9 beste kattendoekjes voor baden en schoonmaken in 2023 – beoordelingen en topkeuzes

Katten zijn meestal kieskeurige trimmers. Eigenaren van gezelschapsdieren overwegen meestal niet om hun katten te verzorgen, tenzij ze een huidaandoening hebben die dit noodzakelijk maakt, ouder zijn en minder goed in staat zijn om voor zichzelf te zorgen, of als ze ergens in terechtkomen. Doekjes kunnen handig zijn om de poten van uw kat schoon te maken als ze naar buiten gaan. Je kunt ze af en toe gebruiken om geurtjes te verwijderen. Natuurlijk is het absoluut noodzakelijk om uw huisdier aan deze behandeling te laten wennen.

Onze gids behandelt alles wat u moet weten over deze producten. We hebben gedetailleerde beoordelingen toegevoegd om u een idee te geven van wat er beschikbaar is om een weloverwogen keuze te maken voor doekjes voor katten.

Hepper Kattenpoot Verdeler

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2023

De 9 beste kattendoekjes – beoordelingen en topkeuzes

1. Hepper wasdoekjes – Beste algemeen

Hepper Wasdoekjes

Geur: Aloë en komkommer
Aantal items: 30 doekjes van topformaat
Actieve ingrediënten: N.V.T

We kunnen niet anders dan de Hepper Wash Wipes opnemen als onze eerste en beste algemene keuze. Deze doekjes zijn niet alleen groter dan de gemiddelde babydoekjes, maar ze zijn ook veilig te gebruiken op alle delen van het lichaam van uw kat: gezicht, poten, lichaam en zelfs de kont! Bovendien is de hypoallergene formule gemaakt om nare geurtjes af te breken en je kat fris te laten ruiken. Het enige nadeel? Je krijgt slechts 30 doekjes in vergelijking met andere merken met meer per container.

Pros

 • Doekjes van topformaat
 • Frisse geur
 • Veilig en effectief voor gebruik over het hele lichaam
 • Aanbevolen door dierenartsen

Tegens

 • Wordt geleverd met slechts 30 doekjes per verpakking
Thematische pauze

2. Wet Ones Freshing Multifunctionele kattendoekjes – Beste waarde

Natte doekjes voor huisdieren Verfrissen Multifunctionele doekjes voor katten

Geur: N.V.T
Aantal items: 50 en 100
Actieve ingrediënten: Benzalkoniumchloride

De fabrikant van Wet Ones Freshing Multi-Purpose Cat Wipes is een pro in het maken van dit soort producten, en deze is geen uitzondering. Het actieve ingrediënt is benzalkoniumchloride, een conserveermiddel met antimicrobiële eigenschappen. Om irritatie te voorkomen, mag u dit product echter alleen gebruiken bij huisdieren ouder dan 8 weken en de ogen van het dier vermijden. Toch is het onze keuze voor de beste kattendoekjes voor het geld.

De doekjes werken goed en zullen je kat goed schoonmaken. Het is ook veilig te gebruiken bij honden. De prijs is goed, met opties beschikbaar voor containers van 50 en 100 stuks. Sommigen vinden de geur echter sterk.

Pros

 • Betaalbaar geprijsd
 • Effectief

Tegens

 • Sterke geur
 • Enkele problemen met de kwaliteitscontrole
Thematische pauze

3. Vetnique Labs Dermabliss medicinale kattendoekjes – Premium keuze

Vetnique Labs Dermabliss doekjes

Geur: Geurvrij
Aantal items: 50
Actieve ingrediënten: Pramoxine HCI, difenhydramine HCI, hydrocortison

Vetnique Labs Dermabliss medicinale kattendoekjes bieden een uitstekende oplossing voor huisdieren die snelle verlichting nodig hebben van allergieën of andere irritaties. De niet-stekende formule maakt het aanbrengen gemakkelijker voor u en uw kat. Het product is geurvrij, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het verergeren van deze problemen. De ingrediënten bevatten antihistaminica die u kunt nemen voor allergieën.

