8 beste urineverwijderende kattenvoeding (zonder recept)

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

urinerecept vervanger

Opmerking: Dit artikel is GEEN vervanging voor diergeneeskundig advies en dient alleen ter informatie. Dieet en voeding zijn uiterst belangrijk, vooral als uw kat een reeds bestaande aandoening heeft zoals FLUTD, en u dient altijd het advies van uw dierenarts op te volgen.

Als u hier bent, heeft u waarschijnlijk een kat die lijdt aan een of ander urinewegprobleem of u probeert vooruit van eventuele problemen door ervoor te zorgen dat uw kat een kristal-reducerende voeding heeft.

En je bent zeker niet de enige.

Feline Lower Urinary Tract Disease, of FLUTD, is een van de meest gediagnosticeerde ziekten bij onze katachtige vrienden, en volgens Cornell College of Veterinary Medicine is FLUTD de nummer één reden dat katten dierenklinieken bezoeken.

Omdat FLUTD echt een breed scala van aandoeningen is, kan de exacte oorzaak variëren tussen katten. Toch kunnen veel vormen van FLUTD, met name die veroorzaakt worden door kristal- en steenvorming, worden behandeld met speciale en soms voorgeschreven diëten.

Deze diëten verminderen de ontwikkeling van kristallen door de pH-waarde van de urine in evenwicht te brengen, samen met het verminderen van mineralen zoals fosfor, magnesium, en calcium. Voor sommige van de populairste voeding voor katten voor urinewegen is een recept nodig, maar er zijn veel voeders voor katten die kunnen helpen ondanks het feit dat ze niet specifiek als dieet voor katten voor urinewegen zijn gelabeld.

Voorgeschreven diëten werken, en ze hebben de studies om het te bewijzen, maar deze diëten zijn niet altijd gemakkelijk voor het budget en veel zijn voorzien van minder dan ideale ingrediënten die katteneigenaren gestrest en verward kunnen achterlaten.

Daarom hebben we besloten om een lijst te maken van alternatieven voor veel voorgeschreven diëten zoals Hills Science Diet C/D, Royal Canine Urinary SO, en Blue Buffalo W+U.

We raden niet aan om over te schakelen zonder uw dierenarts en in plaats daarvan is het doel om u te helpen een meer geïnformeerde huisdier ouder te zijn. Ik ben geen dierenarts en dit is geen veterinair advies.

We zullen alles behandelen wat u moet weten over waarom deze diëten de lijst gemaakt hebben en waarom ze een goed alternatief of vervanging kunnen zijn voor voorgeschreven diëten, maar als u gewoon verder wilt gaan en zien wat de lijst maakt, kunt u het hier bekijken:

Best Urinary Wet Foods:

 1. Beste Totaal: Tiki Cat Puka Puka Luau
 2. Runner Up: Weruva Ingeblikte Klassieke Recepten
 3. Het beste voor een budget: Purina Pro Plan Urinary Tract Health
 4. Alternatief op recept: Hill’s Science Diet Urinary & Hairball Control Natvoer

Beste Urinary Droogvoeders:

 1. Beste Totaal: Dr. Elsey’s Clean Protein Droogvoer
 2. Runner Up: Farmina N&D Functional Quinoa Urinary Droogvoer
 3. Budget Alternatief: Wysong Uretic Natuurlijk Droogvoer
 4. Alternatief voorgeschreven merk: Hill’s Science Diet Urinary & Hairball Control Droogvoer

Maar eerst moeten we ons afvragen of we überhaupt wel een alternatief willen vinden.

Moet je een alternatief zonder recept zoeken?

Ik wil echt benadrukken dat ik niet een dierenarts en dit artikel is geen veterinair advies. Als uw kat al behandeld is voor kristallen, verstoppingen of stenen dan weet u hoe ernstig die aandoening kan zijn.

Dus hoewel een dieet zonder recept goedkoper kan zijn, als het niet helpt met de conditie van uw kat, zult u eindigen met weer een enorme dierenartsrekening en veel pijn voor uw kat – of erger.

Dat is geen goed scenario voor uw kat of uw budget.

Maar voorgeschreven diëten zijn een zeer ingewikkeld onderwerp en de dubbelzinnigheid van de FDA richtlijnen helpen de situatie niet. Deze diëten niet geneesmiddelen op recept bevatten– wat zeker verwarrend kan zijn voor de typische consument die (redelijkerwijs) een dieet op recept zou associëren met een geneesmiddel op recept.

Dus wat is het nut van deze diëten eigenlijk?

Hoewel het geen perfect systeem is, zijn er in de meeste gevallen klinische studies die de effectiviteit van therapeutische diëten aantonen. U kunt een dergelijke studie die Hills C/D Multicare ondersteunt hier zien. De meeste alternatieven, tenzij ze ook een dieet op recept zijn, worden niet ondersteund door klinische studies.

Het is belangrijk om elke beslissing samen met je dierenarts te nemen. Uw dierenarts zal zich bewust zijn van het feit dat er geen voorgeschreven medicijnen in deze diëten zitten en u wilt beiden het beste voor uw kat.

Met dat alles in gedachten, laten we eens kijken naar een paar redenen waarom je een alternatief zou nastreven.

Prijs

De prijs is waarschijnlijk de grootste factor voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een C/D of een ander dieetalternatief op recept voor urine.

Maar het is van cruciaal belang om op lange termijn na te denken over de gezondheid van uw kat en de kosten van de behandeling. Geld besparen op de maandelijkse kosten van kattenvoer is het gewoon niet waard als het de gezondheid van uw kat in gevaar brengt. In veel gevallen betaalt u ook nog eens het verschil met de dierenartsrekening.

Dat betekent niet dat u en uw dierenarts geen effectief alternatief kunnen vinden, maar het betekent wel dat u de voedingswaarde van het voer in overweging moet nemen en niet alleen voor de prijs boven alles moet gaan! Er zijn genoeg manieren om goedkoop kattenvoer te vinden zonder aan kwaliteit in te boeten en dat is niet anders als het gaat om urinediëten.

Kwaliteit van de ingrediënten

Hoewel het sommige mensen misschien zal verbazen, bevat Hills Science Diet C/D ingrediënten die sommige kattenouders misschien willen vermijden. Hoewel er veel discussie is in de wereld van voeding voor katten, vallen sommige van deze ingrediënten volgens sommige normen in de categorie van vulmiddelen.

Laten we eens een snelle lijst van de eerste 7 ingrediënten nemen:

Varkensvlees Bijproducten, Water, Varkenslever, Kip, Brouwers Rijst, Maïszetmeel, Sojameel

We zien niet alleen bijproducten, maar ook twee zeer duidelijke koolhydraten (brouwersrijst en maïszetmeel) en een vaak ongewenst sojaproduct bovenop dit alles. Zoals ik al zo vaak heb gezegd, betekent deze lijst alleen niet dat het voer slecht is, maar het is de moeite waard om alle opties met uw dierenarts te onderzoeken.

De Voorkeur van de Kat

Ik heb op dit punt al heel wat recensies over kattenvoer geschreven, wat ook betekent dat ik duizenden en duizenden recensies over kattenvoer van tientallen verschillende merken heb gelezen.

