SmartCat Hoek kattenbak

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Deze SmartCat Corner Kattenbak is een no-nonsense, rechttoe rechtaan stijl van kattenbak, maar dat is een beetje het punt. Voor elke katteneigenaar die graag de hoogste dollar uitgeeft voor een slimme, stijlvolle en technisch onderlegde automatische kattenbak, zijn er net zoveel (zo niet meer) die niets liever willen dan een eenvoudige, betaalbare, get-the-job-done kattenbak met een ontwerp dat opruimen en kattentoegankelijkheid een fluitje van een cent maakt.

Waarderingen

 • Reinigingsgemak – 10/10
 • Geurbestrijding – 5/10
 • Uiterlijk– 9/10
 • Constructie– 8/10
 • Prijs– 9/10

Algemene score: 8.2/10

Gelukkig voldoet de SmartCat Corner Litter Box aan deze behoeften… voor sommige katten. Na het testen van dit product op mijn eigen twee, gemiddelde katten, ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet bepaald de kattenbak voor ons is, maar volgens zoveel meer beoordelingen online is het een absoluut juweeltje van een kattenbak.

Online reviews van deze kattenbak zijn over het algemeen positief. Dus ik was verrast en verbaasd om de absolute zwerfvuil op de grond rond de doos te zien na anderhalve week van het gebruik van mijn katten. Wat ging er mis? Ik weet dat ik de doos niet te veel heb gevuld – er is een heel duidelijke lijn die de grens markeert van waar je het afval moet gieten.

Misschien zijn mijn harige vriendjes vooral rommelig? Hoe dan ook, ook al werkte deze kattenbak niet voor mij en mijn katten, het doet het blijkbaar wel voor vele anderen. Ik wilde dat het om een aantal redenen zou werken – dus laten we erin duiken en een beetje meer praten over deze handige hoekafvalbak.

Hoe we hebben getest

Ik kocht de SmartCat Corner-kattenbak en testte deze op mijn twee katten, waarbij ik hem uit de weg stopte op de overdekte veranda waar mijn katten graag op rondhangen. Een paar weken lang liet ik de katten genieten van hun nieuwe toilet, waarbij ik bijhield hoe goed het ontwerp voor mijn katten werkte en hoeveel rommel of gebrek aan rommel er na elk gebruik zou zijn.

Hoe groot is de SmartCat hoekafvalbak?

Het product meet 24 inch lang x 19 inch breed x 8 inch hoog. Voor de meeste volwassen katten is dit absoluut genoeg ruimte voor hen om hun zaken te doen. Maar als je een grotere kat hebt, of een kat die graag graaft alsof ze op zoek is naar een begraven schat (zoals de mijne echt doet, heb ik ontdekt), dan is deze doos misschien niet geschikt voor jou. Het heeft een driehoekige vorm die bedoeld is om mooi als een Tetris-stuk in de hoek van een kamer te passen, waar het uit het zicht en (hopelijk) uit het hoofd is.

Ontwerpen

Zoals de naam van het product impliceert, is deze kattenbak ontworpen om mooi in de hoek van een kamer te passen en dat doet hij ook. De voordelen van dit ontwerp zijn onder meer:

 • Het is uit het zicht en uit het hoofd. Je hoeft niet het gevoel te hebben dat het toilet van je kat een gespreksonderwerp is of iets om over te struikelen, waar je ook besluit het op te bergen.
 • Het is ontworpen om ruimte te besparen, zodat katteneigenaren met minder ruimte het gemakkelijk in een hoek kunnen wegstoppen.
 • Er is geen voering voor nodig.

Persoonlijk heb ik kattenbakvoeringen nooit leuk gevonden en ik heb ze al jaren niet meer gekocht. Het enige wat ze lijken te doen is versnipperd worden door de gravende poten van mijn katten, waardoor hun eigen rommel in het strooisel rommelt als plastic snippers. Daar kreeg niemand tijd voor.

En dit is mijn favoriete ding over deze kattenbak, en waarom het me pijn doet dat het gewoon niet werkte voor mij en mijn katten. Het heeft een geweldig ontwerp. Het steekt mooi uit de weg, en ik vind het geweldig om het van elke voor de hand liggende plaats te kunnen verbergen, alleen al vanwege de vorm. Het is zo simpel, en toch zo slim. Het sluit mooi aan bij mijn esthetische behoeften in huis en de behoefte van mijn katten aan privacy en rust. Als je katten niet zo rommelig zijn als de mijne, en je hebt het geluk om in de meerderheid van de gelukkige klanten te zijn volgens de Chewy-beoordelingen, dan kan deze kattenbak een gamechanger zijn.

Verstrooien en volgen

De ingang van deze doos is lager dan de rest van de wanden van de doos, waardoor het voor katten gemakkelijk is om in en uit te gaan, zelfs voor oudere katten en katten die iets meer moeite hebben om zich te verplaatsen. Deze kleine in- en uitgang is echter ook waar veel van het zwerfvuil morst.

De binnenkant van de kattenbak toont een duidelijke lijn die aangeeft waar het strooisel moet worden gegoten, maar ik zou aanraden om een beetje onder die lijn te gaan om de dingen een beetje schoner te houden. Ik deed dit met mijn eigen katten terwijl ik de b aan het testen wasos uit, en hoewel het het probleem van rommel niet elimineerde, hielp het het aanzienlijk te verminderen.

Hoeveel kost de SmartCat hoekbak?

Op de website van Chewy is deze kattenbak een betaalbare $ 17,35. Voor veel eigenaren van gezelschapsdieren wordt een kattenbak die het werk goed doet, geleverd met een paar extra details om het verder te stoten dan het basisontwerp van een kattenbak, en kan nog worden gekocht voor minder dan $ 20,00, deze prijs is een koopje. De doos zelf is gemaakt van hard plastic hars en moet de tand des tijds doorstaan, dus je zult zeker waar voor je geld krijgen.

Unboxing en montage

De SmartCat Corner Kattenbak wordt geleverd als één stuk, dus geen montage vereist.

Voordelen van de SmartCat Corner kattenbak

 • Slim ontwerp om discreet en ruimtebesparend te zijn
 • Stevig gebouwd
 • Redelijk geprijsd

Nadelen van de SmartCat Hoek kattenbak

 • Sommige katten zullen een enorme puinhoop maken vanwege de ongewone vorm en afmetingen van de doos
 • Vullijn lijkt te hoog

Is de SmartCat hoek kattenbak over het algemeen een goede keuze?

Hoewel mijn twee katten besloten om een puinhoop te maken met de SmartCat Corner Litter Box en het niet was wat ik hoopte dat het zou zijn, is het geen total loss voor mij. Ik gebruik de kattenbak in de hoek van mijn overdekte veranda met een matje om het verdwaalde zwerfvuil op te vangen. Mijn katten raken er nog steeds aan gewend en ik houd het niet in huis om het soort puinhoop aan te pakken dat het heeft gemaakt. Het is nog steeds een win-win voor mij.

En het is heel moeilijk om de overweldigend positieve recensies op Chewy te negeren. Met zeventien dollar zeg ik dat het het proberen waard is. Geef het een kans – er is weinig te verliezen en het kan zomaar de beste kattenbak worden die je ooit hebt gekocht. Succes!

Klik hier om SmartCat Corner Kattenbak op Chewy te kopen