7 Beste Kattentandpasta’s

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

Beste Kattentandpasta

Je bent hier om de beste kattentandpasta te vinden, toch? Wat betekent dat je waarschijnlijk al weet dat een gezond gebit uiterst belangrijk voor uw kat.

En dat is het over veel meer dan alleen slechte adem!

Een zware opeenhoping van bacteriën in de bek van uw kat kan uiteraard leiden tot gebitsproblemen, maar het kan ook belastend zijn voor uw de lever en gevoelige nieren van uw kat terwijl het lichaam van uw kat probeert om te gaan met al dat vieze spul dat zich opbouwt in haar mond!

Wat nog frustrerender is, is dat ondanks dat de meeste katteneigenaren begrijpen dat een gezond gebit belangrijk is EN het feit dat dierenartsen jarenlang hebben geadviseerd om de tanden van onze kat te poetsen de meeste mensen het gewoon niet doen.

Daarom zijn we blij dat je hier bent!

Je neemt de eerste stap naar een gezondere en gelukkigere kat. En niet te vergeten, besparing op dierenarts rekeningen!

Dus laten we aan de slag gaan!

Wat is de beste tandpasta voor katten?

U vindt gedetailleerde beoordelingen van elk onze elke kat tandpasta hieronder, maar als u liever gewoon de lijst te zien kunt u onze top 7 selecties voor de beste kat tandpasta hier te zien:

 1. Beste in het algemeen: Vetoquinol Vet Solutions Enzadent Enzymatisch Gevogelte- Gearomatiseerd
 2. Runner Up: Virbac C.E.T. Enzymatic Hond & Kat Gevogelte Smaak Tandpasta
 3. Beste tandgel: Oratene Borstelloze Enzymatische Tandgel
 4. Tandgel Runner Up: Oxyfresh Tandgel voor huisdieren
 5. Het Complete Pakket: Vetoquinol Enzadent Enzymatisch Gevogelte- Gearomatiseerd Met Tandenborstel
 6. Het Beste voor een Budget: Petrodex Dental Kit
 7. De premium optie: Bluestem Gebitsreinigingsset

Inzicht in Enzymatische Tandpasta

U zult het woord “enzymatisch” vrij vaak tegenkomen als het gaat om tandpasta voor katten en wij denken dat het de moeite waard is uit te leggen wat dit woord precies betekent.

Enzymen zijn moleculen die helpen om chemische reacties te versnellen. In dit geval helpen die chemische reacties om bacteriën in de mond van uw kat te verwijderen. Deze bacteriën vormen uiteindelijk tandplak (of tandsteen) en veroorzaken slechte adem, gingivitis en tandbederf.

Dit is anders dan sommige tandpasta’s voor mensen, die sterk op fluoride zijn gebaseerd. Fluoride is eigenlijk giftig voor dieren in grote hoeveelheden. Voor mensen is dit geen probleem, omdat wij onze tandpasta uitspugen en uiteindelijk maar een heel klein beetje binnenkrijgen.

Dit is zeker niet wat er gebeurt met katten en honden. In plaats daarvan zul je merken dat je harige vriend een behoorlijke hoeveelheid tandpasta binnenkrijgt tijdens het poetsen.

Maar dat is niet erg!

Elk van onze selecties is veilig voor uw kat om in te nemen!

Is borstelen verplicht?

In deze lijst ziet u ook een aantal opties die worden omschreven als tandgels. Deze gels, verwant aan tandpasta, zijn ontworpen om uw kat een schoner gebit te geven zonder borstelen.

In plaats daarvan breng je de dental aan op het tandvlees van je kat en laat je de gel zijn werk doen (AKA chemie).

De beste optie is altijd poetsen, omdat de borstelharen de vastzittende bacteriën en plagen helpen los te maken en te verwijderen. Maar als dat gewoon geen optie is, kan een tandgel een goede optie zijn.

