Avoderm Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Kattenvoer gemaakt met avocado’s? Dit vraagt om een diepgaande analyse. Lees de feiten in onze Avoderm kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordelingsverklaring van Avoderm over wat belangrijk is

We hebben Avoderm geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 7/10

We geven Avoderm kattenvoer een 42 uit 60 rating of een B-cijfer.

Over Avoderm

Breeder’s Choice is sinds 1947 actief in de productie van dierenvoeding. In de jaren 1980 leerde Breeder’s Choice dat een lokale avocadoboer overtollige gewassen had. Volgens de legende van Avoderm onthulde het uitgebreide onderzoek van het bedrijf de voedingsvoordelen van avocado voor huisdieren en was een partnerschap geboren.

Het resultaat was Avoderm, een merk van dierenvoeding dat avocado in elk recept bevat.

Wachten… avocado’s in dierenvoeding? Als we listicles en infographics mogen geloven, staan avocado’s daarboven met chocolade en rozijnen in termen van voedsel dat je kat niet zou moeten eten.

Toch zijn avocado’s al meer dan 30 jaar een centraal onderdeel van de identiteit van het merk en alle Avoderm-recepten. De opname van dit ingrediënt heeft Avoderm-fans en controverse opgeleverd. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over Avoderm, inclusief feiten over de veiligheid van avocado’s, waar Avoderm wordt gemaakt en waar je het kunt kopen.

Inkoop en productie

Avoderm kattenvoer wordt geproduceerd door Breeder’s Choice. Dit bedrijf exploiteert één productiefaciliteit in Irwindale, Californië. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden en normen van de fabriek.

De meeste primaire ingrediënten van Avoderm zijn afkomstig van Noord-Amerikaanse leveranciers, met sommige ingrediënten afkomstig uit Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Thailand en Peru.

Is Avoderm kattenvoer teruggeroepen?

Avoderm kattenvoer is nooit teruggeroepen, maar hun hondenvoer wel. In 2012 kondigde de FDA aan dat Avoderm hun Lamsmeel &Bruine Rijst Formule droog hondenvoer terugriep vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

Welke soorten kattenvoer biedt Avoderm aan?

Het kattenvoeraanbod van Avoderm is gevarieerd. Het bevat droge en natte recepten. Sommige komen in blikjes en sommige komen in zakjes.

Avoderm biedt levensfase-specifieke voedingsmiddelen, inclusief recepten voor kittens, volwassenen en alle levensfasen. U vindt er ook een selectie van gezondheidsgerichte voedingsmiddelen, waaronder producten voor katten met haarballen, katten die moeten afvallen, katten met voedselintoleranties en voedsel dat bedoeld is om de gezondheid van huid en vacht te ondersteunen.

En ze bevatten allemaal op zijn minst een klein beetje avocado.

Het bedrijf gutst over dit ingrediënt en beweert dat het de gezondheid van huid en vacht ondersteunt, vitamine A, C, E en B6 biedt en rijk is aan gezond vet.

Maar biedt het die voordelen voor katten? Nagenoeg.

Katten zijn obligate carnivoren. Dit betekent niet alleen dat ze graag dieren eten. Het beïnvloedt de manier waarop ze hun voedsel verteren en metaboliseren. Als obligate carnivoren zijn katten niet goed in het gebruik van de voedingsstoffen in plantaardige ingrediënten. Dit feit komt tot uiting in hun onvermogen om die gezonde vetten in avocado te gebruiken en hun onvermogen om vitamine A uit planten te gebruiken.

Er zijn dus een paar problemen met het idee van avocado als superfood voor katten. Maar hoewel ze niet de voedingskrachtpatsers zijn die je zou willen dat ze zijn, zijn avocado’s ook niet giftig.

Hoewel de pit, stengel en schil van een avocado onveilig kunnen zijn, worden het fruit en de olie – de componenten die worden gebruikt in Avoderm-voedingsmiddelen – over het algemeen als veilig voor katten beschouwd.

Avoderm Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Bekijk op Amazon

Tonijn blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit voedsel bevat een mix van tonijn, tonijnbouillon en krab als primaire eiwitbronnen. Vis zou geen vast onderdeel van het dieet van uw kat moeten zijn – er is een goede kans dat het besmet is met zware metalen of gifstoffen – maar het is een gezonde aanvulling op een rotatiedieet.

