Beste gevriesdroogde kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste gevriesdroogde kattenvoer is gemaakt van ingrediënten van topkwaliteit, geladen met vlees, licht op planten en komt van een bedrijf met een reputatie voor veiligheid en heerlijkheid. Daarom kozen we Stella &Chewy’s Absolutely Rabbit gevriesdroogd kattenvoer als het beste gevriesdroogde kattenvoer op de markt.

Lees verder voor meer informatie over dit Stella &Chewy’s recept en onze keuzes voor de top 11 beste gevriesdroogde kattenvoer die je kunt kopen. Voordat we in de beoordelingen springen, laten we meer te weten komen over wat gevriesdroogd kattenvoer is en wat het anders maakt.

Waarom zou u ons vertrouwen?

Na het beoordelen van meer dan 193 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben ook uren besteed aan onderzoek, contact opnemen met huisdiervoedingsbedrijven en het analyseren van labels. Met de hulp van onze katten en input van andere katteneigenaren hebben we hands-on ervaring opgedaan met een paar voedingsmiddelen.

Tussen het beoordelen van specifieke merken en het onderzoeken van kattenvoeding, hebben we geleerd welke merken en producten de moeite waard zijn om te kopen en in de kom van uw kat te doen. Op basis van die ervaring hebben we de 11 producten die hieronder worden beschreven gekozen als het beste gevriesdroogde kattenvoer dat je kunt kopen.

In één oogopslag: beste gevriesdroogde kattenvoer om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste voor kieskeurige eters

aac-table__image

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Gevriesdroogde Rauwe Vogel

 • Gemaakt met echt kippenvlees, organen en botten
 • Geen toegevoegde koolhydraatingrediënten
 • Rijk aan eiwitten en gezonde vetten, matige vezels

Het beste voor gevoelige maag

Wat is gevriesdroogd kattenvoer?

Gevriesdroogd kattenvoer ondergaat hetzelfde proces dat wordt gebruikt om houdbare gevriesdroogde maaltijden te maken voor kamperen of noodgevallen. De grondstoffen worden gekoeld tot een extreem lage temperatuur – ver onder het vriespunt van water – en vervolgens in een vacuümkamer geplaatst. In deze lagedrukomstandigheden smelt de bevroren vloeistof niet en wordt in plaats daarvan gesublimeerd (getransformeerd) in een gas.

Dit proces extraheert vocht en vernietigt pathogene bacteriën, waardoor het voedsel buitengewoon veilig en houdbaar wordt. Mensen hebben veilig gevriesdroogd voedsel gegeten na 30 jaar op de plank te hebben gelegen. Gevriesdroogd voedsel is kurkdroog als je het uit de zak giet. Om de natuurlijke textuur van het voedsel te herstellen en er een hydraterende maaltijd van te maken, giet je warm water over het voedsel en laat je het een paar minuten intrekken.

Is gevriesdroogd kattenvoer beter?

Gevriesdroogd voedsel is slechts zo goed als de verse ingrediënten die erin worden gebruikt – omdat, met uitzondering van het watergehalte, dat is allemaal gevriesdroogd voedsel. Het conserveringsproces heeft zeer weinig invloed op de voedingswaarde van het voedsel.

Diane Barrett, een professor in voedingswetenschap en -technologie aan de Universiteit van Californië, Davis, vertelde mother jones magazine dat na het rehydrateren, gevriesdroogd voedsel qua voedingswaarde vergelijkbaar is met vers voedsel, en noemde het proces “een van de beste manieren om voedsel te bewaren”.

Vriesdrogen laat de meeste voedingsstoffen intact, waaronder vitamines, antioxidanten en, in het geval van fruit en groenten, fytochemicaliën (plantaardige chemicaliën). Vriesdrogen kan leiden tot het verlies van vitamine C, A en E, dus fabrikanten moeten deze vitamines mogelijk vervangen door synthetische suppletie.

