American Journey Kattenvoer Recensie

american journey kattenvoer review

Vandaag gaan we de relatieve nieuwkomer in de kattenvoer industrie, American Journey kattenvoer, reviewen. Ik heb zowel de nat- als de droogvoer smaken bekeken en hier is hoe American Journey er voor staat:

 • Product Verscheidenheid – 6/10
 • Soorten geschiktheid – 8/10
 • Ingrediënt Kwaliteit – 8/10
 • Prijs – 8.5/10
 • Marketing en Boodschap Overeenstemming – 7/10
 • Terugroep Geschiedenis 8/10
 • Totale beoordeling 8.5/10

Over American Journey

Gelanceerd in 2017, American Journey is Chewy’s eigen merk kattenvoer. Chewy is een enorme retailer van huisdierproducten die sinds 2011 gestaag is gegroeid. Maar sinds 2017 is Chewy eigendom van PetSmart.

American Journey is nieuw op de markt, maar ze zijn in de industrie gekomen met een paar leidende principes om te proberen en hen te onderscheiden. Hier is wat je kunt verwachten van elk American Journey kattenvoer:

 • Ontbeend vlees als eerste ingrediënt
 • Geen granen
 • Geen maïs
 • Geen tarwe
 • Geen soja

Dit soort regels worden steeds populairder in de dierenvoedingsindustrie en dat is niet voor niets. Katteneigenaars willen kattenvoer van hoge kwaliteit!

Over het geheel genomen heeft Chewy een geweldig product gemaakt dat kan concurreren met de beste premium kattenvoeders.

Product Verscheidenheid – 6/10

American Journey heeft vier hoofdsmaken voor zijn droge kattenvoerlijn: zalm, eend, kip, en kalkoen. De enige reden waarom ze hier niet hoger scoren is de afhankelijkheid van kip voor de meeste van hun recepten.

Waarom is dit van belang?

Als je een kieskeurige eter hebt of een kat met een gevoelige maag, kan kip een no-go zijn. Nu kip in de meeste ingrediëntenlijsten voorkomt, is het moeilijk te vermijden. Dat gezegd hebbende, het zalm recept van American Journey is eigenlijk mijn nummer één keuze voor droog kattenvoer zonder kip, daarom heb ik hier niet te veel punten afgetrokken.

Over het geheel genomen, nog steeds een solide zes voor product variëteit en er is genoeg hier om de meeste katten te behagen.

Soorten geschiktheid – 8/10

American Journey zorgt er goed voor dat hun nat- en droogvoer afgestemd is op de diersoort. Uw kat is wat men noemt een obligate carnivoor, wat betekent dat ze vlees moeten hebben om al hun benodigde voedingsstoffen te produceren.

Met dat in gedachten, hoe meer dierlijke eiwitten er op de ingrediëntenlijst staan, des te beter is het kattenvoer afgestemd op de diersoort. Vergeet niet dat de ingrediënten in volgorde van belangrijkheid worden vermeld, dus we willen echt goed kijken naar de eerste paar ingrediënten om te zien wat het grootste deel van uw kattenvoer uitmaakt.

Hoe scoort American Journey kattenvoer?

De eerste vijf ingrediënten voor de droge zalmsmaak zijn uitgebeende zalm, zalmmeel, tapiocazetmeel, menhadenvismeel, gedroogd eiproduct.

Vier van de eerste vijf ingrediënten zijn gebaseerd op dierlijke eiwitten, wat geweldig is!

Zeker als je het vergelijkt met een product als Meow Mix dat de volgende ingrediënten als top vijf heeft: Volle gemalen maïs, sojameel, kippen bijproduct meel, maïsgluten meel, rundvlees talg

Niet geweldig. Vooral als je bedenkt dat bijproduct dingen betekent als botten, nieren, longen, enz.

Ugh.

Dus als het aankomt op soortgeschiktheid, scoort American Journey vrij hoog met een 8 uit 10. Hoewel het natuurlijk het goedkoopste kattenvoer op de markt wegblaast, hebben we American Journey in deze categorie zelfs hoger gerangschikt dan veel andere premium kattenvoeders.

Ingrediënt kwaliteit – 8/10

American Journey blijft leveren met een geweldige lijst van ingrediënten. Net als een paar andere premium voedingsmiddelen op de markt, hebben ze toegezegd nooit soja, maïs, tarwe, of iets anders dan echte dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt te gebruiken.

Deze regels alleen al geven hen een grote boost in de kwaliteit ingrediënten rangschikking!

Maar ik ga een beetje dieper graven en de eerste 15 ingrediënten in American Journey’s kalkoen & kip recept bekijken. Hoewel dit misschien veel lijkt om naar te kijken, is het niet alleen nuttig om te begrijpen wat er in American Journey’s product zit, maar ook om de ingrediënten van kattenvoer in het algemeen te begrijpen.

1-Kalkoen ontbeend

De AAFCO zegt dat wanneer een bedrijf in dierenvoeding een soort gevogelte op het etiket vermeldt, dit in de eerste plaats het spierweefsel van dat specifieke dier moet zijn. Dat betekent dat vet, kraakbeen en andere weefsels die “normaal bij het spierweefsel horen” hier ook deel van uitmaken.

