9 Beste kattenvoer voor kieskeurige katten in het VK in 2023: beoordelingen en topkeuzes

siamese kat eet thuis voedsel uit kom

Katten weten over het algemeen wat ze wel en niet willen, en niet veel kan hun gedachten veranderen. Dit kan betrekking hebben op waar ze willen slapen, met wie ze willen knuffelen en wat ze overdag willen doen. Soms kunnen hun voorkeuren echter schadelijk zijn voor hun gezondheid, vooral als het gaat om voedsel. Veel katten kiezen ervoor om liever te verhongeren1 zichzelf in plaats van het voedsel te eten waar ze een hekel aan hebben. Het is onze taak als eigenaren van gezelschapsdieren om onze katten over te zetten op nieuwe texturen en smaken om te bepalen wat voor soort voedsel onze kieskeurige eters zullen genieten en opknappen.

Het kopen van kattenvoer na kattenvoer dat uw kieskeurige kat blijft vermijden en onaangeroerd laat, kan duur en tijdrovend zijn. We hebben het onderzoek gedaan en een paar beoordelingen samengesteld van het beste kattenvoer voor kieskeurige eters in het VK. Het zijn echter slechts aanbevelingen en eventuele gezondheidsgerelateerde vragen en zorgen moeten naar uw dierenarts worden gebracht.

3 katten gezichtsverdeler

Een snelle blik op onze favorieten in 2022

De 9 beste kattenvoer voor kieskeurige katten in het VK

1. Felix zo goed als het er dubbel heerlijk nat kattenvoer uitziet – beste overall

Smaak: Rundvlees en gevogelte mix, kip en nieren mix, lam en kip mix, kalkoen en lever mix
Eiwitgehalte: 11.5%
Voedingsvorm: Nat
Grootte: 120 x 100 g

Kieskeurige katten hebben meestal lekkerder voedsel nodig dan de rest, en ons beste algehele kattenvoer voor kieskeurige eters heeft dit bewijs in zijn naam. Felix As Good As It Looks Doubly Delicious Wet Cat Food is een selectie van smaken gemengd in smakelijke gelei. De verschillende smaken zijn rundvlees en gevogelte mix, kip en nieren mix, lam en kip mix, en kalkoen en lever mix. Met zoveel opties is het onwaarschijnlijk dat uw kat moe wordt van zijn voedsel.

Deze recepten zijn voorzichtig gekookt om ervoor te zorgen dat de dierlijke eiwitten zacht en niet te gaar zijn. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en zijn qua voedingswaarde uitgebalanceerd. Als er echter niet zorgvuldig mee wordt omgegaan, zullen de sachets breken en uitlekken, wat veel klanten ervaren bij levering.

Pros


 • Goede afwisseling

 • Smakelijke gelei

 • Zachtjes gekookt voor mals vlees

 • Hoogwaardige ingrediënten
thematische pauze

2. IAMS Delights Wet Food Land and Sea Collection – Best Value

Smaak: Hartige kip en kalkoen, lamsvlees en rode peper, gestoomde zalm en kabeljauw, en wilde tonijn en erwten
Eiwitgehalte: 9.2%
Voedingsvorm: Hoofd
Grootte: 24 x 85 g

Iedereen kan betaalbaar, voedzaam kattenvoer waarderen dat de meeste kieskeurige eters niet zullen wegsturen. IAMS Delights Wet Food Land and Sea Collection is onze keuze voor het beste kattenvoer voor kieskeurige eters voor het geld, en het is geliefd bij velen. Er zijn 12 zakjes in deze doos met een verscheidenheid aan smaken, zoals hartige kip en kalkoen, lamsvlees en rode peper, gestoomde zalm en kabeljauw, en wilde tonijn en erwten. Uw kat krijgt het voordeel van zowel vis als vlees.

Deze hoogwaardige dierlijke eiwitten voorzien uw kat van taurine, wat essentieel is in het dieet van een kat omdat het hun hele lichaam ten goede komt, vooral hun hartgezondheid en gezichtsvermogen. Het zit boordevol mineralen en vitamines voor de gezondheid van het immuunsysteem, en de vetzuren verbeteren de gezondheid van de huid en de vacht. Hoe groot de variëteit ook is, veel katten weigeren de lams- en rode peperoptie te eten, wat niet verwonderlijk is omdat het een ongewoon ingrediënt is om toe te voegen aan het dieet van een kat.

