7 beste autostoeltjes voor katten

7 Beste Kat Autozitjes

De meesten van ons weten hoe stressvol autoreizen kan zijn, en als verantwoordelijke kattenouders proberen we altijd de reiservaring van onze kat te verbeteren.

Voor nieuwsgierige katten die niet graag in een donkere reismand worden opgesloten en in plaats daarvan genieten van het uitzicht naar buiten, kunt u kiezen voor een kattenautostoeltje om hun nieuwsgierige persoonlijkheid tevreden te stellen.

Maar om ervoor te zorgen dat al uw toekomstige uitstapjes veilig en leuk zijn, moet u op zoek gaan naar het juiste soort autostoeltje dat is ontworpen voor katten en niet alleen voor honden.

Daarom hebben we twee aparte lijsten gemaakt.

Aan de ene kant hebben we kattenautostoeldragers, perfect voor nerveuze kitties die liever een beschermende barrière hebben tussen zichzelf en de buitenwereld, waar ze nog steeds naar kunnen kijken.

Aan de andere kant hebben we open kattenautostoeltjes voor de meer avontuurlijke katten die met een tuigje getraind zijn, zodat ze veilig op hun plaats kunnen blijven in hun zachte autostoeltje.

We hebben ook een diepgaande kijk op kattenautostoeltjes genomen, maar als je gewoon wilt overslaan en zien welke kattenautostoeltjes het tot onze lijst hebben gemaakt, kun je het hier bekijken:

Beste Autostoeltjes Dragers:

 1. Beste algemene autostoel voor katten: Pet Great View 360 Veiligheidsdrager voor huisdieren & autostoeltje
 2. Katten Autostoeltje Met Het Beste Uitzicht: K&H Pet Travel Veiligheids-huisdierendrager
 3. Geschikt voor grote katten en Maine Coons: Pettom Pet Carrier Stoelverhoger
 4. Beste Opvouwbare Kat Autozitje: Beelike Opvouwbare Reisverhoger Stoel

Beste open autostoel dragers:

 1. Beste Booster Kat Autozitje: Swihelp Pet Car Booster Seat & Reis Reis Carrier Kooi
 2. Beste Kat Autozitje Voor Comfort: Bochao veiligheid autostoel – huisdier Booster
 3. Beste Verhoogde Kat Autozitje: K&H stoelverhoger

Wat (precies) is een kat autostoeltje?

Gewoonlijk zijn autostoeltjes voor katten niet afgesloten zoals een normaal reismandje. In plaats daarvan wordt uw kat meestal vastgezet met een tuigje dat aan het autostoeltje van de kat is bevestigd.

Op deze manier kan uw kat meer bewegingsvrijheid hebben, terwijl hij toch veilig op zijn plaats wordt gehouden.

Kattenzitjes zijn niet bedoeld om het zicht naar buiten te belemmeren, in plaats daarvan is uw kat vrij om rond te kijken. Sommige kattenautostoelen zijn verhoogd zodat uw katachtige metgezel naar buiten kan kijken, zoals de K&H kuipdrager op onze lijst.

Niet elke kattenautostoel is open, sommige hebben dezelfde vorm en vorm als een open kattenautostoel, maar door de bovenste klep naar beneden te halen, kunt u de bewegingsvrijheid van uw kat beperken, net zoals bij een reismand.

Open autostoelen voor huisdieren zijn meestal gericht op honden, omdat ze worden getraind om aan de lijn te lopen, en ze zijn meestal gemakkelijker te controleren zonder een drager.

Maar dit betekent niet dat er geen katten die er zijn die kunnen genieten van een open kat autostoel als ze goed zijn aangelijnd getraind. Anders kan reizen zonder reismandje erg gevaarlijk zijn.

Onze Top Autostoeltjes voor Katten

Als u denkt dat uw kat baat zal hebben bij een goed autostoeltje voor katten, dan moet u de beste op de markt aanschaffen.

Dus, laten we eens een kijkje nemen op onze twee verschillende categorieën die uw kat gezellig en gelukkig zal houden tijdens uw reizen.

