8 beste reismandjes voor in de auto

11 Beste Reismandjes voor Katten

Of het nu gaat om een snelle autorit naar het kantoor van de dierenarts of dat u door het hele land verhuist, één ding dat het reizen met uw kat soepeler en veiliger kan laten verlopen, is het kiezen van de juiste kattenmand.

Maar hoe vind je deze perfecte reismand?

Wel, er zijn een paar dingen die je moet overwegen:

Of je nu voor een hard plastic of zacht reismandje gaat, ze moeten ontsnappingsbestendig zijn, zodat zowel jij als je kat veilig zijn terwijl je rijdt.

Als je een reismand nodig hebt voor een lange autorit, dan moet hij groot genoeg zijn zodat je kat zich kan uitstrekken en genoeg ruimte heeft voor eten, water en een draagbare kattenbak.

Als het gaat om kortere autoritten, is grootte misschien geen grote zorg, dus een lichtgewicht drager voor gemakkelijk vervoer zou voldoende moeten zijn.

Een bovenlader zal de stress van uw kat verminderen wanneer hij in en uit de reismand wordt geplaatst en zal ook het leven van uw dierenarts vergemakkelijken.

En laten we de lussen voor de veiligheidsgordel niet vergeten, een van de belangrijkste kenmerken die een reismandje moet hebben als je met de auto reist!

Ik weet dat dit een heleboel dingen zijn om in gedachten te houden, daarom hebben we, naast aanvullende informatie en belangrijke kenmerken van reismandjes, deze complete autovriendelijke reisgids samengesteld die de reiservaring van uw kat, en die van u, tot een positieve ervaring kan maken!

Maar als u gewoon verder wilt gaan en zien welke dragers het tot onze lijst hebben gemaakt, kunt u het hier bekijken:

  1. Beste Kattenmand: Siivton 4 Zijden Uitbreidbare Pet Carrier
  2. De veiligste kattendrager: Sleepypod Air kattendrager – Crash-geteste drager
  3. Beste Hardzijdige Reisdrager: Frisco Twee deur Top Load Plastic Hond & KattenKennel
  4. Beste Reismand Voor De Achterbank: Sport PET Grote Pop Open Kennel
  5. Beste Kattendrager Voor Op De Voorstoel: Pet Gear Signature Hond & Kat Autostoel & Draagtas
  6. Beste Cat Carrier voor twee katten op lange autoritten: One For Pets draagbare 2-in-1 dubbele huisdierenkennel
  7. Beste opvouwbare reismand met kattenbak: CHEERING PET Kattenreis Kooi
  8. Beste luchtvaartmaatschappij goedgekeurde drager voor in de auto: Sherpa Forma Frame Luchtvaartlijn Goedgekeurde en Crash Geteste Drager

Wat maakt een reismand geschikt voor in de auto?

Voordat we elke kat drager op onze lijst doornemen, denk ik dat het belangrijk is om te begrijpen op welke criteria onze keuzes zijn gebaseerd.

Ik denk ook dat dit gedeelte je zal helpen een beter idee te krijgen van wat je moet zoeken in een reismandje en prioriteit te geven aan bepaalde kenmerken om het beste resultaat te krijgen.

Dus, laten we aan de slag gaan!

Zachte vs Hardzijdige Drager

Toen ik op zoek was naar katdragers voor mijn katten, realiseerde ik me dat er twee verschillende categorieën zijn die om de eerste plaats strijden, zachte dragers en harde dragers.

Er zijn zeker zowel voor- als nadelen aan elke categorie, afhankelijk van het ontwerp en de fabrikant.

Harde dragers zijn zeer stevig, en ze zijn gebouwd om de klauwen van uw kat te weerstaan. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en nemen geen nare geurtjes op, waardoor ze een duurzame investering zijn. De meeste veterinaire centra geven ook de voorkeur aan harde dragers met een opening aan de bovenkant die stevig op zijn plaats kan worden vergrendeld. Bovendien stelt de ASPCA dat uw kat slim genoeg kan zijn om door de ritssluiting heen te komen.

Dit betekent niet dat dragers van zachte materialen niet goed zijn, ik denk dat zachte dragers zeer veelzijdig kunnen zijn in hun ontwerp, en de kwaliteit van de fabricage lijkt de laatste jaren te zijn verbeterd, met vergrendelende ritsen en stalen ondersteuning.

Sommige bieden ook extra vakken voor documenten, ze zijn veel gemakkelijker vast te maken aan de autostoel en ze kunnen plat worden gevouwen als je ze niet meer nodig hebt.

Zachte dragers kunnen een langeafstandsreis ook comfortabeler maken en als de weg hobbelig is, wordt je katje omringd door zachte wanden in plaats van hard plastic. Deze wanden zijn meestal gemaakt van zacht gaasmateriaal, waardoor het gemakkelijker is om te zien hoe uw kat het doet tijdens het rijden.

Zoals we verder in dit artikel zullen bespreken, de veiligste kat dragers specifiek voor het rijden die zijn crash getest zijn zachte dragers. Als het ging om harde plastic dragers doorstonden alleen harde kratten ontworpen voor honden dezelfde tests.

Rekening houdend met de veiligheid, en het ontwerp veelzijdigheid, zult u zien dat onze lijst heeft tal van zachte dragers die deze functies hebben, maar dat betekent niet dat we niet hebben toegevoegd harde dragers, omdat ze ook hun eigen pro’s aan de tafel brengen.

Als je voor een harde plastic drager gaat, zorg er dan voor dat de boven- en onderkant goed vastzitten, en dat het handvat het gewicht van je kat aankan. Afhankelijk van het seizoen kunt u eventueel zachte fleecedekens toevoegen om uw kat warm te houden. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken voor het geval uw kat een ongelukje heeft gehad.

Met zachte dragers hoef je je niet per se zorgen te maken over koude temperaturen, maar ze zijn misschien niet de beste keuze als je in de zomer op reis bent. Het is ook belangrijk om te onthouden dat, in tegenstelling tot het harde plastic, de zachte dragers meer geschikt zijn voor kalme kittens.

