Kattenwaterschalen die niet omvallen

waterbakjes voor katten die niet omvallen

Of het nu is om dingen van het aanrecht te duwen en ze te zien vallen of door het huis te zoemen en alles aan te vallen wat bungelt, katten zijn experts in het zichzelf vermaken.

Soms hoort daar ook een flinke plons rond de waterbak bij of zelfs het helemaal omgooien ervan.

Waarom doen ze dit?

Omdat het leuk is!

(Tenminste voor je kat).

Voor ons, huisdiereigenaren, betekent het veel opruimen, natte voeten en mogelijk geruïneerde hardhouten vloeren.

Mijn kat Debbie heeft haar bakje niet meer omgedraaid sinds we een upgrade hebben uitgevoerd (nummer drie op de lijst), maar ze geniet nog steeds van een flinke plons voordat ze drinkt. Veel katten geven gewoon de voorkeur aan beweging in hun water, daarom zie je soms dat katten extra moeite doen om uit een gootsteen te drinken, zelfs als ze een perfect goed bakje water tot hun beschikking hebben.

Gelukkig heb je een heleboel opties als het gaat om het vinden van katten waterbakjes die niet omvallen. En als uw kat gewoon graag een beetje rondspettert, hebben we ook een aantal kommen zonder morsen op de lijst gezet. In totaal hebben we 4 kommen zonder kantelrand beoordeeld die in verschillende categorieën vallen.

Als je gewoon wilt zien welke de lijst hebben gehaald, kun je onze favorieten hier bekijken:

 1. Beste Totaal: URPOWER Roestvrijstalen Kom met Morsvrije Mat
 2. Het beste voor een budget: Ethische Steengoed Crock Schotel
 3. Beste Onfeilbare Fontein: Catit Bloemen Water Fontein
 4. Best Tip-Proof Verhoogde Kom: Necoichi Verhoogde Stress-Vrije Katten Water Kom

Laten we beginnen!

Splashers vs Flippers

Is jouw kat een spetter, een flipper…of allebei?

Met andere woorden, maakt uw kat er een puinhoop van door met haar water te spatten, gooit ze de kom helemaal om of doet ze het allebei?

We hebben waterbakjes voor alle soorten geselecteerd, dus controleer goed of het waterbakje dat je bekijkt overeenkomt met wat je nodig hebt.

Wat maakt een morsbestendige waterbak voor katten?

Er is niet één eenvoudige oplossing om een kattenwaterbak te maken die niet zal omvallen. Katten zijn behoorlijk vindingrijk en hebben veel tijd over om uit te vinden hoe ze de laatste waterbak kunnen omgooien. Als gevolg daarvan hebben fabrikanten een heleboel manieren bedacht om een kom echt morsbestendig te maken.

Hier zijn een paar van de manieren:

Zware Kat Waterbakjes

Sommige waterbakken gaan voor puur gewicht om er zeker van te zijn dat ze niet om te gooien zijn. De keramische kom van Ethical (nummer twee op onze lijst) weegt bijvoorbeeld 3,3 pond en dat is zwaar genoeg om zelfs de meest getalenteerde kattenkatten te beletten de kom om te gooien.

Vorm

Andere kommen zullen ervoor kiezen om omkeren te voorkomen door een speciale greep aan de onderkant of een brede bodem te gebruiken. Bij deze kommen kunnen spetters er nog steeds een puinhoop van maken, maar wordt voorkomen dat de kom wordt omgedraaid

Kommen met een bodem

Er zijn ook veel kommen op de markt die de kom stevig in een onderstel vasthouden. Hoewel deze omvallen en kantelen kunnen voorkomen, geven wij de voorkeur aan kommen die kunnen worden gescheiden van de plaats waar het voedsel zich bevindt. Royal Canin bestudeerde de gewoonten van huiskatten om water te drinken en ontdekte dat de meeste katten hun waterbron liever op een andere plaats hebben dan hun voedsel.