Katten Autostoeltjes

Best Overall Cat Car Seat: Pet Great View 360 Pet Safety Carrier & Autostoeltje

Pet Gear View 360 Pet Safety Carrier & Car Seat voor kleine honden & katten Drukknop Entry

Pet Gear View 360 Veiligheidsdrager voor huisdieren & autostoel voor kleine honden & katten Druktoetsbediening

 • De buitenkant van gaas biedt een zicht van 360°, zelfs wanneer de drager gesloten is.
 • De reismand is hoog, zodat uw kat rechtop kan zitten en van het uitzicht naar buiten kan genieten.
 • U kunt het tuigje van uw kat aan de binnenband van de reismand vastmaken voor extra veiligheid.
 • De drager is 20 centimeter lang en 18,5 centimeter hoog, hij kan ook katten van 10-12 pond aan, dus hij is geschikt voor de gemiddelde kat.

Als je op zoek bent naar een kattenautostoeltje dat veiligheid combineert met een geweldig uitzicht dan hebben de fabrikanten van Pet Gear dit kattenproduct speciaal voor jou gemaakt!

Met deze reismand kan uw kat naar de buitenwereld kijken en hoeft u niet bang te zijn dat ze ontsnappen.

Als je erop vertrouwt dat je kat op zijn plaats blijft en rustig blijft, dan kun je de bovenste opening omhoog trekken en hem in de reismand laten zitten en genieten van een nog duidelijker uitzicht terwijl je reist. Maar om er zeker van te zijn dat je kat op zijn plaats blijft zitten, moet je het tuigje aan de reismand bevestigen.

Omdat de sluiting zonder rits is, denk ik dat deze reismand meer geschikt is voor rustige katten, maar het geeft u wel snel en gemakkelijk toegang als uw kat u nodig heeft.

Ik hou ook van het feit dat dit kattenzitje een bovenlader is die zeer nuttig kan zijn voor de dierenarts van uw kat.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze drager van de stoel glijdt, omdat u hem aan de veiligheidsgordel van de auto kunt bevestigen.

Zoals de meeste juiste dragers, maakt het handvat op deze kattenautostoel het vervoer van uw kat gemakkelijk. Hij is ook geschikt voor korte en lange autoritten dankzij het grote en ruime interieur.

U kunt meer lezen over deze drager en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken!

Wat ik er zo leuk aan vind: Terwijl de drager veel zicht biedt, is hij ook heel stevig en veilig.

Wat ik wou dat het had: De bodem is een beetje hard, dus je zou een zacht dekentje moeten toevoegen om de drager comfortabeler te maken.

Katten Autostoeltje Met Het Beste Uitzicht: K&H Pet Travel Safety Pet Carrier

De K&H is een andere goede keuze voor nieuwsgierige katten die niet vertrouwd kunnen worden om in een open kattenzitje te rijden.

De stevige gaaspanelen bieden uw kat bescherming, terwijl ze tegelijkertijd een volledig zicht op de weg hebben.

Er zijn meerdere uitgangen, evenals een opening aan de voorkant die u directe toegang tot uw kat geeft tijdens lange reizen.

Deze reismand is echter niet zo geschikt voor dierenartsbezoeken omdat hij niet gemakkelijk mee te nemen is, vooral het grotere formaat.

Terwijl de drager inklapbaar is de constructie zelf is niet broos, en u kunt erop vertrouwen dat hij niet zal verschuiven of vervormen na langdurig gebruik door uw kat.

U kunt de 1.000+ positieve beoordelingen lezen die deze reismand heeft en de prijs van vandaag op Amazon door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De draagzak wordt geleverd met een verwijderbaar comfortabel kussen dat in de wasmachine gewassen kan worden.

Wat ik wou dat het had: Deze drager is een product van hoge kwaliteit, maar de prijs is niet budgetvriendelijk.

Beste Katten Autostoeltje Voor Grote Katten en Maine Coons: Pettom Stoelverhoger

De Pettom autostoel kan zowel op de achterbank als op de voorbank worden vastgezet, zodat u uw katachtige metgezel tijdens lange reizen in de gaten kunt houden.

Deze drager biedt niet zo’n duidelijk zicht naar buiten als onze twee vorige autostoelen op onze lijst, maar hij is perfect voor wie op zoek is naar een hoogwaardig product met zo weinig mogelijk gaaspanelen voor het geval je katje kriebelig wordt.

