Anifit Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Anifit is een Duits merk dat holistisch, voor soorten geschikt honden- en kattenvoer maakt. Hun voedingsmiddelen bevatten een zeer hoog vleesgehalte zonder kleurstoffen, smaakversterkers of conserveermiddelen. Ze maken nat kattenvoer, vlokken, BARF-diëten, snacks en andere items voor katten. Lees meer over Anifit in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Anifit Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben Anifit kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij We’re All About Cats. Onze kwaliteiten zijn gebaseerd op de soort-geschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Anifit op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 9/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 8.2/10

We geven Anifit kattenvoer een 49 uit 60 beoordeling (81,67%) of een A-cijfer.

Over Anifit

Anifit pet foods is eigendom van Provital GmbH en is gevestigd in Taufkirchen, Duitsland. Provital GmbH heeft ook zijn hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Provital is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke actieve ingrediënten en botanische extracten. Naast dierenvoeding is Provital betrokken bij de cosmetica-industrie.

Het merk Anifit heeft een breed scala aan natvoer, BARF-diëten, gevriesdroogde maaltijden en snacks.

Anifit dierenvoeding en snacks zijn vrij van additieven en zijn gemaakt van ingrediënten van menselijke kwaliteit. Anifit doet geen dierproeven.

Het merk heeft een wereldwijde markt. Van de klanten (meer dan 1100 ondervraagden) zegt 98,5 procent dat ze het voedsel zouden aanbevelen.

Inkoop en productie

Een deel van de website van Anifit met gedetailleerde informatie is niet beschikbaar in het Engels. Voor zover we kunnen zien, gebruikt het bedrijf 100 procent vleesingrediënten van menselijke kwaliteit. Ze verbieden ten strengste dierlijke maaltijden, plantaardig meel, conserveermiddelen, kleurstoffen, smaakversterkers, toegevoegde smaken, suiker en andere schadelijke chemische stoffen. Ze gebruiken geen vulstoffen en geen toegevoegd vet; geen vlees- en beendermeel; geen soja; geen maïs. Ze gebruiken alleen glutenvrije ingrediënten.

Samen met ingrediënten van topkwaliteit heeft het merk strikte kwaliteitscontroles. Anifit is gecertificeerd onder IFS (International Food Standard) – Beieren; ISO 22000 (Management van voedselveiligheid) – Zweden; en ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement) en biologische regelgeving. Levensmiddelen worden geïnspecteerd door auditors van TÜV en BCS ÖKÖ Garantie GmbH (DE-ÖKO-001).

Anifit maaltijden bevatten een hoog percentage vers vlees (90-95 procent), aangevuld met groenten en andere natuurlijke ingrediënten. Ze gebruiken alleen grondstoffen. Het vlees is geschikt voor menselijke consumptie.

Maaltijden worden voorzichtig bereid met behulp van de koude vulmethode. Ze worden alleen bewaard door een zachte warmtebehandeling. De producten worden gemaakt in Zweden, een land waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat en dierziekten zeldzaam zijn. We kunnen niet achterhalen waar alle ingrediënten vandaan komen, maar het klinkt alsof het vlees in Zweden wordt gekweekt.

Maaltijden zijn complete diëten. Sommige beoordelaars hebben Anifit beoordeeld als het beste hondenvoer in Europa, hoewel we geen beoordelingen over kattenvoer hebben gevonden.

Is Anifit kattenvoer teruggeroepen?

We hebben online geen aanwijzingen gevonden dat Anifit-dierenvoeding is teruggeroepen. Als Europees merk is het echter mogelijk dat niet elke terugroepactie in het Engels verschijnt.

Wat voor soort voedsel biedt Anifit aan?

Anifit biedt ongeveer een dozijn soorten natvoer, waaronder toppers, gevriesdroogd voedsel, hypoallergeen voedsel en variëteitspakketten.

Het merk heeft ook ongeveer 11 BARF-maaltijden samen met een aantal vitamines, vetten, oliën en andere producten die u afzonderlijk kunt kopen.

