11 Beste Kattenbomen voor Maine Coons

Beste Kattenbomen voor Maine Coons

Maine Coons zijn enkele van de meest populaire katten in de VS en de hele wereld heeft een beetje een fascinatie voor deze gigantische katachtigen!

Hoewel ze een beetje de reputatie hebben een beetje lui te zijn, willen deze grote katten nog steeds springen, klimmen en kruipen op een kattenboom en met een gemiddeld gewicht tot 18 pond voor mannelijke Maine Coons, ga je een heavy-duty kattenboom nodig hebben om het gewicht van een Maine coon kitty te ondersteunen!

Maar er is meer om rekening mee te houden dan alleen het gewicht. Natuurlijk is gewicht een belangrijke factor, maar je moet er ook zeker van zijn dat de platforms van de boom groot genoeg zijn om het lange lichaam van een Maine Coon kat te ondersteunen. Dan is er ook nog de kwestie van de algemene constructie. Met al dat extra gewicht komt extra kracht en Maine Coon katten zullen ontegenzeggelijk een kattenboom aan meer slijtage blootstellen dan uw gemiddelde kat van 9 pond.

We gaan elk van deze in detail bespreken in onze koopgids sectie, samen met mini-reviews van onze 11 favoriete krabpalen. Maar als je verder wilt gaan en wilt zien welke krabpalen de Maine Coon keuze hebben gemaakt, kun je mijn favorieten hier bekijken:

 1. Beste totaal: Hey-Brother 43.3 Inch Multi-Level Kattenboom Condo
 2. Runner Up: FEANDREA Kattenboom van 33,1 inch voor grote katten
 3. Het beste voor een budget: YAHEETECH 36 Inch Kattenboom
 4. Geschikt voor meerdere katten: Sifurni Heavy Duty 68 Inch Kattenboom met meerdere niveaus
 5. Meervoudige Katten Loper: FEANDREA Kattenboom 67 Inch Multi-Level
 6. Het beste voor hoogte-liefhebbende Maine Coons: Frisco 76 Inch XXL Kattenboom
 7. Meest Uniek: On2 Pets 43 Inch Kattenboom met Bladeren
 8. Beste tapijt-vrije: PetFusion 76.8 Inch Ultieme Klimtoren
 9. Tapijt-vrije houten boom Runner Up: Vesper 62.2 Inch Kattenmeubel Kattenboom
 10. Het Strakste Ontwerp: Refined Feline Metropolitan 62 Inch Kunstbont Kattenboom
 11. Eervolle vermelding: RHRQuality 104.3 Inch XXL Maine Coon Toren

Zullen deze krabpalen alleen werken voor Maine Coons? Absoluut niet! Als u een gemengde kattenfamilie heeft of grote katachtigen die geen Maine Coons zijn, zijn deze krabpalen nog steeds een goede optie.

Maar voordat we ingaan op de individuele beoordelingen, laten we eerst eens kijken waarom Maine Coons verschillende behoeften hebben als het gaat om kattentorens en bomen.

Wat maakt Maine Coons anders?

Het meest voor de hand liggende verschil tussen een Maine Coon en andere katten is hun grootte. In feite, is het niet ongewoon om te zien Maine Coon katten die twee keer zo groot zijn als een gemiddelde kat! Natuurlijk kan de prevalentie van zwaarlijvigheid bij katten deze cijfers ook sterk veranderen. Recente studies tonen aan dat bijna 60% van de katten wordt beschouwd als te zwaar of zwaarlijvig en hoewel ik op geen enkele manier een voorstander ben van overgewicht bij katten, moeten we erkennen dat het gemiddelde gewicht van 18 pond voor Maine Coons waarschijnlijk veel hoger is als je bedenkt hoeveel katten extra gewicht met zich meedragen.

Maine Coons zijn over het algemeen ook sterker dan de gemiddelde huiskat. Wanneer uw grote Maine Coon kat de krabpaal van uw kattenboom gebruikt, zal hij er waarschijnlijk veel meer kracht op zetten dan de gemiddelde katachtige!

Eindelijk, Maine Coons zijn lang! In feite, een zeer knappe kat genaamd Stewie is houder van het record voor de langste kat volgens het Guinness Book of World Records. Stewie is 4 voet lang en terwijl dat zeker uitzonderlijk is, zijn de meeste Maine Coons lang katten. Dat betekent dat ze platforms nodig hebben die hen kunnen ondersteunen!

Beste Katten Bomen Voor Maine Coons

Met alle achtergrondinformatie uit de weg, is het tijd voor de reviews! Elk van deze krabpalen is geselecteerd met onze criteria in gedachten en zal niet alleen werken voor Maine Coon katten, maar ook voor elke grote kat!

Beste totaal: Hey-Brother 43.3 Inch Multi-Level Kattenboom Condo

Dit is een van de weinige krabpalen die je kunt vinden die speciaal gebouwd is voor grote katers, wat betekent dat het de duidelijke winnaar is voor beste totaalplaatje. Op 43,3 inch (iets meer dan 3,5 voet), een van de eerste dingen die je zult merken is dat het bovenste platform en de beide opbergvakken extra groot zijn waardoor er genoeg ruimte is voor grote Maine Coon katten. Als u naar de foto hierboven kijkt, kunt u zien dat de kat van normale grootte op de bovenste zitstok genoeg ruimte. Elk platform heeft voldoende steun van dikke met sisal gewikkelde kolommen en de rest van de kattenboom is gewikkeld in pluche materiaal in plaats van het traditionele tapijt.

De mensen van Hey-Brother hebben ook extra aandacht besteed aan stabiliteit en duurzaamheid- wat cruciaal is voor Maine Coons. De kattenboom bevat anti-kantelbeslag waarmee de toren tegen een muur kan worden vastgezet. Deze kattenboom kan het beste in een hoek worden geplaatst, waar u nog meer steun krijgt naast het anti-kantelbeslag.