Hoe we deze waterbakjes hebben beoordeeld

We hebben elk product op de markt zorgvuldig onderzocht en kwamen tot de conclusie dat er slechts VIER producten waren die in aanmerking kwamen voor de beoordeling, waarbij elk product een andere categorie of stijl van waterbak vertegenwoordigde. De categorieën omvatten:

 • Kommen met bodem en mat
 • Eenvoudige zware katten waterbakjes
 • Fontein voor kattenwater
 • Verhoogde waterbak

We zouden er graag meer toevoegen, maar als je echt op zoek bent naar een kattenwaterbak die niet omvalt, zijn dit je beste opties!

Elk gewicht is vermeld en de lichtste kom hier is 15oz. Let goed op het gewicht van de kom!

We hebben gezien dat sommige sites kommen vermelden die 3-4oz wegen. Ik weet niet hoe het met U zit, maar als ik mijn kleine kat 3 minuten de tijd zou geven met een vier-ounce kom, zou ik een keuken vol water hebben! We hebben gekeken naar de reviews die voor elk beschikbaar zijn op sites als Amazon en Chewy. Je zult zien dat al deze kommen uitstekende beoordelingen hebben.

Dus laten we officieel beginnen met onze eerste selectie!

#1 URPOWER Hondenkommen Roestvrij Stalen Kommen met Niet morsen Niet Glijdende Siliconen Mat

Laat je niet misleiden! Ook al heeft dit product “hond” in de naam, het is absoluut perfect voor je kat!

Sterker nog, het is onze nummer één keuze omdat het zo geweldig werkt voor katten die graag water spatten OF katten die graag hun bakje omgooien.

Dit is de eerste op onze lijst die de kom-met-een-basis stijl heeft. Het werkt als volgt: je krijgt twee eenvoudige roestvrijstalen kommetjes die perfect passen in een antislip (en niet om te draaien) siliconen basis.

De siliconen basis voorkomt niet alleen dat je katje de bakjes omgooit, maar fungeert ook als een placemat om je vloer te beschermen en te voorkomen dat brokjes overal terechtkomen. In feite, tussen de brede basis, het anti-slip materiaal, en het gewicht van wat je in de kommen hebt, zou ik zeer onder de indruk zijn als een kat in staat was om dit om te gooien.

Pros

 • De siliconen basis beschermt uw vloer tegen spatten en komflippers
 • Schone kleuren om uit te kiezen
 • Absoluut uitstekende beoordelingen (meer dan 2.500 vijf sterren beoordelingen)

Minpunten

 • Gevormd als een bot (maar ik beloof u dat uw kat het niet erg zal vinden)
 • Het kan beter zijn om het water en het eten van je kat gescheiden te houden

Let op: Ethical heeft af en toe de 9,5 inch kom die ik hier aanbeveel niet meer op voorraad. Als dat het geval is, overweeg dan de 7,5-inch kom die nog steeds bijna 2 pond weegt. U kunt de 7,5-inch kom op Amazon zien door hier te klikken.

Deze eenvoudige zware keramische kom doet het werk als het gaat om het voorkomen van uw kat van het kantelen van zijn water kom. Ik heb speciaal de 9,5 inch kom uitgekozen omdat deze 3,3 pond weegt, wat meer dan genoeg moet zijn om te voorkomen dat uw kat een waterramp veroorzaakt. Hoewel deze eenvoudige kom geen schoonheidswedstrijden zal winnen, zal hij zeker de klus klaren!

Pros

 • Lage prijs
 • Schoon en eenvoudig ontwerp

Nadelen

 • Beperkte bescherming tegen spatten
 • Lagere watercapaciteit betekent dat u vaak moet bijvullen, vooral met meerdere katten of kat en hond

#3 Catit Flower waterfontein

We zijn dol op deze waterbak! Niet alleen heeft het een superleuk design, maar het is ook geweldig voor katten die graag proberen hun water te spetteren.

Waarom?

Omdat deze waterbak in fonteinstijl de hoeveelheid water die op een bepaald moment beschikbaar is, beperkt. In plaats daarvan wordt het water vastgehouden in een reservoir (tot 3L) en langzaam afgevoerd. Niet alleen is dit geweldig voor katten die graag proberen hun waterbak om te gooien, te kantelen of rond te spetteren, het kan katten ook aanmoedigen om te drinken!