In plaats van dierlijke vetten, die inherent voedzamer zijn voor katten, bevat het voedsel zonnebloemolie en avocado-olie als vetbronnen. Zalmolie of een ander dierlijk vet zou meer biologisch beschikbaar zijn voor het lichaam van uw carnivoor.

De stoofpot is ingedikt en gebonden met een mix van tapiocazetmeel, guargom en carrageen. Geen van deze ingrediënten zijn ideale insluitsels in het voedsel van uw kat. Tapiocazetmeel voegt niets anders toe dan koolhydraten. Guargom is een vezelbron met weinig voedingswaarde. Carrageen is misschien wel de ergste van het stel – het is een potentieel carcinogeen en berucht om zijn potentieel om ontstekingen op te wekken. Merk echter op dat carrageen een laag profiel houdt in dit voedsel. Het is het laatste ingrediënt op de lijst, dat komt na sporenhoeveelheden mineralen en aminozuren.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten, laag in vet en heeft het een matig hoog koolhydraatgehalte.

Met 94% van de klanten die zeggen dat ze het aan een vriend zouden aanbevelen en de meeste beoordelingen die zich uitspreken over hoeveel hun katten van het voedsel houden, is klanttevredenheid het sterke punt van dit product.

Maar het heeft een aantal ernstige gebreken. Het is hoger in koolhydraten dan het zou moeten zijn, met ongeveer 20% koolhydraten op basis van droge stof. Het is relatief laag in vet en het grootste deel van dat vet komt van planten – niet ideaal voor je carnivoor.

Het is een relatief caloriearm product met ongeveer 23 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Tonijn (bron van omega 3), tonijnbouillon, krab, tapiocazetmeel, zonnebloemolie, guargom, tricalciumfosfaat, avocado-olie, taurine, mineralen (ijzersulfaatmonohydraat, zinkoxide, mangaansulfaatmonohydraat, koperaminozuurcomplex, natriumseleniet, kaliumjodide), cholinechloride, kaliumchloride, vitamines (vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacine, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K-activiteit), biotine, vitamine B12-supplement), carrageen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 11.11%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 11.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.32%

Vet: 28.81%

Koolhydraten: 11.86%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Krab

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel, zonnebloemolie, guargom, avocado-olie, carrageen

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Katten lijken dol te zijn op dit voedsel
 • Bevat dierlijke eiwitten
 • Bevat geen potentieel schadelijke kunstmatige kleuren

Tegens

 • Rijk aan koolhydraten in vergelijking met andere natte voedingsmiddelen
 • Vertrouwt op plantaardige oliën in plaats van dierlijk vet
 • Bevat carrageen

Zicht op AvodermNatural

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

In tegenstelling tot de dikke stoofpotconsistentie van het eerste voedsel dat we hebben beoordeeld, heeft dit voedsel een romigere patétextuur.

Hoewel alleen kip de naam van het product haalt, is de paté veel meer dan kip. Het bevat ook oceaanvis, kalkoen en nogal wat additieven. Daar komen we later op terug, maar laten we eerst de eerste paar ingrediënten uitpakken.

De ingrediëntenlijst begint met kip, kippenbouillon, kippenlever – waarvan de laatste een bijzonder voedzaam ingrediënt is en een goede bron van vitamine A – en oceaanvis. Oceaanvis is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar zeevissen die worden gebruikt in voedsel voor huisdieren, waarbij tilefish de meest gebruikte soort is. Tilefish en andere oceaanvissen kunnen opnieuw zware metalen en andere gifstoffen bevatten waarvan u waarschijnlijk niet wilt dat uw kat ze binnenkrijgt.

Turkije is de derde en laatste dierlijke eiwitbron van het voedsel.

De ingrediëntenlijst bevat haverzemelen en rijstmeel, beide zetmeelrijke ingrediënten die bijdragen aan het koolhydraatgehalte van het voedsel. Net als andere Avoderm natvoer bevat het voedsel avocado-olie als bron van omega-vetzuren.