Pros


 • Betaalbaar

 • De meeste smaken zijn aantrekkelijk voor zelfs kieskeurige eters

 • Goede afwisseling

 • Hoogwaardige dierlijke eiwitten

 • Voedzaam

Tegens

 • Bevat wat onnodige ingrediënten
thematische pauze

3. Royal Canin Sensory Smell – Premium keuze

Smaak: Vis en zeevruchten
Eiwitgehalte: 11%
Voedingsvorm: Semi-vochtig
Grootte: 24 x 85 g

Hoewel vrij duur, is Royal Canin Sensory Smell kattenvoer speciaal geformuleerd voor kieskeurige eters omdat het de zintuigen van uw kat stimuleert. Deze receptsmaak is vis en zeevruchten, die duurzaam zijn gevangen. Uw kat zal verrast zijn door de vette, nootachtige en fruitige geuren die uit dit recept komen. Hoezeer ze ons ook niet aanspreken, het zal waarschijnlijk de aandacht van je kat vasthouden.

Dit half vochtige kattenvoer bestaat uit brokken met jus voor een aantrekkelijke textuur in de mond van je kat. Het is voedzaam eennd werkt om de gezondheid van het urinewegstelsel te behouden. Je kunt dit natvoer alleen aan je kat voeren of mengen met brokjes voor een verscheidenheid aan texturen. Deze methode verbruikt ook de inhoud van het product langzamer, zodat u niet zo vaak een nieuwe doos hoeft te kopen, waardoor u geld bespaart.

Pros


 • Speciaal geformuleerd voor kieskeurige eters

 • De geur activeert de zintuigen van uw kat

 • Duurzaam gevangen vis

 • Aantrekkelijke textuur

 • Gezondheid van het urinewegstelsel

 • Kan op zichzelf worden geconsumeerd of gemengd met brokjes
thematische pauze

4. Whiskas 2-12 maanden Kitten Pure Delight – Beste voor kittens

Smaak: Gelei en zalm, tonijn, coley of witvis
Eiwitgehalte: 13.5%
Voedingsvorm: Nat
Grootte: 24 x 85 g

De voedingsbehoeften van een kitten zijn anders dan die van een volwassen of oudere kat. Misschien is uw kitten nog maar net gespeend van zijn moedermelk en weigert hij de brokjes te eten die voor hem zijn geplaatst. Misschien moet u een zachter kittenvoer zoals Whiskas 2-12 maanden Kitten Pure Delight proberen om hen te helpen bij hun overgang.

Er is een selectie van gevlokte stukken met zalm, tonijn, coley of witvis met gelei waar uw kitten doorheen kan draaien. Deze recepten zijn qua voedingswaarde uitgebalanceerd om aan de behoeften van uw kitten te voldoen. De brokken zijn klein en zacht om te eten en het voedsel is zacht voor hun spijsverteringsstelsel.

Pros


 • Smakelijke afwisseling

 • Kleine, zachte brokken geschikt voor kittens

 • Nutritioneel evenwichtig

 • Zacht voor hun spijsverteringsstelsel
thematische pauze

5. Sheba Selecteer Plakjes in Jus

Smaak: Selectie van eend, kip, gevogelte en eend en kalkoen
Eiwitgehalte: 8.5%
Voedingsvorm: Nat
Grootte: 72 x 85 g

Sheba Select Slices in Jus is een premium kattenvoer dat qua voedingswaarde compleet is. Veel kieskeurige eters zullen weglopen van voedingsmiddelen met slechte ingrediënten, maar dat zal niet het geval zijn met Sheba, omdat al hun ingrediënten van hoge kwaliteit zijn.

Deze doos kattenvoer heeft 72 zakjes met een verscheidenheid aan smaken zoals eend, kip, gevogelte en eend en kalkoen. Elk type eiwit wordt gemengd in een jussaus die heerlijk aanvoelt en ruikt voor katten. Deze zakjes hebben geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen.

Sheba heeft samengewerkt met wetenschappers en dierenartsen om deze formule te creëren die zacht is voor de maag. Helaas zijn er gevallen geweest waarbij deze zakjes gebroken of met schimmel op het voedsel werden afgeleverd.