In feite heb ik op dit punt meer dan 100.000 kattenvoerbeoordelingen gelezen en de nummer één reden waarom kattenouders een slechte beoordeling achterlaten, is omdat hun katten het voer niet lekker vinden! Dat is een belangrijke reden waarom ik een hele gids heb gemaakt voor het vinden van het best smakende kattenvoer voor kieskeurige eters, maar net als elk ander schepsel hebben katten hun voorkeuren en afkeuren en om wat voor reden dan ook, houden ze gewoon niet van bepaald voedsel.

Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat het voer slecht is, maar als uw kat Hills C/D, of een ander urine voorgeschreven dieet gewoon niet wil eten, dan moet u wellicht een alternatief vinden.

Proactive

Bij andere katten wilt u misschien gewoon proactief zijn en ervoor zorgen dat de pH-waarde van de urine van uw kat binnen een gezond bereik ligt vóór problemen ontstaan. Een proactieve aanpak betekent niet noodzakelijk dat u een recept moet aanvragen of moet kiezen voor ingrediënten die u liever vermijdt.

In plaats daarvan kan het overwegen van voordelen voor de urine gewoon een onderdeel zijn van uw algehele benadering van het dieet van uw kat.

The Bottom Line

Uw kat vertrouwt erop dat u de beste beslissing voor hem neemt en het is belangrijk te herhalen dat u uw dierenarts moet raadplegen voordat u uw dieet aanpast.

Waarom worden katten aanbevolen Hills Science Diet C/D, Royal Canin Urinary SO of andere Urinary Prescription Diets?

Katten die lijden aan FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease) krijgen meestal Hills C/D aanbevolen, maar wat de zaken verwarrend maakt, is dat FLUTD een generieke term is die verschillende aandoeningen beschrijft. Sommige van deze aandoeningen zijn absolute noodsituaties (zoals een urethrale obstructie) en andere veroorzaken ongemak na verloop van tijd maar zijn niet direct levensbedreigend.

Veel van deze aandoeningen zijn ook nauw verwant. Blaasstenen vallen bijvoorbeeld onder de definitie van FLUTD en hoewel ze vanzelf overgaan of zelfs oplossen, kunnen ze ook urethrale verstoppingen veroorzaken.

Hoewel FLUTD zeker verwarrend kan zijn, is de meest voorkomende reden voor een C/D advies kristallen in de urine. Door een pH onevenwicht in de urine van een kat, kunnen kristallen zich ophopen en uiteindelijk een steen vormen. Er zijn twee veel voorkomende soorten kristallen (en daaruit voortvloeiende stenen): struviet en calciumoxalaat.

VCA Hospitals legt uit dat beide kristallen normaal zijn om te vinden in kattenurine, maar “Bij sommige huisdieren komen deze struvietkristallen echter samen om een echte steen te vormen in de urinewegen. Deze stenen kunnen de urinewegen irriteren en een verstopping van de urinewegen veroorzaken.”

Hoewel dit misschien te veel detail lijkt, is het van cruciaal belang om te begrijpen waarom katten Hills C/D worden aanbevolen, voordat we kunnen uitzoeken hoe we een geschikt urinedieet kunnen vinden.

Hoe werken Urinary Prescription Diets?

De mensen van de Tufts School of Veterinary Medicine leggen uit dat de belangrijkste overwegingen voor steenpreventie zijn:

 1. Verdunnen van de urine door de hoeveelheid water die het dier drinkt te verhogen (alleen blikvoer geven en/of water toevoegen aan zowel droogvoer als blikvoer)

 2. Vermindering van de hoeveelheid verbindingen waaruit de stenen bestaan in de voeding

De stoffen waaruit de stenen zijn opgebouwd kunnen ook van invloed zijn op de pH van de urine van uw kat en we weten dat stenen worden gevormd wanneer de pH buiten een gezond bereik ligt. Hills C/D werkt door het veranderen van de pH van de urine van uw kat, maar ook door het verminderen van mineralen zoals magnesium en fosfor, waarvan ook is vastgesteld dat ze bijdragen aan stenen.

Hoewel deze mineralen niet altijd specifiek op het kattenetiket worden vermeld, komen ze meestal wel in een of andere vorm voor. Vaak maken ze deel uit van het totale asgehalte. As beschrijft verschillende mineralen die in het voer van uw kat zijn achtergebleven, waaronder fosfor en magnesium, maar ook zink, calcium, en verschillende andere.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat het verdunnen van de urine (aka het gehydrateerd houden van je kat) ook als uiterst belangrijk wordt benadrukt. Natvoer is een van de beste manieren om katten gehydrateerd te houden, maar katten kunnen veel meer drinken dan alleen water, dus u kunt ook andere manieren overwegen om de hydratatie van uw kat op een creatieve manier te verhogen. In het wild zouden katten hun vochtvoorziening grotendeels halen uit het eten van muizen en ratten, maar dat is voor de meeste van onze katachtige vrienden geen optie.

We zullen kijken naar zowel nat- als droogvoer op deze lijst, maar het is nog steeds belangrijk om te benadrukken hoezeer natvoer kan helpen bij de algehele gezondheid van de urinewegen van uw kat.

Zijn voorgeschreven diëten de enige magnesiumarme voedingsmiddelen?

Absoluut niet! In de zeventiger jaren “legden wetenschappers en dierenartsen een verband tussen ziekten van de urinewegen bij katers en een te hoog asgehalte in kattenvoer. Later werd vastgesteld dat alleen magnesium – een bepaald mineraal in dat as-gehalte – verantwoordelijk was.”

Sindsdien zijn meer en meer bedrijven op de lage mineralen-bandwagon gesprongen, die katten heeft geholpen.

Dus voorgeschreven diëten zijn lang niet de enige keuze als het gaat om het vinden van magnesiumarm voedsel.

Hoe kan ik zien hoeveel magnesium er in het voedsel zit?

Sommige merken kattenvoer vermelden de hoeveelheid magnesium op het etiket, terwijl andere dat niet doen. In die gevallen moet je kijken naar het asgehalte, maar zelfs dan is het niet altijd beschikbaar. Voor de alternatieven op deze lijst vermelden we het asgehalte, het magnesiumgehalte, of beide.

Wat wordt beschouwd als Magnesiumarm of Asarm?

Terugkijkend naar de richtlijnen van Tufts, weten we dat het verhogen van de hydratatie en het verminderen van de steen-veroorzakende verbindingen in de voeding de beste opties zijn. We weten ook dat een van de belangrijkste boosdoeners magnesium is.

Maar wat wordt als laag beschouwd in termen van deze mineralen?

Voor dit artikel gaan we uit van de richtlijnen van dierenarts Dr. Debra Primovic die uitlegt “het beste kattenvoer met een laag magnesiumgehalte is een voer dat minder dan 0,12% magnesium bevat op droge stof basis.”

Het vaststellen van een basislijn voor laag asgehalte is moeilijker en zelfs na maanden van onderzoek, was ik niet in staat om een industriestandaard voor laag asgehalte te vinden. En na overleg met een paar bevriende dierenartsen lijkt het erop dat die er ook niet is. Dus voor deze lijst beschouwen we 2,6% as als laag, hetzelfde getal dat we hebben gebruikt in onze lijst van de beste kattenvoeders met een laag asgehalte.

