9 beste kattentrackers in 2023: we hebben ze allemaal getest

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Na het onderzoeken van de markt, het lezen van productoverzichten, het doorzoeken van klantrecensies en het testen van de beste huisdiertrackers, hebben we de Tractive GPS Cat LTE + Tracker gekozen als de over het algemeen beste GPS-kattentracker die u kunt kopen.

De Tractive LTE GPS-kattentracker heeft zowat alles wat we zouden willen in een GPS-tracker voor katten. Het is lichtgewicht, slank en zit comfortabel in de nek van je kat. Ondanks zijn grootte bevat dit kleine apparaat veel krachtige technologie. Volledig uitgerust met virtuele hekken, live tracking, locatiegeschiedenis en een “zoekmodus” waarmee u de locatie van uw kat kunt bepalen, heeft de Tractive-app alles wat u nodig hebt om uw kat bij te houden, waar hij ook gaat.

In één oogopslag: 9 beste kattentrackers om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Runner-up

aac-table__image

9.7

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Jiobit GPS Huisdier Tracker

 • Betrouwbare, nauwkeurige GPS-tracking in livemodus
 • Lichtgewicht, duurzaam en waterbestendig
 • Kan aan de huidige halsband van uw kat worden bevestigd

Beste radiofrequentietracker

Beste Budget RF Tracker

aac-table__image

9.5

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Loc8tor Tabcat RF Tracker

 • Eenvoudig te bevestigen, activeren en gebruiken
 • Biedt nauwkeurige directionele informatie
 • Werkt zowel binnen als buiten

Beste Bluetooth Cat Tracker

aac-table__image

9.3

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Cat Tailer Bluetooth Tracker

 • Zeer klein en lichtgewicht
 • Extreem eenvoudig te gebruiken app
 • Vind uw kat in huis/tuin

Het beste voor binnenkatten

aac-table__image

9.2

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Tile Mate Bluetooth Tracker

 • Werkt binnen en buiten
 • Een van de goedkoopste opties
 • Betrouwbaar en nauwkeurig binnenshuis

Beste Cat Tracker in het Verenigd Koninkrijk

aac-table__image

9.0

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Weenect 2 GPS Tracker

 • Toont locatie in real time
 • Activiteitsniveau, locatiegeschiedenis en afgelegde afstand weergeven
 • Lange levensduur van de batterij tot 72 uur

Beste Multi-Pet RF Tracker

Beste lichtgewicht tracker

aac-table__image

8.5

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Fitbark GPS Tracker

 • Weegt slechts 17 gram
 • Levensduur van de batterij gaat 10-20 dagen mee
 • Inclusief 24/7 gezondheidsmonitoring

Waar u op moet letten in een kattentracker

Betrouwbare, nauwkeurige tracking is essentieel.

Hoewel ze geen vervanging zijn voor chippen en nauwlettend toezicht, kunnen kattentrackers u helpen uw kat in de gaten te houden wanneer hij uit het zicht is. Met een betrouwbare, nauwkeurige tracker weet u wanneer uw kat van huis afdwaalt, waar hij weg is en welke richting u op moet om hem te vinden.

De beste kattentrackers hebben een lange levensduur van de batterij, betrouwbare verbindingen en een bereik dat groot genoeg is om u te helpen uw kat te vinden, of hij nu op de veranda ligt of blokken verderop verkent.

De beste trackers hebben functionele, intuïtieve apps of ontvangers.

Geweldige trackers maken het gemakkelijk om uw kat in de gaten te houden. Of het nu in de vorm van een telefoon-app of een stand-alone handheld-module is, de ontvanger moet eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn.

De trackers die we hebben getest, verdienden extra punten voor systemen met nachtlampjes, waarschuwingen voor gedragsverandering en andere leuke functies, maar sommige in-app-functies zijn onmisbaar.

Bijvoorbeeld GPS tracking-apps hebben virtuele hekken of veilige zones nodig. Deze waarschuwen u wanneer uw kat te ver van huis of buiten een aangewezen gebied ronddwaalt. Idealiter zijn deze hekken aanpasbaar, zodat u veiligheidszones kunt instellen die de lijnen van uw achtertuin of andere gebieden volgen.

Ze zijn klein, licht van gewicht en kunnen gemakkelijk aan de halsband of het harnas van uw kat worden bevestigd.

De meeste kattentrackers zijn gemaakt met honden in gedachten, dus ze zijn vaak onhandig, zwaar of ingebouwd in halsbanden die geen snelsluitingen hebben. Of ze nu speciaal voor katten zijn ontworpen of niet, de beste trackers zijn licht genoeg voor het comfort van uw kat en compatibel met zijn halsband of harnas.

Cat trackers gebruiken een van de drie trackingtechnologieën: GPS, radiofrequentie of Bluetooth.

Global Positioning System (GPS) Cat Trackers

GPS is een wereldwijd navigatiesysteem dat satellieten gebruikt om locatiegegevens te verstrekken aan ontvangers over de hele wereld.

Van de soorten kattentrackers die beschikbaar zijn, bieden GPS-trackers de sterkste visuele locatiegegevens – ze geven de algemene locatie van uw kat op een kaart weer en hebben het langste detectiebereik van alle producten op de markt. Veel GPS-trackers kunnen signalen van mijlenver naar uw telefoon verzenden.

