Bombay Cat Price: hoeveel kosten ze in 2023?

Bombay-katten zijn de perfecte keuze als je op zoek bent naar een “panterachtige” katachtige. Deze grote katten zijn groter en gespierder dan de meeste huiskatten, en het zijn vriendelijke katachtigen die graag in het gezelschap zijn van hun mensen en andere huisdieren. Deze katten eisen aandacht en houden ervan om te spelen – je kunt verwachten dat ze je door het huis volgen.

De levensduur van de Bombay-kat kan oplopen tot 20 jaar en ze zijn loyaal, aanhankelijk en leuk om te bezitten. Gezien hun lange leven, kun je je afvragen hoeveel het kost om een van deze intelligente katachtigen te bezitten. Wanneer u een Bombay-kat adopteert, verwacht dan tussen de $ 20 – $ 200 te betalen en als u er een koopt van een gerenommeerde fokker, kost een Bombay ongeveer $ 500 – $ 2.000. In dit artikel duiken we diep in de kosten, zodat u weet wat u kunt verwachten voordat u er een bezit.

3 kat face divider

Een nieuwe Bombay-kat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Zoals bij elk kattenras, heeft u eenmalige kosten wanneer u uw Bombay-kat mee naar huis neemt. Misschien heb je al wat spullen als je al eerder een kat hebt gehad, zoals een kattenmand en kattenbakken. Als dit echter de eerste keer is dat je een katteneigenaar bent, maak je dan geen zorgen; We zullen alles opsplitsen wat u moet overwegen voordat u in kattenbezit duikt.

bombay kitten spelen
Afbeelding credit: Sorokin Nikita, Shutterstock

Vrij

Bombay-katten zijn een relatief zeldzaam kattenras – er waren minder dan 100 geregistreerde Bombay-katten aan het einde van de 20Þ eeuw, dus de kans om er gratis een te vinden is klein tot geen. Kortom, je kunt er alleen een gratis vinden als je iemand kent die ze weggeeft.

Adoptie

Het is moeilijk om de prijs voor het adopteren van een van deze katten te bepalen, omdat het afhangt van waar je de kat vandaan haalt. Je hebt misschien het geluk om er goedkoop een te vinden in je plaatselijke dierenasiel, vooral als de kat een oudere volwassene is. We raden u aan om altijd in uw plaatselijke dierenasiel te kijken, omdat u nooit weet of een Bombay-kat zijn familie kan verliezen als gevolg van echtscheiding, een overlijden of een andere omstandigheid.

Kittens zijn duurder omdat potentiële eigenaren overvloediger zijn voor jongere katten dan senioren. Je kunt zelfs een oudere kat gratis vinden bij een reddingsgroep – als het niet gratis is, zal de prijs nog steeds aanzienlijk lager zijn. Katten uit opvangcentra of asielen zijn meestal al gesteriliseerd of gecastreerd, waardoor u geen geld hoeft uit te geven aan de procedure – de prijs wordt meestal weerspiegeld in de adoptiekosten.

Fokker

Het verkrijgen van een Bombay-kat via een fokker zal aanzienlijk duurder zijn dan het kopen van een redding. De prijzen lopen meestal van $ 500 tot $ 700, maar als je op zoek bent naar een showkat, loopt de prijs op tot ongeveer $ 2.000.

Wees voorzichtig bij het kopen van fokkers, omdat niet-gerenommeerde fokkers u een gemengde Bombay kunnen verkopen, maar hetzelfde in rekening brengen als voor een raszuivere. Als u ervoor kiest om via een fokker te gaan, zorg er dan voor dat de fokker een goede reputatie heeft.

bombay kittens spelen speelgoed
Afbeelding credit: Sorokin Nikita, Shutterstock

Initiële installatie en benodigdheden

Het bezitten van een kat hoeft de bank niet te breken, maar je hebt initiële installatie- en leveringskosten. Nogmaals, als je eerder een kat hebt gehad en nog steeds een aantal items hebt, is je eerste installatie misschien minder, maar als je vanaf het begin begint, moet je specifieke benodigdheden kopen. Je hoeft niet het beste van het beste of het duurste item te kopen, vooral als je een beperkt budget hebt. Laten we eens kijken naar de onderstaande grafiek om de uitgaven die u moet overwegen beter te begrijpen.

Lijst van Bombay Cat Care Supplies en kosten

ID-tag en halsband $ 15 – $ 20
Steriliseren/castreren $ 70 – $ 500
X-Ray Kosten $ 100 – $ 250
Echografie kosten $ 200 – $ 500
Microchip 45 dollar
Gebitsreiniging $ 50 – $ 300
Bed/Tank/Kooi $ 10 – $ 50
Nagelknipper (optioneel) $ 5- $ 20
Borstel (optioneel) 8 dollar
Kattenbak $ 8 – $ 25
Zwerfvuilschep 10 dollar
Speelgoed $ 30 (gemiddeld voor variëteit)
Vervoerder $ 20 – $ 50
Voer- en waterbakken 10 dollar

kattenpootverdeler

Hoeveel kost een Bombay kat per maand?