Hoeveel magnesium en fosfor zit er in Hills Science Diet C/D?

Het laatste waar we naar moeten kijken is hoeveel as, magnesium, calcium en fosfor er in het Hills dieet zit. Hoewel er veel meer dan alleen deze drie criteria, maar het is belangrijk ze in gedachten te houden als we onze alternatieven bekijken.

Dit is wat de Hills website te zeggen heeft over de ingeblikte versie van C/D:

 • Magnesium: 0.067 %
 • Fosfor: 0,74 %
 • Calcium: 0,78%

Wat de droge versie van C/D betreft, zien we het volgende:

 • Magnesium: 0.08%
 • Fosfor: 0,8%
 • Calcium: 0,8%

Nogmaals, dit zijn niet de alleen factoren om rekening mee te houden, maar zij zullen ons helpen in de juiste richting te wijzen en vergelijkbare producten te vinden, althans wat mineralen betreft.

Hoeveel magnesium en fosfor zit er in Royal Canin Urinary SO?

Laten we nu eens kijken naar een van de grootste voorgeschreven diëten die er zijn en zien wat er in Royal Canin zit.

Dit is wat er in de ingeblikte versie van Urinary SO zit op basis van droge stof (zonder water):

 • Magnesium: 0.4%
 • Fosfor: 0,8%

Dit is wat de Royal Canin website te zeggen heeft over de droge versie van Urinary SO:

 • Magnesium: 0.1%
 • Fosfor: 1,26%
 • Calcium: 1,26%

Hoeveel magnesium en fosfor zit er in Blue Buffalo W+U?

Dit is wat er in de ingeblikte versie van Blue Buffalo W+U zit:

 • Magnesium: 0.1%
 • Fosfor: 1,45% (op basis van de droge stof)

Beste Natte Urinary Prescription Dieet Alternatieven

Oké, op dit punt zou je een goed begrip moeten hebben van hoe urine voorgeschreven diëten werken, dus laten we eens een kijkje nemen naar onze favoriete alternatieven.

Best Overall: Tiki Cat Puka Puka Luau

Tiki Cat Puka Puka Luau

Tiki Cat Puka Puka Luau

 • GRANENVRIJ VOEDING – Katten zijn carnivoren, dus geef uw kat het vlees en de zeevruchten waar ze naar hunkert met elke…
 • HOOG VochtIG CANNED FOOD – Reken op het hoge vochtgehalte van elk blik Luau om uw kat de…

Tiki Cat brengt zichzelf eigenlijk niet op de markt als een urinedieet, maar voldoet toch aan veel van de normen die we zouden willen zien met een laag asgehalte en heeft zelfs minder magnesium dan Hills Science Diet C/D. Ik ben een grote fan van het merk Tiki Cat en ik denk dat ze een van de meer onderschatte kattenvoeders op de markt zijn. Hun branding kan een beetje gek zijn, maar hun kattenvoer is allesbehalve gek en hun oprichter heeft een lange geschiedenis in de dierenvoedingsindustrie.

Als je een blikje opent of een foto ziet, zul je zien dat dit voer eruit ziet als een blikje kip – wat geweldig nieuws is voor onze vleesetende katers. Er is echt geen giswerk naar wat er in zit (tenminste niet naar de hoofdingrediënten) en je kunt de meeste ingrediënten gemakkelijk begrijpen.

Dit kattenvoer is ook een van de weinige op de markt die geen gebruik maakt van de gebruikelijke verdikkingsmiddelen zoals guargom of xanthaangom. Hoewel sommige mensen misschien geen mening hebben over deze ingrediënten, is het een geweldige kwaliteit voor anderen.

Echter, dit is een premium kattenvoer en als de prijs de belangrijkste drijfveer is, is dit misschien geen geweldige optie. Maar als u kattenvoer van hoge kwaliteit wilt, zonder recept, dan zou deze Tiki Cat smaak een goede optie kunnen zijn.

Laag asgehalte, laag magnesiumgehalte en weinig koolhydraten in combinatie met een focus op hoogwaardige eiwitbronnen maken dit kattenvoer een geweldige keuze voor veel katachtigen. Zoals altijd, raadpleeg uw dierenarts voordat u een door een dierenarts aanbevolen dieet vervangt.

U kunt de laatste prijs zien en meer reviews lezen op Amazon door hier te klikken.

Zoals bij al onze kattenvoer reviews, gaan we dieper in op de eerste 5 ingrediënten om een beter idee te krijgen van wat er in dit voer zit:

1. Kip

Dit is geen verrassing. Bekijk een van de foto’s van dit voer en het is duidelijk dat kip een hoofdingrediënt is. Het lijkt meer op een blikje versnipperde kip dan op kattenvoer en ik ben niet de enige die er zo over denkt. Je kunt de oprichtster van Tiki Cats in deze video een hap uit haar kattenvoer zien nemen!

2. Kippenbouillon

We zien bouillon in het meeste natvoer, dus het is geen verrassing om het hier te zien. Katten hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen als het op hydratatie aankomt, dus een beetje bouillon is nooit een slechte toevoeging.

3. Zonnebloemzaad Olie

Hoewel ik veel liever een dierlijke bron van vetten zou zien voor uw kat, kan zonnebloemolie toch een aantal waardevolle vetzuren leveren en de prijs onder controle houden.

4. Tricalcium Fosfaat

Tricalcium fosfaat is een antiklontermiddel dat ook helpt de algehele pH-waarde van het voer van uw kat in balans te brengen. Een evenwichtige pH-waarde is een ander belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid van de urinewegen, maar dankzij dit ingrediënt kan Tiki Cat ook meer gebruikelijke middelen zoals guargom en xanthamgom vermijden.

5. Taurine

Taurine is een aminozuur en een absolute vereiste voor uw kat.

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het Puka Puka Luau recept:

Kip, kippenbouillon, zonnebloemolie, tricalciumfosfaat, taurine, cholinechloride, kaliumchloride, natriumchloride, magnesiumsulfaat, zinkaminozuur-chelaat, ijzeraminozuur-chelaat, vitamine E-supplement, ascorbinezuur, thiaminemononitraat (vitamine B1), niacine (vitamine B3), mangaanaminozuur-chelaat, vitamine A-supplement, koperaminozuur-chelaat, calciumjodaat, calciumpantothenaat, natriumseleniet, riboflavinsupplement (vitamine B2), vitamine B12-supplement, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine K3-supplement.

Hier is de gegarandeerde analyse.

 • 16% Eiwit
 • 2,6% Vet
 • 0% Vezel
 • 80% Vochtigheid

Runner Up: Weruva Ingeblikte Klassieke Recepten

Weruva Mideast Feest

Weruva Mideast Feast

 • Meer dan 10 unieke smaken om uit te kiezen
 • 1.5% Max As Inhoud (Mideast Feast)
 • 0,02% Magnesium (Mideast Feast)
 • 0,15% Fosfor (Mideast Feast)

Het zal u misschien verbazen dat er nog een kattenvoer op deze lijst staat dat niet gelabeld of zwaar op de markt gebracht als een urine-specifiek dieet…laat dat je niet voor de gek houden.

