10 schattige DIY Cat Plushie Crafts die je vandaag kunt maken (met foto’s)

Kattenpluizigingen zijn leuk om te verzamelen en nog leuker om te delen met vrienden. Wist je dat je ook kattenpluizig kunt doen? We hebben hieronder enkele van onze favoriete patronen verzameld. Of je nu graag met stof naait of garen is meer jouw ding, er is zeker een schattige kat onder die je graag voor iemand speciaal zou willen maken. Ook als jij die speciaal iemand bent!

Bekijk de ideeën die we hebben verzameld over het type stof dat u wilt gebruiken voor het plucheproject:

cat + lijnverdeler

Stof DIY Cat Knuffels

1. Het “Swat Team Kitties” Vilten Naaipatroon door

Materiaal: Vilten lakens, borduurfloss, vulling
Gereedschap: Borduurnaald, schaar, vulling
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze Swat Team Kitties meten ongeveer 3,5 centimeter lang als ze klaar zijn en doen er slechts ongeveer 30 minuten over om te maken. Het patroon bevat kleurenfoto’s om u door het hele proces voor elke kat te leiden, inclusief instructies en patronen voor elke stijl: smoking, tabby, Siamees, calico en een solide exemplaar dat u elke gewenste kleur kunt maken. Wees creatief en laat je vilten kat er net zo uitzien als die van jezelf!

Omdat er alleen basisnaaisteken nodig zijn, kun je ze snel leren, waardoor dit een perfect naaiproject is voor beginners. Benodigdheden zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden, dus waarom zou je niet een heel leger vilten kattenpluizigers hebben? Het kunnen ook geweldige kerstversieringen of leuke cadeaus voor vrienden zijn.

thematische pauze

2. Cute Kitty Softie door

Materiaal: Fleece, vilt, draad
Gereedschap: Naaimachine, schaar
Moeilijkheidsgraad: Tussenliggend

De Kittie Softie is ontworpen om knuffelbaar en zacht te zijn en is perfect voor een knuffelvriend of als de ideale manier om te ontspannen en te ontstressen tijdens of na het werken. Het patroon bevat kleurenfoto’s die je door elke stap leiden en de uitsparingen die nodig zijn voor de stofstukken. Fleece geeft dit pluche een heerlijk glad gevoel waar kinderen dol op zullen zijn, maar je kunt er ook een voor jezelf maken.

Met enige aanpassing kun je het patroon ook je favoriete kat laten nabootsen, strepen toevoegen voor een tabby of vormen voor een calico. Het afdrukbare PDF-patroon is beschikbaar in vier talen: Engels, Frans, Duits en Nederlands.

thematische pauze

3. Knuffel kat patroon door Makerist

Materiaal: Stof, draad, polyfill
Gereedschap: Lijst opgenomen in PDF
Moeilijkheidsgraad: Tussenliggend

Het Stuffed Toy Cat printbare patroon van Makerist bevat ook een modificatie om van hetzelfde patroon een leeuw te maken! Elk kan worden gemaakt in een klein 11-inch formaat of een groter 15-inch formaat. Bovendien biedt de naaipatroonontwerper extra patroonbundels om basiskleding en jurken voor deze stuffies te maken. Dit is de ideale patroonset als je een kleintje kent die graag verkleed speelt.

Net als andere naaipatronen op onze lijst, worden deze geleverd met stapsgewijze instructies en volledige patroonuitsparingen om u te helpen bij het maken van deze schattige kattenpluizigheden. De ontwerpster, Caroline Lefebvre, nodigt je uit om je creaties met haar te delen op sociale media.

thematische pauze

4. Kat Pluche Naaipatroon door Scratch en Stich

Materiaal: Fleece of vilt, borduurfloss/zware draad, polyfill
Gereedschap: Kleermaker krijt/stoffen pen, basis naaigereedschap
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze Cat Plushie heeft een unieke uitstraling en zou, wanneer gemaakt met zwart fleece zoals in het voorbeeld op de Scratch &Stitch website, perfect zijn voor Halloween. Voel je vrij om alle kleuren te kiezen die je wilt laten passen bij je favoriete kat of stijl. Dit patroon is gratis en alle stappen worden online aangeboden, zodat je Cathi kunt volgen terwijl ze er zelf een maakt.

