7 Beste goedkope kattenvoeders

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

Beste Goedkoop Kattenvoer

Laten we het eens hebben over goedkoop kattenvoer.

Of zoals ik het liever noem, betaalbaar of budgetvriendelijk kattenvoer. Dat komt omdat goedkoop soms de connotatie heeft van lage kwaliteit.

Simpel gezegd, onze katachtige vrienden verdienen beter dan kattenvoer van lage kwaliteit… maar dat betekent niet dat we blut moeten zijn om ze te voeden!

Verre van dat.

Nu meer en meer mensen met katten leven, wordt de race om goedkoop kattenvoer van goede kwaliteit te produceren, steeds groter. Dat betekent dat we meer opties dan ooit tevoren hebben om kattenvoer van goede kwaliteit tegen redelijke prijzen te vinden.

Je hoeft geen compromis te sluiten en je kat voer te geven dat alleen maar vulmiddel is! Ik zal alles behandelen wat je moet weten over het vinden van een goedkoop kattenvoer dat de gezondheid van je kat niet in gevaar brengt, maar als je vooruit wilt springen en wilt zien wat de lijst heeft gemaakt, kun je die hier bekijken:

Beste Goedkoop Natvoer Opties:

 1. Beste totaal: American Journey Nat Kattenvoer
 2. Runner Up: Smaak van het Wild Rocky Mountain Recept
 3. Het beste voor kieskeurige eters: Merrick Backcountry Zakjes
 4. Beste Eiwitrijke Voor Gewichtsverlies: Weruva Mideast Feest

Beste goedkope droogvoer opties:

 1. Beste in het algemeen: American Journey Droog Kattenvoer
 2. Runner Up: Whole Earth Farms Graanvrij Droog Kattenvoer
 3. Premium keuze voor kieskeurige katten: Instinct Original Rauw Eiwitrijk Kattenvoer

Het is je misschien al opgevallen dat de gangbare winkelmerken niet op deze lijst staan. Laten we het hebben over waarom voordat we dieper in de wereld van goedkoop kattenvoer duiken.

Waarom merken zoals Meow Mix niet op deze lijst staan

Als de prijs de alleen variabele dat van belang is dan kruidenier merken of goedkope opties zoals Meow Mix gaan de duidelijke winnaar zijn. Je kunt een zak Meow Mix kopen voor 0,73 dollar per pond, een prijs die bijna niet te overtreffen is.

Maar laten we eens kijken naar de eerste vijf ingrediënten in Meow Mix:

Gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, kip bijproduct meel, sojameel, rundvlees talg

We zullen hier later dieper op ingaan, maar ik kan je vertellen dat de oude voorouders van je kat geen maïsvelden plunderden toen ze honger hadden. In plaats daarvan, spoorden ze klein wild op voor eiwitten! En eiwit is een van de dingen die ontbreken in dit en veel andere super-goedkope kattenvoer.

Zoals vaak het geval is, gaan te goedkoop op één gebied kan ergens anders problemen veroorzaken.

Het is niet anders voor uw kat. Goedkoop kattenvoer kan een prijs hebben die veel hoger is dan het prijskaartje en die komt in de vorm van de gezondheid van uw kat. Kattenvoer van lage kwaliteit kan leiden tot overgewicht, een verhoogde kans op diabetes, en andere gezondheidsproblemen.

Dat betekent meer bezoekjes aan de dierenarts en dus ook meer geld. Op een omweg, heb je de mogelijkheid om eigenlijk te redden. geld door de kwaliteit van uw kattenvoer te verhogen.

Natuurlijk, niets is gegarandeerd, vooral als het gaat om gezondheid. Net zoals je waarschijnlijk verhalen hebt gehoord van mensen die hun hele leven rookten en 100 jaar oud werden, kunnen veel katten het ook prima doen op kattenvoer dat uit de bodem is gehaald en vol zit met maïs. Ik wil ook niet oordelen over mensen die zich alleen supergoedkoop kattenvoer kunnen veroorloven, maar het is niet iets wat u op de lange termijn wilt doen als het aan u ligt.

De wiskunde achter goedkoop kattenvoer

Maak je geen zorgen, je hebt geen algebra nodig!

Maar we moeten wel wat basis wiskunde ophelderen die je zult gebruiken om kattenvoer merken te vergelijken, aangezien er zoveel soorten en maten beschikbaar zijn.

De meeste blikjes kattenvoer komen in 3 oz of 5 oz blikjes, maar als je kijkt naar een pak van 24 die twee ons verschil kan resulteren in een groot verschil in prijzen. Zorg er altijd voor dat u hier vergelijkt en indien nodig zelfs de kosten per ons uitrekent.

U kunt droogvoer vinden in zowat elke maat die er is, van grote zakken van 22 pond tot kleine zakjes van 6 pond. Ik raad altijd aan de prijs te delen door het aantal kilo’s om de prijs per kilo voer te berekenen en van daaruit te vergelijken.

Andere manieren om geld te besparen op kattenvoer

Een geweldige manier om uw kattenvoer op te waarderen zonder zonder de bank te breken is door speciale aanbiedingen te doen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van uw opties!

Bespaar met Chewy Autoship

Op het moment van schrijven, Chewy biedt 35% korting op uw eerste auto-ship en vervolgens 5% op elke bestelling na dat. Dat is een flinke smak geld om mee te beginnen en die terugkerende 5% kan je wat ruimte geven om een hogere kwaliteit kattenvoer uit te zoeken terwijl je dezelfde prijs houdt als goedkopere opties.

Je zit nooit vast aan je auto-ship en je kunt op elk moment opzeggen.

