Beste Kartonnen Kattenmand

Beste Kartonnen Kattenmand

De meeste katten zijn geen geweldige reisgenoten, en ze waarderen zelden een autoritje naar de dierenarts.

Omdat katten ook geweldige ontsnappingskunstenaars zijn, kan het vervoeren ervan lastig zijn, en als je er zeker van wilt zijn dat ze veilig zijn, dan moet je op zoek naar het juiste reismandje.

Meestal zijn de beste en veiligste dragers gemaakt van hard plastic, of versterkte zachte materialen die bestand zijn tegen scherpe klauwen en tanden.

De meesten onder ons kunnen deze dragers zelden gebruiken, omdat de meeste dierenartscontroles één of twee keer per jaar plaatsvinden.

Dit zou sommige kattenouders doen overwegen om in plaats daarvan een wegwerpmandje aan te schaffen, om mogelijk het geld en de ruimte te besparen die een normaal reismandje zou kosten en innemen.

Maar zijn kartonnen wegwerpkattenmandjes eigenlijk wel de beste optie, en kunnen kartonnen kattenmandjes dezelfde veiligheid bieden?

Meer nog, als je geen gewone reismand tot je beschikking hebt, kan een kartonnen kattenmand dan gebruikt worden als alternatief voor noodgevallen?

Laten we al deze vragen eens onderzoeken en kijken naar de mogelijke voor- en nadelen die onze top kartonnen kattenmand u kan bieden!

Onze Top Kartonnen Kattendrager: Oasis Kattenmand

kartonnen wegwerpmand voor huisdieren 12/gevallen

kartonnen wegwerp reismand voor huisdieren 12/gevallen

  • De doos bevat 12 dozen, ideaal voor een huishouden dat kittens opneemt, of asielen.
  • De drager is gemakkelijk in elkaar te zetten in geval van nood.
  • Het 70% gerecycled karton maakt het een duurzamere optie.

Hoewel kartonnen dragers niet kunnen concurreren met harde en zachte dragers, kunnen ze onder bepaalde omstandigheden toch nuttig zijn.

Om deze reden hebben we gekozen voor het merk Oasis Pet Carrier dat stevige wegwerpdragers maakt die gebruikt kunnen worden door asielen, of kattenouders die niet willen investeren in een harde reismand zolang hun kat nog een kitten is.

Immers, als je de afmetingen van de drager nader bekijkt, is het duidelijk dat zijn kartonnen drager het beste werkt voor kittens en kleine katten.

Zelfs een gemiddelde kat met 9,5 centimeter in hoogte en 18 centimeter in lengte zal zich nauwelijks op zijn gemak voelen in de Oasis carrier die 17,5 lang is en 12,25-15 centimeter hoog.

De drager zelf biedt veel ventilatie door de luchtgaten en de verbindingen zijn aan elkaar gelijmd zodat het niet uit elkaar valt. Waardoor het de veiligste manier om kittens en katten te vervoeren die u op straat hebt gevonden, of tijdens evacuaties in noodgevallen.

Het karton is niet gevoerd, dus als het nat wordt, wordt het zompig en scheurt het door het gewicht van de kat. Dus, je moet de bodem en zijkanten met waterdicht materiaal bekleden.

Wat ik er zo leuk aan vind: Voor een kartonnen drager doet het zijn werk en het kan prima werken als je het voor beperkt gebruik wilt.

Wat ik wou dat het had: Deze reismand is zeker niet gemaakt voor volwassen of grote katten.

Zijn Kartonnen Kattenbinders Veilig?

Karton is over het algemeen niet het meest duurzame materiaal en daarom zijn kartonnen reismandjes wegwerpbaar.

Sommige asielen zullen een kartonnen draagmand aanbieden aan nieuwe ouders zodat ze hun nieuwe kitten of kat veilig kunnen vervoeren. Maar ze zijn niet herbruikbaar, en ze kunnen alleen worden gebruikt om uw kat van het ene punt naar het andere te brengen die ene keer.

Maar wat maakt ze onveilig? Ik denk dat we, voordat we onze katten in de vergelijking plaatsen, de kartonnen reismand zelf eens nader moeten bekijken.

Deze dragers zijn niet goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij en ze zijn zeker ongeschikt voor lange reizen omdat ze niet genoeg ruimte hebben voor voedsel of water.

In tegenstelling tot de gewone dragers, hebben kartonnen dragers geen veiligheidsvoorzieningen. Er zijn geen veiligheidslussen die u kunt gebruiken om de drager aan de autostoel te bevestigen, zodat hij niet verschuift of omvalt tijdens het rijden.

Het is ook moeilijk om een kartonnen drager te verplaatsen omdat je niet kunt vertrouwen op het handvat dat kan scheuren onder het gewicht van uw kat.

Als u nu uw kat in een onbetrouwbaar kartonnen reismandje stopt, zult u nog meer dingen gaan opmerken die mis kunnen gaan.