Dit maakt vriesdrogen een handige, relatief veilige keuze voor diegenen die hun kat vers of rauw voedsel willen voeren, maar niet willen omgaan met het potentieel voor besmetting en ziekteoverdracht in verband met het hanteren van rauw vlees. Raadpleeg natuurlijk altijd uw dierenarts als u overweegt uw kat rauw voedsel te geven, zelfs als het gevriesdroogd is.

Dat gezegd hebbende, gevriesdroogd voedsel heeft een paar tekortkomingen. Het rehydratatieproces duurt een paar minuten, wat misschien meer is dan u wilt vastleggen op de bereiding van kattenvoedsel. Omdat vriesdrogen energie-intensief, langzaam en duur is, is gevriesdroogd kattenvoer een van de duurste variëteiten die je kunt kopen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 certificaatied voedsel testen en analyse lab.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Het beste gevriesdroogde kattenvoer 2022 – onze top 11 keuzes

Stella &Chewy's Absolutely Rabbit Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Stella &Chewy’s is een goed aangeschreven merk en een leider in gevriesdroogd dierenvoer.

Stella &Chewy’s biedt een breed scala aan recepten met meerdere eiwitten. Hun konijnenrecept valt op als een bijzonder kat-geschikte keuze. In tegenstelling tot andere veel voorkomende eiwitbronnen zoals zalm, rundvlees, kip en lamsvlees, komt konijnenvlees van een dier dat je kat zou kunnen doden en zelf zou kunnen eten.

Lees ook: Het beste konijnen kattenvoer

Zoals veel gevriesdroogde voedingsmiddelen bevat dit recept een mix van spiervlees, botten en organen. De vleesingrediënten worden aangevuld met probiotica en prebiotica voor de spijsvertering en immuunondersteuning.

Hoewel het voedsel niet de groenten en fruit bevat die soms in gevriesdroogd voedsel worden aangetroffen, bevat stella &chewy’s gevriesdroogde konijnenvoer olijfolie als primaire vetbron.

Klantrecensies geven aan dat deze konijnenbrokken zowel voedzaam als heerlijk zijn – katten lijken dol te zijn op dit voedsel.

Ingrediënten

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met konijn, een soort-geschikte eiwitbron
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Bevat geen fruit of groenten
 • Gemaakt door een gerenommeerd bedrijf

Wat we niet leuk vonden:

 • Vertrouwt op plantaardig vet
 • Een van de duurste gevriesdroogde kattenvoer op de markt

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Smalls biedt een verscheidenheid aan kattenvoeropties gemaakt met echte dierlijke eiwitten van pluimvee, vlees en vis. Hun recepten voor vers voedsel zitten vol met natuurlijk vocht en hun gevriesdroogde rauwe voedingsmiddelen bieden een geconcentreerde voedingsbron met houdbaar gemak.

Gemaakt met heel kippenvlees, botten en organen, is dit gevriesdroogde recept voor rauw kattenvoer een uitstekende bron van dierlijke eiwitten en gezonde vetten. Het is een eiwitrecept met één bron, hoewel de primaire bron van toegevoegd vet afkomstig is van vis (haringolie).

We waarderen het gebruik van gemalen bot in deze formule omdat het de behoefte aan synthetische minerale supplementen tenietdoet. Orgaanvlees zoals kippenhart, lever en spiermaag helpen ook essentiële voedingsstoffen te leveren.

Over het algemeen zit dit recept boordevol eiwitten en lijkt het een uitstekende optie voor katten, zolang ze geen kippenallergie hebben. Er zijn geen toegevoegde koolhydraatingrediënten en, zoals alle Smalls-recepten, is deze formule volledig vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen.