In de serie autostoeltjes is deze drager meer geschikt voor verlegen katten die het potentieel hebben om zelfverzekerder te worden en rechtop in hun reismand zitten terwijl de bovenste opening naar achteren is getrokken.

Het is ook een geweldige autostoel voor lange afstandsreizen omdat hij vrij groot en comfortabel is. Er zijn extra vakken om de reisbenodigdheden van uw kat in te doen, zoals documenten en traktaties.

Bovendien, is dit kattenzitje inklapbaar zodat u deze reismand kunt opbergen in plaats van hem als kattenbed te gebruiken.

Als u meer wilt weten over deze autostoel en de prijs van vandaag op Amazon wilt controleren, klik dan hier!

Wat ik er zo leuk aan vind: In tegenstelling tot sommige autostoeltjes voor katten, kun je met de schouderbanden van het Pettom zitje je kat gemakkelijk verplaatsen.

Wat ik wou dat het had: De reismand is volumineus en het is niet aan te raden om hem regelmatig te dragen met een zware kat erin, dus u kunt hem het beste reserveren voor lange reizen.

Beste opvouwbare katten autostoel: Beelike opvouwbare reis stoelverhoger

De Beelike katten autostoel is een gezellige optie voor katten die geïntimideerd kunnen zijn door dragers in het algemeen.

De opening aan de voorkant laat uw kat de reismand op zijn eigen voorwaarden verkennen en ze kunnen er zo inlopen zonder dat u ze naar binnen hoeft te dwingen.

Maar er is ook een top opening voor het geval je haast hebt en je je kat binnen moet zetten.

Als je in een klein appartement woont, is het hebben van een inklapbare katten autostoel zoals deze is een groot voordeel.

Wanneer u klaar bent met het gebruik van de Beelike kattenautostoel kunt u deze eenvoudig onder het bed schuiven of onder in uw kast plaatsen en zo veel opbergruimte besparen.

Zoals altijd is deze reismand gemaakt met zelfverzekerde katten in het achterhoofd. U kunt hun riem vastmaken aan de verstelbare riem in de drager en u kunt de bovenklep openhouden, zodat uw kat zich niet opgesloten voelt, maar ze zijn nog steeds veilig bevestigd aan hun kattenautostoeltje.

U kunt meer lezen over de Beelike inklapbare kattenautostoel en de budgetvriendelijke prijs op Amazon controleren door hier te klikken!

Wat ik er zo leuk aan vind: De drager is verstevigd met roestvrijstalen staven, die de zachte zijkanten op hun plaats houden, zelfs als er een hobbelige weg voor ons ligt.

Wat ik wou dat het had: Volgens sommige klanten zou de fabrikant een betere methode kunnen aanbieden om dit kattenautostoeltje aan de stoel vast te maken.

Open Cat Autozitjes

Best Booster Cat Car Seat: Swihelp Pet Car Booster Seat & Reis Carrier Cage

Het is duidelijk dat open kattenautostoeltjes niet voor elk katje zijn weggelegd en we kunnen er niet altijd zeker van zijn dat ze voor onze katten zullen werken, zelfs als ze niet snel bang worden.

Dus, als je er niet zeker van bent dat je kat het reizen in een open kattenautostoeltje aankan, is dit een budgetvriendelijke optie waar u mee kunt experimenteren, en als het niet werkt kan het altijd nog gebruikt worden als een gezellig kattenbed.

Natuurlijk, voor degenen onder u die uw katten hebben getraind om aan de lijn te lopen, dan kunt u hun tuigje vastmaken aan de ring van de kattenautostoel, zodat ze niet vrij in de auto kunnen rondlopen.

Aangezien u deze kattenautostoel niet als reismandje kunt gebruiken, kunt u hem in de auto laten zoals hij is, of u kunt hem opvouwen en opbergen in de kofferbak van de auto.

Omdat dit een open kattenautostoeltje is en geen reismandje, raad ik je aan om een paar warme dekens te gebruiken om je kat warm te houden tijdens de koudere maanden.

U kunt de prijs van vandaag op Amazon controleren door hier te klikken!

