Beste kattenvoer voor hyperthyreoïdie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De schildklieren zijn kleine, langwerpige klieren aan weerszijden van de nek. Deze klieren produceren schildklierhormonen – thyroxine (T4) en triiodothyronine (T3) – en reguleren het metabolisme van het lichaam.

Hyperthyreoïdie is de overactiviteit van de schildklieren. Het wordt meestal veroorzaakt door een goedaardige tumor, een adenoom genoemd. Zelden wordt hyperthyreoïdie bij katten veroorzaakt door een carcinoom, een kwaadaardige tumor.

Overproductie van schildklierhormonen beïnvloedt het centrale zenuwstelsel, het maagdarmstelsel, het hart, de lever en de nieren. Het overactieve metabolisme verbrandt brandstof sneller dan uw kat het kan eten, wat resulteert in spierverspilling en aanzienlijk gewichtsverlies, wat leidt tot vermagering.

Hyperthyreoïdie kan op verschillende manieren worden behandeld. Thyroidectomie is de chirurgische verwijdering van de schildklieren. Radioactief jodium behandeling maakt gebruik van radioactief jodium om de overactieve schildklier te vernietigen en de productie van schildklierhormoon te normaliseren. Er is ook medicatie die levenslang wordt gegeven om de productie van schildklierhormoon te remmen.

Zonder de juiste behandeling is hyperthyreoïdie meestal progressief en kan fataal zijn. Klik hier voor meer informatie over uw behandelingsopties.

Het beste kattenvoer voor hyperthyreoïdie is rijk aan soorten geschikte eiwitten, koolhydraatarm en is vrij van ingrediënten die bijdragen aan schildklieraandoeningen. Beheer van jodium, dat een rol speelt bij de productie van schildklierhormoon, kan ook helpen.

Onze lijst bevat zes niet-receptplichtige producten. Ze zullen hyperthyreoïdie niet behandelen, maar ze kunnen uw kat helpen zich beter te voelen voor en na de medische behandeling.

Voedsel is geen remedie voor hyperthyreoïdie, maar het juiste dieet kan uw kat helpen spiermassa te behouden of terug te winnen en kan zorgen voor een goede gezondheid na de behandeling.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor hyperthyreoïdie om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste keuze zonder recept

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Verzonden naar uw deur met aangepaste maaltijdplannen
 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraatgehalte

Het beste voor gevoelige maag

Budgetkeuze

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Wellness Complete Health Pate Kip Entreé

 • Een van de beste waarden op de markt
 • Bevat geen soja of andere ingrediënten die de schildklierfunctie kunnen verslechteren
 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten

Beste voor senioren

aac-table__image

9.2

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Katachtige Natuurlijke Kip &Hertenfeest Kattenvoer

 • Adresseert meerdere aandoeningen die veel voorkomen bij oudere katten
 • Rijk aan goed verteerbare dierlijke eiwitten voor aanhoudende spiermassa
 • Laag koolhydraatgehalte is ideaal voor insulineresistente katten

Waar moet je op letten in het beste kattenvoer voor hyperthyreoïdie?

Hyperthyroid katten hebben goed verteerbare eiwitten nodig.

Hyperthyroid katten hebben twee dingen die tegen hen werken als het gaat om het behoud van spiermassa. Ten eerste hebben ze een overactief metabolisme. Ten tweede zijn de meesten van hen senioren.

Nieuw onderzoek suggereert dat senioren een hoge eiwit- en energiebehoefte hebben , vergelijkbaar met de behoeften van kittens. Wanneer niet aan deze behoeften wordt voldaan, verliezen ze spieren.

Kies voedingsmiddelen met meer dan 50% calorieën uit eiwitten. De beste eiwitbronnen zijn geschikt voor soorten en zeer goed verteerbaar. Als verplichte carnivoor heeft uw kat voedsel op basis van vlees nodig zonder eiwitrijke vulstoffen zoals erwteneiwit, aardappeleiwit, tarwegluten en maïsglutenmeel.