Chewy heeft ook een eigen lijn van budget-vriendelijk kattenvoer dat alleen op de website te vinden is. Ze noemen het American Journey en het staat ook op onze lijst. U kunt American Journey natvoer bekijken en meer te weten komen over de 35% korting deal door hier te klikken.

Bespaar met Amazon Abonneren en Opslaan

Net als Chewy biedt Amazon een Subscribe and Save-optie die tot 15% kan besparen zolang je er een paar andere dingen bij bundelt. Ook al is dit minder dan Chewy’s 35% opening, de Subscribe en Save korting is op elke bestelling en je kan het bundelen met alles wat Amazon verkoopt… en dat is alles.

Dat betekent dat je tot 15% kunt besparen op tandpasta, kattenbakvulling, kattenvoer, toiletpapier, etc. Je zou al dat sparen zelfs kunnen beschouwen als je kattenvoerfonds!

We hebben verschillende Amazon-links in dit artikel en u kunt de Subscribe & Save-optie controleren zodra u daar bent.

Coupons

Ik heb eerlijk gezegd niet veel geluk gehad met coupons, maar ze zijn nog steeds een optie. Je kunt kranten en tijdschriften raadplegen, maar dat is vrij inefficiënt als je op zoek bent naar een specifiek merk kattenvoer. In plaats daarvan kun je overwegen je aan te melden voor de mailinglijst van het specifieke merk dat je hebt gekozen. Ze hebben er vrijwel allemaal een en ze sturen je vaak een coupon zodra je je inschrijft.

Maar in het algemeen zou ik niet op deze strategie rekenen en zijn de auto-ship opties wat betrouwbaarder.

Waarnaar Te Zoeken In Goedkoop Kattenvoer?

Ik zou meerdere artikelen kunnen schrijven om alleen die ene vraag te beantwoorden, maar voor het doel van deze gids, zullen we ons richten op de basis. Te beginnen met een van de belangrijkste feiten over uw kat.

Uw kat is een speciaal soort carnivoor

Uw kat is niet zomaar een carnivoor, ze zijn wat men noemt een obligate carnivoor. Dat betekent dat ze nodig hebben vlees om te overleven en in het wild zou uw kat geen maïs, wortelen, of zowat elk ander koolhydraat aanraken.

Zoals de ASPCA het elegant uitdrukt: “Een kat een plantaardig dieet geven is net zoiets als een koe een vleesdieet geven – hun spijsverteringsstelsel is er niet op ingesteld en ze zullen er niet goed op gedijen.”

Voor een specifiek voorbeeld hiervan, kunnen we kijken naar vitamine A en beta-caroteen. Mensen kunnen vitamine A uit wortelen halen omdat we bèta-caroteen kunnen omzetten in vitamine A.

Onze katten, echter, kunnen dit eenvoudigweg niet. Als obligate carnivoren, moeten zij hun vitamine A direct uit een dierlijke bron halen en de meest gebruikelijke optie is de lever. Dat wil niet zeggen dat wortels totaal nutteloos zijn voor onze katten, en ze kunnen wat antioxidanten leveren, maar het feit is dat onze katten aangepast zijn om vleeseters te zijn.

Dat betekent dat kattenvoer met meer dierlijke ingrediënten doorgaans beter is, vooral als die ingrediënten bovenaan de lijst staan. Elk goedkoop en budgetvriendelijk kattenvoer op deze lijst zal een dierlijke eiwitbron als eerste ingrediënt hebben, zonder uitzondering.

Koolhydraten zijn niet geweldig

Merk op dat ik hier niet graanvrij heb gezegd.

Dat komt omdat graanvrij een beetje een modewoord is geworden en veel fabrikanten hebben granen gewoon vervangen door een ander koolhydraat zoals erwten.

In plaats van zich te concentreren op een specifieke type van koolhydraten, zullen we goed kijken naar alle koolhydraten en ervoor zorgen dat ze het voedsel niet overheersen.

We zullen ook wat koolhydraten moeten accepteren om de prijs laag te houden.

Bijprodukten kunnen hit or miss zijn

Bijproducten kunnen een slechte naam krijgen, maar ze zijn niet allemaal slecht.

Ik weet het, het woord bijproduct… klinkt slecht.

Maar laten we eens kijken naar de definitie van de AAFCO van wat bijproducten eigenlijk betekenen voor diervoeding: “Vleesbijproducten zijn de niet-uitgesneden, schone delen, anders dan vlees. Het omvat, maar is niet beperkt tot, longen, milt, nieren, hersenen, levers, bloed, beenderen, gedeeltelijk ontvet vetweefsel bij lage temperatuur, en magen en darmen die van hun inhoud zijn ontdaan. Haar, hoornen, tanden en hoeven vallen er niet onder.”

Je voelt je misschien nog steeds een beetje ongemakkelijk bij dat alles, maar realiseer je dat wanneer de wilde voorouders van je kat een muis vingen als ontbijt, zij niet alleen de delen aten die zij lekker vonden. In plaats daarvan aten ze de volledig inclusief organen als de lever en longen die nu als bijproducten zouden worden beschouwd.

Dr. Jennifer Coates heeft een geweldig artikel waarin zij de voedingswaarde van orgaanvlees voor katten uitlegt. Ze schrijft: “Mijn punt is niet dat orgaanvlees superieur is aan skeletspierweefsel; het is gewoon dat het een natuurlijke manier is om katten te voorzien van veel essentiële voedingsstoffen die anders misschien als supplementen aan een uitgebalanceerd katachtige dieet moeten worden toegevoegd.”

