8 alternatieven voor het ontklauwen van een kat

alternatieven voor het ontklauwen van een kat

Het ontklauwen van katten neemt elk jaar in populariteit af…en met goede reden.

Meer en meer landen, staten en lokale wetgevingen verbieden de praktijk en professionele verenigingen zoals de American Veterinary Medical Association nemen ook een standpunt in. De meeste mensen zijn het erover eens dat de praktijk onnodig schadelijk is voor katten en tientallen studies suggereren dat er tal van negatieve effecten op lange termijn zijn.

Deze lange termijn problemen kunnen variëren van chronische pijn en agressie tot een verhoogde kans op het urineren buiten de kattenbak. Over het algemeen zijn de meeste problemen die het ontklauwen kan veroorzaken veel erger zijn dan het probleem dat het moet oplossen.

In de meeste gevallen willen mensen gewoon voorkomen dat meubels, tapijten of mensen bekrast worden en de operatie lijkt een zekere oplossing te zijn. Maar of je het nu vanuit menselijk of financieel oogpunt bekijkt, de alternatieven voor het ontklauwen winnen het telkens weer.

Laten we eens een diepgaande blik werpen op de 8 alternatieven voor het ontklauwen van katten, zodat je een gelukkige kat kunt hebben en mooie meubels en dat allemaal terwijl je wat geld bespaart.

Voor we verder gaan, wil ik duidelijk maken dat je nooit volledig stoppen een kat te stoppen met krabben. Het is een vast onderdeel van het kat-zijn en zelfs ontklauwde katachtigen krabben nog.

In plaats van katten helemaal te laten stoppen met krabben, zullen we 8 alternatieven bespreken die uw kat zullen helpen het juist gebieden om te krabben en het minimaliseren of volledig elimineren van de negatieve impact wanneer uw kat krabt aan de verkeerde gebieden zoals meubels.

We gaan hier een heleboel onderwerpen behandelen, dus ik stel voor dat u de inhoudstafel hieronder bekijkt als u naar iets specifieks op zoek bent.

Wat is ontklauwen?

Ik weet het, ik weet het. Als je op zoek bent naar alternatieven voor declauwen weet je waarschijnlijk al wat declauwen is, toch?

Er kan echter veel verwarring bestaan over wat er nu eigenlijk gebeurt tijdens een klauwoperatie.

Om te beginnen is “declawing” nogal een verkeerde benaming, aangezien de operatie vereist dat veel meer wordt verwijderd dan alleen de klauwen. Zelfs de meer officiële naam voor een klauwverwijderingsoperatie, onychectomie, komt van het Griekse woord onyx wat spijker of klauw betekent.

Maar er wordt veel meer verwijderd dan alleen de klauw.

Een klauwoperatie vereist dat het laatste bot in elke teen volledig wordt verwijderd, anders zouden de klauwen gewoon teruggroeien. De mensen van de Humane Society voor de Verenigde Staten leggen uit, “Indien uitgevoerd op een mens, zou het zijn zoals het afsnijden van elke vinger bij de laatste knokkel.”

Auw!

Niet alleen klinkt deze beschrijving veel ongemakkelijker dan alles wat de naam “klauw” kan oproepen, maar het is ook een beetje gemakkelijker te begrijpen waarom de operatie zoveel gevolgen op de lange termijn kan hebben, als je bedenkt hoe belangrijk het zou zijn om een deel van elke vinger te verliezen.

Waarom een klauw verwijderen?

Met al deze informatie over de negatieve gevolgen van het ontharen, waarom proberen mensen hun katten dan nog steeds te ontharen?

Simpel gezegd, klauwen zijn een van de meer problematische onderdelen van het leven met katten. Voor sommige mensen is het beschermen van meubilair het primaire doel en zij willen niet dat hun bank vernield wordt door een actieve katachtige vriend.

Anderen kunnen bezorgd zijn over de veiligheid van huisdieren of kinderen.

Dan zijn er nog mensen die hun katten gewoon altijd hebben ontklauwd om een combinatie van bovenstaande redenen.