Maat

Een bagagedrager van de juiste grootte is een vereiste, ongeacht hoe ver of dichtbij uw reisdoel ligt. ASPCA stelt dat een kattenmand een comfortabele ruimte moet zijn voor uw kat om te kunnen staan, zitten, liggen en ronddraaien.

Meestal moet een kattenmand anderhalf keer groter zijn dan de grootte van uw kat, en u moet alle afmetingen overwegen, inclusief lengte, breedte en hoogte.

Ik wil ook nog toevoegen dat de VCA ziekenhuizen suggereren dat het het beste is om “de juiste maat kattenmand te nemen. Als uw kat er een hekel aan heeft om in een klein reismandje te gaan, overweeg dan om een oversized, bovenlaadbaar reismandje aan te schaffen zodat uw kat zich niet door een smal deurtje hoeft te wringen.”

Terwijl de reismand van uw kat aan deze eisen moet voldoen voor korte afstanden zoals een bezoek aan de dierenarts, maar voor lange afstanden met de auto is zelfs een reismand van normale grootte misschien niet genoeg.

Laten we niet vergeten dat dit drager misschien zowel uw kat als hun voedsel- en waterbakje en afhankelijk van de duur van de reis een kattenbak zal moeten passen. Dit betekent dus dat je op zoek zult moeten gaan naar een reismand met voldoende grote afmetingen, zodat je kat zich niet opgesloten voelt.

U zult ook moeten rekening houden met de beschikbare ruimte in uw auto. In sommige auto’s is voldoende ruimte voor een drager op de achterbank, maar als u extra persoonlijke bezittingen meeneemt of als u gewoonweg geen achterbank over hebt, moet u een kleinere optie overwegen.

Vergeet niet om je kat te wegen en te kijken naar de gewichtscapaciteit van het product voordat je de drager aanschaft. Katten zijn er in verschillende vormen en maten en bepaalde dragers, hoe groot ook, kunnen het gewicht van je kat misschien niet aan.

Als je je zorgen maakt dat je zult worstelen met een grotere drager in plaats van een harde kunststof te kiezen, kun je gaan voor een zachte drager. Die zijn meestal lichter en kunnen het in- en uitladen vergemakkelijken. Je zou ook kunnen kiezen voor een wandelwagen of een rugzakdrager die het dragen overzichtelijker maken.

Toegangspunten

Een ander belangrijk kenmerk dat u moet overwegen is de opening van de drager, en topladers zijn meestal ieders favoriet, omdat ze het proces om uw kat in en uit een drager te krijgen zo veel gemakkelijker maken.

U zult ook het leven van de dierenarts gemakkelijker maken, omdat dierenartsen zelf suggereren dat opladers vooral geweldig zijn omdat ze toegang bieden tot uw kat zonder ze helemaal uit de reismand te halen.

Afgezien van het hebben van toegang vanaf de bovenkant van de drager van uw kat, zijn zijopeningen ook belangrijk, vooral als u in een auto rijdt. Een reismandje met ritssluiting werkt veel beter, want als u voorzichtig manoeuvreert, kunt u uw hand erdoor wrijven en hebt u betere toegang tot het verschonen van de voer- en waterbak van uw kat, evenals de kattenbak, en zelfs tot het aaien van uw kat.

Een hard plastic of metalen deurtje zal helemaal open moeten, evenals de dragers met slechts één grote opening aan de bovenkant en die zouden uw bange kat de kans kunnen geven om eruit te komen en van u weg te rennen.

Draagbaarheid

Naast gewichtscapaciteit moet u ook rekening houden met het gewicht van de drager zelf, aangezien dit ook op u van invloed zal zijn. Ik bedoel dat u degene bent die de drager en uw pluizenbol van uw huis naar de auto en weer terug moet dragen.

Op dezelfde manier moet je kritisch zijn over de grootte van de drager. Ik weet dat we ze allemaal graag een luchtig ritje in een groot paleis zouden gunnen, maar dat kan praktisch niet.

Zoals we al hebben gezegd zijn zachte dragers lichter en gemakkelijker te verplaatsenmaar voor sommige mensen is zelfs het hebben van de zachte drager samen met het gewicht van hun kat dat aan hun hand of schouder trekt, te veel om te dragen.

In dat geval zou je een rugzakdrager kunnen overwegen die ook veilig aan het zitje van je kat kan worden bevestigd. Als je een nieuwsgierig katje hebt, zou je hem of haar zelfs mee kunnen nemen buiten de auto voor een wandeling tijdens je reispauzes.

Er zijn ook wandelwagens en dragers die zowel functioneren als tassen met een handvat als reistassen die je op rollers kunt duwen. Op deze manier ben je niet afhankelijk van iemand die je helpt met je drager en kun je je onafhankelijker en flexibeler voelen.

Veiligheidskenmerken

Ik denk dat een van de belangrijkste kenmerken van een draagzak die geschikt is voor autoritten, de lussen voor de veiligheidsgordels zijn. Vooral tijdens lange-afstandsreizen moet je de drager aan de stoel kunnen vastmaken met gordels of riemen, of een ander veiligheidsmechanisme dat de drager biedt.

Dit betekent dat de drager bij voorkeur stevig op de achterbank wordt geplaatst, zonder van de ene naar de andere kant te glijden of eraf te vallen.

Iets anders dat u kan helpen begrijpen hoe veilig een drager is voor autoritten, is of hij voor deze specifieke reden is uitgeprobeerd en getest.

Het bekijken van reviews helpt ook om te zien of andere kattenouders tevreden zijn met hoe veilig het product is.

Ik zou je ook aanraden om voor een reismandje met gordellussen te gaan, zelfs als je gewoon op bezoek gaat bij de dierenarts, vooral als je in een gebied woont waar hobbelige wegen zijn. Op deze manier kunt u ongelukken voorkomen.

Het laatste wat je wilt is dat je kat uit de reismand springt en vrij is om een ravage aan te richten in je auto.

Gemakkelijk schoon te maken

Er zijn tal van redenen waarom een reismand smerig kan worden. Sommige katten poepen als ze bang zijn en dit kan gebeuren voor het bezoek aan de dierenarts, erna, of tijdens een lange autorit.