Het product heeft ontstekingsremmende eigenschappen om andere tekenen van een allergische reactie, zoals roodheid en jeuk, te verminderen. Hoewel het werkt, kan het de vacht van uw huisdier vettig maken, waardoor het geschikt is voor spottoepassingen.

Pros

 • Ontstekingsremmend
 • Applicatie zonder steek
 • Gemaakt in de VS
Thematische pauze

4. Vetnique Labs Furbliss Pet Wipes – Beste voor kittens

Vetnique Labs Furbliss hygiënische doekjes voor huisdieren

Geur: Milde verfrissende geur
Aantal items: 100
Actieve ingrediënten: Aloë vera, vitamine E

Vetnique Labs Furbliss Pet Wipes is een uitstekende oplossing voor een snelle touch-up die uw kat aangenaam laat ruiken. De doekjes bevatten aloë vera en vitamine E om de gezondheid van de huid van uw huisdier te verbeteren. Ze zijn ook veilig te gebruiken bij kittens en puppy’s. Ze hebben ook een enzym dat zich richt op geurveroorzakende bacteriën voor langdurige effecten. Ze zijn in de VS gemaakt, hoewel ze niet recyclebaar zijn.

Aan de positieve kant is de geur mild en zijn ze betaalbaar geprijsd. Ze zijn ook veilig te gebruiken op het hele lichaam van uw kat. Het productCT heeft ook een behoorlijke houdbaarheid.

Pros

 • Ondersteunt een goede gezondheid van de huid
 • Aangename geur
 • Veilig voor kittens en puppy’s
Thematische pauze

5. Burt’s Bees huidschilfers verminderende doekjes

Burt's Bees for Pets Cat Natural Dother Verminderende doekjes

Geur: Milde haver en aloë
Aantal items: 50
Actieve ingrediënten: Colloïdaal havermeel, aloë vera

Burt’s Bees Dander Reducing Wipes is afkomstig van een fabrikant met een uitstekende reputatie voor het produceren van kwaliteitsproducten. Het bedrijf vinkt alle juiste vakjes aan met in de VS gemaakte kattendoekjes met verpakkingen met post-consumer gerecyclede materialen die 100% biologisch afbreekbaar zijn.

De doekjes zijn aangenaam geurend en niet te sterk. Ze zijn echter een beetje dun en kunnen uitdrogen als je ze niet goed bewaart. Je kunt ze veilig gebruiken bij katten en honden.

Pros

 • Uitstekend geschikt voor sommige huidaandoeningen
 • Verpakkingen met post-consumer gerecyclede materialen
 • Gemaakt in de VS
Thematische pauze

6. Beste Dierenbenodigdheden Kattendoekjes

Beste Pet Supplies Pet Grooming Doekjes

Geur: Tea tree, havermout, lavendel, aloë vera of kokosnoot
Aantal items: 100
Actieve ingrediënten: Havermoutolie, vitamine E, komkommerextract

Best Pet Supplies Cat Wipes maakt een vliegende start met vijf geurkeuzes, elk in een pakket van 100 stuks. De geur is mild en de ingrediënten zijn niet irriterend voor de huid van uw huisdier. De doekjes zijn van een behoorlijk formaat en zijn bestand tegen intensief gebruik. Helaas zijn ze niet biologisch afbreekbaar, wat volgens ons een afweging is voor de andere voordelen die ze bieden.

Ze vinden een goede balans tussen droogte en vocht die zelfs aarzelende katten kunnen accepteren. Ze werken echter goed bij het verwijderen van vuil en verdwaalde haren.