Het voedsel wordt gestabiliseerd met een combinatie van guargom en carrageen. Hoewel geen van deze ingrediënten geschikt is voor soorten of intens voedend is voor katten, is de laatste bijzonder schadelijk. Hoewel het onschadelijk kan zijn, is er enig bewijs dat het verkeerde type carrageen kan ontstekingen veroorzaken of verergeren.

Over het algemeen heeft dit natvoer een hoog eiwitgehalte met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Ondanks de haverzemelen en rijstmeel blijft dit voedsel een koolhydraatarm, vleesrijk voedsel met een voor de soort geschikte macronutriëntenverdeling. Afgezien van het gebruik van carrageen, lijkt dit een van de betere voedingsmiddelen te zijn die je je kat zou kunnen geven.

Dit voedsel heeft 33 calorieën per ounce, waardoor het aan de calorierijke kant van het spectrum komt.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Oceaanvis, Turkije, Haverzemelen, Rijstmeel, Avocado-olie, Guargom, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Carrageen, Ijzersulfaat, Vitamine E-supplement, Cholinechloride, Zinkoxide, Thiaminemononitraat (Bron van Vitamine B1), Kopereiwit, Niacine, D-Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Vitamine D3-supplement, Pyridoxinehydrochloride (bron van vitamine B6), Kaliumjodide, Manganoussulfaat, Riboflavine Supplement (Bron van Vitamine B Complex), Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, NatriumSeleniet, Biotine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 1.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 31.82%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 7.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.97%

Vet: 59.44%

Koolhydraten: 5.59%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Turkije

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Oceaanvis, haverzemelen, rijstmeel, avocado-olie, guargom, carrageen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en potentieel giftige conserveermiddelen
 • Een van de meest economische natte voedingsmiddelen in de Avoderm-line-up

Tegens

 • Bevat carrageen
 • Vertrouwt op plantaardige olie in plaats van dierlijk vet

AvoDerm Natural Chicken &Herring Meal Formula Volwassen Droog Kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kippenmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit droogvoer is een van de meest populaire in de Avoderm line-up. Het bevat voedzame kippenmeel als primaire eiwitbron. Later op de ingrediëntenlijst bevat het voedsel ook haringmeel en gedroogd eiproduct als extra eiwitbronnen.

Gemalen hele bruine rijst en witte rijst dienen als brokbinders en koolhydraatbronnen. Gedroogde tomatenpulp voegt vezels toe. Op de standaard Avoderm-manier bevat het voedsel avocadomeel en avocado-olie, waarbij omega-3- en omega-6-vetzuren worden toegevoegd, samen met een reeks andere voedingsstoffen.

Het voedsel bevat een mix van vitamines, mineralen en aminozuren die het qua voedingswaarde compleet maken voor volwassen katten.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Met de nadruk op duidelijk genoemde dierlijke ingrediënten, dierlijk vet en geen kunstmatige kleuren of potentieel schadelijke conserveermiddelen, is dit voedsel een paar stappen voor op veel droog voedsel. Maar je kunt er niet omheen dat dit voedsel twee soorten rijst als primaire ingrediënten bevat, rijk is aan koolhydraten en niet al het vocht biedt dat katten nodig hebben.

Ingrediënten

Kippenmeel, gemalen hele bruine rijst, gemalen hele witte rijst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde tomatenpulp, haringmeel, avocadomeel, natuurlijk aroma, gedroogd eiproduct, gedroogde cichoreiwortel, zout, wei, kaliumchloride, vitamines (cholinechloride, A-tocoferolacetaat (bron van vitamine E), niacine, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat (bron van vitamine B1), calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride (bron van vitamine B6), menadionenatriumbisulfietcomplex, riboflavinesupplement, ascorbinezuur (bron van vitamine C), vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, biotine), mineralen (zinksulfaat, zinkaminozuurchelaat, ijzeraminozuurchelaat, ijzersulfaat, mangaanaminozuurchelaat, koperaminozuurchelaat, manganaatoxide, natriumseleniet, calciumjodaat), Avocado-olie, taurine, calciumcarbonaat, peterselievlokken, gedroogd kelpmeel, dl-methionine, yucca schidigera-extract, inositol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 10%

As: 6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.89%

Koolhydraten: 31.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.34%

Vet: 44.53%

Koolhydraten: 26.13%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kipmeel, Kippenvet, Haringmeel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemalen hele bruine rijst, gemalen hele witte rijst, avocadomeel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis, Eieren

Pros

 • Bevat een dierlijke eiwitbron als primair ingrediënt
 • Betaalbaar kattenvoer
 • Bevat geen dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Heeft onvoldoende vocht

Wat vinden klanten van Avoderm kattenvoer?