Het is ook mogelijk dat je kat ziek wordt in hun reismandje, zoals Tammy Hunter, DVM, uitlegt “de meeste gevallen van reisziekte bij katten worden voornamelijk veroorzaakt door de stress en angst die gepaard gaan met reizen.” Dit is vooral waar voor katten die één of twee keer per jaar met de auto reizen voor hun dierenartsbezoek.

Naast rommelige en stinkende ongelukjes volgens Blue Cross For Pets “Als je al eens geprobeerd hebt om je kat in een reismandje te zetten en ze zijn bang of nerveus geweest terwijl ze dat deden, zullen ze soms stresshormonen vrijgeven.”

Dit alles betekent dat je het reismandje na elke reis, lang of kort, zult moeten schoonmaken. Als je merkt dat je kat een puinhoop heeft gemaakt op het moment dat je een voet zet in het kantoor van de dierenarts, moet je weten dat met een harde reismand de viezigheid snel en gemakkelijk kan worden opgeruimd door eenvoudigweg het harde plastic af te vegen met huisdiervriendelijke vochtige doekjes, en uw kat hoeft niet terug te reizen naar huis in zijn eigen rommel.

Hoewel sommige zachte dragers in de machine gewassen kunnen worden, zijn ze niet zo gemakkelijk schoon te maken op dat moment. Natuurlijk kun je ook beddengoed gebruiken dat je kunt verwijderen en wassen, maar als het bij het zachte materiaal van de drager komt, zal het hoogstwaarschijnlijk de rommel absorberen, vooral in de hoeken en de zachte wanden.

Als je kat de neiging heeft om te poepen of over te geven wanneer hij gestrest is tijdens autoreizen, zou ik voorstellen om een plastic reismandje te kopen, maar zorg ervoor dat je er een zoekt met een glad binnenoppervlak en minimale hoekjes waar vuil zich kan ophopen.

Ruimte voor voedsel en water

Als je de grootte en afmetingen van het reismandje voor je kat overweegt, vooral als je van plan bent om je katachtige metgezel mee te nemen op een lange reis, moet je groot denken.

Het hoeft natuurlijk niet gigantisch te zijn, maar het moet wel genoeg ruimte hebben voor het voer, het water en de kattenbakvulling van uw kat.

Als je tijdens je reis een paar nachten ergens gaat logeren, kies dan voor een reismandje dat kan uitzetten. Op deze manier hoef je je kat niet door de hotelkamer te laten zwerven, want voor sommige katten betekent dit meer stress, de behoefte om dit nieuwe territorium af te bakenen, en zullen ze zich hoogstwaarschijnlijk verstoppen.

Je kat ’s nachts in een reismandje laten zitten is natuurlijk niet ideaal, maar je kunt ze wel meer ruimte geven, en de kattenbak toevoegen, en al het andere dat ze nodig hebben om zich comfortabeler te voelen, door een wegwerpmandje te kiezen of in ieder geval eentje die ruim genoeg is voor al deze benodigdheden.

Ventilatie

Reizen in een auto kan benauwd worden, dus je moet er zeker voor zorgen dat het reismandje van je kat voldoende ventilatie biedt.

Zachte dragers zijn echt op de top van deze functie, omdat de meeste ontwerpen bieden meerdere openingen die helpen met de luchtcirculatie. Natuurlijk, een harde drager kan even goed zijn als het heeft een top opening samen met de reguliere zijopeningen.

Niet alleen zal een goede ventilatie helpen bij het welzijn van uw kat tijdens een lange autorit, maar het zal ze ook beschermen tegen oververhitting in de zomer, en het is nog crucialer voor degenen onder u die een katachtige metgezel hebben met ademhalingsproblemen zoals katachtige astma.

Reizen over lange afstand vs. korte autoritten

Het is zeker dat één ding dat de keuze van uw drager zal beïnvloeden, is of hij geschikt is voor autoreizen. Maar zelfs in deze situatie kan het zijn dat iedereen andere verwachtingen heeft, simpelweg omdat ze van plan zijn de drager voor verschillende soorten reizen te gebruiken.

Voor alle reizen

Sommigen van u hebben misschien een reismand nodig die geschikt is voor korte autoritten wanneer uw kat een controle door de dierenarts nodig heeft, maar ook voor langeafstandsreizen met de auto. Misschien wilt u ook dat deze reismand aan de afmetingen van luchtvaartmaatschappijen voldoet.

Dit betekent dat u misschien op zoek moet gaan naar een draagzak die klein genoeg is om door luchtvaartmaatschappijen te worden geaccepteerd, die gemakkelijk te dragen is en die wordt geleverd met veiligheidsriemen zodat u hem aan het autostoeltje kunt bevestigen. Aangezien lange autoritten moeilijk zijn, kunt u gaan voor een kleine reismand die ook kan worden uitgebreid, zodat uw kat genoeg ruimte heeft tijdens deze reizen.

In principe een transformer carrier, zoals de nummer één carrier op onze lijst!

Voor dierenarts bezoeken

De meeste katten zullen niet hun hele leven lange afstanden moeten afleggen, maar ze moeten wel op autoritjes naar hun “favoriete” plek de dierenarts. Door te kiezen voor een zacht reismandje kunt u van deze korte ritjes naar de dierenarts een comfortabel ritje maken, en u hoeft zich geen zorgen te maken over de grootte, zolang het maar geschikt is voor uw kat.

Zachte dragers zijn ook comfortabeler om mee te nemen, maar als je kat te angstig is en je bang bent dat ze zich een weg naar buiten zullen klauwen, ga dan in plaats daarvan voor de betrouwbare harde plastic drager!

Voor lange reizen

Een ritje naar de dierenarts is een heel andere ervaring dan langeafstandsreizen. Daarom moet je het reismandje voor je kat kiezen op basis van meer kenmerken.

Naast de stevigheid is het belangrijkste waar je naar moet kijken de grootte.