Pros


 • Qua voedingswaarde compleet

 • Hoogwaardige ingrediënten

 • Goede afwisseling

 • Vrij van conserveermiddelen en kunstmatige kleurstoffen

 • Gemaakt met de hulp van wetenschappers en dierenartsen
thematische pauze

6. Applaws 100% natuurlijk nat kattenvoer in bouillon

Smaak: Selectie van tonijn, kipfilet, oceaanvis en kipfilet en kaas
Eiwitgehalte: 14%
Voedingsvorm: Nat
Grootte: 12 x 70 gram

Voor een volledig natuurlijk kattenvoer, probeer Applaws 100% Natuurlijk Nat Kattenvoer in Bouillon. Dit kattenvoer heeft een hoog eiwitgehalte van 14%, waarbij de meeste ingrediënten uit eiwitten bestaan. De selectie is tonijn, kipfilet, oceaanvis en kipfilet en kaas, die in een bouillon wordt geleverd.

Dit voedsel wordt geleverd in blikken om ervoor te zorgen dat het vers blijft totdat het wordt geopend om schimmel en andere verontreinigingen te voorkomen. Eenmaal geopend, moet het echter in een koelkast blijven en snel worden gegeten. De blikken zijn echter vrij klein, dus je zult waarschijnlijk niet veel overhouden. Voor het kleine formaat is dit voedsel echter behoorlijk duur.

Deze blikken zitten boordevol vitamines, mineralen en vetzuren die de ontwikkeling, immuungezondheid en huid- en vachtgezondheid ondersteunen.

Pros


 • Volledig natuurlijk

 • Goede selectie

 • Ingeblikt voedsel houdt het vers

 • Voedzaam
thematische pauze

7. Purina ONE Droog Kattenvoer voor volwassenen

Smaak: Kip en volkoren
Eiwitgehalte: 34%
Voedingsvorm: Korrel
Grootte: 6 kg

Een brokoptie die de eetlust van uw kat kan opwekken, is Purina ONE Adult Dry Cat Food. Het is rijk aan eiwitten, waardoor het een smakelijke maaltijd is. Een paar van de ingrediënten zijn kip, gedroogd gevogelte-eiwit, volkoren tarwe en maïs.

Kip is een mager vlees dat rijk is aan omega-vetzuren, die een gezonde huid, vacht en spieren ondersteunencles. Volkoren tarwe voorziet uw kat van energie, vezels, vitamines en mineralen. Dit recept helpt bij een gezonde spijsvertering en heeft gedroogde cichoreiwortel, een prebiotische vezel.

Deze brokjes zijn knapperig en kunnen het tandsteen van de tanden van je kat verwijderen terwijl ze erin kauwen. De verpakking heeft echter wat werk nodig, omdat deze niet goed afsluit en gemakkelijk openbreekt.

Pros


 • Rijk aan eiwitten

 • Smakelijk

 • Voedzaam

 • Helpt bij een gezonde spijsvertering

 • Knapperige textuur

 • Verwijdert tandsteen
thematische pauze

8. Scrumbles Natuurlijk Nat Kattenvoer

Smaak: Selectie van kip, zalm en tonijn
Eiwitgehalte: 10%
Voedingsvorm: Nat
Grootte: 6 x 85 g

Voor graanvrij nat kattenvoer is Scrumbles Natural Wet Cat Food een goede keuze om te overwegen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat graan gunstig is voor uw kat en kan worden gegeten, tenzij uw dierenarts u heeft afgeraden omdat uw kat er gevoelig voor is.

Scrumbles gebruikt verse, natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten in hun recepten, die in het Verenigd Koninkrijk worden gemaakt. Ze zijn suiker-, zout- en derivaatvrij en bevatten geen vulstoffen of kunstmatige ingrediënten. Deze selectie bestaat uit kip, zalm en tonijn.

Het is een zeer vlezig nat kattenvoer dat geen substantie mist en veel vocht bevat dat je kat gehydrateerd houdt. Gewoon water is echter ook noodzakelijk. Hun verpakking is milieuvriendelijk, wat altijd een bonus is. Pas wel op voor de geur want deze zakjes kunnen je huis uitstinken! Ook hebben veel klanten geklaagd dat het voedsel niet goed genoeg is afgesloten, waardoor ze snel schimmelen.