Niet alleen is er een breed scala aan kattenvoer dat voldoet aan onze criteria, maar voedingsmiddelen zoals Weruva hebben nog steeds de gezondheid van de urinewegen in het achterhoofd zonder het op hun hoofdetiket te plakken. Weruva legt op hun website uit dat het hoge vochtgehalte in combinatie met het hoogwaardige vlees en het lage magnesiumgehalte zeer urinewegvriendelijk is.

Ze leggen specifiek uit dat “Als obligate carnivoren, moeten katten vlees eten, en kwaliteitsvlees helpt bij het bevorderen van gezonde urine pH-waarden. De juiste urine pH voor katten is licht zuur, wat, samen met de juiste hydratatie, kan helpen kristalvorming te voorkomen.”

Om duidelijk te zijn, dat is verre van een klinische studie die je zou verwachten van een voorgeschreven dieet, maar het komt overeen met wat we weten over problemen met de urinewegen.

Maar wat Weruva echt onderscheidt is de verscheidenheid aan smaken waar u en uw kat uit kunnen kiezen- waaronder een aantal ingrediënten en variëteiten die u waarschijnlijk nergens anders zult zien, wat de reden is waarom dit merk ook voorkomt op onze lijst van de beste kattenvoeding voor kieskeurige katten.

Bijvoorbeeld, de Marbella Paella smaak bevat zeevruchten ingrediënten zoals calamari, garnalen, en mossel. Hoewel afwisseling zeker geen vereiste is, en het doel hier is om het beste urinevoer te vinden, is het in dit geval wel een leuke bonus.

Alle Weruva Canned Classic Recepten zijn laag in fosfor, magnesium, & as, maar sommige recepten zullen meer of minder dierlijke eiwitten hebben in de eerste vijf ingrediënten, dus controleer dubbel of je tevreden bent met de specifieke smaak die je op het oog hebt. Ik raad over het algemeen de Mideast Feast, Mack & Jack, en Marbella Paella smaken aan als je niet zeker bent.

U kunt alle smaken bekijken, samen met 10+ smaken samen met de laatste prijs op Amazon door hier te klikken.

Maar als je geïnteresseerd bent om meer te leren, gaan we de eerste vijf ingrediënten in het Mideast Feast recept nader bekijken:

1. Tonijn

We zijn altijd blij om een dierlijk eiwit te zien zonder enige kwalificatie erop. Geen bijproducten hier en dit is gewoon tonijn waar onze katachtige vrienden van houden. Weruva vertelt ons ook dat al hun tonijn uit de oceaan komt en eco-vriendelijk is.

2. Voldoende water voor verwerking

Water (en soms bouillon) is een typisch ingrediënt van elk natvoer, dus dit is geen verrassing. Het gebruik van water in plaats van bouillon kan helpen de totale kosten te drukken. Als het gaat om urinediëten, is water altijd een goede zaak omdat vocht een sleutelfactor is in het verminderen en elimineren van problemen met de urinewegen.

3. Tilapia

Nog een eiwitbron is altijd goed en nog beter dat er ook hier geen kwalificaties aan verbonden zijn. Ik ben ook blij om een tweede grote bron van omega vetzuren voor onze katachtige vrienden te zien.

4. Aardappelzetmeel

Hoewel koolhydraten niet ideaal zijn, is aardappelzetmeel niet de grootste boosdoener in vergelijking met producten met een lagere glycemie, zoals maïs. Ik ben blij te zien dat dit ingrediënt hier niet bovenaan de lijst staat en producten als dit helpen de totale kosten laag te houden.

5. Zonnebloemzaadolie

Vetten van dierlijke oorsprong zijn altijd een betere keuze, maar meer vetzuren, zelfs als ze van planten afkomstig zijn, is geen slechte zaak.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst met ingrediënten voor het Weruva Mideast Feast recept:

Tonijn in zijn geheel, water genoeg voor verwerking, Tilapia, aardappelzetmeel, zonnebloemzaadolie, dicalciumfosfaat, xanthaangom, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, zinksulfaat, thiamine-mononitraat (vitamine B1), nicotinezuur (vitamine B3), ijzersulfaat, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, kaliumjodide, mangaansulfaat, vitamine D3-supplement, kopersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, menadionnatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K), vitamine B12-supplement.

 • 10% Eiwit
 • 7% Vet
 • .05% Vezels
 • 78% Vochtigheid

Best On A Budget: Purina Pro Plan Urinary Tract Health

Normaal gesproken raad ik Purina niet aan, omdat ze vaak controversiële ingrediënten bevatten, maar als we natvoer met een laag magnesium- en fosforgehalte moeten vinden, zijn onze opties soms beperkt.

Dit Purina recept bevat twee soorten bijproducten van vlees, die we gewoonlijk als vulmiddel beschouwen, maar ik beloof je dat het niet zo slecht is als het klinkt!

Terugkerend naar de Association of American Feed Control Officers voor enkele definities kunnen we zien dat vleesbijproducten de delen van het dier zijn “anders dan het spierweefsel, inclusief de inwendige organen en botten. Het omvat sommige delen die mensen eten (zoals levers, nieren en pens), maar ook delen die in de VS gewoonlijk niet door mensen worden geconsumeerd.”

Maar in veel gevallen is het etiket van niet geschikt zijn voor menselijke consumptie meer een culturele definitie dan een voedingsdefinitie.

De AAFCO zegt verder dat “sommige bijprodukten, zoals uiers en longen, door het USDA niet als “eetbaar” worden beschouwd voor menselijke consumptie, maar dat zij volkomen veilig en voedzaam kunnen zijn voor dieren die niet geneigd zijn zich te laten verleiden door de onaantrekkelijke aard van deze delen van dieren”.

We hebben ook al gekeken naar de voordelen van orgaanvlees, maar de korte versie is dat de wilde voorouders van je katachtige hun neus niet zouden hebben opgetrokken voor sommige van deze minder-dan-wenselijke vleessoorten.

Dat betekent niet dat we een volledig dieet van orgaanvlees zouden willen zien, maar het betekent ook niet dat we ze koste wat kost moeten vermijden.

Dit recept is speciaal gemaakt om te helpen bij het beheer van urinestenen en terwijl het misschien niet de klinische studies die het verdienen een recept label, het heeft meer dan 6.000 vijf-sterren beoordelingen ondersteunen het op Amazon.

Er zijn ook 3 verschillende smaken om uit te kiezen en terwijl dat normaal niet bijzonder opmerkelijk zou zijn, in de wereld van urinediëten is het nogal een grote deal omdat de meeste urinediëten zeer weinig smaakkeuzes hebben.

Over het geheel genomen is Purina Pro Plan Urinary Health een degelijk alternatief voor voorgeschreven diëten, en hoewel de ingrediëntenlijst niet perfect is, zou het feit dat de eerste 5 ingrediënten ofwel water zijn of afkomstig van dieren een lange weg moeten gaan bij het maken van een beslissing. Natuurlijk helpt het ook dat het budgetvriendelijk is.

U kunt een aantal van die 6.000 vijf-sterren reviews lezen, alle smaken bekijken en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat met uitzondering van water, alle vijf van de eerste ingrediënten afkomstig zijn van dieren, zelfs als dat sommige bijproducten omvat. Maar laten we eens wat beter kijken naar wat er allemaal in het Beef & Chicken recept zit om een beter idee te krijgen van dit recept.

