Alle belangrijke informatie over Ragdoll Blue Lynx


Je kunt de Ragdoll-kat in verschillende vachtkleuren zien, evenals vachtvariaties, en ik geloof dat jullie het allemaal met me eens zullen zijn dat ze allemaal mooi zijn op hun eigen manier!

Maar er is iets speciaals aan de Ragdoll Blue Lynx. Deze katten hebben over het algemeen witte of lichtgrijze lichamen, samen met blauwgrijze tabbystrepen erop.

Alle Ragdolls worden volledig wit geboren. Naarmate ze ouder worden, Hun jassen beginnen een onderscheidende kleur te ontwikkelen. De specifieke kleur van de meeste van deze katten is te zien op hun poten, staarten, gezichten en oren.

Laten we eens kijken wat de belangrijkste kenmerken van deze kat zijn.

Ragdoll Blue Lynx Uiterlijk

Ragdoll Blue Lynx op deken

De Blue Lynx is een patroonvariatie van de kattenvacht van een Ragdoll, En deze kat kan puntig, tweekleurig of mitted zijn. Ze heeft gestripte patronen op haar benen en kan ze ook op hun poten en staart hebben.

Hoewel de vacht van deze kat een lichtblauwe kleur op de borst en buik heeft, zijn haar staart, benen en oren puntig, wat betekent dat ze diepe blauwgrijze balken hebben.

New York Ragdolls legt uit hoe Ragdolls deze puntige delen van hun vacht hebben dankzij het recessieve Siamese gen (cs). Beide ouders moeten dit gen dragen zodat hun nakomelingen het kunnen erven.

Volgens de Ragdoll-groeigrafiek zou deze kat 10 tot 20 pond moeten wegen, waarbij mannetjes meestal meer wegen dan vrouwtjes.

Zoals Cat Fanciers Association aangeeft, zijn Ragdolls een langzaam volwassen wordend ras – het kan twee jaar duren voordat ze hun volledige vachtkleur hebben bereikt, en zelfs tot vier jaar om hun volledige grootte te bereiken.

Een Blue Lynx Ragdoll is een grote kat met een lange staart en een pluche vacht. Haar weelderige vacht doet haar nog groter lijken dan ze in werkelijkheid is! Het kan variëren in lengte, dus deze Ragdoll kan een halflange of een zeer lange vacht hebben.

Deze kat heeft lange en sterke benen, een middelgrote kop en een goed ontwikkelde kin.

Net als alle andere Ragdolls hebben katten met deze vachtpatroonvariatie blauwe ogen.

Ragdoll Blue Lynx Temperament

Jonge gezonde mooie raszuivere Ragdoll kat

Is vachtkleur echt belangrijk als het gaat om het kiezen van je toekomstige kat?

Voor sommige mensen misschien wel. Laten we eerlijk zijn en toegeven dat we allemaal wat meer hebben willen leren over de spirituele betekenis van de zwarte kat.

Misschien heb je ook wel eens gehoord dat alle oranje katten dom zijn. Dus, heeft de Ragdoll Blue Lynx een specifiek temperament waardoor deze kat zich onderscheidt van Ragdolls in andere vachtkleuren?

Eigenlijk niet. Maar dit is een interessant studiegebied, dus Mónica Teresa González-Ramírez en René Landero-Hernández [1] onderzocht de perceptie van de katteneigenaren van het verband tussen de vachtkleuren van hun katten en hun persoonlijkheidskenmerken.

De onderzoeksresultaten toonden aan hoe eigenaren hun grijze katten als verlegen en intolerant ervaren, hun tabbies als zeer actief en gedurfd en tweekleurige katten als tolerant.

Natuurlijk zijn dit alleen de subjectieve meningen van de eigenaren en zijn dat niet een wetenschappelijke bevestiging dat vachtkleur echt iets te maken heeft met het temperament van de kat.

Als het gaat om de Blue Lynx Ragdoll, je kunt verwachten dat deze kat alle standaard Ragdoll-eigenschappen heeft, wat betekent dat deze kat echt in je geïnteresseerd zal zijn.

Het kan je zelfs doen denken aan een hond, waarbij ze je door je huis volgt en de hele tijd bij je in de buurt wil zijn.

Je zou deze kat zelfs kunnen leren apporteren! Deze Ragdoll is zachtaardig en kan goed overweg met alle gezinsleden.

Ragdoll Blue Lynx Kittens te koop

Ragdoll kitten thuis

Ragdoll Blue Lynx zijn behoorlijk verbazingwekkend, dus ik wed dat velen van jullie graag willen weten waar ze naar deze kittens moeten zoeken.

Natuurlijk moet je alleen controleren op deze kat met specifieke patroonvariaties bij gerenommeerde Ragdoll-fokkers. We hebben in dit artikel 16 geweldige Ragdoll-fokkers gegeven, dus je kunt controleren of een van hen Ragdoll-kittens beschikbaar heeft in deze vachtvariant!

Als het gaat om de prijs van deze kat, kunt u verwachten dat u $ 800 tot $ 3.500 betaalt.

De prijs kan afhangen van een aantal factoren, zoals de reputatie van de fokker, de bloedlijn van de kat, geslacht, enz.

Het beste zou zijn om contact op te nemen met deze catteries om alle juiste informatie te achterhalen.

Conclusie

De Ragdoll Blue Lynx is inderdaad een prachtige kat, Met zijn bLueish-witte vachtkleur met donkere punten.

Het temperament van dit kitten is waarschijnlijk hetzelfde als dat over het algemeen wordt aangetroffen in het Ragdoll-ras – wat betekent dat ze een geweldig huisdier voor u en uw gezin zal zijn!

Als je op zoek bent naar een kat met een iconische look, die ook zachtaardig en volgzaam is, dan is deze Ragdoll misschien wel de perfecte voor jou.

Ik wens je veel succes bij het vinden van je kat met deze specifieke vachtvariatie!

Verwijzingen:

[1] González-Ramírez MT, Landero-Hernández R. Kattenvachtkleur, persoonlijkheidskenmerken en de kat-eigenaar relatieschaal: een studie met katteneigenaren in Mexico. Dieren (Basel). 2022 april 15;12(8):1030. DOI, Geraadpleegd op 12 juni 2023.

Lees verder: Alle belangrijke kenmerken van de Bicolor Seal Ragdoll