Lange reizen zijn zwaar voor iedereen, en net zoals jij je lichaam van tijd tot tijd wilt strekken, doet je kat dat ook. Afhankelijk van hoe lang de reis duurt, kun je het beste kiezen voor een reismand die plaats biedt aan hun benodigdheden, zoals voer, water en een kleine kattenbak.

Ik noem nogmaals de veiligheidsgordel, die belangrijk is voor zowel korte als lange afstandsreizen, maar vooral voor de laatste. Door de reismand stevig aan de zitting vast te maken, wordt niet alleen voorkomen dat hij omvalt, maar krijgt uw kat ook een algemeen gevoel van stabiliteit in een rijdend voertuig.

Moet ik me zorgen maken over botsproeven?

Een ander veiligheidskenmerk dat u zou kunnen overwegen wanneer u op zoek bent naar een reisdrager, is of deze een crashtest heeft ondergaan.

Ik denk dat sommigen van jullie, mezelf inbegrepen, wist niet eens dat vervoerder crash testen was een ding, maar in 2015, het Center for Pet Safety liep een aantal uitgebreide tests om te zien welke dragers kunnen eigenlijk goed overleven in een crash.

Tijdens deze testings, zorgden ze ervoor om inclusief te zijn, aangezien huisdiereigenaren verschillende economische achtergronden hebben. Daarom probeerden ze een verscheidenheid aan dragers van verschillende prijsniveaus.

Als je ooit auto-ongeluktest video’s met menselijke dummy’s hebt gezien, dan kun je je voorstellen dat het testen van dragers vergelijkbaar is. De dragers ondergaan simulaties om hun duurzaamheid te testen tijdens verschillende auto-ongelukken en ze gebruiken zelfs dummy katten en honden om de verwondingen te beoordelen die een echt huisdier zou kunnen oplopen bij een soortgelijk ongeluk.

Dit was beslist waardevol onderzoek dat meer merken inspireerde om hun producten te testen. Fabrikanten zoals SleepyPod realiseerden zich hoe belangrijk deze eigenschap is, en brachten aanpassingen aan om de veiligheid van hun hele lijn reisdragers te verbeteren met een 100% succespercentage.

Hier is een crash test video van een van de SleepyPod reizen dragers passeren van de CPS-test die ook maakte het aan onze lijst:

Uit tests met verschillende dragers en kratten bleek dat de riemen waarmee de drager aan de auto werd vastgemaakt, het belangrijkste kenmerk waren dat hen aan de top hielp.

Maar dit geldt niet voor alle merken, want sommige die beweren dat ze gordelbeveiliging bieden, zagen hun reisdragers tijdens deze tests bezwijken onder de druk van de autogordel.

Crash-geteste dragers zijn zeker prijziger, maar het feit dat het de veiligste dragers op de markt zijn, gemaakt van duurzame materialen, betekent ook dat het een levenslange investering is, vooral voor degenen onder u die gewend zijn om uw kitties vaak mee op reis te nemen in de auto wanneer u uw ouders bezoekt tijdens vakanties en verjaardagen.

Ik wil ook duidelijk maken dat het krijgen van dragers die crash-tested zijn geen must is, omdat zoals ik al aangaf dat ze prijziger zijn en ze moeilijk te vinden kunnen zijn.

Er zijn genoeg merken die veilige reisdragers maken die niet op een crashtest zijn getest, maar als je aan de veiligere kant wilt staan kun je altijd meer lezen over de SleepyPod drager op onze lijst hieronder.

8 Beste Cat Carriers voor in de auto

Nu we alle details hebben doorgenomen van wat een drager geschikt maakt voor reizen met de auto, is het tijd dat we eens kijken naar de kattendragers die het tot onze lijst hebben geschopt.

Ik wil er ook op wijzen dat, tijdens mijn onderzoek, ik ontdekte dat zachte dragers meer te bieden hebben dan hard-sided dragers, vooral voor langere reizen. Zachte dragers zijn meer divers als het gaat om hun grootte en vormen, evenals extra functies die we zullen verkennen op onze lijst hieronder.

Dit betekent niet dat harde dragers niet zo goed zijn, en voor bepaalde katten die berucht zijn om hun stressvolle krabben en klauwen, werken ze veel beter. Daarom heb ik er voor gezorgd een harde drager op te nemen waarvan ik denk dat velen van jullie die geschikt zullen vinden voor al jullie reizen.

1. Beste totale kat drager: Siivton 4 Zijden Uitbreidbare Pet Carrier

Siivton Luchtvaartlijn Goedgekeurde Pet Carrier, Zachte Zijden Pet Travel Carrier 4 Zijden Uitbreidbare Cat Carrier...

Siivton Luchtvaartlijn Goedgekeurde Pet Carrier, zachte reismand voor huisdieren 4 zijden uitbreidbare…

✅ De anti-slip bodembeschermer zorgt ervoor dat de drager niet van de autostoel glijdt.

✅ De drager kan worden vastgezet met de veiligheidsgordel van de auto en de lussen aan de verstelbare riemen, voor maximale veiligheid.

✅ Het heeft een dubbelzijdig binnenkussen voor warm en koel weer, waardoor het een geschikte drager is voor reizen in alle seizoenen.

✅ Deze drager is verkrijgbaar in twee verschillende maten en als rugzak, om te voldoen aan uw unieke reisbehoeften.

De reden waarom de drager van Siivton de nummer één plaats op deze lijst heeft gewonnen, is dat hij zoveel vakjes aanvinkt als het op reizen aankomt.

Ten eerste is het een geweldige drager voor dierenartsbezoeken. Hij is klein en licht genoeg om in je auto te laden en de extra schouderbanden maken het gemakkelijk om deze drager van uw huis naar uw auto en naar de dierenarts te dragen.

Ten tweede is deze drager geweldig voor lange autoritten. Hij heeft 4 verschillende zijden die afzonderlijk kunnen worden uitgetrokken, zodat u ze kunt aanpassen aan de ruimte in uw auto.

Deze extra ruimte betekent dat uw kat gedurende de lange rit kan opstaan en zich kan uitstrekken. Maar zelfs zonder de reismand uit te breiden, is hij op zichzelf groot genoeg. Volgens een tevreden recensent past hun kat van 17 inch er zelfs perfect in.