Bombay katten zijn een van de meer betaalbare katten die je kunt bezitten. Uw grootste maandelijkse uitgaven zijn voedsel en maandelijkse medicijnen voor hartwormpreventie. Het is over het algemeen goedkoper om een voorraad hartwormmedicatie van 3 tot 6 maanden te kopen in plaats van individueel te kopen.

We raden u aan uw Bombay kattenvoer van hoge kwaliteit te voeren dat alle de nodige voedingsstoffen die nodig zijn om gezond en gelukkig te blijven. Vergeet niet dat ze een lange levensduur van maximaal 20 jaar hebben, maar om een lang en gezond leven te leiden, moet je hoogwaardige voeding bieden.

Zwerfvuil is een ander item dat je maandelijks koopt, met verschillende prijzen en soorten. Het kan even duren om het juiste nestje te vinden, maar uw Bombay-kat zal u helpen bij het nemen van die beslissing.

Bombay kat die buiten op gras zit
Image Credit: Viktor Sergejevitsj, Shutterstock

Gezondheidszorg

Bombay-katten zijn over het algemeen gezond, maar elke kat kan ziek worden of gewond raken. Dat gezegd hebbende, heb je misschien geen maandelijkse gezondheidskosten voor je kat. Onder normale omstandigheden neem je je kat maar één of twee keer per jaar mee voor controle.

Het is verstandig om uw Bombay maandelijks op een vlooien- en tekenpreventie te zetten, vooral als uw Bombay een binnen- / buitenkat zal zijn. U kunt actuele medicijnen kopen die u aan de huid toedient, vlooienbanden of een maandelijkse kauwtablet.

Het hebben van een tandheelkundige routine is verstandig om te voorkomen dat u onderweg dure tandartsrekeningen krijgt. U kunt tandheelkundige traktaties kopen, of u kunt de tanden van uw kat poetsen met goedgekeurde kattentandpasta.

Voedsel

De prijzen van kattenvoer variëren afhankelijk van de kwaliteit van het voer. Premium voedsel zal hoger zijn, maar de kosten zijn de voordelen voor uw kat waard. Het voeren van voedsel van lage kwaliteit met goedkope vulstof en conserveermiddelen houdt de kosten laag voor de fabrikanten, maar dit doet uw Bombay-kat geen goed. Het is het beste om de best mogelijke voeding te bieden met hoogwaardige ingrediënten om uw kat gezond te houden. Bekijk het op deze manier: hoe gezonder uw kat, hoe minder kans dat uw kat ziek wordt, wat u dure dierenartsrekeningen bespaart.

Grooming

Tenzij u van plan bent om uw kat te laten zien, is het niet waarschijnlijk dat uw kat een professionele trimmer nodig heeft. U kunt uw kat zelf gratis verzorgen zonder verzorgingshulpmiddelen. Een trimsessie loopt meestal rond de $ 50, en een trimmer zal waarschijnlijk geweldig werk leveren. Een professionele trimmer kan de betere optie zijn als je je er niet prettig bij voelt om het zelf te doen.

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Gelukkig is de Bombay-kat een gezond ras met weinig tot geen genetisch overgeërfde ziekten; obesitas is echter meestal de meest voorkomende boosdoener voor gezondheidsproblemen bij dit ras. Door uw kat te trainen en hem de juiste hoeveelheid voedsel te geven, wordt obesitas weggehouden. Zolang je Bombay gezond is, hoef je maar één of twee keer per jaar naar een dierenarts.

Amerikaanse korthaar kat gecontroleerd door dierenarts
Afbeelding credit: 89stocker, Shutterstock

Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is geen noodzakelijke uitgave, maar het kan u echt duizenden dollars besparen als uw Bombay ziek wordt. Er zijn veel huisdierenverzekeringsmaatschappijen om uit te kiezen, met verschillende plannen en prijzen die u kunt aanpassen aan uw budget. U kunt bijvoorbeeld uw eigen risico, jaarlijkse vergoedingslimieten en terugbetalingspercentages aanpassen, die allemaal uw maandelijkse premie wijzigen. Voor een kat zijn plannen meestal gemiddeld $ 20 per maand, geven of nemen.

TIP: Hoe jonger uw kat, hoe minder het plan per maand kost – oudere katten kosten meer om te dekken, dus hoe langer u wacht, hoe meer een verzekeringspolis zal zijn.

Onderhoud van het milieu

Het onderhoud van de omgeving zal bestaan uit zaken als kattenbakvoeringen, ontgeurende sprays voor stinkende kattenbakken, een kartonnen krabber, etc. Het verstrekken van krabpalen is belangrijk voor de geestelijke gezondheid van uw kat, en u kunt kiezen voor een langer houdbare voor iets meer in plaats van genoegen te nemen met een goedkopere kartonnen krabber die u maandelijks moet vervangen. Niettemin geeft de onderstaande grafiek u een idee van dergelijke uitgaven.