Best Overall: Vetoquinol Vet Solutions Enzadent Enzymatic Poultry-Flavored (Met Vingerborstel)

vetoquinol beste algemene tandpasta voor katten

Kopen op Amazon

Pros:

 • Geweldig product voor een geweldige prijs
 • Vetoquinol heeft 30 jaar ervaring in de veterinaire industrie
 • Krachtige formule met drie enzymen

Cons:

 • De tandpasta zit in een kleine tube, dus als je dagelijks poetst is het snel op

Als het gaat om de beste kattentandpasta op de markt, is Vetoquinol Enzadent zeer moeilijk te verslaan! Ze hebben een onberispelijke staat van dienst van bijna 30 jaar en hebben in die tijd een geweldige reputatie opgebouwd voor kwaliteitsproducten.

Deze kattentandpasta is vrij van schuimmiddelen die het proces alleen maar moeilijker zouden maken en de kipsmaak is iets waar katten (en honden) gek op worden. We maken geen grapje, er is een lange rij van gelukkige katteneigenaren die praten over hoeveel hun kat van de smaak houdt.

Nu, we kunnen niet garanderen dat je zo gelukkig zult zijn en voor de meesten van ons zal het poetsen van kattentanden tijd kosten om onder de knie te krijgen. Maar we raden Vetoquinol Enzadent ten zeerste aan om mee te beginnen en het is de tandpasta van mijn eigen keuze voor mijn eigen kat.

Nog beter, deze tandpasta is een van de goedkoopste opties op de lijst. Wij denken dat het de perfecte balans is tussen kwaliteit en waarde.

Onze nummer één heeft een smaak die katten echt lekker vinden, een merk dat je kunt vertrouwen, en een berg positieve recensies achter zich.

Runner Up: Virbac C.E.T. Enzymatic Dog & Cat Poultry Flavor Tandpasta

De op één na beste tandpasta voor katten is C.E.T. Enzymatic

Kopen op Amazon

Pros:

 • Decennialange ervaring in de veterinaire tandheelkundige industrie
 • Uitstekende waarde voor uw geld

Minpunten:

 • Sommige twijfelachtige smaken voor katten- Ik raad u aan het bij de gevogelte smaak te houden

Virbac C.E.T is een ander geweldig product van een bedrijf met een even lange geschiedenis in de tandheelkundige thuismarkt voor huisdieren. In feite wordt Virbac door sommigen beschouwd als pionier op de markt!

Hun product heeft ook een lange lijst van tevreden klanten en de gevogelte smaak is vergelijkbaar met onze nummer één keuze.

Dus waarom is het de runner up? Twee redenen:

 • Op het moment dat we dit schreven, zagen we op het internet meer positieve recensies voor onze eerste keuze in vergelijking met Virbac.
 • Tot slot, ik heb persoonlijk beide gebruikt, maar mijn kat Debbie geeft de voorkeur aan het Vetoquinol product. Dus aan het eind van de dag, krijgt Debbie de uiteindelijke stem!

Dit alles gezegd zijnde, is dit nog steeds een geweldig product en uw kat kan het zelfs verkiezen!

Onze tweede beste tandpasta voor katten is een algemeen bekend merk dat een geweldig alternatief kan zijn voor katten die niet van de smaak van Vetoquinol houden

Beste tandgel: Oratene Brushless Enzymatic Dental Gel

oratene mondgel voor huisdieren

Kopen op Amazon

Pros:

 • Werkt zonder echt te poetsen
 • Geweldig voor pluizige poesjes

Minpunten:

Onze beste tandgel is de Oratene Brushless Enzymatic Dental Gel. Zoals eerder vermeld, hoef je bij tandgel de tanden van je kat niet echt te poetsen, maar plaats je een strook van een ½ inch langs de boven- en ondertanden.

Dan doen de enzymen de rest van het werk!

Deze gel voor het gebit is ook onze nummer één selectie voor kieskeurige katachtigen, omdat het niet alleen niet geborsteld hoeft te worden, het heeft ook geen smaak. Dus als je een gevoelig katje hebt, een kieskeurige eter of beide is dit misschien wel de beste optie.

