Bengal Savannah Cat Mix: Info, Foto’s, Temperament &Traits

Hoogte: 8 – 15 inch
Gewicht: 12 – 20 pond
Levensduur: 12 – 15 jaar
Kleuren: Zwarte, zachtbruine of oranje vacht met luipaardachtige vlekken
Geschikt voor: Gezinnen op zoek naar een leuke en aanhankelijke kat
Temperament: Actief, nieuwsgierig en slim

De Bengal Savannah mix is een bijzonder uniek kattenras. Bengaalse katten zijn afstammelingen van wilde Aziatische luipaardkatten, terwijl Savannahs wilde serval in hun afkomst hebben. Deze combinatie van twee exotische katten creëert een werkelijk buitengewone mix die geliefd is om zijn aanhankelijke aard.

De Bengaalse Savannah brengt graag tijd door met zijn huisdierouders en is energiek genoeg om het hele gezin tijdens de speeltijd te verslijten. Als je een Bengaalse Savannah-kat mee naar huis neemt, wil je zeker meer weten over de kosten, het temperament en het zorgniveau dat aan het ras is gekoppeld. Lees verder om meer te weten te komen over de opmerkelijke katachtige.

cat + lijnverdeler

Bengal Savannah Kittens – Voordat je er een krijgt …

3 kattenverdeler3 weinig bekende feiten over Bengaalse savannahkatten

1. Bengaalse Savannah Katten houden van water

De stereotiepe kat zal water ten koste van alles vermijden, maar Bengaalse katten en Savannah-katten houden allebei van water.  Sterker nog, ze vinden het zo leuk dat ze misschien gewoon met je in bad springen! Aangezien zowel de Bengaalse als de Savannah van water houden, is het logisch dat de Bengaalse Savanne net zo graag zou willen zwemmen. Helaas betekent dit ook dat de kat niet bang is om zijn poot in uw aquarium te dopen om het zeeleven te terroriseren.

savannah kat wil een bad nemen
Afbeelding credit: AJR_photo, Shutterstock
thematische pauze

2. Je Bengaalse savanne kan een uitstekende springer zijn

Afhankelijk van hoeveel de Bengaalse Savannah na de Savannah-kant neemt, kan het een ongelooflijke springer zijn. Savannah katten kunnen springen tot de ongelooflijke hoogte van 8 voet! Dat betekent dat als je van plan bent om babyhekjes te gebruiken om je Bengaalse savanne uit bepaalde kamers te houden, je misschien nog eens goed moet nadenken.

thematische pauze

3. Bengaalse savannes kunnen extreem lange staarten hebben

Sommige Bengaalse savannes zijn zo lang als 2 voet, met hun staart die een derde van hun lengte uitmaakt. Dat is een super lange staart!

Bengal vs Savannah visual

kattenpootverdeler

Temperament &intelligentie van de Bengaalse Savannekat

Het temperament van een Bengaalse savanne kan enigszins onvoorspelbaar zijn, omdat Bengaalse katten bekend staan als hyperactief, terwijl savannahs de neiging hebben om meer ontspannen te zijn. Afhankelijk van welke kant je Bengal Savannah-mix het meest neemt, kan dit een zware invloed hebben op hoe levendig ze zijn of niet.

Het is echter veilig om te verwachten dat deze mix energiek zal zijn. Dit kan vermakelijk zijn, omdat het je Bengaalse savanne kan voeden voor veel speeltijden. Als je interactief speelgoed koopt, kunnen jij en je Bengaalse Savanne samen spelen en een band opbouwen.

De Bengal Savannah mix staat ook bekend om zijn intelligentie, omdat zowel de Bengalen als de Savannah opmerkelijk slim zijn. Het zijn ook nieuwsgierige katten die constant op zoek zijn naar avontuur en entertainment, en ze zijn erg aanhankelijk. Hoewel ze misschien te energiek zijn om lang te zitten en te knuffelen, zullen er momenten zijn waarop je Bengaalse savanne met je knuffelt.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

De Bengal Savannah mix is geweldig voor gezinnen. Ze kunnen in het begin verlegen zijn en een goede socialisatie en training zullen nodig zijn om ervoor te zorgen dat ze iedereen in het huishouden accepteren. Maar als ze eenmaal gewend zijn aan hun nieuwe familie, zal hun aanhankelijke aard doorschijnen.

Als er vooral jonge kinderen in huis zijn, is het belangrijk om hen grenzen te leren met de Bengaalse Savanne. Ze genieten er zelden van om tegen hun wil te worden vastgehouden, omdat hun energieniveau zo hoog is. Ze kunnen echter worden geleerd om leuke trucs te doen, wat erg vermakelijk kan zijn voor kinderen.

Kan dit ras goed overweg met andere huisdieren?

Bengaalse en Savannah-katten staan erom bekend dat ze gastvrij zijn voor andere huisdieren, maar dat betekent niet dat er geen uitdagingen zijn bij het introduceren van een nieuw huisdier. De reactie van een Bengaalse Savannah op een nieuw huisdier zal variëren, afhankelijk van naar welke eigenschappen ze neigen, maar het is essentieel om je bewust te zijn van de Bengaalse en Savannah-invloed op de mix.

Bengalen hebben een hoge prooidrift en Savannes kunnen territoriaal zijn. Kleinere dieren, zoals gerbils en reptielen, zijn minder compatibel met een Bengaalse savanne, omdat de bengaalse prooi drikunnen hen aanmoedigen om te proberen een maaltijd te maken van hun nieuwe huisgenoot. Een goede socialisatie en introducties zullen nodig zijn tussen het nieuwe huisdier en de Bengaalse savanne; het territoriale karakter van de Savannah kan hen op hun hoede maken voor nieuwkomers.