Ongeveer twee dozijn verschillende soorten gezonde snacks zijn verkrijgbaar op de site. Anifit heeft ook een breed scala aan supplementen voor katten beschikbaar.

Vlees dat door Anifit in hun voedingsmiddelen en snacks wordt gebruikt, omvat:

 • Rundvlees
 • Kip
 • Eend
 • Zalm
 • Baars
 • Hert
 • Garnaal
 • Lam
 • Turkije
 • Rendier
 • Paard
 • Konijn
 • Geit

Anifit Cat Food Beoordeling

#1 Anifit Fisch à la Mode nat kattenvoer Review

Koop op Anifit.de

Als je kat echt van vlees en viseiwit houdt, zul je waarschijnlijk geen beter merk vinden dan Anifit. Anifit Fisch à la Mode nat kattenvoer bestaat bijvoorbeeld voor 99 procent uit vlees en vis. Toch is het een complete en uitgebalanceerde maaltijd voor katten.

Anifit Fisch à la Mode is een van de populairste kattenvoeren van het merk. Dit specifieke recept bevat kippenspiervlees, rendierspiervlees, zalm, wijting (vis), runderlong en runderlever. Het spiervlees omvat zowel skeletspieren als hart- en maagspieren. Minder dan 1 procent van het voedsel bestaat uit tomatenpoeder, rozenbottel, calcium en zout.

Anifit voedingsmiddelen zijn volledig vrij van conserveermiddelen, kleurstoffen, toegevoegde smaken en suikers. Ze gebruiken alleen glutenvrije ingrediënten. Al hun vlees is van menselijke kwaliteit.

Anifit stelt dat dit voedsel geschikt is voor katten van alle leeftijden, hoewel ze specifiek volwassen en oudere katten noemen. (Het wordt ook verkocht voor honden en puppy’s.)

Anifit geeft geen calorie-informatie voor dit voedsel. Ze hebben voedingsaanbevelingen:

Dagelijkse behoeften

Gebaseerd op het normale lichaamsgewicht van de volgroeide kat

Kat met 2-3,5 kg: ongeveer 100-200 g
Kat met 3,5-7 kg: ongeveer 200-500 g
Kat met 7-14 kg: ongeveer 500-800 g

Er is een voedselcalculator op de site voor honden, maar we hebben niets vergelijkbaars gevonden voor katten. We schatten dat het voedsel 74 kcal per 100 gram bevat, maar dit is slechts een schatting.

Wij denken dat Anifit Fisch à la Mode nat kattenvoer eruit ziet als een zeer goed voer voor katten met superieure ingrediënten.

Ingrediënten

Compositie

Vlees en dierlijke bijproducten, vis en visbijproducten, groenten, mineralen

Analytische componenten

10 % ruw eiwit, 3 % ruwe oliën, 0,3 % ruwe vezels, 2 % ruwe as, 83 % vocht, 0,9 % NfE (~koolhydraten), 0,38 % calcium, 0,34 % fosfor, 0,4 % natrium, 5 mg/kg koper, 36 mg/kg zink, 5 mg/kg mangaan

Voedingssupplementen

Taurine: 600 mg/kg
Vitamine D3: 100 IE/kg

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 0.3%

Vocht: 83%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 58.82%

Vet: 17.65%

Vezel: 1.76%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 52.67%

Vet: 38.37%

Koolhydraten: 8.95%

Ingrediënten die we leuk vonden: kippenspiervlees, rendierspiervlees, zalm, wijting (vis), runderlong en runderlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip en vis kunnen allergenen zijn voor sommige katten

Pros

 • Zeer hoog in vlees- en viseiwitten
 • Vrij van conserveermiddelen, gluten, suikers en andere additieven
 • Vlees is geschikt voor menselijke consumptie

Tegens

#2 Anifit Easy BARF Lamb Hearts (Lammherz) lam voor rauwe voeding Review

Koop op Anifit.de

Iedereen die rauwe voeding heeft geprobeerd, weet dat er enkele nadelen zijn. Het kan rommelig zijn. Het kost ook tijd om het eten te bereiden. Het is een echte hulp als je bedrijven kunt vinden die gevriesdroogd voedsel kunnen leveren om de bereiding te verminderen.