Het enige dat niet helemaal supergroot is aan deze boom is het zwevende bed, maar met een diameter van 13,7 inch is er een goede kans dat de meeste Maine Coons er nog steeds met plezier in zullen kruipen. Maar dat is niet zomaar een gok. Er zijn tientallen grote katten en Maine Coon ouders die van de extra grote maat van deze boom houden. Je kunt een van mijn favoriete Amazon reviews van een dierenwinkel medewerker en grote kat ouder hier bekijken.

Over het algemeen is deze kattenboom getest door veel grote katten met gewichten in de hoge tienerjaren of meer! Het is ook beschikbaar tegen een geweldige prijs die niet zal breken de bank. U kunt meer reviews van andere Maine Coon ouders bekijken en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het supergrote bovenste platform en de grote cubbies zijn perfect voor grote katten! Dit is echt een van de weinige krabpalen die duidelijk gebouwd is met grotere katachtigen in gedachten!

Wat ik wou dat het had: Een makkelijkere route naar het top platform. De meeste katten zullen het makkelijk genoeg hebben om naar de top te komen, maar sommige katten (vooral oudere) zullen het wat moeilijk vinden om naar de top te komen.

Runner Up: FEANDREA 33.1 Inch Kattenboom voor grote katten

Onze runner-up is een beetje kleiner met 33,1 inch (iets meer dan 2,5 voet), maar het is ook een beetje meer budget-vriendelijk. Het heeft veel van dezelfde functies die onze beste keuze geweldig maakten voor grote katten, inclusief een extra groot bovenplatform van 16.1″ bij 22″ dat ruimschoots ruimte voor zelfs de grootste Maine Coons. Er zijn ook twee cubbies die plaats zouden moeten bieden aan grote katten Met een korte totale hoogte zal deze kattenboom wat stabieler staan, maar is nog steeds het beste in de hoek te plaatsen indien mogelijk.

Ik hou van het pluche materiaal dat is gebruikt, in plaats van het gebruikelijke tapijt dat je in veel kattenbomen ziet. Er zijn ook twee sisal wikkels op de hoofdpilaren en hoewel dat genoeg zal zijn voor de meeste katten, kunnen sommige actieve krabbers een extra krabpaal of extra krabboom nodig hebben.

Deze kattenboom heeft ook de steun van kattenouders met meer dan 4.500 vijf-sterren beoordelingen. Een van de meest relevante Amazon reviews vermeldt hoeveel hun 22 pond Maine Coon houdt van deze boom en je kunt het hier lezen.

Deze kattenboom is ook budgetvriendelijk, vooral als je de algehele kwaliteit van de boom in overweging neemt. Je kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het supergrote bovenste platform is enorm! Het is ook extreem pluche waardoor het extra comfortabel is voor dutjes in de zon!

Wat ik wou dat het had: De krabpalen zijn leuk, maar niet meer dan normaal. Ik zou graag grotere pilaren zien om grote Maine Coon katten te kunnen huisvesten.

Het beste voor een budget: YAHEETECH 36 Inch Kattenboom

Het is niet altijd gemakkelijk om een budgetvriendelijke kattenboom te vinden voor een katachtige…laat staan voor een grote! De meeste kattenbomen zijn gewoon niet gemaakt voor Maine Coons! Dus terwijl deze kat boom niet zou worden beschouwd als “vuil goedkoop” is het nog steeds een geweldige boom die Maine Coon vriendelijk is zonder de bank te breken. Met 36 inch valt hij tussen onze vorige twee opties in en hoewel hij niet over de supergrote eigenschappen van de beste opties beschikt, is hij nog steeds ruim voldoende voor de meeste Maine Coons.

Om te beginnen, hebben we twee jumbo-formaat kattengrotten van 14″ bij 12″ met grote ingangen van 9″ hoog en 7″ inch breed. De bovenste pech wordt geleverd met veel pluche vulling en terwijl niet massief is het nog steeds 18.5″ bij 15.6″ wat genoeg moet zijn, zelfs voor een Maine Coon.

Naast de budgetvriendelijke prijsstelling, is het andere dat deze kattenboom doet opvallen de hellingbaan die leidt naar de kattenbox op het tweede niveau. Hellingen zijn iets wat we uitgebreid hebben behandeld in onze review van de beste krabpalen voor oudere katten en de helling op deze boom maakt het een geweldige optie voor senior Maine Coons die misschien niet zo happig zijn om te springen. Ik denk dat een Amazon reviewer het het beste samenvatte toen hij uitlegde dat de boom een goede balans is tussen prijs en grootte terwijl het ongeveer een half uur duurt om in elkaar te zetten.

Over het geheel genomen is de Yaheetech Kattenboom een geweldige balans tussen kwaliteit en prijs met meer dan 450 vijf-sterren beoordelingen die het ondersteunen. U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Budgetvriendelijk geprijsd, maar elke functie is nog steeds groot genoeg voor de meeste Maine Coons om van te genieten. De oprijplaat maakt het ook een goede optie voor oudere katten die misschien niet naar boven willen springen.

Wat ik wou dat het had: Zoals we hebben gezien in andere krabpalen (zelfs die gebouwd zijn voor grotere katten), zou ik graag een grotere krabplaats voor katten zien. Zoals het er nu uitziet, zijn de sisaltorens leuk, maar misschien te klein voor grote Maine Coon katten.

Het beste voor meerdere katten: Sifurni Heavy Duty 68 Inch Kattenboom met meerdere niveaus

Als je meerdere Maine Coons hebt, heb je een grotere boom nodig! Katten zijn van nature territoriale wezens en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat elke kat op zijn minst een klein beetje ruimte heeft dat ze hun eigen kunnen noemen om conflicten en confrontaties te voorkomen. Zelfs als uw katten niet bijzonder territoriaal zijn ten opzichte van elkaar, wilt u niet dat er alleen een goede vensterbank in het huishouden! Met een afmeting van 68 inch (iets meer dan 5 en een halve voet) deze heavy-duty kattentoren van Sifurni is een geweldige optie voor meerdere Maine Coon huishoudens.