Omdat orgaanvlees en bijproducten vaak minder duur zijn dan andere opties, kunnen ze een geweldig ingrediënt vormen in onze zoektocht naar goedkoop kattenvoer.

Kwaliteitsmerken zijn het best

Het effect van kattenvoer van lage kwaliteit kan subtiel zijn en duurt even voordat het echt zichtbaar wordt… behalve in het geval van bedorven ingrediënten.

We zullen merken met een geschiedenis van meerdere terugroepacties absoluut vermijden, maar zelfs dat is niet altijd genoeg.

Neem bijvoorbeeld Meow Mix. Hoewel ze tot voor kort geen terugroepacties kenden, vond een onderzoek uit 2015 een aanzienlijke hoeveelheid mycotoxinen in hun droogvoer. Mycotoxinen worden geproduceerd door een soort schimmel die veel voorkomt in granen en een lange lijst van gezondheidsproblemen bij katten kan veroorzaken.

Met andere woorden, het gaat niet altijd alleen om de terugroepgeschiedenis, maar ik heb het onderzoek gedaan om kwaliteitsopties te vinden zonder de bank te breken.

Is nat of droog kattenvoer betaalbaarder?

In de meeste gevallen zal droog kattenvoer goedkoper zijn. Dat komt omdat het productieproces iets eenvoudiger is en je in droogvoer veel vaker koolhydraten en soortgelijke goedkope ingrediënten vindt.

Natvoer is meestal van hogere kwaliteit, vanuit een voedingsperspectief, maar zal meer kosten.

Dan is er nog de kwestie van de gezondheid en de meeste mensen zullen sterk beweren dat natvoer hier de duidelijke winnaar is..en in vele gevallen is dat ook zo. Het belangrijkste voordeel van natvoer is het feit dat het nat is! Dat extra vocht kan een enorm voordeel zijn voor katten die er berucht om zijn niet genoeg water te drinken.

Maar de voors en tegens van elk zijn niet altijd zo gesneden en droog en het echte antwoord op wat beter is zal afhangen van uw individuele kat en hun behoeften. Uw dierenarts kan u helpen de beste beslissing voor uw katachtige vriend te nemen.

Beste Goedkoop Natvoer

Nu we de basis uit de weg hebben, laten we onze favoriete opties eens nader bekijken.

Best Overall: American Journey Nat Kattenvoer

american journey goedkoop nat kattenvoer op chewy

Kopen op Chewy

Als een Chewy-only merk, hebben veel mensen eigenlijk nog niet gehoord van American Journey omdat je ze niet in het schap of bij andere online verkopers zult vinden. Maar ze zijn een duidelijke winnaar voor onze beste algemene plek met ingrediënten van hoge kwaliteit en goedkope prijzen. In feite zijn ze mijn go-to aanbeveling als het gaat om betaalbare droge kattenvoer.

Alle vijf van de eerste ingrediënten zijn afkomstig van dieren, wat betekent dat dit kattenvoer heel goed aansluit bij de vleesetende wortels van uw kat. Voor ongeveer een dollar per blikje, past het ook goed bij uw budget! Die toch al lage prijs is voor je er ook nog auto-ship deals bij doet.

Dit voer is echter niet alleen maar goedkoop en American Journey heeft verschillende van onze lijstjes gehaald, waaronder het beste kattenvoer zonder kip (wat eigenlijk moeilijk te vinden kan zijn).

American Journey heeft ook nul terugroepacties achter de rug, maar het is ook op te merken dat ze pas sinds 2017 bestaan. Dus het is niet helemaal eerlijk om ze te vergelijken met merken die al tientallen jaren bestaan. Maar ik ga niet klagen over een geschiedenis van nul terugroepacties!

Over het geheel genomen biedt dit Chewy-only merk goedkope prijzen, een solide smaakvariëteit en een uitstekende merkgeschiedenis, waardoor dit een duidelijke winnaar is voor de beste overall. U kunt de laatste prijs en pak uw auto-ship korting op Chewy door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Voordat we verder gaan met de runner-up, nemen we de eerste 5 ingrediënten onder de loep om meer te weten te komen over wat er met het dieet aan de hand is. We kijken naar het kalkoen & zalm recept.

1. Kalkoen

Zoals te verwachten, is het eerste ingrediënt een hoogwaardig dierlijk eiwit dat past bij de smaak van het recept. Volgens de AAFCO is een vleesingrediënt als dit “hoofdzakelijk het spierweefsel van het dier, maar kan ook vet, kraakbeen en andere weefsels bevatten die normaal bij het spierweefsel horen, vergelijkbaar met wat je zou kunnen zien in een portie rauw vlees dat voor menselijke consumptie wordt verkocht”.

Dat is een goed begin en lichtjaren vooruit op iets als maïs of andere koolhydraten als eerste ingrediënt.

2. Kalkoenbouillon

De overgrote meerderheid van natvoer bevat bouillon of in sommige gevallen alleen water. Ik ben altijd blij om een dierlijke keuze te zien, omdat veel bouillons veel voordelen hebben voor katten.

3. Kippen Bouillon

Een tweede bouillon is niet ideaal, maar het helpt wel om dit recept goedkoop te houden.

4. Kalkoenlever

We hebben al besproken hoe orgaanvlees een geweldige aanvulling kan zijn op kattenvoer, vooral als we op zoek zijn om betaalbaar te blijven. Lever is meestal goedkoper dan eersteklas spiervlees, wat de prijzen laag houdt, maar het is nog steeds een geweldige bron van vitamine A, vitamine K, ijzer en fosfor voor onze katten.