Anifit Easy BARF Lamb Hearts voor rauwe voeding is een aanvullend product. Het heeft gevriesdroogde rauwe vleesbrokken lamsharten die je kunt gebruiken in de BARF-maaltijden die je voor je kat maakt. De lamsbrokken zijn puur vlees en makkelijk te bereiden met wat warm water.

Dit BARF-voedsel is vrij van additieven. Volgens Anifit behoudt het vriesdrogen de voedingsstoffen en het aroma van het oorspronkelijke voedsel.

Gevriesdroogde voedingsmiddelen hebben een lange houdbaarheid waardoor ze ook gemakkelijk bij de hand te houden en te voeren zijn. Per Anifit komt het gedroogde gewicht van het voedsel overeen met ongeveer een kwart van het gewicht vóór vriesdrogen.

Anifit heeft een breed assortiment BARF vleessoorten beschikbaar.

Wij denken dat Anifit Easy BARF Lamb Hearts (Lammherz) lamsvlees voor rauwe voeding een goede kwaliteit gevriesdroogd voedsel is om te gebruiken als onderdeel van maaltijden voor uw kat. U moet andere ingrediënten toevoegen om de maaltijd compleet en uitgebalanceerd te maken.

Ingrediënten

Compositie:

Lamsharten

Analytische bestanddelen:
47,8 % zuivere eiwitten, 45,0 % ruwe oliën en vetten, 0,7 % ruwe vezels, 3,1 % ruwe as, 1,5 % koolhydraten

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 47.8%

Ruw vet: 45%

Ruwe celstof: 0.7%

Vocht: 1.89%

As: 3.1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.72%

Vet: 45.87%

Vezel: 0.71%

Koolhydraten: 1.54%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.14%

Vet: 68.91%

Koolhydraten: 0.95%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lamsharten

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Lamsharten zijn een goede bron van vitaminen en mineralen, evenals eiwitten
 • Gevriesdroogde lamsharten zijn gemakkelijk te gebruiken in BARF-maaltijden voor uw kat
 • Bevat geen additieven

Tegens

#3 Anifit Garnalen Gevriesdroogde vis Review

Koop op Anifit.de

Niet elke kat houdt van zeevruchten, maar velen wel. Als je kat fan is van garnalen, zijn deze gevriesdroogde traktaties van Anifit een hit!

Anifit is gespecialiseerd in eiwitrijke maaltijden en traktaties. Met name hun vriesdroogtechnologie zorgt ervoor dat het voedsel de smaak, het aroma en de voedingsstoffen optimaal behoudt. Ze gebruiken een zacht proces dat de smaak in het voedsel houdt, zodat uw kat er dol op zal zijn. Het zorgt er ook voor dat het eten en de snacks lang houdbaar zijn.

Deze gevriesdroogde garnalen zijn eiwitrijke lekkernijen die goed zijn voor je kat. Naast het feit dat ze rijk zijn aan eiwitten, zijn ze vrij van additieven, glutenvrij en zijn ze niet bestraald of behandeld met chloor. Ze zijn 100 procent natuurlijk.

Dit is een aanvullend voedingsmiddel. Het is geen complete maaltijd. Het is bedoeld om te worden gevoerd als een traktatie.

Het gewicht voor het invriezen is ongeveer 150 gram. De gevriesdroogde verpakking die wordt verkocht is 15 gram.

We denken dat Anifit Shrimps Gevriesdroogde vis een zeer goede snack voor katten zou zijn.