Er zijn meerdere cellen en de grootste meet maar liefst 24″ bij 14.6″ wat genoeg ruimte zou moeten zijn. Ik moet echter wel opmerken dat de ingang van deze cubby een beetje klein is, maar vergeet niet dat alle katten, zelfs grote Maine Coons, een verbazingwekkend vermogen hebben om zich in kleine ruimtes te wringen. Er zijn ook honderden recensies van grote kat ouders om deze kat boom te ondersteunen.

Over hoe groot hebben we het? Nou, een Amazon-recensent merkte op dat ze 3 katten hebben, waarvan er een 25 pond weegt, en alle drie hangen ze regelmatig uit op de kattenboom! Vijfentwintig pond is een groot katje! De fabrikant, Sifurni, merkt ook op dat de kat boom is beoordeeld tot 40 pond. De zwaarste huiskat op records woog in op 39,6 pond, dus tenzij je een record-setting katachtige de 40-pond gewichtslimiet moet genoeg zijn. Deze gewichtslimiet is ook belangrijk om te overwegen omdat de drijvende bedden soms te dun zijn voor grotere katten. De bovenste platforms meten elk 16″ bij 16″ wat weer genoeg ruimte zou moeten zijn voor meerdere Maine Coon katten.

Tenslotte is er een helling die leidt naar de supergrote cubby die een geweldige optie kan zijn om de vrede te bewaren en een bonus voor oudere poesjes die niet altijd klaar zijn om naar het bovenste platform te springen.

Over het geheel genomen, maakt dit een geweldige optie voor huishoudens met meerdere katten niet alleen omdat hij groot is, maar ook omdat hij breed wat belangrijk is als het gaat om het geven van elke kat hun eigen ruimte. U kunt nog meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De helling die naar de supergrote grot leidt. Katten zijn geweldige klimmers, maar als ze ouder worden is het geweldig voor ze om de optie te hebben om gewoon in een mooie kattengrot te kruipen. Ik vind het ook leuk dat de hellingbaan het krasoppervlak van deze kattenboom vergroot.

Wat ik wou dat het had: Sommige van de platforms op de eerste verdieping zijn een beetje klein (ongeveer 12″ bij 12″) waardoor ze beter als opstapje kunnen dienen dan als speciale ligplaats. Maar er is nog steeds genoeg ruimte op de bovenste platforms, ook al is de onderste laag niet zo groot.

Meervoudige Katten Runner Up: FEANDREA Kattenboom 67 inch met meerdere niveaus

Deze 67-inch kattentoren van FEANDREA is een geweldig alternatief voor meerdere katten. Hij is iets minder breed dan onze andere keuze, maar nog steeds breed genoeg dat er genoeg ruimte is voor meer dan één kat – zelfs als het Maine Coons zijn. Hij is ook iets budgetvriendelijker dan andere krabpalen in dezelfde categorie.

De bovenste platforms zijn ook groot, ongeveer 13,7 bij 13,7 inch. en hoewel dat genoeg ruimte is voor de meeste grote katten, is het kleiner dan de supergrote 16″ bij 16″ platforms in de beste overall. Het heeft meerdere grote kattenhokken en een mooie helling naar de onderste kattengrot.

En als je je afvraagt of het kan omgaan met meerdere Maine Coon formaat katten bekijk deze Amazon review van een gelukkige kattenouder van 10 grote reddingskatten!

Over het geheel genomen is dit een goed alternatief voor de beste keuze voor mensen die een grote multi-kattenboom willen zonder de extra breedte van de Sifurni optie. U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Ik vind de vorm van het eerste hokje erg mooi. Het is rond in tegenstelling tot de vierkanten die we hebben gezien op een paar andere krabpalen en ik weet dat sommige katten love om een perfect klein bont rondje binnenin te maken!

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag zien dat de tweede cel een beetje groter was. Zoals het nu is, is het nog steeds groot genoeg voor Maine Coons, maar het zou geweldig zijn om het te vergroten!

Het beste voor hoogte-liefhebbende Maine Coons: Frisco 76 Inch XXL Kattenboom

het beste voor hoogte liefhebbende maine coon katten

Koop op Chewy

Deze gigantische kattenboom van Frisco komt binnen op 76 inches of 6 feet and 4 inches hoog. Op deze hoogte heeft uw Maine Coon de kans om het beste uitkijkpunt te krijgen met de hoogste plek in de kamer.

En dat is precies wat sommige katten willen. Zoals kattenexpert Jackson Galaxy uitlegt, hebben verschillende katten verschillende stijlen als het aankomt op hun favoriete territorium. Terwijl sommige katten tevreden zijn om zich achter een struik te verstoppen of in de open lucht rond te hangen, zijn anderen wat hij noemt boombewoners. Dit zijn katten die “overal boven de grond te vinden zijn. Deze katten krijgen hun zelfvertrouwen door hoog te zitten en te zien wat er gebeurt, en zitten het liefst op een stoel of boven op de bank.”

Als je denkt dat je Maine Coon kat een boombewoner is, dan kan ik geen betere plek bedenken waar hij zich kan ophouden dan meer dan 6 meter boven de grond!

Niet alleen is deze kattenboom hoog, maar hij heeft ook platforms en cubbies die groot genoeg zijn voor Maine Coons. Het bovenste platform, bijvoorbeeld, meet 24″ bij 13,5″ en het kleinste platform op de boom is nog steeds een ruime 12″ bij 15,5″. De kleinste ingang voor het platform (die op het tweede niveau) is 7″ breed en 9″ hoog, wat genoeg ruimte is voor grote poesjes.