Kies een dieet dat minder dan 10% koolhydraten bevat op basis van droge stof.

Hyperthyreoïdie verhoogt de bloedglucosespiegels van uw kat en leidt vaak tot insulineresistentie en verminderde glucosetolerantie. Dit is een prediabetische toestand. Zelfs als dit niet doorgaat naar volledige diabetes mellitus, zijn hyperthyreoïde katten gevoelig voor sugar en vereisen gecontroleerde niveaus van koolhydraten in de voeding.

Wat te vermijden bij het voeren van een hyperthyroid kat?

Vermijd op vis gebaseerd voedsel.

Een studie in 2000 wees uit dat katten die de voorkeur gaven aan ingeblikt kattenvoer in vis of lever en giblets smaken hadden een verhoogd risico op hyperthyreoïdie. Vissen en andere oceaandieren hebben hogere niveaus van jodium dan worden gevonden in andere voedingsmiddelen. Omdat jodium centraal staat in de schildklierfunctie, kan dit deel uitmaken van de verbinding, maar het is niet duidelijk dat het jodiumgehalte het enige probleem is. Praat met uw dierenarts als u zich zorgen maakt dat het ingeblikt voedseldieet van uw kat het risico op hyperthyreoïdie verhoogt.

De meeste vis is besmet met gifstoffen, waaronder PBDE’s

Deze brandvertragende chemicaliën waren extreem populair in de late jaren 1970 en werden gebruikt om alles te behandelen, van pyjama’s tot gordijnen. Omdat ze bekende hormoonontregelaars zijn, werden PBDE’s in wezen uitgefaseerd in de Verenigde Staten en de Europese Unie tijdens de vroege jaren 2000. Dat betekent niet dat ze niet overal stil zijn. Deze gifstoffen blijven hangen in de bodem, stof, waterwegen, menselijke lichamen en de oceaan – ze zijn aanwezig in blikken voedsel op basis van vis.

Volgens een studie gepubliceerd in 2017, pbde-niveaus in het bloed waren hoger bij hyperthyreoïde katten dan bij gezonde katten. Deze studie merkte ook op dat PBDE’s de schildklierfunctie verstoren en kunnen bijdragen aan hyperthyreoïdie bij katten.

Als u ingeblikt voedsel voert, zorg er dan voor dat het blik BPA-vrij is.

Katten die ingeblikt voedsel eten, met name blikjes met pop-top deksels, hebben een verhoogd risico op schildklierproblemen. Kattenvoerblikken zijn vaak gecoat met een epoxy voering met BPA. BPA werkt als een schildklierreceptorantagonist en verandert de schildklierfunctie.

Voer uw kat geen soja

Soja verstoort de normale werking van de schildklier. Een sojabevattend dieet kan het risico van een kat op het ontwikkelen van hyperthyreoïdie verhogen.

Toen onderzoekers 18 gezonde volwassen katten gedurende drie maanden een soja- of sojavrij dieet gaven, ontdekten ze dat de katten die een sojadieet aten de studie eindigden met “significant hogere totale thyroxine (T4) en vrije T4 (fT4) concentraties, maar onveranderde totale triiodothyronine (T3) concentraties.”

Het op soja gebaseerde dieet had een klein, maar significant effect op de hoeveelheid schildklierhormoon die door het lichaam werd geproduceerd.

Selecteer een jodiumarm dieet

Jodium speelt een rol bij de productie van schildklierhormoon. Daarom moet een kat met hyperthyreoïdie een jodiumarm dieet eten om ervoor te zorgen dat de overactieve schildklieren niet worden gestimuleerd om nog meer schildklierhormoon te produceren.

Moet u uw kat een receptdieet geven voor hyperthyreoïdie?