Ingrediënten:

Fijngemalen kip met bot, kip heart, Kippenlever, Kippenmaag, Kippenei, Geitenmelk, Water, Eierschaalmembraan, Haringolie, Gemengde Tocoferolen, D-alfa-tocoferol

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.91%

Vet: 16.3%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 31.52%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.75%

Vet: 32.99%

Koolhydraten: 26.26%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met echt kippenvlees, organen en botten
 • Geen toegevoegde koolhydraatingrediënten
 • Rijk aan eiwitten en gezonde vetten, matige vezels

Wat we niet leuk vonden

 • Alleen beschikbaar via abonnement
 • Klantenservice-ervaring is hit-or-miss

Klik hier om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Dit recept komt van Dr. Marty Goldstein, een beroemde dierenarts die een reputatie heeft opgebouwd voor het helpen van huisdieren door een combinatie van traditionele en alternatieve geneeskunde.

Hoewel we niet kunnen zeggen of het voedsel voldoet aan de belofte van Dr. Marty dat het helpt om “energie, een goede spijsvertering en een gladde huid (en een glanzendere vacht!) te ondersteunen”, heeft het alle attributen van hoogwaardig gevriesdroogd kattenvoer.

Het voedsel bevat een combinatie van zalm, kalkoen en witvis als primaire eiwitbronnen. Kippenorganen, gevriesdroogd bot en eieren werken het voedingsprofiel van het voedsel uit, terwijl een mix van zoete aardappel, lijnzaad en andere voedzame groenten en fruit het voedsel qua voedingswaarde compleet maken.

Omdat deze ingrediënten gevriesdroogd zijn, voldoet Nature’s Feast aan de richtlijnen van de Association for American Feed Control Officials voor onderhoud door volwassenen zonder synthetische vitamines, mineralen of aminozuren te gebruiken. Alle voedingsstoffen zijn afkomstig van voedselingrediënten.

Maar hoewel het goed is, is dit eten niet perfect.

Het eerste minpunt is de prijs. Ergens tussen $ 3,33 en $ 4,99 per ounce kan dit voedsel gemakkelijk oplopen tot meer dan $ 10 per dag. Dit plaatst het een van de duurste voedingsmiddelen op de markt.

Ten tweede is het relatief hoog in koolhydraten. We stuurden dit voedsel naar een laboratorium voor voedingsanalyse en ontdekten dat het meer dan 20% koolhydraten was. Dat is ongeveer het dubbele van het percentage dat we voor de meeste katten zouden aanbevelen.

Ten derde is het niet de beste keuze voor katten met voedselgevoeligheden. Er is niets mis met een lijst met gemengde ingrediënten, maar als uw kat voedselintoleranties of allergieën heeft, wilt u misschien wegblijven en kiezen voor iets eenvoudigers. Probeer de Northwest Naturals of Stella &Chewy’s recepten op deze lijst.

Ingrediënten

Zalm, Kalkoen, Witvis, Kippenlever, Kippenhart, Kippenmaag, Zoete Aardappel, Lijnzaad, Ei, Pompoenpitten, Erwten, Wortel, Appel, Bosbes, Cranberry, Gember, Zout, Kelp, Zonnebloempitten, Spinazie, Broccoli, Boerenkool, Gemengde Tocoferolen (conserveermiddelen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 23%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 5%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.95%

Vet: 24.21%

Vezel: 3.16%

Koolhydraten: 25.26%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.66%

Vet: 47.8%

Koolhydraten: 20.54%

Wat we leuk vonden:

 • Benadrukt spiervlees en organen als primaire ingrediënten
 • Het fosforgehalte is lager dan dat in andere gevriesdroogde voedingsmiddelen
 • Bevat prebiotica voor een gezonde spijsvertering
 • Gedekt door een 90-dagen geld-terug-garantie

Wat we niet leuk vonden:

 • Relatief veel koolhydraten (20% koolhydraten)
 • Erg duur
 • Bevat meerdere eiwitten en is mogelijk niet de beste keuze voor katten met voedselintoleranties of allergieën

biologisch kattenvoer

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit in Oregon gevestigde bedrijf verkoopt sinds 2004 rauw en gevriesdroogd dierenvoer. Met uitzondering van lamsvlees zijn alle ingrediënten van het bedrijf afkomstig uit de Verenigde Staten. Alle Northwest Naturals-producten worden gemaakt in een eigen faciliteit in Portland, Oregon.

