Findster Duo + Recensie

FindsterDuo.Wessie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Opmerking: de Findster Duo+ zoals besproken in dit artikel is stopgezet en is niet langer beschikbaar. We zullen deze situatie in de gaten houden en het artikel bijwerken als en wanneer het bedrijf een nieuw product uitbrengt.

De Findster Duo + is een GPS-tracker voor huisdieren die niet afhankelijk is van celdekking. U kunt uw kat overal buiten volgen zonder maandelijkse kosten te maken.

Het Findster Duo uittesten +

In dit artikel gaan we dieper in op hoe goed de Findster Duo + tracks, hoe consistent hij is, hoe lang de batterij meegaat en hoe goed hij werkt bij het testen in een echte situatie.

Findster Duo +

Voordat we ingaan op onze ervaring met de Findster Duo +, laten we het meer hebben over deze tracker en hoe deze werkt.

Findster Duo + verschilt van andere GPS-trackers omdat het geen mobiele service vereist. Meestal hebben trackers mobiele service nodig om een signaal van het apparaat op de kat naar uw telefoon te verzenden.

Als u de doos opent, ziet u twee modules en een deel wordt bevestigd aan de halsband van uw kat en communiceert met GPS-satellieten, terwijl de voogdmodule MAZE-technologie gebruikt om draadloos te communiceren binnen een straal van 3 mijl.

De guardian module fungeert als een gateway tussen de tracker en uw smartphone die u vervolgens informatie biedt die van de tracker naar de Findster Duo + app wordt verzonden.

Aan de slag met het gebruik van de Findster Duo +

Findster Duo+ Doos

De voogd en trackingmodule worden samen met alle installatiematerialen geleverd in een kleine, netjes verpakte doos.

De Findster Duo + wordt geleverd in een schattig doosje met zowel de voogd als de trackingmodule. Het wordt ook geleverd met een oplader, maar geen ac-adapter.

Er is ook een band waarmee u de tracker aan de halsband van uw kat kunt bevestigen, evenals een opzetgeleider.

U moet beide modules volledig opladen voordat u ze kunt gebruiken en dat kan een paar uur duren.

Zodra alles is opgeladen en klaar is voor gebruik, moet je de Findster Duo + -app downloaden. U moet de modules koppelen met de app en vervolgens kunt u profielen voor uw kat instellen.

Klik hier om te kopen op Chewy

Wat vond mijn kat van het Findster Duo+?

FindsterDuo.Wessie

De Findster tracking module is relatief groot, maar mijn kat, Wessie, leek zich er prettig bij te voelen.

De tracker moet aan de halsband van uw kat worden bevestigd. Het lijkt groot en neemt veel ruimte in beslag rond de nek van mijn kat. Hij leek het echter niet erg te vinden om het te dragen en ging zijn dagelijkse activiteiten door het huis met het aan.

De tracker gebruiken

Bij het gebruik van een GPS-volgapparaat kijk ik altijd naar hoe vaak het wordt bijgewerkt en hoe goed u in staat bent om de beweging van uw kat op de kaart te volgen. De kaart in de app toont de locatie van uw kat en wordt ongeveer elke tien seconden bijgewerkt.

Na het een aantal keren te hebben getest, merkte ik dat het een aantal keer werd losgekoppeld zoals de meeste trackers, maar heel snel opnieuw verbinding zou maken.

Tracking in Findster App

Met behulp van de Findster-app kon ik over het algemeen de beweging van mijn kat volgen via een GPS-signaal.

Bij het gebruik van de app was het vrij eenvoudig om de tracker te vinden en te zien waar deze zich bevond. Er is echter een beperking aan deze en alle GPS-trackers en dat is dat ze u niet rechtstreeks naar uw kat kunnen brengen. GPS kan u in het algemene gebied krijgen bij het volgen van de tracker.

De app biedt wel een radarscherm om uw positionering te verfijnen en uw trackingmodule te vinden. Dit is handig om dichter bij uw kat te komen voor het geval hij zich verstopt.

Hoe nauwkeurig is het Findster Duo +

De GPS is niet perfect en in meer bosrijke gebieden is het minder nauwkeurig. In vergelijking met andere GPS-trackers blinkt het wel uit.

