Beste Kattenvoer zonder Kip

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

beste kattenvoer zonder kip

Als het op kattenvoer aankomt, draait het allemaal om eiwitten. Niet alleen is een hoogwaardig dierlijk eiwit het duurste ingrediënt in het voer voor uw kat, het is ook een van de belangrijkste. Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze vlees nodig hebben om al hun benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Kip is meestal de goedkoopste en gemakkelijkst verkrijgbare eiwitbron voor kattenvoer en het zit in vrijwel elk merk kattenvoer op de markt.

Hoewel kip voor de meeste katjes werkt, hebben sommige katjes kattenvoer zonder kip nodig.

Daarom heb ik een lijst samengesteld van mijn top drie kattenvoer zonder kip. We hebben drie opties voor droogvoer en drie opties voor natvoer, dus wat je je kat ook te eten geeft, we hebben een optie voor je. Ik heb er ook voor gezorgd dat er een paar opties op de lijst staan die volledig gevogelte vrij.

We zullen diep ingaan op alle manieren waarop kip in het voer van je kat kan voorkomen, samen met beoordelingen van elk product, maar als je gewoon verder wilt gaan en wilt zien welke voedingsmiddelen de lijst hebben gemaakt, kun je ze hier zien:

Droogvoer

 1. Beste totaal: American Journey Zalmrecept
 2. Runner Up: Blue Buffalo Limited Ingredient Diet
 3. Best On A Budget: Smaak van de Wilde Canyon Rivier

Natvoer

 1. Beste totaal: NomNomNow Kattenvoer Levering
 2. Runner Up: American Journey Landmark
 3. Het beste voor een budget: Smaak van de Wilde Canyon Rivier

Hoe vind je eigenlijk kattenvoer zonder kip

Kattenvoer etiketten zijn niet gemakkelijk te begrijpen. De FDA heeft een artikel van meer dan 4.000 woorden waarin de taal van de etiketten van kattenvoeding in detail wordt uitgelegd.

En dan hebben we het nog niet eens over de ingrediënten.

Bijvoorbeeld, kattenvoer merken kunnen hun recept etiketteren als “met tonijn” zolang 3% van het voedsel tonijn bevat. Dus een recept voor kattenvoer met het label “Kalkoen met tonijn” hoeft maar minimaal 3% tonijn te bevatten om het “met” in de titel te verdienen. Deze zeer specifieke formulering kan snel overweldigend worden en het wordt nog ingewikkelder als je naar de eigenlijke ingrediënten kijkt.

Daarom heb ik een lijst samengesteld van de meest voorkomende kipingrediënten en een paar die zou kunnen kip kunnen bevatten. Op die manier weet je waar je op moet letten, zelfs als je niet voor een van de kipvrije voedingsmiddelen kiest die ik hier heb opgesomd.

We verwijzen naar de AAFCO (Association of American Feed Control Officials) voor sommige van onze definities en je kunt hier meer over hen te weten komen.

Kip

Volgens de definitie van de AAFCO is kip “de schone combinatie van vlees en huid, met of zonder bijbehorend bot, afkomstig van delen of hele karkassen van pluimvee of een combinatie daarvan, exclusief veren, koppen, poten en ingewanden”.

Kippenmeel

Kippemeel is het vlees, de huid en de spieren van een kip die een hittebehandeling ondergaan om water en vet te verwijderen en zo geconcentreerde eiwitten achter te laten. Het wordt dan vermalen tot een meel.

Bijproduct van kip

Dit zijn andere delen van de kip die gewoonlijk niet in voedsel worden gebruikt. Daaronder vallen zaken als nek, ingewanden, koppen en darmen, maar niet de veren.

Kippen Bijproduct Meel

Dit zijn delen van kippen, zoals nekken, poten en koppen, maar dan gesmolten om het meeste vet en vocht te verwijderen.

Lever

Nu deze is echt belangrijk om op te letten, omdat het ingrediënt “lever” alleen niet aangeeft van welk dier het afkomstig is. Met andere woorden, “lever” kan kippenlever betekenen, maar het zou ook kalkoenlever kunnen betekenen. Dit is natuurlijk belangrijk om te overwegen in onze zoektocht naar kattenvoer zonder kip. In het algemeen, als u op zoek bent naar kattenvoer zonder kip, moet u voor de zekerheid het naamloze lever ingrediënt vermijden.