Een jodiumarm dieet snijdt de toevoer van jodium af, waardoor de synthese van schildklierhormoon wordt vertraagd. Het fixeert geen vergrote schildklier, noch voorkomt het dat een adenoom verandert in een carcinoom. Het vermindert alleen de symptomen van hyperthyreoïdie.

Omdat receptopties beperkt zijn (of vaak online uitverkocht zijn), kan het praktischer zijn om uw kat een eiwitrijk, visvrij nat kattenvoer met een laag koolhydraatgehalte te geven om de symptomen te helpen beheersen.

Hoeveel jodium heeft een normale kat nodig?

Gezien de diversiteit van de jodiumconcentratie in zelfgemaakt, commercieel verkrijgbaar en in het wild gevangen voedsel, is het moeilijk om te bepalen hoeveel jodium katten nodig hebben.

In 2006 suggereerde de National Research Council dat de jodiumbehoefte voor katten 1,3 ppm was. Nieuwer onderzoek uitgevoerd door Hill’s Pet Nutrition suggereert dat de vereiste mogelijk dichter bij 0,46 ppm ligt.

De 0,32 ppm jodium in het Hill’s dieet is laag. Hoewel momenteel wordt gedacht dat jodium alleen wordt gebruikt voor de synthese van schildklierhormoon, weten we uiteindelijk niet hoe een jodiumbeperkt dieet de gezondheid op lange termijn zal beïnvloeden.

Omdat het beperkend is, niet geschikt voor soorten en geen echte remedie is, beschouwt u dit dieet als een tijdelijke maatregel of als een laatste redmiddel voor katten die geen operatie kunnen ondergaan of radioactief jodiumtherapie kunnen krijgen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geeft ons de exacte macronutriënt en
micronutriëntengehalte van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 6 beste kattenvoer voor hyperthyreoïdie

Omdat ze meestal minder koolhydraten bevatten, meestal eiwitten van hogere kwaliteit bevatten en meer hydraterend zijn dan droog voedsel. Dit zijn geen behandelingen voor hyperthyreoïdie. In plaats daarvan bevatten ze hoge niveaus van goed verteerbare eiwitten om spiermassa te behouden en te herstellen. Deze voedingsmiddelen moeten gepaard gaan met een curatieve behandeling.

Als uw kat gelijktijdige ziekten heeft die een speciaal dieet vereisen, overweeg dan eerst die behoeften en praat met uw dierenarts om een voedsel te vinden dat een algehele goede gezondheid bevordert.

#1 Algemeen beste: Tiki Cat Puka Puka Luau Succulent Chicken in Chicken Consomme Grain-Free Canned Cat Food

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Calciumlactaat, Dicalciumfosfaat

Met zijn hoge concentratie van soort-geschikte dierlijke eiwitten en lage koolhydraten inhoud, kan dit Tiki Cat ingeblikt voedsel een goede optie zijn voor katten met hyperthyreoïdie. Nogmaals, het is geen remedie of behandeling voor hyperthyreoïdie, maar voedingsbeheer kan de symptomen van uw kat helpen verminderen.

Dit recept bevat verse kip als eerste ingrediënt en enige bron van eiwitten. Met kippenbouillon als een ander hoofdingrediënt, is deze formule zeer hydraterend en de korte lijst met ingrediënten maakt het ook zeer goed verteerbaar.

Gemeten als droge stof bevat dit kattenvoer ongeveer 80% ruw eiwit en schijnbaar 0% koolhydraten. Het is ook belangrijk op te merken dat alle Tiki Cat-voedingsmiddelen zijn verpakt in BPA-vrije blikjes en zakjes.