1. Vlees Bijprodukten

We hebben net gekeken naar hoe bijproducten van vlees misschien niet zo slecht zijn als het klinkt en het is een redelijk compromis als het gaat om budget-vriendelijk te blijven. Helaas is het nog steeds een containerbegrip, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen wat exact bijproducten bevat, maar het is in ieder geval afgestemd op de diersoort van onze vleesetende katten, in die zin dat het ingrediënten betreft die afkomstig zijn van dieren.

2. Water

Het is normaal om water of bouillon te zien in zowat elk natvoer recept. Ik geef altijd de voorkeur aan bouillon omdat het een ander dierlijk ingrediënt is, maar de toevoeging van water is ook niet erg. Het helpt ook om de prijs van het recept te drukken.

3. Kip Bijprodukten

Volgens de AAFCO “moeten bijproducten van gevogelte bestaan uit niet-afgesneden schone delen van karkassen van geslacht gevogelte, zoals koppen, poten, ingewanden, vrij van fecaliën en vreemde bestanddelen, behalve in sporen die onvermijdelijk kunnen voorkomen bij goede fabriekspraktijken.”

Over het geheel genomen lijkt het dus sterk op de vlees-bij-producten die we eerder zagen.

4. Rundvlees

Rundvlees is een geweldige toevoeging en niet iets wat je regelmatig in kattenvoer ziet. Hoewel dit dieet kip bevat, en het moeilijk kan zijn om recepten zonder kip te vinden, voegt de toevoeging van rundvlees wat variatie toe aan dit recept dat sommige katachtigen zullen waarderen.

Het is ook een uitstekende eiwitbron en een verbetering ten opzichte van de bijproducten die we tot nu toe hebben gezien.

5. Kip

Het is goed om nog een ingrediënt van dierlijke oorsprong te zien, vooral na twee bijproductingrediënten. Door deze kwaliteitsingrediënten lager op de lijst te zetten, kan Purina de prijzen laag houden en toch een concurrerende kwaliteit behouden.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het Purina Pro Plan Urinary Tract Health Beef & Chicken Recipe:

Rundvlees &; Kip Entree: Vlees bijproducten, Water, Kip bijproducten, Rundvlees, Kip, Rijst, Tricalciumfosfaat, Guargom, Kaliumchloride, Mineralen [Potassium Chloride, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Potassium Iodide]Zout, Carrageen, Taurine, Toegevoegde kleur, Choline Chloride, Vitaminen [Thiamine Mononitrate, Vitamin E Supplement, Niacin, Calcium Pantothenate, Vitamin A Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin Supplement, Vitamin B-12 Supplement, Biotin, Folic Acid, Vitamin D-3 Supplement]. B474018.

 • 10.0% Eiwit
 • 7.0% Vet
 • 0.5% Vezel
 • 78.0% Vochtigheid

Voorgeschreven Merk Alternatief: Hill’s Science Diet Urinary & Hairball Control Natvoer

Als u op zoek bent naar een alternatief dat zo dicht mogelijk in de buurt komt van voorgeschreven diëten, dan is het een goed idee om met hetzelfde merk te beginnen.

Dus wat is het verschil tussen Hill’s Science Diet C/D en hun Urinary & Hairball Control natvoer?

Het grootste verschil is dat C/D klinisch bewezen is om de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen en ook al heeft hun Urinary &; Hairball Control dieet niet dezelfde klinische tests ondergaan, het is nog steeds ontworpen om de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen met een evenwichtige pH-waarde en een laag gehalte aan mineralen – en dat komt rechtstreeks van Hills.

De ingrediënten zijn anders, maar er zijn nog steeds veel overeenkomsten. Ik verwacht dat katten die graag C/D eten dit recept ook lekker zullen vinden, omdat ingrediënten als bijproducten van varkensvlees, kip en lever in beide recepten prominent aanwezig zijn.

Voor het Urinary & Hairball control recept is natuurlijk geen recept nodig en je kunt het op elk moment bij Amazon bestellen.

Ondanks de mogelijke gelijkenissen, moet u uw dierenarts raadplegen alvorens hierover een beslissing te nemen en dit is geen medisch advies.

Buiten het bestek van urinedieet is de lijst van ingrediënten in het Urinary & Hairball recept niet uitzonderlijk, maar ze zijn ook verre van slecht. Hoewel het enkele bijproducten bevat, zijn de eerste 5 ingrediënten van dit dieet allemaal van dierlijke oorsprong of water. Dat is een goed begin voor elk dieet!

Maar het grote probleem met de ingrediënten is dat ondanks vele toevoegingen om de kosten te drukken, het totale dieet niet gemakkelijk is voor het budget.

Toch zijn er meer dan 3.500 vijf-sterren beoordelingen op Amazon ondersteuning van deze voeding-dat gaat een lange weg. U kunt al die beoordelingen lezen en de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Voordat we verder gaan, laten we eens een kijkje nemen op wat er in dit urinary kattenvoer zit door de eerste 5 ingrediënten te bekijken:

1. Water

Water is een essentieel onderdeel van elk natvoer, maar meestal willen we dit op de tweede plaats van de ingrediëntenlijst zien. Echter, als het gaat om urine-specifieke diëten is het zeker vergeeflijk omdat toegevoegd vocht zo’n belangrijk onderdeel is van het verminderen van stenen en kristallen.

2. Kip

Ook al staat het op de tweede plaats, we zijn altijd blij om een dierlijk eiwit te zien zonder zonder extra kwalificaties. In deze vorm suggereert kip dat het vergelijkbaar is met wat we in de kruidenierswinkel zouden zien, hoewel het waarschijnlijk enkele stukken van mindere kwaliteit bevat.

3. Kalkoenlever

Lever wordt door sommigen beschouwd als een bijproduct, maar het is zeker een stapje hoger dan de ingrediënten die meestal dat label verdienen. In het wild zou uw kat graag lever eten en het is ook een geweldige bron van vitamine A en andere voedingsstoffen.

4. Varkensvlees Bijprodukten

We hebben goed gekeken naar bijproducten toen we onze budget keuze van Purina bekeken, en hoewel het niet ideaal is, kunnen bijproducten met mate een redelijke toevoeging zijn aan kattenvoer, vooral als het doel is om kosten te besparen.

5. Varkenslever

Meer orgaanvlees is geen slechte toevoeging en hoewel het bij de soort past, is het helaas de tweede bron van lever in dit dieet. Voor deze prijs, zou ik liever een andere kwaliteit vlees product zien.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Dit is de volledige lijst van ingrediënten in het Hill’s Science Diet Urinary & Hairball Control Natvoer Savory Chicken recept:

Water, Kip, Kalkoenlever, Varkensbijproducten, Varkenslever, Kalkoenhart, Cellulosepoeder, Maïszetmeel, Rijst, Sojameel, Gedroogde Bietenpulp, Kippenleveraroma, Ei-aroma, Vismeel, Titaniumdioxide kleur, Guargom, Brouwers Gedroogde Gist, L-Tryptofaan, Mononatriumfosfaat, Kaliumcitraat, Calciumcarbonaat, Visolie, Cholinechloride, vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Niacine Supplement, Calcium Pantothenaat, Vitamine B12 Supplement, Riboflavine Supplement, Biotine, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (bron van Vitamine K), Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement), L-Lysine, Taurine, L-Carnitine, mineralen (Zinkoxide, Ferrosulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Calcium-Iodaat), Beta-Caroteen.