De gaasramen bieden ook uitstekende ventilatie, maar het extra zicht kan een nadeel zijn voor angstige katten.

Tot slot, deze drager is geschikt voor alle soorten reizen omdat hij is goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij.

U kunt ook meer recensies lezen en de huidige prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Afgezien van de grootte en de uitbreidbaarheid, is deze drager een bovenlader en ik denk dat u, uw kat, en uw dierenarts dat zullen waarderen.

Wat ik wou dat het had: De onderkant moet meer gestructureerd zijn, zodat hij niet naar beneden zakt als je de drager op je schouder draagt.

2. De veiligste kattendrager: Sleepypod Air in-Cabin draagmand – Crash Tested

Sleepypod Air In-Cabin Draagmand voor Huisdieren, Aardbei Rood

Sleepypod Air In-Cabin Huisdierendrager, Aardbei Rood

✅ Werkt geweldig voor katten tot 18 pond.

✅ De Carrier heeft een opening aan de bovenkant, zodat u uw kat er met gemak in kunt laden.

✅ Hij heeft een trolleyzak die het vervoeren van bagage efficiënter maakt als je alleen reist.

✅ Het bevat riemen aan beide zijden om de veiligheidsgordel van uw auto rond de Sleepypod drager te bevestigen.

Aangezien we het over autoreizen hebben, willen velen van u de veiligheid van uw kat maximaliseren. Dat is waarom we een reismandje moesten toevoegen dat met succes is getest door de onderzoekers van het Center for Pet Safety.

Sleepypod is niet alleen een van de veiligste dragers die er zijn, maar biedt ook een comfortabele rit voor uw katachtige metgezel.

Het compacte formaat maakt het een geweldige drager om mee te nemen naar de dierenarts of op korte autoritten. Maar omdat hij niet uitzet, is er geen ruimte voor een kattenbak, en voor sommige katten, niet groot genoeg voor lange autoritten.

Zoals ik reeds op de vluchten heb vermeld, voldoet deze drager aan de meeste eisen van de luchtvaartmaatschappijen en de TSA. Meer nog, het ontwerp van de tas maakt hem flexibel genoeg om de grootte in te krimpen zodat hij in de ruimte onder de vliegtuigstoelen past, tot u hem na het opstijgen weer kunt aanpassen aan de meer comfortabele grootte voor uw kat.

Voor degenen die nieuwsgierig zijn, heb ik de crashtest video van deze specifieke drager toegevoegd. Of als u liever meer reviews over de Sleepypod Air Pet Carrier wilt lezen en de prijs van vandaag op Amazon wilt zien, kunt u hier klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De scheurbestendige gaasopening is ook vrij donker, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je kat bang wordt.

Wat ik wou dat het had: Een van de recensenten vermeldde dat de drager geen goede luchtstroom biedt, maar zij verklaarden ook dat hun vlucht 31 uur duurde.

Dus, als je in een warm land woont of van plan bent naar een warm land te reizen, werkt deze reismand misschien niet goed voor je kat.

3. Beste Hardzijdige Reiskennel: Frisco Twee Deurs Top Load Plastic Honden- & Kattenkennel

frisco katten reismand met bovenlader

Kopen op Chewy

✅ Het harde plastic is gemakkelijk schoon te maken, zelfs na de meest stinkende ongelukjes tijdens uw autoreis.

✅ De top-loading optie maakt het makkelijker om je kat erin te stoppen of om eten en water in te doen tijdens de autorit.

✅ Hij is er in twee maten, elk is geschikt voor een kat tot 10 pond en 15 tot 20 pond.

Zoals ik al zei voelt niet iedereen zich prettig bij zachte dragers en sommige katten geven ook de voorkeur aan hard plastic. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat er een kwalitatief goede hard-sided carrier op deze lijst staat.

Het grote formaat van de Frisco carrier biedt voldoende ruimte, zelfs voor de dikste katachtigen, en heeft genoeg ruimte voor u om zachte dekens toe te voegen om hun comfort te maximaliseren.

Het formaat zou voor de meeste katten goed moeten werken, of je nu van plan bent een korte reis te maken of een langeafstandsavontuur. Het reismandje kan zowel op de achterbank als op de voorbank geplaatst worden, maar ik raad u aan op zoek te gaan naar veiligheidsgordels die speciaal voor harde reismandjes bedoeld zijn, aangezien Frisco die niet bijgeleverd heeft.

Als het op luchtstroom aankomt is deze drager echt op en top, iets waar veel zachte dragers niet mee kunnen concurreren. Dit is ook een belangrijke eigenschap om te overwegen aangezien auto’s benauwd kunnen worden. En terwijl biedt het veel ventilatie, maar geeft het uw kat ook een gevoel van privacy.

Behalve dat hij comfortabel en ruim is, vind ik het ook geweldig dat Frisco milieubewust is, door deze reismand te maken van 95% gerecycled plastic! U kunt daar meer over lezen en de prijs van vandaag op Chewy bekijken door hier te klikken!

Wat ik er zo leuk aan vind: In tegenstelling tot andere harde dragers die de boven- en onderkant met grendels vastzetten, wordt deze drager vastgezet met moeren en bouten langs de rand.

Wat ik wou dat het had: Ik zou willen dat deze drager een gordel of veiligheidslussen had die je aan de autostoel kunt bevestigen.

4. Beste reismand voor de achterbank: Sport PET Large Pop Open Kennel

Verkoop

SportPet Designs Grote Pop Open Kennel, draagbare kattenkooi Kennel, waterdicht huisdierenbed,...

SportPet Designs Grote Pop Open Kennel, draagbare kattenkooi Kennel, waterdicht huisdierenbed,…

✅ U kunt het vastmaken met veiligheidsgordelriemen om het op zijn plaats te houden en te voorkomen dat het wegglijdt tijdens het rijden.

✅Het heeft waterdichte en machinewasbare pads om de drager te beschermen tegen ongelukjes of het morsen van een waterbak.