Deze trackers maken verbinding met een app op uw telefoon, waarmee u veilige zones kunt creëren, de activiteit van uw kat in de loop van de tijd kunt bekijken, de realtime locatie van uw kat op een kaart kunt bekijken en, met enkele trackers, inzicht kunt krijgen in de gezondheid van uw kat. Sommige trackers werken als fitnesstrackers en geven u rapporten over de dagelijkse calorieverbranding van uw kat, uren rust per dag en meer.

Hoe spannend GPS-trackers ook zijn, ze zijn niet op alle punten perfect.

Omdat ze afhankelijk zijn van satellietuitzendingen, werken ze niet als iets hun verbinding met de lucht blokkeert. GPS-trackers werken niet binnenshuis en ze kunnen onbetrouwbaar zijn onder de dekking van dikke borstels, bomen of zelfs zware wolken.

GPS-trackers zijn meestal ook groter en zwaarder dan andere trackers, dus ze kunnen voor sommige katten ongemakkelijk zijn. De meeste zijn beoordeeld voor katten met een gewicht van 8 lbs of meer.

Bovendien zijn GPS-trackers het duurste type huisdiertracker dat u kunt kopen, waarbij de meeste tussen $ 70 en $ 200 kosten. Bovendien vereisen de meeste van hen een data-abonnement, dat tot $ 10 per maand kost.

Radiofrequentie (RF) Cat Trackers

RF-trackers zijn voorzien van een radiozender die aan uw kat wordt bevestigd en een ontvanger die u bij u draagt. Wanneer de ontvanger de radiotransmissie van uw kat detecteert, begint deze te piepen en op te lichten en u te vertellen dat de zender binnen bereik is. Naarmate je dichter bij je kat komt, verandert het signaal en vertelt het je dat je in de goede richting gaat.

Terwijl GPS-trackers de locatie van een kat tot op een paar meter kunnen schatten, zal een RF-tracker de locatie van uw kat tot op enkele centimeters nauwkeurig bepalen. Deze trackers werken zowel binnen als buiten en hebben geen probleem met het overbrengen door dicht kreupelhout, vloerdelen of muren. Ze zijn lichtgewicht, gestroomlijnd en hebben batterijen die maandenlang meegaan.

Maar ondanks alle sterke punten van zo’n eenvoudig lokalisatiesysteem, zien RF-trackers eruit als rudimentaire hulpmiddelen in vergelijking met GPS-trackers.

Ze zullen je niet waarschuwen als je kat vermist raakt. Ze geven u geen visuele overlay van de locatie van uw kat op een kaart. Het ergste van alles is dat ze zelden iets verder dan 1.600 voet verderop detecteren en een langzame, gestage trial-and-error-benadering vereisen om een verloren kat te vinden.

De meeste RF-kattentrackers gaan voor ongeveer $ 100.

Bluetooth Cat Trackers

Bluetooth cat trackers hebben een paar geweldige kwaliteiten. Ze zijn goedkoop, lichtgewicht en meten de levensduur van de batterij in maanden in plaats van uren. Maar dat zijn de enige dingen die ze voor zich hebben.

Bluetooth-trackers zijn de zwakste optie die beschikbaar is. Met een bereik van niet meer dan 300 voet helpen Bluetooth-trackers u uw kat te vinden wanneer ze zich onder het bed verstopt of op het dek speelt. Maar als uw kat verdwaalt, is een Bluetooth-tracker meestal niet veel nuttiger dan uw eigen paar ogen.

Cat Tracker Line-up

Cat Tracker Line-up

Na onderzoek naar kattentrackers en het lezen van klantrecensies, kozen we de volgende acht trackers voor hands-on testen.

Onze negen kandidaten zijn populaire producten die veel discussie op het web hebben gegenereerd. Ze omvatten producten uit alle drie de trackercategorieën: GPS, RF en Bluetooth.

Die negen kattentrackers zijn:

 1. Tractieve GPS Cat LTE + Tracker
 2. Girafus Pro-Track-Tor RF Tracker
 3. Loc8tor Tabcat RF Tracker
 4. Cat Tailer Bluetooth Tracker
 5. Tile Mate Bluetooth Tracker
 6. Eureka Technologie Marco Polo Tracker
 7. Jiobit GPS Huisdier Tracker
 8. Weenect 2 GPA Tracker
 9. Fitbark GPS Tracker

Nadat ik de trackers had ontvangen, onderwierp ik ze aan een reeks tests.

Eenvoudige installatie

Eenvoudige installatie

Eerst heb ik hun montage- en installatiegemak getest.

Ik heb een stopwatch uitgevoerd terwijl ik de trackers instelde.

Hoewel de montage, app-installatie en installatie moeiteloos verliepen, hadden de GPS-trackers de langste wachttijd voordat ze klaar waren voor gebruik. Ze moesten allemaal een paar uur opladen voordat ze zouden werken.

Aan de andere kant van het spectrum duurde de Tile Mate Bluetooth Tracker de kortste tijd van unboxing tot cat tracking. Met een bezoek aan de Google Play store en een druk op de knop was de Mate binnen een paar minuten klaar om te gaan.

Vervolgens laat ik mijn katten de trackers uitproberen om hun comfort en veiligheid te testen.

