Almo Nature Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Almo Nature kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Almo Nature kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Almo Nature Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 8/10

In totaal geven we Almo Nature kattenvoer een 48 uit 60 rating of een A- cijfer.

Over Almo Nature Cat Food

Almo Nature is uniek onder de merken voor dierenvoeding omdat het bedrijf ‘eigendom is van de dieren’. Oorspronkelijk opgericht in 2000 in Genua, Italië door Pier Giovanni Capellino, verklaarde Almo Nature in maart 2018 dat alle winst van het bedrijf zou worden toegewezen aan een non-profitorganisatie ten behoeve van katten en honden.

Sinds 28 juniÞ, 2019, is Almo Nature eigendom van Fondazione Capellino. Deze organisatie is opgericht met als missie het beschermen van biodiversiteit en het tegengaan van klimaatverandering. Fondazione Capellino ondersteunt werk in het behoud en herstel van natuurlijke habitats, regeneratieve landbouw, reïntegratie-economie en meer.

Volgens een blogpost op de Almo Nature-website is Fondazione Capellino “een directe uitdrukking van het sociaal-economische model dat Pier Giovanni voor ogen had, een model waarin het eigendom en de inkomsten niet ten goede komen aan een individu, maar een doel: het beschermen van katten, honden en biodiversiteit.” Dit model is volledig erkend door de Italiaanse belastingdienst, waardoor Fondazione Capellino de eerste non-profitorganisatie is die een commercieel bedrijf bezit met de missie om sociale verandering te beïnvloeden.

Inkoop en productie

Hoewel Almo Nature in Italië is gevestigd, hebben ze activiteiten in twee andere landen. De Amerikaanse vestiging van Almo Nature is gevestigd in Miami, Florida en er is een Canadese dochteronderneming van Almo Nature gevestigd in Quebec.

Al hun ingeblikt voedsel wordt gemaakt in Thailand. Hoewel de website van het bedrijf geen bronnen voor hun ingrediënten noemt, suggereert het feit dat al hun ingeblikt voedsel lijkt te zijn gemaakt met kip, vis of beide, dat de ingrediënten ook afkomstig zijn uit Thailand.

Alle Almo Nature kattenvoeding is gemaakt met niet-GMO-ingrediënten en is vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen, evenals schadelijke verdikkingsmiddelen zoals carrageen.

Geschiedenis herinneren

Almo Nature lijkt geen product recalls te hebben in de geschiedenis van het merk.

Welke soorten kattenvoer biedt Almo Nature aan?

Hoewel Almo Nature een beperkte selectie hondenvoer aanbiedt, maken ze voornamelijk kattenvoer. Hun kattenvoer line-up bevat alleen natvoerformules in blikjes en zakjes.

Almo Nature kattenvoer is onderverdeeld in de volgende productlijnen:

 • HQS Natuurlijk
 • HQS Made in Italy
 • HQS Compleet
 • HQS La Cucina
 • Dagelijks

Vier van de vijf productlijnnamen van Almo Nature beginnen met HQS: van hoge kwaliteit. De Natural-lijn is gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder vis en vlees dat oorspronkelijk geschikt is voor menselijke consumptie. De Made in Italy-lijn spreekt voor zich en de Daily-lijn wordt op de markt gebracht als een ‘alledaags kattenvoer’.

Met uitzondering van de HQS Complete-lijn zijn alle Almo Nature-kattenvoeding alleen bedoeld voor aanvullende voeding.

Wat vinden klanten van Almo Nature Kattenvoer?

Hoewel Almo Nature in 2000 werd opgericht, lijken de activiteiten in de Verenigde Staten en Canada vrij nieuw te zijn – misschien vanaf 2019 toen de Fondazione Capellino eigenaar werd. Almo Nature kattenvoer is online te vinden op Chewy.com en Amazon.com, maar klantrecensies zijn nog steeds een beetje schaars.

Klanten lijken over het algemeen tevreden te zijn met Almo Nature, aangezien de meeste producten ten minste een gemiddelde beoordeling van 3 sterren hebben. Katten lijken dol te zijn op het eten – zelfs kieskeurige eters.