Sporen van kip kunnen nog opduiken

Hoewel ik geloof dat de dierenvoedingsindustrie voortdurend verbetert en de normen verhoogt naarmate katteneigenaren hogere kwaliteit eisen, kun je (helaas) nog steeds niet alles geloven wat je op het ingrediëntenetiket leest.

Of dat nu komt door directe verwaarlozing of gewoon een gevolg is van een faciliteit die meerdere soorten dierenvoeding verwerkt, uit een onderzoek uit 2013 bleek dat 40% van het katten- en hondenvoer vlees bevatte dat niet op het etiket vermeld stond.

Raad eens wat het meest voorkomende onverwachte ingrediënt is dat in honden- en kattenvoer terechtkomt?

Dat klopt, kip.

Maar het is oké… We beloven het!

Houd in gedachten dat studies zoals die uitgevoerd door de AVMA een zeer breed scala van kattenvoer bedrijven bemonsteren. Velen hebben al een slechte reputatie en staan niet bekend om hun kwaliteitsproducten.

Je zult ze niet op deze lijst vinden.

In tegenstelling tot sommige artikelen die u hebt gelezen waarin 20 van de “beste” kattenvoeders worden opgesomd, hebben wij onze selectie zorgvuldig doorgelicht en deze beperkt tot drie in zowel de categorie droogvoer als natvoer.

Beste Droog Kattenvoer Zonder Kip

We hebben drie van de beste droge kattenvoeders zonder kip geselecteerd. Elk vertegenwoordigt een andere alternatieve eiwitbron en elk is volledig graanvrij.

Best Overall: American Journey Zalm Recept

american journey kattenvoer zonder kip zalm recept

Kopen op Chewy

Mijn nummer één keuze is Chewy.com’s exclusieve merk genaamd American Journey. Specifiek, het zalmrecept aangezien de andere smaken wel kip in de ingrediëntenlijst hebben. American Journey is sinds 2017 op de markt en ze nemen gemakkelijk de nummer één plaats in vanwege hun hoogwaardige ingrediënten, geweldige prijs en perfecte terugroepgeschiedenis. American Journey is exclusief bij Chewy.com en je kunt het vinden door hier te klikken.

Pros:

 • Geweldige ingrediënten met dierlijke eiwitten als de eerste 4 van de 5 ingrediënten op de lijst
 • American Journey heeft NUL terugroepingen voor enig huisdiervoedingsproduct
 • Het zalmrecept bevat geen gevogelte van welke soort dan ook.
 • De prijs is geweldig, zeker als je de kwaliteit in aanmerking neemt

Minpunten:

 • Bevat meerdere eiwitbronnen die de magen van gevoelige katten van streek kunnen maken
 • Slechts één smaak die echt kipvrij is

Alle American Journey kattenvoeders zijn ook vrij van maïs, tarwe, soja, en zelfs kunstmatige conserveringsmiddelen. Om een beter idee te krijgen van hoe goed dit product werkelijk is, laten we eens kijken naar de eerste vijf ingrediënten met een korte uitleg.

1. Uitgebeende Zalm

Elk kattenvoer dat niet als eerste ingrediënt een dierlijk eiwit bevat, moet worden vermeden. Het eerste ingrediënt dat we zien in het zalmrecept van American Journey is precies wat we willen zien: uitgebeende zalm.

2. Zalm Maaltijd

Dit is zalm, maar dan ontdaan van vet en water na een hoge warmtebehandeling.

3. Tapioca Zetmeel

Dit is in wezen een koolhydraat, maar gelukkig is het de enige die we in de top vijf ingrediënten vinden. Onthoud, graanvrij betekent niet koolhydraatvrij. Hoewel het niet geweldig is, is het ongeveer het probleem dat ik heb met de eerste vijf ingrediënten.

4. Menhaden vismeel

Net als zalmmeel is dit menhadenvis, maar dan ontdaan van vet en water via een destructieproces.

5. 5. Gedroogd eiproduct

Gedroogd ei is gemakkelijk op te slaan en goedkoop, maar toch een hoogwaardige eiwitbron voor katten. Dit is een veel voorkomend ingrediënt in Amerikaanse Journey producten, maar zo typisch om te zien in ander kattenvoer.