Cat comforttest

Cat comforttest

Net als harnassen, halsbanden en kleding, was ik bang dat de volgapparatuur een katachtige drager zou overweldigen.

Van onze testtrackers zijn er slechts twee specifiek gemaakt met katten in gedachten. De andere zijn vooral gericht op honden of, in het geval van de Tile, sleutels en andere levenloze voorwerpen.

Om het comfort en de katvriendelijkheid van de trackers te testen, riep ik de hulp in van mijn twee katten, Forest en Wessie. Forest is een lichtgewicht van 7 pond, terwijl Wessie 13 lbs weegt. Geen van beiden draagt kragen in huis, dus ik wist niet hoe ze zouden reageren op het feit dat ze een tracker om hun nek zouden binden.

Tot mijn verbazing leek geen van beide katten de trackers erg te vinden – of zelfs maar op te merken. Van de Cat Tailer ter grootte van een flesdop tot de onhandige Tractive van 1,2 ounce, geen van de trackers vertraagde ze.

Waren de trackers gemakkelijk aan te trekken en veilig genoeg om aan een halsband vast te blijven zitten?

Of ze nu sleutelhangers, plastic steunen of rubberen bevestigingslussen gebruikten, alle trackers zijn veilig en gemakkelijk bevestigd.

Tot slot onderwierp ik de trackers aan twee veldtesten.

Cat Tracker Veldtesten 2

Cat Tracker-veldtests

Nadat ik had gezien hoe mijn katten hun trackers door het huis droegen, data-abonnementen hadden opgezet en vertrouwd waren geraakt met de apps en ontvangers, was het tijd om de trackers op de proef te stellen. Ik heb de trackers getest in een landelijk, gedeeltelijk bebost gebied met een behoorlijke celdekking.

Eerst testte ik het vermogen van de GPS-trackers om beweging bij te houden door alle trackers in mijn zak te dragen en een wandeling te maken.

Omdat het regelmatig werd bijgewerkt en nauwkeurige locatiegegevens op de app leverde, was de Findster Duo + de duidelijke winnaar van deze GPS-veldtrackertest.

De andere GPS-tracker werd niet zo vaak bijgewerkt, dus verloor hij wat terrein en kon geen nauwkeurige locatie op de kaart worden gegeven. Terwijl de Findster Duo + de hele wandeling nauwkeurig bijhield, was de andere nog steeds aan het laden, verversen of probeerde een verbinding te krijgen.

De Findster Duo+ was de duidelijke winnaar in deze GPS tracker test. Maar het in de gaten houden van uw kat is niet altijd zo eenvoudig als het maken van een geplande wandeling met uw kat buiten. Ik wilde weten wat er zou gebeuren als mijn kat het huis zou ontvluchten of uit het zicht zou dwalen terwijl hij elk van de trackers droeg.

Om het vermogen van de trackers te testen om te hulp te schieten in een verrassend ontsnappingsscenario, speelde ik een spelletje cat tracker verstoppertje.

Tracking Test 1 naast elkaar

In deze test hield één persoon de ontvanger vast – of smartphone, in het geval van de GPS-trackers – terwijl een andere de rol van een weggelopen kat speelde en de trackers naar geheime plekken buiten bracht.

Slechts drie van de trackers waren in staat om de ‘verloren kat’ te lokaliseren.

De Girafus Pro-Track-Tor en Findster Duo+ deden het goed in deze test, waarbij elk tracker en ontvanger binnen zes minuten herenigd werden.

Tegen de tijd dat de Loc8tor Tabcat begon te waarschuwen, had ik mijn testpartner al door het bos gespot. Hoewel het me snel naar het doel bracht toen het eenmaal binnen het bereik van 400 voet was, is het moeilijk te zeggen wat er zou zijn gebeurd als ik op zoek was geweest naar een kleine, bange kat.

Onze twee Bluetooth-aangedreven concurrenten deden het slechtst in deze test.

Na twee minuten uit het zicht was mijn testpartner uit het Bluetooth-bereik gegaan en had ik niets om mee te werken – ze maakten geen verbinding totdat de tracker binnen mijn gezichtsveld was. Hoewel de Cat Tailer meldingen stuurt wanneer uw kat het Bluetooth-bereik verlaat, was de verbinding zo inconsistent dat ik geen onderscheid kon maken tussen een slechte verbinding en een reden tot alarm.

Hoewel het goed werkte in onze eerste trackingtest, is de Findster Duo + gewoon niet gemaakt voor deurdashen.

Het apparaat is ontworpen voor wandelingen, dus het volgt uw kat niet tenzij u een wandeling in de app bent begonnen. Als je nog niet aan een wandeling bent begonnen, zal een kat die twee meter of meer van de app dwaalt, de verbinding verbreken, waardoor je geen enkele manier hebt om de activiteit van je kat te volgen.

Op basis van veldtests was ik niet tevreden dat de opties die ik testte over het algemeen de beste waren, dus heb ik iets meer onderzoek gedaan.

Dat brengt ons bij mijn topkeuze voor de beste RF-tracker, de Eureka Marco Polo Tracker.