Klachten over Almo Nature hebben vooral te maken met het hoge prijskaartje en het feit dat de meeste recepten alleen bedoeld zijn voor aanvullende voeding. Er zijn een paar opmerkingen over sommige recipes met een overweldigende visgeur, echter, en sommige over bepaalde recepten worden geherformuleerd in een meer paté-achtige consistentie in plaats van de vorige versnipperde formule.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Almo Nature.

Positieve beoordelingen

Eenvoudig en schoon, niets verspild. Kat verkiest boven paté

Eenvoudige en schone kip in water. Kost meer dan ik zou willen voor wat men betaalt, aangezien er alleen kip in zit en geen voedingslaboratoriumwetenschap om andere ingrediënten te berekenen, maar mijn kat verkiest dit boven paté. Het is de moeite waard omdat hij de kom schoonlikt in plaats van de paté op het gerecht te laten korsten en te worden gegooid. Ook erg hydraterend. Het is aanvullend, dus we nemen een droge brok zoals RAWz of Origen op om zijn voedingsstoffen in evenwicht te brengen. 1 blikje, 1/2 kopje brokjes per dag. Hij is een atletische buitenkat en dit lijkt de juiste balans te zijn in het winterweer wanneer hij meer calorieën nodig heeft. We voegen soms zelfs warm water toe aan het gerecht voor zijn tweede portie uit de koelkast.” – door Ginana Reviewing Almo Nature HQS Natuurlijke kipfilet in bouillon op 6 december 2018

Kitty vindt dit leuk!

“Ik hou van deze zakjes. Ze zijn gemakkelijk te doseren als je een mobiliteitsbeperking hebt en functioneert vanuit een rolstoel. Het enige nadeel is dat er maar ongeveer een portie per zakje is; handig, maar prijzig. Ze zijn echter de moeite waard, aangezien ze gezonder zijn voor je kat dan droge brokjes. Dit is belangrijk als uw huisdier pancreatitis heeft en geen droogvoer mag krijgen. Katten hebben hydratatie nodig en deze zakjes vullen de rekening en zorgen ook voor variatie.” – door World Citizen Reviewing Almo Nature HQS La Cucina Chicken Dinner with Apple in Jelly op 9 september 2019

Negatieve beoordelingen

Begin 2022 kon ik dit A

“Begin 2022 kon ik dit krijgen en de kat verdroeg de oorspronkelijke formulering. Toen was het een tijdje niet op voorraad en kwam het onlangs weer binnen. De doos en etiketten zijn nu anders en de formulering lijkt te zijn veranderd. Het zag er vroeger uit als duidelijke snippers en was duidelijk donker vlees door de kleur. Nu is het gewoon een brij die veel lichter is dan voorheen, Cat verdraagt het niet meer. Ik weet niet zeker of de wijziging bedoeld was, of gewoon een niets-werkt-met-covid-verandering is. Ga terug naar het origineel formulering!” – door M2Cat Reviewing Almo Nature HQS Natural Chicken Drumstick in Bouillon op 14 apr 2022

Super stinkend eten

“Mijn katten hielden van dit eten … Dat heb ik niet gedaan. Het ruikt vreselijk, dus ik denk dat dat echt een goede zaak is met minder verwerking. Ik was echter niet blij toen het mijn katten de runs gaf, dus stopte onmiddellijk met gebruik. Ook kan ik deze maat meestal 2 blikjes geven aan mijn katten, maar er is zo weinig dat ik er 3 moest gebruiken. Het is misschien een geweldig voedsel voor sommige mensen, maar ik zal het niet opnieuw gebruiken.” – door Rechterhand Reviewing Almo Nature Complete Tuna Dinner in Bouillon op 5 februari 2022

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Almo Nature kattenvoer te testen bestelde ik een gevarieerd pakket ingeblikt voedsel in de HQS Natural productlijn. De vier smaken inbegrepen zijn:

 • Almo Nature HQS Natuurlijke Atlantische tonijn
 • Almo Nature HQS Natuurlijke Makreel
 • Almo Nature HQS Natuurlijke Kip &Garnalen
 • Almo Nature HQS Natuurlijke Forel &Tonijn

Gezien het feit dat de meeste Almo Nature kattenvoer bedoeld is voor aanvullende voeding, waardeerde ik de kleinere blikjes van 3 ounce. Mijn katten houden van voedsel op basis van vis, dus alle vier de recepten in dit variëteitspakket waren een hit. Ze genoten vooral van het recept voor Atlantische tonijn omdat het bestond uit grote stukken vis in een smaakvolle tonijnbouillon.