Een van de meer interessante functies is de mogelijkheid om sommige van de platforms te draaien om het ideale pad voor katten te creëren om te klimmen. Een recensent op Chewy legt uit, “Dit was een cadeau voor een echtpaar met een jonge atletische tabby en een oudere Maine Coon. De kleine platforms kunnen worden gedraaid zodat de grotere kat gemakkelijk naar de volgende trede omhoog kan en uiteindelijk veilig naar de top. De jonge tabby vindt de hoogte geweldig en beiden hebben favoriete plekjes om te slapen. Dit is een uitstekende kattenboom.”

Er zijn ook genoeg andere kattenouders (waaronder Maine Coon ouders) die hun steun betuigen aan deze kattenboom voor grote en grote katten. Ik kan op het moment van schrijven geen katboom van het merk Frisco vinden bij Amazon, maar u kunt nog steeds gratis verzending krijgen op deze gigantische boom van Chewy door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Hoewel de totale hoogte van deze boom echt is wat opvalt, vind ik het geweldig dat je de kleinere platforms kunt draaien om extra treden te creëren voor katten die ze nodig hebben of ze uit de weg te halen voor katten die dat niet doen.

Wat ik wou dat het had: Er is maar één met sisal omwikkelde krabpaal, dus je zou niet willen dat dit de belangrijkste krabplek voor je kat is.

Meest Uniek: On2 Pets 43 Inch Kattenboom met Bladeren

Dit is gemakkelijk een van de meest unieke krabpalen die je kunt vinden en hoewel hij niet groot of bijzonder pluche is, is hij wel katten de kans om zich te verstoppen in een boom! Als uw Maine Coon zich graag verstopt onder het bed of achter hoeken waar ze uit kunnen springen en bespringen, dan zullen ze waarschijnlijk dol zijn op deze unieke boom.

Er is niet veel ruimte per platform, maar met de grootste van 24 inch in diameter, kunnen Maine Coons zich nog steeds uitstrekken voor een goed dutje in de borstel. Het bovenste platform is het kleinste en meet 18 inch lang, wat misschien een beetje krap is voor de grotere katten. Echter, deze stevige boom is een van de weinige die ook een specifieke gewichtslimiet van de fabrikant heeft en is ontworpen om katten tot 32 pond te ondersteunen.

Er is ook een modulaire component aan deze boom en je kunt gemakkelijk het bovenste platform verwijderen om een kleinere boom te maken. U kunt zelfs beide bovenste platforms verwijderen om een kattenstruik te maken. Dit is een goede optie voor onhandige of oudere katten die het bovenste platform misschien toch niet gebruiken.

Hoewel het een aantal gemengde beoordelingen heeft in vergelijking met de andere all-stars op deze lijst, zijn er nog steeds gelukkige ouders van grote katten op Amazon, waaronder een van een grote 15-pond katachtige die je hier kunt lezen.

Hoewel deze kattenboom misschien niet zinvol is voor meerdere katten, als je bestaande kattenbomen hebt of een enkele Maine Coon dan kan dit zeker werken. Vooral als je een unieke krabpaal met stijl wilt. U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze kattenboom heeft een unieke uitstraling waar sommige mensen (en katten) echt van zullen houden. Het is een geweldige manier om de ruimte van uw Maine Coon te verrijken zonder een gigantische muur van tapijt in uw huis te plaatsen.

Wat ik wou dat het had: Hoewel het een overvloed aan stijl heeft, heeft het niet alle toeters en bellen die je misschien zou willen zien in een traditionele kattenboom.

Beste Tapijt-Vrij: PetFusion 76.8 Inch Ultieme Klimtoren

Het is niet moeilijk om een kat gelukkig te maken, zolang ze uw liefde, lekkere snacks en een kattenboom bij het raam hebben om hun tijd door te brengen. Als jouw Maine Coon geniet van de zachte zonnestralen op zijn weelderige vacht en hij kan niet wachten om de vogels en dieren in je tuin te begluren en te tsjirpen, dan is de PetFusion Ultimate Climbing Tower perfect voor de job!

Het ontwerp zoals u aan de foto kunt zien is zeer eenvoudig en elegant. De basis en alle niveaus zijn gemaakt van dik en stevig houten er is een hoge, met sisal bedekte krabpaal die alles netjes bij elkaar houdt.

Hoewel deze kattenboom misschien geen meerdere niveaus, zitplatforms, mandjes of andere onderhoudende details heeft, is hij perfect voor een nieuwsgierige Maine Coon die de voorkeur geeft aan het rustige leven van uitzicht op het huis en de buitenwereld, vanaf het bovenste platform dat precies de juiste grootte heeft.

Het is ook goed om in gedachten te houden dat Maine Coon katten niet alleen grote en zware katten zijn, maar ze zijn ook lang en ze hebben een lange krabpaal nodig zodat ze hun lichaam en ledematen volledig kunnen uitstrekken. Deze activiteit kan moeilijk blijken wanneer de krabpaal is volgepropt met verschillende niveaus, vooral voor katten met lange lichamen. Nou, daar hoeft u zich zeker geen zorgen over te maken met PetFusion, want de totale hoogte is 76,8 inch (6,4 voet)!

Hoewel deze kattenboom perfect is voor grotere rassen, is het minimalistische ontwerp perfect voor kleine plaatsen en het zorgt ervoor dat uw huis er niet rommelig uitziet. Het ontbreken van tapijt is ook geweldig voor langharige katten, omdat het niet zo veel vacht of stof zal verzamelen en het is gemakkelijk genoeg schoon te maken als dat toch gebeurt. De zachte kussens op beide niveaus bieden uw kat een knus plekje om op te zitten en te liggen en het belangrijkste is dat ze kunnen worden verwijderd en gewassen wanneer dat nodig is.

Tot slot is deze kattenboom eenvoudig in elkaar te zetten, en het bevestigen aan een muur is super eenvoudig. Het bedrijf zorgde ervoor om zinken gipsplaten ankers bij te voegen die aan uw muur kunnen worden bevestigd met een hamer & schroevendraaier, en boren is niet nodig, tenzij u de voorkeur geeft aan verankering in studs of u gipsmuren heeft.