Katten geven de voorkeur aan stromend water en de Catit Flower waterfontein simuleert dit met drie stromingsstanden. Als uw kat constant probeert om uit het water te drinken is er een kans dat ze dit geweldig zullen vinden. Hills suggereert zelfs dat katten de voorkeur geven aan stromend water omdat de kans groter is dat het schoon is. Dit zou van cruciaal belang zijn geweest voor de oude voorouders van uw kat.

Hoewel het mogelijk zou kunnen zijn om te kantelen, zou het moeilijk zijn om te doen. Het product weegt meer dan een pond en met de 3L watercapaciteit zal het nog veel meer wegen.

We houden van de bloemfunctie op deze kom die fungeert als een tuit voor het water. Niet alleen dat, maar je kunt ook delen van de bloem toevoegen of weghalen om de watertoevoer te vergroten of te verkleinen. Heel slim!

Tot slot filtert de fontein het water van uw kat met drie soorten filters (waaronder een koolstoffilter).

Het enige nadeel?

Als uw kat een bijzonder verlegen ventje is of snel schrikt dan werkt deze fontein misschien niet. Dat zal een zeldzame kat zijn want dit product heeft momenteel meer dan 9.000 vijf sterren reviews.

Pros

 • Meer dan 9.000 vijf sterren beoordelingen
 • Schattig en slim ontwerp
 • Geweldige prijs, ook al is het een water fontein stijl waterbak
 • Weinig spatgevaar omdat er maar een beperkte hoeveelheid water per keer beschikbaar is
 • Beperkte kans op omslaan door gewicht en totale grootte

Nadelen

 • Het zachte elektrische gezoem kan sommige gevoelige poesjes afschrikken

#4 Necoichi Verhoogd Stress Vrij Katten Water Schaaltje

Deze uniek ontworpen waterbak is bedoeld om het drinken (of eten) comfortabeler te maken voor uw kat door de bak naar hen te verhogen. Deze functie is vrij gebruikelijk in de hondenwereld met een enorme markt voor verhoogde kommen voor grote honden. Maar als het op katten aankomt is het een stuk minder gebruikelijk.

Het hebben van een verhoogde kom is meer dan alleen comfort. Er is gesuggereerd dat bij sommige katten een verhoogde waterbak de kans op braken vermindert, omdat de kat zijn kop niet meer ver hoeft te laten zakken om bij het water te komen. Hetzelfde kan ook gezegd worden van voerbakjes.

Wij denken dat deze kom van Necoichi de best opgemaakte kattenkom op de markt is, maar hij voldoet ook aan onze eisen voor waterbakken voor katten die niet omvallen of spetteren aanmoedigen. Met een gewicht van net iets minder dan een pond (15 ons om precies te zijn) is deze waterbak stevig genoeg om door de meeste katten met moeite te worden omgegooid.

Bovendien heeft deze kom een kleine, subtiele binnenlip langs de kom die helpt voorkomen dat er water uitloopt. Omdat de kom verhoogd is, zal uw kat ook moeite hebben om de juiste hefboomwerking te krijgen om het water rond te spetteren.

Dat betekent dat deze kom geschikt zou kunnen zijn voor zowel de flippers als de spetters!

Er is nog een extra functie die we ook geweldig vinden. Misschien weet je het al, maar katten zijn notoir slecht in het zichzelf gehydrateerd houden, dus het kan de moeite waard zijn om de drinkgewoonten van je kat bij te houden. De Necoichi kom maakt dit gemakkelijk met meerdere millimeter metingen in de kom.

Pros

 • Verhoogde voerbakjes maken het voor uw kat comfortabeler om te drinken en kunnen braken bij sommige katten voorkomen
 • Schattige ontwerpen die veel stijlvoller zijn dan veel kattenbakjes
 • De extra lip langs de rand en de grotere hoogte maken spatten een stuk minder waarschijnlijk.

Nadelen

 • Het is niet zo zwaar als sommige andere kommen en hoewel het niet waarschijnlijk is dat een vastberaden katachtige in staat zou kunnen zijn om deze kom om te gooien

Beste Katten Waterbakjes Die Niet Omvallen Koopgids en FAQ

Water drinken is uiterst belangrijk voor de gezondheid van uw kat, maar in plaats van te drinken geven sommige katten er de voorkeur aan om te spetteren, spetteren en hun waterbak om te gooien. Dat helpt zeker niet als u bedenkt dat veel katten al genoeg water drinken!