Deze huisdiertracker is ontworpen met een op zichzelf staand systeem dat geen GPS of een mobiel netwerk nodig heeft om het te gebruiken. Het heeft een duurzame constructie, een lange levensduur van de batterij van 45 dagen en de mogelijkheid om met meer dan één huisdier te werken. We waardeerden het ook dat er geen maandelijkse abonnementskosten voor nodig zijn.

Laten we nu eens kijken naar mijn top 9 algemene keuzes voor de beste kattentracker.

Beste kattentrackers: onze top 9-keuzes beoordeeld

Koop op Tractive.com

Lees onze volledige productbeoordeling

Overzicht:

 • Type apparaat: GPS + LTE
 • Gewicht: 1,2 gram
 • Batterijleven: Batterijduur van 7 dagen
 • Inclusief app:Ja
 • Nauwkeurigheidsniveau: Hoge nauwkeurigheid

De Tractive GPS Cat LTE + tracker is onlangs geüpgraded en maakt gebruik van LTE mobiele technologie om de locatie van uw kat via GPS te volgen. Het heeft alle functies die we zoeken in een goede GPS-tracker, zoals de mogelijkheid om aangepaste hekken te maken en waarschuwingen te ontvangen via een mobiele app wanneer uw kat van huis afdwaalt.

De Tractive-app is functioneel, intuïtief en leesbaar. Een van de interessantere functies van het apparaat is een op afstand geactiveerd LED-lampje. Wanneer je in de app op een knop drukt, gaat er een lampje op de tracker branden. Deze functie is handig wanneer u in het donker naar uw kat zoekt.

De Tractive wordt eenmaal per 2 tot 60 minuten bijgewerkt in de standaard trackingmodus en elke twee tot drie seconden in de livemodus. Als u uw kat probeert te vinden, kunt u live tracking gebruiken om zijn locatie te beperken en vervolgens de zoekmodus activeren. Hoe dichter je bij je kat komt, hoe meer ringen er op het scherm verschijnen. U kunt vanaf hier ook het LED-lampje van de halsband of een geluidsindicator activeren.

De tracker zelf is opnieuw ontworpen met een gebogen vorm om het comfortabeler te maken voor uw kat. Het lichtgewicht apparaat (slechts 1,2 gram) is gemakkelijk aan de halsband van uw kat te bevestigen. Of je kunt hem kopen met een in gewicht verstelbare Rogz breakaway kraag.

Hoewel het nieuwe model gunstige functies biedt, zoals een Wi-Fi-energiebesparend apparaat (het gebruikt minder batterij op Wi-Fi), wordt het niet geleverd met een reservebatterij zoals het vorige model. Het nieuwe model biedt echter een batterijduur van maximaal 7 dagen, wat een verbetering is ten opzichte van de levensduur van 2 tot 3 dagen in de vorige modus.

Wat we leuk vonden:

 • Werkt over elk bereik, zonder afstandsbeperkingen
 • Maakt gebruik van virtuele hekken en stuurt waarschuwingen naar uw telefoon
 • Wi-Fi power-saving-apparaat en 7-daagse levensduur van de batterij
 • Een van de meest betaalbare GPS-trackers
 • Heeft een LED voor het vinden van uw kat op donkere plaatsen ’s nachts

Wat we niet leuk vonden:

 • Vereist celdekking om consistent te werken
 • U moet een data-abonnement kopen, ten minste $ 5.39 / maand
 • Nieuw model wordt niet geleverd met een reservebatterij

Koop op Chewy Koop op Amazon

Overzicht:

 • Type apparaat:GPS
 • Gewicht: 0.6 gram
 • Batterijleven: Batterijduur van 7 dagen
 • Inclusief app:Ja
 • Nauwkeurigheidsniveau: Hoge nauwkeurigheid

Oorspronkelijk ontwikkeld voor kinderen, wordt de Jiobit GPS Tracker nu op de markt gebracht voor huisdieren. Deze tracker biedt een uitstekende reeks functies met betrouwbare prestaties in een lichtgewicht pakket.

Deze cat tracker maakt gebruik van GPS-technologie om real-time, turn-by-turn tracking in live modus te leveren. In mijn hands-on testen vond ik het ongelooflijk nauwkeurig – mogelijk nauwkeuriger dan de Tractive-tracker. De virtuele hekfunctie werkte ook consistent. Ik kreeg direct een melding toen de tracker zich buiten de gestelde grens bewoog.

Een andere handige functie die deze tracker biedt, is Bluetooth-connectiviteit. Hierdoor kunt u de tracker betrouwbaar in uw huis gebruiken. U kunt zelfs een geluidsindicator activeren om de locatie van uw kat te onthullen.

Qua uiterlijk is deze tracker klein en eenvoudig. Het klemt op de bestaande halsband van uw kat en omdat het slechts 0,6 gram weegt, moet het niet te opdringerig zijn. De tracker is waterbestendig en je kunt een stoffen hoes kopen als je hem een beetje wilt aankleden.

De Jiobit tracker heeft een batterij die langer meegaat dan verschillende van de andere trackers die ik heb getest. Jiobit suggereert dat het ongeveer 2,5 uur duurt om op te laden, en het apparaat kan een volledige week draaien op een enkele lading in optimale omstandigheden.