Als je ooit moet verhuizen kan de kattenboom ook gemakkelijk worden verwijderd met slechts een schroevendraaier. Als je liever geen gaten in je muren hebt, vond ik deze review die instructies geeft over hoe gaten in de muur niet nodig zijn als je de toren herconfigureert, die je kunt lezen op Amazon!

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze bijna 77 cm hoge kattenboom is perfect voor een Maine Coon om zijn lange lichaam te strekken en biedt hem veel privacy. Het feit dat hij hoog is en niet volumineus maakt hem een geweldige investering voor kleinere appartementen.

Wat ik wou dat het had: Mijn enige gedachte is dat ik het waarschijnlijk niet per se zou aanraden aan eigenaren met senior Maine Coons, want om bij de bovenste platforms te komen moeten ze de paal beklimmen.

Tapijt-vrije houten boom Runner Up: Vesper 62.2 Inch Kattenmeubel Kattenboom

Ik heb ervoor gezorgd dat deze kopers gids een overvloed aan kat bomen bedekt met zachte pluche bekleding biedt, maar ik denk ook dat het belangrijk is om een aantal die tapijt-vrij zijn te vermelden, voor degenen onder u die misschien een partner hebben die allergisch is voor katten, of u woont in een gebied met een warm klimaat.

Hoewel krabpalen met tapijt gemaakt zijn van een gezellig en vaak duurzaam materiaal, hebben ze toch een paar nadelen. Persoonlijk ben ik allergisch voor stof, en probeer ik meubels en hoezen die stof verzamelen te vermijden en ga ik voor alles wat gemakkelijk te wassen of schoon te maken is met een stoffer.

Als je bent zoals ik dan weet je hoe stof en vacht boven op alles je huis een minder modieuze uitstraling kunnen geven. Daarom vind ik dat Vesper Cat Furniture de twee dingen heeft waar ik van hou, verwijderbare zachte traagschuim kussens op elk niveau, en een elegant ontwerp dat past bij de esthetiek van mijn woonkamer! Elk paneel is gemaakt van hoge kwaliteit walnoot-look hout, maar u kunt ook kiezen voor eiken en zwart laminaat.

Natuurlijk, bij het kiezen van de perfecte boomhut, vooral voor veeleisende katten zoals Maine Coons, is esthetische aantrekkingskracht niet per se een prioriteit, in plaats daarvan gaan de meesten van ons voor comfort en duurzaamheid. Nou Vesper Kattenboom combineert dat allemaal. Hij is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waaronder dit XL-model (62,2 x 30,5 x 22,8), waardoor hij de perfecte kandidaat is voor uw Maine Coon of een huishouden met meerdere grote katten.

De richels en de condo zijn groot genoeg zelfs voor 20 pond+ katten om op te luieren, en natuurlijk laat de lange krabpaal uw kat dat noodzakelijke volledige stretch hebben. Als u op zoek bent naar een duurzame, grote en kat-vriendelijke toren met hypoallergische kwaliteiten, lees dan meer reviews en bekijk de laatste prijs op Amazon door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het dikke hout maakt de platforms extreem duurzaam voor grotere huisdieren, en mocht er toch een onderdeel van de Vesper Kattenboom breken, dan heeft de leverancier vervangende onderdelen op voorraad, wat betekent dat je nooit meer de hele kattenboom hoeft te vervangen!

Wat ik wou dat het had: Het touw is gemaakt van zeegras, dus als uw kat een over de top krabber is, moet u misschien vervangende palen kopen als ze overmatig gebruikt worden.

Het slankste ontwerp: Refined Feline Metropolitan 62 Inch Kunstbont Kattenboom

verfijnde kat katachtige boom voor maine coons

Deze kattenboom die meer op een kattenbibliotheek lijkt, is duidelijk gemaakt met het comfort van de kat en de smaak van hun mens in gedachten. Ik bedoel niet iedereen houdt van het uiterlijk van een boomhut en deze is speciaal ontworpen voor de katten die liever op meubelplanken en kasten springen dan een traditionele kattentoren beklimmen.

Er zijn vijf afzonderlijke platforms die groot genoeg zijn voor een reusachtige Maine Coonom op en neer te springen en op te liggen. Ze zijn ook bedekt met kussens van imitatiebont waar geen kat nee tegen zou kunnen zeggen, en er is een krabmat waar ze hun rug kunnen strekken en hun klauwen kunnen scherpen.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de duurzaamheid van deze kattenboom, want hij is gemaakt van gepoedercoat metaaldus ze zullen niet omvallen of wiebelen onder het gewicht van uw kat. Maar als u bang bent dat de Tasmaanse monsterenergie van uw kat zelfs deze constructie aan het wankelen zal brengen, dan het bedrijf ervoor gezorgd om een muuranker toe te voegen om het aan de muur te bevestigen.

Als je deel uitmaakt van een multi-kat huishouden met, of met meer dan een reus kat onder uw zorg dan is het veilig om te zeggen dat de meerdere platforms genoeg zullen zijn voor iedereen, en het kan gemakkelijk veranderen in een kattenspeeltuin. Als uw kat aarzelt in het begin kunt u traktaties gebruiken op elk niveau om hen te helpen wennen aan de verschillende niveaus en hun toegankelijkheid.

Vermakelijk, veilig en stevig, zijn maar een paar woorden die ik kan gebruiken om deze kattenboom te beschrijven, maar ik denk dat aantrekkelijkheid ook net zo belangrijk is als functionaliteit. Met vijf verschillende kleuren weet ik zeker dat je hem kunt combineren met je huidige elegante meubels, vooral als je een unieke kattenboom met stijl wilt. Als deze schoonheid je is opgevallen, lees dan meer reviews en bekijk de laatste prijs op Chewy door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het kan geweldig zijn voor kieskeurige katten die liever in je boekenkast klimmen dan in hun eigen, normaal uitziende kattenboom. Het biedt ook ruimte om te slapen, klimmen, krabben, en je kunt het veranderen in een full-time entertainment center door hun speelgoed aan de tralies te hangen.