Katten hebben scherpe klauwen en tanden, en ze kunnen zich gemakkelijk een weg door het karton kauwen. De gaten in de luchtwegen zijn eigenlijk de achilleshiel als het gaat om hun klauwen, tenzij we het hebben over het verplaatsen van een kitten.

Als je een angstig katje hebt dat een hekel heeft aan reizen, kan het zich bevuilen op de weg naar de dierenarts of op de terugweg. Niet alleen is het onmogelijk om een kartonnen reismandje schoon te maken, maar als dit gebeurt terwijl je rijdt, heb je een loslopende en bange kat in de auto die je kan afleiden en een ongeluk kan veroorzaken.

Voor katten die veel groter zijn is een kartonnen doos beslist geen veilige optie, omdat die onder hun gewicht gemakkelijk uit elkaar kan vallen. Ze zouden kunnen ontsnappen als je op straat bent, in dat geval zullen ze hoogstwaarschijnlijk uit de drager vallen en wegrennen.

Wanneer Moet Je Een Kartonnen Kattenmandje Gebruiken?

Hoewel we zeker in gedachten moeten houden dat kartonnen kattenmandjes niet de veiligste manier zijn om uw kat te vervoeren, kunnen ze in bepaalde situaties toch nuttig zijn.

Als je bij een asiel werkt, dan kunnen kartonnen dozen een echt voordelige manier zijn om nieuwe kattenouders te helpen om hun katten weer mee naar huis te nemen.

Voor pleegouders van huisdieren kan het hebben van een twaalf-pack van de Oasis kartonnen dragers een geweldige manier zijn om kittens mee te nemen voor afspraken bij de dierenarts of om ze naar hun nieuwe huis te rijden.

Sommige mensen wonen ook in gebieden waar natuurrampen zoals brand noodsituaties kunnen een gemeenschappelijk voorval zijn, zodat het hebben van een paar kartonnen dragers kan nuttig zijn als je nodig hebt om snel te evacueren uw kat of zelfs zwerfdieren in uw omgeving.

Op dezelfde manier, als je voor zwerfkatten in je buurt zorgt, kun je een pak kartonnen dragers thuis houden voor het geval u een zwerfkitten of een kat vindt die hulp nodig heeft. Op deze manier hoef je geen reismandje te kopen als je geen kat hebt of gebruik je het reismandje van je kat voor hygiënische doeleinden.

Dit is iets wat ik veel mensen heb zien doen in Griekenland, waar we veel zwerfkatten hebben die gevaccineerd en gesteriliseerd/gecastreerd moeten worden.

Afgezien van noodgevallen kan een kartonnen reismandje eigenlijk een goed alternatief zijn voor nieuwe kattenouders die een kitten hebben geadopteerd en die nog niet hebben besloten welk reismandje ze voor hun pluizige opperheer zullen kopen.

Voor angstige katten kan een kartonnen reismandje een kortetermijnoplossing zijn omdat het beperkt zicht biedt, en je kat het gevoel zal hebben dat hij in een doos zit, maar het moet zo snel mogelijk worden vervangen door een fatsoenlijk reismandje.

Wat voor soort kat drager moet je in plaats daarvan gebruiken?

Als u op zoek bent naar een drager voor uw nieuwe katachtige vriend, zult u al snel merken dat er een heleboel dingen zijn die u moet overwegen, zoals de grootte van de drager, de draagbaarheid, of een bovenlader optie iets voor u is, enzovoort.

Maar nu we het toch over kartonnen dragers hebben, wil ik me concentreren op het beste dragermateriaal.

Harde Plastic Dragers

Harde dragers moeten wel de meest populaire keuze zijn als het gaat om dragers, en het is volkomen logisch omdat ze duurzaam zijn, en ze zullen uw kat veilig houden, ongeacht hoe actief en opstandig ze zijn.

Naast kattenouders stelt Dr. Marty Becker, DVM, ook dat de meeste dierenartsen de voorkeur geven aan harde dragers, vooral die met een opening aan de bovenkant en die stevig op hun plaats kunnen worden vergrendeld.

Dit is omdat u met een drager met bovenopening een kat kunt onderzoeken zonder hem noodzakelijkerwijs uit de drager te halen, en ze maken het ook supergemakkelijk om het katje er weer in te stoppen.

In tegenstelling tot kartonnen dragers, zullen harde dragers niet lijden als je kat een toiletongelukje heeft tijdens het vervoer, en hoogwaardig plastic zal geen nare geurtjes absorberen.

Niet alleen is het gemakkelijk om ze schoon te maken, maar ze zijn ook 100% steviger omdat ze bestand zijn tegen de klauwen van uw kat.

Natuurlijk, om een hard plastic reismandje gezelliger te maken, vooral tijdens de winter, zul je wat vulling moeten toevoegen, met behulp van hun favoriete handdoek, net zoals je zou doen met een kartonnen reismandje.