Zij gaan verder met te zeggen dat het eigenlijk heel vergelijkbaar is met wat je zou verwachten te zien in de supermarkt, maar met meer ongewone of aantrekkelijke delen (zoals het hart) inbegrepen.

Dit is ongeveer zo goed als je kunt krijgen van een commercieel huisdiervoedingsproduct.

2-Kalkoen maaltijd

Wederom kijkend naar de uitleg van de AAFCO vinden we dat pluimveemeel het “droge uitgesmolten product is van een combinatie van schoon vlees en huid met of zonder bijbehorend bot, afkomstig van de delen of hele karkassen van pluimvee of een combinatie daarvan, exclusief veren, koppen, poten en ingewanden”.

Met andere woorden, het is eend waarvan bijna al het water en vet is verwijderd en vervolgens vermalen tot een geconcentreerde maaltijd.

Hoewel een stapje lager dan het uitgebeende vlees, is het een GROTE stap boven bijproducten of koolhydraten. En het is goed om nog een dierlijk eiwit op de lijst te zien.

3- Kippenmeel

Kippenmeel heeft dezelfde definitie als hierboven, maar deze keer gaat het om kip. Het is goed om te zien dat we bij ingrediënt nummer 3 nog steeds dierlijke eiwitten zien.

4- Tapioca Zetmeel

We zijn onze eerste koolhydraat tegengekomen. Onthoud, graanvrij betekent niet koolhydraatvrij en tapiocazetmeel is een gebruikelijke toevoeging aan kattenvoer. Hoewel het niet geweldig is in termen van soortgeschiktheid, is elk ingrediënt dat tot dit ingrediënt leidt een dierlijk eiwit, dus ik ben best tevreden met onze lijst tot nu toe.

5- Gedroogd Eiproduct

Gedroogd eiproduct is een relatief goedkope, niet bederfelijke maar toch hoogwaardige eiwitbron voor katten. Hoewel de meeste Amerikaanse Journey kattenvoeders dit ingrediënt bevatten, is het nog steeds vrij ongewoon in andere kattenvoeders.

Zoals eerder vermeld, betekent dit dat dierlijke eiwitten 4 van de top 5 ingrediënten vormen, wat uitstekend is.

6- erwten eiwit

Erwteneiwit is het geconcentreerde eiwit uit erwten. Het heeft niet hetzelfde aminozuurprofiel als een dierlijk eiwit, maar het is nog steeds geen slechte toevoeging.

7- erwten

We zijn bij ons 7e ingrediënt, maar pas ons tweede koolhydraat, wat weer zeer solide is. Hoewel erwten een bron van koolhydraten zijn, zijn ze nog steeds veel beter dan iets als maïs of tarwe.

8-ontbeende kip

Het is verrassend (maar goed) om nog een hoogwaardig eiwit in deze lijst te zien! Ik vind het echt leuk om een andere hoogwaardige eiwitbron in de top 10 ingrediënten te zien.

9- Natuurlijk aroma

Natuurlijk aroma is precies wat het klinkt: het zijn niet-artificiële smaakstoffen die aan het voer van uw kat worden toegevoegd om de smaak te verbeteren. Dit is een ingrediënt met een lage impact (nutritioneel althans) dat de smaak van het voer van uw kat verbetert.

10- Menhaden vismeel

Net als de andere maaltijden op deze lijst, is dit het meel van de Menhaden vis nadat het is ontdaan van water en vet. Nogmaals, het is goed om een ander dierlijk eiwit op deze lijst te zien.

11- Kippenvet

Dit is precies wat het klinkt en wordt toegevoegd aan het voer van uw huisdier om extra bulk en calorieën toe te voegen. Hoewel vet veel verschillende betekenissen kan hebben wat betreft de bron, is het weer goed om een ander dierlijk product op de lijst te zien.

12 – Lijnzaad

Lijnzaad is een bron van essentiële omega-3 vetzuren. Lijnzaad is goedkoper dan zoiets als visolie, maar is nog steeds een kwaliteitsingrediënt.

13- Erwtenvezels

Nog een vorm van erwt. Nogmaals, niets te geweldig maar ook niets te slecht.

14- Choline Chloride

Deze natuurlijk voorkomende verbinding wordt aan het voer van uw kat toegevoegd als voedingssupplement.

15- Kaliumchloride

Dit wordt toegevoegd als een extra bron van kalium voor uw kat.

Samenvatting

We kunnen vaststellen dat 7 van de 15 ingrediënten afkomstig zijn van dieren. Sterker nog, er staan twee soorten ontbeend gevogelte op de lijst, wat ongebruikelijk is voor een kattenvoer.

De enige mogelijke verbetering zou zijn om een paar koolhydraten minder op de lijst te zien, maar over het geheel genomen verdient American Journey kattenvoer absoluut zijn 8/10 beoordeling hier.

Prijs 8.5/10

De prijs van American Journey kattenvoer is eerlijk gezegd verrassend gezien de kwaliteit van de ingrediënten die we zojuist hebben beoordeeld.