Mijn vader viel in die laatste categorie en toen we opgroeiden hadden we altijd katten met klauwen, maar ik ben heel blij te kunnen zeggen dat de nieuwste aanwinst van zijn katachtige familie al haar klauwen heeft! Dat betekent ook dat veel van de alternatieven op deze lijst gebaseerd zijn op de echte wereld en dat veel ervan werden toegepast in een huis dat gewend was aan ontklauwen. Ik ben ook blij te kunnen zeggen dat ze hebben gewerkt!

Begrijpen waarom katten krabben

Voordat we kunnen echt leren hoe het krabprobleem te beheersen, moeten we begrijpen waarom katten in de eerste plaats krabben.

Hoewel veel mensen aannemen dat katten krabben om hun klauwen te scherpen, en dat hoort er zeker bij, is dat slechts het topje van de ijsberg.

Vergeet niet, dat zelfs ontklauwde katten die al meer dan tien jaar geen klauwen meer hebben, nog regelmatig krabpalen gebruiken. Deze katten zijn zich zeer bewust van het feit dat ze geen klauwen hebben, maar het instinct is te sterk om te negeren.

Laten we snel eens kijken waarom.

Territorium claimen

Katten zijn van nature territoriale wezens en onze katachtige vrienden hebben verschillende methoden om hun territorium te markeren. Met geurklieren in hun poten, is krabben een geweldige manier voor katten om hun stempel op een bepaald gebied te drukken, zelfs zonder klauwen.

De drang om territorium te claimen is een van de grootste krabmotivaties en ook een van de meest problematische. Dat komt omdat katten niet alleen willen elke oude territorium, willen ze de goede plekken. Dat betekent dat krabben in belangrijke gebieden, zoals de woonkamer, het meest voorkomt.

Stretching & Boredom

Ja, voor sommige katten kan het zo simpel zijn als even lekker strekken. Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat onze theatrale katten zich graag uitrekken voor een grote krabbeurt en niet alleen helpt krabben om hun territorium op te eisen, het voelt ook gewoon goed. Sommige katachtigen krabben zelfs omdat ze zich een beetje vervelen.

Instinct & gewoonte

Katten krabben al miljoenen jaren en een operatie aan de klauwen of water sproeien zal deze gewoonte niet doorbreken. Met andere woorden, krabben is gewoon een onderdeel van het kat-zijn.

8 alternatieven voor ontklauwen

Nu dat we onze doelen begrijpen en waarom katten krabben, laten we eens kijken naar al uw opties buiten een klauwoperatie!

1. Bied plaatsen aan om te krabben

Het eerste wat we moeten doen is ervoor zorgen dat katten een geschikte plek hebben om te krabben. Ik heb het nu al verschillende keren gezegd, maar krabben hoort gewoon bij het kat-zijn, dus hier kunnen we echt niet omheen en bijna elk ander alternatief zal afhangen van het feit of uw kat een geschikte en aantrekkelijke plaats heeft om te krabben.

Maar wat precies een krabpaal geschikt en aantrekkelijk maakt?

Locatie is alles!

Onthoud dat katten krabben om hun territorium af te bakenen en de rest van de wereld te laten weten dat wat van hen is!

Dus denk je dat jouw kat de woonkamer wil claimen, waar veel activiteit is van mensen en andere huisdieren… of de donkere, saaie hoek van de wasruimte?

Waarschijnlijk de plek met alle actie, toch?

Nou, dat is waar de krabpaal van je kat moet staan. Kattenexpert Jackson Galaxy noemt dit sociaal belangrijke delen van het huis, “in de buurt van het hart van de actie”.

Veel mensen raken gefrustreerd als hun kat geen gebruik maakt van een krabpaal, maar vaak hebben ze de krabpaal in de verst mogelijke hoek van het huis geplaatst. Dat is hetzelfde als je kat een stuk onroerend goed op Antarctica aanbieden waar hij waarschijnlijk niet in geïnteresseerd zal zijn.