Een punt dat het vermelden waard is, is dat hoewel dit recept boordevol eiwitten zit, het weinig vet bevat, wat betekent dat het ook weinig calorieën bevat. Sommige katten met hyperthyreoïdie hebben moeite om op gewicht te blijven, dus het kan nodig zijn om het dieet van uw kat aan te vullen met extra calorieën als u dit recept kiest.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Calciumlactaat, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Taurine, Cholinechloride, Zout, Magnesiumsulfaat, Ijzersulfaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine E-supplement, Niacine (Vitamine B3), Zinkoxide, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Manganousoxide, Calciumpantothenaat, Koper aminozuurchelaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Natriumseleniet, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Foliumzuur, kaliumjodide, vitamine D3 supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 2.6%

Vocht: 80%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 80%

Vet: 13%

Koolhydraten: 7%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 67.47%

Vet: 26.63%

Koolhydraten: 5.9%

Pros:

 • Bevat 80% drogestof eiwit uit een enkele dierlijke bron
 • Hoog vochtgehalte maakt het zeer hydraterend
 • Alle Tiki Cat-voedingsmiddelen zijn verpakt in BPA-vrije blikjes of zakjes
 • Geen toegevoegde koolhydraten

Tegens:

 • Laag vet- en caloriegehalte
 • Vertrouwt voornamelijk op plantaardig vet

#2 Beste niet-receptkeuze: Smalls Fresh Ground Bird

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: kip, kippenlever, sperziebonen, erwten, water (voldoende voor verwerking)

Zoals de meeste recepten op deze lijst, behandelt Smalls vers kattenvoer geen hyperthyreoïdie, maar het zorgt er wel voor dat uw hyperthyreoïde kat goed gevoed blijft tijdens de behandeling en daarna.

Smalls kattenvoer is menselijk, vers, licht gekookt kattenvoer dat wordt aangeboden via een abonnementsservice. Hoewel het niet het meest calorierijke product is, is Smalls-voedsel rijk aan goed verteerbare dierlijke eiwitten om gezonde spiermassa en spijsvertering te ondersteunen.

Verse kip is het primaire ingrediënt van het voedsel, zacht gekookt om de voedingswaarde te behouden. Ook inbegrepen in dit recept zijn sperziebonen, erwten, boerenkool en plantaardige olie. Het totale koolhydraatgehalte is minder dan 5%.

Het voedsel is vrij van vulstoffen, kunstmatige kleur-, smaak- of conserveermiddelen. Bovendien vindt u geen granen of ingrediënten zoals guargom en xanthaangom op de ingrediëntenlijst.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12-supplement, Vitamine D3-supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Pros

 • Verzonden naar uw deur met aangepaste maaltijdplannen
 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraatgehalte
 • Gemaakt van 100% human-grade, ethisch verantwoorde ingrediënten

Tegens

 • Prijzig in vergelijking met in de winkel gekocht kattenvoer
 • Smalls heeft een reputatie voor slechte klantenservice

#3 Beste droog: Dr. Elsey’s cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droogvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Gedroogd Ei Product, Gelatine, Kippenvet, Natuurlijke Smaak

Hoewel natvoer de voorkeur heeft, kan uw kat nog steeds de eiwitten en calorieën krijgen die ze nodig hebben uit een droog kattenvoer van hoge kwaliteit. Zorg er wel voor dat je de vochtinname van je kat aanvult met natte kattenvoertoppers of bouillons.

Dit recept voor droog kattenvoer van Dr. Elsey ontvangt consequent positieve opmerkingen van klanten en onze experts hebben het een A-rating gegeven. Het voedsel is geformuleerd met 90% dierlijke eiwitten, waarvan geen enkele afkomstig is van vis. Verse kip en gedroogd ei vormen het grootste deel van het eiwitgehalte in dit voedsel.

Met ongeveer 67% ruw drogestofeiwit biedt dit recept veel soorten-geschikte eiwitten voor uw kat. Het bevat ook meer dan 20% ruw vet en meer dan 540 calorieën per kopje. Met zo’n hoog eiwit- en vetgehalte is er weinig ruimte voor vulmiddel – het voedsel is slechts ongeveer 8% droge stof koolhydraten, wat bijna ongehoord is voor een droog kattenvoer.