Geprijsd op $ 129,99, is de Jiobit-tracker iets duurder dan sommige van de anderen op deze lijst. Bovenop het apparaat zelf, moet u ook meer dan $ 8.99 per maand betalen voor het abonnement.

Wat we leuk vonden:

 • Betrouwbare, nauwkeurige GPS-tracking in livemodus
 • Lichtgewicht, duurzaam en waterbestendig
 • Kan aan de huidige halsband van uw kat worden bevestigd
 • Batterij met lange levensduur, tot 7 dagen op één lading
 • Bluetooth-connectiviteit beschikbaar voor indoor tracking

Wat we niet leuk vonden:

 • Vereist een maandelijks abonnement van meer dan $ 8.99
 • Bluetooth-connectiviteit kan vlekkerig zijn

Koop op Amazon

Overzicht:

 • Type apparaat: Op zichzelf staand
 • Gewicht: 0,8 gram
 • Batterijleven: Tot 45 dagen
 • Inclusief app: Nee
 • Nauwkeurigheidsniveau: Hoog
 • Garantie: 90 dagen

De Eureka Marco Polo Tracker is een van de meest unieke opties die we hebben besproken. Deze huisdiertracker is anders omdat het een op zichzelf staand systeem is dat geen GPS of een mobiel netwerk nodig heeft om te gebruiken. Dit betekent geen maandelijkse contracten en het werkt goed voor reizen met uw huisdier.

Deze huisdiertracker wordt geleverd in een systeem met één huisdier of meerdere huisdieren en u kunt altijd meer huisdieren toevoegen door simpelweg een nieuwe trackingtag te kopen. Deze tags zijn duurzaam geconstrueerd en ontworpen om zowel ruw terrein als onderdompeling in water te weerstaan. Het wordt bevestigd aan de halsband van uw kat met behulp van een robuuste ballistische nylon houder die het apparaat beschermt en veilig op zijn plaats houdt. Het heeft een batterijduur van ongeveer 45 dagen.

Met de Eureka Marco Polo Tracker kunt u de locatie van uw huisdier controleren met betrekking tot vier programmeerbare veiligheidszones, of de functie voor verloren huisdieren activeren om uw kat te volgen met behulp van realtime afstands- en richtingsfeedback.

In tegenstelling tot veel GPS-trackers die een smartphone-app gebruiken, maakt de Eureka Marco Polo Tracker gebruik van een handset-locator die fungeert als een persoonlijk radarsysteem, met een bereik van maximaal 2 mijl in open omstandigheden. Dit betekent dat als uw kat zich buiten het bereik van het systeem bevindt, u moet rondlopen of rijden om hem te vinden, maar het werkt goed als uw kat niet de neiging heeft om te ver af te dwalen.

Over het algemeen is de Eureka Marco Polo Tracker een goede optie als u de locatie van uw kat vrij dicht bij huis in de gaten wilt houden. Omdat dit systeem geen GPS of mobiele technologie gebruikt, moet uw kat zich binnen 2 mijl van de locator bevinden om hem te vinden, en ruw terrein of weer kan dat bereik verder beperken. Wat dit systeem uniek maakt, is dat je ermee kunt reizen en overal nieuwe veilige zones kunt instellen. Bovendien bespaart u geld op maandelijkse abonnementskosten.

Wat We vonden het leuk:

 • Royale batterijduur tot 45 dagen op een enkele lading
 • Stel vier “veiligheidszones” in om uw huisdier bij te houden
 • Vereist geen Wi-Fi, GPS of mobiel netwerk
 • Kan worden gebruikt met meerdere huisdieren, koop eenvoudig extra tags
 • Eenmalige aankoopprijs, geen maandelijkse abonnementskosten

Wat we niet leuk vonden:

 • Volgsysteem heeft een beperkt bereik
 • Ruw terrein en obstakels kunnen het bereik verder beperken

Kopen op TabCat

Overzicht:

 • Type apparaat:Radiofrequentie
 • Gewicht: 4,2 gram
 • Batterijleven: 4-12 maanden
 • Inclusief app:Nee
 • Nauwkeurigheidsniveau:Hoog
 • Garantie: 2 jaar

TabCat.Wessie

Loc8tor Tabcat RF Cat Tracker

De Loc8tor Tabcat is een kleine, lichtgewicht RF-tracker die speciaal voor katten is gemaakt. De trackermodule zit in een rubberen behuizing en glijdt op de halsband van uw kat, waar deze wordt verzonden naar een handheld-ontvangerapparaat.

De strook met kleurgecodeerde lichten en pieptoon van de handset geeft aan of u binnen bereik bent en hoe dicht u bij uw kat bent. Eén handset combineert met maximaal vier trackers, dus het is gemakkelijk om uw hele bontfamilie uit te rusten met Tabcat-trackers.

Na een snel activeringsproces was de tracker klaar voor gebruik. Het gebruik van de handset was eenvoudig en intuïtief en bleek consistent en nauwkeurig in verschillende tests in het huis. Tijdens buitentests was het minder nuttig. In tegenstelling tot een GPS-tracker, die u helpt navigeren zodra u klaar bent om te zoeken, betekent het bereik van de Tabcat van 400 voet dat u zelf moet zoeken voordat u een meting krijgt.

Toen het eenmaal binnen bereik kwam, was de Tabcat echter spot-on en gaf hij nooit een nauwkeurige meting.