5. Gedroogd Eiwit

Ik ben altijd blij om een kwaliteitsbron van eiwitten verder onderaan de ingrediëntenlijst te zien, zolang we het goede spul ook bovenaan de lijst hebben staan. Eieren zijn een soort supervoedsel voor katten en een geweldige bron van eiwitten voor katten.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten voor de Kalkoen & Zalm smaak:

Kalkoen, Kalkoenbouillon, Kalkoenlever, Gedroogd eiwit, Erwten, Natuurlijk aroma, Gedroogd eiproduct, Guargom, Lijnzaad, Natriumfosfaat, Zout, Zonnebloemolie, Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Taurine, Kaliumchloride, Calciumcarbonaat, Veenbessen, Bosbessen, Cholinechloride, Inuline, DL-Methionine, Ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, rozemarijnextract.

Hieronder staat de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 50% Eiwit
 • 22% Vet
 • 5,5% vezels

Runner Up: Smaak van het Wild Rocky Mountain Recept

Taste of the Wild is onze runner-up keuze en ook met deze optie kun je echt niet de fout in gaan. Met alle zes eerste ingrediënten afkomstig van dieren, ligt het Rocky Mountain recept ver voor op andere budgetvriendelijke kattenvoeding.

We hebben Taste of the Wild zien opduiken in veel van onze lijsten met kattenvoer, van de beste kattenvoeding om verharen tegen te gaan tot onze lijst met de beste low-ash kattenvoeding Taste of the Wild vinkt consequent veel vakjes aan voor kwalitatief kattenvoer.

Helaas hebben Taste of the Wild en zijn moederbedrijf Diamond Pet Food niet dezelfde perfecte terugroepgeschiedenis als onze beste in het algemeen. Terugroepacties zijn een onderdeel van dierenvoeding en hoewel de meeste geen reden zijn om het merk volledig af te schrijven, is Taste of the Wild wel onze runner-up vergeleken met de perfecte geschiedenis achter American Journey.

Over het geheel genomen heeft Taste of the Wild budgetvriendelijke prijzen, een focus op dierlijke eiwitten, en honderden tevreden beoordelingen van andere kattenouders. U kunt de laatste prijs en lees meer beoordelingen op Amazon door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we eens wat dieper ingaan op het Rocky Mountain recept, ook wel het zalm en geroosterd wild recept genoemd, door de eerste vijf ingrediënten eens nader te bekijken.

1. Zalm

Wanneer we één enkel genoemd ingrediënt zien, zonder bijkomende kwalificeerders, weten we dat het kan gaan om het primaire spierweefsel van het dier met enkele andere delen, die de kat normaal toch zou eten. Over het algemeen is dat een goede zaak! Zalm levert katten ook gezonde vetzuren die een hele reeks voordelen hebben en is een uitstekend eerste ingrediënt.

2. Visbouillon

Zoals bij alle natvoer, verwachten we iets om vocht toe te voegen en een bouillon van dierlijke oorsprong is altijd een goede optie.

3. Bouillon van kip

Een tweede bouillon houdt de totale kosten laag en dat is precies wat we hier zoeken.

4. Kippenlever

Lever heeft veel voordelen voor onze katten en wanneer het met mate wordt toegevoegd, is orgaanvlees een geweldige manier om kattenvoer voedzaam en toch goedkoop te houden.

5. Kip

Een andere dierlijke bron van eiwitten is een geweldige aanvulling op dit recept.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten voor de Rocky Mountain smaak, opnieuw kunnen we zien dat ingrediënt nummer 6 nog een dierlijk eiwit is en we zien pas een koolhydraat bij ingrediënt nummer 7:

Zalm, visbouillon, kippenbouillon, kippenlever, kip, gedroogd eiwit, aardappelzetmeel, erwtenmeel, gerookte zalm, geroosterd wild, erwten, oceaanvis, guargom, natuurlijk aroma, zonnebloemolie, natriumfosfaat, zout, kaliumchloride, inuline, tomaten, bosbessen, frambozen, taurine, DL-methionine, cholinechloride, ijzeraminozuurchelaat, zink aminozuur chelaat, thiamine mononitraat, yucca schidigera extract, vitamine E supplement, koper aminozuur chelaat, mangaan aminozuur chelaat, natrium seleniet, niacine supplement, d-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kalium jodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 44% Eiwit
 • 37,5% Vet
 • 8,3% Vezels

Het beste voor kieskeurige eters: Merrick Backcountry Zakjes

Ook al heb je een budget, je kat kan het niet schelen en er zijn genoeg kieskeurige katachtigen met een smaak voor de fijnere dingen. Dat is waar Merrick Backcountry om de hoek komt kijken.

Niet alleen blijft het gemakkelijk op het budget, maar met een breed scala aan unieke smaken, bent u er zeker van om iets te vinden dat uw kat lekker vindt. En als we zeggen unieke smaken, hebben we het niet alleen over de toevoeging van kalkoen boven kip. In plaats daarvan kunt u kiezen uit konijn, eend, witvis, en zelfs rundvlees.

De zakjes hebben ook een sterke geur voor mensen, we zouden ze zelfs stinkend kunnen noemen, maar het maakt dit voer extra aantrekkelijk voor onze katachtige vrienden. Die extra aantrekkingskracht kan niet alleen kieskeurige katachtigen echt helpen, maar het kan het ook makkelijker maken om van een ander recept over te stappen op Merrick Backcountry.

Maar Merrick Backcountry is niet alleen maar lekker… het heeft ook een solide ingrediëntenlijst met alle 6 de eerste ingrediënten afkomstig van dierlijke eiwitten. Dat is belangrijk voor uw vleesetende kat. Op dit moment lijkt het misschien alsof alle 5 de eerste ingrediënten afkomstig zijn van dieren, maar laat me je verzekeren dat dit niet zo is!