Wat ik wou dat het had: Dit is de duurste krabpaal op onze lijst, en ik begrijp dat niet iedereen het zich kan veroorloven, maar het is zeker het vermelden waard voor degenen onder u die het niet erg vinden om geld uit te geven voor uw kat.

Eervolle Vermelding: RHRQuality 104.3 Inch XXL Maine Coon Toren

Hoewel we je meer dan genoeg krabpalen hebben gegeven om uit te kiezen, kon ik dit beest van een krabpaal gewoon niet weglaten! Ik denk dat je alleen al door ernaar te kijken, kunt zien wat ik bedoel als ik je vertel dat hij speciaal voor Maine Coon katten is gemaakt.

De hele constructie is zeer stevig en stabiel, met een bodemplaat die zeer zwaar is uitgevoerd. Het is een kattenboom die u kunt vergroten zodat hij tegen uw plafond past van 245cm tot 265cm. Het bovenste deel van de paal zit op een schroefmechanisme dat u naar boven kunt verstellen tot het stevig aan het plafond is bevestigd. Het mooie van deze vloer-tot-plafond functie is dat u uw plafond niet hoeft te beschadigen door gaten te makenen de bovenkant is met stof bekleed om vlekken of beschadigingen te voorkomen.

Deze krabpaal is niet zo uitgebreid als sommige andere ontwerpen op deze lijst, en voor het grootste deel is het een grote krabpaal met panelen, waarvan er twee pluizige mandjes zijn.

Maar, het is een geweldige toren voor de natuurlijke behoefte van uw Maine Coon om te krabben en te loungen bij voorkeur in de buurt van een raam waar ze naar de buitenwereld kunnen kijken en ook een oogje op u kunnen houden, zonder de kattenboom om te gooien.

Wat ik zo leuk vind aan dit bedrijf is de aandacht voor detail, het natuurlijke sisal is direct op de palen gelijmd, voor extra duurzaamheid, ook al is de paal verstelbaar, je kunt altijd een aangepaste hoogte aanvragen, en het allerbelangrijkste alle onderdelen van de kattenboom kunnen nabesteld worden. Hun krabpaal is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, van lichte grijstinten en beige tot donkergrijs, perfect om de verharing van uw kat te camoufleren.

Dus waarom is deze kattenboom blijven steken als slechts een eervolle vermelding?

Omdat helaas voor mensen in de Verenigde Staten u deze kat boom alleen kunt krijgen geleverd in het Verenigd Koninkrijk en de nabijgelegen gebieden. Als u bent in de UK, u kunt meer recensies van Maine Coon ouders lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De pluizigheid van deze XXL kattenboom is zeker een van de belangrijkste kenmerken van deze prachtige kattenboom en ik denk niet dat een Maine Coon het comfort van deze gezellige mandjes zou kunnen weerstaan.

Wat ik wou dat het had: Deze kattenboom is vrij eenvoudig in zijn ontwerp en misschien zou ik een paar meer platforms en cubbies willen om een Maine Coon bezig te houden.

Waarom hebben Maine Coons een kattenboom nodig?

Nu we u een lange lijst hebben gegeven van fantastische krabpalen, denk ik dat het ook van cruciaal belang is dat we u een lijst met redenen geven die u zullen helpen begrijpen hoe een dergelijke aankoop uw furbaby op de korte en lange termijn ten goede zal komen, en hoe het ook bepaalde aspecten van uw leven een beetje gemakkelijker kan maken.

Voor nagelverzorging

Je zou kunnen denken dat je liefhebbende kat aan je meubels krabt als een manier om je terug te pakken voor het niet geven van traktaties of genoeg aandacht, maar in werkelijkheid heeft dit katachtige gedrag meestal niets met jou te maken en is het volkomen natuurlijk.

Als je me niet gelooft, luister dan naar Matt Wildman, een kattengedragstherapeut die zegt dat katten krabben “om emoties uit te drukken, zoals opwinding of stress, om voorwerpen te markeren met hun geur (ze hebben geurklieren in hun poten), om het dode deel van hun nagels te verwijderen en, vaak, gewoon om zich eens goed uit te rekken.

Dus, aangezien krabben een natuurlijk en instinctief gedrag is, is er maar één manier om uw kostbare meubels te redden van de klauwen van uw kat, vooral als ze zo lang zijn als een Maine Coons, en dat is door een kattenboom aan te schaffen! En hoe eerder u hem aanschaft, hoe beter, maar zelfs als u te laat bent met het aanschaffen van een krabpaal, kunt u uw vriendelijke reus trainen met wat kattenkruid en lekkers om hun nagels te vijlen aan hun ene sisalpaal.

Op deze manier voorkom je ook gedragsproblemen die voortkomen uit het gebrek aan objecten waar ze aan kunnen krabben, zoals angst, overmatig vocaliseren, kattenbakproblemen, en zelfs agressie. Laten we ook de pootproblemen niet vergeten, zoals het overmatig splijten en breken van nagels.

Om te klimmen en te bewegen

Een ander doel van een kattenboom of -toren is bewegen en klimmen, iets wat Maine Coons graag doen in hun natuurlijke leefomgeving. Vooral als u uw vriendelijke reus alleen maar binnen houdt, zullen ze zeker wat extra fysieke stimulatie nodig hebben. Kattentorens bieden meerdere platforms waar uw kat heen en weer kan springen, op en neer. Sommige hebben speelgoed dat aan de bovenste platformen bungelt, wat uw kat gemakkelijk in een speelse stemming kan brengen en een deel van hun jachtinstinct kan bevredigen.