Het eten bestaat voor 98% uit dierlijk weefsel, waaronder kalkoenspiervlees, nek, hart en lever. Het bevat ook eieren als een soort-geschikte bron van dierlijke eiwitten. De resterende 2% van het recept bevat lijnzaad, kelp, biologisch dulsepoeder en visolie.

Hoewel dit product niet zo wijd verspreid of bekend is als sommige van de anderen op deze lijst, lijkt het een hit te zijn bij zowel menselijke als katachtige consumenten. Het is een van de goedkoopste gevriesdroogde voedingsmiddelen op de markt.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoen nekken, Turkije Harten, Kalkoen Lever, Ei, Gemalen lijnzaad, Kelp, Organische Dulse Poeder, Gelatine, Organisch Psyllium Schil Poeder, Visolie, Kaliumchloride, Natriumchloride, Taurine, Vitamine B Supplement, Zink Proteïnaat, IjzerProteïne, Vitamine E Supplement, Koper Proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, Gemengde Tocoferolen (als conserveermiddel), Vitamine D3 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 50%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 5%

As: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.63%

Vet: 15.79%

Vezel: 4.21%

Koolhydraten: 17.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 48.34%

Vet: 35.22%

Koolhydraten: 16.44%

Wat we leuk vonden:

 • 98% dierlijke ingrediënten
 • Hoogste eiwitgehalte van de recepten op deze lijst
 • Beschikt over een verscheidenheid aan spiervlees, organen en botten
 • Bevat visolie als bron van omega-3 vetzuren
 • Betaalbaarder dan de meeste gevriesdroogde kattenvoer

Wat we niet leuk vonden:

 • Mogelijk niet zo direct beschikbaar als sommige andere merken

Katachtige natuurlijke kip &lamsfeest graanvrij gevriesdroogd kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit gevriesdroogde voedsel wordt gemaakt door Feline Natural, een Nieuw-Zeelands merk opgericht in 2006 en bekend om zijn gevriesdroogde producten.

Dit recept bevat kooivrije kip en grasgevoerd scharrellam. Het bevat een reeks dierlijke delen, waaronder kippenspiervlees, lamshart, lamsnier, lamslever en zelfs lamsbloed.

In tegenstelling tot de andere producten op deze lijst, is dit voedsel gemaakt zonder gemalen bot, waardoor het gebruik van supplementen nodig is om de afwezigheid van botbronmineralen te compenseren.

Hoewel ze prominent op de ingrediëntenlijst staan, vertegenwoordigen lijnzaadvlokken een klein percentage van het totale recept en worden ze gebruikt als bindmiddel. Het voedsel wordt aangevuld met groenlipmosselen, die de gezondheid van de gewrichten kunnen ondersteunen en een goede bron van omega-3-vetzuren zijn.

Dit recept is het enige product op deze lijst dat meerdere dierlijke eiwitten bevat, dus het is geen ideale keuze voor katten met voedselgevoeligheden of allergieën.

Ingrediënten

Kip, Lamshart, Lamsnier, Lamslever, Lamsbloed, Lijnzaadvlokken, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Gedroogde Kelp, Taurine, Vitamine E-supplement, Magnesiumoxide, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 48%

Ruw vet: 31%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.17%

Vet: 33.7%

Vezel: 1.09%

Koolhydraten: 13.04%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.48%

Vet: 55.65%

Koolhydraten: 8.87%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Maakt gebruik van een reeks spiervlees, organen en bloed
 • Aangevuld met groenlipmossel
 • Vervaardigd volgens strenge Nieuw-Zeelandse veiligheidsvoorschriften

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur
 • Bevat meerdere eiwitbronnen en is mogelijk niet geschikt voor katten met voedselovergevoeligheden of allergieën

Wysong Archetype Ruwe Hond

Uitzicht op Wysong View op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Wysong dateert uit 1979 en heeft professionals in de gezondheidszorg voor huisdieren in dienst om “voorouderlijk geïnspireerd” voedsel voor honden en katten te formuleren. Als u meer wilt weten over Wysong, klik dan hier om onze volledige merkbeoordeling te lezen.