Pros


 • Verse, natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten

 • Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk

 • Vrij van onnodige ingrediënten

 • Goede afwisseling

 • Meaty

 • Milieuvriendelijke verpakking

Tegens

 • Overweldigende geur
 • Problemen met afdichting
thematische pauze

9. Purr &Miaow Zalm &Haring Complete Dry Sensitive Cat Food

Smaak: Zalm en haring
Eiwitgehalte: 36%
Voedingsvorm: Korrel
Grootte: 1,5 kg

Voor een graanvrije droge optie is Purr &Miaow Salmon &Herring Complete Dry Sensitive Cat Food het overwegen waard. Veel kieskeurige eters hebben gevoeligheden voor bepaalde ingrediënten, daarom zullen ze hun voedsel niet eten. Dit recept is een geweldige keuze voor katten met gevoeligheden zoals graan en kip, omdat het er vrij van is.

Een paar ingrediënten zijn gedroogde zalm, gedroogde haring, gele erwten en verse zalm. Deze ingrediënten zijn natuurlijk en er zijn geen suikers toegevoegd aan dit recept. Omdat katten met gevoeligheden vaak braken of diarree hebben, bevat dit recept prebiotica en probiotica om de darm van uw kat aan te vullen met de broodnodige goede bacteriën.

Dit kattenvoer wordt aanbevolen door dierenartsen en kan al vanaf 8 weken oud worden gegeten. De verpakking is echter van slechte kwaliteit en het product is prijzig.

Pros


 • Geweldig voor kieskeurige katten met gevoeligheden

 • Natuurlijke ingrediënten

 • Toegevoegde probiotica en prebiotica

 • Verbetert de darmgezondheid

 • Aanbevolen door dierenartsen

Tegens

 • Slechte kwaliteit verpakking
 • Prijzig

kattenpootverdelerKoopgids: het beste kattenvoer kiezen voor kieskeurige katten in het VK

Hoe kieskeurig je kat ook is, er zijn vaak veranderingen die je kunt aanbrengen die hun interesse en eetlust voor voedsel opnieuw zullen aanwakkeren. Ze kunnen worden afgeschrikt door het eten van hun voedsel vanwege de textuur, smaak, geur of zelfs de effecten die het voedsel heeft op hun buik en huid. Hier zijn een paar redenen waarom je harige vriend zijn eten misschien niet eet en wat je eraan kunt doen.

Mooie katachtige kat die op een metalen kom eet
Afbeelding credit: Krakenimages.com, Shutterstock

Waarom is mijn kat een kieskeurige eter?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw kat weigert om bepaalde kattenvoer en traktaties te eten. Soms is het zo simpel als niet worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan voedsel als een kitten. Als uw kat altijd ingeblikt voedsel heeft gegeten, kunnen brokjes te vreemd lijken voor uw kat en kunnen ze weigeren het te eten. Nieuwe, sterke geuren en smaken kunnen te onbekend zijn voor uw kat om interesse te hebben in het eten ervan.

Sommige katten kunnen kieskeurige eters zijn omdat ze niet van de ingrediënten houden die in het voedsel zitten dat ze hebben gekregen. Als uw kat een negatieve reactie heeft gehad op zuivel, bepaalde eiwitten, granen, suikers, bijproducten, kunstmatige vlokkenors, of een ander ingrediënt dat wordt aangetroffen in het voedsel dat ze hebben aangeboden, het is niet verwonderlijk dat ze het niet opnieuw willen eten.

Zorg ervoor dat uw kat kattenvoer van hoge kwaliteit krijgt en overweeg om enkele hypoallergene opties uit te proberen, omdat uw kat mogelijk meer interesse toont in diëten met minder ingrediënten die meestal gemakkelijker voor hem te verteren zijn. Kattenvoer van hoge kwaliteit is duurder, maar ze zijn gezonder en zullen uw kat in het algemeen ten goede komen.