Samenvatting

Over het geheel genomen is American Journey de duidelijke winnaar als het gaat om het beste kattenvoer zonder kip. Met geen terugroepacties (voor geen enkel huisdiervoer) en een lange lijst van kwaliteitsingrediënten gericht op dierlijke eiwitten kan het een geweldige optie zijn. Het enige nadeel zou de mix van verschillende dierlijke eiwitten kunnen zijn, wat een deal-breaker kan zijn als uw kat allergieën of een gevoelige maag heeft. Als u meer wilt lezen, kunt u mijn volledige review van American Journey kattenvoer bekijken.

Runner Up: Blue Buffalo Limited Ingredient Diet

De runner up is Blue Buffalo Limited Ingredient Diet. Limited Ingredient Diet (vaak afgekort tot LID) is een kattenvoerformule die beperkt is tot één soort eiwitbron en vaak slechts één soort koolhydraatbron. Diëten met een beperkt aantal ingrediënten worden vaak gebruikt om katten met voedselallergieën te helpen door het aantal eiwitten waar uw kat op zou kunnen reageren sterk te verminderen. Ze zijn ook een goede optie voor kippervrij kattenvoer.

Blue Buffalo heeft drie verschillende smaken (kalkoen, eend, en vis) en elk is volledig kipvrij. U kunt de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Pros:

 • Meerdere smaken om uit te kiezen die allemaal kippervrij zijn
 • Geen graan, soja, maïs.
 • Exclusief ei, wat geweldig kan zijn voor sommige katten

Minpunten:

 • Ingrediënten van iets mindere kwaliteit door de toevoeging van plantaardige eiwitten
 • Gemengde recall geschiedenis in de laatste 5 jaar

Blue Buffalo is een degelijke optie en de beperkte ingrediëntenlijn is perfect voor wie kip wil vermijden. Laten we eens een snelle blik werpen op de eerste 5 ingrediënten om een beter idee te krijgen van het product. We kijken naar het recept met vis en aardappelen, omdat dit ook volledig gevogeltevrij is.

1. Uitgebeende Witvis

Net als in American Journey zien we uitgebeende vis als eerste ingrediënt en dat is precies wat we willen zien.

2. Menhaden vismeel

Dit is menhaden vis, maar met het grootste deel van het vet en water verwijderd door verhitting. Het is een goede bron van proteïne.

3. Tapioca Zetmeel

Dit is ons eerste koolhydraat op de lijst en hoewel het niet ideaal is, is het veel beter dan iets op basis van maïs, soja of tarwe.

4. Erwten

Erwten zijn een andere bron van voornamelijk koolhydraten. Ik zou graag een ander eiwit in de plaats zien.

5. Erwten Eiwit

Dit is het geconcentreerde eiwit uit erwten. Erwten zijn toevallig een van de groenten die rijker zijn aan proteïne, maar het is nog steeds geen vervanging voor dierlijke proteïne.

Samenvatting

Met twee koolhydraten en slechts twee dierlijke eiwitbronnen, kunnen we zien waarom Blue Buffalo op de tweede plaats staat. Toch helpt het dat dit beperkte ingrediëntendieet zich richt op slechts één dierlijke eiwitbron, waardoor het een geweldige optie is voor katten met overgevoeligheden. Als u meer wilt weten, kunt u mijn volledige review van Blue Buffalo Limited Ingredient Diet lezen.

Het beste voor een budget: Smaak van de Wilde Canyon Rivier

Ik heb Taste of the Wild Canyon River uitgekozen als onze beste on a budget optie. Dit droge kattenvoer bevat forel als eerste ingrediënt, wat het enigszins uniek maakt in de kattenwereld voeding en een geweldige optie als u vermoedt dat uw kat moeite heeft met het verteren van meer traditionele eiwitten. De ingrediëntenlijst is meer vergelijkbaar met onze Blue Buffalo product dat maakt Taste of the Wild een solide budget optie. U kunt de laatste prijs van Amazon krijgen door hier te klikken.

Voordelen:

 • Forel is het eerste ingrediënt, wat dit een meer unieke optie maakt
 • Gemaakt in de VS en familiebezit sinds de jaren 1970
 • Beperkt vulmiddel en unieke koolhydraatbronnen

Minpunten:

 • Terugroepingen van salmonella in 2012 baren zorgen (meer informatie)
 • Beperkte smaakkeuzes

Taste of the Wild neemt een meer unieke benadering van hun koolhydraten keuze door het opnemen van aardappelen en zoete aardappelen. Dit zou een geweldige optie kunnen zijn voor katteneigenaren die iets nieuws willen proberen en toch kip willen vermijden. Laten we de eerste vijf ingrediënten eens nader bekijken.