Het kan ook een goede start zijn voor het echte poetsen, omdat je kat eraan went dat je met haar mond in aanraking komt.

Onze eerste keuze voor de beste tandgel vereist GEEN poetsbeurten en is geweldig voor pluizige katjes.

Tandgel Runner Up: Oxyfresh Tandgel voor huisdieren

oxyfresh tandgel

Kopen op Amazon

Pros:

 • Ontworpen om ook geïrriteerd tandvlees te kalmeren
 • Hoeft niet gepoetst te worden, dus een goede keuze voor een eerste gebitsreiniging
 • Geen smaak additieven kan geweldig zijn voor gevoelige kittens

Nadelen:

 • Sommige katteneigenaren hebben wellicht meer succes met gearomatiseerde gels en tandpasta

Deze smaakloze tandgel van Oxyfresh is een andere geweldige optie voor de kieskeurige kat. Zoals bij alle tandgel is poetsen niet nodig en daarom is dit misschien wel de beste optie voor uw kat.

Uniek aan het Oxyfresh product is dat het ook werkt om het gevoelige tandvlees en de mond van uw kat te verzachten met ingrediënten als aloë vera en kamille. Er gaat niets boven een goede borstelbeurt voor uw kat, maar beginnen met een tandgel kan een geweldige optie zijn en deze verzachtende tandgel van Oxyfresh kan een geweldige plek zijn om te beginnen.

Onze runner up is een geweldige smaakloze tandgel optie die sommige katten kunnen verkiezen.

Het Complete Pakket: Vetoquinol Vet Solutions Enzadent Enzymatisch Gevogelte- Gearomatiseerd Met Tandenborstel

vetoquinol borstel en tandpasta voor katachtigen

Koop op Chewy

Pros:

 • Hetzelfde geweldige product als onze beste algemene selectie, maar met huisdiervriendelijke tandenborstel EN vingerborstel
 • Goede recensies en een lange geschiedenis in de industrie
 • Perfecte manier om te beginnen met het poetsen van de tanden van uw kat

Nadelen:

 • Ervaren poetsers hebben misschien niet alle accessoires nodig

We zijn dol op deze optie voor kattenouders die net beginnen met het poetsen van de tanden van hun kat. Niet alleen bevat het onze nummer één selectie voor de beste kattentandpasta, maar het bevat ook een katvriendelijke tandenborstel en vingerborstel.

Kattentandenborstels zijn kleiner en een beetje langer dan een normale menselijke tandenborstel. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij veilig in de veel kleinere mond van je kat past, maar houdt ook je vingers veilig tegen een onverwachte kauw!

Bovendien wordt dit pakket geleverd met een zeer coole vingerborstel. Handig als je net begint en je kat misschien bang wordt als je met een lange groene stok aankomt!

Ook de prijs van dit pakket is niet te verslaan. Dus zelfs als je al een borstel in huis hebt, is dit een goede manier om een reserve te hebben!

Onze nummer één tandenborstel met katvriendelijke tandenborstel EN vingerborstel is een deal die je niet kunt verslaan!

Het Beste voor een Budget: Petrodex Gebitsset voor Katten

sentry tandpasta en borstel combo pack

Kopen op Amazon

Pros:

 • Budgetvriendelijk
 • Inclusief borstel EN vingerborstel opties

Cons:

 • De borstelharen kunnen te stug zijn voor sommige katten

Als u op zoek bent naar een kwaliteitsproduct voor een budgetvriendelijke prijs, dan is dit de keuze voor u. Deze tandartsset van Petrodex bevat een katvriendelijke tandenborstel, een vingerborstel en katvriendelijke tandpasta.

Dat alles voor de helft van de prijs van alleen kattentandpasta in sommige gevallen! Ook al is de prijs goed, u kunt er toch zeker van zijn dat dit product veilig is voor uw kat en effectief tegen tandsteen.