Wat we leuk vonden:

 • Eenvoudig te bevestigen, activeren en gebruiken
 • Biedt nauwkeurige richtingsinformatie
 • Eén handset werkt met maximaal vier trackingmodules
 • Een van de goedkoopste kattentrackers die je kunt kopen
 • Werkt zowel binnen als buiten

Wat we niet leuk vonden:

 • Heeft een miezerig bereik van 400 voet

Cat Tailer Bluetooth Cat Tracker

Koop op Amazon

Overzicht:

 • Type apparaat: Bluetooth
 • Gewicht: 7,9 gram
 • Batterijleven: 6 maanden
 • Inclusief app:Ja
 • Nauwkeurigheidsniveau:Laag
 • Prijs: 63,00 dollar
 • Garantie: 1 jaar

CatTailer.Forest

Cat Tailer Bluetooth Cat Tracker

Dit apparaat is het katspecifieke equivalent van de Tile Mate. De Tailer ziet eruit als een diepe flesdop en weegt ongeveer dezelfde hoeveelheid als een, waardoor het een goede optie is voor katten die niets groters tolereren dat aan hun nek is vastgebonden. Net als de Tile-tracker is deze beperkt tot een zeer klein detectiebereik en zal het niet veel helpen als uw kat de deur uit rent.

Het bereik van 328 voet van de Cat Tailer is breed voor een Bluetooth-tracker, maar zwak in vergelijking met andere apparaten. Hoewel het je kan helpen als je eenmaal dat bereik hebt bereikt, moet je nog steeds ronddwalen in de gebruikelijke trefpunten van je kat totdat je een signaal oppikt.

Tijdens buitentests was de Tailer niet veel nuttiger dan mijn ogen en oren en verloor de verbinding nadat mijn testpartner twee minuten uit het zicht was geweest. De interface geeft u geen richtingsinformatie, dus eventuele afstandsstatistieken geven u slechts een straal. Je zult trial-and-error moeten gebruiken om op het juiste pad te komen.

Zelfs toen ik een signaal oppikte, was de locatiedetectie van de Tailer relatief onbetrouwbaar.

Hoewel de tracker op een plank zat, schommelde de app ongeveer 30 voet tussen scans – alsof de Cat Tailer heen en weer sprong door de kamer. De verbinding van de Tailer was ook onstabiel en stuurde meldingen dat het apparaat het volgbereik had verlaten, ook al kon ik het bereiken en aanraken.

De Cat Tailer is het meest geschikt voor gebruik binnenshuis en katten die de neiging hebben om zich buiten voorspelbaar te gedragen. Zolang je binnen bereik kunt komen door de favoriete plekken van je kat te zoeken, kan het Bluetooth-bereik van 328 voet je helpen om dingen te beperken.

Wat we leuk vonden:

 • Een zeer kleine, lichtgewicht kattentracker, ideaal voor kleine katten en kittens
 • Zeer eenvoudig te gebruiken app-interface
 • Kan u helpen om uw kat in huis of tuin te vinden

Wat we niet leuk vonden:

 • Een van de kleinste detectiebereiken van elke huisdiertracker op de markt
 • Bluetooth-signaal heeft de neiging om be inconsistent

Koop op Amazon

Overzicht:

 • Type apparaat: Bluetooth
 • Gewicht: 6,1 gram
 • Batterijleven: 12 maanden
 • Inclusief app:Ja
 • Nauwkeurigheidsniveau:Laag
 • Prijs: 69,25 dollar
 • Garantie:N.V.T

Hoewel niet ontworpen voor huisdieren, is de Tile Mate een universele Bluetooth-tracker waarmee u verloren voorwerpen kunt lokaliseren. Wanneer bevestigd aan de halsband van uw kat, kan de Tile Mate u helpen uw kat te vinden door verbinding te maken met een Tile-app binnen 150 voet. Dat is ongeveer de helft van het bereik van onze op een na meest beperkte tracker, de Cat Tailer. Een volggebied van 150 voet kan u helpen uw kat te vinden en u een zekere mate van vertrouwen te geven, maar het is nauwelijks beter dan uw ogen.

In theorie kan het bereik van de Tile Mate worden uitgebreid als het verbinding maakt met de Tile-apps van andere mensen, zodat u uw Tile kunt lokaliseren wanneer deze binnen het bereik van een Tile-receptor op de planeet komt. Het is geruststellend om de steun te hebben van ’s werelds grootste verloren-en-gevonden gemeenschap, maar niet bijzonder nuttig gezien het feit dat je geen idee hebt waar je kat naartoe is gegaan nadat je zich hebt geregistreerd in het Tile-systeem.

Hoewel de Tile betrouwbaar en nuttig was voor het opsporen van katten in huis, presteerde hij niet zo goed in onze simulatie van verloren katten. De Tile-app kon geen verbinding maken en deelde geen informatie over waar de trackingeenheid voor het laatst is gezien.

Als u zich abonneert op Tile Premium, krijgt u nog een paar handige functies, zoals slimme waarschuwingen wanneer uw kat het bereik verlaat en toegang tot een locatiegeschiedenis van 30 dagen.