De doolhoftechnologie betekent een kleiner detectiegebied omdat dit nodig is om verbinding te maken met de modules in plaats van een celverbinding.

De kenmerken van het Findster Duo +

Voordat u uw kat laat ronddwalen, moet u “een wandeling maken” in de app om te beginnen met volgen. Dit betekent dat u in de buurt van uw kat moet zijn wanneer u deze functie start. Het probleem is dat als je kat opstijgt en je deze functie nog niet hebt gestart, dit apparaat vrij nutteloos is.

Je hebt wel de mogelijkheid om een virtueel hek te maken binnen de app. Dit betekent het afbakenen van veilige zones en gewaarschuwd worden wanneer uw kat er een heeft overgestoken. Maar nogmaals, als u uw kat niet volgt, zijn de veilige zones helemaal niet affectief.

U kunt ook de activiteit in de app volgen. Dit vertelt je hoeveel tijd je kat heeft besteed aan lopen, rusten, hoe ver hij is gegaan en hoeveel stappen hij de afgelopen week heeft gezet.

Hoe ziet de levensduur van de batterij eruit?

De Findster opladen

De Findster-modules laden op met behulp van de magnetische connectoren op een meegeleverde laadmodule.

De Findster Duo + heeft niet de beste batterijduur. Dit betekent dat als u de GPS-tracking continu gebruikt, u kunt verwachten dat de batterij tot 12 uur meegaat. Als u het als een activity tracker gebruikt, kunt u verwachten dat uw batterij ongeveer 7 dagen meegaat.

Hoeveel kost het Findster Duo +?

Als u de Findster Duo + tracker bestelt, compleet met de voogdmodule en de huisdierenmodule, kost u $ 104,99. Maar als u twee huisdiertrackers zou kopen, kost het u $ 139,99 en drie is $ 174,99.

Deze prijzen zijn verkoopprijzen en het is onbekend wanneer die prijs weer omhoog kan springen.

Wat is Findster Care Service?

Deze service is inbegrepen bij uw aankoop en u krijgt een gratis proefperiode van 30 dagen. Zodra de proefperiode voorbij is, betaalt u $ 3,99 per maand om de service te behouden. U kunt annuleren als u niet geïnteresseerd bent voordat de proefperiode is afgelopen.

Deze service biedt u de hulp van dierenartsen die uw huisdier in de gaten houden via Findster Duo + monitoring. Het stelt hen in staat om uw kat in de gaten te houden en u een heads-up te geven als ze afwijkingen in de gezondheid van uw kat zien.

Dit betekent dat de Findster Duo + niet alleen een apparaat voor het volgen en monitoren van activiteiten is, maar ook een apparaat waarmee u eventuele gezondheidsproblemen van uw huisdier kunt detecteren.

Kortom, is het Findster Duo + de moeite waard?

Het kan een goede keuze zijn, maar hangt er echt van af wat je eruit wilt halen. Het goede nieuws is dat u met dit apparaat GPS kunt gebruiken zonder te betalen voor een maandelijks abonnement. Andere positieve kenmerken zijn het feit dat het de locatie van uw kat tot 3 mijl afstand kan oppikken, overal, en het maakt gebruik van MAZE-technologie, wat betekent dat u geen celverbinding nodig hebt.

Het beschikt ook over radartracking om u te helpen de locatie van uw kat te bepalen.

Het grootste nadeel van deze tracker is dat je je kat niet kunt volgen, tenzij je bent begonnen met volgen voordat je kat afdwaalt. Je kunt dit apparaat natuurlijk ook niet binnenshuis gebruiken omdat het gps-technologie gebruikt.

Deze tracker is ook vrij groot en sommige katten vinden het misschien niet leuk om hem te dragen. Kleine of gevoelige katten kunnen het niet goed doen.

Dit apparaat zou perfect zijn voor degenen die met hun katten gaan wandelen en gewoon wat gemoedsrust willen, wetende dat als de kat wegloopt, je ze snel kunt vinden.

Klik hier om te kopen op Chewy