Ingrediënten

Compositie

Garnaal

Analytische bestanddelen
81 % ruwe eiwitten, 4 % ruwe oliën en vetten, 0,3 % ruwe vezels, 12 % ruwe as

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 81%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 0.3%

Vocht: 1.5%

As: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 82.23%

Vet: 4.06%

Vezel: 0.3%

Koolhydraten: 1.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 88.13%

Vet: 10.57%

Koolhydraten: 1.31%

Ingrediënten die we leuk vonden: 100 procent natuurlijke garnalen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Zeevruchten kunnen een allergeen zijn voor sommige katten

Pros

 • Garnalen zijn een goede bron van eiwitten voor katten
 • Geen conserveringsmiddelen of additieven van welke aard dan ook
 • Is niet bestraald of behandeld met chloor

Tegens

Wat vinden klanten van Anifit Kattenvoer?

De enige plaats waar we klantrecensies voor Anifit konden vinden, was op de website van het merk. Dat is niet ideaal, omdat het mogelijk is dat het bedrijf negatieve opmerkingen kan verwijderen. De meeste commentaren zijn ook in het Duits. Hier zijn enkele van de opmerkingen die we hebben gevonden.

Positieve beoordelingen

Negatieve beoordelingen

We hebben geen negatieve recensies gevonden op de Anifit-website. We konden geen andere Anifit-beoordelingen online vinden.

Hoeveel kost Anifit Kattenvoer?

Anifit is duur. Ze gebruiken dierlijke eiwitten die geschikt zijn voor menselijke consumptie en al hun voedingsmiddelen bevatten meer dan 95 procent vlees- en viseiwit. Dit zijn de duurste ingrediënten in alle dierenvoeding. Sommige van hun voedingsmiddelen zijn gevriesdroogd, zodat de verpakking klein of lichtgewicht kan lijken, maar dat komt omdat het meeste vocht is verwijderd. Wanneer het voer gerehydrateerd is, zal het voldoende voedsel voor uw kat bieden.

Op de website van Anifit worden de meeste natte voedingsmiddelen verkocht in verpakkingen van zes. Een verpakking van zes blikjes van 200 gram kost €16,62; zes blikjes van 400 gram kosten €21,66; en zes blikjes van 810 gram kosten €28,02. Het is kosteneffectief om indien mogelijk meer te kopen.

Er is meer van een bereik in prijs voor de BARF-voedingsmiddelen. De Easy BARF Lamb Hearts (één verpakking, 350 gram) kost €25,40. Andere gevriesdroogde BARF aanvullende voedingsmiddelen zijn er in iets andere maten en prijzen.

De meeste lekkernijen en snacks variëren tussen de 25-50 gram voor één pakket. Eén pakket van de gevriesdroogde garnalentraktaties (15 gram) kost €5,70.

Over het algemeen, is Anifit Kattenvoer een goede keuze?

We zijn blij om Anifit’s natte voedingsmiddelen, aanvullende BARF-voedingsmiddelen en traktaties aan te bevelen. De ingrediënten lijken eerste klas te zijn. Anifit biedt zelfs een voedingsdeskundige om met u te praten, als u dat wilt, wanneer u het voer van uw kat bestelt om ervoor te zorgen dat u precies het voedsel krijgt dat u nodig hebt voor uw kat.

Anifit nodigt u uit om een gratis proefmaaltijd voor uw kat (of hond) te regelen om te zien of uw huisdier het voedsel lekker vindt. Ze zullen u persoonlijk bellen om de gegevens van uw kat te achterhalen en in te stellen.

We zouden willen dat we een grotere verscheidenheid aan klantrecensies hadden kunnen vinden, inclusief eventuele negatieve beoordelingen.

Als je van Anifit houdt, zijn andere kattenvoer die je misschien interesseren: Smalls en Dr. Elsey’s.

Hoe bestel je Anifit Kattenvoer?

U kunt Anifit rechtstreeks op de website van het bedrijf kopen. Het bedrijf biedt een thuisbezorgservice aan.

We vonden Anifit te koop bij een paar Europese dierenvoedingswinkels, maar we vonden het voedsel niet op grote schaal beschikbaar op sites zoals Amazon.