Hoewel het pluche er professioneel uitziet, is het eenvoudig samen te stellen en zijn alle patroonuitsparingsstukken aanwezig. Begeleiding voor het snijden van de stof is ook nuttig als je nieuw bent bij diy knuffels, waardoor dit een ander geweldig patroon voor beginners is!

thematische pauze

5. De Katie Cat Photo Tutorial door naaien patronen

Materiaal: Stof, interfacing, veiligheidsogen, kattenneus, vulling materialen, draad
Gereedschap: Spelden, naalden, scharen, pinkscharen, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd

Als u een l bentals je meer vertrouwen hebt in je naaivaardigheden of jezelf wilt uitdagen met iets nieuws, is het Katie Cat-patroon misschien iets om te proberen. Er zijn meer stukken om te knippen en te naaien, met meer naaitechnieken om onderweg te gebruiken. Rachel begeleidt je echter door elke stap, zelfs met behulp van veel meer geavanceerde vaardigheden. Het is belangrijk op te merken dat het patroon wordt geschreven met behulp van het metrische systeem, niet het imperiale systeem dat meestal in de Verenigde Staten wordt gebruikt.

Het Katie Cat-patroon heeft een quiltachtige look en je kunt zo creatief worden als je wilt met stofpatronen. Omdat er zoveel kleine stukjes nodig zijn, is het een geweldige manier om kleine restjes die overblijven van andere projecten op te gebruiken.

thematische pauze

Garen DIY Plushie Patronen

6. Donut Cat Plushie van A Little Love Every Day

Materiaal: Sportgewicht garen, fiberfill, veiligheidsogen, borduurgaren
Gereedschap: Haaknaald, tapijtnaald
Moeilijkheidsgraad: Tussenliggend

Wat is er schattiger dan een Cat Donut pluche? Amigurumi is een haaktechniek voor het maken van knuffels en dieren met veel detail, en het wordt hier gebruikt voor deze schattige kat. Hoewel dit item klein is, moet je je comfortabel voelen met basis gehaakte steken en in de ronde kunnen haken. Er zijn foto’s van de stappen die nodig zijn om de stukken in elkaar te zetten en van je donut een kat te maken.

Deze DIY kat pluche zou een geweldig klein cadeau zijn voor een vriend en zou ook een geweldige manier zijn om kleinere hoeveelheden overgebleven garen op te gebruiken!

thematische pauze

7. Kattenpatroon van Amigurumi

Materiaal: Garen, fiberfill
Gereedschap: Haaknaald, tapijtnaald
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde beginner

Het microvezel fluwelen garen maakt dit Amigurumi Cat patroon zo uniek. Het kan ook de schattige blik op zijn gezicht zijn die je doet denken dat het net in veel problemen is gekomen, en je weet nog niet zeker waarom. Met zo’n zacht gevoel zou elke jongere graag zijn nieuwe kattenspullen knuffelen, en het garen is verkrijgbaar in vele mooie kleuren.

Alleen basissteken zijn vereist voor dit patroon, maar er zijn veel stukken om te maken en in elkaar te passen, waardoor dit een beetje geavanceerder is dan je basistrekproject voor beginners. Dit zal een geweldig project zijn als je al een pluche of twee hebt gemaakt. Een van de beste eigenschappen is dat het een goede maat is, maar toch snel opwerkt.

thematische pauze

8. Het Fat Cat haakpatroon van Annie’s Craft Store

Materiaal: Garen, fiberfill
Gereedschap: Haaknaald, tapijtnaald
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Het Fat Cat haakpatroon is populair bij Annie’s Craft Store, een grote naam in garenambachten. Het is expliciet ontworpen als een stash-buster, omdat je slechts kleine hoeveelheden van 6 kleuren nodig hebt. Kies degenen die goed bij elkaar passen, of ga voor degenen die dat niet doen en zie hoe ze zich ontwikkelen tot een leuke en levendige kat die gewoon wacht op knuffels. De ogen zijn ook gehaakt en u hoeft geen veiligheidsogen te kopen of u zorgen te maken dat kinderen of huisdieren plastic of metalen stukken te pakken krijgen.

Er zijn slechts een paar basissteken nodig en als je in de ronde kunt werken of bereid bent om het eens te proberen, kun je dit doe-het-zelf kattenpookje in slechts een paar uur aanpakken.

thematische pauze

9. Quick and Easy Knit Cat van Love Crafts

Materiaal: Garen, knopen, draad
Gereedschap: Rechte breinaalden
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Is breien meer jouw stijl als het gaat om garen? Deze Quick and Easy gebreide katten zijn iets meer dan 3 centimeter lang en perfect om op je bureau of dressoir te zitten. Hoewel ze niet ideaal zijn voor kleine kinderen, zijn ze perfect voor een opkikkertje of om een vriend te verrassen. De kleurencombinaties zijn eindeloos, omdat je kunt kiezen voor een effen kleur, strepen of voor gespikkeld of bont garen. Glittergaren, iemand?