Almo Nature Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Almo Nature HQS Dagelijkse tonijn met makreel in bouillongraanvrij ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Tonijn is de primaire bron van eiwitten in dit ingeblikt voedsel. Het bevat 65 calorieën per blikje van 2,47 ounce, of ongeveer 26 calorieën per ounce.

Gemaakt met 75% roodvlees tonijn en aangevuld met makreel, zit dit aanvullende kattenvoer boordevol dierlijke eiwitten die geschikt zijn voor de soort. Het enige andere ingrediënt is water, waardoor het een vochtrijke optie is om de hydratatie van uw kat te ondersteunen en het heeft een minimaal koolhydraatgehalte.

Almo Nature merkt op dat de visingrediënten in dit recept hoge restrictienormen volgen voor zware metalen, hoewel het nog steeds verstandig kan zijn om de inname van grote vissen zoals tonijn door uw kat te beperken. Koningsmakreel heeft ook een vrij hoog kwikgehalte, maar het is niet specifiek wat voor soort makreel in dit recept wordt gebruikt.

Dit is een aanvullend kattenvoer bedoeld voor rotatievoeding samen met een nutritioneel compleet dieet.

Ingrediënten

Tonijn, water voldoende om te koken, makreel.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 17%

Ruw vet: 1%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78.5%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 79.07%

Vet: 4.65%

Vezel: 2.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma
Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Tonijn

Makreel

Geen Vis

Pros

 • Bevat twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Minimaal koolhydraatgehalte, licht verteerbaar

Tegens

 • Alleen bedoeld voor aanvullende voeding

#2 Almo Nature HQS Natuurlijke kippendrumstick in bouillongraanvrij kattenvoer in blik

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip is de primaire bron van eiwitten in dit ingeblikt voedsel. Het bevat 84 calorieën per blikje van 2,47 ounce, of ongeveer 34 calorieën per ounce.

Net als de vorige formule bevat dit recept een ongelooflijk eenvoudige lijst met ingrediënten: een enkele bron van dierlijke eiwitten en water om te koken. In dit geval is dat eiwit kip in plaats van vis. Omdat dit recept donkere vleeskip gebruikt, zijn de vet- en caloriegehaltes hoger dan je zou zien met een recept gemaakt met kipfilet. Dit betekent dat het voedsel een goede optie kan zijn voor het verhogen van zowel het eiwit- als het caloriegehalte van het dieet van uw kat.

Net als het vorige recept is dit ingeblikte voedsel rijk aan hydraterend vocht en de beperkte lijst met dierlijke ingrediënten betekent dat het licht verteerbaar is. Het enige om in gedachten te houden is dat het niet geschikt is voor katten met kippenallergieën.

Dit is een aanvullend kattenvoer bedoeld voor rotatievoeding samen met een nutritioneel compleet dieet.

Ingrediënten

Kip Drumstick, water voldoende om te koken.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 80%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 80%

Vet: 15%

Vezel: 5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 68.71%

Vet: 31.29%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip Drumstick Geen Kip

Pros

 • Goede bron van aanvullende eiwitten en calorieën
 • Eenvoudige lijst van ingrediënten, goed verteerbaar
 • Boordevol dierlijke eiwitten uit kip

Tegens

 • Alleen bedoeld voor aanvullende voeding

#3 Almo Nature HQS Compleet tonijnrecept met oceaanvis & pompoen in jus nat kattenvoer

Koop op Chewy

Tonijn is de primaire bron van eiwitten in dit ingeblikt voedsel. Het bevat 66 calorieën per blikje van 2,47 ounce of ongeveer 27 calorieën per ounce.
Gemaakt met tonijn en oceaanvis als twee van de top drie ingrediënten, is dit een voornamelijk op vis gebaseerde formule. Omdat het zetmeelrijke verdikkingsmiddelen zoals tapiocazetmeel en guargom bevat, is het echter hoger in koolhydraten dan de aanvullende voedingsmiddelen van Almo Nature. Het koolhydraatgehalte is hoger dan het maximum van 10% dat we verkiezen, maar niet aanzienlijk.