Het bedrijf noemt Archetype “de originele raw honden- en kattenvoerdieet”. Net als verschillende andere Wysong-formules is Archetype qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd voor zowel honden als katten.

Het voedsel is gemaakt met kip, kippenbotten en kippenorganen – Wysong vermeldt niet precies welke organen het gebruikt. Na vleesingrediënten bevat het recept een lange lijst van wat het bedrijf nutraceuticals noemt. Deze ingrediënten omvatten sporenhoeveelheden bosbes, gerstgras, chiazaden, broccolispruiten, wortels, pruimen, wei, gedroogde kelp, gistextract en probiotica.

Ondanks de lange ingrediëntenlijst is Archetype fundamenteel een op vlees gebaseerd product en bestaat het voor meer dan 95% uit kip. Het heeft een geschat koolhydraatgehalte van minder dan 8% op basis van droge stof.

Het eten is populair bij zowel katten als hun verzorgers.

Ingrediënten

Kip, Kippenorganen, Gemalen kippenbot, Natuurlijke smaak, Taurine, Biologische bosbes, Biologisch Gerstgras, Chiazaden, Broccolispruiten, Wortelen, Pruimen, Wei, Zeezout, Gedroogd Kelp, Gistextract, Citroenzuur, Gemengde Tocoferolen, Rozemarijnextract, Gistcultuur, Mineralen (Kaliumchloride, Zinkproteïne, Zinkprotelaat, Ijzersulfaat, Ijzerproteïne, Kopersulfaat, Koperproteïne, Koperproteïne, Mangaansulfaat, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat), Calciumcarbonaat, Vitaminen (Ascorbinezuur [Source of Vitamin C], Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Gedroogde Bacillus Licheniformis Fermentatie Product, Gedroogde Aspergillus Oryzae Fermentatie Product, Gedroogde Aspergillus Niger Fermentatie Product, Gedroogde Enterococcus Faecium Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Casei Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Bacillus Subtilis Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Plantarum Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Lactis Fermentatieproduct.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 36%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.83%

Vet: 37.5%

Vezel: 0.52%

Koolhydraten: 16.15%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.95%

Vet: 59.5%

Koolhydraten: 10.55%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat probiotica ter ondersteuning van de spijsvertering en de gezondheid van het immuunsysteem
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Bevat een mix van spiervlees, organen en botten
 • Wysong heeft een goede reputatie op het gebied van voedselveiligheid

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur om te voeren als basisdieet

Bekijk op Chewy View op Amazon

De New Zealand Natural Pet Food Co. is vrij nieuw op het toneel. Het merk is ontstaan uit de wens om huisdieren te voorzien van complete voeding in een dieet dat zo rauw mogelijk ligt. Alle voedingsmiddelen worden in kleine batches in Nieuw-Zeeland gemaakt en het bedrijf ondersteunt eerlijke handel en lokale inkoop bij het kiezen van leveranciers.

Dit recept bevat wild hert als de primaire bron van eiwitten, aangevuld met vers lamsvlees en een assortiment verse lamsorganen en gemalen lamsbot. Verpakt met meer dan 60% eiwit op basis van droge stof, is deze formule rijk aan gezonde vetten en zeer laag in koolhydraten.

Het nadeel van deze formule is dat de primaire bron van toegevoegd vet plantaardig is. De kokosolie wordt echter onmiddellijk gevolgd door hoki-olie die veel geschikter is voor soorten.

Vergelijkbaar met veel huisdiervoeding geproduceerd in Nieuw-Zeeland (waaronder Feline Natural), bevat dit Meow-recept van The New Zealand Natural Pet Food Co. groenlipmosselen. Deze bieden een natuurlijke bron van heup- en gewrichtsondersteunende glucosamine en chondroïtine.

