Wat is de prijs van kattenpensions? (Kosten in 2023)

Je kat meenemen op vakantie is niet altijd een optie, wat betekent dat je afspraken moet maken voor iemand om voor je kat te zorgen. Als je ’s nachts of een paar dagen van huis bent, moet je een oppas inhuren of een kennel of cattery vinden waar je kat kan verblijven.

Het instappen van uw kat in een kennel, cattery, kattenhotel of dierenziekenhuis is niet altijd de goedkoopste optie, maar al deze plaatsen zorgen ervoor dat uw kat veilig en gezond is. Over het algemeen moet u verwachten dat u tussen de $ 15 en $ 20 per nacht uitgeeft aan kattenpensions. Lees verder om een idee te krijgen van de kosten voor elke instapoptie.

3 katten gezichtsverdeler

Het belang van kattenpensions

Hoe graag we ook zouden willen, we kunnen er niet altijd voor onze katten zijn of ze bij ons houden. Of we nu op vakantie gaan, op zakenreis worden gestuurd of in het ziekenhuis moeten blijven, kattenpension is soms onze enige optie. Hoewel veel mensen liever hebben dat vrienden of familieleden voor hun katten zorgen, heeft niet iedereen altijd de tijd of middelen om te sparen.

Kennels, catteries, kattenhotels en dierenziekenhuizen bieden allemaal veilige locaties waar onze katten kunnen verblijven als we niet thuis zijn. Elke plaats zorgt ervoor dat uw kat wordt gevoed en toegang heeft tot water en schoon strooisel. Sommige plaatsen bieden ook entertainment- en verzorgingsdiensten, zodat uw kat zijn eigen speciale vakantie kan hebben terwijl u weg bent.

kittens in dierenasiel
Afbeelding Credit: 279photo Studio, Shutterstock

Hoeveel kost kattenpensions?

Er zijn vier hoofdtypen kattenpensions beschikbaar. Elk bereik in prijs en past meer bij bepaalde budgetten en katten dan bij andere. Gemiddeld besteden katteneigenaren tussen de $ 15 en $ 45 per nacht aan instapkosten. De prijs is afhankelijk van waar u besluit om uw kat aan boord te nemen.

De twee meest voorkomende boarding keuzes zijn kennels en catteries. Hoewel kennels vaker worden geassocieerd met honden, is van sommige locaties bekend dat ze ook katten aan boord gaan. Sommige katten kunnen echter op hun hoede zijn voor de aanwezigheid van honden, daarom kunnen catteries – die alleen katten toestaan – gunstiger zijn. Zowel catteries als kennels kosten meestal tussen de $ 15 en $ 20 en zijn de goedkoopste opties.

Kattenhotels zijn iets duurder. Net als catteries accepteren kattenhotels alleen kattengasten. Deze plaatsen bieden meer luxe dan gewone catteries, en als u de kosten kunt betalen, kan uw kat een kamer voor zichzelf hebben.

Dierenziekenhuizen zijn ook duur en ze zijn meer geschikt voor katten met gezondheidsproblemen die moeten worden verzorgd. Het personeel in dierenziekenhuizen is gekwalificeerd om gespecialiseerde medische zorg te bieden. Zowel kattenhotels als dierenziekenhuizen kunnen tussen de $ 30 en $ 40 of meer kosten, afhankelijk van de locatie.

kat voeren
Afbeelding Credit: Dora Zett, Shuterstock

kattenpootverdeler3 Extra kosten om op te anticiperen

Het grootste deel van de kosten van kattenpensions dekt de accommodatie, de duur van het verblijf en eventuele kattenbakvulling, voedsel en water die uw kat nodig heeft. Er zijn een paar andere uitgaven die de uiteindelijke prijs kunnen verhogen.

1. Vroege drop-off of late pick-up

Sommige kennels, catteries of dierenhotels brengen kosten in rekening op basis van wanneer u uw kat afzet of ophaalt. Het is altijd het beste om op tijd aan te komen, maar soms is een vroege drop-off of een late pick-up onvermijdelijk. Beide kunnen leiden tot extra kosten die aan uw factuur worden toegevoegd.

thematische pauze

2. Grooming

Een optionele service die veel catteries aanbieden, is verzorging. Op sommige plaatsen kunt u vragen dat uw kat zijn nagels laat knippen of zijn vacht laat wassen of knippen.

kat die wordt verzorgd en geschoren in een salon
Afbeelding Credit: Studio Peace, Shutterstock

3. Huisdier Taxi

Niet alle opstaplocaties bieden een dierentaxiservice, maar de plaatsen die dat wel doen, kunnen u helpen tijd te besparen. Tegen een extra vergoeding halen sommige catteries uw kat bij u thuis op of zetten ze af zodra u terug bent van vakantie.