Ik weet het, je bent misschien niet enthousiast over een krabpaal in het midden van de woonkamer. Maar met zoveel interessante opties op de markt, kunt u een krabpaal uitzoeken die bij de rest van uw inrichting past of een manier vinden om het licht uit de weg.

Niet Antarctica niveau van uit de weg, maar iets als deze aan de muur gemonteerde krabber kan worden geplaatst op een plaats waar het niet direct zichtbaar is wanneer gasten uw huis binnenkomen, maar toch centraal genoeg om uw kat geïnteresseerd te houden.

Verticaal Vs Horizontaal

De meeste katten hebben een “krabstijl” en zij geven de voorkeur aan verticale of horizontale opties.

Als je kat aan je tapijt krabt boven al het andere, dan zijn ze waarschijnlijk een horizontale krabber, terwijl katten die voor de hoek van de bank gaan misschien een verticale voorkeur hebben. Hoe dan ook, u zult beide opties aan katten willen aanbieden, maar als u de voorkeur van uw kat kent, kunt u zich richten op krabbers van dat type.

Welke krabber je ook koopt, zorg ervoor dat hij lang genoeg is voor je katachtige vriend om zich op uit te strekken, aangezien dit universeel de voorkeur geniet.

Materiaal

Het lijkt misschien alsof onze katten graag aan zowat alles krabben, maar de realiteit is dat ze voorkeuren hebben zoals met alles. Uit een onderzoek is gebleken dat de meeste katten specifiek de voorkeur geven aan sisaltouw boven andere materialen, dus dat is altijd een goede plek om te beginnen. Maar nogmaals, het is een goed idee om uw kat meerdere krabmogelijkheden te geven, waaronder een paar verschillende materialen zoals karton, tapijt en sisaltouw.

Waar moet je beginnen?

We hebben een beter idee van de individuele kenmerken die we zoeken in een krabpaal, maar hoe ziet dit er in de echte wereld uit?

Een studie probeerde precies dat te beantwoorden en vond:

“De ideale krabpaal om aan een katteneigenaar aan te bevelen om ongepast krabben te helpen voorkomen is er een met touw als substraat, is rechtopstaand, 3 voet of hoger, heeft twee of meer niveaus en een basisbreedte tussen 1 en 3 voet.

Hoewel katten individuele voorkeuren kunnen hebben, bieden onze gegevens een startpunt voor dierenartsen om specifieke krabpalen aan cliënten aan te bevelen als eerste beste keuze.”

Dat sluit nauw aan bij de conclusies die we in andere artikelen hebben getrokken over hoe groot een krabpaal moet zijn voor uw katachtige vriend.

Als u op zoek bent naar een beginnetje, dan heb ik u vaak deze boom van YAHEETECH aangeraden, die u hier kunt zien. Het is geen pure krabber, maar het heeft veel sisaltouw en voldoet aan alle eisen die in de studie werden aanbevolen.

Het zou niet de alleen kras optie, maar het kan de belangrijkste zijn.

2. Gebruik ontmoedigingsmiddelen om meubels minder aantrekkelijk te maken

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat katten op de juiste plekken kunnen krabben, is het tijd om ze te ontmoedigen de verkeerde plekken te gebruiken.

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat sommige van deze opties er niet geweldig uit zullen zien in huis, maar je hoeft deze technieken ook niet permanent te gebruiken. In plaats daarvan kun je sommige van deze klauw alternatieven lang genoeg toepassen om katten de positieve gewoonte te laten vormen om hun krabpalen te gebruiken en ze dan later verwijderen.

Gebruik geen essentiële oliën

Je leest misschien artikelen die suggereren om essentiële oliën te gebruiken op plekken waar je niet wilt dat je kat krabt, maar dit is iets wat je moet vermijden.

Inslikken, of zelfs alleen maar blootstelling van de huid, aan etherische oliën kan levensbedreigend zijn voor katten en het laatste wat je zou willen doen is etherische oliën op de exact plek waar uw kat waarschijnlijk zal krabben. Dat is een trefzekere manier om uw kat bloot te stellen aan deze gevaarlijke stoffen.

