8 Geweldige DIY Cat rolstoelplannen die je thuis kunt bouwen (met foto’s)

Kattenrolstoelen zijn uiterst nuttig voor katten die fysiotherapie nodig hebben of met permanente handicaps leven. Ze kunnen echter behoorlijk duur zijn, vooral als je geen huisdierenverzekering hebt om sommige kosten te dekken. U kunt ook moeite hebben met het vinden van de juiste maat voor uw kat of kitten als ze erg klein zijn.

Gelukkig zijn er enkele creatieve doe-het-zelfplannen die veel meer betaalbare opties zijn. Een bijkomend voordeel van doe-het-zelf kattenrolstoelen is dat u een aangepaste maat kunt maken om ze comfortabeler te maken voor uw kat om te gebruiken. Hier zijn enkele doe-het-zelf rolstoelplannen die u vandaag kunt proberen.

cat + lijnverdeler

De 8 DIY Katten rolstoelen

1. PVC Pipe Cat Fysiotherapie Walker door hoc31rescue

Materiaal: PVC-buizen, PVC-buisverbindingen, plastic wielen, stof, klittenband
Gereedschap: Boormachine, kunststof buiszaag, meetlint, stoffen schaar
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze kattenfysiotherapie-rollator is een van de meest eenvoudige doe-het-zelfontwerpen online. Zodra u de afmetingen van uw kat hebt vastgesteld, hoeft u alleen maar de stukken samen te voegen met PVC-buizen en pijpverbindingen.

Je kunt een harnas kopen of je eigen draagdoek maken met behulp van duurzame stof en klittenbandstrips om de draagdoek op zijn plaats te houden. Zorg er wel voor dat je de klittenbandstrips wat langer knipt dan de afmetingen van je kat, zodat je de grootte van de draagdoek klein kunt aanpassen. Dit is belangrijk als u werkt met een kitten dat nog in de groei is.

thematische pauze

2. Instructables Cat Rolstoel

Materiaal: PVC-buis, PVC-buisverbindingen, PVC-cement, bout en ringen, wielen, boorschuim, sweatshirts touw, kattenharnas
Gereedschap: PVC-snijder, boor
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dit doe-het-zelf kattenrolstoelplan biedt duidelijke instructies om een aangepaste rolstoel voor uw kat te maken. Het is een geweldige optie als uw kat extra ondersteuning van de achterkant nodig heeft. Samen met een harnas biedt dit ontwerp een dwarsbalk aan de achterkant met een comfortabel schuimstuk waar uw kat tegen kan rusten.

Het harnas wordt omhoog gehouden met een sweatshirt touwtje. Als je iets substantieels nodig hebt om het gewicht van je kat op te houden, kun je in plaats daarvan nylon touw of bungee-koorden gebruiken.

thematische pauze

3. $ 30 DIY Huisdier Rolstoel door Little Things

Materiaal: PVC-buizen, PVC-buisverbindingen, ducttape, kleine wielen, Huisdierharnas, nylon riemen
Gereedschap: Hacksaw
Moeilijkheidsgraad: Tussenliggend

Deze doe-het-zelf rolstoel werkt voor kleine honden en katten. Het heeft een comfortabel ontwerp met een achterbank om de achterkant van uw kat volledig te ondersteunen. De zitting is gemaakt van ducttape die je kunt vervangen door stof of een buikstropdas als je op zoek bent naar een oplossing voor de langere termijn.

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden is de grootte van de wielen. Omdat de zithoogte hetzelfde is als de hoogte van de wielnaaf, moet u ervoor zorgen dat de positie van de naaf hoog genoeg is, zodat wanneer uw kat staat, zijn lichaam parallel aan de vloer rust.

thematische pauze

4. Mark Lapid’s kleine huisdierenrolstoel

Materiaal: PVC buizen, PVC buisverbindingen, grasmaaier wielen, moeren en bouten, 2-inch klittenband pack, PVC lijm, abdominale brace
Gereedschap: Figuurzaag
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Hoewel dit doe-het-zelf rolstoelplan is gemaakt voor een Franse Bulldog, kun je het ook gebruiken bij katten die een vergelijkbare grootte hebben. Mocht de rolstoel te groot worden, dan kun je de pvc buizen altijd op een kortere lengte zagen.

