Kunnen katten met klauwen en katten zonder klauwen samenleven?

samen spelende geklauwde en ontklauwde kat

Let op: Dit bericht is bedoeld om kattenouders met een kattenklauw voor te lichten, maar we zijn geen voorstander van het ontklauwen van katten. Toch is het een complex onderwerp en als je meer wilt weten over beide kanten van de zaak, raad ik je dit artikel van de BBC aan.

Het ontklauwen neemt over de hele wereld gestaag af – en dat is geweldig! Het betekent ook dat sommige huishoudens die voorheen hun katten ontklauwden, nieuwe katachtige vrienden kunnen adopteren die hun klauwen hebben.

Maar is er hier een probleem? Kunnen geklauwde katten en katten met klauwen samenleven?

Ontklauwde katten en katten met klauwen kunnen succesvol samenleven. In plaats van klauwen, is het belangrijker om te zorgen voor een goede introductie en een harmonieus huishouden, zodat katten in de eerste plaats niet tot vechten worden gedreven.

Maar laten we eens nader kijken naar alles wat je moet weten over “gemengde klauwhuishoudens”.

Laten we het eens hebben over wat echte wereld ervaring

We gaan alle achtergrondinformatie behandelen die je moet weten over succesvol leven met een kat met klauwen en klauwen, maar laat me beginnen met het delen van wat ervaringen uit de echte wereld als het gaat om het introduceren van katten.

Ik werkte tien jaar lang bij een van de grootste asielen in de Verenigde Staten en een van de meest voorkomende manieren om katten te huisvesten was in groepen, kolonies genaamd. Dit waren niet de gevestigde kolonies die je ziet van katten over de hele wereld. In plaats daarvan waren het meerdere adoptiekatten die samen in een grote ruimte met veel katvriendelijk meubilair werden ondergebracht.

Het is geen perfecte of permanente oplossing, maar het is de meest praktische. Gevechten waren uiterst en in de meeste gevallen was het gewoon een hoop lawaai.

Dat wil niet zeggen dat er geen katten waren die gewoon niet geschikt waren voor het “kolonie leven”, maar deze katachtigen waren zeldzaam en zeldzaam. Het had ook niets te maken met het al dan niet ontklauwd zijn van katten en beide soorten katten leefden succesvol samen.

Natuurlijk, het is geen perfecte weergave van een huis, maar het benadrukt wel hoe zeldzaam gevaarlijke kattengevechten echt zijn.

Hoewel er een mix was van geklauwde en ontklauwde katten in deze kolonies, was er één ding dat waar was over elke kat in deze groepen: ze waren allemaal gesteriliseerd of gecastreerd.

Steriliseer en castreer uw katten

In het wild vechten katten meestal om twee dingen: territorium en partners.

Een goede introductie kan helpen het risico op territorium-gerelateerde conflicten te minimaliseren en castratie of sterilisatie kan de wens van een kat om te vechten om partners elimineren. Als katers niet gecastreerd zijn, zijn ze voortdurend op jacht naar een nieuw maatje en als poezen niet gesteriliseerd zijn, maken ze regelmatig een krolsheidscyclus door waarbij het lijkt alsof hun enige doel is om te eten en een partner aan te trekken.

Maar dit is geen meisje kat ontmoet jongen kat en ze leven nog lang en gelukkig verhaal.

In plaats daarvan kan het paren van katachtigen behoorlijk gewelddadig zijn, omdat katers elkaar bevechten voor een partner en het eigenlijke paringsproces kan ook gevaarlijk zijn voor poezen.

Het steriliseren of castreren van uw katten zal een massale reden voor katten om te vechten en een lange weg te gaan naar het creëren van een vecht-vrije introductie. Maar de voordelen van castratie of sterilisatie gaan veel verder dan een harmonieus huishouden en u kunt ze hier bekijken.

Simpel gezegd, voordat je een nieuwe kat in je huis introduceert, zorg ervoor dat je katten gesteriliseerd of gecastreerd zijn – ongeacht of ze ontklauwd zijn of niet.

Als uw kat nog moet worden gesteriliseerd of gecastreerd, kunt u Pet Smart’s lijst met goedkope opties bekijken.

