Beste natvoer voor kittens

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Elke kattenverzorger wil dat zijn kitten gezond, goed gevoed en gelukkig is. Om die reden zijn er enkele debatten tussen kattenliefhebbers over de juiste keuze van natvoer voor kittens.

Het voeden van uw nieuwe kittensoort-geschikt kattenvoer met hoogwaardige ingrediënten is de sleutel omdat uw kitten die gezonde vetten, vitamines, vezels en eiwitten nodig heeft – in de juiste verhoudingen – om aan te komen, spieren op te bouwen en voldoende energie te hebben om rond te rennen en te spelen.

Ingeblikt, zacht en nat kattenvoer is er in vele variëteiten en formuleringen en heeft veel verschillende ingrediënten. Dat gezegd hebbende, zullen niet alle kittens op dezelfde manier reageren op een bepaald ingeblikt voedsel; sommige kittens zijn er misschien dol op en sommigen kunnen er hun neus voor opsteken.

Kittens kunnen het goed doen op nat of droog voedsel, op voorwaarde dat het voedsel qua voedingswaarde uitgebalanceerd en compleet is volgens de normen die zijn vastgesteld door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Dus of u uw kitten natvoer of droogvoer wilt geven, kan vaak afhangen van de persoonlijke keuze en de specifieke voedselvoorkeuren van uw kitten.

Gezien de grote verscheidenheid aan natvoeropties voor kittens, zijn we uitgebreid onderzoek gedaan om u onze top 9 natvoer voor kittens te brengen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse in een ISO 17025-gecertificeerd laboratorium voor voedseltests en -analyses.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

In één oogopslag: beste natvoer voor kittens om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Veel vlees en geen onnodige vulstoffen
 • Verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren, zodat uw kitten volledig gevoed is

BESTE GRAANVRIJE KITTENVOEDING

De beste natte, zachte en ingeblikte natte voeding voor kittens beoordeeld

#1 Smalls Kattenvoer

Onze topkeuze is Smalls Cat Food. Nadat u Smalls hebt verteld over de leeftijd, het gewicht en de voorkeuren van uw kitten, formuleren voedingsdeskundigen maaltijden met verse ingrediënten van menselijke kwaliteit, met echt vlees als eerste ingrediënt.

Er zijn verschillende recepten waaruit je kunt kiezen, waardoor je groeiende kat kan experimenteren met verschillende smaken. Elk recept bevat alle essentiële voedingsstoffen die uw kitten nodig heeft voor een optimale gezondheid en groei.

Het verse voedsel van uw kitten wordt met handige tussenpozen rechtstreeks bij u thuis afgeleverd. Bewaar het gewoon in de koelkast totdat het tijd is voor uw kitten om te eten.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden

 • Ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Veel vlees en geen onnodige vulstoffen
 • Verrijkt met vitaminen, mineralen en aminozuren voor complete en evenwichtige voeding
 • Ruikt niet naar de meeste natte kattenvoer
 • Speciaal samengesteld voor uw individuele kitten
 • Handig alternatief voor massaal geproduceerd huisdiervoer

Wat we niet leuk vonden

#2 Wellness CORE Kitten Turkije &Kip Lever Recept

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit recept van Wellness Core zit boordevol eiwitrijke dierlijke ingrediënten, waaronder kalkoen, kippenlever, kip en kalkoenbouillon. Deze hoogwaardige dierlijke eiwitten helpen uw kitten te groeien en gezond spierweefsel op te bouwen.

De opname van haring en menhaden visolie in het dieet levert het vetzuur DHA, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van hersenen en ogen.

Hoewel dit paté-achtige voedsel vrij is van granen, aardappelen of soja, bevat het kleine hoeveelheden van bepaalde plantaardige ingrediënten, waaronder gemalen lijnzaad, gedroogde kelp, cichoreiwortelextract en alfalfameel.

Elke 3 oz blik biedt 108 kcal, wat ongeveer gemiddeld is voor nat voedsel voor kittens.