Hun uitdrukkingen zijn echt uniek, met kleine knopjes en eenvoudige snorharen. Ze zijn niet te complex als je comfortabel bent om spanning te houden en met kleinere naalden te werken. Bovendien werken ze snel op, zodat je snel een leger katten kunt hebben.

thematische pauze

10. Gebreide knuffelkat van Budget Girl

Materiaal: Katoengarens voor polyfill
Gereedschap: Cirkelvormige breinaalden, dubbelpuntige breinaalden, garennaalden, steekmarkers
Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd

Chelsey is niet de oorspronkelijke ontwerper van het Knitted Stuffed Cat-patroon, maar ze linkt naar het patroon op haar pagina. In plaats daarvan biedt ze hoe ze het patroon volgde. Ze somt de patroonmaterialen op en welke ze kiest om te gebruiken. Het meest waardevolle deel van haar verhaal is dat ze elk deel van het patroon doorloopt waarmee ze worstelde, omdat het een meer geavanceerd patroon is. Er zijn links naar bronnen waar ze zich tot wendde toen ze de vaardigheden leerde die ze nodig had om dit prachtige gebreide kattenpluizige te maken.

Dit is een geavanceerder breipatroon, dus je moet comfortabel zijn met het werken met cirkelvormige breinaalden en technieken zoals het oppakken van steken. Haar ervaring met het werken met het patroon is nuttig, maar vergeet niet om de link naar het originele ontwerp bovenaan haar webpagina te pakken!

kattenpootverdeler

Wanneer u op zoek bent naar een plushie-patroon

Elk van de DIY katten pluche patronen die we hierboven hebben uitgelicht, zijn niet alleen schattig, maar ook gemakkelijk te maken, zelfs de meer geavanceerde. Maar welke moet je kiezen om te maken? Als je moeite hebt om te beslissen, zijn hier enkele gedachten over het beperken van je keuzes.

Materiaal

Vind je het prettiger om met stof of garen te werken? Zelfs als je nieuw bent in doe-het-zelfprojecten, geven sommige crafters misschien de voorkeur aan het ene type crafting boven het andere. Als je geen naaimachine hebt en toch wilt naaien, bekijk dan het Swat Team Kitties-project op positie nummer één. Haken en breien hebben misschien een iets steilere leercurve, maar zijn verslavende hobby’s als je eenmaal op gang komt, dus laat zenuwen niet in de weg zitten als je een kattenpache ziet die je leuk vindt.

Gereedschap

Het is misschien gemakkelijker om te beslissen wat je moet maken als je de materialen die je nodig hebt al bij de hand hebt. Als u dat niet doet, moet u mogelijk kijken naar de kosten of beschikbaarheid van de benodigde materialen en gereedschappen. Als u bijvoorbeeld geen naaimachine heeft, is de aanschaf ervan misschien niet ideaal.

Sommige van de knuffels op de lijst kunnen met de hand worden genaaid, maar het wordt meestal niet aanbevolen vanwege de stress die op de naden wordt uitgeoefend wanneer vulling wordt toegevoegd. Het vinden van garen en een haaknaald is misschien goedkoper.

Moeilijkheidsgraad

Weet je al hoe je moet naaien, haken of breien? Als je dat niet doet, kijk dan goed naar de moeilijkheidsgraad. Je wilt niet alle materialen verzamelen en aan de slag gaan, om halverwege ontmoedigd te raken als je een wegversperring tegenkomt.

Doe-het-zelfprojecten moeten leuk en nooit frustrerend zijn. Als u niet zeker weet of u een project kunt aanpakken, kan het geen kwaad om van tevoren door het patroon te kijken om te zien wat er nodig is. Als er technieken nodig zijn die je nog niet hebt geprobeerd, ga dan naar YouTube om te zien of je je op je gemak voelt om het zelf te proberen.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

DIY kattenpluifels zijn een geweldige manier om je creativiteit te uiten. Je kunt ook geschenken maken voor anderen of nieuwe manieren vinden om je huis te versieren en je passie voor katachtigen en de liefde die je voor jezelf hebt te laten zien. We zijn ervan overtuigd dat je hierboven ten minste één project hebt gezien dat je graag wilt proberen, en we hopen dat je geniet van je doe-het-zelfavontuur.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Lucille Cottin, Shutterstock