✅ U kunt de grote gaasramen afdekken voor meer privacy, of uw kat beschermen tegen de zon tijdens het rijden.

✅ Deze reismand is budgetvriendelijk geprijsd, maar de kattenbak is niet inbegrepen.

Deze drager won bijna de toppositie op deze lijst, maar hij kon het niet helemaal halen omdat hij te groot is voor een vliegtuig, iets wat je duidelijk kunt waarnemen op de afbeeldingen die Amazon en de recensenten aanbieden.

Hoewel u niet in staat zult zijn om deze drager onder een vliegtuigstoel te passen, kunt ukunt u hem veilig op de achterbank van uw auto bevestigen.

Ik denk ook niet dat deze drager ontworpen is voor dierenartsbezoeken, maar het is perfect voor road trips, hoe kort of lang ze ook zijn.

Als je van plan bent om te verhuizen en je reis is vrij ver, zal deze drager je kat er waarschijnlijk doorheen helpen. En als je nooit meer verhuist en niet van plan bent om met je kat op reis te gaan, kun je hem ook gebruiken als draagbaar buitenverblijf.

U kunt een kijkje nemen op deze unieke kat drager en zie de laatste prijs op Amazon door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Ik weet dat de kattenbak er niet bij zit, maar het feit dat er een kattenbak in deze drager past, heeft me verkocht.

Wat ik wou dat het had: Het materiaal is niet duurzaam genoeg voor een pittige kat, en twee katten kunnen dit gemakkelijk scheuren als ze beginnen te vechten.

5. Beste kat drager voor de voorstoel: Pet Gear Signature Hond & Kat Car Seat & Carrier Bag

de beste kattendrager voor op de achterbank met gordelbevestiging

Kopen op Chewy

✅ De Pet Gear drager komt voor een betaalbare prijs.

✅ Ontworpen voor huisdieren tot 20 pond, dus perfect voor grote rassen.

✅ U kunt de veiligheidsgordel door de gordellussen plaatsen, zodat hij tijdens de rit op zijn plaats blijft.

✅ De opening aan de bovenkant biedt gemakkelijke toegang voor u en de dierenarts.

Je kat op de voorstoel zetten is niet altijd een veilige keuze, maar op reis betekent ook veel bagage, en het is niet altijd ideaal om andere tassen naast het reismandje van je kat op de achterbank te hebben staan.

Terwijl de drager zelf niet zal bewegen, duurt het één abrupte draai voor uw persoonlijke bezittingen om te vallen over uw kat. Het is ook mogelijk dat uw auto geen achterbank heeft, zodat u de voorbank moet gebruiken om uw kat te vervoeren.

In ieder geval is één ding duidelijk, de vierde drager op onze lijst zal het niet voor je doen, daarom heb ik besloten om Pet Gear toe te voegen. De vorm en grootte van deze drager zijn gemaakt om perfect op de voorstoel te passen.

Het belangrijkste is dat uw kat blij is met de drager zelf, omdat het geeft ze veel ruimte om op te staan en zich uit te rekken. Je zou er ook een voer- of waterbakje in kunnen zetten voor langere uitstapjes, maar het is niet groot genoeg voor een kattenbak.

De gaasramen bieden een sublieme luchtstroom, maar ze bieden ook te veel zicht, waardoor bepaalde katten zich ongemakkelijk kunnen voelen, vooral omdat de voorstoel hen een beter zicht op hun omgeving geeft.

Als u meer wilt weten, lees dan de reviews en bekijk de prijs van vandaag op Chewy door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Er is genoeg ruimte voor traktaties, een comfortabele deken, en speelgoed om de rit comfortabeler te maken.

Wat ik wou dat het had: Ik zou het fijn vinden als deze drager afsluitbare ritsen had tegen vastberaden ontsnappingsartiesten.

6. Beste kattendrager voor twee katten tijdens lange autoritten: One For Pets draagbare 2-in-1 dubbele huisdierenkennel

Reizen met twee katten in dezelfde reismand is niet ideaal. Stresssituaties kunnen elk katje defensief maken, en ze kunnen gemakkelijk uithalen naar de kat waarmee ze hun reismand delen.

Maar ik begrijp ook dat dit niet voor iedereen de beste keuze is, en er zijn eigenaren die beweren dat hun katten zich beter voelen als ze zij aan zij reizen.

Wat je standpunt ook is, deze drager zou iedereen gelukkig moeten maken!

Er zijn drie manieren waarop je de One for Pets drager kunt gebruiken.

1. Als twee enkele reismandjes voor elke kat.

2. Als twee verbonden dragers met een scheiding in het midden.

3. Als een enkele verbonden drager voor beide katten om te delen.

Als u niet zeker bent hoe deze magie werkt, kunt u altijd de video raadplegen door hier te klikken.

Met deze drager, kan je hun grenzen testen, door het compartiment verbonden te houden, maar verdeeld. Op die manier kunnen ze niet met elkaar vechten tijdens de autorit, maar zijn ze toch dicht bij elkaar voor emotionele steun.

Als je ze hoort sissen en klauwen naar de scheiding, kun je de twee dragers uit elkaar houden op de twee achterste stoelen.

Maar het kan ook zijn dat uw katten graag in dezelfde drager reizen, in dat geval moet u de scheidingswand gewoon neerzetten.

Afgezien van deze drie functies, zijn de compartimenten afzonderlijk groot genoeg. Als je van plan bent om het hele ding voor één kat te gebruiken, is er genoeg ruimte voor hun voer en water, en ook voor hun kattenbakvulling.

Zoals met alle zachte dragers, vooral die met zoveel onderdelen, moet je ervoor zorgen dat je voor de rit alle ritsen controleert. Katten zijn slimme wezens en als ze een uitweg zien zullen ze er zeker voor wegrennen.

U kunt deze unieke drager van dichtbij bekijken en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het ontwerp is gewoon perfect voor lange reizen, en als je me niet gelooft, kun je de meer dan 600 positieve beoordelingen van andere kattenreizigers bekijken!

Wat ik wou dat het had: Het zal moeilijk zijn om beide kennels in één keer te dragen, en het is beter dat je het niet alleen doet.