Ingrediënten

Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenbouillon, Kip, Kippenmeel, Haring, Natuurlijke Smaak, Veenbessen, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Guargom, Tricalciumfosfaat, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassiagom, Xanthaangom, Gedroogde Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera Extract, Alfalfameel, Zout, Magnesiumsulfaat, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, mangaanproteïne, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 34.09%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.84%

Vet: 57.43%

Koolhydraten: 4.73%

Wat we leuk vonden:

 • Geweldige smaak die zelfs de meest kieskeurige eters zal verleiden
 • Rijk aan eiwitten en weinig vet en koolhydraten
 • Aangename geur bij het openen van het blikje
 • Calorierijk

Wat we niet leuk vonden

 • Prijs ligt boven het marktgemiddelde

#3 Nulo Freestyle Kalkoen & Kip Recept Graanvrije Ingeblikte Kat &Kitten Food

Nulo 350

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Een van de coole kittens op het blok, Nulo Cat Food, wint snel aan populariteit. Dit voer van Nulo bevat hoogwaardige dierlijke ingrediënten zoals kalkoen, kip en tonijn. Deze magere snij- en spiervleesproducten bevatten veel smaak. Het is geformuleerd om te voldoen aan de AAFCO-normen voor alle levensfasen, waaronder groei en onderhoud.

Ingrediënten

Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Agar Agar, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Menhaden Visolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tomaat, Gedroogd Kelp, Yucca Schidigera Extract, Zout, Ijzerproteïne, Natriumcarbonaat, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Magnesiumsulfaat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 17.05%

Caloric Gewicht Basis

laadprogramma

Eiwit: 36.02%

Vet: 51.7%

Koolhydraten: 12.28%

Wat we leuk vonden:

 • Vrij van granen, gluten en GGO’s
 • Licht verteerbaar
 • Veel hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Gemaakt in de VS

Wat we niet leuk vonden

 • Een paar klanten zeiden dat er heel weinig kip in het blikje zit.
 • Sterke geur die niet alle katten of kattenbezitters leuk zullen vinden

#4 Purina Pro Plan Focus Kitten Classic Chicken &Liver Entree Ingeblikte Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Purina staat bekend om het zetten van de industriestandaard als het gaat om hoogwaardig nat kattenvoer. Dit natvoer voor kittens is geen uitzondering. Het zit vol met verschillende dierlijke ingrediënten, waaronder kip, lever en vis. Dit voedsel bevat ook DHA voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen en ogen, evenals antioxidanten om de immuungezondheid te ondersteunen. Het voldoet aan de AAFCO-voedingsnormen voor groei.

Ingrediënten

Kip, Lever, Vis, Vleesbijproducten, Water voldoende voor verwerking, Kunstmatige en natuurlijke smaakstoffen, Calciumfosfaat, Rijst, Guargom, Kaliumchloride, Toegevoegde kleur, Zout, Taurine, Thiaminemononitraat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Ijzersulfaat, Niacine, Kopersulfaat, Calciumpantothenaat, Mangaansulfaat, Vitamine A-supplement, Menadione Natriumbissulfaatcomplex (Bron van Vitamine K-activiteit), Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine B-12 Supplement, Biotine, Foliumzuur, Vitamine D-3 Supplement, Kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 76.5%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 51.06%

Vet: 25.53%

Vezel: 6.38%

Koolhydraten: 2.13%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.33%

Vet: 53.83%

Koolhydraten: 1.85%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Speciaal samengesteld voor kittens
 • Bevat DHA voor een gezonde ontwikkeling van hersenen en ogen
 • Bevat antioxidanten ter ondersteuning van het immuunsysteem

Wat we niet leuk vonden

 • Niet alle kittens houden van de smaak

#5 Wellness Complete Health Kitten Paté Kip Voorgerecht

Wellness Signature selecteert natuurlijk ingeblikt graanvrij nat kattenvoer, gevlokte tonijn en wilde zalm, 5,3-ounce blik (pak van 24)