Zoals ik hierboven heb vermeld, wordt ongezond gewicht ook een veel voorkomend probleem bij katten, en goede voeding is niet genoeg om een dier in vorm te houden. Katten moeten kunnen rennen, springen en spelen en al hun spieren gebruiken om gezond te blijven en sterke botten te behouden.

Je denkt misschien dat je kat lui is of dat ze de hele dag slapen, maar dat is waarschijnlijk het gevolg van verveling. Katten hebben het nodig om de opgeslagen energie die ze gedurende de dag verzamelen kwijt te kunnen, en kattenbomen kunnen daar een geweldige uitlaatklep voor zijn. Voor een kat betekent een gezond lichaam een gelukkig leven, met een verminderde kans op medische aandoeningen en ziekten die komen met een sedentaire levensstijl.

Voor mentale stimulatie en vermaak

Een andere reden waarom uw Maine Coon baat zal hebben bij een kattenboom, is het plezier dat ze eraan zullen beleven. Op een hoge plek neerstrijken waar ze hun omgeving kunnen overzien, vooral als het bij een raam staat, geeft ze het gevoel dat ze boven in een boom zitten.

Als je in een klein appartement woont, is het ook de perfecte plek om je kat wat speeltijd te bieden. Neem de tijd om te experimenteren met verschillende speeltjes en beweeg ze op en neer over de platforms om je katje te helpen schudden met zijn kontje en wat calorieën te verbranden!

Het is gemakkelijk om te vergeten dat binnenkatten zich gemakkelijk kunnen vervelen, maar dat hoeft echt niet het geval te zijn als voor je Maine Coon zolang je ze vermaakt en een kattenboom hebt om het grootste deel van hun dag bezig te houden.

Voor persoonlijke ruimte

Als Maine Coon ouder heb je misschien al gemerkt dat deze kittens zelfverzekerde en gezellige katten zijn, maar zelfs extraverte katten hebben af en toe wat tijd voor zichzelf nodig. Hoge kattenbomen kunnen wat privacy bieden wanneer uw kat alleen moet blijven met zijn gedachten, en een condo kan een geweldige schuilplaats zijn voor als je gasten hebt.

Hoe extravert of vriendelijk een Maine Coon ook is, een kat is een kat, en kan gestrest raken van onverwachte dingen zoals de stofzuiger, of een onbekend geluid van buiten. Daarom kan het hebben van een schuilplaats die zij alleen kunnen gebruiken, ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen, zelfs als ze hun condo zelden gebruiken.

Rust in een multi-kattenhuishouden

Of je nu meer dan één huiskat hebt of meer dan één Maine Coon poesje, het hebben van een kattenboom zal hun onderlinge katachtige relatie sterk verbeteren en gevechten of conflicten verminderen. Om precies te zijn denk ik een kattentoren nog gunstiger is voor een huishouden met meerdere katten, waar u meer dan één bovenpaneel kunt hebben.

De meeste katten houden ervan om hun tijd door te brengen op oppervlakken die zich boven de grond bevinden, en het geeft ze een veilig gevoel omdat ze meer visuele controle hebben over hun territorium. Mijn ervaring minimale bovenruimte een antagonistische houding kan creëren. Zelfs katten die een band delen kunnen uiteindelijk vechten om de plek naast het raam, dus dat is waarom door ze te voorzien van een kattenboom die genoeg ruimte heeft voor elke kat, een evenwicht kan brengen in uw huisleven.

In de loop der jaren heb ik in piepkleine appartementen gewoond en ik had twee katten, één van gemiddelde grootte, en de andere vrij groot rond de 24 pond, dus een kattentoren heeft mijn katten echt gered van het elkaar afmaken zoals ze zouden doen als ze niet genoeg ruimte bij het raam hadden!

Wat moet je zoeken in een kattenboom voor Maine Coons?

Oké, nu we de belangrijkste redenen hebben vastgesteld waarom het hebben van een kattenboom belangrijk is, vooral voor Maine Coons, laten we eens kijken hoe dit van toepassing is op kattenbomen en waar we op moeten letten.

Gewichtscapaciteit

First things first, we hebben een kattenboom nodig die grote Maine Coon katten kan dragen! Niet alleen wanneer ze zitten, maar ook de kracht die wordt gegenereerd wanneer ze daadwerkelijk op de platforms landen. Het grote probleem hier is dat de meeste kattenbomen niet het gewicht van hun krabpalen niet getest of gerapporteerd. Wat ons niet al te veel zou moeten verbazen, omdat de gemiddelde niet-Maine Coon kattenouder zich geen zorgen hoeft te maken over dit soort grote kattenproblemen!

Maar toch, kunnen we een goede schatting maken van de gewichtscapaciteit op basis van het gebruikte materiaal. We zullen ook goed kijken naar de beoordelingen van andere katteneigenaren, met name naar beoordelingen van Maine Coon of grote kattenouders.

Platformgrootte en Plaatsing

We willen er ook zeker van zijn dat de platforms groot genoeg zijn om Maine Coon katten te ondersteunen. Natuurlijk willen we dat Maine Coons comfortabel kunnen slapen op alle of meerdere platforms, maar we willen er ook zeker van zijn dat de platforms groot genoeg zijn voor grote katten om op te landen. Het laatste wat we willen is dat een Maine Coon met een groot lichaam een landing mist en valt!

Tenslotte zullen we goed kijken naar de specifieke plaatsing van de platforms. Platforms die te dicht bij elkaar staan of te dicht op elkaar, werken misschien niet voor grote Maine Coons die wat extra ruimte nodig hebben om te manoeuvreren.

Cubby en bed grootte

Net zoals we grotere platforms verwachten, willen we ook grotere cubbies zien voor onze grotere katachtigen. Het belangrijkste probleem hier is de grootte binnen de cubby in plaats van de eigenlijke ingang. Alle katten, ook Maine Coons, hebben een verbazingwekkend vermogen om zich in kleine ruimtes te wringen dankzij een unieke botstructuur. U zult verbaasd zijn waar uw kat zich in kan wringen. het echte probleem is of ze er wel of niet in passen als ze er eenmaal in zitten en niet zozeer de werkelijke grootte van de ingang.

