Alles wat u moet weten over Chocolate Point Ragdoll Cat


Ragdolls zijn een van de meest populaire katachtigen die er zijn, maar ik weet zeker dat niet iedereen van jullie weet dat deze katten in veel kleuren voorkomen.

Een ander interessant feit is dat alle Ragdolls wit worden geboren en naarmate ze ouder worden, ontwikkelen ze hun ware vachtkleur.

Volgens de Cat Fanciers ‘ Association zijn de zes kleuren van de Ragdoll-kat blauw, chocolade, crème, lila, zeehond en rood.

Het chocoladepatroon is dus een van de erkende vachtkleuren bij deze katten. Maar een Chocolate Point Ragdoll is niet een soort kat die je elke dag zult zien.

Laten we eens kijken wat er speciaal is aan deze vachtkleur.

Hoe is het chocoladejaspatroon ontstaan?

De chocolade

Gen Locusnaam Locus Symbolen Allel varianten
TYRP1 Bruin B B, b, b’

is zeldzaam om te zien bij katachtigen, en dit is de reden waarom veel kattenliefhebbers het zo aantrekkelijk vinden. Wat veroorzaakt deze vachtkleur bij katten?

Volgens Leslie A. Lyons en zijn medewerkers [1], bruine vachtkleur is te zien bij veel zoogdieren, waaronder katachtigen. Deze kleur wordt veroorzaakt door mutaties in tyrosinase-related-protein-1 (TYRP1).

Bekijk de onderstaande tabel.

Gen Locusnaam Locus Symbolen Allel varianten
TYRP1 Bruin B B, b, b’

Chocoladevachtkleur bij Ragdoll-katten is een product van het primaire katachtige gen voor vachtkleur, dat codeert voor het pigment eumelanine.

Het dominante gen van de B-locus wordt uitgedrukt door de zwarte vachtkleur. Er zijn ook twee B-locusmutaties, b (bruin of chocolade) en bl (kaneel of lichtbruin). Het dominante allel B is verantwoordelijk voor het coderen van de zwarte kleur, terwijl het recessieve allel b de chocoladekleur codeert.

De intensiteit van het chocoladepatroon hangt af van de andere genen die betrokken zijn bij de formulering van het uiteindelijke fenotype van de katachtige.

Als een fokker pure chocoladekittens wil hebben, moet hij twee raszuivere Chocolate Point Ragdoll-katten fokken.

Hoe ziet de Chocolate Point Ragdoll Coat eruit?

Chocolate Seal Point Ragdoll Kat Liggend Buiten

Chocolade Ragdolls zijn te zien in drie hoofdpatronen: color-point, mitted en bi-color. Ook zijn deze katten er in twee verschillende vachtvariaties – lynx- en tortievariatie.

Maar vandaag zal ik me concentreren op het kleurpuntpatroon in Chocolate Ragdolls.

Kleurpuntpatroon verwijst naar een Ragdoll-kat met een lichte basiskleur en een effen schaduw van donkere markeringen.

Het grootste deel van het Chocolate Point Ragdoll kattenlichaam is een mix van ivoor en romige kleur. Maar specifieke delen van haar lichaam hebben een warme chocoladebruine kleur – deze delen staan ook bekend als de Punten.

Zoals D.L. Imes suggereert [2], wijzen bij katten presenteert een patroon van een wit lichaam met pigmentproductie in koelere delen van het lichaam. Deze regio’s staan bekend als de “punten” en ze bevinden zich meestal bij de staart, neus, poten en oren van de kat.

Chocolate Point Ragdoll kattenpootkussens en neusleer zijn kaneelroze.

Chocolate Point Ragdoll Fysieke kenmerken

Ragdolls zijn grote huiskatten.

De Chocolate Point Ragdoll-kat weegt meestal 15 tot 20 pond, terwijl haar gemiddelde lengte 9 tot 11 inch is.

Omdat deze katten gevoelig zijn voor obesitas, is het noodzakelijk om ze lichaamsbeweging te bieden en op te passen dat ze ze niet te veel voeren.

Hoe weet je dat je kat zwaarlijvig is? Zoals het VCA Dierenziekenhuis suggereert, wordt een kat als overgewicht beschouwd als haar huidige gewicht 10-20% boven haar ideale lichaamsgewicht ligt.

We kregen wat meer te weten over de kleur van deze Ragdoll-kat, maar hoe zit het met haar vachttype?

Deze katten hebben zachte, middellange vachten. Het is noodzakelijk om het regelmatig te borstelen om de vacht vrij van klitten te houden en om overtollige verharing te voorkomen.

Wat is de oogkleur van Chocolate Point Ragdoll?

De ogen van deze kat zijn altijd blauw. Volgens de cat eye-kleurenkaart is de Ragdoll Cat eigenlijk degene die vooral bekend staat om zijn blauwe ogen, samen met het Siamese ras.

Als een Ragdoll van welke vachtkleur dan ook geen blauwe ogen heeft, wordt hij niet beschouwd als een raskat.

Maakt Chocolate Point Ragdoll Cat een goed huisdier?

Chocolate Seal Point Ragdoll Kat Slapen op een Bed

Ragdoll katten in gEneral zijn aanhankelijk, sociaal en zachtaardig. Ze zijn ook niet te aanhankelijk of veeleisend.

Daarom is Chocolate Point Ragdoll een geweldige keuze voor een huisdier, omdat deze kat van mensen houdt en speciale verbindingen met haar mensen vormt.

Dit kitten kan waarschijnlijk ook goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Net als alle andere Ragdoll-katachtigen is deze kat ook meer een binnenkat, vanwege haar lieve en zachte aard. Stel je deze cutie voor in de wrede buitenwereld!

Dit betekent natuurlijk niet dat de Chocolate Ragdoll helemaal niet de deur uit moet; Je moet haar gewoon in de gaten houden terwijl ze buiten is.

Zijn Chocolate Point Ragdolls duur?

Ragdoll-katten zijn pure schoonheden, maar ik moet eerlijk zijn en toegeven dat ze vrij duur zijn.

De typische prijsklasse voor een raszuivere Ragdoll-kat gaat van $ 800 tot $ 3.500.

Aangezien de Chocolate Point Ragdoll niet zo gemakkelijk te vinden is, je kunt verwachten dat je serieus geld uitgeeft aan deze kat, vooral als u het wilt kopen van een gerenommeerde, bekende fokker.

Laatste woorden

De Chocolate Point Ragdoll is een prachtige kat, maar ze ziet er niet alleen goed uit; Ze is ook een geweldige keuze voor een huisdier.

Kwaliteit komt met een prijs, dus deze kat van zeldzame kleur past misschien niet in elke zak.

Als je het echter niet erg vindt om wat meer uit te geven, bekijk dan onze lijst met de beste Ragdoll-fokkers in de Verenigde Staten. Misschien heeft een van deze plaatsen een schattige Ragdoll in chocolade die wacht op een liefhebbende nieuwe eigenaar!

Tot daar!

Verwijzingen:

[1] Lyons, LA, et.al. Chocolade gecoate katten: TYRP1 mutaties voor bruine kleur bij huiskatten. Mammalian Genome volume 16, pagina’s 356-366 (2005). DOI, geraadpleegd op 12 april 2023.
[2] Imes, DL, et.al. Get to the Point: Albinisme mutaties bij katten identificeren. Tufts’ Canine and Feline Breeding and Genetics Conference, 2003. DOI, geraadpleegd op 12 april 2023.