Blijf in plaats daarvan bij de andere opties.

Meubelhoezen

Meubelhoezen zijn een geweldige plek om te beginnen en als je het uiterlijk ervan niet erg vindt kan het eigenlijk een permanente oplossing worden. Dit zijn plastic schilden die u over de belangrijkste plekken van uw meubels kunt plaatsen om krabben onmogelijk te maken en volledig onaantrekkelijk voor uw kat.

Uw katachtige vriend zal snel besluiten om naar groenere weiden te gaan.

In de meeste gevallen is de ene kant van het schild kleverig genoeg om aan meubels te bevestigen, zonder deze te beschadigen, en de andere kant is glad plastic. Het duurt een paar minuten om aan uw meubilair toe te voegen en het is gemakkelijk voor het budget. U kunt een van de betere merken op Amazon bekijken door hier te klikken.

Folie, plakband en spijkermatten

In plaats van een afschrikmiddel op het meubilair, kunt u er een in de buurt plaatsen om te voorkomen dat uw kat krabt. Je hebt hier een heleboel opties, maar de duidelijke winnaar voor mij is plakband en het is ook een van de opties die de ASPCA aanbeveelt.

Het is makkelijk voor het budget, geen enorme doorn in het oog en er is echt geen kat die er blij mee zal zijn dat er plakband op hem geplakt zit. Je kunt mijn favoriete merk hier bekijken, maar als je voor iets anders gaat, zorg er dan voor dat het veilig is voor katten, aangezien veel soorten lijm dat niet zijn.

Je kunt ook een soort van spikeachtige of ongemakkelijke vloerbedekking gebruiken voor de aangewezen no-go zones. Ken je die plastic matten die onder bureaustoelen op tapijt liggen? Als je die omdraait, vind je honderden kleine spijkertjes en dat is vergelijkbaar met het type katten-afschrikkende vloerbedekking waar we het hier over hebben.

Je wilt hier niet overdrijven en iets nemen dat je kat pijn gaat doen, gewoon iets dat de bank een stuk minder aantrekkelijk maakt als het tijd is om te krabben. U kunt een van de meer budgetvriendelijke opties op Amazon bekijken door hier te klikken. Weet wel dat niet alle katten zich hierdoor zullen laten afschrikken en dat sommige katten de kleine prikjes gewoon zullen verdragen als dat betekent dat ze aan hun favoriete bank kunnen krabben.

Je kunt ook aluminiumfolie proberen, waar sommige katten niet tegen kunnen, maar het zal waarschijnlijk niet zo consistent zijn als andere opties.

Beweging Geactiveerde Sprays

Het probleem met afschrikmiddelen zoals het besproeien van uw kat met water of het gebruik van een lawaaimaker is dat u erbij moet zijn om ze te laten werken. In plaats van dat uw kat begrijpt dat het meubilair of tapijt verboden terrein is om aan te krabben, leren ze gewoon dat het verboden terrein is terwijl je in de buurt bent, wat eigenlijk niet zo behulpzaam is.

Motie-geactiveerde afschrikmiddelen lossen dit probleem op door 24 uur per dag te werken. Afhankelijk van waar je kat krabt, kan zo’n afschrikmiddel werken, maar als je meubels probeert te beschermen is het niet altijd het meest praktisch, omdat je er meerdere nodig hebt om een groot gebied af te schermen.

3. Maak geschikte krabplekken aantrekkelijker

U kunt de dingen naar een hoger niveau tillen door uw ontworpen krabplekken nog aantrekkelijker te maken door de toevoeging van kattenkruid of katachtige feromonen. Als je kat moet kiezen tussen het krabben aan een bank die is afgezet met plakband of het krabben aan een mooie met sisal bedekte paal die is bestrooid met catnip…dan is de keuze snel gemaakt.