In tegenstelling tot het standaard blikje, komt Merrick Backcountry in zakjes. Ik vind deze eigenlijk wel lekker, omdat ik het wat makkelijker vind om de extra sappen eruit te persen zonder er een puinhoop van te maken, maar sommige mensen zullen het blikje missen.

Over het geheel genomen is Merrick Backcountry een geweldige optie. Met 7 verschillende smaken, waarvan u en uw kat er veel nog nooit gezien zullen hebben, betaalbare prijzen, en een kwaliteits lijst van ingrediënten is het een geweldige keuze. Zelfs meer voor kieskeurige katten die moe zijn van de standaard smaken.

U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we eens een kijkje nemen naar de ingrediënten in Merrick Backcountry. Met 7 smaken om uit te kiezen was het moeilijk om te kiezen welke we zouden bespreken, maar we zullen de rundvleessmaak bekijken.

1. Beef

We zouden hier niets minder verwachten en niet alleen is rundvlees een geweldige bron van eiwitten voor katten, het is ook iets dat ze waarschijnlijk nog niet eerder hebben gezien. Rundvlees is een relatief zeldzaam ingrediënt in de meeste kattenvoeders, maar nog meer in goedkope opties.

2. Rundvlees bouillon

Vochttoevoegende bouillon is een standaard ingrediënt in de meeste natvoeders en het is hier niet anders.

3. Lams Bouillon

Zoals we al eerder hebben gezien, kan de toevoeging van een tweede bouillon echt helpen om de prijs te drukken. Ik vind het leuk om nog een nieuwe eiwitbron in de vorm van lam te zien, omdat het de aantrekkingskracht voor sommige kieskeurige katten nog verder kan vergroten.

4. Rundvlees Lever

Lever is een geweldige bron van verschillende vitaminen en zolang het niet te gaar is, is orgaanvlees een uitstekende aanvulling.

5. Lamsvlees zonder been

Volgens de AAFCO, is ontbeend precies wat het klinkt en dit is gewoon lam met de botten verwijderd. Het zou gemakkelijk zijn geweest om hier kip in te gooien, wat iets van de nieuwigheid van de voeding zou verminderen, dus ik ben blij om te zien dat Merrick een andere unieke eiwitbron heeft toegevoegd.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Zoals we hebben gezien in de andere natvoer opties, is het zesde ingrediënt gedroogde eieren, wat een ander dierlijk ingrediënt is en een geweldige bron van eiwitten:

Rundvlees, Runderbouillon, Lamsbouillon, Runderlever, Lamsvlees zonder been, Gedroogd eiwit, Aardappelzetmeel, Natuurlijk aroma, Guargom, Natriumfosfaat, Zout, Kaliumchloride, Taurine, Calciumcarbonaat, Zalmolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Cholinechloride, Mineralen (Iron Amino Acid Chelate, Zink Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, mangaanaminozuur-chelaat, natriumseleniet, kaliumjodide), natriumcarbonaat, vitaminen (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), inuline, rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 47,3% Eiwit
 • 15,8% Vet
 • 6,3% Vezels

Beste Eiwitrijke Voor Gewichtsverlies: Weruva Mideast Feast

We hebben al vastgesteld dat eiwit een belangrijk deel van het dieet van uw kat moet uitmaken, maar er zijn nog veel meer tastbare voordelen van een eiwitrijk dieet.

Maar een van de meest populaire is gewichtsbeheersing.

Volgens dierenarts Jennifer Coates: “Katten kunnen op bijna elk dieet afvallen, zolang we hun inname voldoende beperken, maar eiwitrijke diëten helpen hen de spiermassa te behouden die nodig is om die calorieën te blijven verbranden.”

Dat is waar Weruva Mideast Feast om de hoek komt kijken en dit recept heeft 75% eiwit op droge stof basis (dat is met vocht verwijderd). Dat is ver boven de typische 35 tot 45% die je ziet in de meeste natte kattenvoeders. Niet alleen maakt dat dit een goede budget-vriendelijke optie voor forse katachtigen, maar het kan ook de smaak aantrekkingskracht voor sommige katten verhogen.

Maar eiwit kan duur zijn en er is een reden waarom zoveel goedkope kattenvoeders maïs, tarwe of granen als eerste ingrediënt gebruiken. Goedkope koolhydraten kosten minder dan kwaliteitseiwitten. Weruva is nog steeds in staat om haar product betaalbaar te houden terwijl het vol zit met soort-geschikt eiwit.

Een snelle blik op de ingrediënten en je zou verbaasd kunnen zijn om zoveel proteïne te zien. Immers, in tegenstelling tot sommige anderen op deze lijst zijn de eerste 6 ingrediënten niet allemaal van dierlijke oorsprong en we zien zelfs aardappelzetmeel als ingrediënt nummer vier.

Dus wat is hier aan de hand?

De concentratie van de dierlijke proteïnen is hoger, waardoor ze die hogere cijfers halen. Weruva bevat in totaal 25 ingrediënten, terwijl Taste of the Wild 43 ingrediënten bevat. Minder ingrediënten betekent dat elk ingrediënt meer geconcentreerd is.

Bedenk wel dat er veel variatie kan zijn tussen de Weruva smaken en met 14 opties om uit te kiezen betekent dat veel variatie. Ik heb het Mideast Feast gekozen omdat het een goede balans heeft van ingrediënten die voor de meeste katten zal werken.