Pros

 • Vijf geurkeuzes
 • Niet irriterend

Tegens

 • Niet geschikt voor drachtige of zogende huisdieren
 • Niet biologisch afbreekbaar
Thematische pauze

7. Pet Parents Pet WiPees Kat Doekjes

Huisdier Ouders Huisdier WiPees

Geur: Kalmerend
Aantal items: 100
Actieve ingrediënten: Aloë vera, sheaboter, komkommerextract

Pet Parents Pet WiPees Kattendoekjes ondersteunen een goede gezondheid van de huid met omega-3-vetzuren, aloë vera en sheaboter. De fabrikant heeft met zijn verpakking duidelijk de eigenaar in gedachten. De doekjes zijn duurzaam en gaan één voor één los om afval te verminderen. Dat is maar goed ook, want ze kosten meer dan vergelijkbare producten. Het bedrijf doet ook een stapje extra om ervoor te zorgen dat ze door dierenartsen zijn goedgekeurd.

De doekjes zijn makkelijk in gebruik. Ze zijn vochtig, maar niet overdreven nat. De geur is mild en niet parfumachtig. De ingrediënten zorgen ervoor dat ze niet irriterend zijn, zelfs niet als je een kieskeurige trimmer hebt.

Pros

 • Duurzaam
 • Uitstekende verpakking
 • Niet irriterend
Thematische pauze

8. Pogi’s Pet Supplies Ontgeurende Doekjes

Pogi's Hondentrimdoekjes

Geur: Ongeparfumeerd, groen theeblad
Aantal items: 100, 120, 240, 400
Actieve ingrediënten: Aloë vera, vitamine E

Pogi’s Pet Supplies Deodorizing Wipes hebben veel te bieden, te beginnen met hun grootte en dikte. Met één veeg is de klus geklaard. Je hebt verschillende opties voor het aantal dat je nodig hebt, wat een uitstekende keuze is voor huishoudens met meerdere huisdieren. Je kunt ook kiezen tussen ongeparfumeerd en groen theeblad. Ze hebben huidvriendelijke ingrediënten die een goede gezondheid ondersteunen. Ze bevatten ook antimicrobiële ingrediënten om ze veilig in gebruik te houden.

Je kunt deze doekjes gebruiken bij kittens. We raden echter aan om het gebied rond de ogen van uw huisdier te vermijden. Ze bevatten niets dat schadelijk zou zijn voor een kat die zichzelf verzorgt na gebruik.

Pros

 • Verschillende maten
 • Milieuvriendelijk
 • Groot en dik

Tegens

 • Niet voor de nabije omgeving rond de ogen
Thematische pauze

9. Frisco Ontgeurende Doekjes

Frisco Deodorizing Waterless Verzorgingsdoekjes

Geur: N.V.T
Aantal items: 80
Actieve ingrediënten: Aloë vera, toverhazelaar

Frisco Deodorizing Wipes zijn een uitstekende keuze voor een universeel kattendoekje dat uw huisdier snel schoon en fris maakt. De ingrediëntenlijst bevat veel items die we meestal zien, waaronder enkele uitschieters zoals toverhazelaar en kamperfoelie. De geur is merkbaar maar mild. Het product is ook veilig te gebruiken op de e e van uw katvolledige carrosserie met zijn portfolio van GRAS-ingrediënten.

De doekjes zijn wat kleiner dan we meestal zien bij deze producten. Ze drogen ook uit als je ze niet goed bewaart.

Pros

 • Niet irriterend
 • Veilig voor gebruik door het hele lichaam
 • Aangename geur

Tegens

 • Droogt snel uit als het niet goed wordt afgesloten
 • Niet biologisch afbreekbaar

Hepper Kattenpoot Verdeler

Koopgids: hoe kies je de beste kattendoekjes voor baden en schoonmaken?