Je hoeft er geen gekke dingen mee te doen en de krachtige neus van je kat zal snel doorhebben wat er aan de hand is, dus een paar sprenkeltjes zouden voldoende moeten zijn. Het is de moeite waard erop te wijzen dat ongeveer 33% van de katten het gen mist dat nodig is om van kattenkruid te genieten, dus kijk eerst of je kat het spul lekker vindt.

Je kunt kattenkruid zowat overal kopen, maar ik zou aanraden om voor de bulk-opties op Amazon te gaan.

Je kunt ook overwegen om een katachtige feromoon spray zoals Feliway te gebruiken, die is ontworpen om de natuurlijke kalmerende feromonen na te bootsen die vrijkomen wanneer katten krabben. Er is veel discussie in de veterinaire wereld over de effectiviteit van Feliway, maar sommige studies hebben gesuggereerd dat het kan helpen bij het krabben of in ieder geval katten kan helpen zich meer ontspannen te voelen. Het kan katten ook aanmoedigen om hun eigen krabpaal te gebruiken, omdat veel katten door de geur worden aangetrokken.

4. Positieve Versterking Training

Ja, je kunt je kat trainen!

Hoewel onze katachtige vrienden vaak de reputatie hebben afstandelijk en “ontrainbaar” te zijn, is niets minder waar. Kijk maar eens naar de verbazingwekkende Didga die een lijst trucjes uitvoert om te bewijzen hoe trainbaar katten kunnen zijn:

Je hoeft je kat niet te leren skateboarden…je wilt ze alleen maar veel positieve versterking geven wanneer ze de juiste krabplaatsen gebruiken. Positieve bekrachtiging hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en de American Association of Feline Practitioners legt uit:

Positieve bekrachtiging wordt gedefinieerd als het geven van een beloning – iets dat wenselijk is voor het individu – om de waarschijnlijkheid van herhaling van dat gedrag te verhogen.

Katten leren het beste door positieve bekrachtiging. Favoriete beloningen voor katten zijn lekkere traktaties, catnip, interactief spelen, en aaien of verzorgen. Het is belangrijk om te onthouden dat de beloning wenselijk moet zijn voor die individuele kat, en kan variëren tussen katten.

Simpel, toch?

Elke keer als je je kat ziet krabben in de rechts geef ze gewoon een traktatie, haal hun favoriete speeltjes tevoorschijn of aai ze gewoon- wat je ook doet weet uw kat leuk vindt. Met een beetje consequentie zal uw kat snel leren dat het gebruik van hun krabpaal niet alleen een miljoenen jaren oud instinct bevredigt, maar ook iets goeds van u oplevert!

Het is echt niet nodig om het nog ingewikkelder te maken dan dat!

5. Houd de nagels bijgeknipt

Het trimmen van de nagels is een van de meest voor de hand liggende alternatieven voor het ontklauwen en ook een van de meest effectieve. Niet alleen dat, maar het trimmen van de nagels van uw kat is onderdeel van de verzorging van uw kat en als de nagels niet worden bijgehouden, kunnen ze ingroeien.

Maar zelfs als het niet zo erg wordt, wanneer de klauwen van uw kat te lang zijn, zijn ze meer in staat om schade aan mensen en meubels te veroorzaken of gewoon vast te komen zitten aan dingen (inclusief u) wanneer ze rondlopen.

Het trimmen van de klauwen op zichzelf vermindert misschien niet hoe vaak een kat krabt, maar het zal drastisch de impact op meubilair of tapijt drastisch verminderen wanneer katten toch krabben.

Dat betekent dat het trimmen van de nagels van uw kat deel uitmaakt van het grotere plaatje van declawing alternatieven, maar niet de enige methode zou moeten zijn die u gebruikt.

De meeste mensen kunnen behoorlijk sceptisch zijn over het idee om de nagels van hun kat te trimmen. Niet alleen is het gebruikelijk om aan te nemen dat katten niet regelmatig hun nagels hoeven te laten knippen, maar na een paar pogingen zullen veel mensen besluiten dat het volstrekt onmogelijk is om het zelfs maar voor elkaar te krijgen.