Een andere geweldige optie is de Marbella Paella smaak die unieke ingrediënten bevat zoals inktvis en garnalen met nog meer eiwitten dan Mideast Feast. Maar ik zou waarschijnlijk de Grandma’s Chicken Soup smaak overslaan, omdat deze zwaar leunt op ingrediënten zoals pompoenen en wortelen die niet schadelijk zijn voor katten, maar ook niet geschikt zijn voor de soort.

U kunt alle smaken bekijken, meer reviews lezen en de laatste prijs voor het Weruva’s Mideast Feast op Amazon bekijken door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we de eerste vijf ingrediënten van de Mideast Feast smaak eens nader bekijken om een beter idee te krijgen van wat er in zit. Het is de moeite waard om er nogmaals op te wijzen dat veel Weruva recepten minder ingrediënten bevatten dan ander kattenvoer, dus de eerste paar ingrediënten zullen er een beetje anders uitzien.

1. Tonijn Geheel Vlees

Tonijn is een begin en ook al willen we hier betaalbaar blijven, we willen onze katachtige vrienden ook geen rotzooi voeren! Hele tonijn is niet alleen lekker voor katten, maar het is ook een solide bron van omega-3 vetzuren.

2. Voldoende water voor verwerking

We zullen altijd een soort vloeistof in natvoer zien en hoewel ik liever een bouillon op dierlijke basis zou zien, ben ik hier ook blij met een compromis om het voer betaalbaar te houden.

3. Tilapia

Een ander dierlijk eiwit is een goede aanvulling op dit recept. Hoewel tilapia niet hetzelfde robuuste omegazuurprofiel heeft als andere vis, is het nog steeds een goedkope maar hoogwaardige bron van eiwit.

4. Aardappelzetmeel

Aardappelzetmeel is een koolhydraat dat carnivore katten normaal gesproken niet eten, maar het helpt wel om het voer budgetvriendelijk te houden. Dergelijke ingrediënten worden steeds populairder nu graanvrije diëten steeds meer ingang vinden.

5. Zonnebloemzaadolie

Ook al is het geen perfecte vervanger voor visolie, zonnebloemolie heeft toch een aantal voordelen voor katten en het is over het algemeen veel goedkoper, wat precies is wat we zoeken.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst met ingrediënten voor het Mideast Feast recept:

Hele tonijn, water genoeg voor verwerking, Tilapia, aardappelzetmeel, zonnebloemzaadolie, dicalciumfosfaat, xanthaangom, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, zinksulfaat, thiamine-mononitraat (vitamine B1), nicotinezuur (vitamine B3), ijzersulfaat, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, kaliumjodide, mangaansulfaat, vitamine D3-supplement, kopersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, menadionnatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K), vitamine B12-supplement.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 75% Eiwit
 • 9,3% Vet
 • 8% Vezel

Beste Goedkoop Droogvoer

Laten we nu eens kijken naar een aantal van de beste betaalbare droogvoer opties die er zijn. U zult een aantal van dezelfde merken zien opduiken, te beginnen met onze beste keuze!

Best Overall: American Journey Droog Kattenvoer

american journey goedkoop kattenvoer

Kopen op Chewy

American Journey komt opnieuw naar voren als het beste algemene droogvoer met betaalbare prijzen, goede recensies en een uitstekende ingrediëntenlijst. Nogmaals, veel mensen hebben misschien nog nooit van dit merk gehoord omdat je het niet zult vinden bij andere online verkopers of in de schappen van je favoriete winkel. Het is alleen rechtstreeks bij Chewy verkrijgbaar.

Vanwege de manier waarop droogvoer wordt gemaakt, kan het een beetje moeilijker zijn om recepten te vinden met allemaal dierlijke eiwitten als de eerste paar ingrediënten, maar American Journey doet nog steeds goed werk in de catering aan onze carnivore kittens met vier van de eerste vijf ingrediënten allemaal afkomstig van dierlijke eiwitten.

Het merk American Journey is ook populair bij kieskeurige katachtigen, wat de zaak echt kan maken of breken. Hier is wat een recensent te zeggen had over haar kieskeurige katachtigen:

Ik heb 5 verschillende merken droog kattenvoer klaargezet en mijn katten hebben hun bakje American Journey tot de bodem leeggegeten, en toen gewacht op meer, terwijl ze alle andere merken onaangeroerd lieten. Mijn katten zijn kieskeurige eters. Dit merk is geweldig. Ik zou graag andere smaken proberen, maar ik ben bang om het te “repareren” als het niet “kapot” is.

Ik heb het kiprecept gekozen omdat het het goedkoopst is en je het voor ongeveer $2.25 per pond kunt kopen. Dat is… voor u een auto-ship korting pakt die kan oplopen tot 35% op uw eerste bestelling. U kunt hier klikken om de huidige prijs te bevestigen en meer te weten te komen over de beschikbare aanbiedingen.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we eens een kijkje nemen in het recept van de kipsmaak om meer te weten te komen.

1. Ontbeende Kip

Zoals altijd willen we een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt zien en dat is hier niet anders. Uitgebeende kip is een geweldige optie.

2. Kippenmaaltijd

Meel komt veel vaker voor in droogvoer en de AAFCO legt uit dat vleesmeel een “gesmolten product is van weefsel van zoogdieren, met inbegrip van beenderen, exclusief toegevoegd bloed, haar, hoeven, hoorn, huidafsnijdsels, mest, maag- en pensinhoud, behalve in de hoeveelheden die onvermijdelijk kunnen voorkomen bij goede verwerkingspraktijken.” Dat betekent dat het meel afkomstig is van een kwaliteitsbron en dat dit soort ingrediënten doorgaans zeer eiwitrijk is.