Wat ik er zo leuk aan vind: Dit kattenautostoeltje is waterdicht, zodat het tegen alle kattenongelukjes kan en schoongewassen kan worden zonder nare geurtjes op te nemen.

Wat ik wou dat het had: Je kunt dit autostoeltje alleen vastzetten door de riemen om de hoofdsteun van de stoel te doen, wat voor sommigen van jullie misschien niet genoeg is.

Beste Kat Autozitje Voor Comfort: Bochao Safety Car Seat – Pet Booster

Als het gaat om open kattenautostoeltjes, is Bochao zeker een van mijn topfavorieten. Eén blik erop is al genoeg om te zien hoe comfortabel het zit.

Uw kat zal genieten van een wolk-achtig gevoel terwijl hij veilig op zijn plaats blijft. Het enige wat u hoeft te doen is hun harnas aan de gordel van de stoel te koppelen met een metalen gesp die niet zal breken onder de druk van uw kat.

U kunt ook de lengte aanpassen, afhankelijk van de grootte van uw kat en de bewegingsvrijheid die u hen wilt geven.

Natuurlijk moet je niet vergeten dat dit geen reismandje is en als je een angstig katje hebt dat niet van reizen en onbekende open ruimtes houdt, dan zal dit niet voor je werken.

Dit pluizige kattenzitje is ook gemakkelijk te onderhouden en fris en schoon te houden. U kunt gewoon de hoes verwijderen en in de wasmachine wassen.

Plus, u krijgt een grote opbergtas om dit kattenautostoeltje in op te bergen en hem te beschermen tegen stof en vuil tot u hem weer nodig hebt.

Bekijk de prijs van vandaag op Amazon en vergeet niet de ongelooflijke recensies te lezen door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: We weten allemaal dat katten van knusse plekjes houden om te knuffelen en op te slapen, en dit is echt de meest luxueuze kattenautostoel om uit het raam te kijken of om de hele rit in te slapen!

Wat ik wou dat het had: Helaas kun je het Bochao kattenautostoeltje niet in hoogte verstellen.

Beste verhoogde kat autostoel: K&H Bucket Booster huisdierzitje

Last but not least hebben we de K&H stoelverhoger, dat is speciaal ontworpen voor huisdieren die graag uit het raam kijken.

Dus, als uw kat niet wordt getriggerd door geluiden van buitenaf, en u er zeker van bent dat ze niet zullen schrikken van het buiten landschap, dan zullen ze zeker plezier hebben in deze speciale verhoogde zitplaats.

Zoals ik al een paar keer heb gezegd, zijn reismandjes de veiligste manier om een kat te vervoeren, maar dit kattenautostoeltje biedt toch nog enige vorm van bescherming ondanks dat het open is.

De hoge wanden rondom creëren een barrière die uw kat een gevoel van bescherming moet geven. Ook de veiligheidsriemen zullen uw kat op zijn plaats houden en u zult een afleidingsvrije reis hebben.

Het K&H kattenzitje is gevuld met dicht semi-stijf schuim, en de hoge rugleuning en zijkanten kunnen uw kat beschutten en voorkomen dat hij eraf valt tijdens een rotsachtige rit.

U kunt de 11.000+ enthousiaste reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De gebogen rugleuning is ontworpen om veilig op de autostoel te passen.

Wat ik wou dat het had: Hoewel het duidelijk is dat dit autostoeltje van hoge kwaliteit is, is het toch vrij prijzig.

Zijn Autostoeltjes Voor Katten Veilig?

Kattenmandjes zijn ontworpen om katten opgesloten te houden en ze zijn ontsnappingsbestendig, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van open autostoeltjes voor katten.

Het is duidelijk dat autostoeltjes voor katten niet geschikt zijn voor alle katten, vooral niet voor katten die snel bang kunnen worden.

Als je een kattenzitje wilt gebruiken, zul je je kat moeten trainen om een tuigje te dragen, zodat je hem of haar vervolgens met de riem aan het zitje kunt vastmaken.

Natuurlijk, als je katje het niet leuk vindt om een halsband of tuigje te dragen, of als ze voelen dat ze in gevaar zijn dan zijn ze flexibel genoeg om er uit te glippen.

Deze ginger tabby laat het er heel gemakkelijk uitzien!