Maar ik beloof je dat het mogelijk is! Je moet alleen uitvinden wat je kat motiveert en een goede plek om te beginnen is met eten.

Bekijk deze video voor een geweldige demonstratie van hoe je een smakelijke traktatie kunt gebruiken om nagels knippen makkelijk- of in ieder geval makkelijker te maken:

Naast het geven van de juiste motivatie aan je kat, wil je er ook zeker van zijn dat je het juiste gereedschap gebruikt door een paar kattenspecifieke tondeuses op de kop te tikken. Dit zijn tondeuses die u kunt vasthouden als een schaar, wat het veel gemakkelijker maakt als u dit alleen doet, en ze hebben een vorm die gemakkelijker te gebruiken is voor lange, smalle klauwen.

You kan menselijke nageltrimmers gebruiken, maar als je net begint, raad ik je ten zeerste aan om een budgetvriendelijke tondeuse van Amazon te halen om je leven gemakkelijker te maken.

Voor de meeste katten is een nageltrim om de twee weken voldoende, maar als je je meubels extra wilt beschermen, kun je zelfs elke week je nagels trimmen.

6. Nageldoppen

Nagel kapjes zijn kleine, kleurrijke kapjes die je op het uiteinde van de klauwen van je kat kunt plaatsen. Deze vinyl kapjes voorkomen volledig destructief krabben maar belemmeren uw kat niet in zijn bewegingen. Sommige katten hebben een dag of twee nodig om eraan te wennen, maar als het eenmaal deel uitmaakt van de routine vinden de meeste katten het helemaal niet erg.

Dit product werd speciaal gemaakt als alternatief voor het ontklauwen en het is een van de beste opties die er zijn.

Niet alleen zijn ze uitstekend voor het beschermen van meubels en tapijten, maar ze kunnen ook mensen beschermen. Kattenkrabben kan vooral riskant zijn voor ouderen of mensen met een verminderde weerstand, en nagelhoedjes kunnen helpen om deze mensen te beschermen. zonder ooit te hoeven overwegen te ontklauwen.

Maar nogmaals, sommige mensen zullen sceptisch zijn over het idee om nagelkapjes op de klauwen van een kat te plaatsen, maar nogmaals, ik verzeker u dat het met een beetje oefening mogelijk is! Je kunt je ook wenden tot een professional om ze te laten plaatsen en aangezien de meeste nagelkapjes iets langer dan een maand meegaan, kom je uit op ongeveer 12 bezoeken per jaar.

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van een aantal nagel caps, kunt u controleren Soft Claws op Amazon die zijn een van de meer populaire en zeer gewaardeerde merken die er zijn.

Vergeet niet dat uw kat nog steeds een krabplaats zal willen gebruiken, zelfs met nagelhoedjes op, dus deze moeten niet worden gebruikt als de enige alternatief voor ontklauwen, maar maken deel uit van een totaalaanpak.

7. Houd Uw Kat Vermaakt

Heb je ooit gehoord van de uitdrukking “Een vermoeide hond is een goede hond?”

Nou, het is ook waar voor katten! Als uw katachtige vriend vol opgekropte energie zit, is de kans groot dat hij of zij zich negatief gaat gedragen, zoals krabben, te veel eten of gewoon een beetje knorrig zijn.

Met andere woorden, een verveelde kat kan een problematische kat zijn, en krabben aan de meubels of tapijten kan soms gewoon een manier zijn om de tijd te doden.

Je kunt helpen je kat bezig te houden (en niet te krabben) met speeltjes, maar je moet ook deel uitmaken van speeltijd.

Zoals de mensen van Cat Behavior Associates zeggen: “Hoewel je misschien veel speelgoed in huis hebt voor je kat, is het probleem dat het in wezen ‘dode’ prooien zijn. Ze bewegen niet. De enige manier om actie teweeg te brengen is als uw kat er naar slaat. Met interactief speelgoed hoeft ze echter niet zowel roofdier als prooi te zijn – ze kan zich gewoon concentreren op het jagen.”