7. Beste opvouwbare reismand met kattenbak: CHEERING PET Kattenreis Kooi

Ik waardeer echt kattenmerken die proberen meer te bieden dan alleen een reismand. Deze grote kattenkooi heeft alles wat uw kat nodig heeft tijdens hun lange rit naar een nieuwe bestemming.

Hoewel het duidelijk niet gemaakt is voor vliegtuigvluchten, of kleine dierenartsbezoeken, kan deze drager helpen een gevoel van comfort te brengen aan je kat tijdens elke lange-afstandsrit.

Je kunt zowel de opvouwbare kattenbak als het waterbakje aan de onderkant vastmaken, zodat ze niet door de reismand verschuiven. Dit is een belangrijke functie wanneer u onderweg bent en hoe soepel u ook rijdt, de weg kan vol hobbels en bochten zijn.

De reismand heeft ook een groot gaasvenster voor nieuwsgierige katten, maar als uw kat liever in het donker zit, kunt u het “gordijn” naar beneden trekken en hem helpen zich veiliger te voelen.

De drager zelf is ook inklapbaar en kan in een tas worden opgeborgen, maar het is zeker schattig genoeg om het in de open lucht te laten staan als schuilplaats voor uw kat.

Er zijn tal van reviews die deze drager voor meer dan één kat gebruiken, u kunt ze bekijken op Amazon samen met de prijs van vandaag.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze reismand is als een klein kattenparadijs. Het heeft al hun benodigdheden, en ook speeltjes die je aan de bovenkant kunt bevestigen.

Wat ik wou dat het had: Het zou beter zijn als de drager een extra opening aan de bovenkant had.

8. Beste luchtvaartmaatschappij goedgekeurde drager voor in de auto: Sherpa Forma Frame Luchtvaartlijn Goedgekeurde en Crash Geteste Drager

Last but not least, hebben we een Sherpa drager op onze lijst.

Als het zover is, lichtgewicht en sterk zijn twee woorden die u echt op prijs stelt, vooral wanneer u extra bagage van uw auto naar het vliegveld moet dragen, en die wiebelige vliegtuigtrappen op.

Natuurlijk, deze reismand is goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij, en hoewel hij aan de afmetingen voldoet, is hij toch een comfortabel plekje voor uw kat.

Ik weet dat velen van ons twijfelen als het gaat om zacht-zijdige dragers met gaas ramen. Velen van hen kunnen scheuren als onze katten zetten hun hart, geest, en klauwen ook, maar deze drager belooft dat hun ramen zijn klauw-proof.

Behalve dat hij geschikt is voor het vliegtuig, hoef je hem niet alleen te gebruiken als je vliegt. De drager is perfect geschikt voor autoritten, naar de dierenarts, of zelfs een dagtrip.

Als het gaat om lange autoritten, zou ik waarschijnlijk gaan voor onze grotere opties op deze lijst of onze nummer één optie die uitbreidbaar is maar ook voldoet aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij.

Als u meer over Sherpa dragers wilt lezen, de Q&A sectie lezen of gewoon de prijs van vandaag op Amazon controleren, klik hier.

Wat ik er zo leuk aan vind: Voor een crash-geteste dierenmand is de prijs heel betaalbaar.

Wat ik wou dat het had: De reismand heeft geen opening aan de bovenkant, wat voor sommige kattenouders zoals ik een probleem kan zijn.

Wat is de veiligste manier om je kat te vervoeren tijdens een lange autorit?

Nu we de lijst van onze beste katdragers hebben doorgenomen en u misschien al uw zinnen hebt gezet op een van hen, is het tijd om na te denken over de reis zelf.

Dragers zijn een cruciaal onderdeel van het reizen met je kat, maar er zijn ook andere dingen waar je op moet letten, zeker als je een lange roadtrip plant.

Denk aan hun behoeften

Het is niet altijd gemakkelijk voor te stellen dat katten het comfort van hun huis kunnen verlaten en daar positief over zijn, maar Tammy Hunter, DVM, is hier om ons te laten weten dat “katten zeer levendige reisgenoten kunnen zijn als we de tijd nemen om een positieve ervaring voor hen te creëren.”

De eerste stap die je moet nemen om deze positieve associatie te creëren is door van het reismandje een vrolijke ruimte te maken. Houd het niet verborgen tot de dag van de reis, maar behandel de reismand als een fulltime kattenbed. Dit betekent het plaatsen van een gezellig dekentje vol met vertrouwde geuren die ze graag kneden, evenals speeltjes en wat catnip als je katje daar zin in heeft.

Een ander goed advies van Dr. Hunter is om het voer van je kat in individuele bakjes te bewaren, zodat je ze tijdens de reis gemakkelijk kunt voeren. Gebruik vertrouwde bakjes voor zowel het eten als het water en ik zou zelfs willen voorstellen om een beetje van hun oude kattenbakvulling in de draagbare kattenbak te doen om ze zich thuis te laten voelen.

Ze voegt er ook aan toe dat als je autoreis minder dan een dag duurt, je je kat het ontbijt kunt onthouden om braken te voorkomen en ze eten kunt geven op het moment dat je je bestemming bereikt. Dit werkt natuurlijk niet voor langere trips, waarbij je kat eten en water nodig heeft voor hydratatie, vooral als het buiten warm is.

Je moet er ook voor zorgen dat je regelmatig stopt om je kat te controleren. Misschien zul je merken dat je kat hijgt, in welk geval je het water moet bijvullen en misschien de AC moet aanzetten.

Het aantal autopauzes dat je moet nemen hangt af van de duur van de reis, of het dag of nacht is, en de individuele kat, maar huisdierenexperts raden aan dat “jeom de twee uur te stoppen, zodat uw hond of kat zich kan ontlasten en zijn poten kan strekken.

Een ander ding dat je moet onthouden is laat uw kat nooit alleen in de auto, ten eerste is het niet veilig, zelfs als u de verwarming of airco aan heeft en ten tweede kan het als illegaal worden beschouwd in bepaalde staten van de V.S. en mogelijk in andere landen van de E.U.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u uw auto moet voltanken of even naar het toilet moet rennen voor een korte stop. In dat geval kunt U een briefje op Uw auto achterlaten, dat U over een paar minuten terug zult zijn, misschien ook een telefoonnummer, en zorg ervoor dat de verwarming of de airco aan staan.