Dit kan vooral onveilig zijn als je aan het rijden bent. Uw kat kan u afleiden als hij aan de lijn ontsnapt en een ongeluk veroorzaakt.

Laten we niet vergeten dat de meeste katten niet van reizen houden, en de meeste reizen gebeuren wanneer we onze katten naar de dierenarts moeten brengen. In dit geval is het het beste om een kattenmand te gebruiken, zoals de American Veterinary Medical Association duidelijk stelt.

Kattenautostoeltjes daarentegen zijn veel veiliger omdat ze enig zicht bieden, en ze zijn ontsnappingsbestendig.

Moet ik een autostoeltje voor katten kopen?

Dit hangt vooral af van de persoonlijkheid van uw kat en het soort reizen dat u met hem wilt maken.

Als je kat er niet van houdt om ingesloten te zijn en ze zich meer ontspannen gedragen als ze kunnen zien wat er buiten gebeurt, dan kan een kattenautostoeltje de hele reiservaring veel aangenamer maken.

Veel kattenrassen, zoals de Maine Coon kunnen worden getraind om een riem te gebruiken, en dat kan een autostoeltje voor katten een geweldige keuze maken, omdat je zo’n zware kat niet in je handen hoeft te dragen.

Maar als uw kat niet is getraind om een tuigje te dragen, of ze raken gemakkelijk geschrokken van harde geluiden dan kunt u nog steeds gaan voor een kat autostoel alleen een die gesloten is, zoals onze top kat stoel keuze van pet gear.

Hoewel het misschien niet geven uw kitty hetzelfde type visuele prikkels, het is een veel veiliger optie.

Immers, de meeste katten geven ook de voorkeur aan gesloten dragers, en sommige hebben zelfs een reismandhoes nodig om zich veilig te voelen tijdens reizen.

Ik wil er ook op wijzen dat de meeste autostoeldragers voor katten meer geschikt zijn voor lange autoritten en dat ze veilig aan de stoel kunnen worden vastgemaakt, zodat ze niet zullen vallen, en de stabiliteit kan ook de reisziekte van uw kat verminderen.

Helaas zijn deze autostoeldragers veel groter dan door de luchtvaartmaatschappij goedgekeurde dragers. Maar als je niet van plan bent om te vliegen met je kat en je wilt de reiservaring van je kat spannender maken dan is een katten autostoeltje een goede keuze, vooral de gesloten optie.

Kan ik het kattenautostoeltje op de voorstoel zetten?

De achterbank is waarschijnlijk de veiligste plaats om het autostoeltje of reismandje van uw kat te plaatsen. In het geval van een ongeluk, zal de voorstoel de eerste zijn die geraakt wordt.

Als uw auto een airbag aan de passagierskant heeft, dan kan dit bij een botsing nog meer schade aan uw kat toebrengen.

Maar als u het kattenzitje voor auto’s van uw kat achteraan houdt, dan zal hij over het algemeen meer bescherming hebben, en uw katachtige metgezel zal u minder snel afleiden van het rijden.

Natuurlijk, als u uw kat in een kattenreismandje voorin wilt houden, dan moet u de autostoel naar achteren trekken om de afstand tussen het reismandje en de airbag zo groot mogelijk te maken.

Je moet er ook voor zorgen dat je het kattenautostoeltje vastzet aan de stoel zelf, zodat het niet verschuift en ik zou je ook aanraden om een open kattenautostoeltje te vermijden om mogelijke afleiding vooraan te vermijden.

Afsluitende gedachten

Ik vind het verbazingwekkend hoe groot de markt voor kattenproducten is geworden, en fabrikanten proberen de reisomstandigheden voor katten te verbeteren, en ze houden rekening met de verschillende persoonlijkheden die onze harige opperheren hebben.

Sommige keuzes voor reismandjes zijn beslist veiliger dan andere, en als het gaat om autostoeltjes voor katten dan zul je extra voorzichtig moeten zijn bij het kiezen tussen een open of gesloten optie.

Tenslotte moet reizen veilig en leuk zijn, zowel voor kattenouders als voor hun pluizige familieleden!

Denkt u dat uw kat zelfverzekerd genoeg is om in een open kattenautostoeltje te reizen?