1. Forel

Zoals gezegd is forel wat ongebruikelijker op het gebied van kattenvoer, dus het is een leuke optie als je op zoek bent naar een alternatief eiwit.

2. Oceaan Vismeel

Dit is het geconcentreerde meel van oceaanvis. Helaas wordt de specifieke vis niet genoemd.

3. Zoete aardappelen

Dit is het eerste koolhydraat en het is een unieker koolhydraat voor kattenvoer.

4. Aardappelen

Hoewel ik het interessant vind dat er zoete aardappelen in staan, vind ik het niet leuk om twee soorten aardappelen in de top 5 ingrediënten te zien.

5. Erwten Eiwit

Zoals we al eerder hebben gezien, is erwteneiwit het geconcentreerde eiwit uit erwten. Hoewel het goed is om een andere eiwitbron te zien, is het niet geweldig om te zien dat het van planten komt in plaats van een dier.

Forel, zeevismeel, zoete aardappelen, aardappelen, erwteneiwit

Samenvatting

Taste of the Wild kan een prima alternatief zijn voor kipvrij drayvoer. Hoewel het niet hetzelfde ingrediëntenprofiel heeft als onze nummer één selectie, is het nog steeds een uitstekende keuze en een solide budgetoptie. Denk eraan dat kattenvoer in verschillende maten verkrijgbaar is en dat je de prijs per pond of ounce kunt vinden wanneer je de opties vergelijkt om de beste prijs te vinden. U kunt de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Beste Nat Kattenvoer Zonder Kip

Natvoer is een geweldige optie om uw kat gehydrateerd en gezond te houden. Het kan ook een geweldige traktatie zijn of als je een bijzonder kieskeurige kat hebt, kan het het enige zijn dat je voert. We hebben drie van de beste opties voor nat, kipvrij kattenvoer.

Onze nummer één keuze: NomNomNow Voedsel Levering

Onze nummer één keuze is NomNomNow Voedsel Bezorging.

Mijn broer gebruikt deze service en ik moet zeggen dat het geweldig is! Als je je kat echt wilt verwennen EN de grootst mogelijke controle wilt hebben over hun dieet is dit de manier om te gaan. NomNomNow heeft een op vis gebaseerd dieet dat geen kip, bijproducten, of graan bevat. Dichterbij het koken voor uw kat kunt u niet komen zonder al het werk te doen. U kunt meer te weten komen over NomNomNow door hier te klikken.

Voordelen:

 • Eenvoudige, hoogwaardige ingrediënten die je ook echt kunt zien
 • Productie in kleine partijen
 • Op maat gemaakte verhoudingen gebaseerd op het gewicht en de activiteit van uw kat (zodat u niet hoeft te gokken hoeveel u moet voeren)

Nadelen:

 • Premium kattenvoer met een premium prijs

NomNomNow is echt een geweldige service en product en als je kat een gevoelige maag heeft is het misschien wel de perfecte optie. Wat ik echt geweldig vind aan dit kattenvoer is dat ze niet alleen een kip-vrije optie hebben, maar u kunt eigenlijk zien en herkennen wat er in het voer van uw kat zit. In plaats van een bruine klodder, kunt u de vis, wortelen en andere ingrediënten zien.

Nu we het toch over ingrediënten hebben, laten we eens kijken naar de eerste 5 in de NomNomNow Fish Feast formule.

1. Talapia

Talapia is een populaire vis die een goede bron is van eiwitten en omega-3 vetzuren.

2. Zalm

Ik vind het heerlijk om hier als tweede ingrediënt zalm te zien en ik verwacht niets minder van een premium kattenvoer service.

3. Rundsvet

We hebben nog geen ander voedsel op onze lijst gezien dat rundervet bevat tot nu toe en ik hou hiervan als een energiebron op dierlijke basis.

4. Yuca

Yuca is het eerste koolhydraat en is nauw verwant aan het tapiocazetmeel dat we op andere ingrediëntenlijsten hebben gezien.

5. Wortelen

Zoals gewoonlijk zou ik graag meer proteïnen zien, maar wortelen zijn aanvaardbaar!

