Bengaalse katten persoonlijkheid: hoe handelen Bengaalse katten?

De exotische uitstraling van de Bengaalse kat kan voor sommigen intimiderend zijn, terwijl anderen massaal naar hun schoonheid zullen komen. Het zijn spannende en veerkrachtige katten die veel zorg en aandacht nodig hebben om ze te helpen gedijen. Alleen omdat ze eruit zien als wilde katten, betekent niet dat ze niet dol zijn op al het knuffelen en spelen dat gepaard gaat met het zijn van een huiskat.

Ben je op zoek naar een kat die energiek is maar houdt van een goed dutje? Wil je een kat die je scherp houdt en constant wilt spelen? Misschien wil je met je kat in je buurt rondlopen? Of is het het belangrijkst dat uw kat goed overweg kan met andere huisdieren en kinderen?

Het beantwoorden van deze vragen zal u helpen erachter te komen of de Bengaalse kat is de juiste aanvulling op uw huisdierenfamilie.

Oorsprong van de Bengaalse kat

Bengaalse kat opgerold op laken

Het Bengaalse kattenras komt niet uit jaren van evolutie, maar kreeg in plaats daarvan een beetje helpende hand van de mensheid. Er is geen plek in het wild waar je een Bengaalse kat zult vinden, omdat ze vóór de jaren 1960 gewoon niet bestonden.

Meer recent hebben mensen zich gerealiseerd hoe onverantwoord het is om wilde dieren in huiselijke ruimtes te houden. Veel Amerikaanse staten hebben mensen verboden om wilde dieren als huisdieren te bezitten, maar dat was niet altijd het geval.

De Aziatische luipaardkat

In de vroege jaren 1960 liep Jean Mill een dierenwinkel binnen om zichzelf een metgezel te geven. Op dit moment konden Amerikaanse burgers de Aziatische luipaardkat kopen, een wilde kat die in delen van Azië te vinden is. De luipaardkat was ongeveer even groot als een huiskat, maar met lange, slanke poten en het temperament van een wild dier.

Hoewel de luipaardkat eigenlijk een solitaire soort, Jean dacht dat haar nieuwe huisdier eenzaam was, dus besloot ze om haar een partner te nemen. Deze partner was een volledig zwarte huiskat. Jean dacht niet dat deze twee zich zouden kunnen voortplanten omdat de ene wild was en de andere huiselijk.

Maar tot haar verbazing leidden hun ontmoetingen tot de geboorte van twee kostbare kittens. Helaas, omdat de luipaardkat een wild dier is met grote onvoorspelbaarheid, werd een van de kittens doodgereden. Jean haalde de andere uit het verblijf om haar te redden, een klein vrouwelijk kitten genaamd KinKin.

KinKin en haar familieleden

KinKin werd verondersteld steriel te zijn, maar bewees dat iedereen ongelijk had toen ze werd gedekt om nog twee kittens te produceren. De ene was helemaal zwart en de andere had dezelfde rozetmarkeringen als de luipaardkat.

De aard van deze kittens hing nog in de lucht. Naarmate meer generaties afstand namen van de luipaardkat, begon hun houding eindelijk veranderen in die van een huiskat. Daarom werd de Bengaalse kat geboren.

Om een Bengaalse kat veilig te houden, moeten ze minstens 4 generaties verwijderd zijn van de luipaardkat. Alles minder, en je zou een zeer wilde en onvoorspelbare kant van deze katten kunnen zien. Hoewel absoluut schattig, kan ervoor zorgen dat je een Bengaalse kat met een goed temperament hebt, de overgang naar het leven met hen een stuk gemakkelijker maken.

De persoonlijkheid van een Aziatische luipaardkat

De Aziatische luipaardkat is een wild dier. Dit betekent dat ze zich niet op een vriendelijke manier tegenover mensen zullen gedragen zoals een huiskat zou doen. Aziatische luipaardkatten zijn buitengewoon energiek en actief. Het zijn jagers en leven vooral graag alleen, hoewel ze af en toe in het wild paren.

De persoonlijkheid van een Aziatische luipaardkat is compleet anders dan die van een huiskat. Je moet een Aziatische luipaardkat niet verwarren met een gewone huiskat. Fokkers voeden alleen Bengaalse katten op die 4 generaties verwijderd zijn van de wilde kat, wat ervoor zorgt dat de persoonlijkheid van de Bengaal nauwer verwant zal zijn aan een huiskat.