Dat betekent een betere speelervaring met meer fysieke en mentale oefening voor uw kat. Dat kan ook leiden tot minder destructief gedrag zoals krabben!

8. Adopteer een ontklauwde kat!

Adopteer een reeds ontklauwde kat werkt misschien niet als alternatief voor iedereen, maar als je nadenkt over ontklauw alternatieven voor je een nieuwe katachtige vriend mee naar huis neemt, is dit absoluut iets om te overwegen.

Jammer genoeg komen er elk jaar meer dan 3 miljoen katten binnen in asielen in de VS. Hoewel het zeker niet de meerderheid is, zijn veel van deze katten al ontklauwd en deze klauwloze katachtigen zouden blij zijn om deel uit te maken van uw huis!

U kunt contact opnemen met uw plaatselijke asiel en hen laten weten dat u specifiek op zoek bent naar een ontklauwde kat en de meesten zullen meer dan blij zijn om u te laten weten wanneer er een ontklauwde kat in het asiel komt. Het kan een beetje geduld kosten om de juiste match te vinden, maar als je gewoon vastzit aan het idee van het ontklauwen dan kan het de moeite waard zijn.

Hoe zit het met Laser Ontklauwen?

Laser ontklauwen is een steeds populairdere methode van ontklauwen waarbij een uiterst krachtige laser wordt gebruikt om de procedure te voltooien in plaats van een scalpel. Laser declawing heeft de voorkeur boven traditionele methodes omdat het niet zo traumatisch is voor de tenen, minder kans geeft op zenuwcomplicaties, en het bloedverlies minimaliseert.

Maar er is een belangrijk ding om hier op te wijzen…

Laser ontklauwen is nog steeds het verwijderen van het laatste derde deel van de teen van een kat en ook al is de methode misschien iets beter, het echte probleem ligt bij de klauwprocedure zelf, niet bij de manier waarop de tenen worden verwijderd!

Zelfs met een laser zullen katten nog steeds lijden onder dezelfde negatieve effecten van een klauwoperatie. Dat betekent dat laser ontklauwen slechts een andere weg is naar dezelfde problemen en niet een alternatief voor een operatie voor het ontklauwen.

Hoeveel kost een operatie?

De meeste mensen zoeken naar alternatieven voor het ontklauwen omdat ze de onmenselijke praktijk willen vermijden, maar dat is niet de enige reden om naar andere opties te zoeken.

Je zou gemakkelijk alle bovenstaande alternatieven voor ontharen kunnen implementeren voor minder dan de kosten van een klauwoperatie.

Dat komt omdat de typische klauwoperatie ergens tussen de $250 en $800 kost. De kosten variëren naargelang de plaats waar u zich bevindt, maar daarbij wordt geen rekening gehouden met de risico’s van postoperatieve complicaties, die vrij hoog kunnen oplopen, althans in vergelijking met andere electieve ingrepen.

De gegevens zijn soms moeilijk te vinden, maar volgens de American Veterinary Medical Association, “De gemelde incidentie van postoperatieve complicaties varieert van zeldzaam tot 50%”

Bloeding, of bloeding, was de meest voorkomende complicatie en het is veilig om te zeggen dat het krijgen van bloed over je meubels of tapijt geen goed resultaat is wanneer het hele punt van het ontklauwen is om te proberen en te beschermen uw huis.

Slotgedachten

Ik ben blij te kunnen zeggen dat ontklauwen een afnemende praktijk is, nu meer en meer mensen alternatieven zoeken.

Het helpt ook dat de beschikbare alternatieven elk jaar beter worden en dat producten zoals nagelkappen, nageltrimmers van hoge kwaliteit en betaalbare krabpalen er allemaal voor zorgen dat mensen en meubels beschermd blijven zonder zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot ontklauwen.

Ik hoop dat je precies hebt gevonden wat je zocht en laat me gerust weten welk alternatief voor jou het beste heeft gewerkt- ik hoor het graag!