3. Tapioca Zetmeel

Tapiocazetmeel helpt de consistentie van droge brokjes te behouden en is ook een bron van koolhydraten. Hoewel dat niet ideaal is, volgens dierenarts Jacqueline Dobranski, “is het veilig voor gezonde katten, maar moet het worden vermeden bij zwaarlijvige en diabetische katten.”

4. Kalkoen maaltijd

Dit is weer een maaltijd zoals we hierboven zagen, maar dit keer van kalkoen en ook een geweldige bron van dierlijke eiwitten.

5. Gedroogd Eiproduct

Eieren zijn een geweldige bron van kwaliteitseiwit voor katten en een ander kwaliteitsingrediënt dat de prijs toch laag kan houden.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete ingrediëntenlijst van het kiprecept:

Kip zonder been, Kippenmeel, Tapiocazetmeel, Kalkoenmeel, Gedroogd Eiproduct, Erwteneiwit, Erwten, Natuurlijk aroma, Kippenvet (Geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Lijnzaad, Menhadenvismeel, Erwtenvezels, Kaliumchloride, Inuline, Cholinechloride, DL-Methionine, Taurine, zout, spinazie, appels, bosbessen, wortels, veenbessen, pompoen, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), vitamine E-supplement, ijzersulfaat, zinkproteïnaat, zinksulfaat, ijzerproteïnaat, niacinesupplement, kopersulfaat, natriumseleniet, vitamine A-supplement, Koperproteïnaat, Thiamine Mononitraat, L-Carnitine, Mangaansulfaat, D-Calcium Pantothenaat, Mangaanproteïnaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur, Calcium-Iodaat, Vitamine D3-supplement, Rozemarijnextract, Gistcultuur, gedroogd fermentatieproduct van Enterococcus Faecium, gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus acidophilus, gedroogd fermentatieextract van Aspergillus Niger, gedroogd fermentatieextract van Trichoderma Longibrachiatum, gedroogd fermentatieextract van Bacillus Subtilis.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 44,4% Eiwit
 • 16,6% Vet
 • 4,4% Vezels

Runner Up: Whole Earth Farms Graanvrij Droog Kattenvoer

Onze runner up is het zalm recept van Whole Earth Farms, een minder bekend bedrijf dat onder de Merrick paraplu valt. Het bedrijf is openlijk gericht op het budget-vriendelijk blijven en terwijl ze zich hebben aangesloten bij de graan-vrije rage betekent dat niet dat het voer zonder koolhydraten is.

Toch is het erg moeilijk om koolhydraten achterwege te laten als je naar droogvoer kijkt en hoewel het niet geschikt is voor je vleesetende kat, is het debat over de gevolgen op lange termijn nog steeds onduidelijk.

Het zalmrecept bevat drie eiwitten van dierlijke oorsprong bij de eerste vijf. Dat is niet zo goed als onze beste overall, en verklaart waarom dit een runner-up is, maar het is nog steeds solide als het gaat om de wereld van betaalbare kattenvoeding.

Er zijn ook meer dan 1.500 vijf-sterren beoordelingen op Amazon van gelukkige kat ouders om dit voedsel te ondersteunen. U kunt een aantal van deze vijf-sterren reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we onze tweede keus eens nader bekijken door de eerste vijf ingrediënten van het zalmrecept te bekijken en te analyseren.

1. Zalm maaltijd

Hoewel ik liever een spiervlees als eerste ingrediënt vermeld zou zien, voldoet zalmmeel aan onze eis dat het een dierlijk eiwit moet zijn. Omdat een groot deel van het vet is verwijderd om het meel te vormen, zijn de gebruikelijke vetzuren niet aanwezig, maar dit is nog steeds een ingrediënt met een hoog eiwitgehalte.

2. Kalkoenmeel

Kalkoenmeel is een andere eiwitrijke keuze en het is goed om een ander dierlijk eiwit te zien.

3. Gedroogde aardappelen

Alle Whole Earth Farms kattenvoeders zijn graanvrij, maar dat betekent niet dat ze zonder koolhydraten zijn en dit is ons eerste niet-dierlijke ingrediënt. Aardappelen zijn geen geweldige optie voor katten, maar ze helpen wel de prijzen laag te houden.

4. Erwten

Erwten zijn een ander ingrediënt dat niet soort-geschikt is. Het voegt toe aan het totale koolhydratengehalte, maar helpt ook de prijs te drukken.

5. Zalm

Zonder de toevoeging van een ander dierlijk eiwit, zou Whole Earth Farms de lijst niet gehaald hebben. We hebben ons eerste ingrediënt dat niet in maaltijdvorm is en hoewel het idealiter hoger op de ingrediëntenlijst zou staan, levert zalm nog steeds eiwitten en vetzuren.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten voor het zalmrecept:

Zalmmeel, Kalkoenmeel, Gedroogde Aardappelen, Erwten, Zalm, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Erwteneiwit, Natuurlijk aroma, Erwtenvezels, Gedroogde Gistcultuur, Zout, Biologisch Gedroogd Alfalfa Meel, Choline Chloride, Mineralen (ijzer-aminozuur-complex, zink-aminozuur-complex, natriumseleniet, mangaan-aminozuur-complex, koper-aminozuur-complex, kaliumjodide, kobaltproteïnaat, kobaltcarbonaat), taurine, zalmolie, gemengde tocoferolen (een conserveringsmiddel), Yucca Schidigera-extract, vitaminen (vitamine E-supplement, vitamine B12-supplement, vitamine A-acetaat, d-Calcium Pantothenaat, Niacine, Thiamine Mononitraat, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Pyridoxine Hydrochloride), gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus plantarum, gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus casei, gedroogd fermentatieproduct van Enterococcus faecium, gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus acidophilus.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 39,3% Eiwit
 • 13,4% Vet
 • 4,5% Vezels

Premium keuze voor kieskeurige katten: Instinct Original Rauw Eiwitrijk Kattenvoer

Wacht eens even…

Waarom staat er een “Premium Pick” op een lijst van goedkoop kattenvoer?