Samenvatting

NomNomNow is een premium kattenvoer met een premium prijs. Maar u krijgt absoluut waar u voor betaalt en het is kattenvoer van de hoogste kwaliteit dat u uw kat kunt geven. Met de ingebouwde portiecontrole kunt u er ook gerust op zijn dat uw kat de juiste hoeveelheid voer krijgt. Over het algemeen is het een uitstekende keuze en de visfestijn smaak is volledig kipvrij. U kunt meer te weten komen over NomNomNow door hier te klikken.

De Runner Up: American Journey Landmark

american journey kattenvoer landmark geen kip

Kopen op Chewy

Het zal geen verrassing zijn om American Journey producten weer op deze lijst te zien staan. Deze keer heb ik gekozen voor hun Landmark lijn van producten die ze op de markt brengen als gourmet kattenvoer. Dit kippervrije kattenvoer heeft een uitstekende ingrediëntenlijst die allemaal gebaseerd is op visproducten. Net als het droogvoer, is dit product exclusief bij Chewy.com. U kunt de laatste prijs krijgen door hier te klikken.

Voordelen:

 • Vier van de eerste vijf ingrediënten zijn allemaal van dierlijke oorsprong met drie verschillende soorten vis
 • American Journey heeft een perfecte terugroep geschiedenis met NUL terugroepacties
 • Meerdere gevogelte vrije smaken om uit te kiezen

Minpunten:

De Landmark lijn van American Journey heeft meerdere op vis gebaseerde producten die geweldig zijn voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een kip-vrije natvoer optie. Dit natvoer is zeer carnivoor vriendelijk (waar ik van hou). Laten we de eerste vijf ingrediënten eens nader bekijken.

1. Tonijn

We weten al dat katten dol zijn op tonijn en dit is een geweldige bron van eiwitten en omega 3-vetzuren.

2. Visbouillon

Bouillon is een typisch ingrediënt in natvoer en het is goed om te zien dat het op vis gebaseerd is, maar ik zou liever zien dat de vis genoemd wordt.

3. Zeebrasem

Zeebrasem is een vissoort en een andere grote bron van eiwitten en omega 3-vetzuren.

4. Tilapia

Nog een andere vis toont op onze ingrediënten. Ook hier hebben we een geweldige bron van proteïne en omega 3 vetzuren.

5. Zonnebloemolie

Ons eerste niet-dierlijke ingrediënt en ik ben blij te zien dat het GEEN koolhydraat is.

Samenvatting

De Landmark lijn van nat kattenvoer is een geweldige optie voor een uitstekende prijs. Zeker als je de kwaliteit van de ingrediënten in overweging neemt. Het is technisch gezien onze runner up, maar ik zie het meer als een alternatief voor NomNomNow voedsel levering. U kunt de laatste prijs krijgen en de andere kipvrije smaken bekijken door hier te klikken.

Het beste voor een budget: Taste of the Wild

Zie je hier een trend?

Ons beste on a budget kipvrij natvoer gaat weer in de voetsporen van onze droge opties, want we hebben Taste Of The Wild High Protein Wet geselecteerd.

Deze formule is volledig kipvrij en bevat de minder voorkomende forel als de nummer één eiwitbron. Dit kan een geweldige optie zijn als uw kat een algemene gevogelte allergie heeft of als u gewoon vogel-gebaseerde eiwitbronnen om andere redenen wilt vermijden. U kunt de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Voordelen:

 • Forel is het nummer één ingrediënt
 • Gemaakt in de VS en familiebezit sinds de jaren 1970
 • Beperkt vulmiddel en unieke koolhydraatbronnen

Minpunten:

 • Terugroepingen van salmonella in 2012 geven aanleiding tot bezorgdheid (meer informatie)
 • Bevat ei, dat sommige katteneigenaren liever vermijden

Taste of the Wild is mijn budget keuze, maar het is nog steeds een goede keuze voor katteneigenaren die kipproducten proberen te vermijden. Laten we de eerste 5 ingrediënten eens nader bekijken om te zien waarom dit een goede keuze is (maar waarom American Journey nog steeds de beste keuze is).

1. Forel

Net als bij het droogvoer is forel het eerste ingrediënt, wat een geweldige alternatieve eiwitbron is.

2. Visbouillon

Visbouillon is heerlijk, maar zoals eerder gezegd, ik zou graag zien dat de echte vis gebruikt wordt.