Totale afmeting

Ik heb een paar krabpalen op deze lijst staan die geschikt zijn voor kleinere ruimtes, over het algemeen, willen we iets groter gaan als het gaat om krabpalen voor onze Maine Coons. Dit is vooral belangrijk als je meerdere katten hebt, omdat je geen territoriumproblemen wilt hebben die tot een handgemeen kunnen leiden. Grotere katten hebben gewoon een grotere krabpaal nodig om er echt van te kunnen genieten. Als je ooit een heel groot persoon in een kleine compacte auto hebt gezien, dan weet je wat we proberen te voorkomen!

Constructie kwaliteit

Grotere, sterkere Maine Coon katten zullen meer slijtage aan hun kattenboom veroorzaken. Hoewel Maine Coons niet bekend staan om hun acrobatiek, zijn het nog steeds katten en zullen ze af en toe een poging wagen om op volle snelheid in de kattenboom te klimmen! Tapijt of ander materiaal dat niet stevig aan het frame van de kattenboom is bevestigd, kan snel worden afgescheurd of verwijderd door grote katten.

We willen ook dikke palen zien op belangrijke plaatsen van de kattenboom, wat een sterkere en stevigere constructie suggereert, maar dit is helaas vrij ongewoon in de wereld van de kattenbomen.

Hoe voorkom je dat een kattenboom omvalt?

Het hebben van een Maine Coon of een kat die de grootte van een Maine Coon heeft, betekent dat gewone kattenbomen waarschijnlijk niet zullen werken. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar krabpalen en -torens die geschikt zijn voor grotere rassen, want de boom moet niet alleen bestand zijn tegen de zware sprongen van uw kat, maar mag ook niet wiebelen als ze er hun nagels in zetten.

De aanschaf van een kattenboom die geschikt is voor uw reusachtige kat, met een stevige en sterke constructie zou natuurlijk voldoende moeten zijn, maar het energieniveau van elke kat is anders en er is altijd ruimte voor bepaalde veiligheidsmaatregelen die u kunt nemen voor het geval uw kat superactief is of u meer dan één Maine Coon heeft die er regelmatig gebruik van maakt.

Het eenvoudigste wat je kunt doen is om de schroeven regelmatig te controleren omdat ze na verloop van tijd los kunnen gaan zitten, vooral als ze voortdurend onder vuur liggen. Als u een gezellig hoekje in uw huis hebt, zou u die ruimte kunnen gebruiken om de boom stabiel te houden, of je kunt hem aan de muur verankeren als extra voorzorgsmaatregel.

Als u het niet erg vindt om door uw vloer te boren, kan het vastschroeven van de basis van de krabpaal de hele constructie veilig stellen. Maar als je huurt of je wilt gewoon je vloer vrij houden van gaten, dan zou het verhogen van het gewicht van de basis net zo goed moeten werken. Sommige van mijn vrienden met grotere katten hebben met succes halters of kettlebells, en zelfs encyclopedieboeken gebruikt om de basis niet te laten verschuiven. Anderen hebben ondervonden dat het verbreden van de basis van de kattenboom door het bevestigen van een stuk multiplex ongeveer 2 keer de grootte van de bestaande basis werkt het beste voor hen.

Ik denk dat zolang je een product koopt dat gemaakt is van stevig en zwaar materiaal, vooral met een bodemzwaar ontwerp, je geen wiebelende kat-boom actie zou moeten hebben, vergeet alleen niet om de schroeven af en toe aan te draaien!

Waar ga je de kattenboom plaatsen?

Ten slotte moet je bedenken waar je de boom gaat plaatsen. Foto’s kunnen misleidend zijn en je zult verbaasd zijn hoe groot sommige van deze krabpalen zijn. Terwijl dat geweldig is voor je Maine Coon, niet iedereen is er klaar voor om een kattenboom als bepalend element van hun woonkamer te hebben! Daarom hebben we besloten om een paar kat bomen toe te voegen die elegant zijn en een mooie aanvulling kunnen zijn op uw woonkamer, maar als u een vrije kamer heeft dan kunt u zich vooral richten op functionaliteit.

Het andere ding om te overwegen is of je de kattenboom in een hoek gaat plaatsen of niet. Ik heb hoeken genoemd als een mogelijke plek omdat ik altijd hou van deze specifieke plaatsing voor kattenbomen omdat het de stabiliteit kan verhogen en wiebelen kan verminderen maar niet alle krabpalen zijn ontworpen voor plaatsing in hoeken. Vele hebben een perfecte rechte hoek die gemakkelijk in een hoek zal glijden, maar andere zijn een stuk breder. Hoewel dit voor de hand lijkt te liggen, is het gemakkelijk over het hoofd te zien, vooral wanneer u zich de speelplaats van uw nieuwe kat begint voor te stellen!

Ik denk dat wiebeligheid een belangrijke factor is om te overwegen, maar kattenbomen kunnen een geweldige manier zijn om je kat te stimuleren. Ik heb het niet alleen over beweging, als je hun kattentoren voor een raam plaatst zal het een mentaal voordeel hebben als ze naar de vogels kijken en alle actie buiten overzien vanuit de veiligheid van hun liefdevolle huis en geweldige kattenboom.

Slotgedachten

Grote Maine Coon katten zijn nog steeds katten! Dat betekent dat ze nog steeds willen rennen, springen en spelen op kattenbomen!

Maar niet elke kattenboom is klaar voor deze gigantische katachtigen! Ik hoop dat je precies hebt gevonden wat je zocht en dat je enthousiast bent over de supergrote krabpalen voor je Maine Coons! Laat me weten welke je hebt gekozen of als er een perfecte Maine Coon kattenboom is waar ik niet van op de hoogte ben!