Denk aan hun privacy

Katten hebben verschillende persoonlijkheden en terwijl sommigen misschien genieten van het uitzicht vanuit hun reismandje, kan dit voor anderen een bron van angst zijn.

Als je kat een van de katten is die liever in een donkere reismand zit met minimaal zicht, dan kun je een reismand overwegen die rolgordijnen heeft, of in plaats daarvan een lichte ademende stof gebruiken om de reismand te bedekken.

Voor degenen onder u die in de zomer een roadtrip met uw kat willen maken, is het afdekken van de drager overdag belangrijk, of u kunt een raambekleding gebruiken om ze veilig te houden van het rijden in direct zonlicht gedurende lange uren.

Aan de andere kant geven sommige katten de voorkeur aan volledig doorschijnende ramen in hun reismandje, zodat ze kunnen genieten van het uitzicht om hen heen, en hun baasje kunnen aankijken. Deze kitties kunnen profiteren van meerdere ingangen die volledig zicht bieden op hun omgeving, plus deze dragers hebben ook een geweldige ventilatie.

Denk aan hun veiligheid

We hebben het al gehad over de crash-geteste dragers die de ultieme veilige optie zijn. Maar niet iedereen kan het zich veroorloven, en zelfs als je dat doet zijn er andere dingen waar je op moet letten om de drager een veilige plek voor je kat te laten zijn als hij arriveert.

Ten eerste, zorg ervoor dat het reismandje ontsnappingsbestendig is. Of u nu voor een zachte of harde drager gaat, zorg ervoor dat u de ritsen, alle naden, of de gespen en de plastic zijkanten controleert. Al deze onderdelen moeten stevig zijn, zonder scheuren of breuken.

Dan stel ik voor dat je de reismand uitprobeert met je kat. Als je kat zich eenmaal op zijn gemak voelt in de nieuwe reismand, neem hem dan mee voor een paar ritjes rond het blok voor de grote reis.

Op deze manier heb je de kans om de gordellussen uit te testen of een andere methode waarmee de drager op de achterbank kan worden vastgemaakt. Je kunt ook zien of je kat zich er prettig in voelt en of de reismand voldoende ventilatie biedt.

Ik denk dat een goede reismand een belangrijk onderdeel is van het reizen met je kat, maar zelfs de beste kattenmand kan het belang van katvriendelijke reispraktijken niet vervangen!

Moet ik me zorgen maken over de eisen die een luchtvaartmaatschappij aan een reismand stelt?

Dit zal sterk afhangen van je toekomstplannen. Persoonlijk gebruik ik de draagmand van mijn katten één of twee keer per jaar als ik ze naar de dierenarts breng, en toen ze jonger waren nam ik ze ook wel eens mee naar mijn ouderlijk huis op vakanties, wat een autorit van twee uur was.

Ik hoefde nooit rekening te houden met de eisen van de luchtvaartmaatschappij, dus ging ik voor knusse dragers die meer ruimte boden. Als je bent zoals ik, dan kun je ook op zoek gaan naar een drager zonder beperkt te worden door bepaalde voorschriften van de luchtvaartmaatschappij en hun afmetingen.

Als je af en toe op reis gaat en je katachtige met je meeneemt, maar je wilt ook flexibel zijn voor het geval je moet vliegen, dan kun je het beste op zoek gaan naar een drager die wel voldoet aan de eisen die luchtvaartmaatschappijen stellen aan de afmetingen van dragers voor huisdieren.

Daarom heb ik de Sherpa Forma draagzak toegevoegd, die goedgekeurd is door de luchtvaartmaatschappij en beter zou moeten werken voor jouw persoonlijke reisbehoeften.

In plaats van één drager te kopen die zowel voor uw auto als voor het vliegtuig kan werken, zou u twee verschillende dragers kunnen hebben die u voor deze twee verschillende gelegenheden kunnen dienen.

Een van mijn beste vrienden heeft een kleinere drager voor dierenartsbezoeken die ook in het vliegtuig gebruikt kan worden en een veel grotere drager voor lange autoritten.

Haar kat is vrij gemakkelijk in de omgang en heeft geen problemen met het wisselen tussen deze twee dragers, maar sommige katten zullen het moeilijk vinden om twee verschillende manieren van opsluiting te accepteren.

U zult er ook voor moeten zorgen dat de dragers niet in een kast worden weggestopt, in plaats daarvan moeten ze beide in het openbaar te zien zijn, zodat uw kat zich er meer vertrouwd mee voelt, vooral als u ze ombouwt tot kattenbedden of verstopplekken in huis.

Je kunt gaan voor een alles-in-één reismand of er meer dan één hebben, aan het eind van de dag is de keuze aan jou, maar bedenk wel wat je katje hier ook over te zeggen zou kunnen hebben.

Slotgedachten

Hoe opgewonden je ook bent over het avontuur dat je op het punt staat aan te gaan door een autoreis te maken, met je katachtige metgezel op de achterbank kan stressvol zijn.

En als ik uit eigen ervaring spreek, is het kiezen van een reismand ook geen gemakkelijke taak. Ik bedoel, er zijn zoveel dingen die door je hoofd gaan terwijl je door de enorme lijst van dragers scrollt die online beschikbaar zijn.

Is het groot genoeg? Zullen ze in staat zijn om goed te ademen? Zal het comfortabel zijn, en het belangrijkste, zal de drager veilig zijn?

Nou, dat is waarom mijn katachtige vrienden en ik hebben geprobeerd om deze zoektocht gemakkelijker te maken en creëerde een lijst van dragers die niet alleen veilig zijn om mee te reizen, maar zijn ook gezellig voor onze harige road trip buddies.

Nu is het jullie beurt om ons alles te vertellen over jullie reizen en hoe denkt jullie kat erover, laat je ze meestal achter, of neem je ze mee in hun gezellige reismand?