3. Groentebouillon

Ik zou graag een ander ingrediënt op dierlijke basis zien in plaats van een andere bouillon.

4. Oceaanvis

Goed om vissen op de lijst te zien, maar ook hier zou ik liever de echte naam van de vis zien.

5. 5. Gedroogd eierproduct

Ei is een zeer biobeschikbare bron van eiwit, dus staat het op de lijst, maar sommige katten kunnen er gevoelig voor zijn.

Samenvatting

Taste of the Wild is niet van hetzelfde niveau wat betreft de kwaliteit van de ingrediënten vergeleken met American Journey, maar het is nog steeds een uitstekende keuze en een solide budget optie. Het is ook volledig kippervrij en dat is precies waar we naar op zoek zijn. U kunt de laatste prijs van Taste of the Wild nat kattenvoer op Amazon vinden door hier te klikken.

Veelgestelde Vragen

Er zijn altijd veel vragen over voeding, vooral als je kijkt naar meer unieke opties zoals kattenvoer zonder kip. Ik heb een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen om u te helpen!

Q: Mijn kat heeft geen gediagnosticeerde allergie voor kip. Moet ik toch kattenvoer zonder kip overwegen?

Zeer zeker! Zelfs zonder allergie is het belangrijk om te weten wat het voer van uw kat is en wat er precies in zit (en wat niet). Veranderingen in diëten kunnen ook invloed hebben op de ontlasting en het braken van uw kat, dus het is meestal de moeite waard om na verloop van tijd een paar voedingen uit te proberen om uit te vinden wat het beste werkt. Het kan ook zijn dat uw kat de smaak van voer zonder kip prefereert (ik weet dat de mijne dat doet!)

V: Moet ik het huidige voer van mijn kat onmiddellijk vervangen door kipvrij voer?

Het is het beste om uw kat langzaam over te laten stappen van het ene voer naar het andere. Hill’s heeft een goed artikel over hoe je deze overgang kunt maken, dat je kunt vinden door hier te klikken.

V: Moet ik mijn kat een rauw of zelfgemaakt dieet geven?

Dat is helemaal aan jou. Hoewel een rauw dieet voor veel katten kan werken (en misschien het beste is voor diegenen met veel gevoeligheden) kan het veel werk kosten om het voor elkaar te krijgen. De grootste zorg die we hebben is ervoor te zorgen dat het dieet van uw kat in balans is.

Net als menselijke voeding, is kattenvoer vaak verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen. Vitamine D is een voorbeeld voor mensen en taurine komt vaak voor in kattenvoer. Uiteindelijk is dit iets wat u met uw dierenarts moet bespreken.

V: Hoe weet ik of mijn kat voedselallergieën heeft?

Voedselallergie symptomen kunnen vele vormen aannemen, maar meestal zie je spijsverteringsproblemen zoals braken of diarree. In andere gevallen kan er huidirritatie optreden. Het is niet aan te raden dat u zelf een allergie vaststelt. Uw dierenarts kan u helpen bij het vaststellen van voedselallergieën met behulp van een voedselproef.

V: Waarom zorgen maken over kip in kattenvoer?

Nu kip in zoveel merken kattenvoer voorkomt, waarom zouden we ons daar eigenlijk zorgen over maken?

De realiteit is dat katten, net als mensen, allergieën kunnen ontwikkelen voor bepaalde eiwitten. Een van de meest voorkomende voedselallergieën bij katten is…

Je raadt het al, kip!

Hoewel u zich altijd tot uw dierenarts moet wenden om elke vorm van voedselallergie bij uw kat te diagnosticeren, kan het veranderen van het dieet van uw kat nog steeds de moeite waard zijn om een aantal andere redenen dan allergieën.

Q: Welke alternatieven voor kip zijn er?

Je zou kunnen denken dat je alleen kijkt naar een paar alternatieve eiwitopties voor het vermijden van kattenvoer met kip erin.

Maar er is een verrassend grote verscheidenheid aan producten met unieke bronnen van dierlijke eiwitten.

 • Varkensvlees
 • Eend
 • Fazant
 • Bizon
 • Venison
 • Tonijn
 • Arctische zalmforel
 • Zalm
 • Kalkoen
 • En meer

Laatste gedachten

Dat was het! Je hebt onze top picks voor kattenvoer zonder kip en hopelijk heb je ook geleerd waar je op moet letten!