Nogmaals, geen droogvoer levert het vocht dat uw kat nodig heeft, dus zorg ervoor dat u zijn vochtinname aanvult bij het aanbieden van dit voedsel. Als uw kat allergisch is voor kip, is een van de andere cleanprotein recepten misschien meer geschikt.

Ingrediënten:

Kip, Gedroogd eiproduct, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, fructooligosaccharide, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacine, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, D-calciumpantothenaat, foliumzuur, pyridoxinehydrochloride, riboflavine, vitamine D-supplement, biotine, vitamine B12), mineralen (zinkproteïne, zinksulfaat, ijzereiwit, ijzereiwit, ijzersulfaat, koperproteïnaat, kopersulfaat, Mangaanproteïne, mangaansulfaat, calciumjodaat, natriumseleniet), kaliumchloride, taurine, gemengde tocoferolen, zout, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Pros:

 • Voornamelijk vlees-gebaseerd, single-protein recept
 • Rijk aan dierlijk vet, vooral zalmolie
 • Laag koolhydraatgehalte rond de 8%
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen en vulstoffen

Tegens:

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#4 Beste voor gevoelige maag: Instinct by Nature’s Variety Original Grain-Free Real Lamb Recept Canned Cat Food Review

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Lamsvlees, Lamsbouillon, Kalkoenlever, Gemalen lijnzaad

Vijfennegentig procent van dit recept is samengesteld van lams-, kalkoen- en kalkoenlever. Dit zijn allemaal bronnen van soortgeschikt eiwit, dat zal helpen om gezonde spiermassa te ondersteunen en sarcopenie van veroudering te voorkomen (afname van spiermassa met de leeftijd).

Dat gezegd hebbende, dit is niet het meest vleesrijke voedsel op deze lijst. Het recept bevat gemalen lijnzaad, montmorillonietklei, erwten en wortels, die geen van alle ideaal zijn voor katten. Deze insluitsels brengen het koolhydraatgehalte op basis van droge stof op ongeveer 3%.

Het bedrijf zegt dat terwijl ze een BPA-voering in hun grote blikjes gebruiken, hun 5,5oz-blikjes BPA-vrij zijn.

Ingrediënten:

Lamsvlees, Lamsbouillon, Turkije, Kalkoenlever, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei, Eieren, Erwten, Wortelen, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IJzerproteïne, ZinkProteïnelaat, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Artisjokken, Veenbessen, Pompoen, Tomaat, Bosbessen, Broccoli, Kool, Boerenkool, Peterselie

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.39%

Vet: 68.61%

Pros:

 • Hoog in vochtgehalte
 • Rijk aan biologisch geschikte dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraten
 • Vrij van chemische conserveermiddelen, kunstmatige ingrediënten en dierlijke bijproducten
 • Sojavrij

Tegens:

 • Bevat enkele groente- en fruitingrediënten

#5 Budgetkeuze: Wellness Complete Health Pate Chicken Entreé

Wellness Complete Health Pate Kip Entreé

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Kalkoen, Kippenbouillon, Wortelen

De zorg voor een kat met hyperthyreoïdie wordt snel duur. Als u uw kat goed wilt voeden en tegelijkertijd genoeg geld wilt besparen om te betalen voor radioactief jodiumbehandeling, medicatie en dierenartsbezoeken, overweeg dan dit voedsel van Wellness Complete Health.

Het is geen voorgeschreven voedsel en het zal de hyperthyreoïdie van uw kat niet genezen, maar het heeft alle voeding om uw kat zich op zijn best te laten voelen voor en na de behandeling.

Het voedsel is voornamelijk gemaakt van spierondersteunende dierlijke eiwitbronnen zoals kip, kippenlever en kalkoen. Het bevat geen van onze hyperthyreoïdie no-gos, wat betekent dat het vrij is van soja, vis en jodiumrijke additieven.