Sommige katteneigenaren melden dat de borstel een beetje stug is en over het algemeen moet je niet dezelfde kwaliteit verwachten van bijvoorbeeld Vetoquinal selectie. Maar het werkt nog steeds, dus als u op zoek bent om te beginnen met het poetsen van de tanden van uw kat zonder de uitgaven meer $ 10 dan is dit het product voor jou.

Complete tandenpoetskit voor katten voor een budgetvriendelijke prijs.

De Premium optie: Bluestem Dental Cleaning Kit

bluestem feline tandenborstel en pasta

Kopen op Amazon

Pros:

 • Budgetvriendelijk
 • Inclusief borstel EN vingerborstel opties

Cons:

 • De borstelharen kunnen te stug zijn voor sommige katten

Bluestem is een premium product, maar je krijgt waar je voor betaalt en je kunt echt niet fout gaan met deze tandheelkundige kit.

Bluestrem’s claim to fame zijn verschillende studies die de effectiviteit van de formule tegen veel voorkomende orale bacteriën ondersteunen. Bluestrem gebruikt ingrediënten die geschikt zijn voor voedsel en er wordt niet beknibbeld op de kosten, zoals helaas zo gebruikelijk is in de dierenindustrie.

Ze hebben ook een iets andere kijk op de kat-vriendelijke tandenborstel. In tegenstelling tot sommige andere borstels op de markt, bevat deze kit een borstel met twee koppen, waardoor het veel gemakkelijker is om de moeilijkere plekjes in de mond van uw kat te bereiken.

Over het geheel genomen is dit product van Bluestem een uitstekende optie.

Onze premium selectie wordt ondersteund door verschillende studies die de werkzaamheid tegen veel voorkomende mondbacteriën aantonen EN is voorzien van een uniek ontworpen tweekoppige borstel.

Wat u moet weten over het poetsen van de tanden van uw kat

Het poetsen van de tanden van uw kat kan een enorme impact hebben op de algehele gezondheid van uw harige vriend. Een betere adem is fijn, maar wat nog beter is, is dat uw kat geen schadelijke bacteriën in haar mond heeft!

Na verloop van tijd kunnen die bacteriën de lever en nieren van uw kat belasten en niet te vergeten een hoop pijn veroorzaken! Zoveel pijn dat sommige katten uiteindelijk helemaal stoppen met eten! Maar je kunt voorkomen dat het ooit zo erg wordt door je kat regelmatig zijn tanden te laten poetsen.

In deze korte gids, gaan we alles wat u moet weten over het poetsen van de tanden van uw kat!

Wacht, moet ik echt de tanden van mijn kat poetsen?

Ja! Ook al heb je nu misschien oudere katten die nog geen dag in hun leven een tandenborstel hebben gezien, het is belangrijk om één ding te onthouden: katten kunnen ons niet vertellen hoe ze zich voelen.

Hoewel katten veel met ons kunnen communiceren (vooral wanneer ze honger hebben) kunnen ze ons niet vertellen wanneer ze een tand hebben die pijn doet. Maar we weten genoeg over menselijke tandheelkunde om te weten dat een ontstoken tand pijnlijk is en niet iets waar onze katten mee te maken zouden moeten hebben.

Gewoon één keer per week poetsen kan de van tandziekten bij uw kat en dat alleen al kan een wereld van verschil maken!

Kattentandpasta ingrediënten

We hebben het er al over gehad dat de meeste kattentandpasta gebruik maakt van de kracht van enzymen om de bacteriën in de mond van uw kat te helpen elimineren.

Maar hoe zit het met de rest van de ingrediënten in tandpasta voor katten?

We hebben een snel overzicht samengesteld van de meest voorkomende ingrediënten die je kunt verwachten in kattentandpasta en wat de heck het eigenlijk doet!