Bengaalse kat die op de rug van de bank ligt

Het uiterlijk van de Bengaalse kat

Een van de belangrijkste redenen waarom Bengaalse katten zo geliefd en gewild zijn, is hun uiterlijk. Hoewel nu gedomesticeerd, ziet de Bengaalse kat eruit als een wild dier. Dit komt door de rozetmarkeringen die hun lichaam bedekken. Rozetmarkeringen worden alleen gevonden bij jaguars, luipaarden en ocelots, dus het feit dat de Bengaalse kat ze heeft, draagt bij aan hun mystiek en aantrekkingskracht.

Deze katten zien eruit als kleinere versies van wilde katten die hun eenzame levensstijl hebben ingeruild om een muis aan een touwtje te jagen in een huis met 3 slaapkamers – want dat is wat ze zijn! Deze katten zijn middelgroot tot groot formaat en hebben een slanke maar gespierde bouw. Ze zijn snel en stiekem, waardoor ze erg speels en leuk zijn om in de buurt te hebben. Dit is een kat die gek wordt wkip die je eruit trekt de laseraanwijzer.

Persoonlijkheid van een Bengaalse kat

De persoonlijkheid van een Bengaalse kat is een grote, hoewel elke Bengaal die je tegenkomt zijn eigen unieke temperament zal hebben. Het leren kennen van je Bengalen kost tijd, vertrouwen en geduld, maar ze zullen je terugbetalen met liefde en lachen. Deze katten komen altijd ergens in en zullen je constant op ze laten controleren om te zien wat ze van plan zijn.

Vriendelijkheid

De Bengaalse kat is erg mensgericht en geniet ervan om in de buurt van hun familie te zijn. Ze zijn misschien terughoudender om mensen te vertrouwen voordat ze ze leren kennen , maar na verloop van tijd kun je het hart van een Bengaal winnen.

Ze zijn een goede familiekat, maar het kan tijd kosten voordat je Bengaal erin past en zich op zijn gemak voelt. Ze hebben goede introducties met andere huisdieren nodig en kinderen moeten de basisregels begrijpen voor het respecteren van de grenzen van de Bengalen.

Speelsheid

Deze katten houden ervan om te spelen en vermaakt te worden. Je moet voldoende ruimte hebben voor je Bengaal om rond te rennen, te klimmen, te verbergen en te springen, evenals veel speelgoed voor je Bengaal om uit te kiezen.

Ze genieten van interacties met hun huisdierouders, en hoewel ze zichzelf kunnen vermaken, willen ze dat je tijd met hen doorbrengt. Bovendien helpt dit je band met je Bengaal te versterken en maakt het ze comfortabeler.

twee Bengaalse katten op krabpaal krabtoren

Activiteitsniveaus en intelligentie

Deze katten zijn erg actief. Misschien vind je ze af en toe zonnebaden? Natuurlijk. Maar je hebt meer kans om ze te vinden die achter stofkonijnen aanjagen, op elke richel zitten die ze kunnen vinden en zwaaien naar touwtjes en speelgoed.

De Bengaalse kat is ook zeer intelligent. Als ze zich vervelen, laten ze je dat weten door in kasten en toiletten te stappen, tissues te vernietigen en dingen te verbergen die van jou zijn. Ze hebben het grootste deel van de dag stimulatie nodig om destructief gedrag te voorkomen. (Ze voorzien van kattenmeubels is een geweldige eerste stap!) Maak je geen zorgen – als je eenmaal je flow hebt gevonden, zal het een stuk gemakkelijker zijn om ze te vermaken.

Genegenheid en aandacht

De Bengaalse kat is extreem aanhankelijk en heeft aandacht nodig. Ze willen misschien niet worden opgehaald en vastgehouden, maar ze houden ervan om tijd door te brengen met hun mensen en zullen je genegenheid tonen wanneer ze dat willen. Je Bengaal houdt misschien zelfs van een buikwrijven!

Ze houden ervan om je aandacht te trekken en kunnen erg vocaal zijn, bijna alsof ze gesprekken voeren met hun mensen. Ze zullen het leuk vinden om met kinderen te spelen als ze energiek en liefdevol zijn, maar ook respectvol.

Houden van een Bengaalse kat

Twee bengaalse katten liggen in de buurt van Litter-Robot

Als je op zoek bent naar een nieuwe harige vriend die veel energie en gelach in je leven zal brengen, is de Bengaalse kat een perfecte keuze. Ze hebben een geweldige persoonlijkheid en nemen het goed op voor allerlei soorten mensen. Ze zullen indruk op je willen maken en de hele dag je aandacht willen trekken.

Zorgen voor een Bengaal betekent dat je actief en energiek moet zijn, net als je kat. Als je je liefde aan je Bengaal geeft, zul je volledig worden terugbetaald.