Uiteindelijk zal elke situatie variëren, afhankelijk van de persoonlijkheid van je Bengaalse Savannah en het andere huisdier dat je introduceert.

kattengezichtsverdeler 2

Dingen om te weten bij het bezitten van een Bengaalse Savannah Mix:

Voordat u een Bengaalse savanne in huis haalt, wilt u de voedingsbehoeften, activiteitsniveaus, trainingsbehoeften, verzorging en gezondheidstoestanden van het ras kennen.

Voedsel & Dieet Eisen

Bengaalse savannes hebben veel calorieën nodig en moeten mogelijk meer worden gevoed dan de gemiddelde huiskat. Omdat het actieve katten zijn, moeten ze hun magere spieren behouden en hun energieniveau hoog houden. Het beste voedsel om je Bengaalse Savanne te voeden, is een kwaliteitsbrokken of natvoer met veel eiwitten en weinig koolhydraten.

Sommige Bengal Savannah-eigenaren voeren hun katten een rauw dieet. Of u uw kat al dan niet een rauw dieet wilt geven, is aan u, wees u bewust van de voordelen en risico’s van het rauwe dieet.

Het volgen van het dieet van uw Bengaalse Savannah is vooral belangrijk omdat de kat vatbaar is voor obesitas. Als uw kat te veel gewicht begint te krijgen, beperk dan het voedsel dat u aanbiedt en voeg meer beweging toe aan zijn dagelijkse routine.

Oefening 🐈

Er is een kans dat je Bengaalse Savanne de relaxte aard van de Savannah meer overneemt dan de hoge energiebehoeften van de Bengalen, maar je Bengaalse Savanne zal nog steeds erg levendig zijn.

Je Bengaalse Savanne heeft meer beweging nodig dan de gemiddelde kat. Als ze niet wat energie mogen verbranden, zullen ze het zelf proberen te doen, met mogelijk desastreuze gevolgen.

Opleiding 🧶

Dit gemengde ras staat bekend als scherp intelligent. Dit zal het veel gemakkelijker maken om je Bengaalse Savanne te trainen, maar het betekent ook dat je ze veel mentale stimulatie moet geven. Als ze zich vervelen, kunnen ze destructief worden.

Bengaalse savannes kunnen worden getraind om leuke trucs te doen of buiten te lopen met een riem. Het zijn nieuwsgierige katten die het leuk vinden om nieuwe dingen te leren, en het trainen van hen kan een geweldige manier zijn om ze te vermaken.

Grooming ✂️

Meestal moet een Bengaalse savanne eenmaal per week worden geborsteld en af en toe worden gebaad. Afhankelijk van welke voorouder ze het meest nemen, moet je ze mogelijk vaker verzorgen. Hoe langer de vacht van je Bengaalse Savanne, hoe vaker ze geborsteld moeten worden.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Bengaalse savannes zijn een gezond gemengd ras. Zoals elke kat kunnen ze echter vatbaar zijn voor bepaalde aandoeningen.

Ernstige aandoeningen:

Omdat de Bengaalse savanne een gemengd ras is, loopt het een hoger risico op veelvoorkomende hybride rasproblemen. Deze problemen omvatten heupdysplasie, hartaandoeningen en ademhalingsproblemen.

Heupdysplasie is de onregelmatige ontwikkeling van de gewrichten in de heup. Dit zal leiden tot niet-uitgelijnde heupen en ongemak. Als uw kat niet bereid is om naar hoge oppervlakken te springen, de kattenbak niet te gebruiken of met een vreemde gang te lopen, kan heupdysplasie de oorzaak zijn.

Hartziekten maken het moeilijk voor het hart van uw kat om bloed naar de rest van zijn lichaam te pompen. Hartziekten kunnen een aandoening zijn waarmee uw kat wordt geboren, of het kan tijdens zijn leven worden verworven.

Er zijn verschillende ademhalingsproblemen die een kat kan ontwikkelen. Wanneer een gezondheidstoestand verhindert dat het ademhalingssysteem goed functioneert, kan uw kat ernstige levensbedreigende gevolgen ondervinden.

Kleine voorwaarden:

Zoals elke kat kan uw Bengaalse savanne vatbaar zijn voor de veel voorkomende kwalen waarmee katten worden geconfronteerd. Deze omvatten kattenziekten met lagere urinewegen, lintwormen, conjunctivitis en meer.

kattenpootverdeler

Man vs Vrouw

Voor het grootste deel zijn er weinig verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke Bengaalse Savannah. De mannelijke Bengaalse Savanne is meestal groter dan het vrouwtje, maar dat is slechts soms het geval.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

De Bengal Savannah mix is een uitstekend ras voor iedereen die de energieke en nieuwsgierige kat kan bijhouden. Bengaalse savannes zijn aanhankelijke, slimme wezens met prachtige jassen en interessante eigenaardigheden, waardoor ze opvallen tussen andere kattenrassen. Als u geïnteresseerd bent in een Bengaalse savanne voor uw huis, zoek dan een gerenommeerde fokker of zoek uw lokale dierenasiel om te zien of er een Bengaalse savanne is om te adopteren.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Links – MaryBog, Shutterstock; Rechts – kuban_girl, Shutterstock