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Dit graanvrije recept gemaakt door Wellness bevat kip als bron van dierlijke eiwitten, met als eerste drie ingrediënten kip, kippenlever en kippenbouillon. De paté textuur is perfect voor kittens die nog geen sterke tanden hebben om op brokjes te kauwen. Wellness wordt met trots gemaakt in Noord-Amerika onder strikte kwaliteits- en sanitaire normen en wordt ondersteund door de Wellness-garantie. Dit voedsel voldoet aan de AAFCO voedingsnormen voor groei.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Veenbessen, Guargom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, CassiaGom, Xanthaangom, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Beta-Caroteen, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacine, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.2%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 13.53%

Wat we leuk vonden:

 • Vrij van granen, kunstmatige smaakstoffen en kunstmatige conserveermiddelen
 • Paté textuur is gemakkelijk voor kittens om te kauwen en door te slikken
 • Gemaakt in de VS
 • Bevat DHA voor een gezonde ontwikkeling van hersenen en ogen

Wat we niet leuk vonden

 • Een beetje aan de dure kant

#6 Purina Fancy Feast Kitten Klassieke Paté Malse Kalkoen Feest Nat KittenVoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit Purina Fancy Feast-voedsel bevat kalkoen en lever als eerste twee ingrediënten, waardoor een smakelijke smaak ontstaat waar kittens dol op zullen zijn. Het zit boordevol vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die kittens nodig hebben voor optimale groei en gezondheid. Nog beter, dit voedsel is geformuleerd met melk en bouillon om het vocht te leveren dat uw kitten nodig heeft om goed gehydrateerd te blijven.

Ingrediënten

Turkije, Lever, Vleesbijproducten, Gevogeltebouillon, Melk, Vis, Eiproduct, Kunstmatige en Natuurlijke Smaakstoffen, Tricalciumfosfaat, Guargom, Mineralen [Potassium Chloride, Magnesium Sulfate, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide], Toegevoegde kleur, zout, vitaminen [Vitamin E Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Niacin (Vitamin B-3), Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement]Taurine. C-6621.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.56%

Vet: 50.3%

Koolhydraten: 4.14%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat echte kalkoen
 • Kan worden gemengd met droogvoer
 • Betaalbaar
 • Melk en bouillon verhogen het vochtgehalte van het voedsel

Wat we niet leuk vonden

 • Textuur kan te taai zijn voor sommige kittens

#7 Instinct Original Kitten Graanvrije Paté Real Chicken Recept Nat Kattenvoer

Instinct by Nature's Variety Kitten Graanvrij Real Chicken Recept Natuurlijk Nat Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Geformuleerd met meer dan 50% drogestofeiwit en 27% vet, biedt dit ingeblikt voedsel de voedingsbodems die de groei en ontwikkeling van kittens ondersteunen. Het heeft een gladde patétextuur die gemakkelijk te eten is voor jonge kittens en veel kittens vinden de smaakvolle mix van kip-, zalm- en rundvleessmaken aantrekkelijk. Het voedsel wordt aangevuld met DHA voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen en ogen, en het is rijk aan vocht om de hydratatie van uw kitten te ondersteunen.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Zalm, Runderlever, Eiproduct, Dicalciumfosfaat, Tonijnvisolie, Pompoen, Tomaat, Boerenkool, Kool, Guargom, Broccoli, Kaliumchloride, Veenbessen, Bosbessen, Peterselie, Zout, Taurine, Mineralen (Zinkproteïne, Magnesiumproteïne, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Ijzerproteïne), Ijzerproteïne), Cholinechloride, Vitaminen (L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D Supplement, Foliciumzuur Zuur, Vitamine B12 Supplement).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.58%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 10.14%

Wat we leuk vonden:

 • Geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten en vetten
 • Aangevuld met DHA voor de gezondheid van hersenen en ogen
 • Paté textuur is gemakkelijk voor jonge kittens om te eten
 • Mix van dierlijke smaken is aantrekkelijk voor veel kittens

Wat we niet leuk vonden

 • Tandvleesverdikkers veroorzaken dunne ontlasting bij sommige katten
 • Duur, bijna $ 0,50 per ounce