3 katten gezichtsverdelerHoe lang moet je aan boord van je kat?

In de meeste gevallen zijn katten meer dan blij om op te kruipen en de hele dag door te slapen als je maar een korte dagtocht maakt. Je kunt ’s ochtends vertrekken en later op de avond terugkomen zonder je al te veel zorgen te maken of je kat alleen oké was. Boarden is handig wanneer je langer van huis moet blijven.

Hoe lang u aan boord gaat van uw kat hangt af van uw budget en hoe lang uw vakantie is. Voor lange reizen kan een kennel of cattery ervoor zorgen dat uw kat niet eenzaam wordt. Een professionele oppas of het personeel van een kennel zorgt voor sociale interactieop en activiteiten. Instappen kan helpen om de geest van uw kat van uw afwezigheid af te houden en hun zorgen te verzachten terwijl u weg bent.

Als u van plan bent om uw kat in te nemen, vraag dan aan de faciliteit of deze limieten heeft voor minimum- of maximumverblijven. Soms hoeft u uw kat maar een paar dagen aan boord te nemen, maar langere vakanties kunnen een paar weken duren.

Aziatische vrouw die met katten speelt in een kattencafé
Afbeelding Credit: Boyloso, Shutterstock

Dekt een huisdierenverzekering kattenpension?

Een huisdierenverzekering dekt niet altijd kattenpensions, maar er zijn gevallen waarin het u de kosten van een noodzakelijk verblijf in een erkende kennel vergoedt. Het is het beste om uw huisdierenverzekeringsmaatschappij te vragen of het kattenpension dekt als onderdeel van het beleid of als een optionele add-on (als het al wordt gedekt).

Een paar huisdierenverzekeringsmaatschappijen zullen u vergoeden als u ooit om welke reden dan ook in het ziekenhuis bent opgenomen en uw kat naar een kennel of cattery moet sturen. Er kan een limiet zijn aan het bedrag dat uw huisdierenverzekeraar u zal vergoeden, vooral als u een lange tijd in het ziekenhuis doorbrengt. Bespreek alle voorwaarden van uw plan met de provider om ervoor te zorgen dat u uw beleid volledig begrijpt en een nauwkeurige offerte krijgt.

Hoewel uw huisdierenverzekeringsmaatschappij kattenpensions kan dekken als u in het ziekenhuis bent, is het onwaarschijnlijk dat u een provider vindt die de kosten dekt als u op vakantie gaat. De verzorging van uw kat tijdens uw ziekenhuisverblijf telt technisch gezien als een noodkost, die een huisdierenverzekering moet dekken. Het vinden van accommodatie voor uw kat terwijl u op vakantie bent, is gewoon een deel van uw verantwoordelijkheid als eigenaar van een huisdier.

Huisdierenverzekeringsformulier in het bezit van een persoon
Afbeelding credit: Rawpixel.com, Shutterstock

Alternatieve opties voor kattenpensions

De meeste katten houden er niet van dat hun routine wordt onderbroken. Hoewel sommige rassen meer aanpasbaar zijn en het prima zullen redden in een cattery of dierenhotel, zijn anderen misschien lang niet zo gesetteld. Als je weet dat je kat overdreven schichtig is en niet van te veel onderbrekingen in zijn dagelijks leven houdt, kun je in plaats daarvan proberen een oppas in te huren.

Een oppas betekent dat je kat thuis kan blijven, waar hij zich het meest op zijn gemak voelt, maar toch de zorg krijgt die hij nodig heeft als je op vakantie bent. In tegenstelling tot het instappen in een kennel of cattery, zal de oppas je huis bezoeken terwijl je weg bent. Ze zullen ervoor zorgen dat uw kat wordt gevoed en verzorgd, hun waterbak wordt gevuld en hun kattenbak schoon wordt gehouden.

De kosten van het oppassen van huisdieren zijn ongeveer hetzelfde als het instappen en kosten over het algemeen ongeveer $ 15 – $ 40 per dag. Als uw kat meer bezoek nodig heeft tijdens uw vakantie of als u wilt dat de oppas blijft overnachten, kost dat meer.

kat spelen met eigenaar
Afbeelding Credit: Dora Zett, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Als u uw kat naar een erkende kennel of cattery brengt, moet u verwachten dat u tussen de $ 15 en $ 20 per nacht uitgeeft voor de duur van het verblijf van uw kat. Kattenhotels zullen over het algemeen meer kosten, waarbij dierenziekenhuizen de duurste optie zijn. U kunt er ook voor kiezen om uw kat bij u thuis in te nemen en een oppas in te huren om te bezoeken of te overnachten om ervoor te zorgen dat uw kat niet eenzaam wordt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeeldingscredit; egel94, Shutterstock