Ongeacht de grootte zijn alle Wellness kattenvoer blikjes en bekers BPA-vrij.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kalkoen, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijke Kipsmaak, Zoete aardappelen, Pompoen, Courgette, Veenbessen, Bosbessen, Guargom, Dicalciumfosfaat, Carrageen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Calciumcarbonaat, Taurine, Ijzerproteïneaat (een bron van Gechelateerd ijzer), Beta-Caroteen, Zinkproteïne (een bron van gechelateerd zink), Vitamine E-supplement, Cholinechloride, Kobaltproteïneaat (een bron van gechelateerd kobalt), Thiaminemononitraat, Koperproteïne (een bron van gechelateerd koper), foliumzuur, mangaaneiwitaat (een bron van gechelateerd mangaan), niacine, d-calciumpantothenaat, natriumseleniet, vitamine D-3-supplement, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, vitamine B-12-supplement, kaliumjodide, biotine.Dit is een natuurlijk geconserveerd product.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.87%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 11.29%

Pros:

 • Een van de beste waarden op de markt
 • Bevat geen soja of andere ingrediënten die de schildklierfunctie kunnen verslechteren
 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraten
 • Verpakt in BPA-vrije blikjes

Tegens:

 • Maakt zwaar gebruik van verdikkingsmiddelen
 • Bevat wortelen en verschillende andere plantaardige ingrediënten

#6 Beste voor senioren: Katachtige natuurlijke kip &hertenfeest kattenvoer

Katachtige Natuurlijke Kip &Hertenfeest Ingeblikte Kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenhart, Hertennier, Hertenlever, Hertenvleesbloed

In een artikel over hyperthyreoïdie bij katten noemt Pete Wedderburn, DVM, de verrassende resultaten van een recente studie. Toen de bloedmonsters van katten ouder dan 10 jaar werden ingediend voor testen, had 21% van de katten verhoogde niveaus van schildklierhormonen. Met zoveel senioren die een zekere mate van hyperthyreoïdie ervaren, is het de moeite waard om voedsel te vinden dat zowel de schildklierfunctie als de gezondheid van senioren aanpakt.

Hoewel dit voedsel van Feline Natural geen hyperthyreoïdie behandelt, kan het uw oudere kat gezond en sterk houden zonder hyperthyreoïdie erger te maken.

Het is een gemakkelijk verteerbaar voedsel met eiwitrijke dierlijke ingrediënten zoals spiervlees, organen en bloed. Naast deze spieropbouwende ingrediënten is het voedsel rijk aan omega-3-vetzuren voor ontstekingsverlichting en de gezondheid van huid en vacht. Merk op dat het voedsel groenlipmosselen bevat, oceaandieren met een hoog jodiumgehalte.

Misschien wilt u dit voedsel roteren met een andere visvrije formule om de jodiuminname minimaal te houden.

Ingrediënten:

Kip, Kippenhart, Hertennier, Hertenlever, Hertenvleesbloed, Lijnzaadvlokken, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Gedroogde Kelp, Taurine, Vitamine E-supplement, Magnesiumoxide, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur. Water toegevoegd voor verwerking.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 82.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 51.43%

Vet: 28.57%

Vezel: 1.14%

Koolhydraten: 18.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.82%

Vet: 49.68%

Koolhydraten: 13.5%

Pros:

 • Adresseert meerdere aandoeningen die veel voorkomen bij oudere katten
 • Rijk aan goed verteerbare dierlijke eiwitten voor aanhoudende spiermassa
 • Laag koolhydraatgehalte is ideaal voor insulineresistente katten
 • Bevat geen verdikkend tandvlees dat schadelijk kan zijn voor uw kat

Tegens:

 • Bevat groenlipmossel, die rijk is aan jodium
 • Een van de duurste kattenvoer op de markt

Inhoudsopgave