In tegenstelling tot de vorige recepten bevat deze formule een toegevoegde bron van vet: zonnebloemolie. Dit helpt het vet- en eiwitgehalte in evenwicht te brengen, maar we zien liever een dierlijk vet zoals zalmolie of zelfs kippenvet. Toch is het recept vrij van kunstmatige toevoegingen en kan het een goede keuze zijn voor katten met voedselallergieën die vis kunnen verdragen.

Dit is een nutritioneel compleet kattenvoer dat geschikt is voor dagelijkse voeding.

Ingrediënten

Tonijn, Visbouillon, Oceaanvis, Pompoen, Zonnebloemolie, Tapiocazetmeel, Calciumsulfaat, Guargom, Tricalciumfosfaat, Taurine, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Vitamine A-supplement, Niacinesupplement, Vitamine B1-supplement, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine D3-supplement, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Biotinesupplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur, Menadione-natriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K Activiteit)), Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, mangaansulfaat, koper aminozuurcomplex, natriumseleniet, kaliumjodide), magnesiumsulfaat, cholinechloride.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 14.5%

Ruw vet: 1.8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 80%

As: 2.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 72.5%

Vet: 9%

Vezel: 5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 76.84%

Vet: 23.16%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Tonijn

Oceaanvissen

Zonnebloemolie

Tapioca zetmeel

Guar Gom

Vis

Pros

 • Voornamelijk een op vis gebaseerd dieet met veel eiwitten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Biedt complete en uitgebalanceerde voeding

Tegens

 • Veel duurder dan aanvullende voedingsmiddelen
 • Bevat zetmeelrijke verdikkingsmiddelen

Hoeveel kost Almo Nature Kattenvoer?

Bij het overwegen van de kosten van Almo Nature kattenvoer, is het belangrijk om te onthouden dat de meeste recepten alleen voor aanvullende voeding zijn. Deze voedingsmiddelen zijn redelijk prijzig, gemiddeld tussen $ 0,25 en $ 0,40 per ounce. Als je een kat van 10 pond het volledige ingeblikt voedsel van Almo Nature zou voeren, zou het ergens kosten ongeveer $6.00 per dag.

Over het algemeen, is Almo Nature Kattenvoer een goede keuze?

De drijfveer achter het bedrijfsmodel van Almo Nature is uniek onder de merken voor dierenvoeding. In plaats van te worden gedreven door winst, houdt Almo Nature zich aan strenge kwaliteitseisen en wijst alle inkomsten uit verkoop toe aan katten, honden en het milieu.

Qua kwaliteit heeft Almo Nature veel te bieden. Hun aanvullende voedingsmiddelen zijn beperkt ingrediënt en zitten boordevol eiwitten en vocht. Je betaalt misschien meer voor hen dan voor vergelijkbare producten van Tiki Cat, maar Almo Nature is minder duur dan Snappy Tom van Thaise makelij.

Als u op zoek bent naar een kattenvoer van hoge kwaliteit om de eiwitinname van uw kat aan te vullen, is Almo Nature een goede keuze. Hoewel ze verschillende complete recepten aanbieden, komen ze met een prijskaartje dat voor veel katteneigenaren onbetaalbaar kan zijn.

Waar wordt Almo Nature Kattenvoer verkocht?

Almo Nature kattenvoer wordt gemaakt in Thailand, maar gedistribueerd over de hele wereld. In de Verenigde Staten kunt u dit merk vinden in grote dierenwinkels zoals Petco en PetSmart, evenals enkele onafhankelijke dierenwinkels en dozenwinkels zoals Walmart. Online zijn de beste plaatsen om het te kopen Chewy.com en Amazon.com.