 • 7.0% Eiwit
 • 3,5% Vet
 • 1,5% vezels
 • 78% Vochtigheid

Beste Droge Urine Voorschrift Dieetvervangers

Nu we de opties voor nat kattenvoer hebben bekeken, laten we eens kijken naar de opties voor droogvoer.

Best Overall: Dr. Elsey’s Clean Protein Droogvoer

Het merk Dr. Elsey is begonnen als kattenbakvulling (en ze maken vandaag de dag nog steeds geweldige kattenbakvulling) maar de laatste jaren hebben ze ook een sterke reputatie opgebouwd als kattenvoerbedrijf. Zoals je zou verwachten van een merk met CleanProtein in de naam, zijn deze droge brokjes gericht op hoogwaardige eiwitbronnen en veel van hen.

Dierlijke eiwitten van hoge kwaliteit zijn altijd een goed uitgangspunt voor een vleesetend katje en de eerste 5 ingrediënten zijn allemaal afkomstig van dieren als je gelatine meerekent. Hoewel dat in natvoer niet altijd moeilijk te vinden is, kan het bij brokjes wel eens moeilijk zijn.

Naast kwaliteitsingrediënten zien we ook een laag magnesiumgehalte van 0,07% en een laag fosforgehalte van 0,99%.

Ook al verandert het niets aan wat er in de zak zit, ik hou van het verhaal achter het merk Dr. Elsey’s en de levensechte Dr. Elsey is al tientallen jaren een toegewijde kattenliefhebber en voorvechter van katachtigen. Het bedrijf doneert regelmatig aan asielen en richt zich op het oplossen van grote problemen zoals katachtige zwerfvuil.

Nogmaals, dat is geen reden om te kopen en we zouden dit dieet niet opnemen als ze niet aan de eisen van een urinedieet voldoen, maar het is leuk om te weten wie er achter het merk zit.

We gaan de eerste 5 ingrediënten binnen het kiprecept nader bekijken om een beter gevoel te krijgen voor dit recept maar als je meer reviews wilt lezen en de laatste prijs op Amazon wilt zien kun je hier klikken.

Laten we de eerste 5 ingrediënten eens nader bekijken om een beter idee te krijgen van wat er in het kiprecept zit.

1. Kip

Zoals we kunnen verwachten van een recept met kip in de naam, is kip het eerste eiwit. Wanneer we gevogelte of een vleesbron zien zonder enige kwalificatie, zeggen de AAFCO richtlijnen ons dat het lijkt op wat we zouden verwachten in de supermarkt met wat minder-dan-ideale stukken erbij, maar het is nog steeds een goed begin van dit droogvoer.

2. Gedroogd Eiproduct

Eieren zijn een geweldige bron van zeer goed verteerbare eiwitten en aminozuren voor katten. Wanneer dit ingrediënt in kattenvoer wordt aangetroffen, beschrijft het gedehydrateerde eieren (waarvan de schaal is verwijderd). Omdat dit product gedroogd is, is het gemakkelijker op te slaan en kan het vaak de totale kosten drukken.

3. Varkens Eiwit Isolaat

Dit ingrediënt klinkt misschien ingewikkeld, maar als we het in kleinere stukjes opsplitsen, wordt het vrij eenvoudig. Iedereen is al bekend met varkensvlees en dit is specifiek varkensvlees eiwit dat is geïsoleerd. Het is een zeer geconcentreerd eiwit met een hoge biologische beschikbaarheid en een deel van hoe dit droogvoer in staat is om zo’n hoog eiwitgehalte te bereiken.

4. Gelatine

Het produktieproces van droogvoer vereist een of ander bindmiddel en om deze reden (naast kostenbesparing) worden er vaak groenten, zetmeel en granen in verwerkt.

Maar Dr. Elsey neemt een andere route en gebruikt gelatine die meestal afkomstig is van dieren. Gelatine zal niet veel invloed hebben op het eiwitgehalte, maar het helpt wel om de eerste vijf ingrediënten aan te passen aan de diersoort, omdat ze allemaal afkomstig zijn van dieren, wat beter overeenkomt met het natuurlijke dieet van uw vleesetende kat.

5. Kippenvet

Een andere geweldige toevoeging aan dit recept is kippenvet. Vet, een eenvoudig te begrijpen ingrediënt, is een belangrijke voedingsstof voor katten en voegt extra smaak toe.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Kip, Gedroogd Eiproduct, Varkens Eiwitisolaat, Gelatine, Kippenvet (Geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Lijnzaad, Natuurlijk aroma, Zalmolie, Kaliumcitraat, Calciumcarbonaat, Fructooligosaccharide, Calciumcarbonaat, Choline Chloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Vitamine A-acetaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuur-chelaat, mangaanaminozuur-chelaat, Chelaat van zinkaminozuur, Chelaat van koperaminozuur, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 59% Eiwit
 • 18% Vet
 • 4% Vezels
 • 12% Vochtigheid

Runner Up: Farmina N&D Functional Quinoa Urinary Droogvoer

Farmina is een minder bekend merk met een breed scala aan speciale diëten, waaronder dit urineweggezond droogvoer. Met een focus op eend, zou dit recept interessanter kunnen zijn voor bepaalde kieskeurige katachtigen.

Hoewel dit voer misschien niet dezelfde inzet voor dierlijke eiwitten heeft als onze beste algemene keuze heeft Farmina een verscheidenheid aan andere interessante ingrediënten opgenomen, waaronder urinewegondersteunende cranberry. Cranberry is bekend in de menselijke wereld voor de ondersteuning van de urinewegen en het beheer van UTI’s, maar het heeft dezelfde voordelen voor onze katachtige vrienden ook.

Farmina richt zich echter niet alleen op de gezondheid van de urinewegen en besteedt ook veel aandacht aan de gezondheid van de spijsvertering met de toevoeging van quinoa, die we nader zullen bekijken in onze bespreking van de top 5 ingrediënten.

Zoals we zouden verwachten, houdt Farmina passende niveaus van magnesium op 0,08% en fosfor op 0,9%, wat vergelijkbaar is met veel andere urinediëten, waaronder sommige voorgeschreven diëten.

Over het geheel genomen is dit recept voor Farmina een solide keuze, maar het verdient nog steeds de tweede plaats omdat het niet zo aangepast is aan de diersoort als andere opties op deze lijst, maar het is nog steeds een van mijn favoriete droge brokjes op de markt.

We gaan kijken naar de eerste 5 ingrediënten om een beter idee te krijgen van wat er in zit, maar als je meer reviews wilt zien samen met de laatste prijs op Amazon kun je hier klikken.

Laten we eens dieper ingaan op de eerste 5 ingrediënten om te zien wat er in het N&D Urinary recept van Farmina zit.