Uw kat kan ook weigeren te eten omdat ze gebitsproblemen hebben en bijten in hun knapperige brokjes te pijnlijk is voor hun tanden en tandvlees. Als uw kat plotseling is gestopt met eten, is het altijd het beste om hem door de dierenarts te laten controleren om er zeker van te zijn dat de reden voor zijn voedseldesinteresse niet te wijten is aan een onderliggend gezondheidsprobleem.

birmaanse kat eten
Afbeelding credit: Patrik Slezak, Shutterstock

Je kieskeurige eter te eten krijgen

Als uw kat schijnbaar van zijn voedsel af is en het niet langer wil eten, zijn er een paar dingen die u kunt doen om hem aan te moedigen om te eten. Je kunt proberen een deel van hun voedsel op hun tong te plaatsen, zodat ze het kunnen proeven. Soms zal dit hun eetlust stimuleren en zullen ze worden aangemoedigd om het voedsel voor hen te eten zodra ze het proeven.

Als hun dagelijkse voedsel bestaat uit ingeblikt voedsel, probeer ze dan hun voedsel enigszins opgewarmd te geven. Je kunt ook proberen je kat verschillende smaken aan te bieden, omdat ze misschien moe zijn geworden van de smaak van hun gebruikelijke voedsel. Je kat nieuwe texturen geven kan ook een manier zijn om hem te laten eten. Vaak kan een kat zijn neus opsteken voor zijn brokjes, maar graag ingeblikt voedsel of een paté opeten.

Als u echter het voedsel van uw kat ruilt voor iets nieuws en ze weigeren het te eten, kan het naast elkaar plaatsen van zowel het nieuwe voedsel als het oude voedsel het eten aanmoedigen. Zodra uw kat gewend is geraakt aan het nieuwe voer, kunt u het oude voer verwijderen.

Hoezeer je kat ook kieskeurig is geworden over zijn eten, hij moet altijd water drinken. Een kat die geen vloeistoffen krijgt, loopt het risico op uitdroging en u moet ze naar de dierenarts brengen omdat er waarschijnlijk iets mis is met hun gezondheid.

maine coon kat eten
Afbeelding Credit: Lita Keire, Shutterstock

Hoe u uw kieskeurige eter kunt helpen

Als je een kieskeurige eter hebt, moet je creatiever en gedisciplineerder worden rond maaltijden om eten aantrekkelijk te maken voor je kat.

Natvoer op zichzelf of gemengd met brokjes is meestal een smakelijkere optie voor katten. Sommige katten genieten niet van de knapperigheid van brokjes en zullen het helemaal vermijden. Natvoer heeft de neiging om meer eiwitten te bevatten en het voorziet uw kat van extra vocht.

Als ingeblikt voedsel alleen niet smakelijk genoeg is voor uw kat, voeg dan wat versnipperd kip, bouillon of tonijnwater toe om de geur en smaak te verbeteren. Je kunt dit zelfs proberen over hun brokjes om de geur te verbeteren en de pellets te verzachten.

Voedertijden zijn veel belangrijker dan ze worden toegedicht. Katten gedijen bij gewoonte en houden van voorspelbaarheid omdat het hen een veilig en onder controle gevoel geeft. Wanneer u uw kat op specifieke tijden per dag voedt, zal zijn lichaam synchroon lopen en zullen ze rond de maaltijd hongerig worden, wat hem zal motiveren om te eten.

Als u geen vast voedingsschema kunt aanhouden omdat u verschillende diensten werkt, kunt u overwegen een automatische kattenvoeder te kopen die hun voedsel vrijgeeft op de momenten dat u het elke dag hebt ingesteld. U kunt zelfs een aanpasbaar spraakbericht opnemen via de feeder om uw kat naar zijn kom te roepen wanneer de maaltijd aanbreekt.3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Er zijn veel redenen waarom je te maken kunt hebben met een kieskeurige eter. Je kat houdt misschien niet van de geur, smaak of textuur van het voedsel dat je hem hebt aangeboden, of hij houdt misschien niet van het type ingrediënten dat wordt gebruikt. Felix Zo goed als het eruit ziet Dubbel heerlijk nat kattenvoer is onze beste algemene optie. Ze zijn een bekend merk dat hoogwaardige ingrediënten gebruikt. IAMS Delights Wet Food Land and Sea Collection neemt de eerste plaats in voor betaalbaarheid en Royal Canin Sensory Smell is ontworpen om de zintuigen van uw kieskeurige eter te activeren.

Whiskas 2-12 maanden Kitten Pure Delight is een smakelijke en zachte optie voor kittens, en Sheba Select Slices in Jus is gemaakt met de hulp van wetenschappers en is door de dierenarts goedgekeurd.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Pixel-Shot, Shutterstock