Bombay Cat Vs Black Cat: hoe onderscheid je ze?


Als een zwarte kat naast een Bombay-kat staat, kan een gemiddelde kattenliefhebber ze misschien niet meteen uit elkaar houden.

Dus, hoe verschillen deze twee katten eigenlijk? Het belangrijkste van alles is dat de zwarte kat geen specifiek ras is; Dit is slechts een beschrijving van elke kat wiens vacht zwart gekleurd is.

Aan de andere kant Bombay is een hybride kat. Ze werd ontwikkeld door de zwarte Amerikaanse korthaar te kruisen met een sabel Birmese kat.

Nu is dit de eerste essentiële informatie over de kwestie van Bombay kat versus zwarte kat. Laten we verder gaan en zien hoe vergelijkbaar (of verschillend!) deze twee katten zijn.

Bombay Cat Vs Black Cat: Kort overzicht

Zwarte kat
Oogkleur Geel, oranje, koper Elke kleur
Vachtkleur Zwart Zwart
Type vacht Kort Kort of lang
Lichaamsbouw Compact en gespierd Mager en lang
Grootte 10-15 pond 8-12 pond
Oren Rechtop met afgeronde uiteinden Gevouwen of gekruld

Bombay Cat Vs Black Cat: uiterlijk

bombay kat vs zwarte kat verschil

De Bombay is een zeldzaam kattenras; Dit is de reden waarom veel kattenliefhebbers graag een kostbare, intelligente en extraverte kat als deze willen bezitten.

Maar als je niet op het punt staat om er een te kopen van een gerenommeerde fokker, een waarvan je echt kunt vertrouwen dat hij je een gezonde Bombay zal verkopen, kun je moeite hebben om deze kat te scheiden van een gewone zwarte kat.

Zie je – Bombay is ook een zwarte kat, maar dit betekent niet dat alle zwarte katten Bombays zijn.

Gelukkig kunnen enkele verschillen je helpen om onderscheid te maken tussen deze twee. Laten we ze eens bekijken.

Lichaamsvorm

De Bombay is een middelgrote kat met een gemiddeld gewicht van 10 tot 15 pond. Deze kat is erg gespierd en gedrongen.

Hill’s Pet legt uit hoe de Bombay kat is overal rond – inclusief haar hoofd, ogen, kin en de toppen van haar oren.

Aan de andere kant hebben de meeste zwarte katten meestal een mager en lang lichaam.

Ogen

Bombay katten hebben koperen of oranje ogen; Dit is een kenmerk waardoor ze zich onderscheiden van gewone zwartharige katten.

Hun ogen zijn iets wat je zeker meteen zult merken! Bekijk de onderstaande video waarin de ogen van een Bombay-kat van dichtbij te zien zijn.

De ogen van deze kat zijn groot en rond en kunnen worden omschreven als betoverend. In combinatie met hun zwarte vacht maken de ogen van Bombay deze kat zo aantrekkelijk en begeerlijk.

Terwijl andere zwarte katten ogen van elke kleur kunnen hebben, moet een kat om een Bombay te zijn deze prachtige gouden ogen hebben.

Bovendien zal een gewone zwarte kat meestal kleinere ogen hebben in vergelijking met Bombay.

Gelaatstrekken

Zwarte katten hebben niet alleen kleinere ogen dan Bombays, maar hun neuzen zijn meestal ook groter.

Bombay’s oren staan rechtop, met afgeronde uiteinden, terwijl zwarte katten meestal gevouwen of gekrulde oren hebben.

Je merkt deze kenmerken op het eerste gezicht misschien niet op, maar als je deze twee katten van dichtbij zorgvuldig observeert, kun je deze gezichtsverschillen zien.

Jas

De vacht van een Bombay-kat is uitsluitend kort. Aan de andere kant kunnen zwarte katten ook een korte vacht hebben, maar het is ook mogelijk om deze katachtigen met een lange vacht te zien.

Dus, als je twijfelt of een zwarte kat waar je naar kijkt Bombay is of niet – als haar vacht lang is – dan is ze gewoon een gewone zwarte kat!

Ook zal een Bombay altijd een strikt zwarte vacht hebben, terwijl een gewone zwarte kat een beetje een vacht met patroon kan hebben. Terwijl de vacht van een Bombay zijdeachtig en glanzend is, is de vacht van een zwarte kat meestal grof en dof.

Bombay Kat Vs Zwarte Kat: Temperament

bombay kat vs zwarte kat verschillend temperament

Bombays zijn zeer sociale, intelligente en speelse katten. Ze zijn ook extreem actief en veeleisend in de manier waarop ze de hele tijd bij hun mensen willen zijn.

Zwarte katten kunnen ook vergelijkbare eigenschappen hebben. Ze zijn meestal erg vriendelijk en aanhankelijk en hebben misschien minder aandacht nodig dan Bombays.

Hier is het ook belangrijk om te begrijpen dat het temperament van een kat niet precies kan worden gedefinieerd, omdat het afhankelijk is van zowel genetica als omgevingseffecten.

Bijvoorbeeld, Isadora de Castro Travnik eenen haar medewerkers [1] onderzocht het temperament van huiskatten. Hun studieresultaten toonden aan dat Socialisatie speelt een grote rol bij het creëren van het temperament van een kat.

Kittens die in de kritieke periode (van hun tweede tot de 12e week oud) werden gesocialiseerd, waren later vriendelijk met hun familie en zelfs met mensen die ze niet kenden. De kittens die op deze jonge leeftijd niet gesocialiseerd waren, bleken minder sociaal te zijn.

Daarom kunnen zowel Bombay als zwarte katten wenselijke (of minder wenselijke) temperamentkenmerken hebben, gebaseerd op hun levensomstandigheden.

Samenvatting

Bombay kat zit in een grasveld

Wat is de uiteindelijke oplossing over de kwestie Bombay cat vs black cat? Hoe kun je zien of je naar een Bombay-kat kijkt, of gewoon naar een gewone kat met een zwarte vachtkleur?

Dit kan moeilijk worden omdat beide katten zwart zijn; Je moet hun specifieke lichaamskenmerken goed bekijken om het verschil te zien.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om te zien wat een Bombay onderscheidt van een gewone zwarte kat. Ik weet zeker dat de meesten van jullie deze kat zullen herkennen aan haar betoverende ogen!

Bombays zijn een zeldzaam juweeltje; Met hun exotische uiterlijk en vriendelijke temperament laten ze veel kattenliefhebbers meteen voor hen vallen.

Dit betekent natuurlijk niet dat een andere zwarte kat ook geen geweldige metgezel voor jou zou zijn!

Vergeet niet dat een kitten van welk ras dan ook een enorme hoeveelheid geluk en grappige momenten in huis zal brengen.

Verwijzingen:
[1] Travnik IC, et.al. Temperament bij huiskatten: een overzicht van nabije mechanismen, beoordelingsmethoden, de effecten ervan op relaties tussen mens en kat en één welzijn. Dieren (Basel). 2020 augustus 27;10(9):1516. DOI, Geraadpleegd op 29 mei 2023.