Er zijn al heel wat waterbakjes op de markt. Meer dan genoeg om een katteneigenaar verward, gefrustreerd en overweldigd te laten voelen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat als je op zoek bent naar iets dat morsbestendig is of minder snel omvalt, je dubbel zoveel opzoekwerk hebt te doen!

We hebben je gedekt! U kunt onze selecties hierboven raadplegen die u de beste waterbakken tonen die niet kunnen omvallen. Maar als je zelf meer onderzoek wilt doen, hebben we een complete kopershandleiding en FAQ samengesteld die je niet alleen zullen helpen de beste morsbestendige waterbak voor katten te vinden, maar ook zullen begrijpen wat hem geweldig maakt.

Hier zijn een paar dingen die je moet overwegen.

Wat heeft uw kat het liefst in een waterbak?

Elke kat is anders en heeft zijn eigen speciale persoonlijkheid! Dat betekent ook dat ze hun eigen unieke voorkeuren, sympathieën en antipathieën hebben. Dus als u beslist welke morsbestendige kattenbak het beste is voor uw kat, vraag uzelf dan af wat uw kat al lekker vindt.

Houdt uw kat ervan om stilstaand water op te sporen? Dan is een standaard kattenbak waarschijnlijk een veilige keuze.

Springt uw kat letterlijk bij de kans om uit de gootsteen te drinken? Dan is een fontein wellicht de beste optie voor onze harige katachtige vriend.

Vertoont uw kat tekenen van snorharenmoeheid of ongemak bij de waterbak? Dan kunt u eens kijken naar ons artikel over snorhaarontlasting in de kattenbak.

Kwaliteitsnormen bepalen

Wanneer u onderzoek doet naar de beste waterbakken voor katten, zult u een standaard voor kwaliteit willen vaststellen. Staat u open voor plastic kommen of gaat u voor roestvrij staal? We gaan het nog veel meer hebben over de materialen van waterbakken voor katten, maar het is belangrijk om er nu al over na te denken.

Ook vermeldenswaard, nooit genoegen nemen met plastic dat BPA bevat. Geen van de top selecties op onze lijst hierboven bevatten BPA en het is belangrijk om te controleren. Realiseer u dat de fabrikant niet van plan is om

Budget

Waterbakjes voor katten kosten geld! En als je op zoek bent naar een materiaal van hoge kwaliteit (zoals roestvrij staal) zul je bereid moeten zijn om extra te betalen. Toch is het geen al te duur artikel en het heeft de kans om enkele jaren mee te gaan!

Gemak van schoonmaken

Hoe eenvoudig is het eigenlijk om de waterbak schoon te maken? Als je voor iets gaat zoals de fonteinkom die we hebben afgebeeld, moet je bereid zijn tijd te besteden aan het schoonmaken van de meer ingewikkelde onderdelen en het vervangen van filters.

Aan de andere kant, als je een vaatwasmachinebestendige kom hebt (zoals degene die we hier hebben laten zien), hoef je hem alleen maar in de vaatwasser te gooien en klaar is Kees!

Gewicht

Aangezien we op zoek zijn naar waterbakjes voor katten die niet kunnen omvallen of morsen, wordt het gewicht van het bakje erg belangrijk! Om het u gemakkelijk te maken, hebben we hierboven het gewicht van alle door ons geselecteerde kommen opgesomd.

Soorten morsbestendige waterbakjes voor katten

Hoewel het lijkt alsof er een eindeloos aantal waterbakjes voor katten bestaat, zijn er eigenlijk drie hoofdtypen waterbakjes voor katten op de markt. Elk van deze groepen heeft stijlen binnen hen die niet zullen morsen.

Standaard Katten Waterbak

Dit is uw beproefde en echte standaard waterbak. Niets bijzonders hier, maar u kunt kiezen uit een groot aantal stijlen en materialen. In de meeste gevallen heeft u niet meer nodig dan dit. Maar als uw kat zijn waterbakje graag omkiept, hebt u misschien een bakje nodig dat iets zwaarder is.