Ingrediënten

Wild hert, lam, lam groene pens, lamshart, lamslever, lamsnier, gemalen lamsbot, kelp, groenlipmosselen, manukahoning, rozemarijn, biologische virgin kokosolie, hoki-olie, taurine, cholinechloride, zinkaminozuurcomplex, ijzeraminozuurcomplex, koper aminozuurcomplex, vitamine B1 (thiaminemononitraat), mangaanaminozuurcomplex, zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 60%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.16%

Vet: 21.05%

Vezel: 2.11%

Koolhydraten: 13.68%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.35%

Vet: 39.95%

Koolhydraten: 10.69%

Wat we leuk vonden:

 • De eerste 7 ingrediënten zijn dierlijk
 • Voor de soort geschikte insluitsels van vlees, organen en beenderen
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Gemaakt met twee nieuwe bronnen van dierlijke eiwitten

Wat we niet leuk vonden

 • Vertrouwt op plantaardig vet
 • Een van de duurste gevriesdroogde kattenvoer op de markt

Bekijk op Chewy View op Amazon

Meat Mates is een ander in Nieuw-Zeeland gevestigd huisdiervoedingsbedrijf. In tegenstelling tot de vorige keuze biedt dit merk echter zowel nat kattenvoer als brokjes naast hun gevriesdroogde recepten. Al hun gevriesdroogde kattenvoer is gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten zoals kip, lamsvlees of rundvlees.

Deze gevriesdroogde formule bevat verse kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, waardoor kip de enige bron van dierlijke eiwitten is. Dit recept voor gevriesdroogde kip bevat niet het gemalen bot dat in veel gevriesdroogde formules is opgenomen, maar het is compleet en uitgebalanceerd en zeer laag in koolhydraten.

Visolie is de primaire bron van vet in dit recept, hoewel lijnzaadvlokken extra vet bieden – met name omega-3-vetzuren. Het totale vetgehalte van dit recept is zeer hoog, meer dan 32% op basis van droge stof. Dit maakt het een geconcentreerde bron van calorieën die het vermelden waard is als uw kat zwaarlijvig is of vatbaar voor gewichtstoename.

Over het algemeen is dit een vrij eiwitrijke, vetrijke formule gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten en een vrij laag koolhydraatgehalte. Deze formule komt in kleine stukjes die ook goed werken als een kattenvoertopper.

Ingrediënten

Kip, kippenlever, visolie, lijnzaadvlokken, gedroogde kelp, zout, magnesiumoxide, vitamine E-supplement, zinkproteïnaat, taurine, cholinechloride, kopereiwit, mangaanproteïne, thiaminemononitraat, vitamine D3-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 48%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 8%

As: 12.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.17%

Vet: 32.61%

Vezel: 1.09%

Koolhydraten: 0.54%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.55%

Vet: 60.04%

Koolhydraten: 0.41%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Vrij laag koolhydraatgehalte
 • Primaire bron van toegevoegd vet is dierlijk
 • Bevat een zeer beperkte lijst van natuurlijke ingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Kan te veel vet en calorieën bevatten voor sommige katten
 • Erg duur

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Primal Pet Food werd opgericht in 2001 en is uitgegroeid tot een grote naam in de huisdiervoedingsindustrie, met name de gevriesdroogde huisdiervoedingsniche. Hun gevriesdroogde voedsel wordt bereid in nuggets die in een kom kunnen worden verkruimeld en gerehydrateerd met water of bouillon om ervoor te zorgen dat er voldoende vocht in het dieet van uw kat wordt opgenomen.

Zoals alle Primal-recepten, is deze kip- en zalmformule alleen gemaakt met USDA-vlees van eetbare kwaliteit. De ingrediëntenlijst bevat verse kip met gemalen bot, kippenlevers en verse zalm als de top drie ingrediënten.

Dit recept pakt een punch als het gaat om dierlijke eiwitten en het is ook behoorlijk hoog in vet. Helaas is het grootste deel van het toegevoegde vet afkomstig van plantaardige bronnen zoals biologische pompoenpitten en zonnebloempitten, hoewel uw kat zal genieten van enkele omega-3-vetzuren uit de verse zalm en de levertraan die later in de lijst verschijnt.