Begin met een goede introductie

Zelfs als katten gesteriliseerd of gecastreerd zijn, kunnen er nog steeds conflicten ontstaan. Maar het introduceren van katten hoeft niet te resulteren in een gevecht en als katten nooit met elkaar vechten, hoeft u zich nooit zorgen te maken over welke kat klauwen heeft en welke niet.

Dat betekent dat ons doel is om een langzame en stress-vrije introductie voor beide katten te verzorgen. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we eerst begrijpen dat katten van nature territoriale wezens zijn en dat ze niet altijd even goed zijn in het delen van wat dan ook.

Hierdoor kunnen introducties behoorlijk complex zijn – een stuk complexer dan bijvoorbeeld het introduceren van een hond bij een andere hond.

Katten moeten zich veilig voelen in hun territorium en het introduceren van een nieuwe katachtige kan snel worden gezien als een bedreiging voordat het wordt gezien als een vriend.

Beste praktijken voor de juiste introducties is een onderwerp dat groot genoeg is om een eigen, op zichzelf staand artikel te rechtvaardigen, dus het valt buiten het bestek van dit artikel. Maar om te beginnen, raad ik je ten zeerste aan om deze video van kattenexpert Jackson Galaxy te bekijken voor zowat alles wat je moet weten:

Gewapend met deze kennis en gesteriliseerde of gecastreerde katten, bent u goed op weg naar een harmonieus huishouden, ongeacht welke katten klauwen hebben of niet!

Moet je katten met klauwen en katten zonder klauwen verschillend introduceren?

De introductievideo gaat in op alles wat je moet weten over het succesvol thuisbrengen van een nieuwe katachtige vriend, maar het is niet specifiek de klauw vs klauw kwestie aan te pakken.

Dus heb je een ander soort introductie nodig in gemengde klauw situaties?

Nope, alles wat geldt voor een normale introductie van katten geldt ook wanneer katten klauw- of klauwloos zijn. De gevaren van kattengevechten zijn altijd zorgwekkend en er is niet iets speciaals dat speciaal moet worden gedaan voor katten met klauwen of voor katten met klauwen.

De meeste katten willen niet vechten

Hoewel het per kat kan verschillen, zullen de meeste katten niet echt willen vechten, wat je een gerust gevoel zou moeten geven.

Als je het bekijkt vanuit een strikt biologisch en evolutionair perspectief, is vechten een gevaarlijk idee voor de gezondheid van de soort. Als elk conflict zou uitmonden in een massaal gevecht, is de kans groot dat de soort het moeilijker zou hebben om te overleven en te gedijen.

Dat verklaart gedeeltelijk waarom katten zoveel afstandvergrotende en vechtvoorkomende gedragingen hebben, waarvan het meest bekende het sissen is. Sissende katten willen niet vechten en je zult een kat die erop gericht is om in de aanval te gaan niet zien sissen. In plaats daarvan is het een manier van de kat om te zeggen: “Hé! Je moet je terugtrekken, want ik word boos!”

Tenzij katten in het nauw gedreven worden, wat zeker geen onderdeel is van een goede introductie, kunnen gevechten meestal vermeden worden.

Wat Als Katten Toch Vechten?

Zelfs met de meest ijverige en geduldige introductie van katten kunnen er nog steeds gevechten ontstaan.

Dus wat kun je doen tegen vechtende katten en moet je je zorgen maken?

Overweeg Nagelkappen

Nagelkappen zijn meestal vinyl hoesjes die over de klauwen van een kat gaan. Ze zijn in de eerste plaats ontworpen om destructief krabben aan meubels tegen te gaan, maar ze kunnen ook worden gebruikt om te voorkomen dat katten aan mensen of in dit geval aan elkaar krabben.

Nagelkappen zijn een van mijn favoriete alternatieven voor ontklauwen en niet alleen kunnen ze helpen katten op een meer gelijke voet te zetten in termen van klauwen, maar ze zijn ook een geweldige manier om uw meubels te beschermen als u een kat met klauwen introduceert in een eerder huishouden met alleen klauwen.