1. Eend zonder been

Zoals altijd willen we de ingrediëntenlijst beginnen met een hoogwaardig dierlijk eiwit en eend is een goed begin. Het feit dat het ontbeend is, verandert niet veel volgens de AAFCO definities.

2. Gedehydrateerde Eend

Een tweede, en bijpassende, eiwitbron is een geweldige toevoeging aan dit recept. Gedehydrateerde eend is vergelijkbaar met het bovenstaande, maar in dit geval heeft het een ander soort bewerking ondergaan.

3. Erwten Zetmeel

Erwtenzetmeel is niet mijn favoriete ingrediënt omdat het niet soorteigen is, maar het is nog steeds een betere keuze dan andere koolhydraten. Omdat droogvoer een ander productieproces heeft, is het ook moeilijk om de toevoeging van een soort zetmeel of bindmiddel te vermijden. Zoals we zagen bij Dr. Elsey’s droogvoer wordt in sommige recepten gelatine gebruikt.

4. Kippenvet

Proteïnen van dierlijke oorsprong zijn geweldig…en vetten van dierlijke oorsprong ook! Ik ben blij om nog een ingrediënt van dierlijke oorsprong in de top vijf ingrediënten te zien.

5. Quinoa Zaad

Over de waarde van quinoazaad kan gediscussieerd worden en ik zou meestal de voorkeur geven aan een dierlijk eiwit. Er valt echter veel voor te zeggen dat quinoazaad spijsverteringsvoordelen kan bieden aan katten. Het staat ook bekend om zijn lage glycemische index, dus wat betreft plantaardige toevoegingen is het zeker niet het slechtste.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het eendenrecept:

eend zonder been, gedehydrateerde eend, erwtenzetmeel, kippenvet, quinoazaad, gedroogde hele eieren, gedehydrateerde haring, haringolie, gedroogde cranberry, kamille, fructooligosaccharide, gistextract, psylliumzaadschil, calciumcarbonaat, kaliumchloride, brouwers gedroogde gist, zout, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, ascorbinezuur, niacine, calciumpantothenaat, riboflavine, pyridoxine hydrochloride, thiamine mononitraat, biotine, foliumzuur, vitamine B12 supplement, choline chloride, beta-caroteen, zink methionine hydroxy analoog chelaat, mangaan methionine hydroxy analoog chelaat, ferro-glycine, koper methionine hydroxy analoog chelaat, DL-Methionine, taurine, aloë vera gel concentraat, groene thee extract, rozemarijn extract, gemengde tocoferolen (een conserveringsmiddel).

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 33% Eiwit
 • 16,5% Vet
 • 2,1% Vezels
 • 8% Vochtigheid

Budget Alternatief: Wysong Uretic Natuurlijk Droogvoer

Wysong Uretic droogvoer dat een magnesium- en fosforprofiel heeft dat vergelijkbaar is met Hills Science Diet C/D en veel andere voorgeschreven diëten. Nogmaals, dit maakt de diëten niet gelijkwaardig, maar het kan een goed begin zijn. Nog beter, Wysong Uretic is gemakkelijk voor het budget, vereist geen recept van een dierenarts en is specifiek op de markt gebracht als urinewegvoer.

Over het geheel genomen is Wysong Uretic een geweldige balans tussen prijs en kwaliteit, waardoor het een redelijk alternatief is voor Hills C/D. Dit recept heeft ook meer dan 1.000 vijf-sterren beoordelingen die het ondersteunen op Amazon en u kunt ze lezen (samen met het controleren van de laatste prijs) door hier te klikken.

Laten we eens een beter gevoel krijgen over wat er in dit dieet zit door een blik te werpen op de eerste 5 ingrediënten.

1. Kip

Dierlijke eiwitten zijn altijd een goed begin van een dieet en dat is hier niet anders. Volgens de AAFCO gaat het bij gevogelte zonder verdere kwalificaties “om de delen van de vogel zoals u die zou aantreffen als u een hele kip of kalkoen in de supermarkt zou kopen”.

Ze gaan verder met te zeggen dat je ook een aantal extra delen moet verwachten die je niet in de winkel zou vinden, maar dat is nog steeds geweldig voor je katachtige vriend.

2. Kippen Meel

Meel, van welke soort dan ook, is het vermalen vlees nadat het een hittebehandeling heeft ondergaan en het water verwijderd is. Maaltijden zijn eiwitrijk, maar missen over het algemeen de gezonde vetten die goed zijn voor katten. Wysong maakt dit echter goed met andere ingrediënten en over het algemeen heeft de voeding een vetgehalte van 15%, wat aan de hogere kant is van de meeste droogvoeders.

Over het geheel genomen is meel een solide ingrediënt dat een hoog eiwitgehalte levert, ook al zouden we er niet te veel van willen zien.

3. Kippenvet

Vet is een ander solide ingrediënt omdat het soortspecifiek is voor onze vleesetende katachtigen. Het helpt ook om het lagere vetgehalte van het vorige ingrediënt te compenseren.

4. Aardappel Eiwit

Dit is ons eerste niet-dierlijke ingrediënt en hoewel ik graag meer eiwitten van dierlijke oorsprong zou zien, zit het in ieder geval in ingrediënt nummer 4. Studies suggereren dat katten plantaardige eiwitten kunnen verteren en absorberen, ook al bevatten ze niet hetzelfde aminozuurprofiel.

5. Bruine Rijst

Mijn minst favoriete ingrediënt op deze lijst, maar ingrediënten zoals bruine rijst helpen wel de totale kosten van dit dieet omlaag te brengen. Katten hebben niet echt koolhydraten nodig, maar er zijn zeker slechtere opties en slechtere recepten.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier vindt u de volledige lijst van ingrediënten in het Wysong Uretic Natural Droogvoer:

Kip, Kippenmeel, Kippenvet (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Aardappelproteïne, Bruine Rijst, Erwten, Lijnzaad, Vleesproteïne-isolaat, Gedroogde Gewone Bietenpulp, Natuurlijk aroma, Sesamzaadjes, Gedroogde Kaas, Gedroogde Wei, DL-methionine, zout, gedroogde tomatenpuree, taurine, calciumcarbonaat, veenbessenextract, calciumpropionaat (een conserveermiddel), cholinechloride, kokosolie, biologisch gerstegraspoeder, gedroogd bosbessenpoeder, gedroogde kelp, Gedroogde yoghurt, citroenzuur (een conserveringsmiddel), gedroogde boerenkool, gedroogde spinazie, gedroogde wortelen, appelpectine, visolie, gistextract, gemengde tocoferolen (een conserveringsmiddel), rozemarijnextract, inuline, gistcultuur, Mineralen (kaliumchloride, zinkproteïnaat, zinksulfaat, ijzersulfaat, ijzerproteïnaat, kopersulfaat, koperproteïnaat, mangaansulfaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, calciumjodaat), vitaminen (ascorbinezuur [source of Vitamin C]Vitamine E-supplement, Niacine-supplement, Calcium Pantothenaat, Vitamine A-supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride [source of Vitamin B6]Riboflavinesupplement, Vitamine D3-supplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Gedroogd Aspergillus oryzae-fermentatieproduct, Gedroogd Enterococcus faecium-fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus casei-fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus acidophilus gistingsproduct, Gedroogd Bacillus subtilis gistingsproduct, Gedroogd Lactobacillus plantarum gistingsproduct, Gedroogd Lactobacillus lactis gistingsproduct, Peper.