Hoewel de top drie ingrediënten dierlijk zijn, zijn de meeste van de rest plantaardige ingrediënten of supplementen. Het totale koolhydraatgehalte is iets hoger dan sommige opties op deze lijst, maar veel lager dan het gemiddelde droge kattenvoer.

Ingrediënten

Kip (met gehakt bot), kippenlevers, zalm, biologische pompoenpitten, biologische zonnebloempitten, biologische veenbessen, biologische bosbessen, biologische boerenkool, biologische pompoen, biologische wortels, biologische appels, biologische broccoli, biologisch rozemarijnextract, biologische peterselie, biologische quinoa, biologische appelciderazijn, visolie, montmorillonietklei, biologische kokosolie, levertraan, taurine, vitamine E-supplement, organic Gemalen Alfalfa, Gedroogde Biologische Kelp.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 49%

Ruw vet: 26%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.26%

Vet: 28.26%

Vezel: 2.17%

Koolhydraten: 16.3%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.54%

Vet: 49.66%

Koolhydraten: 11.8%

Wat we leuk vonden:

 • Top drie ingrediënten zijn dierlijke eiwitten
 • Bevat vers vlees, organen en gemalen bot
 • Gemaakt met hoogwaardige en biologische ingrediënten
 • Rijk aan omega-3 vetzuren uit zalm en visolie

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Vertrouwt voornamelijk op plantaardige vetten

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Gevriesdroogd kattenvoer is bedoeld om gerehydrateerd te worden om uw kat te voorzien van het vocht dat hij nodig heeft voor optimale hydratatie. Vital Essentials Chicken Dinner Patties zijn gemakkelijk te portioneren (ongeveer 1 pasteitje per 6 pond lichaamsgewicht) en kunnen worden afgebroken om te rehydrateren in warm water of bouillon.

Dit gevriesdroogde kattenvoer is een recept met één eiwit met verse kip- en kiporganen met haringolie als een soortgeschikte bron van dierlijk vet.

De belangrijkste manier waarop dit recept kan worden verbeterd, is met de opname van gemalen bot als een nauwkeurigere weerspiegeling van een natuurlijk kattendieet. Het koolhydraatgehalte is ook iets hoger dan sommige van de andere formules die hierboven zijn besproken.

Dit recept is vrij van vulstoffen zoals maïs, tarwe en soja, evenals kunstmatige additieven, waaronder kleuren, smaken en conserveermiddelen.

Ingrediënten

Kip, Kippenhart, Kippenlever, Haringolie, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Vitamine E Supplement, Zink Aminozuur Complex, Ijzer Aminozuur Complex, Koper Aminozuur Complex, Mangaan Aminozuur Complex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 53%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 57.61%

Vet: 21.74%

Vezel: 2.17%

Koolhydraten: 18.48%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.7%

Vet: 40.96%

Koolhydraten: 14.34%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met verse kip- en kiporganen
 • Haringolie biedt een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren
 • Beperkte lijst van hoogwaardige ingrediënten
 • Vrij van vulstoffen en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Grote pasteitjes kunnen langer duren om te rehydrateren
 • Bevat geen ruw bot

Zicht op Chewy

Purpose pet food begon met gevriesdroogd hondenvoer, op zoek naar een merk op basis van kwaliteitsvoeding en ethische waarden. Ze zijn sindsdien uitgebreid met een beperkte selectie gevriesdroogd kattenvoer, die allemaal zijn gemaakt met 99% dierlijke ingrediënten. Ze bieden ook gevriesdroogde kattentraktaties.

Deze konijnenformule gevriesdroogd kattenvoer is een geschikte keuze voor katten die allergisch of gevoelig zijn voor andere, meer voorkomende eiwitten. Vers konijn is het hoofdingrediënt, gevolgd door haringolie als een soort-geschikte bron van omega-3-vetzuren.