Kattenbeten zijn altijd de grootste risico’s

Kattenbeten zijn gevaarlijk voor zowel mens als kat. De diepe prikkracht in combinatie met een met bacteriën gevulde kattenbek is een uiterst gevaarlijke combinatie. Al het mogelijke moet worden gedaan om een beet te voorkomen.

Maar wees gerust, met een goede introductie en sterilisatie of sterilisatie is de kans op een kattenbeet zeer laag.

Ik weet het, dat klinkt misschien als een gemengde boodschap hier, maar het punt is dat katten die naar elkaar slaan zelden een grote verwonding zullen veroorzaken.

Net als sissen, wordt slaan meestal beschouwd als een afstandvergrotende gedrag, omdat katten hun poot zo ver mogelijk uitstrekken om hun waargenomen bedreiging te laten weten dat ze het menen. Maar het is geen erg schadelijke aanval.

Upgrade Territorium

Niet alle katten worden vrienden- zo is het nu eenmaal.

Maar met genoeg territorium, kunnen zelfs katten die niet echt vrienden zijn, toch naast elkaar bestaan. Je meest voor de hand liggende keuze is katvriendelijk meubilair zoals een krabpaal, maar je weet al dat katten van zowat alles een bed kunnen maken.

Zorg ervoor dat je niet de fout maakt om alleen horizontaal over dingen na te denken en in plaats daarvan zul je alle verticale opties moeten overwegen die katten ook hebben.

Dan is er nog de overweging van voedsel- en waterbronnen. Niet alleen houden katten van meerdere locaties voor water, maar uw kat met klauwen wil zeker niet concurreren met hun geklauwde metgezel voor een slok water.

Kunnen katten met klauwen en ontklauwde katten nog steeds spelen?

Oké, we hebben de kennismaking achter de rug en nu leven onze katten met klauwen en klauwen in harmonie…althans voor het grootste deel.

Maar hoe zit het met speeltijd? Kunnen katten met klauwen en katten met klauwen veilig spelen?

Katten zijn zeer bedreven in het beheersen van hun kracht en hun klauwen – ze zijn ook geweldig in het vertellen aan andere katten wanneer ze de grens hebben overschreden. Dat betekent dat er echt niets is om je zorgen over te maken wanneer katten met klauwen en katten met klauwen spelen.

Veel van de slagen en meppen die je tussen katten ziet, worden eigenlijk volledig zonder klauwen gedaan. Tenzij klauwen te lang mogen worden, kunnen katten ze gemakkelijk intrekken om te spelen.

Nog steeds bezorgd over het mengen van katten met klauwen en katten met klauwen?

Als je thuis al een kat met klauwen hebt en erover denkt om een nieuwe kat mee naar huis te nemen, moet je overwegen om een kat met klauwen te adopteren!

Ik ben sterk tegen maar ik ben er 100% voor om ze een thuis te helpen vinden! Als je je nieuwe kat nog niet hebt uitgezocht, dan kun je bij lokale asielen kijken of er katten met klauwen ter adoptie zijn. Je zult verbaasd zijn hoeveel katten er zijn die al ontklauwd zijn, maar nog steeds een thuis nodig hebben.

In veel gevallen zullen asielen u niet alleen laten weten welke katten zonder klauwen er momenteel in opvang zijn, maar u ook op de hoogte brengen wanneer er een kat met klauwen het asiel binnenkomt.

Afsluitende gedachten

Dat is alles wat je moet weten over het onderhouden van een “gemengde klauw” huishouden.

Aan het eind van de dag is het meestal geen probleem, en katten met klauwen kunnen niet alleen samenleven met, maar ook veilig spelen met ontklauwde katten. Katten die gesteriliseerd of gecastreerd zijn hebben een veel betere kans om met elkaar overweg te kunnen en vanaf daar is het allemaal een kwestie van katten voorbereiden op succes met een goede introductie.

Natuurlijk zullen individuele persoonlijkheden een rol spelen, en sommige katten zullen het moeilijk hebben om samen te leven met elke maar in de meeste gevallen is het geen probleem om katten met klauwen te mengen met katten zonder klauwen.