 • Silica is een natuurlijk voorkomende verbinding die in feite meer dan een kwart van de korst van de planeet uitmaakt! Maar als het gaat om de tandpasta van uw kat is het een schuurmiddel dat helpt voedsel en andere resten van de tanden te verwijderen.
 • Calcium Carbonaat is een andere natuurlijk voorkomende verbinding die ook werkt als tandsteen verwijderend schuurmiddel.
 • Sorbitol is een zoetstof, maar omdat katten eigenlijk geen zoetheid kunnen proeven het is belangrijker om de tandpasta bij elkaar te houden.
 • Glycerine voorkomt dat de tandpasta van uw kat uitdroogt voordat het ooit in de mond van uw kat komt!
 • Natriumbenzoaat voorkomt dat bacteriën in de tandpasta groeien. Dit ingrediënt is te vinden in duizenden producten voor zowel huisdieren als mensen.
 • Xanthaangom heeft twee functies: ten eerste helpt het de consistentie van de tandpasta te behouden en ten tweede helpt het de vochtigheid op peil te houden.

Dit zijn niet alle ingrediënten die je in de tandpasta voor je kat kunt verwachten… we wilden je niet in slaap sussen. Maar je kunt er zeker van zijn dat dit enkele van de meest voorkomende ingrediënten zijn die je zult zien.

Voor het grootste deel spelen deze ingrediënten een ondersteunende rol bij de creatie van je tandpasta.

Oké, hoe poets ik eigenlijk de tanden van mijn kat?

Hoewel het het beste is om te beginnen met het poetsen van de tanden van je kat als ze nog een kitten zijn, kun je echt op elke leeftijd beginnen!

Hier zijn enkele tips om te beginnen met het poetsen van de tanden van je kat!

Leg de basis

Voordat je ooit een borstel in de hand neemt, kun je jezelf een voorsprong geven door je kat te laten wennen aan het feit dat ze haar mond vastpakt. In je dagelijkse leven heb je misschien nog nooit aan de mond van je kat gezeten, dus om plotseling met een borstel te verschijnen kan overweldigend zijn! Kipsmaak of niet!

Dus kies een favoriete traktatie voor uw kat en begin met het zachtjes aanraken van de mond van uw kat, lippen, en indien mogelijk plaats een vinger onder de lip. Elke keer dat je kat dit tolereert zonder ontwijkend gedrag geef je een traktatie.

Het is belangrijk om het langzaam aan te doen! Maar als je het na verloop van tijd doet, zal je kat zich steeds meer op haar gemak voelen bij het idee dat jij haar mond vasthoudt.

Je kunt dit proces ook gebruiken om tandpasta te introduceren. Doe een beetje tandpasta op je vinger en plaats het onder de lip van je kat. Zoals gewoonlijk, deel een beloning uit als ze dit aanpakt zonder ophef!

Zoek een rustige ruimte

Het eerste wat je wilt doen is ervoor zorgen dat je op een rustige en comfortabele plek bent waar je kat zich veilig voelt. Je moet er alles aan doen om zo min mogelijk lawaai te maken in huis en je andere huisdieren in een andere kamer onderbrengen. Het laatste wat uw kat wil is dat haar hondenbroertje aan haar komt snuffelen terwijl zij bij de tandarts is.

Neem babystapjes

Verwacht niet dat de eerste keer dat je de tanden van je kat poetst, elke tand volledig wordt geschrobd. ‘

Neem in plaats daarvan babystapjes. Als je maar één tand poetst dan is dat al een overwinning! Het is belangrijk om je kat langzaam aan het proces te introduceren en het niet stressvoller te maken dan het hoeft te zijn. Onthoud dat het normaal is om UW tanden te kneuzen, maar het is een compleet nieuwe ervaring voor uw kat! Houd dat in gedachten tijdens het hele proces.

Langzame vooruitgang in de loop van de tijd zal ervoor zorgen dat je kat niet te gestrest raakt en dat jij niet te gefrustreerd raakt terwijl jullie beiden het proces leren.

Gebruik een tandenborstel die speciaal gemaakt is voor katten

Je tandenborstel is te groot en lomp voor de bek van je kat, dus zorg ervoor dat je een borstel gebruikt die speciaal voor katten is gemaakt. Deze speciale borstels zijn ook wat langer, zodat je niet per ongeluk met je vinger aan de kiezen knabbelt terwijl je naar de achterste kiezen reikt.