#8 Blue Buffalo Gezond Gourmet Chicken Entree Recept

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Blue Buffalo Healthy Gourmet Chicken Entrée is een gezonde keuze voor uw kitten en is gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en is perfect voor een jonge kat. Met 122 kcal in elk blikje van 3 oz is dit voedsel uitzonderlijk calorierijk. Zoals blijkt uit de opname van kip en kippenlever als de eerste twee ingrediënten, bevat het veel van de dierlijke eiwitten die uw kitten nodig heeft.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kip Broth, Gedroogd ei, visolie (bron van DHA-docosahexaeenzuur), natuurlijk aroma, lijnzaad (bron van omega 3 en 6 vetzuren), gemalen bruine rijst, guargom, wortelen, zoete aardappelen, kaliumchloride, taurine, zout, carrageen, cassiagom, veenbessen, cholinechloride, ijzer aminozuurchelaat, zink aminozuurchelaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), koper aminozuurchelaat, Mangaan aminozuur chelaat, natriumseleniet, niacine supplement (vitamine B3), calcium pantothenaat (vitamine B5), pyridoxine hydrochloride (vitamine B6), riboflavine supplement (vitamine B2), vitamine A supplement, biotine (vitamine B7), kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur (vitamine B9).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 34.09%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.24%

Vet: 58.35%

Koolhydraten: 6.41%

Wat we leuk vonden:

 • Vrij van maïs, tarwe en soja
 • Bevat geen kunstmatige smaak- of conserveringsmiddelen
 • Voornamelijk gemaakt van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Bevat visolie als natuurlijke bron van DHA voor de ontwikkeling van hersenen en ogen

Wat we niet leuk vonden

 • Relatief veel koolhydraten – niet graanvrij

#9 Blue Buffalo Wilderness Kitten Zalm Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit heerlijk smakende eten van Blue Buffalo heeft een zeer mooie smaak waar kittens van zullen genieten. Het bevat echte zalm als eerste ingrediënt, gevolgd door kippen- en visbouillon. Net als bij andere Blue Buffalo-voedingsmiddelen bevat dit kittenvoer geen kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen, maïs, tarwe of soja. Het bevat ook niet veel jus die een sijpelende puinhoop kan veroorzaken bij het openen van het blik.

Ingrediënten

Zalm, Kip, Visbouillon, Kippenlever, Erwtenmeel, Natuurlijk Aroma, Guargom, Visolie (Bron van Dha-Docosahexaeenzuur), Lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, Gedroogde Aardappel, Cholinechloride, Carrageen, CassiaGom, Magnesiumsulfaat, Ijzer aminozuurchelaat, Zink aminozuurchelaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine E-supplement, Koper aminozuurchelaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Natriumseleniet, Niacine Supplement (Vitamine B3), Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Riboflavine Supplement (Vitamine B2), Vitamine A Supplement, Biotine (Vitamine B7), Kalium Jodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur (Vitamine B9), Bewaard met gemengde Tocoferolen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.43%

Vet: 55.74%

Koolhydraten: 9.84%

Wat we leuk vonden:

 • Vrij van granen, kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen, maïs, tarwe en soja
 • Echte zalm is het eerste ingrediënt

Wat we niet leuk vonden

Waarom is natvoer van hoge kwaliteit essentieel voor kittens?

Kittens hebben de beste voeding nodig die ze kunnen krijgen om een gezonde start in het leven te krijgen en zich te ontwikkelen tot gezonde, gelukkige volwassen katten. Zolang het voer voldoet aan de AAFCO-normen voor complete en uitgebalanceerde voeding voor groei of alle levensfasen, zal een kitten prima droog of nat voedsel eten. Hier zijn enkele specifieke voordelen van het voeren van uw kleine tijger natvoer:

 • Nat of commercieel rauw voedsel, met een watergehalte van ongeveer 70%, kan het vocht leveren dat uw kitten nodig heeft om gezond en goed gehydrateerd te blijven. Vochtrijk voedsel is ook meer verzadigend en helpt uw kitten minder honger te hebben. Droog voedsel heeft de neiging om rijk te zijn aan koolhydraten, wat het risico op obesitas en andere gezondheidsproblemen, zoals diabetes, kan verhogen.
 • De zachte textuur van nat voedsel maakt het gemakkelijk voor kittens om te kauwen en door te slikken. Dit is vooral belangrijk voor kittens die onlangs zijn gespeend en beginnen net met het eten van vast voedsel.
 • Natvoer van hoge kwaliteit heeft een hoge hoeveelheid dierlijke eiwitten, zoals kip of kalkoen. Dit eiwit is essentieel voor de gezonde groei en ontwikkeling van een kitten.