Hoewel twee van de vier belangrijkste ingrediënten in dit recept dierlijk zijn, komen de volgende twee van planten. Appelciderazijn bevat natuurlijke enzymen die een gezonde spijsvertering kunnen ondersteunen en kokosolie bevat laurinezuur dat het risico op allergische reacties bij katten kan helpen verminderen.

Over het algemeen is dit een formule met beperkte ingrediënten die voornamelijk is gemaakt met dierlijke ingrediënten. Het is rijk aan eiwitten met matig vet en een vrij hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Konijn, Haringolie, Biologische Appelciderazijn, Biologische Kokosolie, Vitamine E (D-Alfa Tocoferol), Gemengde Tocoferolen, Kaliumchloride, Gedroogd Kelp, Natriumchloride, ZinkProteïne, IjzerProteïne, Taurine, Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, D-Calcium Pantotheenaat, NatriumSeleniet, Riboflavine Supplement, Biotine, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Vitamine D3 SupplemeNt.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 55%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 59.78%

Vet: 14.13%

Vezel: 1.09%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 50.2%

Vet: 28.81%

Koolhydraten: 20.99%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Beperkte lijst van hoogwaardige ingrediënten
 • Haringolie levert dierlijke omega-3 vetzuren
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat geen organen of botten

Hoe hebben we de top 11 beste gevriesdroogde kattenvoeding gekozen?

Hier is hoe we de 11 beste gevriesdroogde kattenvoer hebben geselecteerd die hierboven zijn vermeld.

We zochten naar veilige, hoogwaardige ingrediënten.

Net als elk ander voedsel, moet gevriesdroogd kattenvoer worden gemaakt van alleen de beste ingrediënten die beschikbaar zijn. Idealiter betekent dit verse ingrediënten van menselijke kwaliteit die worden behandeld en verwerkt volgens menselijke voedselverwerkingsnormen.

We vermijden ook voedingsmiddelen met ingrediënten die na verloop van tijd schade kunnen veroorzaken. Deze omvatten additieven zoals kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen. Gelukkig spreken gevriesdroogde voedingsmiddelen een gezondheidsbewuste consumentengroep aan en bevatten ze deze ingrediënten zelden.

Het beste gevriesdroogde kattenvoer heeft een minimale plantinhoud.

Veel gevriesdroogde voedingsmiddelen bevatten veel groenten en fruit, meestal omdat ze afhankelijk zijn van deze ingrediënten in plaats van synthetische additieven. Als je een product ziet dat vol zit met wortels, spinazie en andere groenten, stop dan en denk na voordat je dat voedsel van de plank haalt.

Omdat katten koolhydraten kunnen metaboliseren en deze plantaardige ingrediënten waarschijnlijk geen schade zullen aanrichten in kleine hoeveelheden, zijn de meeste van deze voedingsmiddelen in orde, maar je moet de situatie zorgvuldig evalueren.

Koolhydraten mogen niet meer dan 10% van het voedsel uitmaken op basis van droge stof, vooral als uw kat diabetes of prikkelbare darmziekte heeft.

Reputatie is ook belangrijk , dus kozen we producten van merken met een geschiedenis van veiligheid en kwaliteit.

Merken die gevriesdroogd kattenvoer verkopen, hebben vaak problemen met besmetting met ziekteverwekkers. Sommigen hebben een geschiedenis van terugroepacties. Het is altijd belangrijk om na te denken over de reputatie van een bedrijf voordat je hun voedsel aan je kat geeft. De hierboven genoemde producten zijn gemaakt door bedrijven die nul tot twee terugroepacties hebben uitgegeven – en geen van die terugroepacties resulteerde in ernstige ziekte of overlijden.

Naast de herinneringsgeschiedenis, hebben we aandacht besteed aan wat klanten in het algemeen over het merk zeiden, rekening houdend met zaken als klantenservice en kattentevredenheid.

Heb je een opfriscursus nodig over de basisprincipes van kattenvoeding? Bekijk onze gids voor het kiezen van het beste kattenvoer

Inhoudsopgave