Wat we leuk vonden:

 • Maakt verbinding met het Tile-gebruikersnetwerk, dat u kan helpen uw kat te vinden als hij verdwaalt
 • Een van de goedkoopste trackingopties die u kunt kopen
 • Betrouwbaar en nauwkeurig voor indoor tracking
 • Werkt zowel binnen als buiten

Wat we niet leuk vonden:

 • Het gebruik van locatieservices door Tile zal de batterij van uw telefoon leegmaken
 • Extreem kort volgbereik maakt het bijna nutteloos als uw kat ver van huis rondloopt

#7 Beste Cat Tracker in het Verenigd Koninkrijk: Weenect 2

Weenect Katten 2

Koop op Weenect.com

Overzicht:

 • Type:GPS
 • Gewicht: 25 gram
 • Batterijleven: 3 dagen
 • Inclusief app:Ja
 • Nauwkeurigheidsniveau:Hoog
 • Prijs: € 49,90
 • Garantie: 2 jaar

Kat draagt tracker

De Weenect 2 is een GPS-tracker waarmee u de locatie van uw kat in realtime kunt volgen zonder afstandslimiet. Het maakt niet uit waar uw kat naartoe gaat, u zult hem altijd kunnen vinden.

De Weenect 2 kost ongeveer € 50 en is een betaalbare optie, maar u moet een extra maandelijks abonnementsgeld betalen voor gebruik. Dit apparaat volgt de locatie van uw kat in realtime met behulp van een simkaart met meerdere netwerken waarmee deze zelfs op het platteland kan werken. Het werkt echter niet als er geen mobiele service beschikbaar is in uw regio.

Naast live tracking biedt de Weenect 2 een verscheidenheid aan monitoringfuncties, zoals territoriumanalyse, locatiegeschiedenis en tijd doorgebracht met slapen of spelen.

Als u ooit uw kat moet vinden, gebruikt u gewoon de smartphone-app om de GPS-locatie van uw kat in een van de verschillende modi te bekijken: kaarten (klassieke of satellietweergave), kompas of radar. Wat we echt leuk vinden aan de Weenect 2 is dat het een trainingsmodule bevat, zodat u uw kat kunt leren om naar huis terug te keren wanneer hij wordt opgeroepen. Met behulp van de app kunt u tijdens de maaltijd trillen of de tracker bellen en uw kat leert de twee gebeurtenissen te associëren en aan het rennen te komen.

Praktisch gesproken presteert de Weenect 2 goed en voldeed hij aan de meeste beloften die op de website werden gedaan. De batterijduur van 3 dagen is niet zo lang als sommige van de modellen die we hebben getest. En hoewel het apparaat erg licht van gewicht was, kunnen we zien hoe het een beetje groot kan zijn op zeer kleine katten. Over het algemeen waren we onder de indruk van de Weenect 2-app en de trainingsfunctie, hoewel we graag een langere levensduur van de batterij zouden zien. Het is een geweldige optie als u te allen tijde wilt weten waar uw kat is.

Wat we leuk vonden:

 • Compleet volgsysteem dat de GPS-locatie in realtime weergeeft
 • Activiteitsniveau, locatiegeschiedenis en afgelegde afstand weergeven
 • Lange levensduur van de batterij tot 3 dagen op een enkele lading
 • ’s Werelds kleinste GPS-tracker voor katten, inclusief multi-netwerk SIM-kaart
 • Siliconen case voor waterdichte bescherming, past op elke kraag of harnas

Wat we niet leuk vonden:

 • Misschien te groot voor sommige katten voor onsar comfortabel
 • De levensduur van de batterij kan langer zijn, gaat slechts ongeveer 3 dagen mee
 • Vereist dat u een maandelijks abonnement aanschaft

Girafus Pro-Track-Tor RF-zoeker

Koop op Amazon

Overzicht:

 • Type apparaat:Radiofrequentie
 • Gewicht: 4,2 gram
 • Batterijleven: 30 dagen
 • Inclusief app:Nee
 • Nauwkeurigheidsniveau:Hoog
 • Prijs: 99,99 dollar
 • Garantie:N.V.T

ProTrackTor.Wessie

Girafus Pro-Track-Tor RF-zoeker

De Girafus RF-tracker is een van de radiofrequentietrackers met het langste bereik op de markt, zodat u signalen tot op 1.600 voet afstand kunt ontvangen.

Van de trackers die we hebben beoordeeld, vroeg de Girafus Pro-Track-Tor de meeste hands-on montagetijd. Tussen het plaatsen van batterijen in de tracker en ontvanger, het worstelen om de behuizing weer in elkaar te klikken, het hanteren van kleine schroeven en het leren starten van een trackingsessie, duurde het 18 minuten om alles in elkaar te zetten.

De siliconen hoes van de tracker glijdt over een slanke kraag – het bevat klittenbandbanden voor bevestiging aan grotere kragen – en zit licht tegen de nek. Van de trackers die we hebben getest, had de Girafus het laagste profiel en was hij het meest geschikt voor kleine katten.

Na de installatie was het bedienen van de tracker eenvoudig. Eerst kalibreer je de tracker door verschillende 360-graden bochten te maken. Zodra de tracker een signaal begint op te pikken, begint het een hoge toon te klinken en gebruikt het veelkleurige lichten om de afstand tussen de ontvanger en de tracker aan te geven.