Het is ook de moeite waard om een vingertandenborstel te proberen als je begint. Dit eenvoudige apparaatje glijdt over je vinger en is voorzien van een klein borsteltje. Het beschermt ook uw vingers terwijl u de mond van uw kat reinigt. Het laatste wat u wilt is een beet per ongeluk!

Wij vinden dat de meeste katten minder geïntimideerd zijn door een vingerborstel omdat deze veel kleiner is dan een normale borstel.

Begin met een katten tandpasta met een smaakje

Hoewel we ook smaakloze opties op onze lijst hebben, raden we je sterk aan om te beginnen met een gearomatiseerde kattentandpasta voor je eerste poging. De meeste kattentandpasta’s hebben een gevogeltesmaak en zijn erg populair. Kijk maar eens naar de reviews over onze topkeuzes om te zien hoeveel katten hun tanden alleen al voor de smaak willen laten poetsen!

Maar helaas, niet elke kat zal gek worden van tandpasta. Toch is het het proberen waard en een goed startpunt.

Als de smaak niet uw kat’s ding is, kunnen de smaakloze tandgels beter werken voor u en uw kat.

Veelgestelde vragen over tandpasta voor katten

U heeft vragen en wij hebben antwoorden! We hebben een aantal van de meest gestelde vragen over kattentandpasta en de gezondheid van het katachtige gebit in het algemeen voor u op een rijtje gezet. Neem een kijkje en voel je vrij om ons te laten weten of we er een hebben gemist!

V: Wat is tandpasta voor katten?

Kattentandpasta is speciaal samengesteld om tandplak en tandsteen uit de mond van uw kat te verwijderen, terwijl het veilig is om in te nemen door uw kat. Het is ook op smaak gebracht met gevogeltesmaak waar de meeste katten dol op zijn!

Een van de grote verschillen tussen tandpasta voor katten en tandpasta voor mensen is dat tandpasta voor katachtigen geen fluoride bevat. Dat komt omdat fluoride giftig kan zijn in voldoende grote doses voor de meeste zoogdieren. Maar als u bedenkt dat uw kat zijn tandpasta niet uitspuugt en dat hij een fractie weegt van wat u doet, dan ziet u al snel dat fluoride een zeer slechte zaak zou zijn om in tandpasta voor katten te hebben.

V: Welke tandpasta is veilig voor katten?

Speciaal ontwikkelde tandpasta voor katten is uw veiligste optie. Nog beter, deze speciaal samengestelde tandpasta zijn vaak gearomatiseerd met smaken waar uw kat dol op zal zijn!

Het is nooit veilig om menselijke tandpasta, zuiveringszout of iets dergelijks te gebruiken. Simpel gezegd, menselijke tandpasta is niet veilig voor katten om te consumeren, dus gebruik een van de tandpasta’s die wij aanbevelen.

V: Moet je de tanden van een kat poetsen?

In een perfecte wereld zou u de tanden van uw kat elke dag poetsen en jaarlijks een professionele gebitsreiniging laten uitvoeren door uw dierenarts. Maar zelfs wekelijks de tanden van uw kat poetsen zou al een enorm positief effect hebben.

Als uw kat echter al een ernstige gebitsaandoening heeft, moet u absoluut beginnen met een bezoek aan uw dierenarts. Zij kunnen het gebit van uw kat beoordelen en de tanden en kiezen trekken die te ver heen zijn. Vergeet niet dat het poetsen van tanden die geïnfecteerd, geabceseerd of ziek zijn, pijnlijk kan zijn voor uw kat.

Niet alleen kan dat uw kat pijn doen, maar het kan ook een diepe levenslange vermijding van hun tanden gepoetst ontwikkelen. Geen van beide zijn goed!

V: Kan ik de tanden van mijn kat zelf poetsen?