De meeste Amerikanen houden hun katten minstens een deel van de tijd binnen, en 63% gaat nooit naar buiten. Misschien is het omdat ze fysiek en emotioneel dichter bij ons staan, dat velen willen dat hun katachtigen aangenaam ruiken. Dingen om te overwegen bij het kopen van kattendoekjes zijn onder meer:

 • Specifiek gebruik
 • Geur
 • Aantal items
 • Actieve ingrediënten

Specifiek gebruik

Lichtgekleurde katten en honden kunnen soms traanvlekken krijgen. Hoewel deze aandoening genetisch kan zijn, kan het ook wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen. Toch zijn ze lelijk. Fabrikanten hebben gereageerd met producten die zijn geformuleerd om er vanaf te komen. Daarom is het raadzaam om het etiket te controleren op het specifieke gebruik van het product. Het helpt ervoor te zorgen dat u het correct en voor het juiste probleem gebruikt.

Sommige fabrikanten brengen hun kattendoekjes op de markt met claims van het verwijderen van huidschilfers. Alle katachtigen produceren allergenen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Er bestaat niet zoiets als een hypoallergeen huisdier. Wekelijks baden en doekjes gebruiken kan de concentratie allergenen op uw kat echter tot 84% verminderen. Desalniettemin zijn ze licht van gewicht en zullen ze waarschijnlijk overal aanwezig zijn waar u of uw kat in uw huis komt. Doekjes pakken het probleem bij de bron aan.

Geur

De kans is groot dat een van de redenen waarom u kattendoekjes overweegt, de geur van het product is. Het is vermeldenswaard dat katachtigen 40 keer meer reukreceptoren hebben dan wij. Daarom raden we aan om zwaar geparfumeerde producten te vermijden om sensorische overbelasting voor uw huisdier te voorkomen. Houd er rekening mee dat katten kunnen stoppen met het gebruik van een kattenbak als de kattenbakvulling te sterk ruikt. We bieden hetzelfde advies voor elk product dat in de buurt van deze dieren wordt gebruikt.

Aantal items

De waarde van deze producten komt met de kosten per gebruik. Het hangt ook af van de verpakking. Een pakje goedkope kattendoekjes heeft weinig zin als ze uitdrogen omdat je ze niet goed kunt afsluiten. Het is ongetwijfeld iets dat de koperservaring zal beïnvloeden en waarschijnlijk in de beoordelingen zal verschijnen. Toch kan het geen kwaad om ze tussen gebruik in een ritssluitingszak te bewaren.

Actieve ingrediënten

Laat chemicaliën die in de ingrediënten staan u niet afschrikken van sommige producten. Velen zijn conserveermiddelen om de ontwikkeling van bacteriën te voorkomen. Je zult ook vergelijkbare items zien als in shampoos voor huisdieren, zoals aloë vera en havermout. Ironisch genoeg verklaarden veel doekjes die we onderzochten dat ze niet op dieren waren getest. Gelukkig zijn de ingrediënten die de fabrikanten gebruiken geclassificeerd als GRAS, of algemeen erkend als veilig.

De waarde van het controleren van de ingrediëntenlijst is als u weet dat uw kat allergisch is voor iets specifieks. De meeste allergieën voor huisdieren worden echter veroorzaakt door dierlijke eiwitten. Toch raden we aan om een nieuw product op uw kat te testen voordat u de eerste keer een doekje op zijn hele lichaam gebruikt.

Het oor van de kat wordt schoongemaakt met oorreinigingsdoekjes
Afbeelding tegoed: NONGASIMO, Shutterstock

hepper-kat-poot-verdeler

Conclusie

Na het voltooien van onze beoordelingen, is een duidelijke winnaar die zich onderscheidde van de massa Hepper Wash Wipes, niet alleen vanwege het formaat, maar ook omdat je het probleemloos in alle delen van het lichaam van je kat kunt gebruiken. Burt’s Bees Danderschilfers Reducing Wipes zijn een uitstekende keuze om de gezondheid van de huid van uw kat te verbeteren en huidschilfers te verminderen. De fabrikant doet zijn reputatie eer aan. Wet Ones Freshing Multifunctionele kattendoekjes zijn een ander kwaliteitsproduct van een bedrijf dat deze markt goed kent. De waardeprijs is een ander welkom extraatje.

Thematische pauze

Uitgelichte afbeelding tegoed: Nichcha, Shutterstock