Ik denk dat het enige echte nadeel van een harde drager is dat je ze niet gemakkelijk kunt opbergen. In dit geval kun je het gebruiken als een bed, wat op zijn beurt de stress van het reismandje voor je kat zal verminderen.

Zachte reismandjes

Hoewel ik dol ben op plastic dragers, moet ik toegeven dat ik een grote fan ben van zachte dragers, maar toegegeven, ze zijn niet geschikt voor elke kat.

Als het gaat om zachte dragers kan je kat slim genoeg zijn om door de ritssluiting te komen, zoals aangegeven door de ASPCA. Dit geldt vooral als uw kat een hekel heeft aan reizen en ze de hele reis onrustig zijn.

Natuurlijk, zijn zachte dragers niet zo dun als kartonnen dragers, en de laatste jaren hebben fabrikanten zachte dragers verbeterd door ze te verstevigen met vergrendelingsritsen en stalen steunen.

Meer zelfs, de Sleepypod Air-in cabine zachte drager die je controleren op Amazon is crash-tested en goedgekeurd door de CPS, een test die harde dragers nog moeten doorstaan.

Deze drager is ook goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij en in tegenstelling tot harde dragers, maken de meeste zachte dragers het reizen, vooral in het vliegtuig, comfortabeler voor katten en ze passen gemakkelijk onder de stoel in de cabine.

Als u een kijkje neemt op onze lijst van beste kat dragers voor auto reizen zult u ook merken hoeveel veelzijdiger zachte dragers zijn als het gaat om grootte, en extra functies zoals jaloezieën voor meer privacy, zakken voor documenten en ze zijn een lichtgewicht alternatief dat gemakkelijk is op te bergen in kleine ruimtes wanneer ze niet worden gebruikt.

Natuurlijk, net als de kartonnen dragers, zijn zachte dragers niet gemakkelijk schoon te maken, ze kunnen nare geurtjes absorberen en het materiaal kan na verloop van tijd beschadigd raken en uw kat kan een manier vinden om zichzelf uit de reismand te duwen.

Dit betekent niet dat zachte dragers zijn zoals kartonnen dragers, en ze zijn zeker een veel beter alternatief dat uw kat veilig zal houden.

Kan ik een kartonnen doos gebruiken als een kat drager?

Net zoals een kartonnen kattenmand niet de veiligste manier is om je kat te vervoeren, zijn kartonnen dozen, schoenendozen, en doe-het-zelf-dragers dat nog meer.

Tenzij het je laatste redmiddel is tijdens een noodgeval, is het gebruik van kartonnen dozen, een ongeluk dat wacht om te gebeuren.

De meeste kartonnen kat dragers, gebruiken karton dat het gewicht van een gemiddelde kat aankan. Ze zijn meestal versterkt met lijm, en ze hebben luchtwegen die een goede ventilatie bieden.

Echter, een gewone kartonnen doos heeft geen goede sluiting, en uw kat zou gemakkelijk kunnen ontsnappen. Het karton kan ook dun zijn en uw kat zal geen problemen hebben om zich er uit te klauwen.

Op dezelfde manier zijn wasmanden, kussenslopen, sporttassen en draagzakken geen geschikte transportmethoden.

Uw kat kan stikken, of gewoon ontsnappen aan deze geïmproviseerde dragers en zelfs als ze dat niet doen zal de hele reiservaring veel stressvoller zijn, wat de mentale toestand van uw kat op de lange termijn kan beïnvloeden.

U heeft geen reismand alternatieven nodig om met uw kat te reizen, maar ik begrijp ook dat zich een noodgeval kan voordoen, of dat uw huidige reismand plotseling beschadigd is geraakt.

Als dat het geval is, zorg er dan voor dat de kartonnen doos ademhalingsgaten heeft aan de bovenkant en de zijkanten. U moet ook de bodem bekleden met een plastic zak en een deken om het te beschermen tegen nat worden, voor het geval uw kat een ongelukje heeft.

Als kattenouders moeten we onthouden dat het aan het eind van de dag het beste is om kartonnen dozen te houden als kattenvermaakcentra, zoals dit poesje je vol vertrouwen kan laten zien:

Slotgedachten

Onder bepaalde omstandigheden kan u, uw dierenarts, of het asiel u een kartonnen draagmand aanbieden.

Ik begrijp ook dat het proces van het selecteren van de perfecte drager enige tijd in beslag kan nemen. Een online bestelling kan enkele dagen, weken of zelfs een maand op zich laten wachten.

In dit geval zou ook een kartonnen kattenmandje in de plaats kunnen worden gebruikt, maar het moet niet iets blijvends zijn.

We willen tenslotte de reiservaring van onze kat zo veilig en rustig mogelijk maken!

Heb je ooit een kartonnen kattenmandje gebruikt en hoe lang duurde het voordat je het had vervangen door een goed reismandje?