Animal Rights Awareness Week 2023: wanneer het is en hoe deel te nemen

Animal Rights Awareness Week wordt elk jaar gehouden in de derde week van juni. Voor 2024 is dat van 17 tot en met 23 juni. Het is de perfecte gelegenheid om het bewustzijn over dierenmishandeling te vergroten, meer te leren over dierenwelzijn en te ontdekken wat u kunt doen om de situatie voor alle dieren, hoe klein ook, te verbeteren.

Klik hieronder om vooruit te springen:

garen kogelverdeler

Wat is de Week van het Dierenbewustzijn?

Animal Rights Awareness Week, opgericht in 1991 door de organisatie In Defense of Animals, is opgericht om de dieren wereldwijd te herdenken en te eren die zijn uitgebuit of geschaad als gevolg van menselijk handelen en om het bewustzijn te vergroten van dierenrechtenkwesties die momenteel wereldwijd bestaan.

De beweging pleit voor een humane behandeling van dieren in alle omgevingen, inclusief huisdieren, boerderijdieren en dieren in het wild.

Red dieren van wreedheidsprotest
Afbeelding credit: AndriiKoval, Shutterstock

De 5 rechten van dieren

Volgens de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals omvat het welzijn van een dier zijn fysieke en mentale toestand.

Ze noemen de volgende vijf:

  • Vrij van honger en dorst
  • Vrijheid van ongemak
  • Vrij van pijn, letsel of ziekte
  • Vrijheid om normaal gedrag te uiten
  • Vrij van angst en verdriet

Animal Rights Awareness Week wordt gebruikt om een verscheidenheid aan kwesties te benadrukken die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn van dieren over de hele wereld. In de schoonheids- en farmaceutische industrie pleit het voor het beëindigen van dierproeven.

Een ander probleem dat het benadrukt, is dat van de illegale handel in wilde dieren en planten. Exotische huisdieren zijn overal gewild, zelfs in de Verenigde Staten, waar eigenaren zich vaak niet bewust zijn van de oorsprong van de huisdieren en niet begrijpen hoe de illegale handel in exotische huisdieren wilde populaties schaadt.

In andere landen worden grote katten zoals leeuwen en cheeta’s gedood voor hun botten, schubdieren worden gevangen voor hun schubben en olifanten worden geslacht voor ivoor.

Animal Rights Awareness Week is bedoeld om alle bovenstaande kwesties te benadrukken, plus meer lokale problemen, zoals hoe lokale zwerfkatten en verwilderde katten te helpen.

Dierenrechtenactivisten dragen dierenmaskers en houden borden vast
Afbeelding credit: Ladanifer, Shutterstock

Hoe deel te nemen aan de Animal Rights Awareness Week

U kunt dierenrechten in uw gemeenschap en daarbuiten op vele manieren helpen. Hier zijn een paar ideeën:

  • Overweeg om veganistisch te worden voor de week of zelfs permanent. Volgens onderzoek van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN werden in 2019 dagelijks ongeveer 890.000 runderen geslacht voor vlees. Een lagere vraag zal er uiteindelijk toe leiden dat er minder dieren schade ondervinden.
  • Doneren of tijd geven aan een lokaal dierenasiel of dierenwelzijnsgroep is een geweldige manier om deel te nemen aan een doel waarin je gelooft. Zoek naar lokale organisaties waar je bij betrokken kunt raken en bied aan om vrijwilligerswerk te doen bij hun inzamelingsacties en bewustmakingsevenementen.
  • Controleer bij het kopen van cosmetica en gezondheids- en schoonheidsproducten of ze niet op dieren zijn getest. Deze producten dragen meestal een dierproefvrije badge.
  • Zoek naar manieren om te helpen met een dierenprobleem waar je gepassioneerd over bent. Als u bijvoorbeeld gepassioneerd bent over de zorg voor katten, kijk dan of er een Trap-Neuter-Return-programma in uw omgeving wordt uitgevoerd.

kattenpootverdeler

Samenvatting

Animal Rights Awareness Week vindt jaarlijks plaats in de derde week van juni. Het is een uitstekende gelegenheid om ons steentje bij te dragen aan het beëindigen van dierenmishandeling en de wereld veiliger te maken voor alle wezens. Deelnemen aan de Animal Rights Awareness Week hoeft geen tijd of geld te kosten – soms gaat dialoog een lange weg. Overweeg om het woord over Animal Rights Awareness Week te verspreiden via sociale media of praat er persoonlijk over met je vrienden en buren!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Elizaveta Galitckaia, Shutterstock