Stijl Waterfontein

In de natuur is stromend water over het algemeen veiliger en gezonder om te drinken in vergelijking met stilstaand water (zoals je dat in een standaard waterschaaltje vindt). Dat kan de reden zijn waarom sommige katten stromend water verkiezen boven stilstaand water.

Als dat het geval is, dan is de water fontein stijl kom perfect! Deze fonteinen gebruiken een kleine, stille (en veilige) motor om het water te laten stromen. Veel van deze fonteinen hebben ook een waterfilter om het water niet alleen in beweging te houden, maar ook schoon en fris!

Deze fonteinen zijn ook verrassend betaalbaar en vele zijn zwaar genoeg om te voorkomen dat uw kat hem omkiept of morst.

Verhoogde Waterbakjes

Hoewel de meeste waterbakken verhoogd kunnen worden, zijn er enkele die speciaal ontworpen zijn om uw kat een verhoogd platform te bieden om uit te drinken. Wij selecteerden de Necoichi verhoogde Stress Free Cat Water Bowl die zowel verhoogd is om het comfortabeler te maken voor uw kat om uit te drinken, maar ook zwaar genoeg om morsen te voorkomen.

Verhoogde kommen kunnen ook de kans verkleinen dat uw kat in zijn water spettert omdat de kom een beetje moeilijk te bereiken is!

Vaak Gestelde Vragen

Op dit punt heeft u zich waarschijnlijk gerealiseerd dat er veel komt kijken bij het uitzoeken van een goede morsbestendige waterbak voor uw katten.

Dat betekent dat je misschien vragen hebt! We hebben ons best gedaan om de meest voorkomende vragen die we krijgen op een rijtje te zetten. Met de antwoorden natuurlijk!

V: Is keramiek of roestvrij staal beter voor katten?

Roestvrijstalen kattenbakjes zijn de duidelijke winnaar in vergelijking met keramiek (of plastic wat dat betreft). Roestvrij staal is kiemresistent omdat bacteriën niet in het niet-poreuze oppervlak kunnen binnendringen. Keramiek daarentegen kan afbrokkelen en barsten, waardoor bacteriën een veilige plek krijgen om zich voort te planten.

V: Zijn plastic voerbakjes goed voor katten?

Plastic kommen zijn altijd de goedkoopste optie, maar deze kommen kunnen snel vlekken en krassen ontwikkelen die een veilige plaats worden voor bacteriën om zich voort te planten. Plastic kan goed zijn, maar wees bereid om de kom snel te vervangen en zorg er altijd voor dat het BPA-vrij is.

Maar als het aankomt op waterbakjes voor katten die niet omvallen, is plastic misschien niet je beste optie, omdat het gewoon niet hetzelfde gewicht kan dragen als de keramische of stalen opties.

V: Hoe krijg ik mijn kat zo ver dat hij zijn waterbakje niet meer omkiept?

De gemakkelijkste oplossing is om een zwaardere kom aan te schaffen die uw kat niet kan omkiepen. Het typische plastic of lichtgewicht roestvrij staal is niets meer dan een speeltje voor de meeste werpen! In plaats daarvan, opties voor een kom die ten minste 1 pond weegt met een brede basis om te voorkomen dat uw kat gemakkelijk zijn waterbak kan omkiepen.

V: Waarom blijft mijn kat zijn waterbakje omkiepen?

Elke kat is anders, dus de exacte redenen zullen variëren, maar sommige katten kunnen de waterbak omkiepen omdat het water niet vers genoeg is. Terwijl anderen het misschien doen voor de aandacht die ze krijgen van hun baasje als ze het doen. De eenvoudigste reden is dat sommige katten het gewoon leuk vinden!

Slotgedachten

Katten kunnen overal plezier in hebben – ook in het drinken van water! Hoewel dit een van de vele redenen is waarom we van ze houden, kan het frustrerend zijn als het spelen natte voeten en vernield hardhout veroorzaakt.

Wij hebben voor u een degelijke lijst opgesteld van kattenbakken die niet omvallen en die het uw kat niet gemakkelijk maken om te spetteren.

We horen graag wat u ervan vindt en welke u het beste bevalt!