De meest enthousiaste fans van het merk beweren dat het gebruik van ingrediënten op basis van avocado’s de gezondheid van de huid en de vacht ondersteunt. Anderen hebben een vaag respect voor de kwaliteit van de ingrediënten van het voedsel.

Toch is er een groep mensen die weigeren Avoderm te voeren uit angst dat het voedsel hun katten ziek zal maken. Teleurgestelde klanten praten meestal over inconsistente productkwaliteit, waarbij meer dan één klant zegt dat hun katten sommige blikjes zullen eten en andere niet.

Positieve beoordelingen

“Mijn langharige kat Lorenzo had een ander merk voedsel van hoge kwaliteit gegeten, maar de afgelopen maanden zag zijn vacht er stekelig en vettig uit en hij had tonnen roos. Omdat stekelige vacht een teken van ziekte kan zijn, nam ik hem mee naar de dierenarts voor een controle, hoewel hij zich volkomen normaal gedroeg. Alle tests kwamen perfect terug. De dierenarts vond geen tekenen van ziekte. We spraken over het proberen van ander voedsel en een vriend raadde Avoderm aan. Lorenzo eet Avoderm nu ongeveer een maand en het lijkt het probleem te hebben opgelost. Zijn vacht is pluizig en glanzend zonder roos. Het kostte hem een paar dagen om te wennen aan de smaak, maar nu vindt hij het geweldig, net als mijn andere 2 katten.” – Kikkererwten, recensie Avoderm Natural Chicken &Herring Meal Dry Cat Food

“Jake, bij Chewy, stelde drie verschillende voedingsmiddelen voor die mijn kieskeurige kat misschien lekker zou vinden. Ik heb ze alle drie gekocht en de enige waar ze absoluut dol op is, is de AvoDerm. Het is de eerste keer in de tien jaar dat ik haar heb dat ze haar bord helemaal heeft schoongemaakt bij het eten van het eten. Meestal, als er vloeistof in de paté zit, zal ze het oplikken en het voedsel achterlaten. Maar er zit geen vloeistof in deze paté, die zacht is en zelfs lekker ruikt, en toch eet ze het op. Ik ben in de hemel. Ik moest de Miko en de American Journey doneren, twee andere merken die werden voorgesteld, maar ik ben blij dat ik haar iets heb gevonden dat ze zal eten zonder zichzelf uit te hongeren tot onderwerping. Bedankt, Jake!!” – Ebonylight, recensie Avoderm Natural Chicken Formula Canned Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ik koop al minstens 8 jaar Avoderm Tonijn en krab en de laatste 2 jaar (en waarschijnlijk 3 of meer jaar) zijn er te veel blikjes geweest met slechte / stinkende / geen goede krab in elk geval van 24 (kleine blikjes). Ik heb pas in 2019 (augustus) iets gezegd.