 • 42% Eiwit
 • 15% Vet
 • 5% vezels
 • 10% Vochtigheid

Voorgeschreven Merk Alternatief: Hill’s Science Diet Urinary & Hairball Control Droogvoer

Veel merken die urinedieet op recept aanbieden, maken ook diëten zonder recept.

Hoewel deze niet-receptplichtige versies geen klinisch onderzoek hebben, hebben ze vaak een vergelijkbaar ingredientenprofiel omdat ze van hetzelfde merk zijn en als je een goede vervanger zoekt, kunnen ze een goede plaats zijn om te beginnen.

Dat is waar Hill’s Science Diet Urinary & Hairball Control droogvoer in beeld komt.

Maar wat is het verschil tussen het C/D voorgeschreven dieet van Hills en dit recept?

Het grootste verschil is natuurlijk het gebrek aan klinische studies die dit dieet ondersteunen als het gaat om de gezondheid van de urinewegen, en zoals we al hebben besproken is dat wat de voorgeschreven diëten echt onderscheidt van de rest.

Buiten dat is de lijst van ingrediënten vrij gelijkaardig. We kunnen zien dat de eerste 8 ingrediënten voor het recept C/D dieet zijn:

Kip, Volkoren Maïs, Maïs Gluten Meel, Volkoren Tarwe, Rijst, Varkensvet, Kippenmeel, Eiproduct

Vergelijk dat met de eerste 8 ingrediënten in het niet-recept urineweg en haarbal dieet en we zien:

Kip, Volkoren Tarwe, Maïs Gluten Meel, Varkensvet, Cellulose poeder, Tarwegluten, Kippenlever Smaakstof, Gedroogde Bietenpulp

Hoewel enkele kleinere ingrediënten zijn verschoven, zijn de grote eiwitbronnen in beide recepten gelijk. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, er zit meer in deze diëten dan alleen de eerste 8 ingrediënten en dit is alleen om je een idee te geven van wat er in zit.

Ik wil er echter op wijzen dat buiten het vinden van een vergelijkbaar recept als urinary prescription diëten, dit voer niet voor iedereen of voor elke kat is.

Hoewel de graanvrije beweging veel terechte kritiek heeft, zullen veel mensen ingrediënten als tarwe en maïs willen overslaan ten gunste van meer dierlijke ingrediënten die overeenkomen met het natuurlijke dieet van je kleine carnivoor.

Toch, als je op zoek bent naar een redelijk alternatief, is het de moeite waard om de Hill’s lijn te onderzoeken. Er zijn ook meer dan 5,900 vijf-sterren beoordelingen die dit dieet ondersteunen op Amazon, dus ondanks dat het niet past in de graan-vrije beweging zijn er nog steeds veel gelukkige katten ouders.

U kunt een aantal van deze reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Laten we nu eens wat beter kijken naar die eerste 5 ingrediënten om een beter idee te krijgen van wat er in dit recept zit.

1. Kip

Zoals je zou verwachten, is kip een geweldig eerste ingrediënt. Aangezien dit geen extra kwalificaties heeft (zoals bijproduct of meel) is het vergelijkbaar met wat je in de winkel zou verwachten, met wat minder smakelijke, in ieder geval voor mensen, stukjes erbij. Het is een geweldige bron van eiwitten en een goede start voor elk kattenvoer.

2. Volkoren Tarwe

Als je deel uitmaakt van de graanvrije dierenvoeding beweging dan kan dit tweede ingrediënt een deal-breaker zijn. Hoewel katten in het wild zeker niet op zoek zouden gaan naar tarwe, zijn er genoeg dierenartsen die beweren dat dit geen reden is om katten geen granen te geven.

Mijn persoonlijke mening ligt ergens in het midden en hoewel tarwe helpt om de kosten te drukken, zou ik mijn katachtige vriend niet meer granen willen voeren dan nodig is.

3. Maïs Gluten Meel

Het derde ingrediënt is een ander plantaardig ingrediënt dat een hoge hoeveelheid eiwitten levert. Nogmaals, ingrediënten als dit zijn misschien niet de meest populaire als het gaat om kattenvoer, maar sommige studies suggereren dat hij een geweldige aanvulling kan zijn op een urinedieet.

Eén studie vergeleek vleesmeel met maïsglutenmeel en ontdekte dat “Urinaire pH, struviet activiteitsproduct, en het aantal struvietkristallen in de urine lager waren voor de [corn gluten meal] groep.”

Zo zie je maar hoe complex voeding kan zijn en hoewel het niet de dierlijke eiwitten zijn die we zoeken, lijkt het erop dat maïsglutenmeel nog steeds een plaats kan hebben in een urinedieet.

4. Varkensvet

Varkensvet is een eenvoudiger ingrediënt, althans in vergelijking met andere die we hebben bekeken: het is gewoon het geïsoleerde vet van varkensvlees. Het is soorteigen voor uw carnivore kat en een geweldige bron van vet.

5. Cellulose in poedervorm

Cellulose in poedervorm is een ander controversieel ingrediënt en is in wezen hout- of plantenpulp. Dit is bedoeld om extra vezels toe te voegen en vezels zijn een deel van wat helpt om haarballen en stinkende poep bij katten te verminderen, maar niet iedereen is enthousiast over het idee van houtpoeder in het dieet van hun kat. Nogmaals, het is de moeite waard om het doel van het dieet in zijn geheel te zien en niet te gefocust te raken op slechts één ingrediënt.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het Hill’s Science Diet Urinary & Hairball Control Droogvoer:

Kip, Volkoren Tarwe, Maïs Gluten Meel, Varkensvet, Cellulose poeder, Tarwegluten, Kippenlever Smaakstof, Gedroogde Bietenpulp, Sojaolie, Melkzuur, Calcium Sulfaat, Visolie, Choline Chloride, Kaliumchloride, L-Lysine, gejodeerd zout, Dicalciumfosfaat, Taurine, vitaminen (Vitamine E-supplement, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (bron van Vitamine C), Niacine-supplement, Thiamine Mononitraat, Vitamine A-supplement, Calcium Pantothenaat, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Vitamine D3-supplement), Kalium Citraat, mineralen (Ferrosulfaat, Zinkoxide, Kopersulfaat, Mangaanoxide, Calciumjodaat, Natriumseleniet), L-Carnitine, Gemengde Tocoferolen voor versheid, Natuurlijke aroma’s, Groene erwten, Appels, Veenbessen, Wortelen, Broccoli, Beta-Caroteen

 • 29,5% Eiwit
 • 16% Vet
 • 9.5% Vezels
 • 10 tot 15% Vochtgehalte

Slotgedachten

Dat was het!

Hoewel het vinden van een alternatief voor urinaire voorgeschreven diëten een eenvoudig proces lijkt, is er eigenlijk nogal wat dat moet worden behandeld voordat u echt een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Zoals ik al meerdere malen heb vermeld, is dit een beslissing die u samen met uw dierenarts moet nemen, zodat u het gehele gezondheidsperspectief van uw kat in ogenschouw kunt nemen en niet alleen urinaire problemen.

Inhoudsopgave