Het krijgt hier een welverdiende 8,5 uit 10 en u kunt de prijs van vandaag bekijken op Chewy.

Marketing en Boodschap Overeenstemming 7/10

Hoe komt de berichtgeving en marketing van American Journey overeen met de werkelijkheid van dit product?

De verbinding tussen marketing en het eigenlijke product is uitstekend. American Journey is trots op het gebruik van uitgebeende dierlijke eiwitten als het eerste ingrediënt en dat is precies wat ze doen.

Terugroep Geschiedenis 8/10

American Journey kattenvoer is nog nooit teruggeroepen. En dat is geweldig!

Waarom heb ik ze dan geen 10 gegeven?

Omdat American Journey pas sinds 2017 op de markt is. Vergelijk dat met een product als Blue Buffalo dat in 2002 begon en je kunt zien dat het een beetje oneerlijk is om de twee te vergelijken. Er zit zoveel meer geschiedenis achter ouder kattenvoer, wat ook betekent dat er meer tijd is om fouten te maken.

Dat gezegd hebbende, het is nog steeds geweldig dat American Journey een perfecte staat van dienst heeft als het gaat om terugroepacties en dat is waarom ik ze een welverdiende 8 geef.

Dry Vs Wet

De ingrediënten van de natte en droge varianten van American Journey zijn vergelijkbaar, maar het is de moeite waard om op te merken dat het natte voer kippen- of kalkoenlever bevat. Het is belangrijk te weten dat het ingrediënt specifiek “kippenlever” of “kalkoenlever” is, zodat het in ieder geval duidelijk is wat we krijgen.

Aan de andere kant vinden sommigen dit te ver gaan in de categorie van bijproducten. Hoewel het technisch gezien onder de AAFCO-definitie van bijproduct van gevogelte valt, vind ik dat de lever bijna een eigen categorie nodig heeft. Zeker als je bedenkt dat de definitie van bijproduct van gevogelte ook koppen en poten omvat. Wat de kwaliteit van de ingrediënten en de voedingswaarde betreft, is kippenlever veel beter dan kippenpoten.

Voor de rest bevat natvoer bouillon (kip, kalkoen, of beide), wat te verwachten is in een natvoer-variant.

Beoordelingen Van American Journey Kattenvoer

Na het lezen van zowat elke recensie die ik kon vinden op verschillende kattenforums, blogs en websites van verkopers, heb ik een momentopname samengesteld van wat volgens mij de meest relevante kritieken zijn op American Journey kattenvoer.

Ik zal erop wijzen dat er minder beoordelingen beschikbaar zijn omdat American Journey exclusief is voor Chewy. Deze reviews komen van zowel nat als droog voer.

Laten we eerst beginnen met de negatieve feedback.

Wat klanten niet leuk vinden

Over het algemeen is de meest voorkomende negatieve feedback van katteneigenaren dat hun katten het voer gewoon niet lekker vonden. U zult dit soort beoordelingen over elk merk kattenvoer vinden. Katten hebben sympathieën en antipathieën en het feit dat een kat een bepaald soort voer niet lust, maakt het voer nog niet slecht.

Ik wil er ook op wijzen dat als je plotseling van kattenvoer wisselt, er een kans bestaat dat ze er gewoon niet voor gaan. Overschakelen op ander kattenvoer moet voorzichtig en strategisch gebeuren.

Het blijkt ook dat er meer meldingen zijn van katten die natvoer niet lekker vinden dan de droge versies.

Waar klanten van houden

Aan de andere kant melden veel katteneigenaren dat hun katten dol zijn op het voer! Hier is een van hen (link)

“Mijn katten hebben de afgelopen 4 jaar strikt een ander graanvrij voer gehad, maar ze leken het niet meer lekker te vinden.

American Journey had geweldige recensies dus we dachten dat we de dingen zouden veranderen. Mijn katten hebben hun neus opgetrokken voor hun oude voerbakjes en hebben hun American Journey bakjes schoongemaakt (dat deden ze nooit met het andere voer).

Vanaf nu houden we het bij American Journey omdat de katten het lekker lijken te vinden.”

Een andere recensent vatte al het goede van American Journey in een paar zinnen samen:

“Lees gewoon de ingrediënten. Katten zijn carnivoren, de eerste drie ingrediënten zijn vlees, dat zegt genoeg. De katten zijn er dol op. Het is een merk van Chewy. WAAROM MEER BETALEN”

Recensies interpreteren

Zoals met elk kattenvoer (of welk voer dan ook), zullen er katten zijn die het lekker vinden en katten die het niet lekker vinden. Over het geheel genomen, zou ik de recensies als positief classificeren.

Mijn algemene beoordeling 8.5/10

Ik geef American Journey kattenvoer een van mijn hoogste waarderingen met een solide 8,5 van de 10. Dit merk, alleen van Chewy, heeft in zijn korte geschiedenis nul terugroepacties gehad en heeft een uitstekende balans gevonden tussen prijs en waarde.

Ik zou American Journey Cat Food ten zeerste aanbevelen aan de meerderheid van de katteneigenaren. U kunt de laatste prijs van Chewy krijgen door hier te klikken.