Lees meer

Ik vertelde het Chewy en ze crediteerden me onmiddellijk. Het bleef gebeuren en de volgende keer dat ik Chewy vertelde, namen ze contact op met het bedrijf (Breeder’s Choice) over mijn klacht. Iemand van B.C. mailde me en gaf me een “ingeblikte” uitleg over hoe het eten voldoet aan al hun normen etc. Ik ben zelfs begonnen met het maken van foto’s van de geopende blikjes met de krab die niet goed / stinkend was dat mijn katten niet zullen eten. De rest van de blikjes die in orde zijn zijn erg goed en mijn katten zijn er dol op, maar ik hield het bij en van de 10 recente gevallen (24 blikjes per doos- kleine blikjes = 240 blikjes) waren er 70 blikjes die ik moest weggooien. Zelfs als je de slechte krab eruit haalt, heeft de tonijn die vreselijke geur en zullen de katten de tonijn ook niet eten. Ik stuurde zelfs foto’s naar de keuze van het bedrijf Breeder en kreeg hetzelfde type standaard e-mail terug waarin stond dat ze inspecties hadden gedaan en dat het product aan al hun kwaliteitsnormen voldoet. Hoewel Chewy je zal terugbetalen voor blikjes met de slechte krab, kan ik me niet voorstellen dat ze het willen blijven doen. Ik ben het zo beu om blikjes te openen en nooit te weten of het goed of slecht zal zijn en het dan weg te gooien, het blik uit te wassen voor recycling EN bij te houden hoeveel blikjes slechte krab hadden, zodat ik een terugbetaling kan krijgen dat ik uiteindelijk besloot om het gewoon niet meer te kopen. Het is echt jammer, wante onze katten hielden van het product, maar ik walg ervan dat een bedrijf het acceptabel vindt dat een klant zoveel geld betaalt voor hun product en het is oké voor hen om 70 slechte blikjes (alleen krab is slecht) van de 240 in totaal (10 gevallen) te verdragen. Het zorgt ervoor dat de klant hen helpt hun kosten laag te houden door ons te laten betalen voor de krab die slecht gaat in plaats van dat ze het weggooien. Het is een slechte zakelijke praktijk en voor een trouwe klant die het al ongeveer 8 jaar koopt, dus ik raad het op deze basis niet aan. Als ze zouden stoppen met het plaatsen van de slechte krab, zou ik het opnieuw kopen, maar ze ontkennen het en ik ben het beu om te betalen voor het voorrecht om het te volgen en weg te gooien en te proberen mijn geld terug te krijgen. Ook zijn er de laatste tijd momenten dat ik tot 6 blikjes achter elkaar uit de koffer heb getrokken die allemaal de slechte krab hadden. Hier is slechts 1 van de foto’s van de klonten / klodders van stinkende slechte krab

– Rboysmom, recensie Avoderm Tuna &Crab Canned Cat Food

“Na verschillende presentaties zou geen van mijn vijf katten er iets mee te maken hebben. Zonde van het geld.” – kieskeurigeconsumer22, reviewing Avoderm Natural Chicken Formula Canned Cat Food

Hoeveel kost Avoderm Kattenvoer?

Afhankelijk van welke formules u koopt, varieert Avoderm van economisch tot duur. Hun natvoer varieert bijvoorbeeld van ongeveer $1.56 tot $3.15 per dag als je een typische kat van 10 pond voedt. Hun droogvoer is aanzienlijk goedkoper, met dagelijkse voerkosten die oplopen tot ongeveer $0.14 per dag.

Kortom, is Avoderm een goede keuze?

Of Avoderm een goede keuze is, hangt af van welk recept je kiest en wat je zoekt. Als u de juiste formule kiest, zoals het blikvoer met kipformule dat hierboven is besproken, is Avoderm mogelijk een economische, soortgeschikte keuze.

Lees ook: Beste goedkope kattenvoer: Top 5 betaalbaar (en gezond!) Voedingsmiddelen

Als u geïnteresseerd bent in Avoderm als een oplossing voor de huid- en vachtgezondheid van uw kat, is dit waarschijnlijk niet de beste keuze. Je kunt beter merken verkennen die ontstekingsremmende, voedende omega-3’s uit dierlijke bronnen bevatten. Overweeg voedingsmiddelen die zalmolie, menhaden visolie en groenlipmossel bevatten. Veel merken voldoen aan deze beschrijving, met Katachtige Natural, Ziwi Pieken Essentiële benodigdheden opvallen als best beoordeelde opties.

Waar koop je Avoderm Kattenvoer?

U kunt Avoderm kattenvoer kopen in diervoederwinkels en dierenspeciaalzaken. Klik hier om een winkel bij u in de buurt te vinden. Als u liever online winkelt, zoekt u naar Avoderm op Amazon, Chewy, PetSmart, Petco, Walmart, Jet, PetFlow of PetProducts.com.

Klik hier om te winkelen voor Avoderm Kattenvoer op Chewy