Waar moet u rekening mee houden bij het winkelen voor nat ingeblikt kattenvoer?

Omdat er veel merken kattenvoer in blik zijn, kunnen bepaalde merken van elkaar verschillen. Er zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u kattenvoer in blik koopt:

Eiwitten, vitaminen en mineralen: Natvoer moet een of meer soorten hoogwaardige dierlijke eiwitten bevatten, die het belangrijkste ingrediënt in het dieet van uw kitten zullen zijn. Het voedsel moet ook alle vitamines en mineralen bevatten, in de juiste verhoudingen, om een gezonde groei en ontwikkeling bij kittens te bevorderen. AAFCO heeft een pagina op haar website die een goed startpunt biedt om te begrijpen wat er in dierenvoeding gaat.

Klik hier voor een lijst met de beste natuurlijke & holistische kattenvoeding.

Taurine: Taurine is een aminozuur dat een cruciale rol speelt in verschillende lichaamsfuncties, zoals visie en spijsvertering. Het is een essentieel aminozuur voor katten, wat betekent dat het niet in het lichaam kan worden geproduceerd en via het dieet moet worden verkregen. Taurine wordt alleen aangetroffen in dierlijke eiwitten, vandaar de behoefte aan dierlijke eiwitten in het dieet van een kat. Zorg ervoor dat het natvoer van uw kitten taurine bevat.

Omega vetzuren: Omega-vetzuren zijn van cruciaal belang voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen en ogen bij kittens. Deze vetzuren zijn te vinden in zeevruchten, zoals zalm.

Klik hier voor een lijst met de beste graanvrije kattenvoer.

Kies kwaliteit boven kwantiteit: De kwaliteit van het dieet van uw kitten is veel belangrijker dan de grootte van de container waarin het wordt geleverd. Hoewel het kopen in bulk u geld kan besparen, moet u er altijd voor zorgen dat het voedsel van de beste kwaliteit is die u zich kunt veroorloven. Houd er ook rekening mee dat, hoewel ingeblikt voedsel een lange houdbaarheid heeft, het snel bederft zodra het wordt geopend. Volg de voedingsinstructies van uw dierenarts voor uw kitten en gebruik binnen enkele dagen een geopend blikje om bederf te voorkomen.

Klik hier voor een lijst met de beste biologische kattenvoeding.

Hoe kies je het juiste voer voor je kitten?

Hoewel er veel goede kittendiëten zijn, moet u eerst wat onderzoek doen om de beste voedingservaring voor uw kitten te garanderen. Bij het kiezen van het beste ingeblikte kattenvoer voor aankoop, moet u rekening houden met het volgende:

Lees de etiketten- Het lezen van het etiket van nat kattenvoer is de sleutel tot een betere kennis van wat er in het voedsel zit dat u voor uw kitten overweegt. Etiketten voor dierenvoeding zijn echter niet altijd gemakkelijk te begrijpen. AAFCO heeft een geweldige bron op zijn website voor het lezen van voedseletiketten. Zorg ervoor dat het etiket het AAFCO-zegel heeft waarin staat dat het voedsel voldoet aan de voedingsnormen voor groei.

Kosten en budget – Koop kittenvoer van de hoogste kwaliteit dat u zich redelijkerwijs kunt veroorloven. Laat de term ‘premium’ je echter niet verleiden om meer geld uit te geven. ‘Premium’ is vaak slechts een marketingterm en betekent niet noodzakelijkerwijs dat het voedsel superieur is aan ander voedsel.

Maak je na het lezen van dit artikel geen zorgen als je je nog steeds overweldigd voelt over het selecteren van een voedsel voor je kitten. Uw dierenarts zal uw beste bron zijn om te beslissen welk voedsel het beste is voor uw kitten.

Bekijk hier onze review voor het beste eiwitrijke, koolhydraatarme kattenvoer in blik.

Inhoudsopgave