Dit rauwe recept is niet de goedkoopste optie op de markt, maar het is nog steeds makkelijk voor het budget. Dus als je bereid bent om iets meer uit te geven, maar nog steeds geen fortuin, dan kan dit een geweldige optie zijn.

Dit recept heeft een relatief hoog eiwitgehalte, een sterke ingrediëntenlijst en zelfs wat gevriesdroogde rauwe voeding toegevoegd, iets wat je meestal alleen ziet in echt premium voedsel. Gevriesdroogd voer wordt steeds populairder en in plaats van brokken gevriesdroogd eiwit aan het dieet toe te voegen, heeft Instinct elk brokje voorzien van een dun laagje gevriesdroogd rauw voer.

Voor sommige katten kan dit de algemene aantrekkingskracht van het dieet verhogen en kan het helpen kieskeurige eters te interesseren. Een ander voordeel voor kieskeurige katten, zijn de extra smaakopties. In plaats van alleen kip of vis zoals je ziet in de meeste merken, heeft Instinct ook eend en konijn smaken die sommige katten aantrekkelijker zullen vinden.

Het is ook een van de meer soortgeschikte droogvoeders met alle vijf van de eerste ingrediënten in de eend en konijn recepten die dierlijke eiwitten vertegenwoordigen. Dat is niet alleen moeilijk te vinden in droge brokken, maar zelfs nog moeilijker in deze prijsklasse.

Tot slot heeft dit droogvoer een hoog vetgehalte, wat niet alleen de aantrekkingskracht van het voer voor uw vleesetende kat kan verhogen, maar diëten met een hoger vetgehalte kunnen in sommige gevallen ook helpen het verharen van de kat te verminderen.

Over het geheel genomen is Instinct Original een uitstekende keuze die niet de goedkoopste optie zal zijn, maar toch de bank niet zal breken. U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we eens een beter idee krijgen van wat er in het eendenrecept van Instinct Original omgaat door de eerste vijf ingrediënten onder de loep te nemen.

1. Eend

Eend is een geweldig eerste ingrediënt en we verwachten niets minder van onze premium keuze. Het is ook goed om te zien dat het niet in meelvorm is, wat minder verwerking en meer vetten betekent.

2. Kalkoenmeel

Dit is kalkoenvlees dat onder hitte is verwerkt om uiteindelijk een maaltijd te produceren. Deze ingrediënten zijn gebruikelijk in droge brokken en hoewel het eiwitrijk is en meestal geschikt voor diersoorten, ben ik blij dat het op nummer twee staat in plaats van op de eerste plaats.

3. Kippen Meel

Nog een maaltijd, maar deze keer van kip. Zoals we al eerder hebben gezien, kunnen eiwitrijke maaltijden een goed ingrediënt zijn dat ook de prijs laag houdt.

4. Menhaden vismeel

Een ander meel houdt het eiwit hoog terwijl de prijs laag blijft.

5. Kipvet

We zijn nu vijf ingrediënten verder en er zijn nog steeds geen koolhydraten, wat geweldig is! Kippenvet kan een geweldige toevoeging zijn aan de meeste recepten, maar het kan ook overdreven zijn. Ik zie dit graag als het 5e ingrediënt en het verhoogt niet alleen het vetgehalte maar kan ook de smaak-appeal voor uw carnivore kat verbeteren.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Eend, Kalkoenmeel, Kippenmeel, Menhadenvismeel, Kippenvet (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen en Citroenzuur), Erwten, Eendenmeel, Tapioca, Gedroogde Tomatenpulp, Natuurlijk aroma, Zongerijpte Alfalfa Meel, Montmorillonietklei, vitaminen (vitamine E-supplement, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Niacinesupplement, Thiaminemononitraat, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine A-supplement, Riboflavinesupplement, Pyridoxine Hydrochloride, vitamine B12-supplement, foliumzuur, vitamine D3-supplement, biotine), zout, wortelen, appels, veenbessen, cholinechloride, mineralen (zinkproteïnaat, ijzerproteïnaat, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, Ethyleendiamine Dihydriodide), Kaliumchloride, Taurine, Gevriesdroogde eend (inclusief gevriesdroogd gemalen eendenbot), DL-Methionine, Pompoenpitten, Gedroogd fermentatieproduct van Bacillus coagulans, Rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 44% Eiwit
 • 25,2% Vet
 • 3,2% Vezels

Slotgedachten

U kunt kattenvoer van hoge kwaliteit vinden zonder de bank te breken! Er komt echter een punt waarop het geen zin meer heeft om voor de allergoedkoopste optie te gaan en de kwaliteitsdaling gewoon te groot is.

Maar je hebt ook genoeg goedkope opties die toch een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit. In de meeste gevallen doet de American Journey lijn van kattenvoer dit het beste, maar dat is lang niet je enige keuze.

Wanneer u auto-ship kortingen overweegt die door de grote leveranciers worden aangeboden, kunt u de prijs van kattenvoer nog verder naar beneden brengen. Na verloop van tijd kunnen deze autoship kortingen ook echt oplopen!

Wat denk jij? Heb je het goedkope kattenvoer gevonden waar je naar op zoek was?

Inhoudsopgave