Wanneer het tijd is om de buikbrace in te brengen, laat deze dan iets loshangen, zodat deze comfortabel het lichaam van uw kat wiegt. Zodra u alle stukken hebt geassembleerd, kunt u ze op hun plaats zetten met behulp van PVC-lijm.

thematische pauze

5. Voorpootrolstoel van Instructables

Materiaal: Wielen, as, karton, schroeven
Gereedschap: Boor, zaag
Moeilijkheidsgraad: Tussenliggend

Deze doe-het-zelf rolstoel is een goede optie voor katten die frontale ondersteuning nodig hebben. Hoewel het ontwerp een 3D-printer gebruikt, kunt u vervangende onderdelen vinden als u er geen toegang toe hebt. U kunt bijvoorbeeld een plank of een comfortabel plat oppervlak gebruiken waarop uw kat kan rusten en deze vervolgens aan de as bevestigen.

Er is ook een grote verscheidenheid aan wielmaten en u kunt elke soort gebruiken, zolang de naven overeenkomen met de stahoogte van uw kat.

thematische pauze

6. Sara Hill’s $ 20 zelfgemaakte kattenwandelaar

Materiaal: PVC-buizen, PVC-buisverbindingen, zwenkwielen, weefsel
Gereedschap: Stoffen schaar, naaimachine, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze zelfgemaakte kattenwandelaar maakt gebruik van een aangepaste draagdoek om katten te ondersteunen. Voordat u het PVC-buisframe monteert, moet u de metingen van uw kat uitvoeren. Naast het verkrijgen van de juiste hoogte, wilt u de afstand tussen de ledematen van uw kat meten.

Zodra u deze metingen hebt, kunt u ze op stof traceren en gaten snijden, zodat de poten van uw kat er comfortabel doorheen passen. Nadat u lussen aan de uiteinden van de stof hebt genaaid, kunt u ze door de PVC-buizen schuiven om de sling stevig op zijn plaats te houden.

thematische pauze

7. DIY Huisdier Rolstoel met Wagon door Dicas para gateiros

Materiaal: Kleine wagen, huisdier harnas, staalkabel, staalkabel klemmen, kussen
Gereedschap: Decoupeerzaag, staaldraadsnijders, boor, schuurpapier
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze rolstoel maakt creatief gebruik van een kleine wagen om solide en stevige ondersteuning voor katten te bieden. Je kunt een kleine speelgoedwagen vinden en deze in tweeën zagen met een decoupeerzaag of fijntandzaag.

Nadat je de randen hebt geschuurd, kun je staalkabelklemmen bevestigen en staalkabels weven door een nylon harnas voor huisdieren. Een optioneel kussen kan aan de wagen worden bevestigd voor extra comfort.

thematische pauze

8. Schattigheid Betaalbare Kattenrolstoel

Materiaal: CPVC-leidingen, pijpverbindingen, handdoek of draagdoek voor huisdieren, zwenkwielen
Gereedschap: pijpzaag, naaimachine, stoffen schaar, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze doe-het-zelf kattenrolstoel heeft een kleiner en slanker ontwerp dan de meeste andere doe-het-zelf kattenrolstoelplannen. In plaats van de kat te omringen met een frame, elimineert dit ontwerp een ingepakt frame door de PVC-buizen langs de zijkant van uw kat te plaatsen.

Houd er rekening mee dat hoewel CPVC-buizen duurzamer zijn dan PVC-buizen, ze meestal duurder zijn dan PVC-buizen. Dus als u een beperkt budget heeft, zijn PVC-buizen een voldoende vervanging.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Het kan een paar pogingen kosten om een rolstoel te bouwen met de juiste afmetingen voor uw kat. Doe-het-zelf rolstoelen kunnen echter enorm helpen bij het herstellen van een blessure en het verbeteren van de kwaliteit van leven van een kat. Het is dus zeker de moeite waard en uw kat zal zeker het vermogen waarderen om zelfstandig te bewegen en rond te lopen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Ngo Thye Aun, Shutterstock