Ja, je kunt absoluut zelf de tanden van je kat schoonmaken! Je moet er wel voor zorgen dat je speciaal samengestelde tandpasta en tandenborstels voor katten gebruikt. Als het je eerste keer is, moet je ook redelijke verwachtingen stellen en het rustig aan doen!

Het enige wat je hoeft te doen is zachtjes langs het tandvlees van je kat te poetsen, net zoals je voor je eigen tanden zou doen.

Echter, het poetsen van de tanden van uw kat is geen vervanging voor regelmatige dierenartsonderzoeken of jaarlijkse reinigingsbeurten. Net als bij een mens is tandenpoetsen slechts een stukje van de gebitsgezondheidspuzzel.

V: Wat gebeurt er als mijn kat tandpasta inslikt?

Niets! Kattentandpasta is speciaal ontworpen om veilig te zijn voor katten om in te slikken. Het is immers te verwachten dat de meeste katten een hoop tandpasta binnenkrijgen tijdens een poetsbeurt!

V: Wat gebeurt er als u de tanden van uw kat niet poetst?

Als de tandplak en het tandsteen in de bek van uw kat niet worden verwijderd door regelmatig te poetsen, zal uw kat gingivitis en ernstige tandheelkundige aandoeningen ontwikkelen die uiteindelijk extractie vereisen. Dit resulteert niet alleen in een dure dierenartsrekening, maar het is ook onaangenaam voor uw kat.

V: Maakt droogvoer de tanden van katten echt schoon?

Hoewel droogvoer na verloop van tijd minder tandsteen kan produceren in vergelijking met natvoer is het niet iets waar je op moet vertrouwen. Droogvoer zal nooit een vervanging zijn voor regelmatig tandenpoetsen of een bezoek aan de dierenarts.

Maar als u meer wilt weten, Hills produceert speciaal voer om het gebit van uw kat te helpen reinigen. U kunt het vinden op Amazon door hier te klikken.

V: Hoe kan ik de tanden van mijn kat schoon houden zonder te poetsen?

Het beste alternatief voor volledig poetsen is tandgel. Deze smaakloze gels bevatten een enzym dat helpt tandplak en tandsteen af te breken, de oorzaken van tandziekten in de mond van uw kat. U hoeft niet te poetsen en u plaatst gewoon een klein strookje van de gel in de mond van uw kat.

V: Hoe kan ik tandsteen van de tanden van mijn kat verwijderen?

Uw beste optie is om tandpasta voor katten en speciaal ontworpen tandenborstels voor huisdieren te gebruiken! U kunt ook een tandgel gebruiken om tandsteen en tandplak langzaam te verwijderen zonder dat u de tanden van uw kat hoeft te poetsen.

V: Hoeveel kost het om het gebit van een kat te reinigen?

De kosten van een professionele gebitsreiniging bij uw dierenarts zullen variëren, maar u kunt rekenen op een bedrag van $250 tot $1200 voor een gebitsreiniging bij uw kat. Houd in gedachten dat de kosten van de procedure ook afhangen van de ernst van de gebitsaandoening. Regelmatig het gebit van uw kat poetsen helpt de ziekte te voorkomen en brengt de prijs omlaag!

V: Kan ik de tanden van mijn kat poetsen met kokosolie?

Hoewel kokosolie technisch gezien veilig is voor katten, is het waarschijnlijk niet de beste optie als het gaat om het poetsen van hun tanden. Gebruik in plaats daarvan een speciaal samengestelde tandpasta voor katten, die veilig is om in te nemen, geen maagklachten veroorzaakt, en waarschijnlijk veel beter smaakt voor je kat.

V: Welk voer is het beste voor het gebit van de kat?

Over het algemeen is droogvoer iets beter voor de gezondheid van het gebit dan natvoer. Dat gezegd hebbende, natvoer heeft een lange lijst van andere voordelen die het in evenwicht brengen. Droogvoer moet nooit gezien worden als een vervanging voor een gezond gebit, inclusief poetsen en regelmatige gebitsreiniging door uw dierenarts.

