 “L x 1,6” W

Deze betaalbare keuze heeft fijne borstelharen om knopen en gematteerde vacht aan te pakken zonder aan de vacht van uw kitten te trekken. Het verzamelt ook los haar, vuil en puin om de vacht van je harige metgezel glanzend en gezond te houden. De borstelharen zijn voorzien van een coating om het comfort van uw kitten te garanderen tijdens het borstelen.

De ergonomische handgreep van het product maakt de borstel gemakkelijk te manoeuvreren en het schoonhouden van het product is een fluitje van een cent; het kan worden gereinigd met water en zeep. De borstelharen zijn ontworpen om de natuurlijke oliën van uw kitten gelijkmatig te verdelen, waardoor de vacht van uw kitten een mooie gezonde glans krijgt.

Pros


 • Verwijdert klitten

 • Verwijdert los haar

 • Vermindert het afstoten

 • Ergonomisch ontwerp

Tegens

 • Niet ideaal voor langharige katten
thematische pauze

10. Depets Zelfreinigende Slicker Brush

Depets Zelfreinigende Slicker Brush

Materiaal: roestvrij staal, ABS (kunststof), rubber
Grootte: 7,7 “L ×4,1” W

De Depets Self Cleaning Slicker Brush verwijdert klitten en verzamelt overtollig haar, zodat het niet overal in je huis terechtkomt. De ver uit elkaar geplaatste borstelharen zijn voorzien van afgeronde kralen aan het einde die ervoor zorgen dat de gevoelige huid van uw kat wordt beschermd tijdens verzorgingssessies, en ze bieden ook een zachte massage die geweldig is voor het verbeteren van de bloedstroom.

Het product beschikt ook over een grip die is ontworpen met uw comfort in gedachten. Bij het opruimen hoef je alleen maar op een knop te drukken en het verzamelde haar tilt de borstelharen op voor eenvoudige verwijdering.

Pros


 • Verwijdert klitten en desheds

 • Borstelharen zijn voorzien van comfortverbeterende afgeronde kralen

 • Comfortabele grip

 • Eenvoudig op te ruimen

Tegens

 • Niet geschikt voor langharige kittens

hepper kattenpootverdeler

Koopgids: de beste kittenborstel kiezen

Hoewel katten en kittens meestal vrij goed zijn in het verzorgen van hun verzorgingsbehoeften, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden bij het beslissen welke borstel ze moeten kopen, waaronder de lengte van het haar van uw kitten, de gevoeligheid van de huid van uw kat, uw voorkeur als het gaat om ontwerpopties en hoe gemakkelijk het product schoon te maken is. Hieronder vindt u tips om u te helpen bij het selecteren van de beste borstel voor de behoeften van uw kat.

Haarlengte

Kortharige katten zijn relatief gemakkelijk om mee om te gaan bij het verzorgen. U kunt elk product selecteren dat ze leuk vinden en een product dat u prettig vindt om te gebruiken. Verzorgingshandschoenen, gladde borstels en kammen afwerpen zijn allemaal uitstekende opties. U hoeft echter waarschijnlijk niet vaak een afschuddende kam of borstel te gebruiken, tenzij uw kat haarballen begint op te hoesten en af en toe een hulpmiddel nodig heeft om overtollige vacht kwijt te raken. Fijne draadborstels met zachte uiteinden zijn betaalbare keuzes die perfect zijn voor het onderhouden van de vacht van uw kortharige kat.

Medium en langharige katten doen het daarentegen het beste met een combinatie van slickers en afschuddende kammen of borstels. Katten met halflang haar zijn meestal prima met een snelle dagelijkse borsteling en wekelijkse ontraadssessies. Langharige katten hebben vaak serieuze aandacht nodig met een borstel en een afschuddende kam om te voorkomen dat hun vacht overmatig in de knoop raakt. Voor het beste resultaat selecteert u een kam met zowel brede als smalle tanden.

Maat borstel of handschoen

Kittens zijn voor het grootste deel vrij klein en ze hebben een borstel nodig die niet te groot is. Borstels of borstelhandschoenen die te groot zijn, kunnen het moeilijk maken om bij die delicate kleine armen, benen en staarten te komen zonder je kat ongemakkelijk te maken.

Ontwerpen

Katten met lang haar zijn soms gemakkelijker te verzorgen met een gewone speldenborstel, terwijl kleine, ronde, in de hand gehouden opties met riemen meestal gemakkelijker te controleren zijn voor eigenaren. Handschoenen simuleren regelmatig aaien en kunnen een geweldige manier zijn om een band met uw kitten op te bouwen terwijl u hem verzorgt, maar sommige katten hebben tijd nodig om aan het siliconenmateriaal te wennen.

Pinnen of siliconen

Standaardborstels hebben meestal metalen pinnen met zachte plastic of rubber. Sommige kittens vinden de spelden prima, maar je kunt een siliconenborstel of handschoen gebruiken als je kat de borstel schuwt of als je hun vacht ziet kabbelen terwijl je ze verzorgt, wat wijst op overprikkeling.

Opties voor opschonen

Het stoppen van je borstelsessie om de twee minuten om de vacht van je kat uit de borstel te verwijderen, kan vervelend zijn, en het is gemakkelijk om een puinhoop te maken terwijl je de borstel schoonmaakt en de losse haarlokken in de dichtstbijzijnde vuilnisbak gooit.

Als het schoonmaken van de borstel van je kat je gek maakt, zoek dan naar een intrekbare optie die het gemakkelijk maakt om de verzamelde vacht weg te vegen. Sommige modellen hebben lange tanden die zijn ontworpen om meer haar te vangen dan standaardborstels, waardoor de tijd die u nodig hebt om de borstel tijdens elke verzorgingssessie schoon te maken, wordt verkort.

hepper kattenpootverdeler

Conclusie

Volgens onze beoordelingen is de Safari Complete Cat Brush de beste algehele kittenborstel vanwege zijn veelzijdigheid. De Hepper’s Deshedding Kattenborstel biedt een super zachte en betaalbare optie. De Hertzko Self-Cleaning Dog &Cat Slicker Brush maakt onze lijst voor zijn eenvoudige reiniging.

De Pakeway Kitten Slicker Brush biedt statische elektriciteit controle en een ergonomisch ontworpen handvat. En Mr. Peanut’s handhandschoenen zijn een geweldige optie waarmee u uw kitten kunt aaien terwijl u hem verzorgt, waardoor een uitstekende mens-babykatbindingsactiviteit ontstaat.

thematische pauze

Uitgelichte afbeeldingscredit: Stock Videobeelden, Shutterstock