Zowel binnen als buiten werkte de Girafus consistent goed. In de verloren kattensimulatie gebruikte ik het om de tracker verborgen in het bos te lokaliseren, en later, toen de Bluetooth-trackers geen signaal konden opvangen, redde de Girafus Pro-Track-Tor de dag.

Wat we leuk vonden:

 • Het bereik van de tracker van 1.600 voet is uitzonderlijk onder RF-trackers
 • Heeft een batterijduur van maximaal 30 dagen
 • Werkt zonder maandelijkse betalingen
 • Hoge mate van nauwkeurigheid
 • De kleinste, meest katvriendelijke tracker op deze lijst
 • Eén handset is compatibel met maximaal 4 trackers

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige klanten zeggen dat de batterij losraakt in de tracker, wat leidt tot inconsistente prestaties
 • De ontvanger is onhandig en past niet in kleinere zakken

Koop op Amazon

Overzicht:

 • Type apparaat: GPS
 • Gewicht: 17 gram
 • Batterijleven: 10 – 20 dagen
 • Inclusief app: Ja
 • Nauwkeurigheidsniveau: Midden
 • Garantie: 1 jaar

De Fitbark GPS-tracker is een van de lichtste trackers voor huisdieren op de markt en weegt slechts 17 gram. Je kunt hem met twee ritsen aan de halsband van je kat bevestigen (meegeleverd), zodat je geen nieuwe halsband hoeft te kopen.

Deze huisdiertracker maakt gebruik van GPS en mobiele technologie om de locatie van uw huisdier te volgen. Met behulp van de smartphone-app kunt u de locatie van uw huisdier bekijken (per minuut bijgewerkt) en andere aspecten van de gezondheid van uw huisdier volgen. Deze tracker vereist zowel Wi-Fi- als Verizon LTE-M-dekking om te werken.

Naast het volgen van de locatie van uw huisdier, stuurt de Fitbark GPS Tracker u telefoonwaarschuwingen wanneer uw kat de aangewezen Wi-Fi-zone betreedt of verlaat. U weet niet alleen wanneer uw kat het huis verlaat, maar u krijgt ook een melding wanneer hij terugkeert. U hebt ook de mogelijkheid om andere veiligheidszones te maken, zoals het huis van een vriend of familielid.

Zoals veel huisdiertrackers functioneert de Fitbark GPS-tracker ook als activiteitenmonitor. U kunt de activiteit van uw kat per minuut volgen en zaken als slaapkwaliteit, verbrande calorieën, afgelegde afstand en algehele gezondheid of gedrag in de gaten houden. Om het meeste uit deze functie te halen, moet u “Ander huisdier” selecteren bij het instellen van uw Fitbark om aan te geven dat uw huisdier geen hond is.

Over het algemeen is de Fitbark GPS Tracker een geweldige optie voor katteneigenaren als u realtime waarschuwingen wilt over de locatie van uw kat. Met de iPhone- of Android-app krijgt u een melding wanneer uw kat de aangewezen veilige zone verlaat en krijgt u ook up-to-the-minute live tracking. Bovendien werkt het met meerdere huisdieren en kun je de Fitbark koppelen aan je eigen activiteitenmonitor of smartwatch.

Wat we leuk vonden:

 • Een van de lichtste huisdier trackers op de markt (17g)
 • Nauwkeurige live tracking op verizon LTE mobiel netwerk
 • Lange levensduur van de batterij, gaat 10 tot 20 dagen mee op een enkele lading
 • Houd de activiteit en conditie van uw kat in de gaten

Whbij We Didn’t Like:

 • Locatietracking wordt slechts één keer per minuut bijgewerkt
 • Vereist $ 9.95 maandelijkse abonnementskosten voor GPS

Hoe weet u welke tracker geschikt is voor u?

Tijdens het lezen van klantrecensies, het onderzoeken van de markt en het testen van trackers met mijn eigen katten, was de realiteit van kattentrackers duidelijk. Er is geen perfecte kattentracker. Van GPS tot Bluetooth en duur tot goedkoop, elke tracker heeft iets dat het voor iemand diskwalificeert.

Denk eerst aan je kat – zal hij zich op zijn gemak voelen met een grote, zware GPS-tracker? Zwerft hij ver weg of heb je er vertrouwen in dat hij binnen de tuin blijft? Is hij een kat die alleen binnenshuis is, maar heeft hij de neiging zich in de kast te verstoppen? Deze vragen helpen u te beslissen of uw kat een GPS-tracker, RF-tracker of een apparaat met een klein bereik nodig heeft dat afhankelijk is van Bluetooth.

Voordat u een beslissing neemt, moet u nadenken over de celdekking in uw regio. Als het vlekkerig is, werkt een RF- of netwerkonafhankelijke tracker misschien het beste. Houd ook rekening met de netwerkprovider die de tracker gebruikt. Als het bijvoorbeeld afhankelijk is van Verizon, werkt uw tracker niet in een gebied dat niet door Verizon wordt gedekt.

Tot slot, houd rekening met de prijs. U vindt trackers van elke categorie tegen een breed scala aan prijzen, dus zoek er een die zowel vooraf als in de loop van de tijd bij uw budget past.

Relevante inhoud:

Inhoudsopgave