V: Is het te laat om de tanden van de kat te poetsen?

Het is nooit te laat om te beginnen met het poetsen van de tanden van uw kat! Je moet wel redelijke verwachtingen stellen en het rustig aan doen. Onthoud dat het normaal is om je tanden te poetsen, maar dat het voor je kat een compleet nieuwe ervaring is!

V: Waarom heeft mijn kat een stinkende adem?

Meestal is het een gevolg van geurproducerende bacteriën. Met andere woorden, uw kat heeft een vieze bek! Regelmatig borstelen kan helpen deze geur veroorzakende bacteriën te verwijderen en de gezondheid van uw kat te verbeteren.

V: Hoe maakt een dierenarts de tanden van een kat schoon?

Er komt heel wat kijken bij een professionele gebitsreiniging van uw kat door uw dierenarts. Nadat uw huisdier onder narcose is gebracht en geïntubeerd, zal uw dierenarts een ultrasone scaler gebruiken om vastzittende tandplak en tandsteen te verwijderen. Daarna wordt een gemotoriseerd polijstapparaat gebruikt om het oppervlak van de tand glad te maken en eventuele resterende tandplak te verwijderen.

Een zeer belangrijk onderdeel van dit proces zijn röntgenfoto’s van het gebit. Een groot deel van het gebit van uw kat bevindt zich onder het tandvlees en dit kan snel een broedplaats voor bacteriën worden. Met röntgenfoto’s van het gebit kan uw dierenarts echt inzicht krijgen in de gezondheid van het gebit van uw kat en betere beslissingen nemen.

V: Hoe weet je of de tanden van je kat pijn doen?

Helaas laten katten niet vaak uiterlijke tekenen van pijn zien. U kunt er zeker van zijn dat als uw kat een gebitsaandoening heeft in de vorm van gingivitis en plakafzetting, dat het ongemakkelijk of ronduit pijnlijk is. In ernstiger gevallen kan uw kat voedsel gaan mijden vanwege de pijn die het eten met een zwaar geïnfecteerde mond veroorzaakt.

V: Hoe kan ik tandpasta voor mijn kat maken?

Hoewel je zelf een tandpasta voor katten kunt maken, kun je niet tippen aan de effectiviteit van een wetenschappelijk onderbouwde en speciaal voor katten samengestelde tandpasta.

Niet alleen dat, maar deze producten zijn ook gereguleerd en getest om de veiligheid te garanderen. Wij hebben voor u al het voorbereidende werk gedaan en een aantal van de beste kattentandpasta’s geselecteerd die momenteel op de markt zijn!

V: Krijgen katten kiespijn?

Absoluut! De mond van uw kat verschilt niet zoveel van de uwe. Dit betekent dat uw kat tandpijn kan krijgen om verschillende redenen, maar de meest voorkomende is natuurlijk tandziekte in de vorm van tandplak tandsteen en gingivitis.

Als uw kat kiespijn heeft, kan ze terughoudendheid tonen bij het eten of met haar pootjes in haar bek gaan staan.

V: Veroorzaakt nat kattenvoer een slechte adem?

Hoewel natvoer meer kans heeft om aan de tanden van uw kat te kleven dan droogvoer, zal de grotere boosdoener altijd tandziekten zijn. Het poetsen van de tanden van uw kat met tandpasta voor huisdieren zorgt er niet alleen voor dat de adem van uw kat fris blijft ruiken, maar helpt uw kat ook om langer, gelukkiger en gezonder te leven.

V: Hoe vaak moet ik het gebit van mijn kat professioneel laten reinigen?

Hoewel het regelmatig poetsen van de tanden van uw kat een enorm verschil maakt voor de gezondheid en het geluk van uw kat, kan het geen vervanging zijn voor een professionele reiniging door uw dierenarts. In de meeste gevallen zult u het gebit van uw kat één keer per jaar door uw dierenarts willen laten reinigen, maar het is het beste om een plan te maken met uw dierenarts.

Inhoudsopgave