Kattenbakvoeringen $7/maand
Ontgeurende spray of korrels $10/maand
Kartonnen krabber $12/maand

Vermaak

Katten houden ervan om met speelgoed te spelen, vooral dingen die ze kunnen bespringen en vleermuizen. Je kunt dergelijk speelgoed kopen bij je plaatselijke dierenwinkel, maar dit speelgoed gaat vaak niet lang mee. Ze doen echter het werk om uw kat bezig te houden, vooral een Bombay die graag speelt en vermaakt wordt.

Een kattenspeelgoeddoosabonnement is een uitstekende manier om je Bombay tevreden te houden met eindeloos speelgoed en traktaties, en het speelgoed en de traktaties worden zelfs tot aan je deur bezorgd. U kunt selecteren wat u in het vak wilt opnemen – u kunt zelfs een thema kiezen als u dat wilt, zoals vakantiethema’s of tv- / filmthema’s.

zwarte kat spelen
Afbeelding credit: Sushaaa, Shutterstock

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Bombay Cat

Een katteneigenaar zijn betekent dat je je kat voorziet van alle benodigdheden die hij zijn hele leven nodig heeft. Sommige kattenrassen zijn meer expensive om te bezitten dan anderen, maar de Bombay is niet een van hen. U moet echter nog steeds kattenvoer van hoge kwaliteit bieden voor een optimale gezondheid, evenals speelgoed en een kattenkrabber voor de geestelijke gezondheid. U moet ook rekening houden met maandelijkse hartwormpreventie en vlooien- en tekenmedicatie, samen met kattenbakvulling.

Extra kosten om rekening mee te houden

Bombay-katten houden ervan om in de buurt van hun mensen te zijn en ze zijn een van de weinige rassen die last kunnen hebben van verlatingsangst als ze te lang alleen worden gelaten. Dat gezegd hebbende, als je je Bombay-kat niet mee kunt nemen op reis, kun je overwegen om een oppas in te huren om bij je kat te blijven. Of u kunt altijd aan boord van uw kat gaan als u van plan bent om voor een langere periode weg te zijn.

Katten kunnen ondeugend zijn en je Bombay kan besluiten om een meubelstuk of een kledingstuk te verscheuren. We zeggen niet dat Bombay-katten destructief zijn, maar het kan gebeuren.

En natuurlijk kan je Bombay gewond of ziek worden van een aantal dingen – verwacht altijd het onverwachte als je een huisdiereigenaar bent.

verdeler-catclaw1

Het bezitten van een Bombay Cat met een beperkt budget

Het bezit van huisdieren is een leuke en lonende ervaring, maar het is niet goedkoop. Je zult altijd huisdierkosten hebben zolang je een huisdier hebt, maar je hoeft niet altijd de duurste items of producten te kopen (behalve kattenvoer van hoge kwaliteit). Gelukkig vereist een Bombay-kat niet al te veel kosten en zal hij blij zijn met elk speelgoed dat je koopt, of het nu duur is of niet.

Ons beste advies is om gezonde, hoogwaardige voeding te bieden en uw Bombay actief te houden om obesitas te voorkomen. Door die twee dingen te doen, vermijdt u waarschijnlijk dure dierenartsrekeningen als gevolg van ziekte, wat u op de lange termijn geld zal besparen.

Geld besparen op Bombay Cat Care

Een goede manier om geld te besparen is om te zoeken naar specials of kortingsbonnen voor voedselaankopen en andere benodigdheden. Als uw Bombay moet worden gesteriliseerd / gecastreerd, zoek dan naar goedkope veterinaire diensten. Sommige dierenartspraktijken hebben specifieke dagen waarop ze basisoperaties uitvoeren, zoals sterilisatie / castratie, met aanzienlijke kortingen.

Als je een oppas nodig hebt, vraag dan een familielid of vriend die je Bombay kent om bij je geliefde kat te blijven terwijl je weg bent; dit voorkomt dat je een grote hoeveelheid geld uitgeeft aan dierenpensions, plus, je Bombay zal gelukkiger zijn met die keuze.

kattenpootverdeler

Conclusie

Een huisdiereigenaar zijn brengt verantwoordelijkheden met zich mee en u moet financieel voorbereid zijn om maandelijkse uitgaven te hebben om op de juiste manier voor uw Bombay te zorgen. Voedsel staat bovenaan de lijst voor uitgaven, samen met maandelijkse ongediertebestrijding en hartwormpreventie. Kattenbakvulling, speelgoed en een krabber zijn ook allemaal benodigdheden.

Uw uitgaven zijn grotendeels aan u in termen van hoeveel u aan bepaalde items wilt uitgeven. U kunt top-of-the-line automatische kattenbakken kopen die zichzelf schoonmaken of de duurste kattenflat op de markt. Je hoeft echter geen astronomisch bedrag aan dergelijke dingen uit te geven, maar dat kan zeker als je dat wilt!

De belangrijkste factoren zijn om uw kat tevreden te houden met spelen en het verstrekken van premium kattenvoer. Neem uw Bombay voor regelmatige controles een of twee keer per jaar, en vergeet niet over vlooien, teken en hartworm maandelijkse medicijnen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Viktor Sergeevich, Shutterstock